Fredag: V65-tips till Axevalla

Omgången
Travovalen på Skaraslätten arrangerar lunchomgången denna fredag och på förhand ser det ut som Robert Bergh kan få en fin dag på Axevalla. Det är också Åbytränaren som tränar mitt singelstreck i omgången, 9 Fullpoint (V65-4). Det kryddas med två utgångar där 11 Bambi Rozz (V65-5/LD-1) blir en av lill-spikarna och följaktligen lämnas Eric Martinssons sto ensam LD-spelet.

Spiken
9 Fullpoint (V65-4)

Utgångarna
7 Dokonjo (V65-1)
11 Bambi Rozz (V65-5)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: A: 7 B: 1-4 (res 10-11)
V65-2: 1,2,3,4,6,11 (res 7-9)
V65-3: 2,4,5,7,8,10 (res 11-9)
V65-4: 9 Fullpoint (res 7-8)
V65-5: A: 11 B: 7-10-2-3-6 (res 8-9)
V65-6: 1,2,4,5,7,10 (res 3-6)

1x6x6x1x6x6 = 1296 kr
3x6x6x1x1x6 = 648 kr

Totalt: 1944 kronor

LD-förslag
11 – 1,2 x 500

1000 kronor

 

V65-1

Ranking: A: 7. B: 1-4-10-11-3-5-8. C: 2-6-9.

Spetsanalys: 1 Lord L.S. är helt allena på start och tar hand om täten. Svanstedt har dessutom uttalat att han vill köra där och lär svara om någon ställer en tidig fråga.

Loppanalys: 2140 meter voltstart 7 Dokonjo blir favorit. Jag trodde Thai Tanic-sonen skulle kunna knäppa både Promo Kemp och Heart Of Steel senast men Linderoth kom inte till spets, fick syna dödens i ett varv och kom sedan inte loss helt och hållet. Åttaåringen var dock väldigt bra från utvändigt ledaren i starten innan det och möter lämpligt motstånd. Utgång!
1 Lord L.S. har inte testats i spets särskilt många gånger, men ska köras i ledning eftersom han är lite trög i ryggar. Anders Svanstedt står ensam på grunddistansen och hästen har åtminstone visat hyggliga takter på sistone. Jag trot att ekipaget håller jämnt tempo i front och då kan övriga få svårt att nå dem.
4 Vikens Highyield är en duglig travare som dock inte har startat sedan i somras. I våras var han ute i Kungapokals-kval och var inte långt efter självaste Perfect Spirit. Är behandlad efter det och kan behöver loppet. Love You-avkomman är dock vass med smygresa och inte helt avsågad.
Forne Kriterievinnare 10 Rokkakudo är tidig om man garderar vidare men jag står över. Varenne-avkomman gjorde comeback förra månaden och hade då inte startat sedan 2015. Dessa två lopp har varit sådär och hingsten måste visa mer tycker jag.

V65-2
Ranking: A: 6-4-1. B: 11-2-3-7-9-10. C: 8-5-12.

Spetsanalys: 1 Fleuron d’Ormoy provar startbil för första gången och har tagit hand om täten i voltstart. Det ser dock ut att bli tuffare nu från innern för även 4 Zodiacale gör debut bakom bilen. Öppnade klart bra från andra spår två volten på Örebro 20/10 och fick upp farten rejält efter 20 meter. Feelingen är att Kim Eriksson ska kunna trycka av.

Loppanalys: Medeldistans igen, men nu med bilstart och låg klass där man får ha tjänat 50 000 kronor. Tipsnicken till 6 Fantastica som tog karriärens första triumf i ett breddlopp näst senast och det följdes upp med en nästan ännu bättre insats som tvåa på Solvalla. Med 300 kronor tillgodo står Torbjörn Simbergs sto fint inne i loppet och det ser ut att finnas utveckling i henne.
4 Zodiacale har inlett karriären på bästa sätt och visade fin uppfattning vid segern senast. Varenne-sonen satt fast med krafter kvar i tävlingsdebuten och kunde vinna enkelt efter hygglig resa i starten efter det. Autostartsdebut nu, men utgångsläget är bra och intrycket är att Stefan P Petterssons treåring ska kunna lägga iväg ordentligt från start.
Jörgen S Eriksson har hästarna i form vilket han visade i lördags på Eskilstuna. Två mersmakande andraplatser till Global Tailwind samt Copitex och nu har han franske 1 Fleuron d’Ormoy till start. Treåringen kommer med fina insatser i bagaget där han körts i ledningen i sina två senaste lopp. Då har det varit voltstart men nu är det auto och därmed frågetecken vart han hamnar från innerspåret.
Streck också för 11 Vinci Knight Am, 2 Portnahaven och 3 Hades Di Quattro.

 

V65-3

Ranking: A: 4-8. B: 7-5-2-10. C: 11-9-3-1.

Spetsanalys: 2 June Seven kan öppna bra i voltstart men har vara haft bakspår bakom bilen hittills. Svårbedömd men inte otänkbar. 4 Nesta Bob är helt oprövad i autostart men är också en kandidat. 7 Bagatelle är aktuell vid laddning. Ovisst!

Loppanalys: Treåringslopp där Robert Berghs seglat upp som favorit tillsammans med 8 Raja Piraya. Valacken var verkligen positiv vid segern på Åby i början av oktober men efter det har det blivit blandad kompott. Första bilstart och utgångsläget kör ändå Raja Mirchi-sonen svårbedömd och detta känns inte som någon het favorit i mina ögon.
Då är det roligare med 4 Nesta Bob som kommer allt närmare karriärens första besök i vinnarcirkeln. Stefan P Petterssons adept har gjort fem starter i karriären, och är ännu utan seger men tre andraplatser har det blivit. Tränaren säger att hästen mognat och han var faktiskt inte alls långt ifrån att slå en så pass bra häst som Onkel K.J. 16/7. Gör också första framträdandet bakom startbilen.
7 Bagatelle spetsvann på Halmstad för tre starter sedan men det kan bli tufft att ta sig till täten från bricka sju.
5 Miss Golden Wine kommer från seger där hon fick bekänna färg en hel del. Duger med liknande prestation.
2 June Seven är snabb ut och kan vara positionsvinnaren i loppet. Farlig med smörresa och rensar fint – pass upp!
Chansar även med 10 Tricky Face.

 

V65-4

Ranking: A: 9. B: 7-8-10-3-6. C: 2-1-5-4.

Spetsanalys: Långt ifrån enkelt att sia om denna spetsstrid men jag drar till med 7 Santana Grif.

Loppanalys: 2640 meter med autostart och är kommer omgångens spik. 9 Fullpoint höll godkänt i täten senast men kunde bland annat inte stå emot duglige Illuminati och stallkamraten Aperfectdream. Robert Bergh själv tycker dessutom att hästens aktions flutit bättre i de två senaste starterna och nu ställs han mot passande konkurrenter. Scarlet Knight-sonen trivs över distansen, långt upplopp, bara nio hästar emot –  ja detta ser upplagt ut för årets första viktoria – Spik!

 

V65-5

Ranking: A: 11. B: 7-10-2-3-6-8-9. C: 1-5-4-12

Spetsanalys: 2 Hug Me Boko kör sig till täten direkt.

Loppanalys: Ston utspridda över tre volter och jag tror vinnaren kommer från de bakre regionerna. 11 Bambi Rozz hamnade i femte ytter senast men spurtade rejält sista 600 bakom undflyende Frisco Runner. Eric Martinssons sto vann på en fin tid i starten innan det och jag tycker detta ser passande ut för henne. Hon borde kunna hamna vettigt till från springspår på tillägg och med lite dreaghjälp tror jag hon blåser ner övriga. Utgång, LD-spik men på ena lappen markerar jag ytterligare fem hästar.

7 Amphibian Madness är jag lite svag för. Micro Mesh-dottern kan blixtra till vilket hon gjorde näst senast via en snabb avslutning och detta är en donna som kan flytta på sig om hon blir inbjuden i matchen.

10 Leka hade en rejäl topp i somras när hon radade upp tre segrar. Däribland både försök och final Diamantstoet och Varenne-dottern imponerade då. Har sedan haft svårt att övertyga ånyo och favoritskapet känns inte särskilt berättigat.

2 Hug Me Boko felade sist men stod för två fina insatser i starterna innan det. Har 40 meters försprång till de värsta konkurrenterna och ställer Ulf Ohlsson in klockan på jämnt tempo i täten kan det hålla hela vägen.

3 Opera Avenue går sällan ett dåligt lopp och dyker säkerligen upp i den främre träffen.

På garderingslappen streckas också till slut 6 Sunwapta Goj, som återkommer efter vila men som mött tufft motstånd nästan hela året.

 

V65-6

Ranking: A: 1-2. B: 5-10-7-4. C: 3-6-8-9.

Spetsanalys: 1 Leo Leo har toppchans att svar ut de övriga sett till förutsättningarna.

Loppanalys: Ett sprinterlopp avslutar omgången och två hästar höjer sig över mängden. 1 Leo Leo spårade runt om senast och gjorde det lätt. Blev utmanad en aning men gick undan på pigga ben och intrycket var bra. Var nära att hålla hela vägen även i loppet innan det och nu är det spetsläge igen. Klart förstastreck i loppet på spets och slut, men jag väljer att gardera då kan det bli svårt att hålla emot när min andra A-häst utmanar över det långa upploppet.
För 2 Grace Occagnes vann på 1.12,7a/1640 meter senast och övertygade stort. Hans Crebas inledde som tvåa i andraspår, men blev utan rygg efter 500 meter. Med halvvarvet kvar hade man kopplat greppet och segermarginalen blev överlägsen. Ett styrkebesked som bör duga got i klassen och stoet utmanar om hon är lika duktig som sist.
Det finns en risk att dessa två tar ut varandra och jag streckar ytterligare ett gäng. 5 Dreamboy A.F. kunde inte ta så mycket i spåren senast men är inte helt borta med klaff. 10 Morotai Degato är behandlad efter senaste starten och detta är en häst man tror på från stallet. 7 Miami Pellini har tre nollor i raden men kan bättre. 4 Tritons First Lady är snabb ut och kan få fint lopp.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson