V64 Umåker 9 november

Omgången: Det ser inte ut att vara den mest svårtippade omgången och spikförslagen är flera till antalet. Jag valde två och håller ner raderna.

Spiken: 11 Guli Roy (V64-2) kan massor för sina pengar och ser mer stabil ut som valack. Kul spik! 8 Månlykke A.M. (V64-4) är riktigt bra och jag tror han är klart bättre än den andra betrodda hästen, toppchans!

V6-förslaget är på 1215 kronor (V6).

10-9-7-1-2-6-3-4-5 (12-11)
11 Guli Roy (10-12)
9-10-8 (2-4)
8 Månlykke A.M. (9-4)
9-2-3-4-8 (7-1)
3-4-13-12-10-2-5-14-11 (9-1)

9x1x3x1x5x9 = 1215 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

9 – 3 x 700 kr
9 – 4 x 300 kr

V64-1

A: 10-9-7 B: 1-2-6-3-4-5 C: 12-11

Spetsstrid: Det är bra chans att Cemonroc de Coeur tar sig till ledningen, som favorit med springspår.

Loppanalys: 7 Cemonroc de Coeur ät ganska klar favorit i inledningen och han har gjort det bra mot bättre hästar än dessa och det från svåra spår. Sprang 14,0 från spår 11 som femma på V75 i Skellefteå och gjorde det fullgott. Han kan öppna bra och springspår lär man inte gråta blod över att ha lottats till. Kommer man till ledningen är det bra segerchans. Dock var jag inte helt nöjd med hur han travade senast och med tanke på det kanske han håller på att bli ofräsch och jag går emot.

10 Conway City Ås blir allt bättre och känns som rolig att kasta överst i ranken. Wäjersten har överraskat positivt på mig och han kör med bra självförtroende för dagen, och hästen kommer med två raka segrar och vann med god marginal senast i Östersund. Båda vinsterna är med just Wäjersten i vagnen.

9 Superieur måste räknas tidigt och vi lägger den i A-gruppen. Visade ett 13-varv till slut vid segern och skulle han hålla samma form nu efter en månads paus så kan han fälla alla. Läget är okej för häst som inte kan öppna.

V64-2

A: 11 B: 10-12-8-7-1-9-3 C: 4-2-6-5

Spetsstrid: De båda på start borde inte duga men B.W.Anna är troliga ledaren till att börja med.

Loppanalys: Ganska rundspelat i detta kallblodslopp med hästar på fyra volter, men jag har en bra vinnare i 11 Guli Roy! Denne är riktigt kapabel, vilket han visat mellan alla galopper – och som valack ser han ut att släppa till på allvar. Han visade snabba farter på Bjerke i kriteriekvalet där han varit i finalen utan en av galopperna. Han blev kastrerad efter det, och vann mycket säkert näst senast. Senast utmanade han topphästen Rappstjernen då det blev lite för mycket och galoppen kom på upploppet. Nu är det ingen sådan skjutare med och jag tror att han bara krossar dem! Han är andrahandare och en mycket bra spik!

12 Gott Klirr är knapp favorit och han fullföljde bra senast och blev tvåa bakom Rappstjernen där Guli Roy galopperade bort sig. Nu är han favorit, men jag tror att Guli Roy är bättre!

V64-3
A: 9-10-8 B: 2-4-5 C: 3-6-7-1

Spetsstrid: Vindbläsen försöker försvara innerspåret. Kan bli tufft ändå mot Forspärla.

Loppanalys: 9 Mofaksan är spelad till närmast sanslösa 82% av insatserna, och det är alltid för mycket helt enkelt. Visst, hon är bra och hon borde städa av dessa då hon visar fin form. Hon har segrat 4/5 senaste starterna och enda plumpen var i SM där hon mötte Månprinsen och grabbarna och där räckte hon inte till över 2640 meter. Efter det har hon alltså tagit tre raka segrar, och varit nära på blankspelad mot dessa hästar som hon nu åter möter. Formen är fin med andra ord, och det är toppchans. Men skulle hon ha en sämre dag är det kul att gardera.

10 Uggla I Mossen var bara slagen med en tiondel av Mofaksan då de möttes 22/10 och det för stor skillnad på spelet. Det blev dubbla galopper senast men felfri är det småkul, även om det bli vinterskor på nu.

8 Katla Kiro gick bra som tvåa för Ohlsson näst senast och kan skrälla om favoriten har sämre dag.

V64-4

A: 8 B: 9-4-5-3-2-6 C: 7-1

Spetsstrid: Stjärnpinglan står ensam på start, kan säkert tänka sig att släppa om någon kommer och testar.

Loppanalys: 8 Månlykke A.M. har utvecklats bra, och slog kullettan Tekno Eld på Bergsåker i frän batalj upploppet ner, där Månlykke släppte spets men kunde avgöra. Senast såg han om möjligt än bättre ut och efter att åter ha släppt till Tekno Eld så utmanade han denne över upploppet och det var vass insats. Bra chans och spik!

Det är för fegt att även strecka 9 Philip Ess då denne kanske gått lite ur form. Han är riktigt bra och vann Derbyt i Sverige. Det var svår uppgift senast och han var överspelad till 16 för tio med alla de tilläggen. Nu är det lika start i varje fall som Månlykke och Ulf Eriksson är bra nordisdriver. Dock tror jag att Månlykke är klart bättre för dagen, och även på sikt då detta kan vara vår nästa stjärna bland kallbloden!

V64-5

A: 9-2 B: 3-4-8-7-1-6 C: 5

Spetsstrid: Kan Tangen Haap köra mot ledningen innan 500-passeringen?

Loppanalys: Åter två hästar mycket mer spelade och det är troligt att de är bättre. Jag gillar 9 Pydin som jag trodde skulle växa in i eliten i år, inte minst då han visade så fin fart i Elitkampen. Han var inte helt frisk under Midsommar och hade svårt att hitta formen efter det, men nu är han på gång. Näst senast gick han 20 i 1400 meter och senast höll han fullgott efter att ha satt upp farten i dödens. Litet fält gynnar honom och jag tror han är starkast. Tänkbar spik även han.

2 Tangen Haap har inte haft det år man hoppats på, och han var borta fyra månader under sommaren. Nu har han två lopp i kroppen och vann comebacken näst senast. Senast var han med i tufft gäng och hängde med helt okej över för kort distans mot Månprinsen och gänget.

Normalt gör dessa upp, men jag testar att betala för tre hästar ytterligare.

V64-6:

A: 3-4-13 B: 12-10-2-5-14-11 C: 9-1-8-6-15

Spetsstrid: From the Mine tror jag har bra spetschans, utmanas av Zorro Swing.

Loppanalys: 3 From the Mine är en av två betrodda, och med tanke på läge och spetschansen så ser det bra ut. Nu tror jag dock inte att formen är alls lika fin som i somras då han var riktigt fin några starter. Han var småseg senast och han har inga framgångar alls över lång distans. Han har bra spetschans, men ändå frågetecken med distansen. Jag spikar på DD då jag endast kan spela en rad, men litar ändå inte helt på honom.

13 Voulez Vous är bra och han gillar hösten då det går lite mindre fort i loppen. Det är en strulig herre och klar galopprisk med spår 5 i volten, men felfri duger han vilket han visade senast.

4 Zorro Swing är en vinterhäst som närmar sig rätt årstid. Avgjorde till seger senast och ser allt bättre ut. Det är inte helt chanslöst att det kan bli ledningen trots spår 4, och den måste med.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Délia du Pommereux skräll i Prix Marcel Laurent

Délia du Pommereux skräll i Prix Marcel Laurent

Stoet Délia du Pommereux avslutade strålande och kunde enkelt avgöra till en överraskande seger mot hårt motstånd i Prix Marcel Laurent på Vincennes.

Ett vasst gäng fyra- och femåriga travare tampades över kolstybben på Vincennes under onsdagen när Grupp 2-loppet Prix Marcel Laurent kördes med 54 000 euro till ettan. Det av Sylvain Roger tränade stoet Délia du Pommereux (e. Niky) var senast tvåa efter Davidson du Pont i Criterium des 5 Ans men såg nu till att få revansch på den samme efter en formidabel avslutning tillsammans med sin kusk Damien Bonne.

Stefan Perssons Darling Mearas var snabbast ut från innerspår och tog täten för Björn Goop. Men efter 600 meter avverkade strax under 1.10 fick man över-lämna till snabbe italienaren Vitruvio. Med tusen meter kvar av loppet forcerade Jean-Michel Bazire fram favoriten Davidson du Pont utvändigt om ledaren och fram i tredje-spår lotsade Franck Ouvrie den av Jarmo Niskanen tränade kulltoppen Earl Simon. Genom sista sväng såg slaget ut att stå mellan tättrion, men bakom tassade Délia du Pommereux perfekt med i ryggar.

In mot upploppet fick stoet spela ut sin speed och i ett nafs hade hon kopplat segergreppet och kunde lätt stega undan med några längder för att fastställa segertiden till fina 1.10,9a/2100 meter. Earl Simon höll starkt och vann där bakom kampen med Davidson du Pont om silvermedaljen. Vinnarens stallkamrat Enino du Pommereux avslutade bra för att bärga fjärdepriset före ledande Vitruvio. För de båda svenska bidragen blev det blygsamt resultat; Darling Mearas kom i mål som tia efter en resa som trea på innerspår medan Inga in Heaven norpade sjättepriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Auktionen i Harrisburg nådde nya rekordsiffror
Nästa nyhet
Auktionen i Harrisburg nådde nya rekordsiffror

Auktionen i Harrisburg nådde nya rekordsiffror

Intresset för att köpa travhästar i Nordamerika är högt. När auktionen av ettåringar i Harrisburg avslutades på onsdagen kunde konstateras att man slagit rekordet för snittpris.

Harrisburg-auktionen pågår i USA. På onsdagen avslutades den tre dagar långa auktionen för ettåriga travare och pass-gångare och siffrorna visar på nytt rekord. Totalt gick under klubban 830 ettåringar till ett snittpris av 42 675 dollar. Det passerade det tidigare rekordet för snittpris från 2007 då en total av 1048 hästar såldes för 40 824 dollar.

Sammanlagt inbringade ettåringsauktionen 35,42 miljoner dollar vilket var en ökning jämfört med fjolårets resultat med 7,6 procent trots att det förra året såldes något större antal hästar.

Av de totalt 830 ettåringar som såldes på auktionen var 362 travare för totalsumman om 16 miljoner dollar, snittet för travarna landade på 44 174 dollar. Ston var dessutom något mer populärare än hingstar, snittpriset för ston stannade vid 47 215 dollar och för hingstar vid 41 265 dollar. Auktionen i Harrisburg fortsätter nu under torsdagen och fredagen med sin Mixed Sales.

Här kan du läsa mer resultat från Harrisburg.

Läs även: Harrisburg: Svanstedt köpte dyraste ettåringen
Läs även: Harrisburg: Ågren slog till – halv miljon dollar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Twister Bi nära comeback: "Kändes väldigt fin"
Nästa nyhet
Twister Bi nära comeback: ”Kändes väldigt fin”

Twister Bi nära comeback: ”Kändes väldigt fin”

Fyra månader har gått sedan senaste starten och debuten för Timo Nurmos har dröjt. Men nu är Twister Bi på gång igen. På Solvalla under onsdagen gick han ett tillfredställande snabbjobb.

Sexårige Twister Bi var en gigant på tävlingsbanan i fjol och kunde bland annat räkna in segrar i både Oslo Grand Prix och VM-loppet. Årets säsong har dock blivit sporadisk. Efter sin senaste start på Jarlsberg i början av juli flyttades hästen med elva miljoner kronor på kontot från Jerry Riordan till Timo Nurmos. Fast någon start i den nya regin har Twister Bi inte gjort ännu. Comebacken lär dock ske inom kort. Det kan konstateras sedan den snabbfotade italienaren inför onsdagens tävlingar på Solvalla testats i ett banjobb. Twister Bi avverkade 1600 meter efter 1.13,5 med Björn Goop vid tömmarna och efteråt lät det positivt.

– Han kändes väldigt fin och laddad. Det var rätta känslan. Nu hoppas vi att han ska ta det här jobbet på ett bra sätt och sedan tror jag att de siktar på att starta i november. Det är vad jag har hört. Planer på Frankrike tror jag säkert finns med i bakgrunden, sa Björn Goop till Kanal 75.

Twister Bi gick efter sin VM-seger förra hösten till Frankrike men gjorde då bara en start, femteplatsen i Prix Tenor de Baune. Därefter fick planerna på vidare starter ställas in sedan hästen brottats med lungproblem. I år har det hittills blivit fyra starter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Små förändringar i tävlingskalendern för nästa år
Nästa nyhet
Små förändringar i tävlingskalendern för nästa år

Små förändringar i tävlingskalendern för nästa år

Svensk Travsport kan presentera tävlingskalendern för 2019. Men några överraskningar bjuder den inte på. Antalet tävlingsdagar är identiskt med i år.

På onsdagen kunde Svensk Travsport kungöra hur tävlings-schemat för Sveriges samtliga travbanor kommer att se ut under 2019. Förändringarna från i år är endast marginella. Totalt kommer det att köras 875 tävlingsdagar, varav 109 är breddsloppsdagar, vilket är samma antal som 2018. Ungefär 8300 lopp totalt körs i Sverige nästa år.

Av naturliga skäl är det under sommarmånaderna som tävlandet blir som mest frekvent, och flest tävlingsdagar är placerade i maj och september. Solvalla är banan i landet som hyser flest tävlingsdagar, liksom i år är de 90 till antalet. Bland de banor som tilldelats fler dagar 2019 märks Boden och Gävletravet vilka båda utökar med två tävlingsdagar vardera jämfört med i år.

Här kan du ladda ned hela travkalendern 2019.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter en svår skada i hagen - Tesio fick avlivas

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson