Umåker GS75

Omgången: GS75 avgörs på Umåkers isbana och vi har en rätt spännande omgång att jobba med. Jag har en sund och rejäl spik i avd fyra och spelar också med en roligare och formstark spik i avd ett. En rolig och en trolig kan man säga. Vi provar med att lösa det hela med en matematisk lapp och har vi rätt i första avdelningen så stiger spänningen och förhoppningarna rejält.

Spikarna: 7 Sweet Orphan Boy i GS75-1 samt 8 Eva I.H. i GS75-4.

GS75-förslag:

7 Sweet Orphan Boy (4-11)
1,2,3,4,5,7,8,11,12 (9-6)
3,4,7 (8-1)
8 Eva I.H.
(6-1)
1,2,3,4,5,6,7,8,9,12 (10-11)
9,10 (6-4)
3,9,11 (8-10)

1x9x3x1x10x2x3 =1620 rader

DD-förslag: 9,10 – 3 x 500 kr Totalt: 1000 kr

DD-förslag:

Loppanalyser

Loppanalys GS75-1:

Ranking: A: 7 B: 4-11-2-3-10-6-1-5-9 C: 12

Spetsanalys: Många riktigt snabba hästar med framspår bakom bilen och det kan bli bra kubbning första bitebn. Mest angelägen borde hårt betrodda B.W.L.Ruthless vara med offensiv kusk och bra läge. Uncertain When och Giel Wielinga är dock också mycket snabba.

Loppanalys: Hårt betrodd blir 4 B.W.L.Ruthless som öppnar snabbt och har bra läge och toppkusk. Han har också varit riktigt fin vid segrarna och kan leda detta runt om. Senast över medeldistans stumnade han dock sista biten men kort distans nu passar fint. Ändå lite frågetecken efter senast och det kan bli tuff öppning här med ett par riktigt snabba med framspår. Jag provar att fälla Ruthless och går på min idé.

Jag tror nämligen att daet är dags för 7 Sweet Orphan Boy och spikar. Haapakangas har länge talat sig oerhört varm över hur bra hans häst känns i träningen. Senast gick Sweet Orphan Boy i mål med gott om sparat och kusken fick mest ligga och dra i hästen. Det blir biken på och då det ser ut att kunna bli bra körning så bör min idé kunna avsluta rejält och möta flera av konkurrneterna sista biten. Bara han hittar ner i vettigt läge från start. Nu är det klart intressant med segerglade och duktige Djuse upp och jag tror han löser den biten och jag inleder med en spännande spikidé. Idag lördag eftermiddag är min spik knappast streckad alls. Det lär bli mer av den varan närmare spelstopp men ändå…

Öppet bakom favoriten och min idé och loppet kan bli konstigt kört och bädda för skräll. Garderar ni på så glöm inte 11 Bear Briar som håller farten bra hela vägen hem. Skrällduglig är även en felfri 2 Uncertain When men jag spikar.

Loppanalys GS75-2:

Ranking: A: 1-12 B: 3-8-7-5-4-11-2 C: 9-6-10

Spetsanalys: Innerspår kan vara lurigt men Linneas Skyracer borde ha hygglig chans att svara ut de övriga. Och köras i spets.

Loppanalys: Ett direkt klent lopp och det borde kunna hända något skumt. Bäst chans har nog 1 Linneas Skyracer som är spetsfavorit. Hon hakade på hyggligt senast och från spets i denna omgvining bör det räcka långt. Har aldrig vunnit och inget jag vill hamna på som hårt betrodd.

Jag streckar friskt och det blir nio streck på min lapp. 12 Emerald vann helenkelt från spets i ett tunt lopp på Harstad senast. Besegrade då 3 Holland Boko lätt. För tre starter sedan vann Emerald med hela upploppet men även då i billigt gäng. Emerald har mycket tufft läge nu men såg fin ut senast och jag provar med att hålla upp denna i rakekn som a-häst. Synd på läget. Båda dessa från Norge känns rätt tidiga. 8 Affair Amok fick lopp i kroppen senast och har duktig kusk. Jobbigt läge dock.

Svårt att dra fram några enskilda bra prestationer här bland b-hästarna och jag spelar för att någon ska snubbla in. Utelämnar dock de tre hästarna som jag tror får det tuffast.

Loppanalys GS75-3:

Ranking: A: 7-4-3 B: 8-1-9-2-5-10 C: 6

Spetsanalys: Solis har fina meriter från ledningen och lär köras resolut för spets.

Loppanalys: Ett kallblodslopp som jag löser med tre streck. Bäst chans har nog 7 Fanny Tabac som är stark. Senast var hon ute på resa i Norge och galopperade då hon drog tåget ute i tredjespår. Hon var då hårt betrodd bakom Ulrsud Tea. Fick inte riktigt fäste hävdar Skoglund men orken var det inga fel på. Hon möter givetis betydligt enklare hästar här och felfri bör hon vara tuffast. Hon har dock en något jobbig aktion och första starten på isbana vet jag inte hur hon tacklar. Hon är bäst barfota och sådana hästar kan ofta passa bra på is men det är ovisst. Resäventyret från Norge har hon klarat bra enligt Skoglund.

Han har tidigare tränat 4 Vindy Tabac. Hon  galopperade också senast men gick bra efter galoppen lite i skymundan. Duktig kusk och hon kan avsluta vasst. Bör duga fint i detta gäng.

Spetsfavorit är 3 Solis som dessutom trivs mycket bra i ledningen. Galopperade med klar segerchans kort före mål senast just från spets. Bör kunna leda länge från spets och kanske hela vägen. Har lopp i kroppen dessutom och ska vara ännu bättre nu.

Mina tre hästar galopperade alltså alla tre senast men de ska inte behöva göra bort sig alla tre i det här rätt så beskedliga och lilla fältet. Tre streck.

Loppanalys GS75-4:

Ranking: A: 8 B: 6-1-2 C: 9-5-4-7-3

Spetsanalys: The True F. har bra chans på spets. Han är snabb.

Loppanalys: Här spikar jag 8 Eva I.H. som är mycket kapabel och formen sitter där. Näst senast vann hon i överlägsen stil och senast avslutade hon mycket bra. Då bakom toppston som Double Exposure, In Toto Sund och Darling Mearas. Läget är inte bra givetvis men i det lilla fältet kan Mika flytta ner henne i fältet och det ska inte behöva häxa. Sedan biter hennes avslutning mycket bra i ett fält som ser överkomligt ut. Hon fungerar bra på isen och att starta på hemmaplan är ett plus då hon kan vara lite känslig. Bra chans och spik.

6 Vic de Luxe är också bra och är värst emot. 1 The True F. har läget och kan en del.

Loppanalys GS75-5:

Ranking: A: 3-1 B: 5-9-8-12-7-4-2-6 C: 10-11

Spetsanalys: Mia Sånna är spetsaktuell eller kanske ännu mer Global Tail. Global Ultimate kan bli lite vass vid laddning och tas nog lite lugnare för att eventuellt överta i andra vågen.

Loppanalys: Här blir 5 Global Ultimate hårt betrodd och det är väl hästen med de bästa meriterna. Kan tänkas överta spets efter en bit och ha bra chans men det finns frågetecken. Hästen har haft lite karledskänningar och i veckan var han heller inte som bäst i jobb. Kan därmed springa och spänna sig extra mycket just på isen och den här ska vi jobba bort.

Tipset till 3 Global Tail som löpt bra och var nära Global Utlimate i mål nyligen. Kan spetsa och bör sedan räcka långt. Vettig uppgift här för Salmelas häst.

1 Mia Sånna gick i mål med sparat senast och verkar ha formen där. Har ett spännande läge med duktiga Sandra och kan mycket väl vara segeraktuell här. Har körts i spets en gång och vann då på bra sätt. Mia Sånna och Global Tail a-rankas.

9 Likeonway kan vara skrällaktuell. Har lite svårt med stilen ibland men visar fin fart och spåret kan vara bra. Bör kunna spurta bra om allt stämmer.

8 Livi Mistress visade inget extra senast men har svarat för en del bra insatser och är rätt tidig trots läget. 12 Harryet Hazelaar kan en del men har kan vi också snacka jobbigt läge. Djuse upp.

Jag streckar tio hästar.

Loppanalys GS75-6:

Ranking: A: 9-10 B: 6-4-3-7-8-5-2-12-11 C: 1-13-14

Spetsanalys: Paradis d’Inverne öppnar bra. Smygs troligtvis. Vidar Caprese är snabb men Johansson vill ha ryggresa. Möjligt att Get Lucky körs till spets.

Loppanalys: Här streckar jag de två hästar som visat mest i ett billigt lopp. Båda har baksspår men tål också att göra en del i dylika fält. Tipset till 9 Atlas Eagra som grejat två segrar på bra sätt efter uppehåll. Ohotad seger näst senast och duktig vid seger från utvändigt ledaren under slutvarvet senast. Spår nio behöver inte alls vara fel och i detta gäng tål min etta att göra en hel del.

10 Boom Boom Becker streckas också. Har svarat för flera bra insaster och avslutningen senast från fjärdepar utvändigt var full bra. Här bör avslutningen bita bra sista halvvarvet och Boom Boom Becker bör segerstrida. Dessa två höjer sig och jag nöjer mig så.

6 Get Lucky kan spetsa men insatsen i sin nya regi senast var inte bra. 4 Vidar Caprese avslutade bra vid seger i billigare gäng senast men visade inger extra i lite tuffare gäng senast. Ska smygas enligt Johansson och kan vara skrällduglig om formen sitter där.

Loppanalys GS75-7:

Ranking: A: 3-9-11 B: 8-10-5-4-1-6 C: 2-7

Spetsanalys: Master Shark och Googla öppnar snabbt invändigt men det är lång distans och ryggar blir nog bra. Vem som körs för spets är ovisst men det kan bli Akropolis Scandi.

Loppanalys: Här blir 9 New Joker hårt betrodd. En häst som lever på sin härliga inställning och senast kämpade han oerhört bra då han tog emot Hagentoy hela vägen hem från spets. Tala om kämpe. Nu ska han mest troligt attackera bakifrån. Han är lite trög av sig och bakspår är inte så bra. Jag streckar tre hästar i loppet.

Provar med 3 Akropolis Scandi som tipsetta och DD-drag. Avslutade bra ute i spåren senast och har ett bra läge. Kan eventuellt köra till sig ledningen men det är långt ifrån säkert. Räknas tidigt ändå och jag räknar med en strong avslutning.

Streckar även 11 Miss Golden Quick trots läget. Tuggade på ute i spåren senast och höll klart bra. Får hon lite hälp med tempot så blir hon farlig och vi har ett intressant streck. Jag nöjer mig så.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Zenit Brick stod i sin egen klass på Bergsåker

V75: Zenit Brick stod i sin egen klass på Bergsåker

Vem skulle gå till spets, var den stora frågan på förhand. Svaret blev Zenit Brick – och sedan var loppet över. Timo Nurmos vinterstjärna spelade i sin egen division i Gulddivisionen på Bergsåker.

Zoogins lopp för eliten var höjdpunkten vid Bergsåkers STL-tävlingar under lördagen och snacket på förhand handlade mycket om vem av Lionel och Zenit Brick som skulle ta hand om taktpinnen. Strax efter start kom svaret – Zenit Brick höll lätt ut sin enligt toton svåraste konkurrent och kunde snart glida till ledningen. Därifrån var Timo Nurmos-valacken helt ohotad.

– Planen var att försöka komma före Lionel från start och hästen öppnade bra i dag och sedan fick vi ju bestämma. Han vann med mycket krafter kvar i mål som det kändes, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Det var annars den comebackande Nimbus C.D. som var kvickast från början. Fuxen som inte startat på 2,5 år stack till spets, men ville förstås gärna få en ryggresa så här i sin återkomst. Örjan Kihlström laddade fram och Zenit Brick tog över ur första sväng. Lionel, som här genrepade inför en tänkt start i Prix d’Amérique avancerades lugnt fram mot dödens och efter 15,7 det första varvet skulle det såklart gå avsevärt mycket fortare den andra hälften av loppet.

Lionel gick i närkamp över sista bortre, men den uppvaktningen skakade ledaren lätt av sig. Redan in i sista sväng var loppet avgjort – Zenit Brick stack den sista biten undan med flera längder för att i klart fin stil säkra segern värd 200 000 kronor på tiden 1.13,4a/2140.

Bakom var det Digital Ink som avslutade bäst och säkrade andrapriset på linjen före Nimbus C.D. som här stod för en klart plusbetonad comeback. Lionel gav dock kanske inte det bästa beskedet inför den stundande stora uppgiften, orkade inte över upploppet och kom i mål som fjärde häst.

– Jag har inget att skylla på, Lionel var inte på topp, rätt och slätt. Det kändes ganska tidigt att det inte var något ordentligt tryck i honom i dag. Han höll farten in i mål men det är klart man är lite besviken så här direkt efter mål. Men jag tror inte det är några större fel med honom och jag har en av världens bästa tränare och jag är säker på att både han och Propulsion är med på startlinjen i Paris, sa Göran Antonsen i ATG Live.

*****

*Bronsdivisionen såg Lexington Hall i spets med Perfect Dynamite pressande utvändigt om sig. Men den senare flög i galopp på sista bortre och ledarens kraft tröt kort senare. I stället var det Örjan Kihlström som kom till attack bakom Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark som tog över och fick hela upploppet ned matchning av favoriten It’s Showtime Zaz. Men den senare kom aldrig förbi – Exclamation Mark knappt men säkert på 1.14,2a/2140.

*Oskar Kylin-Blom blev svaret i stoloppet. Med den av Krister Jakobsson tränade Isolde blev det ledning från start till mål. Den femåriga Conny Nobell-dottern prickade springspåret och satt direkt i spets för att rycka undan genom sista sväng. Fritt bakom blev det förstås för Katinka som en bit in på upploppet såg ut att kunna komma före, men Isolde försvarade sig på bra sätt och vann knappt på 1.15,8/2140. Betrodde Ginny Weasley var på kraftig fram-marsch, men slog över i galopp in i sista sväng.

*Uppgiften var inte lätt för Bellfaks i Kvisslebruns lopp men den löste sig perfekt för favoriten, skickligt understödd av sin tränare Jan-Olov Persson. Från tillägg över kort distans kom Bellfaks iväg bra och kunde in på sista bortre landa som tvåa i andraspår, vilket seder-mera blev dödens på hela vägen ledande Björs Viking. Den senare fajtade emot helhjärtat men fick i slutstriden ge sig mot övermakten. Rejäl insats av Bellfaks som rundade fältet till viktoria på 1.22,9/1660 meter.

*Klassiskt korsdrag i kuponghögen i Klass 2. Per Linderoth rattade Henrik Larssons Pecorino som fick ett prima lopp i rygg på ledaren och fritt ur sista sväng. Starkt avslutande Bottnas Explosive hade då skaffat sig greppet, men 44-oddsaren Pecorino hade gott om krafter sparade och kunde säkert fånga in till sin andra seger i karriären på 1.16,4a/2640 meter.

*En av dagens mest streckade var Disco Volante i Silverdivisionen och det visade sig vara fullständigt rätt av spelarna. För Ulf Ohlsson kunde ”Tarzans” fine valack ta en välförtjänt seger på riks-toton. Disco visade sina startkvaliteter och höll enkelt upp ledningen från innerspåret, för att sedan se till att hålla tempot väl uppe. Kort sagt, Disco Volante var aldrig i förlust-fara. Segern togs på fina 1.11,7a/1640 meter före en kvickt avslutande Erik Sting.

*Spännande upplösning i Klass 1. Crackajack anförde fältet i friskt tempo vilket gynnade hästarna i kön. Örjan Kihlström satt bakom Vincent Chase och bjöd sin häst en invändig tripp, men det skulle lösa sig helt perfekt när det blev fritt och attack i spåren in på upploppet. Yrr hade kopplat grepp om ledaren och utmanades av Power Broline, men Örjan visade att han vet var mållinjen är belägen och satte dit Vincent Chase på linjen till seger på 1.14,1/2140. Catarina Lundström tränar skrällvinnaren. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Traders mot Briac Dark i Prix de Cornulier-genrep
Nästa nyhet
Traders mot Briac Dark i Prix de Cornulier-genrep

Traders mot Briac Dark i Prix de Cornulier-genrep

Traders möter bland andra montédebutanten Briac Dark på söndag när sista stora testet inför Prix de Cornulier rids på Vincennes.

På söndag är det två veckor kvar till Prix de Cornulier. Samtidigt inleds också ”le Triptyque” vilket kan jämföras med sulkyhästarnas ”triple Couronne”; vinterns tre mest prestige-fyllda montélopp avslutas med Prix de l’Ille de France den 3 februari. Om samma häst segrar i samtliga delas en bonus ut på 100 000 euro.

Söndagens Prix du Calvados ger 58 500 euro till vinnaren och får också ses som genrep inför det största loppet. Regerande Cornulier-mästare är Traders som finns med på söndag och dessutom ska ridas av Yoann Lebourgeois som gör comeback efter olyckan i mitten av december. Traders ställs mot bland andra fjolårssegraren och montéräven Bilibili samt dubble PdA-femman Briac Dark som här gör intressant debut under sadel.

Söndagens tävlingar på Vincennes bjuder även i övrigt på flera godbitar. I Prix de Tonnac-Villeneuve (45 000 euro) sitter Björn Goop upp bakom Sébastien Guaratos jättetalang Face Time Bourbon som gör första starten sedan segern i Critérium des 3 Ans. Goop körs också Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. som i Prix de Lille (33 750 euro) är på jakt efter en ny seger och ställs mot bland andra Day or Night In. Vinnaren av Prix Ténor de Baune och därmed PdA-klare Looking Superb går ut i Prix de Vic-sur-Cère (28 350 euro) senare samma dag.

Prix du Calvados, 2850 volt

1 Benjamin Gédé – Eric Raffin
2 Cassate – Adrien Lamy
3 Bohemian Rhapsody – Camille Levesque
4 Canadien d’Am – Mathieu Mottier
5 Alpha Saltor – Damien Bonne
6 Briac Dark – Matthieu Abrivard
7 Bilibili – Alexandre Abrivard
8 Traders – Yoann Lebourgeois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Bergsåker

Lördag: V75-tips till Bergsåker

V75 Bergsåker 5 januari 

Omgången: Bergsåker kör årets första V75-omgång och Berglund har semester även denna vecka, så undertecknad får hoppa in. Det känns som en typisk Norrlandsomgång där det är för ojämna fält för att skrällarna ska vara heta. Nu kan banunderlaget ställa till det, likt i Axevalla på Nyårsafton, eller Solvalla på Annandagen då det blir lite lotto över vem som lyckas köra med rätt broddar och innerspåret är som att springa i kvicksand.
Jag spelar med två uträknade spetsspikar, och sedan får det ramla in någon mindre spelad i garderingsloppen där jag betalar för hästar med mindre chans i hopp om att något konstigt ska inträffa – så kan det bli trevlig lördagskväll trots allt.
Banan är alltid ett gissel denna årstid, och det känns som det kan bli lite vad som helst. Under fredagen är det regn och ett par plusgrader, och ska ligga runt nollan lördagen för att bli en hel del kallare mot kvällen då det väntas 5-6 minusgrader.

Spikarna: 7 Lionel (V75-3) såg otroligt bra ut senast och jag tror han kommer före motbudet och från spets förlorar han i alla fall icke! 1 Disco Volante (V75-6) sprang och sprang på konstiga innerspåret senast och var en av de som var mest nära att vinna från spets den finalomgången. Nu är det 1640 meter och Norrland = toppchans.

V75-förslaget är på 4480 kronor.

9-3 (10-1)
10-14-15-6-5-11-4-1 (7-12)
7 Lionel (4-5)
15-8-3-7-11-9-1-6-4-14 (2-5)
3-8-5-11-6-2-4 (12-7)
1 Disco Volante (9-10)
7-10-2-5-6-3-11-12 (9-8)

2x8x1x10x7x1x8 = 4480 kronor

DD-förslaget på 1000 kronor:

1 – 7 x 1000 kr

V75-1

A: 9-3 B: 10-1-7-11-8 C: 12-2-4-5-6

Spetsstrid: Lexington Hall är snabb och han spetsar ofta med liknande spår. Han har så gjort 5 av 7 försök med spår 1-3, och varit      snabba båda gångerna han haft spår 1. Castle Hall och Demo är snabbast. Skulle någon av dessa komma förbi så finns chans att Exclamation Mark kan överta.  Det är ändå långsökt.

Loppanalys:  9 It’s Showtime Zaz var smällfin i comebacken näst senast då han via sylvass speed bara blåste till dem på långsidan och han klockades till underkant 09 i den speeden. Detta är nog en sådan som växer då han känner att han rår på dem, och det kan han säkert göra nu. I lördags var han bara okej, och slagen för tidigt men lite gav han nog upp då Indy Lane var så otroligt bra framför – och dessutom gick han själv med punktering. Han ska inte köras till dödens, men har starka sista 700 att tillgå och han borde faktiskt mata ner dessa. Han slipper möta en för bra häst (Indy Lane) och jag tror alltså att han växer då han möter hästar han känner sig kunna rå på.

3 Perfect Dynamite är den roliga i loppet, för han ser mycket bra ut i nya regin. I lördags var det en del nyheter och hästen var riktigt laddad invändigt och gick med fina steg över upploppet sedan kusken fått backa sig sist i slutsvängen. Täten var då redan i mål, men det var ett spelintryck på Dynamite. Han öppnar bra, kanske kan hitta ner bakom Nurmos-hästen om han inte rent av an köras till tät. Jag låser på dessa båda och sparar streck till övriga lopp!

1 Lexington Hall är hårt betrodd, men den här är jag tveksam på då han brukar vara mjuk till slut i loppen. Han räckte inte alls ens över 1640 meter på V75 då han gick från ledningen, men har visat form efter det som tvåa två gånger i mer vanliga lopp. Senast drog han hårt, men var utan chans mot den som hade gått med bakom och fick chansen på upploppet. Han tar säkert ledningen och körs där, men borde vika sig.

10 Mrs Lindy gick bra i spåren senast och visade att formen är bra för dagen. Hon är inte lika vass som i somras, men möter ihåligt gäng och kan ta många på speed. Även om Reijos hästar varit ojämna och inte vinner speciellt mycket lopp för dagen. De vann 3/32 starter under december, och 3/33 under november.

En annan av Reijos tre hästar i loppet är 7 Exclamation Mark som hade tokform i somras, men inte alls har varit lika bra i vinter. Han var blek i spets i Åby, men här är enklare emot och skulle han hänga på 5 och 6 och dessa sticker till tät så kan han överta.

V75-2

A: 10-14 B: 15-6-5-11-4-1 C: 7-12-13-9-8-2-3

Spetsstrid: Katinka är småstrulig, men sköter hon sig kan hon öppna bra. Jag tror kanske att Isolde har bättre spetschans av de båda som gör upp första biten.

Loppanalys: Detta är inget lopp som kommer gå till historien som ett av de bästa på V75. 14 Ginny Weasley blir favorit och det är mycket bra uppgift för henne. Hon fick lägga speeden för tidigt näst senast på V75 och det var våldsam repa hon fick betala för till slut. Senast fick hon aldrig chansen där Double Exposure vann och hon såg bra ut med sparat. Det kan vara så enkel att hon helt enkelt är snabbare än de andra.

Jag vill ändå gardera, och jag har gillat hur 10 Vanessa F.B. sett ut de senaste loppen. Hon stack undan enkelt från ledningen näst senast på 15 blankt full väg, och senast blev allt bara fel. Örjan satt med ett ton i händerna med 500 kvar men utan lucka och då det väl löste sig gick hon mycket bra över upploppet med rejäla kliv!

15 Ile Saint Louis är sämre med skor, så är det bara och det var inte samma tryck i hästen senast som trea. Skulle hon visa det hon gjorde vid segrarna utan skor så är det toppchans – men det tror jag inte hon kommer göra.

Dessa tre är bättre än de andra, ganska mycket bättre till och med men jag testar att strecka några skrällar då det ändå är ston.

6 Isolde ska räknas då det kan bli ledningen, om första kurvan klaras för där är kritisk punkt. Varning för 5 Amiral Weah med ettan överst, Ohlsson upp och duktig tränare, den kommer säkert vara riktigt bra denna gång.

V75-3

A: 7 B: 4-5-1 C: 9-8-6-2-3

Spetsstrid: Francais du Gull och Nimbus C.D. är snabba, men ingen av dem ska vilja ta emot Lionel som är snabb vid laddning. Det bör bli som senast att han glider till ledningen då jag inte tror att Zenit Brick kan svara.

Loppanalys: Guldloppet och jag tror stenhårt på 7 Lionel och spikar utan minsta tvekan! Detta är en kanon som alla vet, och nu ser det ut som att man toppat formen perfekt mot Prix d’Amerique för jisses som han såg ut senast alltså! Han kördes till ledningen före On Track Piraten, och det var grymt tryck i hästen hela loppet och han bara sprintade undan med fullt tryck i mål! Som jag läser loppet kommer han haka på startsnabba 5 Nimbus C.D. (och 3 Francais du Gull) och jag kan inte tänka mig att någon av dessa vill köra i ledningen och svara Lionel. Gynnas dessutom av strykningen av Spitcam Jubb. Väl från ledningen, ja då ska det något extra till om han ska förlora och det är mycket bra spik. Han är inte ens favorit, och även om det bli jämnt på spelet så borde han till och med vara klar favorit i min bok.

Det är 50% mot 35% till fördel 4 Zenit Brick då jag skriver ihop analyserna. Han är en mycket bra vinterhäst som slog Nadal Broline på mycket övertygande vis i Eskilstuna och han har gått bra efter det ut att vinna. Nurmos har hävdat att hästen kan öppna, men han har faktiskt aldrig visat det och jag har svårt att tro att han ska hålla benen före Lionel som är snabb vid laddning. Att han sedan ska slå den utvändigt, ja till det är bara att önska lycka till! Har jag fel med spets och Zenit kommer dit lär det däremot bli match.

Nimbus C.D. då? Han har inte startat sedan Jesus gick i kortbyxor och efter att ha sett honom i kvalet där han vaggade fram har jag otroligt svårt att se honom vinna mot en Lionel i Prix d’Amerique-form. Överspelad!

V75-4

A: 15-7-3 B: 11-9-1-6-4-14 C: 2-5-12-13-10

Spetsstrid: Björs Viking vill till ledningen och felfri kan han komma dit, likt senast. Båda springspåren kommer testa, Hugo Bäck gynnas av spets och öppnar bra och Husnäs Elving laddas med Rikard upp och utmanar även han om ledningen.

Loppanalys: 15 Bellfaks är förmodligen smått överlägsen i detta gäng, om han skulle få för sig att trava hela loppet. Nu är det någon han inte gör varje start, och faktum är att han har galopperat vid 4 av 5 starter över 1640 meter och det i kombination med bakspår på tillägg gör mig tveksam till att spika honom. I en svårare omgång hade han varit alternativ till utgång/spik, men nu måste det nästan hända något i detta lopp och då tar jag chansen att låta favoriten göra bort sig. Han har springspår på tillägg och är snabb, så kanske kan han hamna vettigt på det.

3 Björs Viking är nästan lika mycket spelad, och där kan vi snacka om form. Senast var det till ledningen och drog på i egen fart för att vinna enkelt. Hoppade från start ur volten före det, och helt stabil kanske den inte är ändå men felfri finns chans att köra till ledningen och över favoritdistansen är det chans.

Jag tycket att mest intressant i loppet är 7 Husnäs Elving som är ruskigt kuskförstärkt med Rikard N Skoglund och det är väldigt intressant. Den här är mycket stark och har dragit musten ur bra hästar över 2640 meter, men skulle han kunna komma snabbt iväg vilket vi tror med Skoglund och till och med köras till ledningen så blir det spännande till dryga 5%!

11 Hallsta Vinnex vann V75-lopp förra vintern och nu verkar han hittat formen igen och han var bra vid seger senast. 9 Åstas Marcus bara flög förbi dem senast i galoppfyllt lopp, formen sitter där. 6 Hugo Bäck kan duga, då det finns spetschans och trots att han möter äldre så har han visat bra fart.

V75-5

A: 3-8-5-11 B: 6-2-4 C: 12-7-10-9-1

Spetsstrid: Det troliga är att favoriten Cesar F.C. körs till ledningen, jag tror att Highsurprise Laday är den främsta utmanaren.

Loppanalys: Detta kan absolut vara så enkelt som att 3 Cesar F.C. vinner för det är en bra nybliven fyraåring. Vid de båda segrarna för just dagens kusk Kaj Widell har det varit spets, och han övertygade vid första av dem men senast var det kanske inget direkt sparat. Dock hade han stått över och varit behandlad inför den starten och rimligen är han bättre nu. Han står bra till, i lopp som inte är speciellt bra och hittar Kaj vägen till ledningen så slår de honom normalt sett inte. Men det är 2640 meter och blir banan sugande vilket jag tror så kan bli långt till mål och han garderas.

Jag garderar ändå då det handlar om häst som endast gjort tio starter och helt att lita på är han inte. 8 Wrongdoer är loppets bästa speldrag, han är bra. Han hade full kontroll från ledningen vid segern överst i raden för att sedan varanedsatt i några starter och han fick pusta från tävling en dryg månad. I comebacken senast gick han med i draget och var bra upploppet ner via 12 sista 800 metrarna. Läget är sådär, men han tål att göra en del och kan öppna bra och hittar han ner i läge är det spännande som 8%-are vilket är för lite.

5 Highsurprise Laday är största spetshotet mot favopriten, och det kan avgöra loppet. Senast var han klart fin då han från ledningen bara försvann ifrån dem via 12 sista 700 metrarna. Han var blek på V75 just i Bergsåker före det, men den banan skördade många offer och jag tar inte hårt på den prestationen.

11 Bottnas Explosive ska duga bra i denna klass, och även om han sällan vinner så är detta mer ihåligt gäng än han mött tidigare. Senast i lördags kom han fel på det i volten och var borta direkt, men han gick starka sista 1300 i spåren före det och här är han aktuell.

V75-6:

 A: 1 B: 9-6-10-3 C: 7-4-8-2-9-11-12

Spetsstrid: 1640 meter och Silver och då brukar de vara snabba, och det är samma nu. Jag tror ändå att Disco Volante håller upp ledningen mot Weekend Fun.

Loppanalys: Ojämnt silverlopp där jag spikar favoriten, och rankar hela sju hästar i C-gruppen. Favorit är 1 Disco Volante som åkte dit från ledningen i finalen senast, vilket kände lite märkligt som loppet blev kört – men Olle Rols plockade helt enkelt ner honom från dödens. Nu var innerspåret inte bra på Solvalla, och det var faktiskt bara han som var ens nära att vinna från ledningen. I båda V75-loppen efter honom kom de knappt i mål de som ledde och var slagna mitt i loppen, typ. Nu är det dessutom lite enklare motstånd och en för Discos del mycket passande distans med 1640 meter. Han höll ledningen enkelt senast från innerspår, och jag tror han gör det igen då innerspår på Bergsåker är bra att starta med. Från ledningen slår de honom knappast och jag spikar.

Skoglund verkar inne på att kunna ta en längd från start med 3 Weekend Fun som varit klart snabb då han tryckts av. Rikard menar att han spetsat varje gång han maxat. Skulle han få grepp om favoriten kan han köra denne i galopp – men han ökar bra själv Disco efter 50 meter och bör fånga upp utmanaren. Weekend Fun var dålig senast, men som många andra skyller man det på banan som var lurig. Om han får spets och fungerar kan han vinna – om han är i form men det är en del frågetecken.

9 Erik Sting fullföljde helt okej i finalen senast bakom Disco Volante och han om någon står på tur för att vinna på V75. Det kan vara dags nu, inte minst om favoriten galopperar/kommer bort.

6 Magnifik Brodde var läcker från spets vid segern, och satt fast över mål i finalen och han har chans.

10 Nobel Amok fick äntligen till det senast och var fin vid segern. Nu vinner han bara sina lopp från ledningen och bakspår är hämmande.

V75-7:

 A: 7-10-2 B: 5-6-3-11-12 C: 9-8-1-4

Spetsstrid: Jag tror att Special Major kan ta ledningen trots spår 5, sedan får vi se hur Bergh får iväg Yrr. Han brukar lyckas från start och jag tror han kör till ledningen upp mot 500 meter.

Loppanalys: 7 Yrr tror jag mest på, även om han är mer svårbedömd efter senaste plattmatchen. Då var han inte alls att känna igen, men han var stressad hela dagen och gillade nog inte banan alls (som många andra). Före det har han agerat likt en klassklättrare och bara mosade dem på krävande bana just i Bergsåker på V75. Det är lite vanskligt att säga hur han kommer iväg med springspår, men Bergh är säker och jag tror han kan vinkas fram och överta efter en bit. Jag spelar med Yrr på DD.

10 Global Undecided var riktigt bra senast då han bara mosade dem sista 700 som var mycket tunga! Han vann enkelt, trots att Jorma tappade ena tömmen på upploppet och det var bra gjort av häst och kusk att reda ut det. Nu har jämnhet inte varit hästens starka bit och det är inte givet att han är lika bra nu – dessutom mot bättre hästar för då Harrington var usel och Reverend Wine hamnade åt råttorna var det ärligt talat inte mycket att slå senast. Han är inte spelbar som favorit.

2 Crackajack är en bra norsk, han vinner ofta och får Ohlsson i vagnen vilket är bra. Dock mindre bra med snävt spår i voltstart som han är oprövad med. Jag tror inte alls på snabbstart och sedan kan det bli så att han får grovjobba i spåren och det är tufft på V75.

Det kan räcka med dessa tre, men det finns småminus på alla dessa och jag garderar med ytterligare fem hästar som alla rensar bra! 5 Special Major är snabb och kommer han till spets och kan släppa eller få sitta i fred så har han chans. Han vann extra V75-lopp senast. Och var spelad till 5 gånger mot Yrr då han inte alls räcke, men banan var nog för tuff då.

6 Scarpetta spurtade strålande senast och såg ett tag ut att utmana Yrr, och den är lite spelad nu.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kihlström bäst på rikstoton - fjärde året i följd
Nästa nyhet
Kihlström bäst på rikstoton – fjärde året i följd

Kihlström bäst på rikstoton – fjärde året i följd

Örjan Kihlström var den överlägset mest framgångsrika kusken i rikstoton under 2018. En titel som han tog hem för fjärde året i rad.

När det kommer till rikstoton är det ingen som slår Örjan Kihlström på fingrarna. 2018 var fjärde året i rad och den nionde gången totalt som han blev den mest segrande kusken inom V75 och rikstoto. Med 59 segrar tog han en seger mer än vid Björn Goops tidigare rekordnotering från 2007. Marginalen var god ned till tvåan Ulf Ohlsson (40 segrar). Örjan Kihlström blev också den vinstrikaste kusken i rikstoton förra året med massiva 34,7 miljoner kronor inkört.

Flest tränarsegrar på rikstoton fick, liksom föregående år, Timo Nurmos vars stall noterades för 46 segrar. Vinstrikaste tränare emellertid Daniel Redén. Träningsstallet travade in drygt 24 miljoner kronor, cirka fyra miljoner mer än tvåan i den ligan Timo Nurmos.

Segerrikaste kuskar rikstoton 2018:

1 Örjan Kihlström, 59 – 295 – 34,7 milj.kr
2 Ulf Ohlsson, 40 – 313 – 14,4 milj.kr
3 Björn Goop, 31 – 238 – 18,9 milj.kr
4 Erik Adielsson, 28 – 229 – 15,3 milj.kr
5 Jorma Kontio, 27 – 229 – 11,0 milj.kr
6 Carl Johan Jepson, 24 – 190 – 8,0 milj.kr
7 Peter Untersteiner, 18 – 178 – 8,9 milj.kr
8 Robert Bergh, 17 – 134 – 4,9 milj.kr
9 Peter Ingves, 12 – 103 – 3,8 milj.kr
10 Johan Untersteiner, 11 – 152 – 7,4 milj.kr

Läs även: 2018: Ohlsson vann flest – Redén i tränartoppen
Läs även: Banchampions: Nio för Ohlsson – fem för Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avelshingsten Juliano Star har lämnat jordelivet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson