Fredag: V64-tips till Kalmar

Omgången
Jackpott på V64 från Kalmar denna fredagskväll och på förhand ser omgången ut svårbedömd ut. Jag tycker det finns ett par svaga favoriter och väljer att singelstrecka tredjehandaren 2 Unheard Of (V64-3). Kim Eriksson bombar till täten och sen tror jag man leder varje meter av loppet!

Spiken
2 Unheard Of (V64-3)

DD-spiken
4 Uptothe Chapel (DD-1)

V6-förslaget – spel för sex rätt
V64-1: 3,6,8 (res 7-1)
V64-2: 1,3,7,11,12,13 (res 6-4)
V64-3: 2 Unheard Of (res 1-5)
V64-4: 1,2,3,4,9,10,11 (res 7-14)
V64-5: 1,2,4,10 (res 8-3)
V64-6: 1,3,4,6 (res 2-8)

3x6x1x7x4x4 = 2016 rader/kronor

DD-förslaget
4 – 1,6 x 350
4 – 3,4 x 150

Totalt 1000 kr

V64-1

A: 3. B: 8-6-7. C: 1-2-4.

Spetsstrid: När 3 Eclair Du Mont hittat rytmen laddar Bergh framåt och jag tror man sitter i täten tidigt.

Loppanalys: Fyraåringslopp med voltstart och de sju kvarvarande deltagarna är dessutom utspridda på tre volter. 3 Eclair Du Mont tog andra raka segern senast när han skar mållinjen samtidigt som Nah Des Te. Ready Cash-sonen hade dock marginalerna på sin sida i starten innan det när han avgjorde på linjen efter en bra avslutning. Fyraåringen har nu tre fullträffar på fem försök och det ser ut att finnas både snabbhet och styrka i valacken. Det luktar tidig ledning här och då är man hästan att slå.

8 Flying Fortuna har tjänat med än övriga sju konkurrenterna tillsammans och det största enskilda fullträffen kom vid andraplatsen i fjolårets tyska derby där hingsten tjänade 600 000 kr. Fyraåringen kommer närmast från ett par insatser i Tyskland där han slutat oplacerad och sist blev han påkörd. På sin hårdhet och grundkapacitet måste han ändå ses som en given utmanare till favoriten.

Jag plockar också med 6 Dontbreakthebankås som vunnit hälften av karriärens åtta starter och vid flera tillfällen har Adrian Kolgjinis travare imponerat.

V64-2

A: 11-3. B: 12-1-13-7-6-4. C: 9-2-8-10-5

Spetsstrid: 1 Typhoonsky är helt solo på startdistansen och Veijo får köra i spets – åtminstone ett tag eftersom Bergh ställa frågan med 3 Raja Piraya.

Loppanalys: E3-bonus med 50 000 i förstapris och en öppen historia. Dessutom voltstart med dubbla tillägg och jag rekommenderar stor gardering.  I kvalet till Kriteriet spurtade 11 Borups Senator till sig en finalplats bakom Attraversiamo men i finalen satt hingsten fast med krafter kvar. Det följdes tyvärr upp med galopp nere i Hamburg men Tomas Malmqvists-travare har fin form och rundar många.

3 Raja Piraya startade så sent som i måndags och höll då starkt från ledningen. Det var jämnt 15-tempo på tillställningen och Rajha Mirchi-sonen kunde inte stå emot betydligt mer härdade duon Claude Debussy och Handsome Brad till slut. Robert Bergh försöker alltså igen med sin treåring och har hästen vara tagtui det loppet på rätt sätt ska han givetvis göra sig gällande i detta sällskap. Dock frågetecken för de täta starterna.

12 Roofie vann direct i tävlingsdebuten och har sedan dess mestadels stått för fina insatser. Valacken har en hel del tvåor på konto men de har tagits efter rejäla repor i spåren. Andover Hall-sonen var tvåa efter sen lucka bakom Zelig Kronos senast och har visat tidigare att han tål att göra det själv.

1 Typhoonsky gjorde tre starter i början av året utan att det kanske slog flammor om honom. Ledde till kort före mål i tävlingsdebuten, men galopperade sedan i de två efterföljande starterna och fick det inte alls att stämma i den sista av dem. Återkommer nu efter drygt 7 månaders uppehåll men Veijo brukar ha mer än en räv bakom örat.

13 Fanucci Am har ännu inte vunnit lopp men den statistiken är snart ett minne blott. Har felat en hel del men är given i striden om han håller sig på benen.

Streck också för 7 Hurricane Silas.

V64-3

A: 2. B: 1-5-3-10-9-6-4. C: 7-8.

Spetsstrid: 1 Ambon Degato har haft innerspår bakom bilen två gånger vilket resulterat i tredje- resp. sjätte inner. 2 Unheard Of är snabbare, tar sig förbi och jag tror Kim Eriksson testar där.

Loppanalys: Sprinterlopp för ston med skaplig klass där favoriten har innerspår vilket kan bli en fälla. 1 Ambon Degato har inte visat några raket-takter bakom bilen tidigare och risken finns att hon hamnar i maskin. Stoet har  annars visat fin form och spurtade vasst via 12/700 senast i Halmstad men jag väljer att lösa loppet med att singla en annan.

2 Unheard Of trivs allra bäst i ledningen och har både rätt läge och rätt kusken för att hitta dit denna gånggn. Jaded-dottern har gått bra varje gång om man fråntar den senaste insatsen och femåringen har varit på radarn ändå sedan starten på Axevalla i somras då hon felade i slutsvängen men krafter kvar. Den gången öppnade hon dessutom snabbt från innerspår och jag tror man tar hand om taktpinnen här. Spikas på spets och slut!

V64-4

A: 10-4-3. B: 11-2-1-9-7-14. C: 13-8-5-12-6.

Spetsstrid: Tre hästar på start men jämnt skägg sinsemellan om vem som ska ta hand täten. 1 Alea Iacta Est är okej från start och har ett bästa läget. 2 Bonsoir Madame har felat ett par gånger från andraspår och är svårbedömd. Det lämnar  Queen Of Beerduck som kan vara loppets ledare i första kurvan om Catrin Fajersson kör offensivt.

Loppanalys: Voltstartslopp över 2140 meter och många med chans. 4 Bonny Boy blir hårt betrodd men hästens rad säger allt. På de fem senaste starterna har fyraåringen gått felfritt en gång och då blev det också seger. Totalt har det blivit fyra fullträffar, men valacken är inget att lita på och jag tycker inte det är någon bra favorit.

10 Derby Simoni stötte på tuffare hästar senast men det blev en alopp i första kurvan. Kim Eriksson anslöt dock invändigt och upphämtningen var klart bra. Treåringen har visat prov på fin styrka och samtliga tre triumfer har tagits från dödens eller ledningen.

3 Queen Of Beerduck kommer allt närmare att spräcka segernollan och det kan vara dags nu. Stoet lever också på sin styrka och får Catrin Fajersson loppet kört på rätt sätt kan dyker man säkert upp på prispallen.

11 Easy Tiger Pellini var inte alls till sin fördel i sitt senaste framträdande och har fått pausa. Ready Cash-sonen är bra i grunden och ska inte underskattas här.

Streck också för 2 Bonsoir Madame, 1 Alea Iacta Est samt 9 Silverbullit Lavec.

V64-5

A: 4-1. B: 2-10-8-3-7. C: 9-6-5.

Spetsstrid: 1 Rawindski är hyggligt snabb, har bästa läget och är given kandidat i spetsstriden. Men 2 Salma Silvio är betydligt snabbare än vad hon visat på slutet och kan snuva favoriten på frontpositionen om Persson väljer att ladda. Dessutom finns det att par hästar längre ut som är väldigt snabba men svårbedömda sett till vad kuskarna tänker. 8 Dokonjo är en av dem som säkerligen skulle kunna flyga till spets om Linderoth trycker gasen i botten. Svårt!

Loppanalys: Sprinterlopp stängt vid drygt 700 000 kronor och 1 Rawindski kommer locka till sig den största delen av strecken. Valacken slutade oplacerad i en fartfylld tillställning senast och har nu ett mer spännande utgångsläge än på länge. Jag är inte helt säker att Veijo Heiskanen kan hålla upp innerspåret men skulle man motbevisa mig är nog detta loppet över.

4 Uptothe Chapel höll bra efter tung resa senast och Joakim Lövgrens-travare står på tur för en seger. Valacken går från alla positioner och det kan bi fullt gas från start här. Med rätt resa i draget dyker säkert Joakim Lövgren upp på målfotot och jag väljer att singla ekipaget på DD-spelet.

2 Salma Silvio har både formen och läget medan 10 Tour Knight såg fin ut som fastlåst senast. Båda streckas!

V64-6

A: 6-1. B: 4-3-2-8. C: 7-5-9-10

Spetsstrid: 1 Harran Boko gör ett försök att hålla upp innern men det finns flera som skulle kunna utmana. 3 Harri K. är inte så tokig, 4 Goliath Boko öppnade kvickt sist och 6 Digital Yankee är också snabb ur startblocken. Mycket svårt att reda ut detta men jag säger Bergh!

Loppanalys: Avslutningen håller också hygglig klass där duglige 1 Harran Boko gör comeback. Maharajah-sonen har inte startat sedan i juni men har tränats ordentligt i de skånska backarna menar Conrad Lugauer och man har även kört en banjobb där klockan visade 1.16 full väg.  Lyckas man hålla upp ledningen är mycket vunnet och förutsättningarna finns.

Jag väljer ändå att lägga 6 Digital Yankee överst i rankingen efter senaste tidens finfina insatser. Valacken testade på V75 under sommaren och har sedan dess stått för stabila insatser. Super Photo Kosmos-sonen kan dessutom öppna kvick och lyckas Bergh ta först till plankan kan det hålla hela vägen.

4 Goliath Boko visade senast att han kan öppna snabbt och höll sedan fullt godkänt från spets.

3 Harri K. har inte startat på ett halvår men detta är en duglig häst i grunden och Magnus Dahléns hästar är alltid intressanta.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson