Day or Night In är den enda svensktränade hästen som är sugen på att utmana bland andra Bold Eagle när det första B-loppet Prix de Bretagne ska köras på söndag.

De första platserna till Prix d’Amérique ska delas ut på söndag. Det är dags för Prix de Bretagne, det första av de fyra så kallade B-loppen inför det stora kalaset sista söndagen i januari. Förutom 54 000 euro i förstapris säkrar också de tre främst placerade en plats i Prix d’Amérique. Arton hästar finns kvar i loppet då anmälningstiden gick ut på måndagen.

Den ende svensktränade hästen i anmälningslistan är Johan Untersteiners Day or Night In, med finns även svenskägde Cash Gamble. I övrigt är det förstås främst Bold Eagle som sticker ut bland de som är anmälda; den dubble PdA-mästaren går alltså högst troligt ut redan i detta första kvalificerande loppet. Andra välkända namn är Bird Parker i första starten på drygt två månader, Jean-Michel Bazires stjärnsto Bélina Josselyn, schweiziskan Uza Josselyn och Guaratos båda Carat Williams och Valko Jenilat (som vann loppet i fjol). Startlistan blir definitiv på torsdag. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lätt för Ingves och Justice Ås i Kosters Memorial

Lätt för Ingves och Justice Ås i Kosters Memorial

Peter Ingves fick uppdraget att köra Peter Untersteiners Justice Ås i N.J. Kosters Memorial på Charlottenlund. Resultatet blev en väldigt enkel viktoria.

Då Peter Untersteiner var upptagen med Breeders Crown i Eskilstuna drog Peter Ingves ned till Köpenhamn för att styra stallets Justice Ås i söndagens Kosters Memorial. Förstapriset på 70 000 danska kronor hemfördes efter att ha dominerat helt från ledningen.

Justice Ås följde bokstavligen vingen när starten gick och satt direkt i spets. Där såg han till att hålla god fart hela vägen och motståndet kom aldrig närmare. Bakom var det Slide So Easy som grejade andrapriset från rygg ledaren, i kamp mot Västerboonthe-news. Justice Ås lättade undan med några längder över upploppet för att fastställa segertiden till 1.10,7a/1600, ett löpningsrekord. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel och Ferrari BR när V75 körs på Bjerke
Nästa nyhet
Lionel och Ferrari BR när V75 körs på Bjerke

Lionel och Ferrari BR när V75 körs på Bjerke

Lördagens V75 flyttar till Bjerke och det blir riktigt fin sport som norrmännen bjuder på. Bland hästarna som kommer till start märks både Ferrari B.R. och Lionel.

Det är en norsk-svensk gemensam omgång som väntar för svenska V75-spelare den här helgen, men det är klart spännande tävlingar som vankas på den norska huvudstads-banan Bjerke. Gulddivisionen får i sin startlista exempelvis Lionel, tränad av Daniel Redén och körd av Göran Antonsen. Landets störste stjärna gör här första starten sedan han var knappt slagen tvåa i VM-loppet.

En annan norsk fixstjärna dyker upp i Silverförsöket. Per Oleg Midtfjeld tar på nytt ut vasse Ferrari B.R. som efter uppehåll gjort en start – och vann då direkt. Världsrekordshästen har Frankrike i fokus längre fram i vinter och den här starten kan ses som ett led i den fortsatta matchningen.

Och då har vi inte nämnt fina fyraåringsloppet Axel Jensens Minneslopp ännu. Derbyvinnaren Gretzky B.R. ska tampas med bland andra stjärntravaren Giveitgasandgo, Frode Hamres fine Vainqueur R.P. som var trea i Breeders Crown så sent som i söndags, samt danske kulltoppen Confidence för att nämna några. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Gulddivisionen, 2100 auto

1 Probo Op – Wihelm Paal
2 Spitcam Jubb – Björn Goop
3 Cash Okay – Erland Rennesvik
4 Donatomite – Frode Hamre
5 Global Trustworthy – Jorma Kontio
6 Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg
7 Pebbe Simoni – Eirik Höitomt
8 Radieux – Svein Ove Wassberg
9 Montdore – Robert Bergh
10 Lionel – Göran Antonsen
11 Art on Line – Carl Johan Jepson

Silverdivisionen, 2100 auto

1 Rolex Bigi – Maria Törnqvist
2 Västerbo Exact – Thomas Uhrberg
3 Ferrari B.R. – Per Oleg Midtfjeld
4 Hickothepooh – Vidar Hop
5 The Last Ticket – Dag-Sveinung Dalen
6 Linus Boy – Kim Eriksson
7 Sir Q.C. – Ulf Ohlsson
8 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
9 Photo va Bene – Marius Höitomt
10 Aileron – Robert Bergh

Axel Jensens Minneslopp, 1609 auto

1 Confidence – Ken Ecce
2 Cool Shadow – Jeppe Juel
3 Seven and Seven – Frode Hamre
4 Vainqueur R.P. – Ulf Ohlsson
5 Enterprise – Carl Johan Jepson
6 Gretzky B.R. – Magnus Teien Gundersen
7 A Brave Heart – Gunnar Austevoll
8 Handsome Hank – Åsbjörn Tengsareid
9 Giveitgasandgo – Kevin Oscarsson
10 Snowstorm Hanover – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 13 november

Omgången: Vi spelar med dubbla spikar där ingen av dem är favorit, men båda borde komma till ledningen och vi tar chansen! Lycka till!

Spiken: 3 That’s Art (V64-1) har spetschans i brist på snabba och barfota nu är hett och det är kul chansspik. 2 Harran Boko (V64-4) är riktigt bra och vi tror på ledningen och där är det toppchans!

V6-förslaget är på 1760 kronor (V6).

3 That’s Art (6-7)
3/ 11-4-14-7-10-6-8-2-9-13-1 (3-11)
2 Harran Boko (6-5)
2-1-6-5-3-9-4-12 (7-10)
11/ 9-4-6-3-5-2-1 (8-12)
9-4-2-10-3-1-8-6-5-11-12 (9-4)

1x1x1x8x8x11 = 704 kr
1x12x1x8x1x11 = 1056 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

11 – 9 x 700 kr
11 – 4 x 300 kr

V64-1

A: 3 B: 6-7-2 C: 5-1-4

Spetsstrid: Filur Sisu borde hålla ut dem, och kanske testas i spets nu? Annars tror vi att That’s Art kan hålla ut de andra betrodda och kunna överta.

Loppanalys: 7 Stoletheshow är storfavorit, men han har knappast någon toppform då han blev sjuk när man skulle till Vincennes för en månad sedan. Sämsta läget har han och möter bra svenska treåringar.

Vi tycker att 3 That’s Art är mest intressant och chansspikar till runt 15%. Den har jagats med det har inte riktigt lossnat för honom, och senast var kanske inget extra. Men det var också hopplös uppgift att sitta sist mot kulltoppar som var i tätposition där Inti Boko fick ge sig för Jaguar Dream sista biten. Gången före var avslutningen stark och nu kan vara dags då det ska bli barfota runt om vilket vi gick igång på!

6 Roofie var löjligt överlägsen senast, men det var billigt lopp. Ändå lägger vi tvåa.

V64-2

A: 3 B: 11-4-14-7-10-6-8-2-9-13-1 C: 12-5-15

Spetsstrid: Johan lär sikta på att överta med Global Writer innan 500 meter passerats av loppet.

Loppanalys: 3 Global Writer är jättefavorit och det är nog så att han vinner detta är känslan. Han har varit lite trög och omogen, men kom tillbaka fint i dödens senast och utmanade ledaren sista biten in mot mål. Sköter han sig från start lär det vara chans att överta innan 500-passeringen och det är trolig vinnare. Nu är han inte att lita på, han har agerat osäkert och öppnar inte snabbt så vi spelar bara utgång och målar på andra lappen.

Helöppet bakom honom, men vi lägger 11 Tough America tvåa, den står på tur för seger och det är plus med Peter Untersteiner i vagnen den här gången.

14 Din Lymmel vinner väl kanske inte, men här är det form så det räcker och Uhrberg upp är lite kul. 4 Bellman Hönez har ett lopp i kroppen och bra smygläge och kan sitta där. Mycket positiv utan skor var 1%-aren 7 Sarracenia P.R. senast då det bet bra hela upploppet i 13-fart.

V64-3
A: 2 B: 6-5-8-4 C: 3-7-1

Spetsstrid: Harran Boko är klar favorit att köras till ledningen!

Loppanalys: Segerstaplaren 6 Bandit Brick gör här sin sista start för Steen Juul innan han ska till Björn Goops träning. Han har vunnit hela 30 lopp och det är rätt vasst kan man säga. Nu ser han inte lika formstark ut längre tycker vi, och senast gav han ändå upp från ledningen – även om det var mot en bra Global Trust. Inte givet att han vill kämpa ner dessa och vi går emot.

2 Harran Boko är en skjutare som verkar tillbaka efter att han kom ur slag i början av sommaren. Intrycket var läckert i comebacken senast där han kunde hålla upp innerspåret, och köras från ledningen och han hade verkligen lekstuga som förhållen. Formen pekar rakt uppåt skulle vi gissa, och han har varit snabb i volt varje gång. Från ledningen måste favoriten vara riktigt bra för att besegra Lugauers löfte och det känns givet att spika som andrahandare.

V64-4

A: 2-1-6 B: 5-3-9-4-12 C: 7-10-8-11

Spetsstrid: Barry B. är dryg att ta längd på, men flera är mycket startsnabba. 3,5,6 kommer utmana tufft.

Loppanalys: 1 Barry B. är favorit, men det är lurigt med spår 1, inte minst i lärlingslopp där kuskarna inte är lika rutinerade. Hästen är snabb från start, men inte helt okomplicerad och senast blev han för pigg och var slagen vid galoppen till slut. Över 1640 meter borde han kunna springa på bra, men det finns flera startsnabba med på utsidan.

2 Tango Real får tipset, han vann i avstannande stil senast och även om det var i enkelt gäng så visade han att han var för bra för det loppet i varje fall. Borde få fint lopp i draget här och kan avgöra.

6 Spring Alone är riktigt startsnabb och senast var det mer eller mindre som att hon följde bilen – men det blev för mycket och galopp efter 100 meter. Vann ganska enkelt för Björn Goop starten före, och sköter hon sig är det vettig chans.

3 Rut K.
är snabb i benen och kan få sitt lopp i ledarryggen och då kan bli seger. 5 Panzarotti har också fart som räcker, men även den är strulig med två galopper de fyra senaste och dessutom inget extra senast heller…

V64-5

A: 11 B: 9-4-6-3-5-2-1 C: 8-12

Spetsstrid: Ovisst med de snabbaste som mindre betrodda. Peter verkar vilja köra snällt med Kaiser Håleryd. Kan det bli Vexil Kronos till ledningen – i brist på annat..?

Loppanalys: Far och son Untersteiner är mest spelade, och vi tror klart mer på en av dessa. Det är inte 3 Kaiser Håleryd som agerar trist, och efter positiva segern för fyra starter har det inte hänt mycket. Han ska smygas med och kan vinna med klaff, men det kan vi inte spela på.

Då tror vi mer på 11 Mr Magnifique som vi spikar på DD! Han var riktigt bra senast då han gav Vinci Power en rejäl match till linjen och även om han blev utkontrad så var det bra. Han klockades till 12 sista 700, och har fått träna på efter det och inte startat på några veckor. Gått banjobb och han kommer vara i samma slag tror vi. Två strykningar gynnar och han är sund vinnare och utgång!

9 Mooney är svårbedömd, han var mycket osäker och har galopperat varje gång på sistone. Nu är det första starten som valack, och det borde vara bra för honom så han kan lugna ner sig en smula. Han har visat hög kapacitet, och kan vara vinnaren direkt i comebacken.

V64-6:

A: 9-4-2 B: 10-3-1-8 C: 6-5-11-12

Spetsstrid: Ny lurig spetskamp, flera klart snabba hästar Venere di Azzurra kanske kan hålla ut dem? Orbital Ås är snabb, men vi tror man gärna får rygglopp och kör på speed. Pekay Gold är också rask.

Loppanalys: 2 Zeeland Kronos var väl okej senast i ganska bra stolopp, men hon kan bättre och det har varit lite down med stallets hästar. Peter låter inte jätteuppåt och verkar vilja köra snällt lopp och som favorit går vi emot.

Mest DD spelar vi med danska 9 Believe In Faith som gynnas av det troliga höga tempot som det bör kunna bli. Får löpa bakifrån nu, och det borde passa bra att gå på väntan. Gav väl upp lite från ledningen senast även om hon slog de andra klart, men vann från spets för det. Chanstips i brutalt svårt lopp!

4 Orbital Ås hade kanske slagit Look Håleryd om det inte blivit galopp mitt på upploppet senast. Hon har inte startat på två månader nu, men är en liten häst som bör vara bra direkt. Snabb från start är hon, men vi tror hon är bäst på rulle.

Betrodd är 3 Venere di Azzurra som vann två raka segrar, men inte övertygade på oss i enkla gäng och hon har vilat nu.

Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Succé i Prijs der Giganten för Antonio Tabac
Nästa nyhet
Succé i Prijs der Giganten för Antonio Tabac

Succé i Prijs der Giganten för Antonio Tabac

Det blev en lyckad utflykt till Nederländerna för Oskar Kylin-Blom. Med sitt förvandlingsnummer Antonio Tabac togs en säker seger i Prijs der Giganten.

Den fantastiska frammarschen fortsätter för Antonio Tabac. Den sexårige skimmeln tog sin sjätte raka seger när han på söndagen gästade Victoria Park i Wolvega för klassiska storloppet Prijs der Giganten. Förstapriset på 32 000 euro grejades säkert sedan det svenska ekipaget kommit tidigt till täten och sedan stannat där.

– Det är häftigt allt med den här hästen. Det blev ju riktigt lätt i dag, jag behövde inte tömma honom utan han fick bara springa som han själv ville. Han var fantastisk, sa en rörd Oskar Kylin-Blom vid prisceremonin.

Tyvärr blev det galopp redan före bilen fällde in vingarna för den andre svensken Baron Gift som därmed direkt försvann ur handlingarna. Spelad till favorit var fransyskan Billie de Montfort men även hon gjorde bort sig i en galopp vid ingången av första kurvan. Därmed låg vägen öppen för Antonio Tabac som direkt stuckit till ledningen och varvat på strax över 1.13. Den forne PdA-vinnaren Up And Quick, här i sin sannolikt sista start i karriären, fick ta initiativet och trava fram i dödens när man gick in på det sista varvet, men mot ledaren fanns inget att göra.

Antonio Tabac gjorde ett segergivande ryck in i sista sväng. Up And Quick kunde inte följa. Förra årets vinnare B.B.S. Sugarlight tog sig in på upploppet ut från rygg ledaren men kunde inte ta sig förbi, bra avslutande i spåren kom skrällen Panoramic. Den senare var trea i mål, men tilldömdes andrapriset sedan B.B.S. Sugarlight diskats för trängning. Därmed fick Up And Quick bronsplatsen. Antonio Tabac vann loppet på 1.12,7a över 2100 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BC: Selmer IH skrällde - Global Welcome kung - Mellby Free av stål - "Rödluvan" gick på kross

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson