Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb kommer ägna vintern åt arbete som avelshingst. Därmed är också planerna på Frankrike och Prix d’Amérique avskrivna.

Efter succén i Elitloppet var Ringostarr Treb borta under ett par månader innan han återkom med en satsning mot VM-loppet i USA. Där slutade det dock i galopp. Planerna efter det har lutat mot en ny vinter i Frankrike och en satsning mot Prix d’Amérique, ett lopp han var sjua i senast, men nu har kretsen kring kanonen beslutat sig. Det blir i stället avelsarbete i hemlandet Italien i vinter och inga starter i den franska lejonkulan, skriver Trav 365.

– Ärligt talat så är han ingen Prix d’Amérique-häst. Han tog pengar i loppet i fjol, men han är ingen häst för det loppet, menar tränaren Jerry Riordan.

Hur den framtida karriären på tävlingsbanan ska utformas för Ringostarr Treb, som nästa år blir nio år, är ett beslut man ämnar ta efter avelsarbetet framåt våren. Hästen har så här långt i sin karriär vunnit 37 av sina 80 starter och tjänat strax under 13 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Premiechansen ökar igen – E3 för ston ingår

Premiechansen ökar igen – E3 för ston ingår

Att låta sin häst ingå i premiechansen blir mer populärt. För kullen född 2016 ingår 1250 hästar. Därmed får även den långa E3-finalen nästa år dubbla prispengarna.

Intresset bland svenska hästägare att låta sin tvååring stå kvar i premiechansen fortsätter att öka. Det visar siffror från Svensk Travsport som nu publiceras sedan sista datum för att gå premielopp var den 31 oktober. Premiechansen bygger på att hästägare som avstår premielopp, i stället har chansen att få dubbla prispengarna i de största årgångs-loppen.

För kullen född 2016, det vill säga de hästar som i år är två år, valde man med 1250 tvååringar att avstå premielopp. Det är ytterligare en ökning från kullen född 2015 med drygt 7,5 procent; då kvarstod 1162 premiechansare.

Ökningen resulterar i att Svensk Travsport därmed även låter E3 för ston över medeldistans nästa år ingå i premiechansen. Det till trots att gränsen egentligen skulle ha gått vid 800 eller färre hästar som gått premielopp; under året har 822 hästar varit ute i premielopp.

Elva årgångslopp för kullen född 2016 ingår i premiechansen under säsongen som två-, tre- och fyraåringar med start i Svensk Uppfödningslöpning om en månad. Här är listan:

2018: Svensk Uppfödningslöpning
2019: E3 för ston, 2140 meter
2019: Svenskt Trav-Kriterium
2019: Svenskt Trav-Oaks
2019: Breeders Crown, hingstar och valacker
2019: Breeders Crown, ston
2020: Stochampionatet
2020: Svenskt Travderby
2020: Derbystoet
2020: Breeders Crown, hingstar och valacker
2020: Breeders Crown, ston

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uragano vass i Nazioni - Zarenne i Orsi Mangelli
Nästa nyhet
Uragano vass i Nazioni – Zarenne i Orsi Mangelli

Uragano vass i Nazioni – Zarenne i Orsi Mangelli

Uragano Trebi’ spurtade strålande till segern i Gran Premio delle Nazioni, medan Zarenne Fas något över-raskande gick segrande ur striden i Orsi Mangelli. Fina tävlingar avgjordes i Turin på torsdagen.

En tävlingsdag innehållande både försök och final till stora treåringsloppet Orsi Mangelli samt Gran Premio delle Nazione för den äldre eliten, tilldrog sig uppmärksamheten på Vinovo i Turin på torsdagen. Båda loppen såg italienska vinnare.

Gran Premio delle Nazione, eller Nationernas Pris, anfördes av franske Dijon med Timone Ek travande i dödens. Loppets båda favoriter skulle dock inte få med segerstriden att göra då det drog ihop sig. Ledaren gav slaget förlorat helt, Timone Ek tog över temporärt, men i vida spår efter en resa i fjärde par utvändigt kom Roberto Vecchione anstormande ur sista sväng med Uragano Trebi’. Valacken fixade segern precis på linjen före Tamure Roc som hittat loss och avslutade sylvasst. Holger Ehlert tränar vinnaren som klockades till 1.13,2a/2100 meter och belönades med 64 000 euro. Svenskägde Deimos Racing fick här nöja sig med femtepriset efter en resa i andra utvändigt.

*Orsi Mangelli, med ett förstapris på 160 000 euro, för treåringarna såg Alessandro Gocciadoros båda favoriter Zlatan och Zidane Bi missa finalplatser. Fram klev i stället Varenne-sonen Zarenne Fas som här gjorde en lysande debut i regi Michele di Maro. Med Antonio di Nardo i sulkyn var han tvåa efter skrällen Zippy Freedom Lf i försöket, men gjorde i stället rent hus i finalen.

Zarenne Fas övertog taktpinnen med varvet från mål och efter ett ryck i sista sväng segrade han säkert före tyske Derby-vinnaren och den andra försöksvinnaren Mister Daag F. som i spurten höll ifrån sig kvickt avslutande Zefir Gar. Vinnaren noterades för 1.12,7a/1600 meter. Svenskägde Zeus Bi kunde inte slåss om segern i finalen och slutade sexa. Finska hoppet Lewis Ale försvann i en galopp redan i försöket. Stoupplagan av Orsi Mangelli såg en liten skräll i form av Erik Bondo-tränade Zona Da (e. Varenne) som för Roberto Andreghetti säkert vann på 1.12,6a/1600.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Örebro

Fredag: V64-tips till Örebro

V64 Örebro 2 november

Omgången: En del ihåliga lopp där jag tror mig överleva på få streck och jag målar i två mest öppna loppen – där ska skrällarna komma!

Spiken: 7 Lightningsky (V64-6) är riktigt kapabel och även om han inte starta på länge ska han städa av dessa.

V6-förslaget är på 1944 kronor (V6).
6-2 (4-8)
14-15-1-10-7-2-5-8-6 (6-5)
7-9-3 (5-6)
9-14-1-3-2-4-13-6-5-12-8-10 (11-7)
2-6-3 (1-10)
7 Lightningsky (1-9)

2x9x3x12x3x1 = 1944 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

2 – 7 x 1000 kr

V64-1

A: 6-2 B: 4-8-3-1 C: 5-7

Spetsstrid: Quick Crown verkar man nu vilja köra från ledningen, då bör det bli så.

Loppanalys: 2 Quick Crown är storfavorit, och det är bra uppgift inte minst med tanke på att han håller knallform för dagen och har tagit två raka segrar. Nu ska han ut i V75-final efter detta och det blir bakskor på vilket inte är en fördel. Han har faktiskt bara segrat en av fyra spetslopp, och det blev förlust de tre senaste försöken. Nu var senaste spetsloppet så tidigt som 2016, och hästen är bättre nu.  Bra chans, men jag dubblar…

…med 6 Alan Wadd som gör mycket intressant debut för Westerholm som nu är tillbaka efter strulet med sjukdom i början av sommaren, och stallet går som tåget för dagen. Alan Wadd vann fyra lopp förra året och är klart vettig för klassen, och vi tror på en förbättrad häst i nya regin. Under 10% är ett fynd och kul att dubbla med.

V64-2

A: 14 B: 15-7-1-10-2-5-8-6 C: 4-11-13-12-9-3

Spetsstrid: Easy to Like ses som spetsfavorit med springspår.

Loppanalys: 14 Tokarev gör mycket spännande start, det var en ”dyring” som kostade hela 210.000 dollar som ettåring! Han var i träning hos Marcus Melander och vann endast ett lopp på tolv starter. Nu är han halsopererad och det låter mellan raderna klart bra och Reijo skulle aldrig ta ut en sådan häst om han inte visste att han är i ordning. Jag tänkte göra något av honom, men spelar matte ändå, det är ändå en treåring som inte fungerat – med dubbla tillägg.

 15 Imakeyouproud är intressant som skräll, för här är bättre form än man man tro. Gick 12,5/1900 meter efter galopp näst senast, och senast lade kusken lasset för tidigt över långsidan. Sir Toby upp är klart bra och varningen utfärdad.

1 Love In Vain är favorit, men det känns inte så starkt. Han var utan chans mot 7 Easy to Like då dessa möttes, men visst står han bättre till nu och har fått lopp i kroppen. Det är en häst som lägger en del mark under sig, och stämmer det bättre för honom nu finns chans.

Easy to Like borde kunna köra mot ledningen med springsår och Partanen kan det där med volt.

V64-3
A: 7-9-3 B: 5-6-8-4 C: 2-1

Spetsstrid: Monfalcone tidigt till ledningen från springspår på tillägg, och med bara en häst på start?

Loppanalys: Tre hästar känns starkt, och visst kan det vara dags för hårt betrodda 3 Rafiki Fri som hittat knallform – utan att få vinna på sistone. Senast såg han strålande ut och gick vasst över upploppet efter att ha hittat loss 250 kvar. Distansen passar bra liksom litet fält och han kan vara vinnaren.

Dock är det en herre det sällan blir helt rätt för, och jag tar med de båda motbuden. 9 Mack Dragan har varit stenhårt spelad varje gång, och även om han inte är lika bra som förra året så duger han bra här. Det är bakspår på tillägg, men litet fält så det går nog bra, och liiite bättre kusk än på favoriten. Han har segrat 3/5 senaste över distansen så det är inga bekymmer.

Jag betalar även för 7 Monfalcone som kan mycket de dagar han är fräsch. Senast borde han ha vunnit, men nu är han behandlad och fräschare och kanske kan han sitta tidigt i ledningen?

V64-4

A: 9-14-1 B: 3-2-4-13-6-5-12-8-10 C: 11-7-15

Spetsstrid: Daughterofdarkness bör hålla ledningen från spår 1 i volten med bara fyra på start.

Loppanalys: 14 Harkeröds Mimmi är favorit och jag testar att gå emot henne. Hon fick ett för tufft lopp senast och orkade inte, men vann starten före. Hon kan vinna om det klaffar – men här tänker jag spela för skräll!

Mer tror jag på 9 Mooncake Wine som är bra för loppet, om hon skulle fungera. Vann lopp från dödens i somras och hade med stor säkerhet spetsvunnit i Visby om de inte krockat nere i kön så loppet blev avblåst med 500 kvar. Det kan bli barfota nu, hon är behandlad och bör vara mer fräsch än senast då det blev galopp. Fungerar hon, då tror jag hon vinner detta.

Tredje betrodda är 1 Daughterofdarkness som bör vara spetshästen och hon ser allt bättre ut och kan hinna undan.

Bakom dessa är en gröt känns det som och jag tog fram breda penseln och målar på med tolv hästar.

V64-5

A: 2-6-3 B: 1-10-5-12-9-11-4 C: 7

Spetsstrid: Wunder Dream och So Bear kan båda lägga iväg bra och de gör upp om ledningen.

Loppanalys: Jag tror mest på favoriten 2 Indra’s Secret som är bästa hästen, och spår 2 med bilstart är perfekt för henne. Hon vann hela sex lopp förra året och övertygade. Det har varit tuffare i år för henne, men formen är fin och nu bör vara dags för seger. Näst senast fick hon tugga på i tredjespår sista varvet utan rygg och höll bra, men senast var det tidig galopp med voltstart och hon kom aldrig in i rytmen.

För lite spel är det på 6 So Bear som var lite mindre bra senast, och det verkar bli skor på nu. Det är inget plus då det varit mycket barfota – men tre av fyra segrar har varit skor på. Från ledningen är hästen obesegrad efter 4 försök (4/4) och dit kan kanske Sofia sända hästen. Chans i så fall, och under 10% är för lite, även om en felfri Indra’s Secret är klart bättre häst.

Jag streckar även 3 Wunder Dream som är hotet om ledningen. Var bra senast då hon jobbade ifatt hårdragande ledare och kunde avgöra. I ihåligt lopp är det en av tre med bättre chans, från ledningen har hon segrat två av fyra försök.

V64-6:

A: 7 B: 1-9-10-11-5-6 C: 4-8-12-2-3

Spetsstrid: Glen Close är riktigt kvick och tar ledningen. Släpper nog bara till Lightningsky, annars körs hon säkert från ledningen.

Loppanalys: 7 Lightningsky är överlägset bästa hästen, han var fenomenalt bra då han vann på V75 i mars då han tvingades till toktempo men ändå enkelt höll undan över upploppet och vann på vassa 12,3. Sedan har inte blivit fler segrar för honom, och nu har han inte startat sedan juni. Det låter inte superuppåt och det kan fattas lite för toppformen ska vara där, men han möter hästar han ska slå med 70%-ig form och jag spikar honom. Han bör ramla ner i slagläge med flera snabba innanför som kommer rusa på första 500. Eller kan Ohlsson vara med bra första biten och överta från snabba 5 Glen Close?

1 Bottnas Ambasadör lägger jag i reservrutan. Gick bra som fyra i ett av SM-loppen senast och Kontio upp är intressant. Kan knappast hålla spets, det har han inte gjort på tre försök med innerspår.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: "Har lite smygförhoppningar i alla fall"
Nästa nyhet
Inför V75: ”Har lite smygförhoppningar i alla fall”

Inför V75: ”Har lite smygförhoppningar i alla fall”

Vi ska mot Romme för november månads första V75-giv. Solvallatränaren Henrik Larsson tar en tur till Dalarna och har i bagaget med sig två hästar som kan lysa upp i höstmörkret.

Helgens höjdpunkt har letat sig till Romme och efter den förra veckans lättlösta omgång väntar en dubbel jackpot adderad till potten. Förhöjt intresse med andra ord och spelarna ska nog ta med sig i tankarna Solvalla-tränaren Henrik Larssons båda hästar.

En av dem är Brothers In Am som körs av Jennifer Tillman i Bronsdivisionen (V75-2) som ser ut att ha perfekta förutsättningar på pappret. Senast blev det dock en startgunga.

– Han blev väldigt ivrig senast och satte ju inte en fot rätt, men hästen var stressad fram till vingen och vi hoppas att det där var en engångsföreteelse. Han känns fin i träningen annars och jag tycker det här är en bra uppgift med passande läge och distans, säger Henrik Larsson till travnet.se.

Kort distans, bricka tre, det är perfekt ja?

– Hästen är ju väldigt snabb ut men han går bra från alla positioner och jag tycker inte att han behöver ledningen för att vinna över den här distansen. Han var ju väldigt bra vid två raka segrar på Solvalla i september och kan hålla den formen nu också ska han i alla fall vara med där framme.

Vi bläddrar framåt mot V75-5 som är Klass 1-försöket. Larssons stall tar ut Global Thunder, som nu får Örjan Kihlström i styrpulpeten. Näst senast på Solvalla hade han lite lekstuga med konkurrenterna då han via fjärdespår i sista kurvan svepte fram till segern. Gången efter var det dock inte lika roligt när en galopp ändade äventyret då luckan äntligen kom.

– Ja, det loppet var ju kört för honom redan, han hade suttit fast för länge och när det blev fritt 300 kvar så slog han i grejorna och galopperade av ren iver. Hästen var mycket bra vid segern före det och jag tycker det ser ganska spännande ut inför den här starten.

Hur ser du på uppgiften?

– Det går inte att klaga på läget här, han kan öppna ganska bra men är kanske inte så snabb ut att jag tror att han går till ledningen här, men läget gör ju att vi får ett bra lopp. Hästen är normalt travsäker av sig och det ser väl bra ut här, vi har nog lite smygförhoppningar i alla fall. Båda våra hästar ska gå med skor runt om nu, men det är inget som jag ser som något större minus.

Skulle vi kunna sammanfatta det som två vinstchanser?

– Nä, sakta i backarna, så där har man tänkt förut och så har man kommit hem utan en krona. Vi få nog vara nöjda om det kan bli en seger i så fall, men det är klart att drömma kostar ju inget, avslutar ”Henke”. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska spelbolaget sparar - 10 procent färre lopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson