Italienaren Timone Ek har aspirerat på en plats i Prix d’Amérique men efter starten på Jägersro i lördags står det fast att det inte blir något lopp på Vincennes om knappt två veckor.

Den i Italien födde och ägde Timone Ek fanns med i Prix d’Amérique i fjol och slutade då oplacerad i regi Philippe Billard. Hästen flyttades senare tillbaka till hemlandet och Alessandro Gocciadoro men kom till Jerry Riordans stall i höstas. Avsikten har varit att komma i form till en ny Prix d’Amérique-start men efter att ha slutat oplacerad på Jägersro i helgen i debuten för nya tränaren, har planerna avskrivits för sjuåringen med tolv miljoner kronor på kontot.

– Han kom till oss i december och har gjort framsteg, men inte tillräckligt för att delta i ett sådant stort lopp. Han är inte redo för det än. Jag är inte överraskad, men ägarna är besvikna, säger Jerry Riordan till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nurmos: ”Allt enligt planerna för Readly Express”

Nurmos: ”Allt enligt planerna för Readly Express”

Readly Express höll sig till en biroll i söndagens Prix de Belgique men om knappt två veckor hoppas Timo Nurmos att han återtar huvudrollen. Allt har gått enligt planen.

Stark som tvåa i Prix de Bourgogne bakom Bold Eagle och en godkänd avslutning som femma i Prix de Belgique som såg Bird Parker som slutlig segrare. Det har varit resultaten för Readly Express i de två lopp på Vincennes som Timo Nurmos fantomtravare gjort den här vintern. I en intervju med Kanal 75 berättar tränaren att söndagens lopp utföll precis som man hoppats.

– Allt gick precis enligt planerna i loppet. Han gick med skor och det var meningen att köra snällt. Det var lågt tempo och han satt sist och fick sedan gå med ute i tredje- och fjärde-spår runt sista kurvan. Björn körde ingenting med honom över upploppet och hästen var inte trött i mål. Han blåste ingenting efteråt, säger Timo Nurmos till Kanal 75 på mån-dagen och tillägger:

– Björn ringde i går kväll och hade kollat om på loppet igen och var nöjd. Jag var också nöjd. Det var flera omstarter och hästen fick ytterligare lite rutin på det och han fick lite mer snabbhet i benen eftersom han bara hade styrketränat inför senaste starten. Nu hoppas och tror jag att han ska vara på topp om två veckor och då blir det barfota runt om.

Den regerande mästaren är redo för titelförsvar i Prix d’Amérique. Nu väntar de sista finslipningarna de kommande knappt två veckorna som återstår. Nästa snabbjobb blir på fredag, då är Nurmos på plats och han vet vilka som är de tuffaste konkurrenterna för Readly Express i PdA.

– Bold Eagle är värst emot och sedan Bélina Josselyn och Propulsion. Kanske Bird Parker att han kan vara med när det nu är lite mjukare bana och inte går lika fort som tidigare. Han är mer stark än snabb och Vincennes bana är mjukare i år och mer skonsam än tidigare, men samtidigt är den inte lika snabb som förra året, säger han till Kanal 75. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker när Bélina diskades

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsions tuffa jobb: "Vi snackar hård träning"
Nästa nyhet
Propulsions tuffa jobb: ”Vi snackar hård träning”

Propulsions tuffa jobb: ”Vi snackar hård träning”

Ingen start på Solvalla i helgen – i stället blev det stenhård träning på hemmaplan. Propulsion är tillbaka efter feberslängen och laddas mot Prix d’Amérique.

Propulsions vara eller inte vara i Prix d’Amérique har blivit en följetong i sig. Efter att överraskande fått se sig slagen på Romme dagarna före nyår stod Daniel Redéns kanontravare med feber efteråt. Om det då skulle bli en start i Prix d’Amérique som planerat var därmed länge ovisst – men nu kommer mer positiva rapporter. Tankar fanns på att testa hästen i kommande lördags Gulddivisionen på Solvalla men i stället valde Daniel Redén att ge sin stjärna ett ordentligt jobb på hemmaplan. Något som verkar ha fallit väl ut, det skriver tränaren själv på Twitter.

– Stenhårt träningspass för Propulsion i dag. Sex intervaller (går normalt fem som mest), dessutom i tufft tempo. Tar han detta jobb bra, vilket jag tror och hoppas, då är vi med i surret på allvar igen. I eftermiddag väntar solariet och massage. Kan även tillägga att pulsen i dagens träning var högre än i hans flesta starter, vi snackar hård träning, skriver Daniel RedénTwitter under måndagen.

