Darling Mearas har haft en ny stark säsong och efter segern i Sto-EM är man nu ute efter en titel även i SM. Hon är en av fyra hästar från Stefan Persson stall när V75 körs på Åby i helgen – tyvärr är den gemensamma nämnaren för alla att de samtliga fått dåliga lägen.

Darling Mearas har tillhört sin kulls tuffaste genom hela karriären och kan på sin meritlista skryta med seger i Oaks som treåring och andraplatsen i Stochampionatet förra året.

I år som femåring har utvecklingen fortsatt och för två starter sedan segrade hon i Sto-EM efter en kvick avslutning. Målet därefter har varit Sto-SM och på lördag tar hon upp kampen mot bland andra Cash Crowe – som hon besegrade vid deras senaste möte.

– Hon var jättefin senast och jag var väldigt nöjd med henne, bättre än hon är nu kan hon nog inte vara. Vi har siktat mot det här loppet en tid så det var tråkigt med läget. Det är omöjligt att köra några lopp på förhand, vi får bestämma det under vägen men vi är ju utelämnade till vad andra gör här, särskilt från elftespår. Men det är klart att man tror alltid på chans med den här hästen. Hon går barfota bak och med jänkarvagn som senast, säger tränaren Stefan Persson till travnet.se.

Vad finns det för planer för henne i framtiden?

– Vi tar det här loppet först så får vi se sedan. Hon är inbjuden till ett lopp i Nederländerna längre fram och så kan Frankrike bli aktuellt. Samtidigt är det tufft där nere; det finns inga stolopp direkt så i så fall får hon gå ut och möta hingstarna. Men någon start i Frankrike i höst eller vinter är i alla fall jag lite sugen på.

Halmstadstränaren har ytterligare en trojka med sig till Åbys SM-dag.

I stayerloppet som inleder V75 gäller He’s A Diffacolt. En åttaåring som kom till Perssons regi i somras och som nu kör femte starten för tränaren. Motståndet nu är dock av en annan kaliber än han mött på sistone.

– Han har gjort det bra i alla starter för oss, men nu möter vi ett tuffare motstånd så jag tror det blir att smyga med och hoppas på en peng i första hand. Det är en allround häst annars och vilken distans som det är känns inte som om det spelar någon roll. Vi kör med vanlig vagn nu igen då det är voltstart.

Mycket spännande att se blir förstås Bonnies Celebrity i Monté-SM (V75-3) som verkligen hittat sin grej med att tävla under sadel. Tillsammans med duktiga Tova Bengtsson har valacken tagit sex raka segrar i monté och skapat rubriker. I SM väntar också för honom ett motstånd som man tidigare inte har ställts emot.

– Hästen har verkligen varit på topp men nu möter vi ett annat motstånd, mycket tuffare. Vi fick också nästan det sämsta spåret. Jag är aldrig uppgiven på förhand med mina hästar men man ska inte ha allt för stora förväntningar på honom den här gången.

Stall Persson har också en kandidat i Lärlings-SM (V75-4) där Magnus A Djuse fått uppdraget att köra Wingait Erik. Femåringen galopperade in mot upploppet senast med en framskjuten placering på gaffeln.

– Vi provade att lätta honom senast och funkade inte, därav galoppen. Vi återgår till hästens ordinarie balans till den här gången. Formen är bra annars och jag tror inte att han gör bort sig, men alla mina fyra hästar har tyvärr fått dåliga lägen och sjundespåret är inte bra för honom då han dessutom inte är så snabb ut, säger Stefan Persson. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Segerföljetongen fortsätter för Aubrion du Gers?

Segerföljetongen fortsätter för Aubrion du Gers?

Aubrion du Gers verkar omöjlig att stoppa i Frankrike och på söndag är det Bouscat-banan i Bordeaux som får besök av Jean-Michel Bazires superstjärna. Han jagar tionde raka.

Åttaårige valacken Aubrion du Gers har blivit en långvarig segerföljetong hemma i Frankrike. Hästen ståtar med nio raka segrar efter att senast ha vunnit Grand Prix Anjou-Maine och har på sina senaste 17 starter mäktiga 16 segrar. Nu på söndag drar tåget till Bordeaux.

Uppgiften som väntar är Grand Prix du Sud-Ouest med ett förstapris på 90 000 euro, ett lopp som Aubrion du Gers är titelförsvarare i. Bland söndagens motstånd finns Rocky Winner, finländska Ranch Kelly som kommer från en imponerande seger och Sébastien Guaratos ädle Carat Williams som här gör första starten sedan Prix René Ballière i somras. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2550 auto

1 Ranch Kelly – Hannu Torvinen
2 Vulcain du Vandel – Benjamin Goetz
3 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
4 Rocky Winner – Frédéric Clozier
5 Une Sérénade – Serge Peltier
6 Carat Williams – David Thomain
7 Tony Gio – Jean-Philippe Monclin
8 Vensoc de Minel – Gabriele Gelormini
9 Varus du Bocage – Julien Foin
10 Aribo Mix – Dominik Cordeau

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel en av tretton vid höstens avelsvärdering
Nästa nyhet
Lionel en av tretton vid höstens avelsvärdering

Lionel en av tretton vid höstens avelsvärdering

Lionel är en av hästarna i lördagens VM-loppet i USA. I november väntar en annan uppgift för norrmannen – som är en av hingstarna vid höstens avelsvärdering i Eskilstuna.

Det är som vanligt i samband med Breeders Crown-helgen på Sundbyholm den 9-10 november som höstens avels-värdering av varmblodiga hingstar ska hållas. Svensk Travsport har nu klart med listan över deltagarna. Totalt handlar det om tio anmälda hingstar och tillkommer gör tre listhingstar.

Bland hästarna som ska visas upp märks norske stjärnan Lionel med 13,7 miljoner kronor på kontot och som i helgen har chansen att vinna VM-loppet i New York. Vid avelsvärderingen får han sällskap av en landsman som redan blivit världsmästare – nämligen Papagayo E. Andra spännande namn som ska synas är Love Matters, Milligan’s School och fyraårige stjärnan Very Kronos. (Foto: ALN).

Anmälda hingstar:

Day or Night In
Enterprise
Jupiter Rodney
King City
Lionel
Love Matters
Milligan’s School
Papagayo E.
Rapide du Pommeau
Very Kronos

Listhingstar:

Code Bon
Devious Man
Fourth Dimension

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Axevalla

Fredag: V65-tips till Axevalla

V65 Axevalla 12 oktober 2018

Omgången: Småkul omgång då Axevalla kör V65-tävlingar, men jag har stor tro på spiken som inte ens verkar bli favorit och ett kul motbud i annat lopp jag dubblar med!

Spiken: 11 Sanda Love (V65-4) var helt överlägsen senast och det tror jag var början på en toppenhöst för hans del!

V65-förslaget är på 1800 kronor.

10-4-8 (1-3)
1-3-4-5-6-7 (11-2)
9-7-10-5-11-12-6-3-2-1 (4-8)
11 Sanda Love (3-6)
6-3-1-7-5 (2-8)
4-1 (5-2)

3x6x10x1x5x2 = 1800 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

6 – 1 x 500
3 – 4 x 300
3 – 1 x 200

V65-1:

Ranking: A: 10-4-8 B: 1-3-9-12-13-7 C: 6-5-11

Spetsanalys: Jag tror att det är Emile K. som sitter från ledningen tidigt trots spåret.

Loppanalys:

4 Emilie K. rundade tidigt till ledningen senast efter att ha blivit över från sitt innerspår.Sedan sprang hästen undan med 11 sista 800 metrarna och det var övertygande insats. Eklundh meddelar att hon har blivit åtgärdad efter det och det behöver inte vara samma fina form, och han vill helst köra henne i ryggar. Det kan bli tidig ledning trots allt, spåret är bättre efter strykning och hon har spetsat med spår 2 vid två tillfällen.

10 Silent Victory trodde jag mycket på vid segern i liknande lunchlopp i Axevalla och hon vann säkert från ledningen. Visade senast att hon går från andra positioner, och i Finland har hon varit bra på rulle. Fick aldrig slag i en bra Sincerely Face senast, men den sprang bara undan på racerbalans.

Dessa två är lite bättre än de andra, men jag tar även med 8 Donna Mearas som gör första i ny regi och får Jepson upp och då streckar jag.

1 Dance Streamline gör debut i ny regi hos Claes Svensson, men det låter sådär då hon inte övertygat i träningen.

V65-2:

Ranking: A: 1-3-4-5 B: 6-7-11-2-10 C: 12-9-8

Spetsanalys: Adonis Rich har visat mest startsnabbhet, men dessa är ganska osynade hela bunten.

Loppanalys: 3 Bransbys Juke Box har varit bra vid sina tre starter i karriären, och senast vann han kontrollerat efter att ha körts till ledningen inför slutvarvet. Det är en häst som tar en del mark och han bör bli allt bättre då han är flegmatisk av sig. Detta är första gången bakom bilen, som ska testas före tävlingarna, men tränaren verkar inte så orolig. Givetvis klart plus med Kim Eriksson upp och det är vettig segerchans.

Klart intressant motbud måste 1 Tricky Face vara som står på tur för seger. Kunde inte hålla upp innerspåret senast, men spurtade bra till slut och upploppet gillade jag hur treåringen tog för sig. Gick bra även starten före och första segern kommer vilken start som helst är min känsla, för de 13 sista 700 hästen kan duger bra.

4 Hug Me Boko galopperade bort sig i första kurvan senast som storfavorit, men visade fart i starterna före som räcker i ett ganska normalt lopp som detta är. Benzon i vagnen är småkul.

Jag betalar även för 5 Adonis Rich som ses som spetsfavorit, och det är mycket värt i dessa typer av lopp.

V65-3:

Ranking: A: 9-7-10 B: 5-11-12-6-3-2-1 C: 4-8

Spetsanalys: One Direction var inte lika snabb senast, men öppnade snabbt vid segern. After Eight öppnar snabbt, men tänkbart att denne släpper till Big Marke.

Loppanalys: 9 Vien Ici är klar favorit och efter senaste insatsen kan jag köpa det för den var svettig! Han hängde i tredjespår första 1300 metrarna innan man nådde dödens och då gick varvet på 12,5 och han fick bara ge sig för norska segerstaplaren Mellby Frodo. Nu är det debut över 1640 meter och det ser jag som minus och från bakspår kan det alltid ”häxa”.

Loppet är öppet om favoriten bränner. 7 Big Marke tog senaste segern från ledningen, och var knappast frisk senast då han gav upp helt från samma position som 18 för tio favorit. Pausat lite, men ändå intressant då det finns chans att köra till ledningen med vassa Jepson i vagnen.

10 Jessica Pride höll farten bra hela vägen efter smygresa senast och kan ramla in med klaff på bitarna. 5 After Eight är tidig från spets eller ledarryggen som det bör bli.

V65-4:

Ranking: A: 11 B: 3-6-9-1-2-5 C: 10-7-12-8-13-4 

Spetsanalys: Mycket öppet då de inte varit så snabba och det är 2640 meter. Chill Out Joe med Kaj kanske är svaret?

Loppanalys: 6 Draft One är favorit och det är en klart bra häst för denna låga klass som varit 2-2-1 vid årets tre starter, och senast bara dundrade han undan trots kort galopp och forcering till ledningen och vann med 50 meter! Var bra utan att få slag i Knifetown Lover starten före, men den är bra då den är bra. Nu har han dock varit borta i fyra månader från tävling och varit sjuk.Han har gått banjobb, men jag tror det kan fattas även om Knutsson brukar ha vältrimmat.

Jag spikar därför emot då jag verkligen gillade 11 Sanda Love senast då sexåringen visserligen inte mötte så mycket, men han var helt överlägsen för Preben Sövik och det såg ut att finnas flera växlar kvar. Det är en strulig häst som kommit igång först som sexåring, och det blev galopp i debuten för Bergh, och han har många galopper i karriären men fortsätter han på inslagna vägen som han kom in på senast så tror jag han kommer ha fina pengar att springa in framöver. Kul chansspik!

Vid gardering ska 3 Rob Dyrdek med, han har byggts upp efter halsproblem och var nära segern från dödens näst senast och spurtade bra då man tog av skorna senast. Även stallkamraten 9 Kaci räknas, varit ute i lopp med 100.000 i förstapris två gånger i rad och sådant brukar härda dem.

V65-5:

Ranking: A: 6-3 B: 1-7-5 C: 2-8-11-10-9 

Spetsanalys: Hope of Joy var mycket snabb vid spetssegern på Färjestad, och öppnar bättre en bit ut i banan mot från innerspår som senast. Kan mycket väl ta ledningen, men får Dornoch Am över sig direkt.

Loppanalys: 6 Dornoch Am är storfavorit, och den har vunnit på V75 i Gävle då Örjan drog i ganska jämn fart och hästen klev undan. Det blev för tufft i spåren i V75-finalen senast där Emile Zola Sisu drog i rena elitloppstempot. Det hade gått fyra veckor mellan starterna och formen är säkert bättre nu, och lyckas Kim köra till ledningen med denne startsnabba herre så är loppet säkert över.

Det finns ett hot och det är 3 Hope of Joy som var mycket snabb vid senaste segern då det var pang till ledningen och undan på 11,8. Bättre spår att öppna snabbt med nu liten bit ut i banan, och kanske testar Micke att köra från ledningen. Kommer favoriten bort av någon anledning så kan det hålla och som skräll testar jag att spela LD.

Kör dessa mot varandra öppnas loppet upp, och 1 Elway Am duger gott om det löser sig från innerspåret. Detta är ett test för att få upp snabbhet i honom till Breeders som är nästa mål, men han kommer tappa första biten och 1600 meter är väl kort.

7 Keycard kan springa snabbt och jag betalar för skrällen 5 Hush Teemer som nu är på väg mot toppformen, insatsen senast var positiv!

V65-6:

Ranking: A: 4-1 B: 5-2-9 C: 8-3-7-6

Spetsanalys: Dokonjo var snabb då han spetsade från innerspår och kan hålla ut dem. Jag tycker inte att Nonstop Cheri varit snabbare, och tror inte den kommer förbi av egen kraft.

Loppanalys: 4 Nonstop Cheri är nästa favorit, och här är det bra chans att han är bäst, för insatsen senast var riktigt bra. Han öppnade snabbt utan att få ledningen, men hade sedan ändå mod att gå i riktig närkamp med Born Unicorn över upploppet. Det är samma med denna favorit, kommer man till spets är det toppchans men kan vara upptaget där. Nu är ledningen inget måste, vilket han visade senast.

Jag dubblar med 1 Dokonjo som har bra länge äntligen! Han trivs på Axevalla där han tagit sju av sina elva segrar och höll upp ledningen då han senast hade innerspår, även om det inte var med stor marginal. De är inte så våldsamt startsnabba utanpå honom och jag ser det som bra spetschans och i spets strider han bra. Han har segrat vid fyra av nio spetslopp och varit tapper vid flera av torskarna. Kul att dubbla med!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stjärnfyllt i de sista Breeders Crown-försöken
Nästa nyhet
Stjärnfyllt i de sista Breeders Crown-försöken

Stjärnfyllt i de sista Breeders Crown-försöken

Vid Axevallas tävlingar på tisdag körs de sista försöken i Breeders Crown. Något som fått flera av kulltopparna att lockas till Skaraslätten. Dit inkluderas färske Kriterie-vinnaren Inti Boko.

Det är på Solvalla den 28 oktober som semifinalerna till Breeders Crown avgörs. Finalerna körs två veckor senare i Eskilstuna. Då väntar 800 000 kronor på vinnarna i vardera final, dessutom i flera fall med chans till den dubbla summan genom premiechansen.

Sista försöken att säkra platser till just semifinalerna sker på Axevalla kommande tisdag och det är ett faktum som bidragit till riktigt starka startlistor. Bland annat gör Timo Nurmos färske Kriterie-vinnare Inti Boko sin första start sedan just den segern. Han möter bland andra fine Forfantone Am.

Försöket för treåriga ston ser också en hel del juveler. Fyra Oaks-finalister finns med, däribland fyran Global Vintage. Försöket för de ett år äldre stona ser en dust mellan Derbystoet-tvåan Europhile Am och tuffa namn som Global Upper Style och Maharani de Baroda. I loppet för de jämngamla hingstarna och valackerna hittar vi Derby-femman Transcendence, Sprintermästaren-trean Super War Horse samt Lucifer Lane i en comeback. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

BC treåriga ston, 2140 auto

1 Fanny Chenal – Björn Goop
2 Zeta Kronos – Erik Adielsson
3 Petunia – Mattias Djuse
4 Global Vintage – Jorma Kontio
5 Ti Punch Broline – Claes Sjöström
6 Aleppo Pine – Kenneth Haugstad
7 Evelyn – Örjan Kihlström
8 Sweet on You – Ulf Ohlsson
9 Maggie Cash – Thomas Dalborg
10 Activated – Carl Johan Jepson
11 Bechamel – André Eklundh
12 Flash Am – Kim Eriksson

BC fyraåriga ston, 2140 auto

1 Global Upper Style – Peter Untersteiner
2 Global Upfront – Kim Eriksson
3 Maharani de Baroda – Björn Goop
4 Willow Pride – Erik Adielsson
5 Butterfly Ima – Åke Lindblom
6 Olga Utca – Kenneth Haugstad
7 Lady Youline – Claes Sjöström
8 Europhile Am – Ulf Ohlsson
9 Mellby Fashion – Jörgen Westholm
10 Hevin Boko – Jorma Kontio
11 Rose Mary – André Eklundh
12 Rita C.D. – Örjan Kihlström

BC treåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Filur Sisu – Per Nordström
2 Royal Muscle – Frode Hamre
3 Baritone Artist – Markus B Svedberg
4 Zelig Kronos – Wilhelm Paal
5 Fortfantone Am – Örjan Kihlström
6 Alfred Zonett – Robert Bergh
7 Inti Boko – Jorma Kontio
8 That’s Art – Peter Untersteiner
9 Global Wise Guy – Björn Goop
10 Look Håleryd – Ulf Ohlsson
11 Farlander Am – Carl Johan Jepson
12 Kaiser Southwind – Åke Lindblom

BC fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Output Pressure – Carl Johan Jepson
2 Starforlife Palema – Mikael J Andersson
3 Vainqueur R.P. – Ulf Ohlsson
4 Super War Horse – Björn Goop
5 Transcendence – Anders Svanstedt
6 Indy Lane – Kim Eriksson
7 Son of God – Örjan Kihlström
8 Spickleback Face – Robert Bergh
9 Adiago Trot – Erik Adielsson
10 Emile Zola Sisu – Jorma Kontio
11 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
12 My Dream Art – Jörgen Westholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Kvick Quick Crown satte punkt i svår omgång

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson