Urlo dei Venti var det stora italienska hoppet inför Prix d’Amérique men vid söndagens test i Bologna lämnade sexåringen inget positivt besked.

Efter att Urlo dei Venti imponerat stort vid seger i Gran Premio Duomo i början av december började man rikta in sig på en start i Prix d’Amérique för den italienska stjärnan. Söndagens Gran Premio della Vittoria på 800-metersbanan i Bologna var menat som ett finslipande test inför en tilltänkt Paris-resa – men beskedet som Urlo dei Venti lämnade var inte vad man hoppats.

Lotteria-vinnaren, som stod med tjugo meters tillägg, kördes av Antonio Greppi fram via spåren för att ta över ledningen efter cirka 800 meter avverkade. Fast in över upploppet hade storfavoriten inte något att sätta emot; krafterna tröt den sista biten och Urlo dei Venti inkom som fyra bakom vinnaren Talisker Horse körd av Roberto Vecchione. Vinnaren noterade 1.14,9/2460 meter medan Urlo dei Venti klockades till 1.14,5 med tjugo meter längre att trava.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Solvalla

Tisdag: V64-tips till Solvalla

Solvalla V64

Omgången: Då var det tisdag och dags för Solvalla med V64 och jackpot. En gråmulen tisdag och en tävlingskväll med få startande hästar i loppen. Synd både sportsligt och spelmässigt. Det är uppenbar risk för låg utdelning med så få hästar men jag gör ett försök. Jag spelar med en spik som jag tror tidigt ska vara i spets och sedan har jag två sparlopp. Jag gör ett mindre system och lämnar in det två gånger.

Spiken: 5 Moon Zappa i V64-2

DD-draget: 1 Testa di Cavalo i DD-2

V64-förslag: Enbart för alla rätt. Spelas två gånger.

4,5 (7-3)
2 Moon Zappa
(4-1)
1,2,4,5,6,7,8,9 (1-8)
2,3,6,7 (5-1)
2,10 (6-3)
1,2,3,5,8,9,11 (4-10)

2x1x8x4x2x7 = 896 rader x två = 1792 kr

DD-förslag: 2 – 1 x 700 kr 10 – 1 x 300 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 5-4 B: 7-3 C: 6-2-1

Spetsanalys: Whitehouse Express har goda möjligheter att nå spets och borde köras där.

Loppanalys: Redén har två hästar som spelar huvudrollen i detta tunna fält. 5 Sorbet blir favorit. Denne kom ut efter uppehåll senast och blev hårt betrodd inom V75. Det saknades lite spring i benen och Sorbet orkade inte riktigt efter att ha fått göra en del jobb själv under slutvarvet. Nu lär det vara bättre sprutt och i det gär gänget ska han vara tufft spelad. Jag litar ändå inte fullt ut på att formen sitter där och skorna på är i alla fall inget plus.

Jag garderar med stallkompisen 4 Whitehouse Express som bör spetsa och det kan bli halvbilligt. Daniel borde vilja köra i spets även om stallkamraten är favorit. Senast travade Whithouse Express i rygg på ledaren som var Lionel och fullföljde fullt bra och han såg fin ut.  Var före ex. On Track Piraten i mål. Bör besegra alla utom möjligtvis Sorbet och har Sorbet en bit kvar till formen så är det riktigt bra chans. Det skiljer lite väl mycket streckmässigt duon emellan.

Tunt bakom. 7 West Wing kan en del och rankas därefter. F.d. kritervinnaren 3 Rokkakudo är tillbaka på banan och det är kul men det borde saknas något.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5 B: 4-1-2-7-6 C: 3-9

Spetsanalys: Moon Zappa öppnar rätt bra och har goda möjligheter att köra åt sig ledningen.

Loppanalys: Salmelas 5 Moon Zappa har startat två gånger och har överraskat personalen i stall Salmela. Säker seger efter tidig spets i debuten näst senast och senast var hon fortsatt duktig bakom Nurmos obesegrade Deede Star. Det var då gott om luft ner till övriga och Moon Zappa kämpade på bra. Allt låter fortsatt bra från stallet och det ser ut som tidig spets här. Motståndet visar inget som skrämmer och det bör vara mycket bra chans. Jag tror hon vinner och spikar.

Nurmos 4 Joyeuxanniversaire har inte fått till det än och mest visat galopp. Snart lossnar det nog och hon blir förstareserv. Gick äntligen felfritt senast men visade inget sprudlade. 1 Fiona Journey har läget.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 1-8-7-6 B: 5-4-2-9

Spetsanalys: Dior Ima har läget med toppkusk. Jillian Boko har öppnat bra från samma läge i Finland och träffar Mika kan det vara spetshästen.

Loppsanalys: Ett treåringslopp och lite lurigt bland flera orutinerade. Här kan det hända saker och jag plockar med samtliga åtta startande.

Djuse har två tidiga och det är 1 Dior Ima och 8 Enge Sargon. Dior Ima har läget och Ohlsson och hon har svarat för två bra insatser vid andraplatserna på slutet. Ändå lite svårbedömd angående krigstakterna på henne och jag garderar. 8 Enge Sargon har mycket fart i sig men har inte riktigt fått till det på slutet.

7 I´m a Keeper ser väl inte så märkvärdig ut men kämpar på bra. Står dock lite illa till. 6 Jillian Boko har väl inte glänst i Finland men har öppnat bra och kan leda runt om.

5 Bad Manner ser ut som en ”riktig häst” och kan nog duga bra. Trots spåret. Jag tar med alla.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 3-2-7-6 B: 5-1-4

Spetsanalys: Hossiana Boko är kvick i benen och har läget. Det är bra spetschans. Pablo Andover är snabb och stabilare med spår långt ut. Brand New Key är svårbedömd.

Loppanalys: Åter ett lopp med få hästar och det är trist. Ledningen i litet fält är alltid värdefullt då det lätt blir stiltje i fältet då alla har vettiga positioner. Detta gör att 2 Hosianna Boko har vettig chans att leda runt om men jag litar inte fullt på henne sista biten. Var fullt bra senast.

3 Leader Brodde avslutade fint senast efter snäll resa. Har bra kunnande och kan nog visa sig bäst sista biten i detta fält. Får tipset. Bör få en vettig position och sista halvvarvet bör speeden bita bra.

7 Pablo Andover trivdes nog inte riktigt med den långa distansen senast. Haft en del missflyt i starterna före det men sett formstark ut. Blev hängande från start näst senast och fick backas sist. Gick sedan bra. Står placerad längst ut men är i gengäld stabilare då och kan öppna bra om kusken vill offra krut första biten.

6 Brand New Key var helt ok efter invändig resa i Sverigedebuten senast. Svårbrödm men tränar bra och kan säkert vara vassare med loppet i sig.

Dessa streckas.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 2-10 B: 6-3-7 C: 1-4-6

Spetsanalys: Lightningsky från spår två med Uffe blir svår att passera. Bra spetschans.

Loppanalys: Här ser det upplagt ut för 2 Lightningsky och hästen blir också stor favorit. Hade haft en kort paus inför senast och bör vara i god form. Var duktig även senast då han vann från spets på bra sätt. Han har travat i ledningen två gånger och vunnit båda och biter ifrån sig fint. Här är det troligt att han inte blir så tufft utmanad från spets och visst är det bra chans.

Han blir dock väldigt hårt betrodd (72 procent lunchtid) och vi har en häst jag har respekt för. 10 Einstein Sisu har nämligen löpt bra. Var segare senast men visar allt väl i jobben och det kan ha varit en tillfällighet. Toppkusk även här och jag blir inte helt förvånad om Einstein kan utmana sista biten. Jag streckar båda. Vi får lite rens på Einstein. Två strykningar gör inte ont.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 1-8 B: 2-5-3-11-9-4-10-7 C: 6-12

Spetsanalys: Expresso Doc har yperlig chans på spets. Från fint läge. Barney Granit kan vara hotet.

Loppanalys: Jag provar att garderar på i avslutningen där ev. skräll drar bra. Tipset till spurtstarke och formstarke 1 Testa di Cavalo. Denne har avslutat med bra sprutt i sina senaste lopp. Prolemet är att han tappar från start och återigen har han dragit spår ett. Strömberg hävdar att han är mycket nöjd med sin häst men det behövs flyt att komma ut i tid. I så fall tror han på bra chans. Jag spelar DD på att det löser sig och spikar på den spelformen men visst kan det häxa.

2 Enge Barack har också ett jobbigt läge fast på annat sätt. Är så pass kapabel att det mycket väl kan vara vinnaren utan strul.

2 Expresso Doc kan leda runt om även om distansen kan känns dryg. Vann lätt från spets senast.

5 Barney Granit kan tänkas nå spets och är bra i grunden. Streckar sedan 3 Jackpot Tooma som kan avsluta bra och kuskbytet är spännande.

11  Vine Vision duger bra men har varit ifrån och har bakspår samt skorna på. Är nog bäst utan dojor.

9 M.T.Mourinho har fint smygläge och kan skrälla. Får sista strecket.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen stoppar Mindyourvalue W.F. på Vincennes
Nästa nyhet
Ingen stoppar Mindyourvalue W.F. på Vincennes

Ingen stoppar Mindyourvalue W.F. på Vincennes

Mindyourvalue W.F. och Vincennes verkar vara en nästan oslagbar kombination. I söndagens Prix de Lille imponerade Robert Berghs tuffing återigen då han tog tredje raka trots en tuff öppning.

Om det är för sadel eller sulky tycks inte spela någon roll, Mindyourvalue W.F. vinner på Vincennes ändå. Den av Robert Bergh tränade valacken hade en succévinter i Paris förra året och är på väg mot att göra repris den här säsongen. Vid söndagens tävlingar på Vincennes kom hästens tredje raka på banan när han med Björn Goop i sulkyn svarade allt i Prix de Lille.

Mindyourvalue W.F. tog sig fram tidigt i dödens och försökte svara ut favoritspelade Barrio Josselyn när denne forcerades kraftigt via spåren. Den senare kom också ned till spets men trots 09,2/1100 fortsatte Goop att trycka på och det svenska ekipaget övertog en bit senare. Den blytunga öppningen till trots hade Mindyourvalue W.F. fortsatt krafter för att ta emot uppvaktningen ”från alla håll” över upploppet. Segern blev säker på 1.11,4a/2100 meter och belöningen 33 750 euro. Loppets tidiga ledare var Day or Night In som för Johan Untersteiner sköt till invändigt över upploppet, för att komma i mål som femma en tiondel senare.

Du kan se loppet här.

*Björn Goop skötte även tömmarna bakom Sébastien Guaratos jätte-talang Face Time Bourbon som i Prix de Tonnac-Villeneuve (45 000 euro) gjorde första starten som fyraåring. Storfavoriten fick dock se sin segerrad om sex raka överraskande brytas. Face Time Bourbon som gick i spets gjorde upp i en rafflande duell mot Falcao de Laurma och Anthony Barrier som travat i dödens, men den senare fick nosen först över linjen till seger på 1.12,1/2175.

*I Prix du Calvados (58 500 euro) fick publiken se ett intressant genrep inför Prix de Cornulier om två veckor. Det här loppets fjolårs-vinnare Bilibili var sedan trea i Cornulier men tog här revansch på ettan Traders. Det var annars Traders som sin vana trogen anförde fältet i tufft tempo, men Bilibili riden av Alexandre Abrivard hakade på hela vägen och vreds till attack in mot upploppet. Traders kunde inte stå emot åttaåringens avslutning som talade segerspråk på starka 1.12,4/2850. Bakom spurtade Briac Dark in som trea i en mycket positiv montédebut.

*I Prix de Vic-sur-Cère (28 350 euro) för sexåringarna var Jean-Michel Bazires Prix Ténor de Baune-vinnare Looking Superb stor favorit men den PdA-klare norrmannen försvann i en galopp direkt efter start. Vann loppet gjorde i stället Dexter Chatho och Christian Bigeon som starkt tog ned ledande Dollar Sayer den sista biten till seger på 1.13,7 över 2850 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Timone Ek möter Takethem i Gulddivisionen
Nästa nyhet
Timone Ek möter Takethem i Gulddivisionen

Timone Ek möter Takethem i Gulddivisionen

Timone Ek i första starten för Jerry Riordan möter Elitloppsfinalisten Takethem. Det är huvudmatchen i lördagens Arvid Stjernswärds Minne på Jägersro.

Gulddivisionen på Jägersro den här lördagen bjuder på en trolig Prix d’Amérique-deltagare i sin startlista. Det handlar om sjuårige italienaren Timone Ek som här gör sin första start i träning hos Jerry Riordan. Hästen har innan det funnits hos Alessandro Gocciadoro där den senaste starten var den som trea i Gran Premio delle Nazione i början av november. Den tolvfaldige miljonären aspirerar på en av PdA-platserna.

För motståndet står bland andra Takethem. Den danske stjärnan som i våras gick till final i Elitloppet men som efter ett drygt halvårs frånvaro dagen före nyårsafton gjorde comeback med en tredjeplats på Lunden. Lördagens lopp innehåller också formstoet Speedy Foxy Vicane, hemma-hoppet Dante Boko och Riordans andra bidrag Shadow Gar.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Probo Op – Wilhelm Paal
2 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
3 Turno di Azzurra – Jorma Kontio
4 Timone Ek – Thomas Uhrberg
5 Takethem – Steen Juul
6 Emmett Brown – Johan Untersteiner
7 Dante Boko – Adrian Kolgjini
8 Art on Line – Carl Johan Jepson
9 Target Kronos – Lutfi Kolgjini
10 Shadow Gar – Christoffer Eriksson
11 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången: Veckan börjar med V64 Färjestad. Tävlingarna håller kanske inte högsta kvalitet men omgången känns däremot riktigt spelintressant. Jag hittar min spik i Hercules Boko (V64-4) som jag tycker har en toppchans att leda från start till mål. Därmed får vi utrymme att gardera ett par andra hårt betrodda och med några kantbollar som rullar in från rätt håll, har vi en fin utdelning att hämta.

Spiken:
2 Hercules Boko (V64-4) Höll på ett bra sett från spets i ett V75-lopp på Momarken senast och visade god form. Har ett perfekt läge nu för att spåra det här runt om.

DD-Draget:
5 Peder Mykla (V64-6, DD-2) Känns klart på gång med två starter i kroppen och har ett mycket bättre läge än tidigare den här gången. Mycket bättre chans än strecken och jag tror han kan leda det här hela vägen.

V64 Systemförslag (bara för sex rätt):

V64-1: 2,4,5,8,10,11 (6-9)
V64-2: 4,6,7,8 (13-2)
V64-3: 2,4,5,7,8,9,10,11 (1-3)
V64-4: 2 Hercules Boko (1-10)
V64-5: 2,3,5 (12-9)
V64-6: 5,6,7,11 (9-8)

6x4x8x1x3x4 = 2304 rader = 2304 kronor

DD Spelförslag:

DD-1: 2,3,5
DD-2: 5 Peder Mykla

3 rader x 300 kronor = 900 kronor

V64-1:

Rank: A: 11. B: 5-8-4-2-10. C: 6-9-7-1-3.

Spetsanalys: Valnes Doris, Sukpoint C.C. och Thomson kan alla öppna hyggligt, liten fördel den senare. Laddas Expensive River?

Loppanalys: På pappret borde det här vara en väldigt bra uppgift för 11 Viking’s Topline. Sexåringen har varit ute på V75 ett antal gånger senaste månaderna, inte räckt till helt där men varit godkänd. Nu går han nedåt i klass och möter ett jämförelsevis billigt motstånd. Hästen har faktiskt vunnit sina tre senaste starter som inte varit i rikstoton och visat att han fungerar bra bakifrån; segern på Färjestad för fyra starter sedan var särskilt fin då han svepte runt fältet och vann lätt. En rejäl travare som, om det inte strular allt för mycket från bakspåret, borde vara bäst här.

Viking’s Topline är ett gångbart singelstreck på lilla systemet, men hästen blir tufft streckad och för den som vill jaga stora pengar är gardering givande. Jag tar b-gruppen också där 5 Thomson rensar rejält, och det är en trolig ledare här, liksom 4 Sukpoint C.C.. 8 Expensive River har mycket kapacitet och visade rätta takter senast. 2 Valnes Doris är hygglig och har perfekt smygläge. 10 Beppen Palema har fått några lopp i kroppen och suttit fast med sparat i de senaste, typ obefintligt streckad nu.

V64-2:

Rank: A: 7-8-4-6. B: 13-2-10-1. C: 5-11-3-9-12.

Spetsanalys: Dinjo borde spetsa från början. Free Fall Web är kvick ut, kanske kastas framåt direkt?

Loppanalys: Ett knepigt lopp att tippa, vilket kanske också manifesteras av att tipset slutligen faller på en häst som hittills aldrig vunnit. Nu tror jag dock det handlar mest om tillfälligheter då det gäller 7 Moneykeeper, hästen har gjort flera duktiga insatser och var till exempel för två starter sedan ute på V75 och blev då fast invändigt med mycket krafter kvar. Borde ha en tämligen så bra chans här att avlägga maiden.

8 Free Fall Web gick bra förra vintern och vann då två lopp. Tappade senare formen och hade varit borta ett par månader inför comebacken senast. Med det loppet avklarat får man som vanligt anta att formen förts framåt och det här är definitivt en häst som är segerduglig i det här gänget. Tycker också det är extra intressant då han visat startsnabbhet och står på springspår med endast två hästar i första volten här. Jepson är vaken i vagnen.

4 Livi Money Maker är en annan häst som ännu väntar på första fullträffen. En tidsfråga emellertid, hästen gjorde flera fina insatser i höstas och visade att han har starka avslutningar att tillgå. Står bra till här och måste räknas tidigt.

6 St No More War måste absolut ses med segerchans. Fick full utdelning på fin form senast på Romme och såg faktiskt riktigt fin ut då när han till slut avgjorde enkelt efter en tung långspurt. Den insatsen igen och han slåss om segern.

Det går att argumentera för fler streck här, det är som sagt ett lurigt race, men jag tycker ändå att den här kvartetten borde innehålla vinnaren och nöjer mig därmed.

V64-3:

Rank: A: 4-8. B: 2-9-10-5-7-11. C: 1-3-6-12.

Spetsanalys: Inga kanoner från start, Caramba Go V.J. är nog snabbast och troligast. Flying Garbo kan gå iväg bra om man prickar andraspåret.

Loppanalys: Två hästar sticker ut något mer än övriga. Jag tippar 4 Linguini som vinnare. Hon har visat rejäla takter då hon behagat gå felfri, så som senast; då klev hon fram mot dödens med varvet kvar och avgjorde säkert den sista biten. För fyra starter sedan, också på Färjestad, visade hon att hon kan gå bra bakifrån också och hann fram efter en rykande avslutning. Linguini har emellertid visat en hel del galopp emellanåt och är självklart inget att lita på, å andra sidan klev hon iväg från just spår fyra i volten senast så just startögonblicket verkar inte störa. Travar hon här, tror jag det ska vara bra chans.

8 Fantastica måste dock definitivt med. Ett sto som visat mycket fina resurser för klassen. Vid den hittills enda segern var hon riktigt rejäl, övertog spets med 800 meter kvar och gick sedan bara undan. Riktigt fint intryck då och höll sedan i starten efter det strålande efter att ha gått fram mot dödens trots en galopp. Jag förväntar mig en offensiv styrning här, men det gäller förstås att hitta ut från det här läget.

4-8 är ett okej lås i loppet men det föreligger lite tveksamheter kring galopprisk och läge, så för att jag ska känna mig säker pepprar jag på med de sex b-hästarna. 2 Flying Garbo var trea på norska V75 näst senast men var sämre gången efter, duger normalt långt här. 9 What a Creation var bra vid segern och ännu bättre efter galopp senare, bortglömd nu. 10 O’Hara Garbo har också varit i Norge och kämpat men inte lyckats, bättre än raden. 5 Caramba Go V.J. väntar på första segern, men har bra form och är snabb ut. 7 Win It Launcher har gått bra flera gånger i skymundan och 11 Caddie Lorine kan mycket mer än hon visat på sistone.

V64-4:

Rank: A: 2. B: 1-10-6-9-5. C: 7-4-3-11-12-8.

Spetsanalys: View to A Kill är förvisso kvick ut men jag tror inte man kan ta sig förbi Hercules Boko som fått ett perfekt läge.

Loppanalys: Det här ser ut som en perfekt uppgift för 2 Hercules Boko och jag väljer att spika. Hästen har förvisso bara en seger på nitton starter hittills, men motståndet känns å andra sidan inte jättetufft. Hercules Boko var vid just sin seger, i början av november, riktigt vass. Stack direkt till ledningen då och höll farten uppe och var helt ohotad. Att formen är fortsatt på topp visade han senast, i ett V75-lopp på Momarken i mellandagarna. Frontade då också, ledde länge och väl men blev upphunnen av favoriten kort före mål. Valacken är riktigt snabb ut bakom bilen och tipset bygger förstås på att han går till ledningen även här, något han borde ha toppchans till från det här läget. Spets och slut.

V64-5, DD-1:

Rank: A: 3-2-5. B: 12-9-7-1. C: 8-10-4-11.

Spetsanalys: Raijin Face är snabb ut och den sannolika ledaren.

Loppanalys: Bästa hästen här sett till kapacitet tror jag säkert 3 Raijin Face är och valacken känns också som det naturliga förstastrecket. Raijin Face var borta från tävlingsbanan över ett år innan han gjorde comeback i slutet av november. Han spetsade då, släppte men hittade loss i sista sväng och avgjorde ändå till segern. En mycket positiv återkomst. Gången efter blev det V75 direkt; övertog då ledningen efter en bit, kunde inte försvara sig den sista biten men höll ändå bra med tanke på att det var andra starten efter lång frånvaro. De här två loppen bör ha fört hästen framåt ytterligare och det här läget är perfekt då Raja Mirchi-sonen är riktigt startsnabb. Ledningen runt om är troligt.

Vi tar också med 2 Genesis som har hög grundkapacitet och känns lite på gång. Har gjort hyggliga insatser på sistone och har farter i kroppen som duger långt i det här sammanhanget. Perfekt läge också. Tredje strecket på 5 Mill Ultra som gått bra en längre tid men är väldigt lite streckad. Segrarna är tagna från rygg ledaren och hittar man ner i ett fint slagläge även här kan det gå vägen igen. Vi låser loppet på den här trojkan.

V64-6, DD-2:

Rank: A: 5-6-11-7. B: 9-8-4-1. C: 2-10-3.

Spetsanalys: Peder Mykla är mycket kvick från början men kommer utmanas av Super Photo Bood.

Loppanalys: Mitt drag i loppet blir 5 Peder Mykla som är förhållandevis lite streckad här. Det är dock en fin sort som borde ha bra möjligheter till seger. Han har fått två lopp i kroppen efter ett uppehåll; fick ett tungt lopp i dödens näst senast och var i sin senaste start ut på V75 under nyårsafton och jobbade då först i tredjespår sista 700 meterna och höll godkänt i kön. Peder Mykla har dock sina bästa kvaliteter i spets och nu är läget ett helt annat än vid senaste två starterna. Jag tror formen sitter där med de här loppen innanför västen och att det bär av mot ledningen här. Bra chans då och ett kul drag på Dagens Dubbel.

6 Super Photo Bood är den som främst lär utmana om ledningen och skulle denne komma förbi så blir förstås rollerna ombytta. Valacken har gjort ett gott jobb under hösten och är i klart bättre form än vad raden kan ge sken av. Senast provade man rikstoton, körde om spets från innern då men slog i galopp i första kurvan och fick dagen förstörd. Kan bli revansch nu.

11 Xanthis Amazing var också ute i ett av alla otaliga V75-lopp senast, då på Bjerke, men blev fast invändigt alldeles för länge och fick aldrig visa sin tapperhet. Gången före var hon dock riktigt fin, i ett lopp på Färjestad med liknande förutsättningar som nu, gasade på via vida spår genom sista sväng och gick runt fältet till säker seger. Stoet har också sitt främsta vapen i tunga avslutningar och det här loppet kan bli helt kört i gapet på henne. Solklart streck.

Finns flera ytterligare tänkbara garderingsstreck i loppet, men jag tar mig råd till ett till och sätter det på 7 Issaquah Sund som känns väldigt spännande. Han har tävlat i finsk konkurrens senaste åren och gjort det bra, flera segrar, och såg vass ut för tre starter sedan då han på Vermo avgjorde efter en stark avslutning. Känns förstås en aning svårbedömd här, men har absolut kapacitet för att segerstrida här och då streckprocenten är relativt låg tycker jag hästen blir intressant här.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Umåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson