Tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning blev en rivig tillställning och ett mer välregisserat drama är svårt att författa. Det blev nämligen dött lopp mellan en liten tränare från Gotland och en världsberömd kusk som vunnit allt men inte just detta lopp. 

Loppet inleddes annars programenligt att Trix On Line håll upp innerspåret och Christoffer Eriksson svarade bestämt när Erik Adielsson ställde frågan med Global Adventure. Adielsson smög ner i rygg en kortis man valde återigen dödens när stallkamraten Bythebook och Örjan Kihlström kom tågande i andraspår

I rygg på denne fick Alien Kronos och Belker tredje- och fjärde utvändigt medan Aetos Kronos smög med i vinnarhålet. Klockan visade 10,8 första halvvarvet och varvet fick sedan på 14,1.

Bythebook - Foto: ALN

700 kvar började man röra på sig från kön och det var Örjan som gled ute i tredje och bevakade mest sin position. På insidan kunde han se att Global Adventure travade allt sämre och galoppen kom i slutsvängen.

Istället öppnade sig luckan får Aetos Kronos från rygg ledaren och samtidigt började ledande Trix On Line se seg ut. In på upploppet hade Svante Båth-tränade Bythebook kommandot men i bakvattnet kom nu också Belker farande tillsammans med Torbjörn Jansson.

Belker - Foto: ALN

Över mål var dessa två ekipaget oskiljaktiga och resultatet dröjde länge. När ordningsföljden förkunnades stod det klart att både Bythebook och Sten O Janssons Belker skrivit in sig i historieböckerna.

– Han fick göra grovjobbet i spåren sista 700 och han var väldigt bra. Detta är väl det enda stora loppet jag inte vunnit och det känns skönt att kunna bocka av det, sa Örjan Kihlström efter loppet.

Två vinnare - Foto: ALN

Bythebook fick alltså en liten revansch för insatsen i Svampen på Örebro för ett par månader sedan när man han blev fast med tillsynes vinnande krafter kvar. Detsamma gäller för Belker som då var tapper tvåa bakom segrande Global Adventure.

– Han har gjort kanonlopp varje gång och var värd en storseger. Om vi inte tappat position kort efter start tror jag inte vi hade behövt dela på segern, sa Torbjörn Jansson efter loppet.

Segertiden för de båda tvååringarna skrevs till 1.13,7a/1640 meter. Delat första- och andrapris ger 525 000 kronor gånger det dubbla eftersom de var premiechansade. Tredjeplatsen värd 175 000 kronor gick till Jerry Riordans Aetos Kronos körd av Johan Untersteiner.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Mantorp

Söndag: Grand Slam 75-tips till Mantorp

Omgången: Mantorp står som värd för Grand Slam-spelet och det är ett par tunna lopp på kupongen. Spelmässigt väljer jag ett lite annorlunda systemupplägg med tre spikar, ett lås och bred gardering i tre lopp. Spikarna är klart bäst i sina respektive lopp och utan allt för mycket strul borde samtliga ha jättechanser. Visst, två av dessa är klara favoriter men skrällarna biter bra på spelformen så jag är inte orolig för utdelningspotentialen.

Spikarna
1 Vis Dell´Olmo (GS75-1) är en rejäl märr som jag tror håller upp tät. Väl i den positionen är det toppchans mot ganska ljummet motstånd.

1 Pastor Power (GS75-2) återkommer efter uppehåll men han känns både en och två klasser bättre än sina fem konkurrenter. Lär inte försvara innerspåret men har bra chans den tunga vägen.

7 Uakari (GS75-4) har alltid visat fart och såg riktigt fin ut vid segern senast. Det var första starten i ny regi och den långa distansen känns som ett klart plus. Krossar allt även denna gång?

Låset
1 Dream Lane & 6 Linus Wibb (GS75-5) Dream Lane var fin vid segern senast och leder nog länge. Linus Wibb håller toppform och får vasse Rikard N upp. Jag blir inte förvånad om det ekipaget vinner från dödens.

Överspelade
8 Blanche (GS75-1) är ingen stjärna och från bricka 8 med skor känns hon inte het.
2 Global Viscount (GS75-6) ståtar med fyra raka segrar och blir jättefavorit. Tycker dock att han möter mycket bättre motstånd och är bara en av flera för mig.

 

GS75-systemet:
1 Vis Dell´Olmo (2-3)
1 Pastor Power (5-2)
1,3,6,7,8,9,10,11 (12-2)
7 Uakari (6-4)
1,6 (8-7)
1,2,3,4,5,6,7,8,11,12 (10-9)
Alla 12 startande (9-3)

1x1x8x1x2x10x12= 1920 rader/kronor

 

DD-spelet:
3 – Alla x 50 kronor = 600 kronor
1,3,5,8 – 9 x 100 kronor = 400 kronor

Totalt 1000 kronor

 

Analys Mantorp GS75-1:

Ranking: A: 1. B: 2-3-9. B/C: 8-6-7. C: 10-11-4-12-5.

Spesanalys: 1 Vis Dell´Olmo är bra bakom bilen och även om innerspåret inte är optimalt för henne som är långstegad bör spetschansen vara mycket god.

Loppanalys: Ett stolopp över kort distans inleder och jag går ut hårt och spikar favoriten 1 Vis Dell´Olmo. Fyraåringen startade senast efter 1,5 månads vila men fick ett helt omöjligt lopp då hon hängde i tredjespår hela vägen. Varenne-dottern hade varit sjuk inför och trots det tunga loppet borde hon gå framåt. Jag gillar intrycket på hästen och det blir jänkarvagn på till skillnad mot senast och hon har visat prov på fin startsnabbhet. Motståndet är i ärlighetens namn inget vidare och även om hon skulle bli av med ledningen är vinstchansen bra, bara hon inte fastnar. Det känns inte så hett att gardera utan jag spikar.

Bakom placerar jag 2 Miss Melinda som inte direkt radar upp segrarna men hon håller fin form. Senast höll fyraåringen starkt och hon kan öppna bra och lär få ett fint lopp i den främre träffen.

3 Västerbo Cheers spurtade bra i skymundan senast och är given vid gardering liksom 9 Vichy Grif som inte är så tokig i grunden och har ett fint smygläge.

 

Analys Mantorp GS75-2: 

Ranking: A: 1. B: 5-2-3-6-4. B/C: -. C: -.

Spesanalys: 3 Volt di Ruggero kan öppna och Paal låter påställd. 5 Copitex lär utmana utifrån men jag tror inte att han tar sig förbi.

Loppanalys: Bara sex hästar till start i detta fyraåringslopp och stor favorit blir 1 Pastor Power som bara har startat en gång i år, i augusti. Han var halsopererad inför den starten men var bara dålig och har återigen vilat några månader. Det låter bra från PU och hästen har gått ett par banjobb och Untersteiners hästar brukar vara i ordning när de återkommer. Valacken har tidigare visat hög kapacitet och även om jag inte tror att han kommer hålla upp sitt innerspår borde det kunna lösa sig i det lilla fältet. Konkurrenterna gör jag inte vågen för och tror att Pastor Stephen-sonen vinner detta oavsett löpningsförlopp, spik!

Bakom är det rätt jämnt och för den som garderar tycker jag att man kan strecka samtliga. 5 Copitex hängde med godkänt som tvåa på V75 näst senast men sist fick han inget fästa och galopperade direkt när bilen släppte. Valacken är snabb från start och skulle han komma till tät kan det hålla länge men skor på är ett minus och huvudscenariot är ändå att han inte kommer till spets.

Hårt betrodd blir även 3 Volt di Ruggero som är spetsfavorit. Paal låter påställd och det blir helstängt huvudlag och full laddning. Jag tycker dock att det var längesen Varenne-sonen visade att han vill tävla och blir förvånad om han står emot hela vägen bara om min spik tävlar på fyra friska ben.

 

Analys Mantorp GS75-3:

Ranking: A: 10-7-8-6-1. B: 9-3-11. B/C: 12-2-4-5. C: 13.

Spesanalys: 1 Big Marke är snabb och mot rätt starttröga konkurrenter lär han försvara innerspåret.

Loppanalys: Ett riktigt dåligt lopp där 1 Big Marke ser ut att bli knapp favorit. Femåringen har väl gjort ett par bra lopp men är ingen stjärna. Spetschansen är dock fin och det är enklare att hålla undan än att ta sig förbi över upploppet så visst kan han hålla. Garderingen känns dock given.

Tipset till 10 Pecorino som inte heller är någon vinnartyp men jag tycker att han såg rätt fin ut senast som fastlåst. Nu blir han dessutom rejält kuskförstärkt när Rikard N Skoglund hoppar upp i sulkyn för första gången. Ekipaget ser ut att bli bortglömt men är för mig ett givet bud.

7 Kiboshi är en rejäl märr som senast höll starkt efter en tung inledning. Risk för strul igen från spår långt ut men skulle det lösa sig kan hon vara tuffast till slut.

Jag vill varna för 8 Leonas Sami som jag tror är bästa hästen i grunden och har fått två lopp i kroppen efter lång vila. Triton Sund-sonen har inte visat något i dessa starter men bör ha gått framåt. Har han gjort det är vinstchansen i alla fall betydligt bättre än spelprocenten antyder.

Håller även upp 6 Enjoy My Doll i A-gruppen som har gjort tre starter hos Ulf Stenströmer Senast gick hon felfritt och gjorde det hyggligt. Jepson upp är ett jätteplus och ekipaget kan överraska.

Streck även för B-hästarna. 9 Veams Allegro är inte så tokig och provade V75 för tre starter sedan. Bra läge och det kan gå med klaff. 3 Hurray Boko gick skapligt senast och har ett fint läge. 11 Go Easy B.J. har gått i mål med lite sparat vid sina två senaste starter och får duktiga Emelia Leo upp vilket känns lite intressant till 1 %.

 

Analys Mantorp GS75-4: 

Ranking: A: 7. B: 6-4-13-1. B/C: 12-10-9-5. C: 8-2-3-11.

Spesanalys: Svårbedömt men 6 Vici America är den som visat bäst startsnabbhet hittills. En felfri 7 Uakari lär ställa frågan efter en bit.

Loppanalys: En spårtrappa över lång distans som ser ut att bli rätt jämnspelad och jag tar ställning för 7 Uakari. Maharajah-sonen gjorde debut för Petter Karlsson senast och även om loppet var billigt var intrycket desto bättre. Femåringen har även tidigare visat bra fart och den långa distansen känns som ett klart plus. Petter lär köra framåt och skulle ekipaget bli släppt till tät bör loppet vara över. Jag tror dock att hästen är så pass mycket bättre än övriga så han kan vinna även från dödens. Spik!

Värst emot är 6 Vici America som tagit ett par spetssegrar men senast gav han sig över upploppet. Sexåringen är snabb bakom bilen och min spetsfavorit initialt. Sedan är frågan vad Söderkvist gör om/när Uakari ställer frågan, men oavsett bör ekipaget få en fin resa och slutar nog i striden.

Även 4 Dooley´s U.N.G. känns given vid gardering. Fuxen såg fin ut vid enkel seger senast och visade då att den långa distansen inte är något minus. 13 Pelas Ethos avslutade fullt godkänt senast och det är intressant med Oskar J upp. 1 Jula du Cash bör också med på en garderad lapp från ett fint spår tillsammans med Jepson.

 

Analys Mantorp GS75-5: 

Ranking: A: 6-1. B: 8-7-9. B/C: -. C: 5-2-3.

Spesanalys: 1 Dream Lane är kvick liksom 8 Felix V.M. Fördel den förstnämnda.

Loppanalys: Bara åtta hästar kvar sedan den stora förhandsfavoriten, 4 Masterglide, tidigt blivit struken. Favorit blir nu istället 1 Dream Lane och det känns ändå motiverat. Femåringen såg riktigt fin ut vid spetssegern senast och hon har nu gjort fyra starter för Eric Martinsson. Stoet är startsnabb och borde kunna hålla ut de övriga och från tät är det hästen att slå. Givet streck men jag dubblar och ger tipset till en annan.

6 Linus Wibb är en tuffare häst och skulle han komma fram utvändigt efter en bit kan han bli tung att stå emot. From Above-sonen höll farten starkt som tvåa bakom Pampalo senast och även innan har åttaåringen svarat för rejäla insatser. Formen är på topp och Rikard N hoppar upp för första gången känns väldigt intressant (även om jag inte kan säga att det är ett plus mot Jepson) och ekipaget känns givet att dubbla med.

Dessa två bör räcka men vill man strecka vidare nämner jag 8 Felix V.M. som var fin vid spetssegern senast. Borde inte nå samma position igen men skulle han göra det kan det hålla hela vägen.

 

Analys Mantorp GS75-6: 

Ranking: A: 3-5. B: 8-1-11-4-6-2. B/C: 7-12. C: 10-9.

Spesanalys: 5 Chocolate Toll bör ta hand om ledningen tillsammans med offensive Kim Eriksson.

Loppanalys: DD-spelet inledes med ett fint treåringslopp där 2 Global Viscount blir en av omgångens största favoriter. Hästen ståtar med fyra raka segrar och även om han inte varit nära förlust i någon av dessa så har det varit billigt. Betydligt tuffare emot den här gången och det borde vara upptaget i spets. Syn och höj som en legend inom detta brukar säga och bara ett garderingsstreck för mig.

Jag fortsätter att tjata om 3 Ediego som återigen ser ut att bli helt bortglömd. Treåringen har galopperat bort sig två gånger om men gått starkt innan och jag tror inte att ekipaget är sämre än något annat. Kul tipsetta och höga odds på DD.

I A-gruppen platsar även 5 Chocolate Toll som fick öppna tufft för tät senast men höll undan på ett bra sätt. Upplagt för spets igen och därifrån är det hästen att slå.

På GS streckar jag på och betalar även för B-hästarna.

8 Com Tuff är en fin treåring hos PU och löser det sig från läget kan han absolut utmana. 1 Moneykeeper vill jag varna lite för. Eklundhs springare höll starkt i tredjespår näst senast och galopperade under anfall sist. Kan inte försvara ledningen men löser det sig är skrällchansen vettig.

11 Jeppas Sputnik återkom efter kortare paus senast och hängde med bra som tvåa. Säkert bättre med loppet i kroppen. 4 Spotlight Brodde får Jorma upp och hästen har visat hyggligt kunnande. 6 Solkattens Chiron som avslutade bra senast liksom 7 Sri Laksmi och 12 Morotai Degato åker också med på lappen. Tio streck totalt.

 

 

Analys Mantorp GS75-7: 

Ranking: A: 9. B: 3-10-8-5-1-7-6. B/C: 4-2-11-12. C: -.

Spesanalys: 3 Dynamite Life är snabb och jag tror att han håller ut 6 Tiger Marke som lär laddas. Den senare kan säkert pressa sig förbi efter en bit.

Loppanalys: En vidöppen avslutning där jag ger tipsettan till ”förbrytaren” 9 Natosi Goj. Åttaåringen har alltid visat fart men är mycket knepig. Senast skötte han sig och spurtade faktiskt riktigt positivt. Inga garantier för att han kommer att göra det igen men utgångsläget är vettigt och felfri är han definitivt inte sämre än någon annan.

Jag gör det enkelt för mig och streckar samtliga på GS-kupongen. 3 Dynamit Life var bra vid spetssegern senast och bör få ett fint lopp på innerspår. 10 Galvani Boko är ingen stjärna men har gjort det bra hos Untersteiner. Vid högt tempo fäller han många över upploppet. Nämner även finska gästen 8 El Fitzgerald som spurtade bra till säker seger senast. Gången före galopperade han dubbelt och från spår 8 känns han svårbedömd till hög spelprocent.

 

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
16 spelbolag har fått licensen beviljad
Nästa nyhet
16 spelbolag har fått licensen beviljad

16 spelbolag har fått licensen beviljad

Under fredagen kom första vågen av bolagen som fått sina licensansökningar beviljade av Lotterinspektionen.

Vid årsskiftet träder den nya Spellagstiftningen i kraft och detta har varit en het potatis ända sedan det tillkännagavs. Lotterinspektionen har tagit emot 95 licensansökningar varav drygt 70 rör marknaden för onlinespel

Nu har man alltså gett 16 bolag möjligheten att bedriva spel på den svenska marknaden. ATG är givetvis ett av dem och man får alltså nu även möjligheten att tillhandahålla även spel utöver hästarna.

–  Vi vet att många av våra kunder också spelar sport- och casinospel, men gör det hos andra aktörer. En del av dessa spelformer får vi nu möjlighet att erbjuda våra kunder, säger ATG:s VD Hans Lord Skarplöth i ett pressmeddelande.

Bland övriga bolag som blev godkända återfinns bland annat Svenska Spel Sport & Casino AB, Spooniker Ltd (bl.a. Unibet, Maria Casino), Betsson Nordic Ltd och Hillside (Bet365). Detta är dock bara de första i raden som fått godkännande och fler beslut kommer de närmaste veckorna.

Fullständig lista finns här

Länk till Lotterinspektionens nyhet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Boden
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Boden

Fredag: V65-tips till Boden

Omgången: Jackpot på V65 med 2,5 miljoner i potten, och det är Boden som gäller med fyra mastiga startfält (även om det ramlat in någon strykning). Det finns minus på favoriter och jag spelar med en spik jag tror bara är bäst.

Spiken: 14 Decamerone F.I. (V65-2) är en finsk tanks som brukar mata på hela vägen och jag tror att han är starkast och bäst och då han inte ens är favorit så spikar jag!

V65-förslaget är på 2560 kronor.
V65-1: 7/ 4-5-1-8-12-3 (res 9-11)
V65-2: 14 Decamerone F.I. (res 13-1)
V65-3: 7-1-6-8 (res 11-3)
V65-4: 6/ 13-11-4-14-12-10-3-1 (res 2-7)
V65-5: 4-13-11-1-15-3-2-6 (res 7-14)
V65-6: 4-6-9-3-10 (res 1-8)

1x1x4x9x8x5 = 1440 kr
7x1x4x1x8x5 = 1120 kr

 

LD-förslag
4 – 4,6 x 250
13 – 4,6 x 150

Totalt: 800 kronor

 

V65-1

Ranking: A: 7 B: 4-5-1-8-12-3 C: 9-11-14-15-6-13-10

Spetsanalys: Lurigt sedan spetsfavoriten blivit struken, de har inte varit speciellt snabba de med framspår om vi ska vara ärliga. Kan Joki forcera Mountain Hooligan till ledningen efter en bit, den har varit bra med i Finland.

Loppanalys: Halvskumt lopp med hästar som inte direkt radar upp vinsterna på löpande band. De har skramlat ihop sju segrar på senaste 75 starterna tillsammans. Nåja jag tänkte ta tjuren vid hornen och spika 2 Krutov Sund som skulle köras till ledningen – men den blev tyvärr struken…

7 Mountain Hooligan tog segern från dödens på starkt vis, och avslutade fullgott senast då de två före var för bra. Sprang ändå 14,6 full väg i spåren sista 500, jag trodde det skulle bli vingel här ute för Joki, men med snabb häst struken på insidan kanske han kan forcera till spets efter en bit?Hästen är bra för loppet och efter strykningen spelar jag utgång.

4 Man Afraid har utvecklats rejält senaste halvåret, och vid andraplatserna hade han bara Cool On Photos före i mål. Han galopperade 700 kvar senast då han hade lite svårt att haka på i tredjespår, det såg smålurigt ut för han verkade inte trött. Given vid gardering är han.

5 Gaius F. har form och vann senast, men det var billigt lopp och han brukar vara skräll då han möter dessa. Ändå chans i brist på annat.

 

V65-2

Ranking: A: 14 B: 13-1-9-8-11-2-6 C: 3-4-5-15-12

Spetsanalys: Inga jättesnabbt hästar, men kanske kan ”Sändar-Jaara” hålla ut dem med Jo Jo Gunne som spetsade enkelt från innern vid segern men det var bara 17 första 500.

Loppanalys: 13 Global Ultimate verkar bli favorit, och den har haft en del stolpe ut under året och är inte alls så tokig. Senast fick hon visa det då hon spurtade starkt och inte var långt efter vinnande favoriten i mål, och sprang 15,2 full väg. Hon har gått bäst för Ove som kör på nytt, han har tagit båda hästens segrar och det kan bli tredje nu.

Mer tror jag ändå på 14 Decamerone F.I. som är klart bra helt enkelt. Underpresterade lite då han var i Boden näst senast, även om han fick styggt lopp och det tog slut väl tidigt. Före det och efter det har han varit mer eller mindre överlägsen och brukar tåla offensiva upplägg. Det är kuskplus med Alapekkala och detta borde vara vinnaren! Jag spikar.

9 Walk Out har gjort tre starter för Joki och var på väg mot ledningen via snabbstart senast då det blev galopp. Gick bra som trea före det och är nog lite på gång.

1 Drop of Love går med jänkarvagn nu för andra gången karriären. Var sämre senast då det var stumt upplopp efter att ha varit tvåa in mot det samma, men segern före var rejäl och väl lite spelad är hästen.

8 Mediaslittletoxic var trea på V75 i augusti där Corroded vann, men har varit riktigt klen i två lopp efter paus och senast var det verkligen inget bra intryck på hästen som såg ut att vara långt ifrån formen.

 

V65-3

Ranking: A: 7-1-6-8 B: 11-3-4 C: 2-9-5

Spetsanalys: Skaffer Elden kan hålla ut dem, utmanas av Romleskaft och kanske främst Risåelden.

Loppanalys: 7 Philip Lyn kom aldrig in i loppet senast i Harstad där han stod tufft placerad med flera tillägg, och han var chanslös – men det var även en så bra häst som Kringlers Viktor som vunnit 12 lopp under året. Näst senast gick han strålande från långt bak i fältet och plockade massor av meter på täten och hann bli tvåa. Ove A är gigantiskt kuskplus och hästen får tipset.

1 Skaffer Elden står fint till med innerspår på start och han var ändå bra vid dubbla segrarna under sommaren, och han vann hela fyra lopp från maj till augusti. Det har mest blivit galopper på sistoneoch han har pausat 2,5 månader. ”Pelle Gus” kör för första gången och han är säkert på dessa struliga nordisar, och från ledningen springer hästen kanske undan i detta kortlopp.

6 Risåelden är nyttig medhängare som får ”Krille Söder” i vagnen för första gången och han är bra på nordisar som denne. Formen är fin och läget bra då han är snabb från start. Han kan vinna, även om han sällan gör det – men två segrar har blivit under detta år.

8 Vestpol Gladiator vinner inte så många lopp längre, men nu möter han inte lika tuffa hästar

 

V65-4

Ranking: A: 6 B: 13-11-4-14-12-10-3-1 C: 2-7-8-9-15-5

Spetsanalys: Inatt Boko var snabb igen senast, bra spetschans med ensam från springen. Kommer Beddinge’s Pride snabbt och övertar från tillägg?

Loppanalys: 13 Beddinge’s Pride kommer med tre raka segrar och han bli storfavorit. Det är en slugger detta som senast tog ledningen och bara bombade på till seger – även om det blev stumma ben. Han var helt överlägsen före det, och kanske inte lika vass senast och fick pusta efter det i en månad. Det kan bli både bra och dåligt med springspår på 20 och jag litar inte på att det är samma form, och att det inte strular. Tränaren varnar för att han har sjuka hästar i stallet, och denne verkar inte helt 100 heller och är lite osäkert startande till och med.

Draget för mig är 6 Inatt Boko. En fin typ som jag gillade då jag kollade upp honom innan förra starten. Då snabbstartade han, men galopperade på väg fram efter 150 meter och visade bra fart i upphämtningen. Ensamt springspår är perfekt, och han var snabb som sagt senast med springspår och ska ha bra spetschans. Kul drag både om man kör där eller tar ledarryggen!

11 Crazy First Love är rejäl och den visade både styrka och inställning senast. Fick svar om ledningen innan man tog över på sista långsidan, och svarade snyggt då de utmanade tufft hela upploppet ner.

4 Finsweden höll undan säkert från ledningen i debuten, utan att treåringen verkade fatta vad han skulle göra. Kopplade grepp i dödens senast, men började tveka och galopperade då Jaara skärpte upp honom. Han vinner det annars, och jag sätter den galoppen på orutin.

 

V65-5

Ranking: A: 4-13-11 B: 1-15-3-2-6 C: 7-14-8-9-12-5-10

Spetsanalys: Global Tail har tagit ledningen eller galopperat med voltstart. På sex senaste har det blivit spets två gånger men även galopp vid de fyra i övrigt inom 200 meter. Spetschans felfri, de båda på springspår utmanar då båda är snabba i volt.

Loppanalys: Det här är vidöppet! 11 Mellby Fake är betrodd som tog två raka segrar i september, men nu har hon inte startat på 1,5 månader. Den första av segrarna var p21-lopp, och den andra blev billig trots 50.000 i första. En av flera, i som sagt öppet lopp.

4 Sannu Mustang har vunnit 5 av 9 starter i år, och mötte bra hästar vid andraplatsen (var trea i mål men en av de som stred galopperade över mål) men var inget extra alls efter paus senast. Är formen tillbaka från i somras då det var två fina spetssegrar så är det givet bud.

13 Ain’t She Sweet har vunnit fem lopp under 2018, men inte visat den formen de senaste starterna. Senaste segern togs på bra vis då hon bara stegade undan, men det har tagit emot i de senaste loppen och senast såg hon inte bra ut. Nu har hon ändå sprungit 14-tid full väg och kanske känner sig kaxigare mot dessa?

1 Global Tail höll bra senast då det var dödens och hon fick bara ge sig knappt mot Yakari. Hon har galopperat ofta första 200 i voltstart, men felfri kan bli spets och då leder hon länge. Från ledningen har hon varit 1-1-2-6 på fyra försök.

 

V65-6

Ranking: A: 4-6 B: 9-3-10 C: 1-8-11-5-2-7

Spetsanalys: Valley Streamline sticker till ledningen men kanske smyger efter vila. Rhesos Face öppnade bra förra hösten då han spetsade i 11-öppning och Jaara brukar inte vara blyg i loppen. Övertar? Även Gollum är rätt så snabb.

Loppanalys: Här tycker jag att 4 Gollum är mest intressant, för här snackar vi toppform! Han har gått starka lopp varje gång på sistone och kunde haft fler segrar i raden. Visst, han har inte sin bästa bit till slut men ändå har han inte visat allt för dålig inställning tycker jag, det har varit för tufft bara. Han står hårt inne i loppet med 260.000 på sig och det är stängt vid 600.000, men de flesta i loppet har lite mindre pengar på sig mot man får, och de som inte har det kommer utan form. Han öppnar bra och borde sitta bra på det efter 500 meter.

9 Carro’s Gift kördes till ledningen efter ett halvvarv senast och ryckte åt sig försprång som räckte till seger, men det var för rejäl gungning och på stumma ben. Det är inte samma form som i våras då hon sprang 12,8 full väg vid seger just i Boden, men visst har hon chans här.

Intressant i ny regi måste 6 Rhesos Face vara då den inte alls är så tokig. Han var tvåa bakom en grymt bra Ural för tre starter sedan då denne drog i väg med 10 sista 500.

3 Valley Streamline vore normalt sett högintressant här med spetsläge, om man visste något om formen. Nu har Hanna inte alls visat någon form på stallet, och Valley Streamline har inte startat sedan i juli.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ferrari B.R. struken
Nästa nyhet
Ferrari B.R. struken

Ferrari B.R. struken

Imorgon var tanken att Ferrari B.R. skulle ha jagat revansch för debaclet på Bjerke senast. Men det blir ingen start.

Prince Royals Minneslopp på Klosterskogen imorgon är en profil fattigare efter att Per Oleg Midtfjedt tvingats stryka sina stora stjärna. Tidigare i veckan aviserade man hästen inte hade haft någon infektion i kroppen vid den sämre insatsen på Bjerke, men att man skulle göra en extra koll på honom i slutet av veckan.

– Vi tog med honom till Romerike Hästklinik, och han var fin i halsen men CRP-värdet som var noll i måndags hade nu stigit. Det kan tyda på att han har en infektion i kroppen och vi tar inga chanser, säger Per Oleg Midtfjedt till tgn.no.

Läs också ”Ingen infektion – Ferrari B.R. startar igen i helgen”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Norberg vill inte byta häst med någon

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson