V75 Bergsåker 5 januari 

Omgången: Bergsåker kör årets första V75-omgång och Berglund har semester även denna vecka, så undertecknad får hoppa in. Det känns som en typisk Norrlandsomgång där det är för ojämna fält för att skrällarna ska vara heta. Nu kan banunderlaget ställa till det, likt i Axevalla på Nyårsafton, eller Solvalla på Annandagen då det blir lite lotto över vem som lyckas köra med rätt broddar och innerspåret är som att springa i kvicksand.
Jag spelar med två uträknade spetsspikar, och sedan får det ramla in någon mindre spelad i garderingsloppen där jag betalar för hästar med mindre chans i hopp om att något konstigt ska inträffa – så kan det bli trevlig lördagskväll trots allt.
Banan är alltid ett gissel denna årstid, och det känns som det kan bli lite vad som helst. Under fredagen är det regn och ett par plusgrader, och ska ligga runt nollan lördagen för att bli en hel del kallare mot kvällen då det väntas 5-6 minusgrader.

Spikarna: 7 Lionel (V75-3) såg otroligt bra ut senast och jag tror han kommer före motbudet och från spets förlorar han i alla fall icke! 1 Disco Volante (V75-6) sprang och sprang på konstiga innerspåret senast och var en av de som var mest nära att vinna från spets den finalomgången. Nu är det 1640 meter och Norrland = toppchans.

V75-förslaget är på 4480 kronor.

9-3 (10-1)
10-14-15-6-5-11-4-1 (7-12)
7 Lionel (4-5)
15-8-3-7-11-9-1-6-4-14 (2-5)
3-8-5-11-6-2-4 (12-7)
1 Disco Volante (9-10)
7-10-2-5-6-3-11-12 (9-8)

2x8x1x10x7x1x8 = 4480 kronor

DD-förslaget på 1000 kronor:

1 – 7 x 1000 kr

V75-1

A: 9-3 B: 10-1-7-11-8 C: 12-2-4-5-6

Spetsstrid: Lexington Hall är snabb och han spetsar ofta med liknande spår. Han har så gjort 5 av 7 försök med spår 1-3, och varit      snabba båda gångerna han haft spår 1. Castle Hall och Demo är snabbast. Skulle någon av dessa komma förbi så finns chans att Exclamation Mark kan överta.  Det är ändå långsökt.

Loppanalys:  9 It’s Showtime Zaz var smällfin i comebacken näst senast då han via sylvass speed bara blåste till dem på långsidan och han klockades till underkant 09 i den speeden. Detta är nog en sådan som växer då han känner att han rår på dem, och det kan han säkert göra nu. I lördags var han bara okej, och slagen för tidigt men lite gav han nog upp då Indy Lane var så otroligt bra framför – och dessutom gick han själv med punktering. Han ska inte köras till dödens, men har starka sista 700 att tillgå och han borde faktiskt mata ner dessa. Han slipper möta en för bra häst (Indy Lane) och jag tror alltså att han växer då han möter hästar han känner sig kunna rå på.

3 Perfect Dynamite är den roliga i loppet, för han ser mycket bra ut i nya regin. I lördags var det en del nyheter och hästen var riktigt laddad invändigt och gick med fina steg över upploppet sedan kusken fått backa sig sist i slutsvängen. Täten var då redan i mål, men det var ett spelintryck på Dynamite. Han öppnar bra, kanske kan hitta ner bakom Nurmos-hästen om han inte rent av an köras till tät. Jag låser på dessa båda och sparar streck till övriga lopp!

1 Lexington Hall är hårt betrodd, men den här är jag tveksam på då han brukar vara mjuk till slut i loppen. Han räckte inte alls ens över 1640 meter på V75 då han gick från ledningen, men har visat form efter det som tvåa två gånger i mer vanliga lopp. Senast drog han hårt, men var utan chans mot den som hade gått med bakom och fick chansen på upploppet. Han tar säkert ledningen och körs där, men borde vika sig.

10 Mrs Lindy gick bra i spåren senast och visade att formen är bra för dagen. Hon är inte lika vass som i somras, men möter ihåligt gäng och kan ta många på speed. Även om Reijos hästar varit ojämna och inte vinner speciellt mycket lopp för dagen. De vann 3/32 starter under december, och 3/33 under november.

En annan av Reijos tre hästar i loppet är 7 Exclamation Mark som hade tokform i somras, men inte alls har varit lika bra i vinter. Han var blek i spets i Åby, men här är enklare emot och skulle han hänga på 5 och 6 och dessa sticker till tät så kan han överta.

V75-2

A: 10-14 B: 15-6-5-11-4-1 C: 7-12-13-9-8-2-3

Spetsstrid: Katinka är småstrulig, men sköter hon sig kan hon öppna bra. Jag tror kanske att Isolde har bättre spetschans av de båda som gör upp första biten.

Loppanalys: Detta är inget lopp som kommer gå till historien som ett av de bästa på V75. 14 Ginny Weasley blir favorit och det är mycket bra uppgift för henne. Hon fick lägga speeden för tidigt näst senast på V75 och det var våldsam repa hon fick betala för till slut. Senast fick hon aldrig chansen där Double Exposure vann och hon såg bra ut med sparat. Det kan vara så enkel att hon helt enkelt är snabbare än de andra.

Jag vill ändå gardera, och jag har gillat hur 10 Vanessa F.B. sett ut de senaste loppen. Hon stack undan enkelt från ledningen näst senast på 15 blankt full väg, och senast blev allt bara fel. Örjan satt med ett ton i händerna med 500 kvar men utan lucka och då det väl löste sig gick hon mycket bra över upploppet med rejäla kliv!

15 Ile Saint Louis är sämre med skor, så är det bara och det var inte samma tryck i hästen senast som trea. Skulle hon visa det hon gjorde vid segrarna utan skor så är det toppchans – men det tror jag inte hon kommer göra.

Dessa tre är bättre än de andra, ganska mycket bättre till och med men jag testar att strecka några skrällar då det ändå är ston.

6 Isolde ska räknas då det kan bli ledningen, om första kurvan klaras för där är kritisk punkt. Varning för 5 Amiral Weah med ettan överst, Ohlsson upp och duktig tränare, den kommer säkert vara riktigt bra denna gång.

V75-3

A: 7 B: 4-5-1 C: 9-8-6-2-3

Spetsstrid: Francais du Gull och Nimbus C.D. är snabba, men ingen av dem ska vilja ta emot Lionel som är snabb vid laddning. Det bör bli som senast att han glider till ledningen då jag inte tror att Zenit Brick kan svara.

Loppanalys: Guldloppet och jag tror stenhårt på 7 Lionel och spikar utan minsta tvekan! Detta är en kanon som alla vet, och nu ser det ut som att man toppat formen perfekt mot Prix d’Amerique för jisses som han såg ut senast alltså! Han kördes till ledningen före On Track Piraten, och det var grymt tryck i hästen hela loppet och han bara sprintade undan med fullt tryck i mål! Som jag läser loppet kommer han haka på startsnabba 5 Nimbus C.D. (och 3 Francais du Gull) och jag kan inte tänka mig att någon av dessa vill köra i ledningen och svara Lionel. Gynnas dessutom av strykningen av Spitcam Jubb. Väl från ledningen, ja då ska det något extra till om han ska förlora och det är mycket bra spik. Han är inte ens favorit, och även om det bli jämnt på spelet så borde han till och med vara klar favorit i min bok.

Det är 50% mot 35% till fördel 4 Zenit Brick då jag skriver ihop analyserna. Han är en mycket bra vinterhäst som slog Nadal Broline på mycket övertygande vis i Eskilstuna och han har gått bra efter det ut att vinna. Nurmos har hävdat att hästen kan öppna, men han har faktiskt aldrig visat det och jag har svårt att tro att han ska hålla benen före Lionel som är snabb vid laddning. Att han sedan ska slå den utvändigt, ja till det är bara att önska lycka till! Har jag fel med spets och Zenit kommer dit lär det däremot bli match.

Nimbus C.D. då? Han har inte startat sedan Jesus gick i kortbyxor och efter att ha sett honom i kvalet där han vaggade fram har jag otroligt svårt att se honom vinna mot en Lionel i Prix d’Amerique-form. Överspelad!

V75-4

A: 15-7-3 B: 11-9-1-6-4-14 C: 2-5-12-13-10

Spetsstrid: Björs Viking vill till ledningen och felfri kan han komma dit, likt senast. Båda springspåren kommer testa, Hugo Bäck gynnas av spets och öppnar bra och Husnäs Elving laddas med Rikard upp och utmanar även han om ledningen.

Loppanalys: 15 Bellfaks är förmodligen smått överlägsen i detta gäng, om han skulle få för sig att trava hela loppet. Nu är det någon han inte gör varje start, och faktum är att han har galopperat vid 4 av 5 starter över 1640 meter och det i kombination med bakspår på tillägg gör mig tveksam till att spika honom. I en svårare omgång hade han varit alternativ till utgång/spik, men nu måste det nästan hända något i detta lopp och då tar jag chansen att låta favoriten göra bort sig. Han har springspår på tillägg och är snabb, så kanske kan han hamna vettigt på det.

3 Björs Viking är nästan lika mycket spelad, och där kan vi snacka om form. Senast var det till ledningen och drog på i egen fart för att vinna enkelt. Hoppade från start ur volten före det, och helt stabil kanske den inte är ändå men felfri finns chans att köra till ledningen och över favoritdistansen är det chans.

Jag tycket att mest intressant i loppet är 7 Husnäs Elving som är ruskigt kuskförstärkt med Rikard N Skoglund och det är väldigt intressant. Den här är mycket stark och har dragit musten ur bra hästar över 2640 meter, men skulle han kunna komma snabbt iväg vilket vi tror med Skoglund och till och med köras till ledningen så blir det spännande till dryga 5%!

11 Hallsta Vinnex vann V75-lopp förra vintern och nu verkar han hittat formen igen och han var bra vid seger senast. 9 Åstas Marcus bara flög förbi dem senast i galoppfyllt lopp, formen sitter där. 6 Hugo Bäck kan duga, då det finns spetschans och trots att han möter äldre så har han visat bra fart.

V75-5

A: 3-8-5-11 B: 6-2-4 C: 12-7-10-9-1

Spetsstrid: Det troliga är att favoriten Cesar F.C. körs till ledningen, jag tror att Highsurprise Laday är den främsta utmanaren.

Loppanalys: Detta kan absolut vara så enkelt som att 3 Cesar F.C. vinner för det är en bra nybliven fyraåring. Vid de båda segrarna för just dagens kusk Kaj Widell har det varit spets, och han övertygade vid första av dem men senast var det kanske inget direkt sparat. Dock hade han stått över och varit behandlad inför den starten och rimligen är han bättre nu. Han står bra till, i lopp som inte är speciellt bra och hittar Kaj vägen till ledningen så slår de honom normalt sett inte. Men det är 2640 meter och blir banan sugande vilket jag tror så kan bli långt till mål och han garderas.

Jag garderar ändå då det handlar om häst som endast gjort tio starter och helt att lita på är han inte. 8 Wrongdoer är loppets bästa speldrag, han är bra. Han hade full kontroll från ledningen vid segern överst i raden för att sedan varanedsatt i några starter och han fick pusta från tävling en dryg månad. I comebacken senast gick han med i draget och var bra upploppet ner via 12 sista 800 metrarna. Läget är sådär, men han tål att göra en del och kan öppna bra och hittar han ner i läge är det spännande som 8%-are vilket är för lite.

5 Highsurprise Laday är största spetshotet mot favopriten, och det kan avgöra loppet. Senast var han klart fin då han från ledningen bara försvann ifrån dem via 12 sista 700 metrarna. Han var blek på V75 just i Bergsåker före det, men den banan skördade många offer och jag tar inte hårt på den prestationen.

11 Bottnas Explosive ska duga bra i denna klass, och även om han sällan vinner så är detta mer ihåligt gäng än han mött tidigare. Senast i lördags kom han fel på det i volten och var borta direkt, men han gick starka sista 1300 i spåren före det och här är han aktuell.

V75-6:

 A: 1 B: 9-6-10-3 C: 7-4-8-2-9-11-12

Spetsstrid: 1640 meter och Silver och då brukar de vara snabba, och det är samma nu. Jag tror ändå att Disco Volante håller upp ledningen mot Weekend Fun.

Loppanalys: Ojämnt silverlopp där jag spikar favoriten, och rankar hela sju hästar i C-gruppen. Favorit är 1 Disco Volante som åkte dit från ledningen i finalen senast, vilket kände lite märkligt som loppet blev kört – men Olle Rols plockade helt enkelt ner honom från dödens. Nu var innerspåret inte bra på Solvalla, och det var faktiskt bara han som var ens nära att vinna från ledningen. I båda V75-loppen efter honom kom de knappt i mål de som ledde och var slagna mitt i loppen, typ. Nu är det dessutom lite enklare motstånd och en för Discos del mycket passande distans med 1640 meter. Han höll ledningen enkelt senast från innerspår, och jag tror han gör det igen då innerspår på Bergsåker är bra att starta med. Från ledningen slår de honom knappast och jag spikar.

Skoglund verkar inne på att kunna ta en längd från start med 3 Weekend Fun som varit klart snabb då han tryckts av. Rikard menar att han spetsat varje gång han maxat. Skulle han få grepp om favoriten kan han köra denne i galopp – men han ökar bra själv Disco efter 50 meter och bör fånga upp utmanaren. Weekend Fun var dålig senast, men som många andra skyller man det på banan som var lurig. Om han får spets och fungerar kan han vinna – om han är i form men det är en del frågetecken.

9 Erik Sting fullföljde helt okej i finalen senast bakom Disco Volante och han om någon står på tur för att vinna på V75. Det kan vara dags nu, inte minst om favoriten galopperar/kommer bort.

6 Magnifik Brodde var läcker från spets vid segern, och satt fast över mål i finalen och han har chans.

10 Nobel Amok fick äntligen till det senast och var fin vid segern. Nu vinner han bara sina lopp från ledningen och bakspår är hämmande.

V75-7:

 A: 7-10-2 B: 5-6-3-11-12 C: 9-8-1-4

Spetsstrid: Jag tror att Special Major kan ta ledningen trots spår 5, sedan får vi se hur Bergh får iväg Yrr. Han brukar lyckas från start och jag tror han kör till ledningen upp mot 500 meter.

Loppanalys: 7 Yrr tror jag mest på, även om han är mer svårbedömd efter senaste plattmatchen. Då var han inte alls att känna igen, men han var stressad hela dagen och gillade nog inte banan alls (som många andra). Före det har han agerat likt en klassklättrare och bara mosade dem på krävande bana just i Bergsåker på V75. Det är lite vanskligt att säga hur han kommer iväg med springspår, men Bergh är säker och jag tror han kan vinkas fram och överta efter en bit. Jag spelar med Yrr på DD.

10 Global Undecided var riktigt bra senast då han bara mosade dem sista 700 som var mycket tunga! Han vann enkelt, trots att Jorma tappade ena tömmen på upploppet och det var bra gjort av häst och kusk att reda ut det. Nu har jämnhet inte varit hästens starka bit och det är inte givet att han är lika bra nu – dessutom mot bättre hästar för då Harrington var usel och Reverend Wine hamnade åt råttorna var det ärligt talat inte mycket att slå senast. Han är inte spelbar som favorit.

2 Crackajack är en bra norsk, han vinner ofta och får Ohlsson i vagnen vilket är bra. Dock mindre bra med snävt spår i voltstart som han är oprövad med. Jag tror inte alls på snabbstart och sedan kan det bli så att han får grovjobba i spåren och det är tufft på V75.

Det kan räcka med dessa tre, men det finns småminus på alla dessa och jag garderar med ytterligare fem hästar som alla rensar bra! 5 Special Major är snabb och kommer han till spets och kan släppa eller få sitta i fred så har han chans. Han vann extra V75-lopp senast. Och var spelad till 5 gånger mot Yrr då han inte alls räcke, men banan var nog för tuff då.

6 Scarpetta spurtade strålande senast och såg ett tag ut att utmana Yrr, och den är lite spelad nu.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kihlström bäst på rikstoton – fjärde året i följd

Kihlström bäst på rikstoton – fjärde året i följd

Örjan Kihlström var den överlägset mest framgångsrika kusken i rikstoton under 2018. En titel som han tog hem för fjärde året i rad.

När det kommer till rikstoton är det ingen som slår Örjan Kihlström på fingrarna. 2018 var fjärde året i rad och den nionde gången totalt som han blev den mest segrande kusken inom V75 och rikstoto. Med 59 segrar tog han en seger mer än vid Björn Goops tidigare rekordnotering från 2007. Marginalen var god ned till tvåan Ulf Ohlsson (40 segrar). Örjan Kihlström blev också den vinstrikaste kusken i rikstoton förra året med massiva 34,7 miljoner kronor inkört.

Flest tränarsegrar på rikstoton fick, liksom föregående år, Timo Nurmos vars stall noterades för 46 segrar. Vinstrikaste tränare emellertid Daniel Redén. Träningsstallet travade in drygt 24 miljoner kronor, cirka fyra miljoner mer än tvåan i den ligan Timo Nurmos.

Segerrikaste kuskar rikstoton 2018:

1 Örjan Kihlström, 59 – 295 – 34,7 milj.kr
2 Ulf Ohlsson, 40 – 313 – 14,4 milj.kr
3 Björn Goop, 31 – 238 – 18,9 milj.kr
4 Erik Adielsson, 28 – 229 – 15,3 milj.kr
5 Jorma Kontio, 27 – 229 – 11,0 milj.kr
6 Carl Johan Jepson, 24 – 190 – 8,0 milj.kr
7 Peter Untersteiner, 18 – 178 – 8,9 milj.kr
8 Robert Bergh, 17 – 134 – 4,9 milj.kr
9 Peter Ingves, 12 – 103 – 3,8 milj.kr
10 Johan Untersteiner, 11 – 152 – 7,4 milj.kr

Läs även: 2018: Ohlsson vann flest – Redén i tränartoppen
Läs även: Banchampions: Nio för Ohlsson – fem för Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avelshingsten Juliano Star har lämnat jordelivet
Nästa nyhet
Avelshingsten Juliano Star har lämnat jordelivet

Avelshingsten Juliano Star har lämnat jordelivet

I Frankrike födde avelshingsten Juliano Star är död. Han blir framför allt ihågkommen genom att ha lämnat den ytterst framgångsrike Commander Crowe.

Det är travronden.se som rapporterar om att Juliano Star är död. Fransmannen som själv hade en relativt kort tävlings-karriär travade in cirka 4,7 miljoner kronor och kom att fortsätta som avelshingst med stor framgång. Hingsten var verksam i aveln både i Frankrike, Sverige och mot slutet i Finland där han i mellandagarna lämnade jordelivet vid en ålder av 21 år.

Juliano Star blir mest ihågkommen genom far till ingen mindre än Commander Crowe. Fenomenet som under sin långa karriär bland annat vann Elitloppet och travade in 34,3 miljoner kronor, något som placerar honom som den näst vinstrikaste svenskfödda i historien. Juliano Star har lämnat totalt 21 miljonärer i Sverige och bland övriga kan också nämnas femfaldige miljonären Bobtail.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Banchampions: Nio för Ohlsson - fem för Jepson
Nästa nyhet
Banchampions: Nio för Ohlsson – fem för Jepson

Banchampions: Nio för Ohlsson – fem för Jepson

Ulf Ohlsson vinner flest lopp i landet och är också kusken som fixar flest banchampionat – nio titlar blev det i år. Men också Carl Johan Jepson har farit fram över landets banor och ordnade hela fem championat under 2018.

Allsvensk kuskchampion för tredje året i följd blev Ulf Ohlsson. Och han utökade förstås sin samling av ban-championat rejält. När året summerats står kusken som mest vinnande kusk på hela 9 av landets 33 travbanor. Det är ett championat färre än rekordnoteringen på tio under 2016. Totalt kan Ulf Ohlsson nu noteras för 105 championat genom karriären. Flera titlar blev definitiva under årets sista veckor och den tuffaste kampen hölls på Romme – Ohlsson kunde ta titeln före kometen Emilia Leo på lika antal segrar men fler andraplatser.

En annan av landets mest idoga kuskar är Carl Johan Jepson. Han avancerade under 2018 upp som tredje mest segrande kusk i landet och det avspeglade sig också vad det gäller banchampionat. För tredje året i rad blev han mästare på Axevalla men tog också hem ytterligare fyra championat genom sitt första på Mantorp, samt Vaggeryd, Åmål och Årjäng.

Still going strong är 65-årige Jorma Kontio. Inte nog med bedriften att han lyckades återta tronen på Solvalla från Örjan Kihlström, han noterades som topp på ytterligare tre banor. Lindesberg och Rättvik var klara tidigt och titeln försvarade också i Örebro.

Peter Untersteiner hade ett nytt toppår på landets ovaler. Han tog tillbaka championatet hemma i Halmstad efter det att Johan Untersteiner vunnit det senaste tre åren. Det här var Peters nionde totalt på hemmabanan. Men inte nog med det, han blev också champion på landets två övriga storbanor, Åby och Jägersro. Bedriften att vinna på de båda banorna samma år har bara Johnny Takter tidigare lyckats med, 2013.

Här är alla kuskchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Axevalla: Carl Johan Jepson
Bergsåker: Ulf Ohlsson
Boden: Ove A Lindqvist
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Ulf Ohlsson
Eskilstuna: Ulf Ohlsson
Färjestad: Björn Goop
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Peter Untersteiner
Hoting: Ove A Lindqvist
Jägersro: Peter Untersteiner
Kalmar: Christoffer Eriksson
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Mantorp: Carl Johan Jepson
Oviken: Rikard N Skoglund
Romme: Ulf Ohlsson
Rättvik: Jorma Kontio
Skellefteå: Hanna Olofsson
Solvalla: Jorma Kontio
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Umåker: Ulf Ohlsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Visby: Claes Sjöström
Åby: Peter Untersteiner
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Ulf Ohlsson

Läs även: 2018: Ohlsson vann flest – Redén i tränartoppen
Läs även: Kihlström bäst på rikstoton – fjärde året i följd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
PdA-dörren har inte stängts för Propulsion
Nästa nyhet
PdA-dörren har inte stängts för Propulsion

PdA-dörren har inte stängts för Propulsion

En start i Prix d’Amérique eller inte Prix d’Amérique för Propulsion? Efter feberslängen före nyår ser det något bättre ut – och tränaren har inte gett upp.

Efter det att Propulsion inte kunnat infria som storfavorit i lördags, upptäcktes morgonen efteråt att hästen stod med feber. Något som helt ändrade förutsättningarna inför Prix d’Amérique dit Propulsion siktats och hållits som en av favoriterna. I en intervju med Trav 365 på onsdagen berättar tränaren Daniel Redén att stallets stora stjärna är på bättringsvägen.

– Han börjar bli pigg igen och har ingen feber i dag, det är ju positivt. Sedan vill man ju gärna ha svar på vilken typ av sjukdom han haft, det har varit stängt överallt nu och inte så lätt att få ta några prover. Hoppas det bara är en förkylning, men han har inte hostat så det är inte så troligt att det var det, säger Réden.

Nu på söndag är det tre veckor kvar till Prix d’Amérique körs på Vincennes. Ännu finns det en chans att Propulsion finns med på startlinjen då, i vad som i så fall blir hästens tredje raka i loppet. PdA-dörren är inte stängd.

– Absolut inte. Hade det varit två veckor kvar hade jag stängt den. Men nu får vi se. Det kan gå mycket fortare än vad man tror. Han tappade ju inte så mycket nu. Han startade visserligen sjuk, men gick en 1.13-tid över 2640 meter. Får han bara vila nu så att han blir bra så…vi får avvakta lite, säger Daniel Redén till Trav 365. (Foto: ALN).

Läs även: Propulsion med feber – PdA-starten i fara
Läs även: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire bäst i Frankrike - för 20:e året i följd

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson