Efter fem raka segrar på V75 packar Antonio Tabac nu väskan för en utflykt till Nederländerna. På söndag är det Prijs der Giganten som väntar för Oskar Kylin-Bloms succéhäst.

Sexårige Antonio Tabac har gått fram som en ångvält i regi Oskar Kylin-Blom och efter sin senaste seger i debuten i Gulddivisionen står hästen med fem raka V75-segrar. Till helgen är det dags för internationell debut. Antonio Tabac dyker upp i nederländska storloppet Prijs der Giganten som på söndag avgörs på Victoria Park i Wolvega.

Antonio Tabac drog spår fyra bakom bilen när lottningen till loppet hölls under måndagen. Ytterligare ett svensktränat bidrag finns med i form av Baron Gift och Rickard Svanstedt, som inleder från innern. Vunnit Prijs der Giganten de två senaste åren har B.B.S. Sugarlight gjort och norrmannen finns förstås med för att försvara sin titel även i år – Jos Verbeeck sitter upp. I startlistan märks också fransyskan Billie de Montfort samt landsmannen Up And Quick. För den forne PdA-vinnaren är det här tänkt som hästens sista lopp i karriären. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Baron Gift – Rickard Svanstedt
2 Twitter – Nico Post
3 Panoramic – Robin Bakker
4 Antonio Tabac – Oskar Kylin-Blom
5 Billie de Montfort – Hugo Langeweg J:r
6 Attacus – Rick Ebbinge
7 B.B.S. Sugarlight – Jos Verbeeck
8 Up And Quick – Wilhelm Paal
9 Banker Transs R. – Jaap van Rijn

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ågren slog till i Harrisburg – halv miljon dollar

Ågren slog till i Harrisburg – halv miljon dollar

Lennart Ågren slog till direkt när Harrisburg-auktionen öppnades under måndagen. Ettårige Fifty Cent Piece blev dagens dyraste inköp – för en halv miljon dollar.

Harrisburg-auktionen i USA inleddes på måndagen och fick en flygande start. Storsatsande Lennart Ågren bakom ägare-pseudonymen SRF Stables, var den som öppnade plånboken vidast under den första dagen. Han handlade för närmare en miljon dollar och i paketet ingick dagens största dyrgrip.

Lennart Ågren ropade in ettårige Fifty Cent Piece för en halv miljon dollar, eller översatt i svenska kronor cirka 4,5 miljoner. Hästen är uppfödd av Order by Stable och ett sto efter Muscle Hill och undan Thatsnotmyname som bland annat vann Merrie Annabelle 2010. Bland Ågrens inköp fanns även hingsten Swiss House Onfire (e. Muscle Hill u. Brooklyn) för en summa av 335 000 dollar. Det skriver ustrotting.com.

Auktionen i Harrisburg, som pågår till och med fredag, fick en stark start. Totalt såldes under den första dagen 170 ettåringar för totalt 15,9 miljoner dollar med ett snittpris på 93 541 dollar vilket är en ökning från förra årets första dag med drygt 24 procent. 56 av ettåringarna såldes för 100 000 dollar eller mer. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Lover Face levererade en skräll
Nästa nyhet
Vincennes: Lover Face levererade en skräll

Vincennes: Lover Face levererade en skräll

Svenskägde tioåringen Lover Face levererade en liten skräll när han under måndagen spurtade hem dagens quinté-lopp på Vincennes.

Svenskägde Lover Face har de senaste åren haft sin hem-vist i Frankrike och finns i träning hos Philippe Billard. Tio-åringen visade på måndagen att takterna alltjämt sitter i då han med Franck Nivard i vagnen tog hand om segern i Prix d’Arcachon, quinté-loppet med 36 900 euro i förstapris.

Lover Face kunde följa med i rygg som andra häst när avancemanget drogs upp på den sista bortre långsidan och när den egna attacken sattes in mot upploppet avgjorde valacken säkert. Det till seger på 1.12,4a/2100 meter. Med i loppet fanns danske Tripolini V.P. som dock blev lottlös efter att ha blivit fastlåst i invändig position.

*Dagens högst doterade lopp på Vincennes var Prix Reynolds (54 000 euro) för montéeliten som fick se den av Pierre-Emmanuel Mary tränade valacken Vrai Voyou imponera. Nio-åringen som hade Adrien Lamy i sadeln kom hastigt fram utvändigt om favoriten Bugsy Malone i sista sväng och kopplade över upploppet ett säkert grepp om den samme. 1.11,2/2175 meter noterades vinnaren för. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Breeders Crown-finaler: Kihlström valde Perfect Spirit
Nästa nyhet
Breeders Crown-finaler: Kihlström valde Perfect Spirit

Breeders Crown-finaler: Kihlström valde Perfect Spirit

Perfect Spirit blir Örjan Kihlström val – därmed tar Torbjörn Jansson plats bakom Who’s Who. På söndag körs finalerna i Breeders Crown i Eskilstuna och start-listorna är nu klara.

Årets sista stora uppgifter för våra tre- och fyraåriga hästar stundar på söndag, när det ska avgöras finaler i Breeders Crown på Sundbyholm. 800 000 kronor är förstapriset i respektive final, men många av deltagarna kan förstås vänta sig ett dubbelt förstapris med hjälp av premiechansen.

Inför BC för fyraåriga hingstar och valacker stod Örjan Kihlström för ett klurigt val; han är förstekusk på både Derby-vinnaren Who’s Who och Sprinter-mästaren Perfect Spirit som ju båda vann sina semifinaler. Valet föll slutligen på Perfect Spirit, vilket betyder att det blir Torbjörn Jansson som får chansen bakom Who’s Who. Det blir andra gången han sitter upp bakom hästen.

Finalen för fyraåriga ston ser såklart också en utsökt startlista. Mellby Free har under året vunnit Stochampionatet och varit tvåa i Grand Prix de l’UET och kan här ta en ny fin skalp. För att det ska gå vägen krävs dock att besegra sådana som Vamp Kronos och Dibaba, samt Candy la Marc som vann BC i fjol.

I sin semifinal imponerade Global Welcome stort och han kan ta revansch för att ha missat finalen i Kriteriet genom seger i söndagens final. Motståndet är dock av bästa sort; just Kriterie-vinnaren Inti Boko är en av hästarna som bjussar upp till dans, en annan är E3-vinnaren Betting Gangster och stallkamraten Global Withdrawl som får Kim Moberg i sulkyn.

BC-finalen för treåriga ston ser i sin startlista Oaks-vinnaren Conrads Rödluva som därmed ger sin kusk Örjan Kihlström ytterligare en god chans till BC-succé på söndag. Hon ställs mot bland andra segervana A Sweet Dance och tuffa Staro Miami. (Foton: ALN)

Här är startlistorna:

BC, fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Chianti – Björn Goop
2 Who’s Who – Torbjörn Jansson
3 Perfect Spirit – Örjan Kihlström
4 Short in Cash – Christoffer Eriksson
5 Selmer I.H. – Mika Forss
6 Transcendence – Robert Bergh
7 Kövras so Far – Per Lennartsson
8 Royal Navy Neo – Carl Johan Jepson
9 Prosperous – Marcus Lindgren
10 Eldorado B. – Hans-Owe Sundberg
11 Son of God – Johan Untersteiner
12 Vainqueur R.P. – Ulf Ohlsson

BC, fyraåriga ston, 2140 auto

1 Vamp Kronos – Carl Johan Jepson
2 Candy la Marc – Erik Adielsson
3 Mellby Free – Björn Goop
4 Dibaba – Örjan Kihlström
5 Global Upper Style – Peter Untersteiner
6 Lady Youline – Claes Sjöström
7 Violet Bi – Jim Oscarsson
8 Butterfly Ima – Åke Lindblom
9 Hevin Boko – Jorma Kontio
10 Wild Love – Kevin Oscarsson
11 Odessa Celeber – Kenneth Haugstad
12 Catch my Love – Christoffer Eriksson

BC, treåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Global Withdrawl – Kim Moberg
2 Jaguar Dream – Claes Sjöström
3 Global Welcome – Erik Adielsson
4 Inti Boko – Jorma Kontio
5 Betting Gangster – Björn Goop
6 Global Wise Guy – Rikard N Skoglund
7 Mellby Goofy – Ulf Ohlsson
8 Forfantone Am – Örjan Kihlström
9 Baritone Artist – Markus B Svedberg
10 Önas Nougat – Per Nordström
11 Buzzer Beater – Per Linderoth
12 Holy Water – Christoffer Eriksson

BC, treåriga ston, 2140 auto

1 Flash Am – Torbjörn Jansson
2 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
3 Staro Miami – Mika Forss
4 In Royalty Boko – Tuomas Korvenoja
5 Fanny Chenal – Björn Goop
6 A Sweet Dance – Per Lennartsson
7 Fixi Mearas – Erik Adielsson
8 Formosa Am – Jörgen Westholm
9 Bechamel – Johan Untersteiner
10 Racing Brodda – Rikard N Skoglund
11 Valetta – Carl Johan Jepson
12 Global Vintage – Jorma Kontio

Läs även: BC: Perfect Spirit och Who’s Who möts i finalduell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tufft emot när Darling Mearas gör debut i Paris
Nästa nyhet
Tufft emot när Darling Mearas gör debut i Paris

Tufft emot när Darling Mearas gör debut i Paris

Stefan Perssons europamästarinna Darling Mearas gör intressant debut på fransk mark på torsdag, men stöter på ett motstånd av högsta klass i Prix Marcel Laurent.

På torsdag avgörs Prix Marcel Laurent på Vincennes, ett lopp för fyra- och femåringar som lockat ett oförskämt starkt startfält. Mitt i getingboet skönjs Stefan Perssons stjärnsto Darling Mearas som i år tidigare ju vunnit EM för ston. Tränaren överlåter här i hennes Frankrike-debut tömmarna åt Björn Goop och ekipaget börjar från innerspåret.

Bland det tuffa motståndet i jakt på ett förstapris på 54 000 euro finns Jean-Michel Bazires femårige kanon Davidson du Pont som efter storsegrar i Critérium des 5 Ans och Prix de l’Etoile i år, nämns som en tänkbar Prix d’Amérique-häst. Här finns även fyraåriga toppstoet Eriming d’Oliverie, Jarmo Niskansens kulltopp Earl Simon samt Vitruvio som sopat banan i Italien under året. Det svenska laget kompletteras med Fredrik Wallins Inga in Heaven. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Darling Mearas – Björn Goop
2 Django Riff – Yoann Lebourgeois
3 Vivid Wise As – Eric Raffin
4 Délia du Pommereux – Damien Bonne
5 Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
6 Earl Simon – Franck Ouvrie
7 Eridan – David Thomain
8 Erminig d’Oliverie – Franck Nivard
9 Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
10 Moni Viking – Pierre Vercruysse
11 Inga in Heaven – Gabriele Gelormini
12 Darling de Reux – Laurent-Claude Abrivard
13 Voltaire Giffont – Pietro Gubellini
14 Elisione Mag – Bruno Bourgoin
15 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambo-vinnaren Atlanta fortsätter tävla nästa år

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson