Fredag: V64-tips till Bollnäs

Omgången
Två singelstreck blir det på Bollnäs denna afton varav den första är omgångens största drake medan den andra är betydligt roligare. 8 Tiger Journey (V64-1) lämnas ensam i den inledande avdelningen för jag tror att femåringen bara är bäst trots byngligt läge. 10 O.P.’s Flirt (V64-5/DD-1) blir inte alls så hårt betrodd i sin avdelning men jag tror att Pihlströms travare kan blåsa ner samtliga öve upploppet

Spikarna
8 Tiger Journey (V64-1)
10 O.P.’s Flirt (V64-5)

V64-förslag: Enbart för alla rätt
V64-1: 8 Tiger Journey (res 4-7)
V64-2: 1,3,5,7,9,10,11,14 (res 8-2)
V64-3: 2,6,11,12,15 (res 5-8)
V64-4: 2,4,5,7,9,10 (res 3-6)
V64-5: 10 O.P.’s Flirt (res 3-7)
V64-6: 1,3,5,6,8,10 (res 2-7)

1x8x5x6x1x6 = 1440 kronor/rader

DD-förslag
10 – 3,6 x 500

Totalt: 1000 kronor

V64-1

Ranking: A: 8. B: 4-7-5-3-11-10-2. C: 1-9-6.

Spetsanalys: Varken 2 Tingeling R.L eller 3 Desideria De Soze är helt oävna från start men jag tror 4 Lass Caviar är den som vill till täten allra mest i första vågen. 8 Tiger Journey lär ställa frågan tidigt och forceras till spets.

Loppanalys: Ett sprinterlopp med autostart inleder och 8 Tiger Journey kommer bli hårt betrodd trots spåret längst ute bakom vingen. Muscle Hill-avkomman vann lätt på Örebro i början av november då han kördes till ledningen efter 500 meter och sen sprintade undan via 14,5/800. Femåringen har dock inte startat sedan dess, men tre segrar på fyra starter inger ändå en viss respekt och på det sättet de tagits också måste valacken få fullt förtroende –  Spik!

4 Lass Caviar gav sig i spets mot Lindsey D.E. näst senast och felade i starten efter det. Femåringen kan öppna kvickt och trivs både i spets samt över den korta distansen. Kan bli svårtuggad i front och är värst emot favoriten.

7 Denali är segerlös på sju starter men gör allt som oftast sitt loppen. Har dock ett spår lite väl långt ute på vingen i sin mini-comeback och det måste klaffa maximalt.

V64-2

Ranking: A: 14-3-7-9. B: 5-1-10-11-12-8-2. C: 4-6-15-13

Spetsanalys: 3 Zulu Lynet sitter i front upp till 500 meters-passeringen.

Loppanalys: Kort distans även här, men kallblod och voltstart med mer än hälften som ska jaga ikapp 20 meters tillägg. Riktigt öppet lopp på förhand och jag hissar upp 14 Monster Viking i topp trots bakspår på tjugo. Femåringen har bra kapacitet för klassen och tränare Fransson tror att hästen han springa en 22-tid med dessa förutsättningar. Stallets andra pålle är heller inte helt borta. 7 Röyns Olise blev störd på vägen senast och kommer dessutom testas med annan utrustning.

3 Zulu Lynet svek som favorit i första starten för JOP. Det blev galopp direkt i starten men upphämtningen var fullt godkänd. Upp till bevis denna gång och kommer sjuåringen till täten är mycket vunnet.

I A-gruppen platsar också 9 Erland som stod för en stark slutrunda i spåren senast och som kommer närmare och närmare en seger.

Streck också för 5 Höstbo Sune, 1 Nelson, 10 Kolar Vicken samt 11 Valla Glöd.

V64-3

Ranking: A: 2-11-12. B: 6-15-5-8. C: 9-14-10-3-7-4

Spetsanalys: Nu nedstrukne 2 Noifsandbuts är snabb ut och håller upp ledningen från innerspåret.

Loppanalys: Stolopp med voltstart och jag tror det krävs den handful streck här. 11 Walkie Talkie spelades till favorit på V75 senast men efter ett lopp utvändigt om ledaren kunde femåringen aldrig göra sig gällande. Zola Boko-dottern är kapabel men har startat på sporadiskt under höst/vinter och frågan är hur det står till med formen?

12 Avantis Red Witch trodde jag mycket på senast, men hon var chanslös att snuva den blivande vinnaren på täten och blev istället fast med gott om krafter kvar i mål. Från tillägg är det tyvärr inget spetsläge den här gången, men från springspår borde Turbo Sund-dottern kunna hamna vettigt till åtminstone.

2 Noifsandbuts har aldrig missat pallen på sina fem försök i karriären och står fint inne på start. Senast gjorde Jaded-dottern första starten sedan i slutet av april och det blev seger direkt. Emilia Leo fortsätter vinna med nästan allt hon kör och jag tror man leder detta loppet länge.

6 Qiao Q.L. är klart duglig och ska inte nonchaleras. Femåringens rad är kanske inte den vackraste men visar hon samma takter som i våras kan hon utmana.

15 Miss Vici är inte borta om det skulle bli överpace får sista platsen på systemet. Rensar rejält!

V64-4

Ranking: A: 9-7. B: 4-5-2-10-3-6. C: 8-1-11.

Spetsanalys: 2 Falcon Scott är raskast ur startblocken men det är inte säkert att Skoglund kör där. 4 Lukas Zaz anmäler sitt intresse att överta per omgående.

Loppanalys: Omgångens tredje och sista sprinterlopp och dessutom väldigt många startsnabba bakom vingarna. Det finns risk för tempo på denna tillställning och jag tycker det öppnar upp det för skrällar. 4 Lukas Zaz har fått en kortare tävlingspaus men rapporteras träna som han ska. Valacken har ett passande utgångsläge, kan öppna snabbt och duger normalt långt i sällskapet.

Tipset till 9 Twinkle Kronos som har avslutat bra ett par starter på raken och Muscle Hill-avkomman vann dessutom från ledningen 6/11. Formen är på topp och valacken brukar vara jämn i sina prestationer. blir det förmodad överpace på detta biter spurten bra.

7 Xanthis Business kom med två plusbetonade andraplaster till Bollnäs senast och slog då till med en välförtjänt viktoria. Körande Anna Wallinder tog då sats från andra ytter 600 kvar och kort senare hade man övertagit täten. Farlig med liknande resa.

5 Raclette är mycket startsnabb och borde kunna hitta ett vettigt slagläge när bilen släpper fältet.

2 Falcon Scott har läget och kusken. Kan dessutom lägga iväg ordentligt och ska med på en välgarderad lapp. 10 Emerald Boko var duktig tvåa bakom Ural på V75 tidigare i höstas och trivs med smygare.

V64-5

Ranking: A: 10. B: 3-7-8-1-2-5. C: 11-4-9.

Spetsanalys: Voltstart och svårbedömt vem som tar kommandot. Hästarna från inner och -springspåren är medel men kanske inte mer. Favoriten 3 Sangrita Ås har spetsat från samma läge tidigare men är inte heller given. Får dock tipset i brist på annat.

Loppanalys: 2140 meter med volstart och flera av loppets betrodda återkommer efter flera månaders tävlingspaus. 7 Staro Kickback har inte startat på och loppets favorit 3 Sangrita Ås känns överspelad vilket gör att värdet ligger hos susaren 10 O.P.’s Flirt. Räckte till på V75 senast och han trivdes dessutom inte på banan menar tränare Pihlström. Tioåringen är klart tuffare än konkurrenterna på startvolten och eftersom det inte är så många hästar med fältet borde Daniel Wäjersten kunna hitta tredje-fjärde ytter. Får man sedan sitta still till slutsvängen tror jag man blåser ner samtliga och detta är ett kul drag!

3 Sangrita Ås avslutade vasst från femte utvändigt senast på Umåker och stoet kan se tillbaka på ett bra 2018. Kommer Ulf Ohlsson till täten är mycket vunnet men det får inte kosta alltför mycket krafter om man ska kunna stå emot mitt singelstreck.

V64-6

Ranking: A: 3-6-0. B: 5-8-1-2-7. C: 11-9-12-4.

Spetsanalys: 3 Almostunreal är inte så tokig med startbil och Erik Holm vill säkerligen till spets. Utmanas av 5 Wilmer West.

Loppanalys: Lång distans, med många segstarka deltagare avslutar och förstarösten till 3 Almostunreal. Stoet var oerhört tapper som tvåa bakom Global Trademark senast och hon tvingades göra en hel del jobb i spåren under slutrundan. Hon har dessutom haft rejäl otur med spåren ett tag men nu ser det bättre ut på den fronten.

6 Lindsay D.E. kommer med två raka fullträffar i bagaget och vann över sprinterdistans senst. Borde vara ännu mer gynnad av att springa ett helt varv längre denna gång.

10 Carbure har vunnit 6 av 13 starter och är ett måste på lappen. Reparerade en startgalopp på bra sätt senast och lever på sin styrka.

5 Wilmer West spårade runt om senast och kommer Stefan Arvidsson dit är det inte omöjligt att han provar igen. Stöter dock på tuffare motstånd nu än i de breddlopp han varit ute i och kanske blir det en snällare upplägg?

8 Definitif Launcher har läget emot sig men är inte borta. På systemet platsar också 1 Hersey’s Kisses.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson