Robert Bergh-tränade Balfour trivs prima i födelselandet Frankrike. Vid fredagens tävlingar på Vincennes kom den fjärde raka segern.

Sjuårige Balfour täljer guld i Frankrike för dagen. Den av Robert Bergh tränade valacken ordnade på fredagskvällen sin fjärde raka fullträff när han för Gabriele Gelormini hemförde quinté-loppet. Segern var värd 29 500 euro.

Balfour kom tidigt fram för att överta ledningen och skulle sedan inte släppa ifrån sig den positionen. Motståndet anföll i flera spår över upploppet, särskilt danske Tripolini V.P. avslutade sylvasst, men Balfour höll starkt undan på segertiden 1.14,3/2850 meter på lilla banan. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Takter med trippla chanser i Kentucky Futurity

Takter med trippla chanser i Kentucky Futurity

Jimmy Takter har tre bidrag, Åke Svanstedt och Marcus Melander ett var när anrika Kentucky Futurity avgörs på söndag. Bara tolv hästar anmäldes – ändå körs det två elimineringsheat.

Det är på söndag som årets Kentucky Futurity körs på klassiska The Red Mile i Lexington. Finalen har 434 000 dollar i samlad prissumma. Tolv hästar anmäldes till loppet men arrangörerna har ändå valt att dela upp loppet i två försök och final. Av de sex hästarna i varje försök, går fem av dem till finalen.

Jimmy Takter har tre hästar med. Hambo-trean Tactical Landing får med sig stallkamraterna You Know You Do och i det andra försöket Zephyr Kronos. Marcus Melander representeras av Evaluate, som tidigare i år var femma i Hambletonian. Åke Svanstedt sitter kanske bakom favoriten – Six Pack dyker upp i den andra elimineringen. Andra starka namn som jagar segern är Crystal Fashion och Met’s Hall.

Hambo-vinnaren Atlanta går i stället ut i Kentucky Futurity Filly (224 000$) för ston, som ser ut att bli en minst lika tuff match. Åtta ston finns i varje försök, topp fem går till finalen. Atlanta möter redan i försöket sina kanske två tuffaste konkurrenter, Takters Manchego och Svanstedts Plunge Blue Chip. (Foto: ALN).

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

Kentucky Futurity, försök 1, 1609 auto

1 Eurobond – David Miller
2 Crystal Fashion – Tim Tetrick
3 Missle Hill – Douglas McNair
4 You Know You Do – Jimmy Takter
5 Evaluate – Brian Sears (M.Melander)
6 Tactical Landing – Jimmy Takter

Kentucky Futurity, försök 2, 1609 auto

1 Six Pack – Åke Svanstedt
2 Zephyr Kronos – Yannic Gingras (J.Takter)
3 Met’s Hall – Andy Miller
4 Patent Leather – Tim Tetrick
5 Fashionwoodchopper – David Miller
6 Fiftydallarbill – Brett Miller

Kentucky Futurity Filly, försök 1, 1609 auto

1 Patt Matters – Matt Kakaley
2 Highland Dynamite – Simon Allard
3 Lily Stride – Tim Tetrick
4 Supergirl Riley – Marcus Miller
5 Nixie Volo – Corey Callahan
6 Courtney Hanover – Rick Zeron
7 Perfect Summer K – Matt Kakaley
8 Sevivorum – Andy Miller

Kentucky Futurity Filly, försök 2, 1609 auto

1 Piranha Fury – David Miller
2 Msnaughtyashill – Brandon Bates
3 Atlanta – Scott Zeron
4 Top Expectations – Marcus Miller
5 Golden Muscle – Tim Tetrick
6 Plunge Blue Chip – Åke Svanstedt
7 Looking For Zelda – Matt Kakaley
8 Manchego – Yannick Gingras

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guld i Silverstoet för talangfull Grande Diva Sisu
Nästa nyhet
Guld i Silverstoet för talangfull Grande Diva Sisu

Guld i Silverstoet för talangfull Grande Diva Sisu

Per Nordström har tagit fram flera fina unghästar och på Axevalla presenterade han en ny talang. Grande Diva Sisu var överlägsen i Silverstoet.

100 000 kronor stod på spel när tvååringsmatchen för ston Silverstoet avgjordes under torsdagen på Axevalla. Ready Cash-dottern Grande Diva Sisu var tvåa på en stark tid i debuten och gjordes nu i sin andra start till klar favorit. Helt rätt av spelarna, skulle det visa sig.

Dramatiken i loppet var egentligen över redan efter några hundra meter. Per Nordström lät sin häst sticka iväg bakom bilen och Grande Diva Sisu satt i spets vid ingången av första sväng. Sedan några av motståndarna dessutom galopperat bort sig, blev vägen mot mållinjen än enklare. Med närmare tio längder gick den tvååriga talangen undan till slut på segertiden 1.15,2a/1640. Nu väntar större uppgifter.

– Det var ett steg i matchningen och om allt känns bra så siktar vi nu mot Svampen. Hon har en fantastisk teknik, i dag lät jag henne bara knalla på som hon själv ville. Fortsätter den här utvecklingen kan det bli något stort, sa Per Nordström i Vinnare V64.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Ove A åter:"spelarna får ha överseende"
Nästa nyhet
Inför V75: Ove A åter:”spelarna får ha överseende”

Inför V75: Ove A åter:”spelarna får ha överseende”

Det har bara gått lite mer än sex veckor sedan Ove A Lindqvist skadades svårt i en olycka på Bollnästravet. Men redan till helgen är kusken tillbaka i sulkyn. Vid Skellefteås V75-tävlingar på lördag kör han två hästar. Förhoppningsvis i alla fall.

Det var den 21 augusti på Bollnästravet som Tåga Kongen utan förvarning sparkade bakut i ledningen vid utgången av sista sväng. För kusken Ove A Lindqvist fanns det ingen chans att värja sig; han föll ur sulkyn framför det anstormande fältet. Den 57-årige catchdrivern fick färdas till sjukhus där det kunde konstateras att han drabbats av flera frakturer, bland annat sju brutna revben.

Men det är segt virke i Lindqvist. Redan till den här helgen, bara sex veckor efter olyckan i Bollnäs är han tillbaka i sulkyn. Efter ett par uppsittningar på Östersundstravet under fredagen väntar Skellefteå och V75 på lördag. Hur känns det inför comebacken, Ove?

– Jo, men det känns bra ändå, tycker jag. Skadorna har läkt ihop bra och jag har kört ett par snabbjobb och det har fungerat, inga hetsiga eller dumma hästar i och för sig. Läkarna har sagt att vi ska prova de här två dagarna och se, sedan får vi ta ett nytt ställningstagande efter, säger Ove A Lindqvist till travnet.se.

Det har bara gått sex veckor lite drygt sedan olyckan, du har kommit tillbaka fort ändå?

– Ja, jag har väl blivit tvingad till det. Man kan inte bli borta för länge, jag tappar mina kunder och jag får heller ingen inkomst tyvärr. Vi får inte ut något på några försäkringar, i alla andra sammanhang funkar sådant men tydligen inte för oss. De kanske vill att vi ska köra halvskadade. Jag tycker det är svagt. Det har sagt att vi ska vara försäkrade genom tränarföreningen, men det enda det gett mig är att jag fått förtur i sjukvårdskön. Men om jag kommer till sjukhuset i ambulans, så tror jag att jag fått det ändå…

Hade din comeback kommit senare, om du hade kunnat?

– Det skulle jag nog tro i så fall, ja. De har haft det här uppe för samtal den senaste tiden så jag har ändå förhoppningar på att vi ska kunna få bättre förhållanden i sådana här situationer framöver.

Att Lindqvist under sin frånvaro ska ha drabbats av så kallad ringrost, tror han dock inte. Att köra travlopp sitter i ryggmärgen. Faktum är att det är kanske där han fungerar bäst för dagen.

– Det går på rutin det där. Jag har kört så många trav-lopp i mitt liv, så det där är inget jag haft någon tanke på. Det som är svårast för mig just nu är väl att ta mig mellan hästarna. Så fort jag går fortare så gör det ont som fan i revbenen. Det är lättare i sulkyn, men hästarna får nog springa mycket själva. Jag kommer väl inte göra några hårdare drivningar, så om det blir uppförstorat målfoto så kan det ju hänga på det. Spelarna får ha överseende.

Ove A kör fyra hästar på Skellefteåtravet på lördag om allt går väl, två av dem inom V75. I Steggbest Minne (V75-3) för kallbloden återkommer han bakom kapable Pydin, tränad av Niclas Torstemo.

– Han har väl gått sådär på slutet men formen är på väg uppåt, enligt Niclas Torstemo. Jag tycker det ser bra ut, även om det är ett lite ihåligt lopp kanske. Risken är att Lome Brage får bestämma lite för mycket. Men jag inbillar mig att det är en sprinter så det gäller för oss att komma fram till dödens och försöka göra det surt för honom, att sätta press. Det är nog vår chans.

I den femte avdelningen, Klass 2, heter styrningen New Joker, tränad av Solängetamatören Åsa Näsman. En fem-åring som kommit igång först i år men å andra sidan gjort det riktigt bra, sex segrar på elva starter. Ove har kört vid samtliga.

– Det är en jättebra häst, men han kommer nog inte till ledningen här. Hästen är inte alls dåligt ut, läget är bra och jag kommer ladda, men Pinewood Man är oerhört snabb ut så den kan vi inte hålla ut. Sedan tror jag att om det inte strular för mycket för Master Blaster så vinner den, fast om det skulle göra det så är det klart att jag tror på chans med min. Han gör alltid bra lopp och han skötte sig bra som trea på V75 senast.

En V75-seger så här direkt i comebacken, det skulle förstås sitta fint?

– Jag har två bra hästar i alla fall även om det i båda loppen känns som det finns någon annan som är för bra, jag har väl andra-, tredjehästen i båda i vilket fall. Det är klart det skulle sitta med en seger så här direkt, men jag kommer känna mig för på fredag och skulle det göra allt för ont så får jag väl avstå, men vi hoppas det funkar, säger Ove A Lindqvist. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Kalmar

Fredag: V65-tips till Kalmar

Omgången: Lunchtrav med V65 på Kalmartravet smygstartar helgen. Omgången ser, i alla fall på förhand som det brukar heta, ganska lättlöst ut med flera klara favoriter. Jag fastnar dock mest för Livi Magic (V65-2) som sett väldigt bra ut på sistone och har ett perfekt läge. Med två avdelningar där vi går kort öppnar det upp för att pensla på ordentligt mot slutet. Med några favoritfall kan utdelningen plötsligt skjuta i höjden.

Spiken:
Livi Magic (V65-2)

V65 Systemförslag:

V65-1: 1,6 (3-2)
V65-2: 2 Livi Magic (5-4)
V65-3: 1,2,5 (3-4)
V65-4: 2,3,4,6,8,10,12 (5-1)
V65-5: 1,2,3,4,5,7,9,11 (8-6)
V65-6: 2,3,6,9,11 (5-7)

2x1x3x7x8x5 = 1680 rader = 1680 kr

Lunchdubbeln spelförslag:

LD-1: 11
LD-2: 2

1 rad x 1000 kronor

V65-1:

Rank: A: 1-6. B: 3-2. C: 5-4.

Spetsanalys: Silver Annie är kvick ut och lär ha siktet inställt på att leda runt om, men Kung Edward kan också öppna snabbt och det finns en möjlighet att han tar sig förbi.

Loppanalys: Härliga grållan 1 Silver Annie är inne på sin sista tävlingssäsong men har verkligen sett fin ut i sina senaste starter. I ett litet fält där hon står förträffligt bra inne, måste hon ha en bra chans till seger. Vid sin senaste seger, för fyra starter sedan, var hon helläcker i spets och senast provade hon en repris men blev då avslagen sista biten av ryggen. Silver Annie är rask från start och tanken är förstås att hon ska leda det här från start till mål.

Jag kommer dock att dubbla systemet med 6 Kung Edward. En häst som kanske mest har haft framgångar i de längre loppen, men som också besitter mycket bra startresurser. Jag är inte främmande för att han kan slugga sig förbi Silver Annie i kampen om spets och lyckas det är den här starke femåringen inte alls enkelt att ta ned.

V65-2:

Rank: A: 2. B: 5-4-6-7-10-8-9. C: 1-3-11-12.

Spetsanalys: Livi Magic är mycket snabb ut och borde inte missa ledningen från perfekt läge.

Loppanalys: Omgången bäst val av singelstreck tycker jag att 2 Livi Magic är. Hon har sett väldigt bra ut vid sina tre segrar i år och näst senast, var hon nära att hålla till segern också för den delen. Vid den senaste starten drog hon iväg mot ledningen och anförde runt om i lite het stil, men kunde säkra segern utan problem ändå på 13,8a/1640. Jag tycker inte det här känns som ett särskilt märkvärdigt lopp och Livi Magic är klart bästa hästen i fältet. Ett perfekt spår två bakom bilen för en startsnabb häst gör förstås inte saken sämre. Jag spikar.

V65-3:

Rank: A: 2-5-1. B: 3. C: 4-6-7.

Spetsanalys: Inga riktiga startblixtar i loppet varför Farmer Jack nog gör ett försök att svara ut Ari Ben och Jack Bowler för att ta hand om spets.

Loppanalys: En trio hästar borde göra upp om segern här. Första strecket på 2 Farmer Jack, även om han på pengar står lite tuffare inne. Valacken har gjort ett par framträdanden på V75 under året och i ett ”vanligt” lopp i Halmstad senast fick han segern sedan ”vinnaren” galopperat kort före mål. Farmer Jack hade dock fått grepp om favoriten från dödens och visade fortsatt bra form. Läget här går inte att oja sig över och det ska vara bra chans från alla positioner för den starke sexåringen.

5 Jack Bowler mötte just Farmer Jack (och Sobel Jocke förresten) i sin näst senaste start och tog då ned den samme från dödens efter en duell. Han visade då 10,7 sista 700 och det var en riktigt bra insats. Senast i Visby hamnade han på vingel, men gick starkt över upploppet i skymundan så formen lär vara lika fin som innan. Positioner lär avgöra de två emellan.

1 Sobel Jocke får dock också ett streck, det känns rätt så heltäckt på systemet därmed. Han gick en bra avslutning som trea bakom ovan nämnda duo näst senast och följde sedan upp med seger efter en fin löpning.

V65-4:

Rank: A: 10. B: 2-3-6-8-4-12. C: 5-1-7-9.

Spetsanalys: Grace Occagnes är bra ut och min spetsfavorit från bästa läget, men även Saida Firestorm kan tänkas laddas iväg från början.

Loppanalys: Bästa hästen i fältet är definitivt 10 Tyfon Brodde. Raja Mirchi-sonen är inte helt säker på foten men när han är på rätt humör visar han mycket kapacitet. Typ som senast när han tågade fram via tredjespår för att nå ledningen efter 600 meter och sedan vinna med krafter kvar. Hästen att slå här.

Små system eller mångkuponger överväger spik här, men jag streckar vidare då vi har flera kul bud i loppet och bakspår över kort distans sällan är en plusvariant. Jag tänker främst på 2 Grace Occagnes som gjort två lopp efter uppehåll och uppträtt mycket förbättrat. Pressade sig till spets senast, fortsatte i bra tempo och höll klart bra som trea. Är snabb ut och trolig att leda det här loppet länge. 3 Sundbo Kaip har ännu ingen seger men hoppade bort en högst trolig sådan näst senast. 6 Harry Kane vinner heller inte så ofta, men var klart positiv som tvåa näst senast. 8 Do It Joker var hästen som slog Grace Occagnes senast efter att ha gått i dödens det sista varvet, luring trots spåret. 4 Saida Firestorm såg fin ut när hon spetsvann för tre starter sedan, men har sedan inte visat något. 12 Västerbo Calvados har heller inte sett jätterolig ut på sistone, men har betydligt mer kapacitet. Rysare om överpace.

V65-5, LD-1:

Rank: A: 11. B: 3-4-7-9-2-5-1. C: 8-6-10.

Spetsanalys: Flera startsnabba där J.F. Sånna provar hålla ut Mr Gorgonzola men jag tror Digital Extreme är allra snabbast och tar taktpinnen.

Loppanalys: Den självklara tipsettan här är 11 Staro Litchi. Raden ser inte buskul ut, men den är högst missvisande. För tre starter sedan var hon ute i finalen av Stosprintern och gången efter satt hon fast med krafter kvar i en uttagning till Derbystoet. Fastlåst med mycket sparat var hon också senast i ett V75-lopp. Staro Litchi har kapacitet som vida överglänser dagens motstånd och utan strul den här gången får vi tro att det är en mycket bra chans.

Men precis som i förra loppet finns det mycket som kan sätta käppar i hjulen, bakspår och kort distans igen och vi kan tjäna multum på att gardera upp här. 3 Digital Extreme tycker jag är väldigt intressant då han är blixtrande snabb ut och min spetshäst i loppet. Kan rinna undan om favoriten bommar. 4 Rosa Parks har snubblat i galopp två senaste starterna, men är van tuffare motstånd och inte alls någon dum sort. 7 Goliath Boko tillhör också kategorin kapabel men osäker, en utmanare om det löser sig från läget. 9 Lönshults Johannes visar fin form med två raka och har ett nytt fint smygläge. Både 2 J.F. Sånna och 5 Mr Gorgonzola är mycket snabba från start och möjliga rysare från spets eller rygg ledaren. 1 Moon’s Ballerina får sista strecket trots att hon inte vunnit på år och dagar. Men höll överraskande bra mot tufft motstånd i spets senast.

V65-6, LD-2:

Rank: A: 2. B: 6-9-11-3. C: 5-7-10-8.

Spetsanalys: Rianna Trot är hygglig ut, men troligtvis laddas Bonduran d’Inverne för att få överta. Om bra start kanske Call Me Brodda rentav kan hålla upp.

Loppanalys: Det har hittills inte blivit någon seger i karriärens elva starter för 2 Call Me Brodda, men det får nog sorteras in i otursfacket. Treåringen har varit ute mot kullens bästa mest hela säsongen och sitt vassaste lopp gjorde hon senast i en uttagning till Oaks. Stoet gick då i dödens och skaffade sig faktiskt greppet ur sista kurvan (spelad till 63 gånger) och slogs alltjämt om en finalbiljett då galoppen kom mitt på upploppet. Här möter hon förvisso äldre motståndare, men det känns som det ska vara en god möjlighet till att avlägga maiden nu.

Det stora systemet får plats med en kvartett till. 6 Bonduran d’Inverne har bra kapacitet och återkommer nu efter ett två månaders uppehåll. Han är helt okej ut och känns intressant som den troliga ledaren i loppet. 9 Beluga West tog två raka i somras och visade för två starter sedan fortsatt form då hon fick ge sig sista biten efter tungt lopp. Trevligt smygläge här. 11 Gloriant Silas har galopperat från start två senaste och återkommer nu efter en frånvaro. Felfri har han visat mycket fart och klaffar det är han inte alls borträknad här.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lexington: Ettåring för 3,6 miljoner till Ågren

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson