Who’s Who är fanbärare för det svenska laget när Grand Prix de l’UET avgörs på Vincennes den här fredagen. Kvällens innehåller också spännande race för tre- och femåringarna.

Pasi Aikios fyraårige kanon Who’s Who hade inga problem att följa upp segern i Svenskt Travderby med en ny seger också i uttagningen till Grand Prix de l’UET, eller Europa-derbyt. På fredag kväll körs finalen över Vincennes kolstybb. 200 000 euro tillfaller vinnaren, förutom Who’s Who är ytterligare fem hästar tränade i Sverige.

Björn Goop har en duo och kör själv Chianti, den andra försökvinnaren från Solvalla. Eric Raffin får förtroendet bakom Mellby Free. Debut på Vincennes gör Mikael J Andersson som kuskar Pär Hedberg-tränade Dream Night Palema. Jorma Kontio kör förstås Villiam, medan svensksextetten kompletteras med Short in Cash som får Christoffer Eriksson i sulkyn. Den stora utma-naren till Who’s Who, på förhand i alla fall, är högkapable fransmannen Earl Simon som tränas av Jarmo Niskanen.

Under kvällens ska avgöras även Europeiskt treårings-championat och dito lopp för femåringarna, båda har 45 000 euro i förstapriser. I treåringsloppet sitter Björn Goop åter upp bakom Sébastien Guaratos monstertalang Face Time Bourbon som ska tampas med bland andra Tomas Malmqvists Holy Water samt ettan och tvåan från det norska Kriteriet, Stoletheshow och Catherine’s Chevy.

Femåringschampionatet ser Björn Goops Super Nice i startlistan, Örjan Kihlström kör Moni Viking och mot sig får de bland andra österrikiske Elitlopps-hästen Orlando Jet och duktiga fransmännen Dijon och Django Riff (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Grand Prix de l’UET, 2100 auto

1 Dream Night Palema – Mikael J Andersson
2 Chianti – Björn Goop
3 Broadwell – Robin Bakker
4 Earl Simon – Franck Nivard
5 Who’s Who – Örjan Kihlström
6 Eridan – David Thomain
7 Esmondo – Jérôme Chavatte
8 Villiam – Jorma Kontio
9 Hooter Usa – Alexandre Abrivard
10 Mellby Free – Eric Raffin
11 Easy des Racques – Jean-Philippe Monclin
12 Short in Cash – Christoffer Eriksson

EM för treåringar, 2100 auto

1 Avalon Mists – Robin Bakker
2 Fly With Us – Eric Raffin
3 Mister F Daag – Alexandre Abrivard
4 Holy Water – Christoffer Eriksson
5 Follow You – Matthieu Abrivard
6 Catherine’s Chevy – Eirik Höitomt
7 Face Time Bourbon – Björn Goop
8 Zidane Grif – Franck Nivard
9 Stoletheshow – Erlend Rennesvik
10 Fric du Chêne – Gabriele Gelormini
11 Fabriz du Gite – Franck Ouvrie
12 Flocki d’Aurcy – Yoann Lebourgeois
13 Fortaleza – William Bigeon
14 Fifty Kalouma – Thierry Duvaldestin
15 Fighter Smart – Mathieu Mottier

EM för femåringar, 2100 auto

1 Orlando Jet – Rudolf Haller
2 Dijon – Romain Derieux
3 Moni Viking – Örjan Kihlström
4 Dragon des Racques – Alexandre Abrivard
5 Wotan Casei – Gerhard Mayr
6 Unicorno Slm – Jean-Philippe Monclin
7 Django Riff – Yoann Lebourgeois
8 Super Nice – Björn Goop
9 Doberman – Franck Nivard
10 Daska de l’Océan – Karl Champenois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
ATG stoppar Multijackpoten: ”Målet är redan nått”

ATG stoppar Multijackpoten: ”Målet är redan nått”

Tanken var att ATG inte skulle dela ut några jackpot-pengar på V75 förrän den 10 november, men från och med den här lördagen återgår man till de gamla jackpot-rutinerna. Det sedan ”målet redan är nått”.

För fyra veckor sedan, inför omgången av V75 på Hagmyren den 15 september, meddelade ATG att man hade för avsikt att samla in alla jackpotpengar under de närmaste åtta omgångarna för att dela ut i en så kallad ”Multijackpot” på V75 den 10 november. 80 procent av eventuella jackpot-pengar under perioden skulle delas ut då, resterande 20 procent sparas till ”Winter Burst” på nyårsafton.

Men redan från och med helgens V75-omgång, på Åby med SM-dagen, återgår man till sina vanliga jackpotrutiner; eventuell utebliven utdelning på sju eller fem rätt flyttas över till efterföljande V75-omgång till och med den 22 december.

ATG har tagit beslutet efter att de senaste veckorna fyllts med ovanligt många jackpotar. ATG menar i ett pressmeddelande att räknar med att det kommer överföras 111 miljoner kronor till sjurättspotten den 10 november.

– Vårt mål var att kunna erbjuda en rekordstor pott och chans till rekordvinst för sju rätt vid Eskilstunas V75-tävlingar 10 november. Och det målet är redan nått. Det blir en rekordpott och chans till alla tiders vinstrekord på Sveriges största spel, säger Peter Magnsjö, som är t f försäljningschef på ATG i pressmeddelandet. (Foto: ALN).

Läs även: ATG:s satsning V75 utan jackpot i två månader

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fanny Chenal slog killarna i Sikta mot stjärnorna
Nästa nyhet
Fanny Chenal slog killarna i Sikta mot stjärnorna

Fanny Chenal slog killarna i Sikta mot stjärnorna

Stoet slog grabbarna. Fanny Chenal ledde varje meter i finalen av Sikta mot stjärnorna för de treåriga travarna på Mantorp för sin tränare Björn Goop.

Fanny Chenal var hästen som fick strykas ur Oaks-kvalen på grund av ett fel vid anmälningarna. På Mantorp tog hon revansch under måndagen när hon slog killarna i finalen av Sikta mot stjärnorna. En seger som förbättrade kontot med 200 000 kronor.

Den i Belgien ägda Love You-dottern gjorde processen kort med motståndet. Fanny Chenal var snabb ut och spetsade direkt. Ledarinnan ökade successivt tempot och genom sista sväng var det bara den i dödens travande Mellby Glader som förmådde haka på något så när. Något hot om segern utgjorde han dock inte; Fanny Chenal höll lätt undan på 1.13,8a/2140. Stoets fjärde seger i den sjunde starten.

– Hon var jätteduktig, en stark och rejäl märr. Jag tror mycket på henne, hon kan utvecklas till nästa år. Hästen är stor och kan bli ännu starkare, sa Björn Goop i Vinnare V64. (Foto: ALN).

Läs även: Björn Goop historisk – Sveriges segerrikaste kusk

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop historisk - Sveriges segerrikaste kusk
Nästa nyhet
Björn Goop historisk – Sveriges segerrikaste kusk

Björn Goop historisk – Sveriges segerrikaste kusk

På måndagskvällen skrev Björn Goop historia. Genom att ta sin karriärs seger 6746 passerade han sin far Olle Goop som den segerrikaste svenska kusken.

En januarikväll på Axevalla 1994 tog Björn Goop sin första kuskseger i en karriär som därefter pekat spikrakt uppåt. Vid Mantorps tävlingar på måndagen, 24 år och nästan 9 månader senare, skrev han in sig i historieböckerna som den segerrikaste svenskfödde kusken genom tiderna.

Mannen som haft rekordet innan var förstås inte vem som helst – utan hans egen pappa Olle Goop. Inför måndagens tävlingar hade Björn en seger färre än Olle, men efter att först vunnit med stallets Fanny Chenal togs senare den historiska segern med Catch My Love, tränad av Tomasz Wisniewski.

– Det har inte varit lätt att nå upp till Olles mål och resultat, men jag har alltid eftersträvat att bli så duktig som möjligt, att lyckas så bra som möjligt. På den resan har jag haft världens snällaste pappa som varit ett stort stöd, inspirerat och alltid gett mig fria händer att prova mig fram som kusk och tränare, säger Björn Goop på travsport.se.

Björn Goop har på sina 6746 segrar vunnit det mesta som går att vinna. På meritlistan finns segrar i såväl Derbyt som Kriteriet, tre triumfer i Elitloppet och inte minst årets seger i Prix d’Amérique.

Av i Sverige verksamma kuskar har i Finland födde Jorma Kontio flest segrar, med cirka 10 600. Över 6000 segrar har förutom Björn och Olle Goop också Stig H Johansson, Örjan Kihlström och Åke Svanstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express försvarar sin titel i SM på Åby
Nästa nyhet
Readly Express försvarar sin titel i SM på Åby

Readly Express försvarar sin titel i SM på Åby

Readly Express beger sig till Åbytravet i helgen för att återuppta segerraden och försvara sin titel i Svenskt Mästerskap. Men för det krävs i så fall att runda fältet från sämsta läget.

Efter tredjepriset i Trotting Masters-finalen senast, är Readly Express redo igen. Precis som då är det Björn Goop som sätter sig i sulkyn bakom PdA-vinnaren då han på lördag ska försöka försvara sin SM-titel på Åbytravet. En halv miljon kronor väntar på vinnaren.

Någon lycka vid spårlottningen kan då inte påstås att Readly Express hade – han fick bricka tolv bakom bilen. Bland motståndet hittar vi tuffe Cyber Lane som ska köras av Christoffer Eriksson då Johan Untersteiner åker till USA för att köra Pastore Bob i VM-loppet. Utmanar gör också Sorbet, som varit tvåa i Sundsvall Open Trot och fyra i Trotting Masters, samt Carabinieri som varit framgångsrik i de långa loppen den senaste tiden.

En halv miljon kronor går också till vinnaren i Sto-SM. Här ska bland andra Cash Crowe möta In Toto Sund och Darling Mearas om titeln. De svenska mästerskapen står som spön i backen på Åby under lördagen och avgöras ska även: Monté-SM (på V75), Lärlings-SM, Ungdoms-SM, Montéryttare-SM samt också Amatör-SM. (Foto: ALN).

Här är startlistorna till SM och Sto-SM:

Svenskt Mästerskap, 2640 auto

1 Racing Mange – Joakim Lövgren
2 In Vain Sund – Erik Adielsson
3 Digital Ink – Robert Bergh
4 Cyber Lane – Christoffer Eriksson
5 Sorbet – Örjan Kihlström
6 Angle of Attack – Kim Eriksson
7 Qahar Q.C. – Per Lennartsson
8 Spitcam Jubb – Oskar J Andersson
9 West Wing – Stefan Söderkvist
10 Carabinieri – Peter Untersteiner
11 Dante Boko – Adrian Kolgjini
12 Readly Express – Björn Goop

Sto-SM, 2140 auto

1 Dear Friend – Erik Adielsson
2 Cash Crowe – Christoffer Eriksson
3 Super Ariel – Micael Melander
4 Bijou Bourbon H.M. – Marc Elias
5 Kash Brodda – Peter Untersteiner
6 Swish Lane – Björn Goop
7 Mulligan – Thomas Uhrberg
8 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson
9 Ellieann – Sofia Frilén
10 Firewire – Niclas Stenquist
11 Darling Mearas – Stefan Persson
12 In Toto Sund – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Peter Untersteiner runt om i det danska Kriteriet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson