Milligan’s School blev med sina 83 poäng den hingst som bedömdes ha högst skattat avelsvärde men den som föll nämnden allra mest i smaken vid avels-värderingen i november var listhingsten Devious Man.

Sammanlagt tolv hingstar, inkluderat tre så kallade listhingstar, synades vid avelsvärderingen på Sundbyholm tidigare i november. Nu är också avelsvärderingsnämndens offentliga omdömen klara. Bland de nio hingstar som visades på plats var det Sundsvall Open Trot-vinnaren Milligan’s School som med sina 83 poäng bedömdes ha högst värde. Skalan mellan 85-71 poäng tilldelas omdömet ”högt skattat avelsvärde”, inom vars ramar fem av de visade hingstarna hamnade.

Allra bäst betyg fick emellertid en av de tre listhingstarna. Amerikanen Devious Man blev värderingens enda hingst som erhöll betyget ”mycket högt skattat avelsvärde”. De offentliga omdömena kan läsas via Svensk Travsport här. (Foto: ALN).

Visade hingstar:

Högt skattat avelsvärde:
Milligan’s School, 83 poäng
Day or Night In, 80 poäng
Enterprise, 77 poäng
Papagayo E., 77 poäng
Lionel, 74 poäng

Medelmåttigt avelsvärde:
Love Matters, 68 poäng
King City, 64 poäng

Lågt skattat avelsvärde:
Rapide du Pommeau, 43 poäng

Mycket lågt skattat avelsvärde:
Jupiter Rodney, 25 poäng

Listhingstar:

Devious Man, mycket högt skattat avelsvärde
Fourth Dimension, högt skattat avelsvärde
Code Bon, lågt skattat avelsvärde

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Urlo dei Venti mosade motståndet i comebacken

Urlo dei Venti mosade motståndet i comebacken

Den italienske stjärnan Urlo dei Venti är tillbaka med besked lagom till vintersäsongen i Paris. På söndagen krossade femåringen löpningsrekordet när han vann Gran Premio Duomo i Florens.

Urlo dei Venti är italienaren som vann Lotteria i våras och sedan också var först i mål i Oslo Grand Prix. En seger som man senare fråntogs sedan det visat sig att hästen tävlat med otillåtna medel. Efter en avstängning återkom så Urlo dei Venti i början av oktober, men utgjorde då en blek figur. Annat ljud i skällan var det på söndagen när den av Gennaro Casillo-tränade femåringen begick förnyad comeback i Gran Premio Duomo.

Med Antonio Greppi i sulkyn, som ersättare för skadade Enrico Bellei, gjorde Urlo dei Venti helt enkelt mos av sina konkurrenter. Hästen kördes till spets in i första kurvan, höll sedan tempot högt och lät aldrig motståndet komma särskilt nära. Mål passerades på fina 1.10,5a/1600 vilket suddade ut det löpningsrekord som Peace of Mind satte i fjol med nära en sekund. Nämnda Peace of Mind delade favoritskapet med stallkamraten Arazi Boko, men den förra galopperade bort sig och den senare tröttnade från dödens med ett femtepris som resultat. Förstapriset i loppet var 54 740 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazires favorit föll - vann ändå Grand National
Nästa nyhet
Bazires favorit föll – vann ändå Grand National

Bazires favorit föll – vann ändå Grand National

Han föll själv med den stora favoriten Cleangame, ändå kunde Jean-Michel Bazire ta sin tredje raka tränarseger i finalen av Grand National du Trot sedan Blé de Gers stått för en stark insats körd av Alexandre Abrivard.

Med sexårige Cleangame har Jean-Michel Bazire stormat fram under året i löpningsserien Grand National du Trot runt om i Frankrike och ekipaget blev förstås klara favoriter när finalen kördes på Vincennes under söndagen. Loppet slutade dock i favoritfall – fast ändå med en seger till Bazires stall. Blé de Gers bärgade tränarens femte i loppet och den tredje i rad.

Blé de Gers, som stod med tillägg, fick en dryg inledning i spåren innan han kunde slutligen nå fram till ledningen drygt 1300 meter kvar av loppet. Cleangame kom snart tågande i spåren för att landa i dödens, men när upploppet nalkades signalerade favoriten att han inte skulle kunna ta sig förbi sin stallkamrat den här dagen. I stället var det Ceylan Darpret som avslutade snabbt, men Blé de Gers hade krafter bevarade för att stå emot även den slutliga uppvaktningen.

Blé de Gers skar mållinjen som vinnare på 1.12,2/2875 meter och kunde lägga 67 500 euro till sitt segerkonto. Cleangame fixade tredjepriset bakom. Svensk representant i loppet var Robert Bergh-tränade Balfour som fick öppna tufft för spets, släppte så småningom till vinnaren, mattades den sista biten och kom i mål som tionde häst. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Läs även: Coktail Fortuna slog till på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 3 december

Omgången: Det kan vara för enkelt ikväll och jag spikar två favoriter, men båda DD-loppen är vidöppna med tveksamma favoriter så jag målar på rejält i dessa lopp och hoppas skrällarna kommer där.

Spikarna: 5 Kapten Kidd (V64-2) visade stor fart vid debutsegern och borde köras till ledningen och bara vara överlägsen. 5 Com Milton (V64-4) tar ledningen och trots debut över 2640 meter tror jag att han rinner undan.

V6-förslaget är på 1500 kronor (V6).

3-2-7-5-1 (4-11)
5 Kapten Kidd (1-7)
8-5-2 (12-9)
5 Com Milton (7-4)
14-3-7-5-4-9-5-12-11-13-8 (6-2)
1-8-10-4-5-11-3-9-7-2 (6-1)

5x1x3x1x10x10 = 1500 kr

DD-förslaget på 900 kronor:
14 – 1 x 300 kr
3,5,7 – 1 x 200 kr

V64-1

A: 3-2-7 B: 5-1 C: 4-11-6-9-8-10-12

Spetsstrid: Jag tror att Juvel Ribb tar sig till ledningen då hon varit klart snabb. Dream Girl D.K. är snabb i benen och utmanar, och innanför försöker Sobel Jasmine hålla emot.

Loppanalys: 2 Sobel Jasmine inledde med två fina segrar med sparade krafter – som mycket hårt spelad och det ansågs vara ett löfte. Dock tog det sedan emot allt mer, och vid tredjeplatsen stannade hon helt på upploppet då hon borde varit tvåa bakom Hashtag River från rygg på denne. Senast testade man E3-kval, men hon var kall tidigt. Nu har hon inte startat sedan juni, och som hon stannade gissar jag på att hon är halsopererad. Presterar hon som vid inledande vinsterna så duger hon bra, men klart hon är svårbedömd innan jag hört vad PU har att säga. Hon kördes till tät i 10-öppning med spår långt ut på vingen och är spetsaktuell. 

1 Googla In är sonen Johans bidrag, och den är nyttig. Gick helt okej på open stretch näst senast och slog den framför men det kom en snabb häst ut i banan. Vid segern blev det turligt ledningen och hon var överlägsen via underkant 14 sista 700 metrarna. Första framspår med bil nu och borde bli över.

3 Juvel Ribb känns mest intressant trots allt. Hon har varit klart startsnabb och med Uhrberg tror jag på ledningen. Var överlägsen från ledningen för Jepson, och höll bra senast då kusken packade fältet och åkte dit mot den bakom sista biten.

7 Destiny speedade förbi Googla In och alla andra senast och var jättefin på lätta fötter. Räknas igen.

V64-2

A: 5 B: 1-7-12-4-2 C: 2-11-6-9-8-10

Spetsstrid: Nelli Mindy och Tresexton är snabba, släpper alla till favoriten efter 500 meter?

Loppanalys: 5 Kapten Kidd imponerade i debuten, då Peter körde snällt men man kom loss på sista långsidan och då bara small det till! Han klockades till 10,5 sista 400 metrarna och bara smattrade undan. Efter det blev det en lätt seger i lite enklare lopp, och även senast var hästen jättefavorit men stod inte riktigt att känna och det visade sig efteråt att han inte var helt kurant. Nu är uppgiften passande och i normal form är det toppchans och jag spikar trots det stora favoritskapet. Peter låter klart uppåt, hans bästa chans idag.

Två danskar är nog värst emot. 1 Cannon Flame var mycket bra vid segern näst senast då han från dödens pressade musten ur ledaren redan 800 kvar och fortsatte till stark seger. Han fick dödens senast mot kulltopparna i Danmark där Cuba Libre Ice aldrig fick slag i Flemmings Come On Hugo – och Jeppes häst var i sin tur stenslagen tidigt.   

7 Boy Boy Star M. travar inte alls bra och senast gick det verkligen som på nålar över upploppet, men krafter fanns det i hästen som höll undan. Gick bra invändigt före det, även om han inte heller då travade bra till slut.

V64-3
A: 8-5-2 B: 12-9-1-7-6-4 C: 3-10-11

Spetsstrid: Wonder Horse är rätt snabb ut, men öppnar Sarracenia P.R. som senast så flyger den till ledningen igen. Släpper säkert oavsett nu så het som hon var senast.

Loppanalys: 5 Echelon provade kval till Kriteriet senast  men agerade konstigt och var för hetsig så han tappade luften. Han var klart bra vid segrarna och vid senaste vinsten pressade han i dryg 10-fart på långsidan i dödens och kopplade säkert grepp. Nu har han vilat och måste gå med skor, vilket stalldrängen menar är klart minus.

Loppet är inget vidare bra så han kanske bara är bäst favoriten, och jag tror skrällarna är för klena så jag streckar tre mer betrodda. 8 J.H.Respons har segrat 3/5 senaste starterna och är helt okej för klassen. Han hade varit borta fem månader innan senaste starten då han kördes snällt men kunde avgöra då det löste sig bra för honom. Han är säkert klart bättre nu, och kusken är vettig då Ales Pavsic kört 33 lopp senaste två åren och vunnit fyra av dessa.

Ganska betrodd är 2 Wonder Horse, som varit struken för hälta innan senaste starten. Den gången höll man mest farten på open stretch och det är dunkel form på Riordans hästar. Borde ändå vara bättre nu och här står den sig bra, och kan bli spets.

V64-4

A: 5 B: 7-4-9-3 C: 10-1-2-8-6

Spetsstrid: Com Milton ser jag som solklar spetsfavorit – han är snabbare än dessa helt enkelt.

Loppanalys: Här kommer min andraspik i omgången, inte heller den är så rolig men det är bra chans att 5 Com Milton spetsar hem detta lopp. Han gjorde det vid segern näst senast då han fick hålla jämn och hård 12-fart hela loppet, men ändå gick undan enkelt. Senast satt han fast med gott om sparade krafter. Ingen ska kunna matcha honom från start, och sedan räknar jag med att favoriten får hållas i ett varv där framme, för att sticka undan till seger.

7 Sevilla var fullt godkänd i debuten för Lövgren senast, då han kördes till tät efter 600 meter – men var tidigt slagen av en bra Cashback Pellini. Slog alla andra, och ska vara bättre nu. Han ska med vid gardering såklart, men galopperade faktiskt enda starten med skor. Och inte släpper väl Johan ledningen?

4 Tim Frontline gick riktigt bra på V75 i somras där han vann ett försök under Midsommartravet, men galopperade i comebacken senast och lär behöva lopp i kroppen för att vara i toppform.  

V64-5

A: 14-3-7 B: 4-9-5-12-11-13-8 C: 6-2-1-10-15

Spetsstrid: De båda på start är mer eller mindre chanslösa, frågan är vem som laddas från tillägg. Amazing Riverside kanske kan överta med bra spår? Big Leg Emma har innerspår och vass startkusk och även Tough America lär vara med där framme direkt.

Loppanalys: Ett mycket öppet lopp. 4 Tough America gjorde det bra förra gången då Peter Untersteiner (likt nu) svingade sig upp och hästen kontrade till seger men det i dåligt trav. Det har varit positiv med barfota senaste loppen, och tillbaka till skor är sådär. Det kan inte vara en stark favorit i varje fall och här ska det skrälla!

Min vinnare är 14 Select Teemer som kommer med två raka segrar och det är bra fart och form i den här. Avgjorde enkelt senast med rappa 12 sista 700 metrarna, och Klas är duktig i vagnen.

3 Big Leg Emma har kommit igång bra och står fint till här. Tog segern från ledningen på bra vis, och höll fullgott näst senast då det var väl tufft upplägg. Det hade varit paus inför senaste starten så formen pekar uppåt nu, hon har varit etta och tvåa vid sina två spetslopp.

7 Vikens Dome kan skrälla då han var rejäl vid segern från dödens senast. Låt vara i uppsamlingslopp, men det kan vara proppen ur och för lite spelad är den. DD-spel även med 5 Vale som får Johan i vagnen och det är stort plus och då är det spelläge.

V64-6

A: 1 B: 8-10-4-5-11-3-9-7-2 C: 6

Spetsstrid: Floalts Cicciolina med innerspår och Uhrberg ska ha bra spetschans.

Loppanalys: 10 Zeit Holz är storfavorit i avslutningen, men det köper jag inte alls! Det är en treåring som visserligen gjort det bra vid segrarna, men nu har hon varit borta lite och inte minst har hon tävlat barfota i alla starter i Sverige. Skor nu är minus, och dessutom kan hon inte nyttja sin startsnabbhet som hon levt mycket på från detta läge.

Jag tycker även detta lopp är öppet och kan ramla in en skräll som får bästa loppet, men jag spikar spetsfavoriten 1 Floalts Cicciolina på DD. Hon tog segern från ledningen dit hon kom i första sväng från spår 12 i volt. Spetsade näst senast, men var nog inte som bäst för hon såg slagen ut då galoppen kom i sista sväng. Gick senast fullt okej i struligt lopp, där hon satt långt bak och det gick snabbt till slut. Nu är det bra spetschans då Uhrberg i voltstart brukar vända bort de andra från innern, och jag spelar på att hon får hållas och rinner undan.

Det är verkligen öppet om hon viker ner sig. 8 Petite Håleryd har varit helt okej vid andraplatserna och kanske kan få ledarryggen med rygg på 1 från start?

4 Danz of Hope vann senast, men det var bra klaff på bitarna den gången då man ramlade loss 200 kvar – men avgjorde enkelt ska sägas.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten och Månprinsen till Bergsåker
Nästa nyhet
On Track Piraten och Månprinsen till Bergsåker

On Track Piraten och Månprinsen till Bergsåker

V75 drar norröver kommande lördag och det är Bergsåker utanför Sundsvall som är skådeplatsen.

Gulddivisionen heter Hilda Zonetts Lopp och körs över lång distans. On Track Piraten gör resan från Dalarna och Hans R Strömbergs travare fick bakspår. Där svingar sig Oskar J Andersson upp i sulkyn för första gången.

Det blir även en del finska inslag i loppet. Mika Forss kommer köra Timo Nurmos-tränade Zenit Brick som blev den stora vinnaren i spårlottningen med bricka tre. Från grannlandet i öst kommer dessutom Edward Ale. – tränad av Tiina Koskinen och körd av Olli Koivunen.

Givetvis körs också ett högklassigt kallblodslopp på dessa breddgrader. Förstapriset i Brimsguttens Minne – Final i Dubbelcupen är 200 000 kronor och bland deltagarna märks främst strävsamma duon Månprinsen A.M och Gunnar Melander.

Utmanas bland annat av Jan-Olov Perssons kvintett Björlifant, Järvsöodin, Lex Peidei, Smedsbo Faksen och Smedheim Solan.

Gulddivisionen – Hilda Zonetts Lopp
2640 meter – autostart
Förstapris: 200 000 kr

1. Qahar Q.C. – Ulf Ohlsson
2. Time Machine – Robert Bergh
3. Zenit Brick – Mika Forss
4. Edward Ale – Olli Koivunen
5. Mind Your Face – Jorma Kontio
6. Danne Edel – Ville Karhulahti
7. Rocky Winner – Per Linderoth
8. Digital Ink – Örjan Kihlström
9. West Wing – Tomas Pettersson
10. On Track Piraten – Oskar J Andersson

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Coktail Fortuna slog till på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson