Styrkeprovet Prix De La Ville i Caen (80 000€) över 4400 meter avgjordes i Frankrike under lördagen och herre på täppan blev Traders.

Grupp III-loppet kördes på högervarvsbanan i Caen och i startfältet märktes bland annat årets Prix de France-vinnare Belina Josselyn som gjorde första starten sedan juni. Dock var det Philippe Allaires Prix De Cornoulier-segrare Traders som gick vinnande ur detta efter ett lopp i andra ytter.

Körande Yoann Lebourgeois kunde sedan sätta in den avgörande stöten i slutkurvan och greppet kopplades in på det långa upploppet. Där bakom hade stallkamraten Direct Way hittat loss men David Thomain jagade på förgäves man slutade tvåa drygt en längd bakom Ready Cash-sonen.

Förstapriset var 36 000 euro och segertiden skrevs till 1.15,1/4450 meter. Belina Josselyn hamnade långt bak i fältet och fick till slut nöja sig med en sjätteplats.

Se loppet här

Läs också: Grym Traders i Prix De Cornoulier

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Inget stoppade Antonio Tabac i gulddebuten

V75: Inget stoppade Antonio Tabac i gulddebuten

Antonio Tabac har haft en makalös säsong sedan flytten till Oskar Kylin-Blom och Gulddebuten blev ett ytterligare ett kapitel i denna sannsaga. Dessutom två V75-segrar till Susanne Richter. Det är i Örebro det händer!

Express Gaxes Lopp tillika Gulddivisionen hade körts i många badkar i veckan men när bilen släppte fältet laddades Antonio Tabac för fullt och Oskar Kylin-Blom lyckades fånga upp Love Matters och Örjan Kihlström i dödens. Nadal Broline hamnade illa till i femte utvändigt och med två av loppets mest betrodda som tätduo kändes loppet låst.

För Gulddebutanten höll friskt tempo framme i ledningen och varvet kvar var Adielsson tvungen att göra slag i saken. På sista bortre långsidan fick man draghjälp en bit av I Love Paris men när denna istället blev en bromskloss fick Reijo Liljendahls-travare kliva på i spåren.

Antonio Tabac - Foto: ALN

I slutsvängen hissade Love Matters nödflagg och Antonio Tabac såg alltjämt stark ut när upploppet tog vid.

Nadal Broline spurtade sylvasst upploppet ner och in mot linjen blev det tight.

Men med  blotta ögat kunde man ändå se att Oskar Kylin-Blom skar mållinjen först med Crazed-sonen och detta förvandlingsnummer fortsätter övertyga på alla fronter. 200 000 kronor i förstapris och sexåringen har nu tjänat drygt 1,3 miljoner i år.

– Han har ju gjort det i andraspår varje gång och det var skönt att han fick ett sådant här typ av lopp när det var Gulddebut. Han kändes så fin i värmningen att jag var tvungen att prova. Jag kan också avslöja att han är inbjuden till Prijs Der Giganten i Holland vilket jag inte sagt till någon tidigare, sa Oskar Kylin-Blom efter loppet.

Susanne Richter - Foto: ALN

Susanne Richter kunde nog skratta sig lycklig efter en dubbelseger inom V75 där båda togs från dödens.

Först ut med Ural där Örjan Kihlström knäckte Star Costashorta 400 kvar och sedan lämnade man konkurrenterna rejält akterseglade i denna Bronsdivision. Segertid 1.11,9/1609 meter.

Hårdare i mål var det definitivt för M.T.Joinville i Silver. Sobel Conway ledde länge men Jorma Kontio höll förtjänstfullt igång sjuåringen som med liten marginal höll undan före en vasst spurtade Erik Sting på 1.13,5/2609 meter.

Ricke & Hamberg - Foto: ALN

Markus Hamberg-tränade Ricke skrällde i Klass II-försöket. Körande Örjan Kihlström svarade ut Kimbee Crown i starten och när denne svarade med galopp kunde Dream Vacation-sonen på att ta hand om ledningen. Första 500 gick på 10,3 medan varvet klockades till 12,1 och på sista bortre började flera andra anmäla sitt intresse.

In på upploppet stack dock ekipaget ifrån konkurrenterna och trots att Prinsen One och Oskar J Andersson kom fort sista biten blev segern säker på 1.12,9a/1609 meter. 125 000 kronor i förstapris och en dubbel även till Örjan.

Valetta - Foto: ALN

Calle Lindbloms Lopp för ston blev en lätt triumf för Björn Goop och Valetta.

Going Kronos-dottern kunde i princip promenera till täten och väl i spets fick Goop styra och ställa som han ville.

Efter 17,6 på varvet kunde ekipaget öka farten på slutrundan och treåringen sprintade undan på pigga ben utan att se det minsta plågad ut. Tvåan Quite Nice får också en stjärna i boken för sin prestation men åt vinnaren fanns det inget att göra. Segertid 1.15,1/2140 meter och 125 000 kronor in på kontot.

Även Jorma Kontio blev dubbelsegrare denna eftermiddag när han satte dit Timo Nurmos Lexington Hall i Klass I. Segerreceptet var även här spets och slut och femåringen höll undan före en duktig tvåa Harvey. Segertid 1.14,7a/2100 meter.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Eskilstuna

Söndag: Grand Slam 75-tips till Eskilstuna

Omgången: Grand Slam 75 från min hemmabana Sundbyholm utanför Eskilstuna. Det är hygglig klass på tävlingarna och spelmässigt är spelformen alltid intressant. Jag använder mig av två spikar, en rolig och en trolig och hoppas att det är rätt melodi mot sju rätt.

Spikarna
5 Indy D. (GS75-2) har gått rejält och möter i princip ingenting och trots det stora favoritskapet spikar jag utan att tveka.

3 Niklas M.J. (GS75-5) svarade för en rejäl slutrunda näst senast och sist spårade han hela vägen. Snabb från start och med formen på topp bör det vara bra chans till spets och slut.

GS75-systemet 
2,4,8 (10-7)
5 Indy D. (12-11)
1,3,7 (5-6)
3,5,7,8,12 (1-9)
3 Niklas M.J. (5-4)
1,3,4,5,10,11,12 (6-7)
2,4,6,7,9,10,12(15-11)

3x1x3x5x1x7x7= 2205 rader/kronor

DD-spelet
4 – 4,7,9  x 200
3,5,11,12 – 7 x 100

Totalt 1000 kronor 

 

Loppanalyser 

GS75-1: 

Ranking: A: 8-4-2. B: 10-7-3-5-1-11. B/C: 9-6. C: 12.

Spetsanalys: 4 New Steel är normalt väldigt kvick bakom bilen och han borde ta sig förbi de invändiga hoten.

Loppanalys: Ett sprinterlopp inleder och knapp favorit blir nog 4 New Steel, som på pappret har en lämplig uppgift. Det har blivit helt fel i de senaste två starterna och formen är bättre än raden. För tre starter sedan var åttaåringen fin vid spetsseger och skulle Sjöström hitta dit igen är vinstchansen bra, bara han får dämpa något. Givet streck, men inget jag går på.

Tipset ges istället till bästa hästen, 8 Barbara L.Hanover, trots ett iskallt startspår och att Reijo dessutom ligger lite lågt. Jag tycker dock att hästen är klart bäst i fältet och Uffe brukar inte backa från start. Landar märren utvändigt om ledaren utan att det kostar för mycket tror jag att hon plockar ner favoriten, men Barbara kan vinna även med ett rygglopp.

Ovan nämnda känns givna på kupongen men jag lyxar till det och streckar även helt borttappade 2 Brilliance. Stoet var mest seg senast, men bör gå framåt med det loppet i kroppen och utgångsläget är perfekt. Per Lennartsson upp för första gången är intressant och det borde kunna bli rygg på ledaren. Med lucka till slut blir jag inte alls förvånad om ekipaget skräller till 1 %!

Jag streckar dessa tre och tycker att både 5 Copimade samt 6 Dice Man ser ut att dra alldeles för mycket spel på sig.

 

GS75-2  

Ranking: A: 5. B: 12-11-10-9-1. B/C: 3-2-6. C: 8-7.

Spetsanalys: Mycket svårbedömt, kanske kan 7 Follow the Stream ta hand om tät initialt men jag tror att han liksom övriga med framspår är intresserade av 5 Indy D.s rygg.

Loppanalys: Ett lågklassigt långlopp där 5 Indy D. blir jättefavorit och även fast jag inte gillar att spika Haugstad kan jag inte hitta några vettiga/roliga motbud. Hästen har gjort bra prestationer i samtliga sina fem starter. Senast avslutade fyraåringen med full fart över mål till knapp seger över just lång distans. Ready Cash-sonen har avslutat starkt även i starterna innan och det känns som en rejäl sort. Från spets ska loppet normalt vara över, men även från utvändigt om ledaren är det toppchans och spiken känns trots allt given.

Vill man ändå gardera nämner jag 12 Copitex som var fin vid segern senast och som kuskförstärks med Kim Eriksson. 11 Couteau Rapide är rätt så rejäl och borde vara gynnad av distansen. Utgångsläget är dock kallt och kusken räcker normalt inte till längre i de här sammanhangen.

 

GS75-3

Ranking: A: 3-1-7. B: 5-6. B/C: 2. C: 4.

Spetsanalys: Amerikanskan 3 Vivacious Allie har visslat iväg bakom bilen i hemlandet och även om det är nytt med svensk autostart måste hon ändå hållas som klar spetsfavorit.

Loppanalys: Ett intressant treåringslopp där 3 Vivacious Allie gör en spännande start i ny regi. Mycket svårbedömd givetvis men hon har mött de bästa stona där borta och faktiskt gjort det bra i skymundan. Full distans är även det ett stort frågetecken, men Frode Hamre brukar ha hästarna i ordning och Ohlsson upp direkt är inget minus. Muscle Hill-dottern får tipset på spekulation men jag plockar med två till.

1 Mellby Glader är en rejäl treåring hos Bergh och hästen har verkligen formen på topp. Vid segern för tre starter sedan svepte han konkurrenterna på slutrundan och gick senast starkt som tvåa. Valacken kan inte hålla upp innerspåret men med bara sju hästar i loppet lär det lösa sig och jag blir inte förvånad om han är tuffast till slut.

Sista strecket till 7 Brothers N.Arms som är minst lika svårbedömd som favoriten. Han galopperade direkt bakom bilen i Sverige-debuten senast men var ändå rätt hårt spelad mot bra hästar. Rickard N Skoglund får bra snurr på hästarna och är i min bok inget större minus.

Står över betrodda 6 Jas som inte startat på ett tag och möter tuffare hästar.

 

GS75-4 

Ranking: A: 7-8. B: 5-12-3-1. B/C: 9-2-4-10. C: 6-11.

Spetsanalys: 5 Lincoln Lawyer är den enda som kan öppna från framspår och då det låter ordentligt påställt lär han köras i tät så länge lampan lyser.

Loppanalys: Ett stayerlopp där 1 Elliot Coger blir hårt betrodd. Jag gillar verkligen Fredrik Perssons krigare men jag tycker inte att han har varit som bäst på slutet. Utgångsläget är dessutom för honom dåligt och jag chansar faktiskt bort ekipaget.

Givna tipset till 7 Explosive Merlot som verkligen kliver ner i klass. Femåringen gick fullt godkänt som femma senast och jag hade runt 12 sista rundan ute i tredjespår. Med minsta klaff tror jag att Explosive Matter-sonen kliver förbi samtliga till slut. Han är dock inget jag vill lita helt på utan streckar vidare.

8 Rigel Face gjorde comeback som valack senast. Upplägget blev passivt men hästen såg väldigt fin ut på avstånd och lär vara betydligt bättre med det loppet i kroppen. Iskallt utgångsläge men hästen trivs över distansen och ska räknas tidigt.

5 Lincoln Lawyer är normalt kort i rocken här men man är väldigt positiva från stallet och spets tar han normalt hand om. Sjuåringen visade även lite form vid segern senast och skulle Sjöström få maska borta en bit kan det hålla hela vägen.

Jag vill varna för 12 Linus Wibb som gjorde ett tappert lopp senast då han hängde i tredjespår större delen av loppet men höll farten starkt hela vägen. Den långa distansen är en fördel och tillsammans med Jepson är ekipaget ett roligt skrällbud.

Sista strecket till 3 Bison Spiro som gått förbättrat på slutet. Utgångsläget är bra och får Anna-Karin till styrningen kan det gå.

 

GS75-5

Ranking: A: 3. B: 5-4-12-10-9. B/C: 6-2-8. C: 1-11-7.

Spesanalys: 3 Niklas M.J. öppnade rappt senast och borde kunna hålla ut 5 Intake som lär laddas med Kim i sulkyn.

Loppanalys: Ett sprinterlopp där 4 Enzo Am ser ut att bli klar favorit. Hästen har gått bra i sin nya regi och senast var inget undantag då han fullföljde bra som tvåa. Kan vinna igen men jag har ett annat drag och spikar emot.

Tror nämligen att 3 Niklas M.J. hittar till tät och då bör det hålla hela vägen över den korta distansen. Fuxen har formen på topp, näst senast gick han en rejäl slutrunda i spåren och sist höll han undan till knapp vinst från spets. Motståndet avskräcker inte och har jag rätt i spetsanalysen bör det vara en toppchans. Han är inte favorit och det känns givet att ta ställning.

Värst emot, både i spetsstriden och till slut, är nog 5 Intake som får Kim Eriksson upp. Hemmatränaren, Jörgen S Eriksson, sponsrar hela tävlingsdagen så det är säkert lite extra trimmat. Tror som sagt inte att hästen kommer till tät men skulle Kim hitta ner bakom blir ekipaget farligt med lucka till slut.

 

GS75-6

Ranking: A: 4. B: 10-11-3-5-1-12. B/C: 6-7-8-2. C: 9.

Spetsanalys: 2 Pablo Andover är snabb ut men jag tror inte att han kan/vill svara ut 4 Eldorado B. som brukar öppna vasst.

Loppanalys: Ett fint lopp inleder Dagens Dubbel-spelet och givna tipset till favoriten 4 Eldorado B. Sundbergs springare höll riktigt bra som tvåa från ledningen för två starter sedan men kunde inte svara en smygkörd Millondollarrhyme den sista biten. Senast kördes han fram utvändigt om ledaren och Maharajah-sonen höll bra utan att kunna hota. Här ser det upplagt ut för tidig spets och därifrån ska ekipaget slås. Tänkbart singelstreck men jag plockade till slut med hela B-gruppen.

10 Mrs Lindy har utvecklats fint och svarat för några riktigt vassa prestationer på slutet. Har dock pausat inför detta och det låter även som att man siktar mot Breeders-semifinalerna, vilket borde innebära ett lugnt upplägg.

11 Kövras So Far verkar bli helt bortglömd. Han har inte fått med sig något på slutet men har dessförinnan svarat för bra insatser. Skulle det klaffa kan han bli en otrevlig överraskning för många.

3 Scarlets Mirakel var fin i regidebuten senast. Löser det sig på samma sätt kan han ta andra raka segern. 5 Digger Lord galopperade i striden senast och sjuåringen har höjt sig hos Stenströmer. 1 Palermo Broline är inte alls tokig och borde få en fin resa längs sargen.

Dessa streckas liksom 12 Digital Performer som är en personlig favorit. Utgångsläget är iskallt men skulle han löpa upp till sitt kunnande kan det gå.

 

 

GS75-7

Ranking: A: 7. B: 10-9-2-12-4-6. B/C: 15-11-8-14. C: 1-5.

Spetsanalys: 6 Princess Teemer är hygglig iväg men jag tror att 7 Indian Front kan trycka sig förbi i svängen.

Loppanalys: Ett öppet Diamantstoet-försök avslutar och här tror jag en hel del på 7 Indian Front som körs av Carl Johan Jepson för första gången. Stoet avslutade bra senast och skulle Jepson hitta till tät bör det vara en fin segerchans. Det kan dock bli en tuff inledning och jag garderar.

10 Bear Bahareh är kapabel men knepig. Skulle hon fungera kan hon vara tuff att stå emot över upploppet.

9 Elise Andover har höjt sig markant på barfotabalans i sina tre senaste starter. Näst senast plockade treåringen ner Cactus efter en vass avslutning och sist avgjorde hon enkelt efter fin resa. Möter äldre konkurrenter nu men med rätt resa kan tredje raka segern bli ett faktum.

2 Global Utility är en fin fyraåring som gick bra i skymundan senast. Från ett fint utgångsläge är hon ett tidigt bud. Det är även 12 Lady Rubenstein som inte ser mycket ut för världen men som är ganska rejäl.

Slutligen streck för 4 Nacrous som är bra i grunden men som har diffus form samt 6 Princess Teemer som skulle kunna trilla undan om täten nås.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Båths Global Adventure starkast i Svampen
Nästa nyhet
Båths Global Adventure starkast i Svampen

Båths Global Adventure starkast i Svampen

Drygt en halv miljon kronor stod på spel i tvååringsloppet Svampen på Örebrotravet denna lördag och loppet utvecklade sig till en rafflande tillställning.

Med ett förstapris 515 000 kronor lockar Svampen de bästa tvååringarna från hela Sverige och i år var det Svante Båths tur att ta första inteckningen. Obesegrade Global Adventure hade dåligt startspår men Erik Adielsson kom igenom fint direkt.

Där framme var det tre ledarskiften innan Ultion Face och Adrian Kolgjini till slut greppade taktpinnen med varvet kvar till mål. Men Adielsson tog ett offensivt initiativ och landade i dödens kort senare.

Glatt gäng - Foto: ALN

En manöver som gav stallkamraten Bythebook andra ytter medan loppets favorit Belker smög med i dennes rygg och tiderna klockades till 12,9 samt 14,0. 600 meter från mål kom attacken från Torbjörn Jansson bakom Belker och i täten eldade Kolgjini på sin ledare så gott han kunde.

I slutsvängen hade man ett par längder ner till konkurrenterna men nu började både Global Adventure och Belker suga sig allt närmare. Dessutom väntade Örjan på lucka i rygg på den blivande vinnaren.

Men i en hård slutstrid kapitulerade Ultion Face först medan Torbjörn Jansson och Erik Adielsson gick en tvekamp bakom två tappra kämpar. Men när krutröken lagt sig stod Svante Båths travare som segrare på tangerade löpningsrekordet 1.13,3a/1609 meter som sattes av Maze Runner i fjol.

Kramar till Camilla Björck - Foto: ALN

– Han var bara bäst idag trots ett hyggligt styggt lopp. Jag var i valet och kvalet men beslutade mig för att kliva fram i dödens när jag gjorde för vad hade hänt när Belker stötte på sista bortre? Jag tror att det här var enda sättet att vinna loppet på och hästen var fantastisk, sa segerkusken Erik Adielsson efter loppet.

Belker slutade tvåa medan Ultion Face knep sista pallplatsen. Bythebook fick aldrig riktigt chansen och slutade fyra. Detta var S.J.’s Caviars-sonen fjärde seger på lika många starter och äger gör Veckestrands El AB.

 

Tidigare segrare i Svampen
2017: Maze Runner – Johnny Takter (Marcus Lindgren)
2016: Executive Caviar – Joakim Lövgren
2015: Dixi Sisu – Per Nordström
2014: Tunika – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
2013: Elton Attack – Jorma Kontio (Tomas Malmqvist)
2012: Tumble Dust – Erik Adielsson (Tomas Malmqvist)
2012: (Stoklassen) Denim Boko – Per Nordström
2011: Dreams Take Time – Örjan Kihlström (Jim Oscarsson)
2011: (Stoklassen) Dairy Queen – Björn Goop (Per Engblom)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inga In Heaven segrade på Vincennes
Nästa nyhet
Inga In Heaven segrade på Vincennes

Inga In Heaven segrade på Vincennes

Fredrik Wallin-tränade Inga in Heaven är just nu inne på årets andra sejour nere i Frankrike och under fredagen kom första segern på nere på kontinenten.

Femårige Inga In Heaven stångades mot de bästa i kullen som två-, tre- och fyraåring men har i år provat lyckan nere i Frankrike. Innan sommaren var hennes bästa placering i Grupp II-löpningen Prix De Croix (120 000€) där hon fick 30 000€ för andraplatsen.

Men under fredagen var det dags att besöka vinnarcirkeln när Franck Ouvrie styrde stoet till seger Prix Klymene på Vincennes (75 000€). Efter ett lopp i femte utvändigt kan kunde Ouvrie smyga med i ryggar på sista bortre och sen kunde man spela ut speeden över upploppet.

Det blev till slut ett par längder ner till tvåan Una Bella Gar och bakom dessa skar Tomas Malmqvists Uncertain Age linjen som femma. Segertiden skrevs till 1.13,6a/2100 meter och på segerchecken stod det 33 750 euro.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åttonde raka för Gimpanzee

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson