Den norska glädjen var stor sedan Looking Superb grejat segern i Prix Ténor de Baune. En stund senare spurtade Eridan hem Critérium Continental. Den svenska lyckan uteblev dock när två biljetter till Prix d’Amérique delades ut på Vincennes.

Norske doldisen Looking Superb gjorde andra starten i regi Jean-Michel Bazire. Nu är femåringen klar för en start i Prix d’Amérique. Norrmännens glädje var påtaglig på Vincennes under söndagen sedan det blivit triumf i Prix Ténor de Baune – ett lopp som förutom 54 000 euro i förstapris även ger en direkt plats i den stora bataljen sista söndagen i januari.

Looking Superb höll ledningen men fick snart ordentlig press av Global Trustworthy som här i sin debut på Vincennes kördes av Björn Goop. Timo Nurmos-hästen hade den hårda öppningen till trots fortsatt greppet när man travade in på upploppet. Men samtidigt som favoritspelade Délia du Pommereux, som gått i dödens, gick över i galopp infann sig luckan för Looking Superb. Med Bazire själv i sulkyn sköt norrmannen till kvickt och kopplade segergreppet. Klockorna visade 1.13,3/2700 meter i mål.

Global Trustworthy stod för en stark insats, var tvåa i mål, men efteråt meddelade domarna att den svenske travaren diskats – för orent trav. Det gav som resultat i stället en trippelseger åt stall Bazire. Redan PdA-klare Davidson du Pont knep andrapriset efter en invändig spurt, medan Dark Night Love slutade trea. Det andra svenska bidraget i loppet, Unique Juni, tog hand om fjärdepriset. Senare på kvällen berättade Jean-Michel Bazire att man också ämnar att nu satsa mot Prix d’Amérique med Looking Superb.

Du kan se loppet här.

*Hela 108 000 euro och en till PdA-plats fick vinnaren av Critérium Continental, för fyraåringarna, hämta ut. Något som tillföll Sébastien Guaratos Eridan (e. Ready Cash) som tillsammans med David Thomain spurtade vasst till segern. Efter en invändig resa genom den sista svängen, kunde Eridan perfekt leta sig loss in på upploppet för att i en snabb avslutning plocka ned länge ledande italienaren Vitruvio. Segertiden blev strålande 1.10,3a/2100 meter – en tangering av löpningsrekordet.

Här slutade Jarmo Niskanens kulltopp Earl Simon trea, efter att ha hållit starkt från dödens. För de blågula hästarna blev det dock föga utdelning; Vamp Kronos galopperade efter att i loppets inledning pressats i ledningen, Tomas Malmqvists trio Ethien du Vivier, Calle Crown och Flying Fortuna slutade samtliga i det slagna fältet medan Hard Times aldrig kom till start. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Här är helgernas höjdpunkter

Här är helgernas höjdpunkter

Jul, jul, strålande jul. Ännu en gång. Men för den sakens skull tar inte travsporten ledigt. Vi hjälper dig att hålla kolla på det som händer den närmaste veckan.

Jul och nyår betyder förutom julklappar förstås också en hel del trav. V75 står som spön i backen både här hemma och i våra nordiska grannländer. I Frankrike tuffar vintermeetinget på och flera spännande lopp inför Prix d’Amérique ska köras under helgerna. Hinner du kanske inte med att ha full koll på sport och spel under julen? Då behöver du inte oroa dig – travnet tar inte ledigt.

Här är travschemat för jul och nyår:

Söndag 23 december:
Bollnäs: lunchtrav med V4
Halmstad: V75 (start 19.30) med uppesittarkväll. Travnet publicerar tips till omgången och de finns att läsa redan kvällen före.
Vincennes: Critérium Continental och Prix Ténor de Baune – vinnarna av båda loppen får en PdA-plats.

Måndag 24 december:
Julafton (förstås) och tävlingsfritt.

Tisdag 25 december:
Umåker: V75 (start 16.20). Travnet ger dig tips till omgången och de kommer finnas ute redan under julafton.

Onsdag 26 december:
Solvalla: V75 finaler (start 16.20). Travnets tips till V75-finalerna på Solvalla finns ute under juldagen.

Torsdag 27 december:
Eskilstuna: lunchtrav med V4
Jägersro: eftermiddagstrav med V4
Momarken: V75 (start 19.30). Travnet ger inga tips till V75 Momarken, men vi bjuder på lite spelvärda objekt i Unibetbloggen.

Fredag 28 december:
Åby: lunchtrav med V65. Travnet publicerar tips.
Bergsåker: eftermiddagstrav med V4
Århus: V75 (start 19.30). Inga tips till den extra V75-omgången i Danmark från travnet, men kolla efter spelfunderingar i Unibetbloggen.

Lördag 29 december:
Romme: V75 (start 16.20). Årets sista ordinarie V75-omgång och travnets tips läggs ut under fredag eftermiddag.

Söndag 30 december:
Bjerke: V75 (start 16.20). Travnet tipsar inte till den extra V75-omgången i Norge, men kommer att erbjuda intressanta tips och tankar i Unibetbloggen.
Vincennes: Det tredje B-loppet Prix de Bourgogne körs under dagen.

Måndag 31 december:
Axevalla: V75 (start 14.20). Årets sista tävlingar och V75 med multijackpot. Du hittar tips på travnet ute under söndagen.

Tisdag 1 januari:
Kalmar: lunchtrav med V4
Solvalla: V64. Det nya året inleds med en V64-omgång på Solvalla. Våra tips finns ute redan kvällen före.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Lätt seger - Lionel gav positivt PdA-besked
Nästa nyhet
V75: Lätt seger – Lionel gav positivt PdA-besked

V75: Lätt seger – Lionel gav positivt PdA-besked

Lionel ställer siktet mot en fjärde start i Prix d’Amérique. Vid Mantorps V75 på lördagen visade norrmannen ett starkt formbesked då han vann Gulddivisionen lekande lätt från ledningen.

Efter ett silver i VM-loppet fick Lionel nöja sig med andrapriset senast det begav sig på Bjerke. Men vid Mantorps V75-tävlingar på lördagen var den norske stjärnan tillbaka i vinnar-cirkeln. Fuxen kunde i riktigt snärtig stil ta hem omgångens Gulddivisionen som kördes utanför V75-kupongen. Siktet är ställt mot en ny start i Prix d’Amérique om fem veckor och dagens besked var lovande för framtiden.

– Han var sig själv i dag. Vi var lite småbesvikna efter förra starten, men nu visade sig hästen från sin bästa sida igen. Det blev väldigt enkelt i dag. Det är Prix d’Amérique som vi siktar mot och vad det blir innan vi åker ner till Paris, det får tränaren bestämma, sa Göran Antonsen i ATG Live efter segern.

Det hela blev väldigt enkelt. Lionel kom till ledningen strax före det att första halvvarvet travades efter 11,8. Den tuffaste motståndaren i sjuhästarsfältet var On Track Piraten som i sin tur tog dödens efter ett varv. Men varken ”Piraten” eller någon annan, Whitehouse Express nöp andrapriset från ryggen på ledaren, kunde utmana Lionel som stack undan med ett par längder över upploppet. 1.13,5a på 2140 meter var vinnartiden efter sista 500 nedåt 1.12. 200 000 kronor belönades vinnaren med som därmed klev över 16 miljoner totalt i karriären.

*****

*Klass 1 till Timo Nurmos. Dock inte genom favoriten Harrington. Denne tog ledningen men stannade tvärt med 600 meter kvar. Övertog ledningen gjorde i stället Global Undecided för Jorma Kontio som stack undan genom sista sväng och vann mycket lätt på 1.14,9a/2640. En fin insats men loppets bragd stod kanske ändå Kontio för. I sista sväng uppstod nämligen en högst anmärkningsvärd händelse; Jorma tappade ena tömmen som trasslade in sig i hästens ena bakben. Men såväl häst som kusk höll sig iskalla och redde ut den märkliga situationen – och vann.

– Jag tappade vänstertömmen och han trampade ned på den. Det är tur att det är en så snäll och klok häst, han bara travade på. Lite rädd var man, men jag fick stopp på hästen direkt efter mål och det gick bra. Det här är något som jag aldrig varit med om tidigare, kommenterade Jorma i ATG Live.

*Hemmaseger i stoloppet när Erik Adielsson lotsade den av Tomasz Wisniewski tränade sexåringen Indian Front till segern. Efter en resa i tredje ytter tog man rygg på favoriten Wave Lenght när denne satte in attacken 700 kvar, den senare tappade dock aktionen i sista sväng och Indian Front kunde ta över för att säkert hålla undan för bra avslutande Stella Pona. 1.15,3/2140 var vinnartiden.

*Oskar J Andersson är lärlingen som vinner mest i landet och i lärlingsloppet visade han på nytt sina skills då han använde Jörgen Westholm-tränade Dardanos som seger-vapen. Hästen kom till spets på direkten samtidigt som favoriten Sanda Love högg i galopp i starten. Därmed var vägen mot segern vigd åt Dardanos. Även om Andy Pandy One provade att bjuda till dans i dödens, lämnade ledaren lätt motståndet med några längder på upploppet. 1.14,8a/2140 var tiden på vinnaren.

*Carl Johan Jepson var inte speciellt betrodd bakom Eric Martinsson-tränade Roly Poly i det andra stoloppet men kunde när agnarna sållats från vetet vinna väldigt enkelt. Efter en resa som tredje häst i andraspår kunde Roly Poly följa perfekt med i ryggar på sista bortre för att via fjärdespår vrida på för fulla segel mitt i sista sväng. Åttaåringen avslutade sylvasst och hade kopplat greppet redan en bit in på upploppet. 1.15,6/2160 klockades 20-oddsaren till.

*Silverdivisionen bjöd perfekta förutsättningar för Stepping Spaceboy och de flesta spelares analys stämde – Admir Zukanovics läckre miljonär fixade segern enkelt för Stefan Söderkvist. Stepping Spaceboy drog till ledningen direkt, kunde sedan sänka till 1.15-tempo den första kilometern och var därefter aldrig i fara. Hela vägen till säker seger på 1.14,4a/2140 meter.

*Hade man inte klivit av V75 redan gjorde nog de allra flesta det i Bronsdivisionen. För här satte Peter Untersteiner dit en riktig smällkaramell. Jonny Mårtensson-tränade Secret Mission, streckad på en procent och minst spelad i loppet, fick en fin resa i ryggar för att sedan avgöra i en tät avslutning. Ural gjorde ett tappert lopp i dödens och med en flygande avslutning kom Dokonjo. Det dock för sent – Secret Mission vann på 1.12,8a/1640.

*Att Pastor Power skulle vara vinnaren i Klass 1-försöket kanske man inte trodde efter det att han slungat sig i galopp direkt i starten. Men Johan Untersteiner gav inte upp för det. Fyraåringen tog sig tillbaka i loppet och med fritt spelrum in på upploppet levererade Pastor Power en ruskig avslutning – segergreppet kopplades faktiskt säkert kort före mål. En väldigt imponerande insats på 1.14,4a/2140 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express vs Bold Eagle redan på söndag?
Nästa nyhet
Readly Express vs Bold Eagle redan på söndag?

Readly Express vs Bold Eagle redan på söndag?

I Prix d’Amérique stred Readly Express och Bold Eagle om segern. Ett nytt möte mellan de båda artisterna kan bli verklighet redan nästa söndag i Prix de Bourgogne.

2019 års version av Prix d’Amérique närmar sig med storm-steg. Regerande mästare är som bekant Readly Express som i årets upplaga vann för Björn Goop efter en oförglömlig fajt mot Bold Eagle. Båda hästarna siktas förstås mot det stora slaget sista söndagen i januari – men ett nytt möte de båda emellan ser ut att ske redan nästa söndag.

Det är den 30 december, fyra veckor före PdA, som det tredje B-loppet Prix de Bourgogne körs och med i anmälningslistorna finns båda. För Readly Express blir det, i så fall, första starten sedan segern i SM i mitten av oktober. Bold Eagle har varit ute i de två tidigare B-loppen, men inte övertygat. Andra hästar som figurerar i anmälningslistan är Bird Parker, Traders och Carat Williams för att nämna några. Anmälningen är öppen till Prix de Bourgogne till och med julaftons morgon och den definitiva startlistan blir klar på torsdag. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mindyourvalue W.F. övertygar på Vincennes
Nästa nyhet
Mindyourvalue W.F. övertygar på Vincennes

Mindyourvalue W.F. övertygar på Vincennes

Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. fortsätter att ha stora framgångar i Frankrike. Efter fredagens seger under sadel har femåringen tjänat en miljon på sina två senaste starter.

Det ser ut att bli en lukrativ vinter i Frankrike även i år för Mindyourvalue W.F. På fredagen tog Robert Bergh-träningen sin andra raka seger på Vincennes – den här gången under sadel i Grupp 3-löpningen Prix Sans Dire Oui för fem- och sexåringar. Förstapriset betalade fina 47 500 euro.

Eric Raffin hade tagit plats i sadeln den här gången och lät Mindyourvalue W.F. trava iväg mot täten tidigt. Ledaren tänjde på stegen när man gick genom sista sväng och vid det laget var det bara favoriten Clegs des Champs som kunde haka på. Upploppet utvecklades till en tuff duell mellan de båda, men svenskhästen vägrade ge vika och kunde säkert hålla hela vägen. 1.14,0/2850 meter visade klockan över mål.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag (juldagen): Extra V75-tips till Umåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson