14 olympiska medaljer vid de olympiska spelen i Sydkorea är det bästa resultat som svenska vinteridrottare nått någonsin.

7 guld, 6 silver och 1 brons är summan av kardemumman.

Vi travälskare kan absolut ta åt oss en smula av framgångarna, för utan de pengar som Olympiatravet bidrar med till våra elitidrottsmän, hade säkerligen inte framgångarna varit lika stora.

När det gäller om det är den bästa svenska insatsen någonsin så går ju åsikterna isär en smula.

Tar vi t ex vinter-OS 1948 så erövrade svenska deltagare 10 medaljer. På den tiden var det dock väldigt mycket färre grenar att ta medaljer i, men å andra sidan var det mycket färre konkurrenter som tävlade om medaljerna på den tiden.

Vi får ju väldigt mycket information inför varje spelomgång, och det är väldigt tacksamt för oss spelare. Dock är det väldigt viktigt att den information vi får är rätt – annars är den värdelös.

T ex är det galet att det står i programmet, att Loke Survive är stationerad på Åby och så i en intervju innan start så säger Robert Bergh att hästen inte har så lång resa till Umåker eftersom han står på filialen i Sundsvall. Det är kanske ingen stor sak, men kan vara avgörande om du vinner på V75.

Lika avgörande kan det vara när Rauno Pöllänen säger att Västerbo Grosbois ska gå med lätta skor fram, men att det i skoinfon anges att hästen tävlat barfota runt om.

Per Skoglund lyckade säga både metrar och minutrar i lördags och tyvärr har ju Svenska Akademin rättfärdigat metrar numera, men minutrar är ALLTID fel!

Vet inte varför metrar blivit godkänt, för det finns väl ingen som säger: ”Han hoppade två metrar i höjdhopp”?

Jag har på senare tid retat mig på att (framför allt) Radio- och TV-sporten slutat att poängtera om ett resultat som nämns handlar om dam- eller herr-idrott. Det gör att man ibland har svårt att veta vad det rör sig om.

Det kan också bli fel när man ställer fråga i Trav-TV om vilken som är nationalarena för svensk fotboll.

Gäller det damerna (Gamla Ullevi) eller herrarna (Friends)?

Apropå fotboll så har ju Zlatan Ibrahimovic nu definitivt sagt att han inte ska spela VM. Tror att han känner att kroppen trots allt aldrig kommer bli i samma fysiska trim som före skadan. Skulle inte förvåna mig om Zlatan t o m kommer att avsluta sin amerikanska karriär i förtid. Det kan ju inte vara kul att känna att han inte kan göra samma sak med bollen som under hans storhetsdagar.

Förra veckans förslag till luring var nog en av de mest chanslösa jag föreslagit (Looking Suprise). Nu är det bara att hoppas att detta var en tillfällig blackout. Räknar med att i avd. 1 nr 14 Mister J.P. ger mig upprättelse. En härlig häst som ju älskar att vinna!

/Lasse Kinch