Propulsion som hade en enastående säsong 2018 med elva miljoner kronor intjänat, har funnits med i startlistan till Prix d’Amérique de två senaste åren med ett fjärde- och tredje-pris som resultat. Om han dyker upp i världens tuffaste trav-lopp även i år avgörs senast nästa måndag – då stängs anmälningen till loppet.

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Läs även: Gulddivision utan Propulsion – men med Piraten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Solvalla

Tisdag: V64-tips till Solvalla

Solvalla V64

Omgången: Solvalla med V64 ikväll. Detta var en ovanligt jobbig/tråkig omgång att jobba med. Detta beror inte på att det är svårrankat och svårt utan det är motsatsen som gäller. Tunna fält och gott om spikbud. Tyvärr är det flera hårt betrodda med mycket god chans i flera lopp. Very Kronos, Moon Zappa, Je t’aime Explosiv, Definitiv Launcher, Cyprus A.T. samt en mer rolig avslutande avdelning. Ja, så ser det ut. Det är svårt att tro att flertalet favoriter också ska vinna på vintrig bana men jag provar i alla fall med tre singelstreck och givetvis är det flerkupong som gäller. I tre av loppen får jag plats med en del skrällar som kan höja värdet.

Spikarna: 7 Very Kronos i V64-1, 9 Je t’aime Explosiv i V64-2 samt 1 Cyprus A.T. i V64-5.

V64-förslag: Enbart för alla rätt. Spelas fem ggr

7 Very Kronos (1-2)
1,2,5,8,9,10 (4-3)
9 Je t´aime Explosiv (1-2)
2,4,6,8,9 (5-3)
1 Cyprus A.T. (7-5)
Alla startande (5-3)
1x6x1x5x1x9 = 270 rader som spelas fem ggr Totalt: 1350 kr

DD-förslag: 1 – 5 x 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 7 B: 1-2-6-5 C: 4-3

Spetsanalys: Toutre lär nog köras mot spets.

Loppanalys: 7 Very Kronos blir mycket stor favorit i inledningen. En häst som man aldrig kan lite hundra på då det blir galopp emellanåt. Jag väljer ändå att spika på min flerkupong. Senast gick Båths topphäst i mål med ordentligt sparat i V75. Innerspåret blev då en fälla. Han har pustat och hafr julledigt därefter och det är väl ingen supertoppform nu men felfri lär det räcka. Nu är det voltstart och han har faktiskt skött sig varje gång med den startmetoden. Från det här läget kan Erik lägga upp det ”lite som han vill” första biten. Hästen har varit svårare med längre resor ibland men slipper det nu då han står på Stora Alby. Motståndet ska han kunna reglera alla dar i veckan och jag spikar.

1 Toutre gästar från Norrland och där är det i ordningställt. Är nog första budet om Very Kronos sviker men normalt håller han inte undan.

Lopanalys V64-2:

Ranking A: 2 B: 8-9-10-1-5 C: 4-3

Spetsanalys: Moon Zappa var på väg att snabbstarta i bildebuten innan galoppen kom senast. Nu vet nog båda häst och kusk vad som gäller och det är favorit på tidig spets.

Loppanalys: Här har 2 Moon Zappa bra chans. Hästen har gjort det bra i sina inledande starter och överraskat kretsen kring hästen. Har ett bra läge här och det ser ut som tidig spets. Nu är det dock en oruniterad häst och det blev ändå galopp senast. Jag provar med gardering.

8 Royal Tilly ser ut att ha en hel del inombords men det gäller att Djuse får till aktionen på sin häst. Nedstruken två hack nu och det är mycket värdefullt. Duger nog bra om travet flyter någorlunda.

9 Valparaiso är inte heller hundra i stilen men kan flytta på sig. Smyger med i litet fält här och spurtar nog ner många. Som senast vid segern. Nu med Rikard som då.

Jag plockar med även 10 Simba som avgjorde enkelt näst sernast och 1 Quite a Star. Denne verkar småseg man har i alla fall läget. Kan bli urryckare nu. 5 Make my Day får också ett streck. Bra stallform där.

Loppanalys V64-3:

Ranking: 9 B: 1-2-6-3 C: 8-7-5

Spetsanalys: Herrera Boko har vettig spetschans från sitt innerspår.

Loppanalys: Här bör 9 Je t’aime Explosiv ha mycket bra segerchans och jag spikar. Jag tror ingen kan stå emot honom sista biten. Hästen har varit bra i varje start på slutet och ser mycket formstark ut. Senast avslutade han rejält till seger och såg mycket bra ut. Han gav ett maffigt intryck även näst senast men fick då aldrig se dagens lus. Duktig även före det och tränaren verkar göra ett kanonjobb med sin häst. Oskar förivrar sig sällan och sätter nog in stöten då det passar. Spik.

1 Herrera Boko är ingen större stjärna man har läget och rankas tvåa. 2 Pyrolator kan en del och ska med vid gardering. Fick en fin resa vid segern senast. 6 Tina Gel är rätt stark.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 9 B: 2-8-4-6-5-3-7 C: 10-11-12

Spetsanalys: Freddie Silvåkra kan öppna bra och Björn är vass. Bra spetschans om hästen sköter sig. O.M.Dustin öppnade bra senast.

Loppanalys: Här tror jag klart mest på 9 Definitif Launcher som Leif  fått mycket bra stil på. Hästen har gjort flera fina insatser i den nya regin och visar prima styrka. Senast såg det kört ut då han var instängt men chansen kom i tid och Definitif hann med att avgöra i mycket god tid. Han blir svår att stå emot sista biten och vi har ett nytt spikbud.

Det kan dock häxa från bakspåret och jag garderar. 2 Freddie Silvåkra blandar och ger något men här kan det bli halvbilligt från spets. Kan mycket om han har sin dag.

8 Forever Newport har kommit ned ett gynnsamt hack i banan och han är inte alla oäven. Inte alls ofarlig. Fick en jobbig resa senast och skötte sig fullt bra.

4 Global Tuxedo och 6 O.M.Dustin har mycket bra kuskar och båda kan en del. Dustin kan också öppna bra.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 1 B: 7-5-12-13-4-2-10-6-11-14-9 C: 3-8

Spetsanalys: Cyprus A.T. med skicklige Per bör spetsa.

Loppanalys: Här ser det upplagt ut för Lennartssons favorit 1 Cyprus A.T. Pers häst vann mycket lätt från spets senast och det var med bra spänst i steget sista biten. Här bör det bli spets på nytt med få starthästar och Pers häst ser ut att trivas i den postionen. Per har visat fin stallform med fyra segrar av elva i år och här borde Per få bestämma i spets. Jag ser ingen som ska plocka ner hans häst sista biten och spikar favoriten.

7 Lukas Bris avslutade bra senast och är tidig vid gardering men jag tror det blir tufft.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 5-3-9 B: 1-6-8-7-4-2

Spetsanalys: Mega Star öppnar bra och försöker ta emot snabbe Nicegift C.C. Magic Allybis kan tänkas överta tidigt.

Loppanalys: Här försöker jag i alla fall spela för skräll och jag tar med samtliga. Tipset får Witasp med 5 Xanthis Business som inte alls är så hårt betrodd. Därmed har vi även ett intressant DD-drag som spikas på den spelformen. Leifs häst har nämligt visat myket bra form och senast höll han farten klart strongt efter en mycket tung resa. Överlägsen seger före det. Med lite mer klaff ikväll så lär Leifs häst blir farlig och jag går på den.

3 Magic Allybis vann väldigt lätt senast och här är det trimmat från duktigt amatörhåll ska ni veta. Kan tänkas få överta spets och då ökar chansen markant. Risk dock att 1 Mega Star håller upp ledningen och körs där. Var bra vid sin senaste spetsseger men det var ett bra tag sedan.

9 U.Bergs Svante är bra och vann lätt senast. Måste också räknas tidigt. 6 Hierro Boko är van hårda gäng. Jag tar med alla.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire: "Hästen utmärkt, till skillnad från kusken"
Nästa nyhet
Bazire: ”Hästen utmärkt, till skillnad från kusken”

Bazire: ”Hästen utmärkt, till skillnad från kusken”

Vad som såg ut att bli ett perfekt genrep inför Prix d’Amérique blev ett resultatmässigt fiasko för Bélina Josselyn. Kusken Jean-Michel Bazire fick två dagars avstängning för sitt tilltag.

Jean-Michel Bazire var sugen på att vinna Prix de Belgique med sin Bélina Josselyn, kanske lite för sugen rent av. Efter att regelvidrigt tagit sig ut i andraspår ur sista sväng och därmed generat den utvändige Valko Jenilat till galopp, diskades Bélina Josselyn som passerade mål som etta. Kusken, tillika tränaren Bazire som inleder den här veckan med fyra dagars avstängning tilldelades ytterligare två dagar på botbänken, den 24-25 januari. I Prix d’Amérique är dock Bazire tillbaka bakom Bélina.

– Hästen var utmärkt, till skillnad från hennes kusk. Jag såg att det skulle bli en lucka, så jag gick ut, men jag hade haft tid att vänta lite till. Allt var bra med hästen i alla fall, säger Jean-Michel Bazire efteråt till Bélina Josselyns Facebook-sida.

Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker när Bélina diskades

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Carabinieri bra i montédebut - nu Prix de Cornulier

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson