På söndag intar Readly Express Vincennes igen. Den regerande PdA-mästaren ska vässa formen inför sitt titelförsvar i Prix de Bourgogne. För motståndet står bland andra Bold Eagle.

När Prix de Bourgogne ska köras på söndag är Readly Express tillbaka i sin första start på Vincennes sedan segern i Prix d’Amérique för snart ett år sedan. Syftet är förstås att slipa formen inför stundande titelförsvar. Readly Express gör här första starten sedan han vann SM på Åby för elva veckor sedan. Björn Goop sitter vid tömmarna, och när startlistan lottades under torsdagen fick det svenska hoppet bricka sex bakom bilen.

Precis som vid segern i Prix d’Amérique stöter Readly Express på motstånd i form av Bold Eagle. Den franske superstjärnan gör sin tredje raka B-loppsstart men har i de tidigare två inte lämnat de besked som stallet nog hoppats på. Efter sjätteplats i Prix du Bourbonnais senast hoppas man förstås att ”Örnen” ska visa PdA-formen i detta, enligt den ursprungliga planen, genrep för hästen. Bold Eagle lottades till spåret näst längst ut på vingen.

Andra högintressanta djur i Prix de Bourgogne är naturligtvis Jean-Michel Bazires sto(r)stjärna Bélina Josselyn som varit tvåa och fyra i de senaste PdA-upplagorna och senast visade formen som tvåa i det andra B-loppet. Här återfinns även Bird Parker, trea i de båda första B-loppen, som börjar från innern, kapable Carat Williams och Elitlopps-hästarna Uza Josselyn och Dreammoko. Svenskägde Cash Gamble är också en av hästarna som jagar en PdA-biljett – förutom ett förstapris på 54 000 euro får de tre främst placerad en given plats i jätteloppet om en månad. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2 Briac Dark – Matthieu Abrivard
3 Carat Williams – David Thomain
4 Charly du Noyer – Pierre Vercruysse
5 Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
6 Readly Express – Björn Goop
7 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
8 Bold Eagle – Franck Nivard
9 Billie de Montfort – Eric Raffin
10 Trendy Ok – Alessandro Gocciadoro
11 Cash Gamble – Christophe Martens
12 Dijon – Romain Derieux
13 Comète Darche – Junior Guelpa
14 Testimonial Ok – Federico Esposito
15 Dreammoko – Gabriele Gelormini

Senaste vinnarna:

2017: Propulsion – Örjan Kihlström
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Timoko – Björn Goop
2014: Solvato – Örjan Kihlström
2013: Texas Charm – Julien Dubois

Vägen till Prix d’Amérique:

18 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont)
9 december: Prix du Bourbonnais (Délia du Pommereux)
23 december: Critérium Continental (Eridan)
23 december: Prix Ténor de Baune (Looking Superb)
30 december: Prix de Bourgogne (1-3 till PdA)
13 januari: Prix de Belgique (1-3 till PdA)
27 januari: Prix d’Amérique

Läs även: Prix de Bretagne: Davidson du Pont starkast
Läs även: Bold Eagle sexa – Délia du Pommereux vass
Läs även: Stor norsk glädje – Looking Superb klar för PdA

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jorma Kontio tog tredje championatet på Solvalla

Jorma Kontio tog tredje championatet på Solvalla

Örjan Kihlström noterades för en dubbelseger då Solvalla avslutade året på annandag jul. Men för att ta hem kuskchampionatet var det inte tillräckligt – Jorma Kontio vann flest lopp på nationalarenan.

Onsdagens tävlingar på Solvalla var de sista för året. Tillbaka på tronen som banans champion var Jorma Kontio. Hans totalt 92 segrar räckte för titeln i år; Örjan Kihlström noterades som tvåa för 89 fullträffar. För Jorma Kontio var det här hans tredje championat på Solvalla, efter att ha vunnit flest lopp tidigare även 2012 och 2013. Jorma har för övrigt haft ett starkt 2019 – det här var fjärde championat i år.

Vinstrikaste tränare på Solvalla blev liksom förra året Timo Nurmos. Hans stall noterades för 88 segrar på 293 starter och lite drygt 14,6 miljoner kronor intjänat på banan. Silvret i samma liga till Daniel Redén vars träningsstall travade in 12,1 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Alla banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Boden: Ove A Lindqvist
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Ulf Ohlsson
Färjestad: Björn Goop
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Peter Untersteiner
Hoting: Ove A Lindqvist
Kalmar: Christoffer Eriksson
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Mantorp: Carl Johan Jepson
Oviken: Rikard N Skoglund
Rättvik: Jorma Kontio
Skellefteå: Hanna Olofsson
Solvalla: Jorma Kontio
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Umåker: Ulf Ohlsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åke Svanstedt tillbaka på Axevalla - kör på V75
Nästa nyhet
Åke Svanstedt tillbaka på Axevalla – kör på V75

Åke Svanstedt tillbaka på Axevalla – kör på V75

Åke Svanstedt gör ett gästspel på sin forna hemmabana Axevalla på nyårsafton – och är flitigt anlitad i sulkyn. ”Grön kusk” sitter upp i sex V75-avdelningar.

Jul och nyår tillbringar Åke Svanstedt hemma i Sverige och nyårsfirandet påbörjas i sulkyn. Den numera i USA verksamme tränaren gästar sin tidigare hemmaoval Axevalla när banan på självaste nyårsafton avslutar travåret 2018.

Och Åke Svanstedt är precis som då det begav sig, flitigt anlitad i sulkyn. Han har tilldelats totalt åtta styrningar under tävlingsdagen och finns med som kusk i sex av de sju V75-avdelningarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Jairo slog till i händelserik Gulddivisionen
Nästa nyhet
V75: Jairo slog till i händelserik Gulddivisionen

V75: Jairo slog till i händelserik Gulddivisionen

Favoriten Nadal Broline orkade inte från spets i tufft tempo. Något som bäddade för Joakim Lövgrens fine Jairo att ta tredje raka segern i en händelserik final av Gulddivisionen på Solvalla.

Hur Gulddivisionens final, Gert Lindbergs lopp, skulle utvecklas på Solvalla under annandagen var det nog få som hade kalkylerat rätt. Men efter ett händelserikt race, var det något överraskande tyske Jairo som stod som segrare. Sjuåringen visade att han på allvar växt in i den högsta klassen när han härmed noterades för sin tredje raka seger, men kusken och tränaren kände sig aldrig särskilt segerviss.

– Han var egentligen inte i stöten i dag, jag hade inget att köra med under hela loppet och jag tycker inte travet flöt helt. Men det var naturligtvis bra att vinna, det är en helt underbar häst det här, menade Joakim Lövgren i ATG Live.

 Västerboonthenews var det som blixtrade till spets. Favoriten Nadal Broline var direkt framme för att försöka överta men fick pressa ned till 1.08/500 för att strax senare komma till täten. Efter 1.12 det första varvet tog Zenit Brick sats i spåren, men blev utsvarad av en stekhet Turno di Azzurra som tagit hand om dödens. Det tuffa tempot satte spår hos ledaren, Nadal Broline var tidigt ett slaget byte. Turno di Azzurra höll dock farten hela vägen berömvärt, men kunde inte värja sig till slut. Jairo hade kommit ut i andra utvändigt och fick full marschorder mitt i sista sväng – segergreppet kopplades knappt men säkert kort före mål. 1.12,6a/2140 visade klockan i loppet med ett förstapris på 400 000 kronor.

*****

*Double Exposure har varit huvudet högre i stoeliten i år och i Baroness Karsks lopp visade hon det stora kunnandet återigen. Det var dock stallkompisen In Toto Sund som fick anföra fältet med favoriten utvändigt om sig och efter 1.15 första varvet kanske man trodde att det skulle bli klurigt för Double Exposure att ta årets sjunde seger. Men nej, det var det inte. Örjan Kihlström hade full koll och måttade in en säker seger på 1.13,6a/2140. En dubbel för stall Redén.

– Det blev ju jättebra. De var ju grymma båda två, det är inte lätt att ha Double Exposure utvändigt om sig. Vi var ju inne på att starta henne i Frankrike, men nu fick det bli det här loppet i stället, så får vi se sedan, det blir kanske vila nu, sa Daniel Redén i ATG Live.

*Dramatisk upplösning i Bronsdivisionen. Favoriten Hawk Cliff flög i galopp i dödens mitt på bortre långsidan. I stället såg nu Pacific Face ut att gå mot en säker seger efter ett snabbt avancemang genom sista sväng och grepp om ledande Legend Brodde. Men hundra meter kvar rullade även Pacific Face över i galopp, varför segern nu gick till den i spåren virvlande avslutande Importedfromdetroit, körd av Daniel Wäjersten. Den av Markus Pihlström tränade valacken tog segern på 1.13,7a/2140.

*Klass 2-finalen blev avverkad i stenhårt tempo, uppsatt av Enzo Am framme i spets. Ledaren höll med den tuffa farten i beaktan starkt men var slagen i sista sväng. En häst som profiterat på tempot och av sin driver Oskar J Andersson getts ett perfekt lopp i tredje utvändigt var välstammade Je t’Aime Explosiv som nu kom till starkt angrepp – och redan in på upploppet avgjort. Segern för femåringen tränad av Ruth J Andersson blev till slut över-lägsen på 1.13,9a full väg.

*Mats Rånlunds fine Olle Rols klättrade genom klasserna i våras och efter ett par månaders uppehåll var han nu redo för vinnarcirklarna igen. Och det var inte den enkla vägen som Ready Cash-sonen tog sin seger i Silverdivisionens final. Efter en inledning i tredjespår landande han för sin kusk Peter Ingves i dödens efter 600 meter. Trots det hade valacken krafter kvar för att säkert avgöra före den ledande Disco Volante över upploppet. Stark insats på segertiden 1.13,6a/2140.

*Hästägarkannan avgjordes över mastiga 3140 meter – starkast var Mattias Djuses rejäle Farouk B.R. som här fick full utdelning på fin form. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och sökte sig så småningom fram mot dödens. Mitt på bortre långsidan övertog Ready Ribb ledningen och i spåren kastade Sorbet loss, men mellan de båda klev Farouk B.R. fram – och var den tuffaste till slut. Segern blev till slut mycket lätt på 1.15,4 över 3180 meter. En kvarts miljon var segern värd.

*Hästarna från Petri Puros stall vinner i parti och minut och den senaste att göra det är Martin de Bos som imponerade rejält i Klass 1-finalen. Kim Eriksson satt återigen i sulkyn, hamnade som trea i andra spår men 850 meter kvar fick det räcka. Martin de Bos sändes iväg till attack och tog som fram utvändigt om Visitor som övertagit ledningen. Den senare stretade emot tappert, men hade ingen chans att värja sig över upploppet. Martin de Bos gick starkt undan till viktoria på 1.14,3a/2140 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ATG efter julstrulet: "Måste återfå ert förtroende"
Nästa nyhet
ATG efter julstrulet: ”Måste återfå ert förtroende”

ATG efter julstrulet: ”Måste återfå ert förtroende”

Ett stort tekniskt haveri lade sordin på uppesittarkvällen för många V75-spelare. Kritiken blev massiv – en kritik som var befogad, menar ATG.

Söndagens V75-tävlingar kvällen för julafton fick senare-läggas en halvtimme på grund av stora tekniska problem hos ATG, både på atg.se och hos ombuden. När första start senare gick hade många spelare fortfarande aldrig fått in sina system. Kritiken mot ATG blev stark, efter ännu ett tekniskt missöde. Spelbolaget menar att kritiken är befogad i ett pressmeddelande.

– Den svenska spelmarknaden står inför en stor förändring. Med det kommer en rad nya lagkrav som innebär att vi måste göra stora förändringar i våra tekniska system. Vi har jobbat för fullt med detta under hela året. Och oavsett hur mycket tester som genomförts så går det tyvärr inte alltid att upptäcka alla eventuella problem som kan uppstå i alla tekniska system. De senaste veckorna har vi genomfört ett hundratals tekniska förändringar i våra system, skriver ATG och fortsätter:

– I söndags var det en av dessa förändringar som tyvärr drabbade dina och andra kunders möjligheter till att kunna spela hos ATG. Det är åtgärdat nu, och förhoppningsvis ska allt fungera igen. Alla vi som jobbar på ATG har ett stort jobb framför oss, vi måste återfå ert förtroende. Det blir ett tufft jobb. Men vi hoppas att ni uppfattar dessa rader som ett första steg på vägen.

Läs även: Stort ATG-kaos igen – tappade 60 miljoner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag (annandagen): V75-tips till Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson