Fredag: V65-tips till Romme

Omgången:
Smockfullt i listorna på Romme denna lunch med fyra 15-hästars lopp och 12 i resterande två. Fullt av fallgropar för spelarna och hemmatränarna Nicklas Westerholm och Joakim Elfving är i fokus med flera av förhandsfavoriterna. Mitt singelstreck är inte favorit och jag tror 5 Avantis Red Witch (V65-3) kommer rensa skönt när hon leder från start till mål tillsammans med Tomas Pettersson.

Spiken
5 Avantis Red Witch (V65-3)

Låset
3 Månremus & 4 Diadem Viking (V65-4)

V65-förslag: Enbart för alla rätt

V65-1: 1,2,4,5,7,9,10,15 (res 11-14)
V65-2: 1,4,6,7,8 (res 9-10)
V65-3: 5 Avantis Red Witch (res 7-4)
V65-4: 3,4, (res 10-14)
V65-5: 4,6,7,9,10,11,12,13,15 (res 3-8)
V65-6: 3,10,11 (res 12-1)

8x5x1x2x9x3 = 2160 rader/kronor

LD-förslag
11 – 3,10,11 x 300

Totalt: 900 kronor

V65-1

Ranking: A: 10-9-5-6. B: 2-15-4-8-1-7. C: 11-14-13-3-12.

Spetsanalys: 2 Charlie Brodde har perfekt läge och kan lägga iväg från start. 5 Unique Gel söker taktpinnen i andra vägen och jag tror Kaj Widell sitter i front upp till första tidsnoteringen.

Loppanalys: En spårtrappa inleder omgången och detta ser inte lättlöst ut. 10 Horatio Fortuna är en tysk gäst som har segrat i sex av sina 21 starter. Fuxen slog till med en fullträff på Gävletravet senast och fick verkligen bekänna färgen då. Roman Matzky styrde på från femte utvändigt redan 1300 kvar och landade kort senare i dödens. Därifrån avgjorde Love You-avkomman enkelt och en liknande insats duger långt i sammanhanget.

9 Kurt Cobain har också fin segerstatistik i felfria lopp. Samtliga tre ettor i raden har dock tagits efter tidig ledning och det finns även en del galopper att ta i beaktning. Blev dock störd till felsteget näst senast och känslan är att han Joakim Elfvings travare ska kunna duga långt om han håller sig på benen här.

5 Unique Gel öppnade snabbt till spets senast, men släppte och hakade sedan på fint till andraplatsen bakom duglige Noifsandbuts. Kaj Widell upp är intressant och jag tror man leder loppet länge.

6 Skyscraper men återkommer efter kortare tävlingsuppehåll nu och har presterat på en jämn nivå hela hösten. Insatsen som tvåa sist var dock plusbetonad och Nicklas Westerholm har kört hästen en gång tidigare. Då blev det seger från ledning och det är inte omöjligt att man slår till igen.

Detta är dock ett öppet lopp och jag streckar hela B-gruppen. Nämner bland annat 2 Charlie Brodde som kan vara positionsvinnaren i loppet om Hans R Strömberg hittar vinnarhålet.

V65-2

Ranking: A: 1-4-8. B: 7-6-9-10-5. C: 12-3-11.

Spetsanalys: Jorma Kontio kanske kan vända bort dem i volten med 1 Chicharito Zon men hästen har haft problem med att sätta fötterna rätt i starten. Övriga ser jämna ut men springspårets 6 I Got The Moves och 7 Sigill Carjan är inte helt oävna.

Loppanalys: Voltstartslopp med lägre klass och även detta ser svårt att bena ut. 1 Chicharito Zoot har förutsättningarna på sin sida men perfekt läge men innerspår, Jorma Kontio i jollen och löser man spets kan det blir svårt för konkurrenterna att rå på dem. Hingsten har dock blandat en hel del i sina prestationer och känns som en av fler med chans.

4 Super Cheese L.W. gjorde första starten i karriären senast och det blev ett besök i vinnarcirkel direkt. Vann då i front efter att ha fått bestämma tempot och slog då bland annat Chicharito Zoot. Femåringen är aningen svår att värdera i sammanhanget men måste givetvis streckas.

8 A’Nana De Bohem har en missvisande rad. Stoet har haft oflyt med löpningarna, suttit fast ett par gånger och sist blev det dessutom galopp från start. Det ser ut att finnas en del i Un Mec d’Heripre-dottern och hon ska med på lappen.

7 Sigill Carjan avgjorde efter fin resa vid segern näst senast och är inte borta här heller.

Varning för 6 I Got The Moves med formkortet Emilia Leo i sulkyn.

V65-3

Ranking: A: 5. B: 7-4-9-10-6-1-12. C: 11-3-2-8.

Spetsanalys: 4 True Vision är kvickast ut men brukar släppa och jag tror det blir samma upplägg. Då är 5 Avantis Red Witch med på noterna direkt och kör sig till täten.

Loppanalys: Stolopp över sprinterdistans och här har jag omgångens roligaste vinnare som jag väljer att spika. 5 Avantis Red Witch var ute mot tufft motstånd senast och kunde inte riktigt haka på från rygg ledaren. Jenni H Åsbergs-travare har dock visat fin form en längre tid och jag tror det är dags för seger nu. Från bricka fem tror jag att Tomas Pettersson får köra sig till täten tidigt på bekostnad av True Vision och sen ska detta var bra chans på spets och slut över korta häcken. Juliano Star-dottern möter dessutom bara ston nu, fungerar med skor och värsta hotet på förhand har vingelläge – Spik!

7 Unique Madonna är bra men har ett startspår som kan ställa till det. Dessutom tror jag den korta distansen är en liten nackdel med tanke på hur loppet kan bli kört och Nicklas Westerholms fyraåring kommer troligen tvingas göra jobbet själv. Det har Juliano Star-dottern visat flera gånger att hon tål och dessutom har hon fin löpskalle, men jag väljer bort henne till förmån för mitt singelstreck.

V65-4

Ranking: A: 3-4. B: 10-14-2-5-1-15-12 C: 6-11-13-7-9-8.

Spetsanalys: 3 Månremus har spetsat från spår tre i volten tidigare men får skynda sig för at hålla ut 4 Diadem Viking. Ändå fördel Melander!

Loppanalys: Kallblodsrace där en duo på startvolten känns allra mest intressanta. 3 Månremus har fin form och trivs allra bäst när han får vara med där framme. Samtliga fem segrar har tagits i ledningen eller dödens och Gunnar Melander lär försöka ta sig till täten från det här läget.

4 Diadem Viking har också extra fin fart under hovarna för dagen. Stoet vann från spets senast och det såg ut att finnas krafter kvar i mål. Den intrycket gör henne till en tidig segerkandidat även den här gången. Jämnt skägg mellan dessa två och de får utgöra omgångens lås.

Kostar man på sig ett streck till skulle jag förorda 10 Rasmus Karma. Nioåringen kan slå till när man minst anar det och skulle han ha en bra dag kan han fälla även dessa.

V65-5

Ranking: A: 13-11-15. B: 9-7-12-4-10-6. C: 3-8-14-2-5.

Spetsanalys: Med 1 Toujours Vif borta ut loppet ser detta ännu mer upplagt ut för 7 Crosby!

Loppanalys: 2140 meter, voltstart och detta är omgångens roligaste lopp om ni frågar mig. Loppets två största favoriter står på tillägg och 13 Under The Counter har minst sagt haft en intressant höst. Vann både ett försök samt final i Diamantstoet tätt inpå flytten till tränare Joakim Elfving men efter det har resultaten uteblivit utan att hästen varit dålig. Maharajah-sonen rundar många i detta sällskap men frågan är om det blir alla?

15 On Track Piraya har inte startat på ett tag och känns svårbedömd. Fungerade inte som bäst för Nicklas Westerholm i somras när hela hans stall förvisso befann sig i en svacka. Valacken har dock tillräckligt stort grundkunnande för att slå till här.

Det smäller rätt bra bakom dessa och det finns ett par roliga motbud som kan susa till. 11 Ryan Kronos trivs med årstiden, skorna på och har sina två senaste segrar tagna på just Rommeovalen. Prisvärd på LD-spelet och jag chansar!

9 Bottnas Commandeur är ett givet garderingsbud trots att hingsten slutat utanför prispallen i samtliga av årets 16 starter. Att jämföra med den halv miljon han sprang in under 2017 som innehöll bland annat dubbla fullträffar på V75.

7 Crosby kan leda länge om Kajjan lotsar honom till front, medan både 12 Perfect Dynamite, 4 Prins Norrgård, 10 Love Dancer samt 6 Coyote Roadrunner är riktiga smällkarameller att hänga i granen!

V65-6

Ranking: A: 3-11-10. B: 12-1-4-7-2. C: 9-6-5-8.

Spetsanalys: 3 Luksom tar sig enkelt förbi de två invändiga och sitter i front direkt.

Loppanalys: 2640 meter med startbil och jag streckar tre hästar i avslutningen. 3 Luksom gör nu sin fjäre start för Joakim Elfving och efter ett par andraplatser kan det vara dags för seger. Valacken har formen på topp, perfekt läge och är hästen att slå om Rikard N Skoglund hittar till täten. Hästen stoltserar dessutom med två segrar på distansen och känns som given etta i loppet.

11 Alvena Warrior gör skäl för namnet de allra flesta gångerna och måste ses som ett tidigt motbud trots läget. Femåringen räds inte att köras fram i dödens på slutrundan för att sedan plocka ner ledaren och hamnar Kaj Widell bara vettigt till kan det bli samma visa igen.

10 Captain Sisu fick se sig slagen av Oboy C.D. senast men insatsen var mycket hedervärd. Sexåringen är riktig stark och går dessutom alltid med skor. Sist in på lappen vilket också innebär att jag står över just 12 Oboy C.D.

1 Testa Di Cavolo är bra men är absolut ingen raket från start och kan bli fast invändigt.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson