Efter att ha diskats från segern i Oslo Grand Prix på grund av dopning, fick Urlo dei Venti ett tre månader långt startförbud. På lördag är han tillbaka.

Den italienske stjärnan Urlo dei Venti var i början av säsongen en av Europas hetaste hästar, han vann också Oslo Grand Prix i juni men diskades i efterhand då det kom fram att femåringen tävlat i loppet med otillåtna medel. Dopningsprovet visade spår av ett kortisonpreparat.

Ett 90 dagar långt startförbud följde på dopningsdomen, men till helgen är Urlo dei Venti berättigad att starta igen. Och det gör han också – i Gran Premio Gaetano Turilli som avgörs på Capannelle-banan i Rom på lördag. Förstapriset i loppet är 39 100 euro.

Enrico Bellei ska liksom tidigare köra Urlo dei Venti som bland motståndet hittar fjolårsvinnaren Timone Ek och svenske Deimos Racing, numera i italiensk regi hos Erik Bondo. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Timone Ek – Alessandro Gocciadoro
2 Deimos Racing – Roberto Andreghetti
3 Testimonal Ok – Vincenzo P. Dell’Annunziata
4 Urlo dei Venti – Enrico Bellei
5 Superbo Capar – Francesco Facci
6 Sugar Rey – Federico Esposito
7 Showmar – Andrea Guzzinati
8 Sonia – René Legati

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop körde Guaratos löfte till vattentät seger

Goop körde Guaratos löfte till vattentät seger

Sébastien Guarato har en ny mycket spännande travare i treårige Face Time Bourbon. När hästen på Vincennes tog sin sjätte seger i sjunde starten satt Björn Goop åter i sulkyn.

Björn Goop tävlade på Vincennes under tisdagskvällen och fick, för andra gången i följd, uppdraget att styra Sébastien Guaratos synnerligen lovande Face Time Bourbon. Segern i Grupp 3-loppet Prix Kurse togs retfullt enkelt.

Face Time Bourbon (e. Ready Cash) behövde inte direkt förta sig. Hästen släpptes fram till ledningen då ett varv återstod och ekipaget hade därifrån fullständig kontroll över händelserna. Goop kikade sig över axeln in på upploppet, konstaterade att segern var klar och lät Face Time Bourbon sprinta undan med några längder den sista biten.

Segertiden skrevs till 1.12,6a/2100 meter över Vincennes lilla bana. Förstapriset var 36 000 euro. Face Time Bourbon nöp här sin tredje raka seger och har totalt sex segrar på sina sju starter. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alex Tröjborg spurtade vasst - svensktriss i Paris
Nästa nyhet
Alex Tröjborg spurtade vasst – svensktriss i Paris

Alex Tröjborg spurtade vasst – svensktriss i Paris

När Paris-banan Enghien tävlade på måndagen hade de svenska tränarna fina framgångar. I tur och ordning not-erades Jarmo Niskanen, Jörgen Westholm och Tomas Malmqvist för vinster.

Danskfödde Alex Tröjborg, i träning hos Tomas Malmqvist, har gjort ett par starter på fransk mark i höst och i ett sexår-ingslopp på Enghien kom fullträffen. Yoann Lebourgeois körde valacken till seger värd 20 250 euro.

Alex Tröjborg satt tidigt i ledningen men efter ombyten i spets landade han så småningom som fyra på innerspår. I sista sväng satt hästen fortsatt ”mitt i gröten” men när luckan uppenbarade sig invändigt över det långa upploppet, svarade hästen med en sylvass avslutning vilket ledde till en säker seger på 1.13,5a över 2150 meter.

*Något senare skötte Jörgen Westholm själv tömmarna bakom fransk-födde Figaro Vici. I ett lopp för treåringarna spetsade han, släppte, för att överta på nytt med varvet kvar. Village Mystic-sonen höll sedan säkert motståndet ifrån sig till andra raka segern på 1.16,9/2875. 13 050 euro var förstapriset.

*Tidigare samma tävlings-dag fick även i Frankrike stationerade Jarmo Niskanen segerdefilera. Som kusk bakom egentränade Donna Nina skrällde han i ett femåringslopp för ston. Donna Nina anförde fältet men fick sista biten släppa förbi sig Donna Viva. Men då denne diskades för orent trav tillföll vinsten Niskanens travare. 1.14,5/2875 meter var segertiden, 24 750 euro förtjänsten. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Giveitgasandgo och Kevin mästare i Halmstad
Nästa nyhet
Giveitgasandgo och Kevin mästare i Halmstad

Giveitgasandgo och Kevin mästare i Halmstad

Frode Hamre-tränade elitjänkaren Giveitgasandgo gästade Halmstadtravet på måndagen och kunde med Kevin Oscarsson i vagnen säkert hemföra Hallands-Mästaren.

Fyraårige Giveitgasandgo har haft en bra första säsong hos Frode Hamre, som bland annat ett innefattat silver i Olympiatravet och seger i Fyraåringseliten under Elitlopps-helgen. När norrmannen sände den femfaldige miljonären till Halmstad på måndagen, avgick han som favorit med guldet från HallandsMästaren. Ett lopp med 150 000 kronor till vinnaren.

Kevin Oscarsson fick för-troendet att ta plats i sulkyn och gjorde heller inga misstag bakom den fine travaren. Oasis Bi var förvisso raskast från start, men Giveitgasangdo letade sig direkt ut för att också överta spets ur den första svängen. Sedan var loppet under kontroll.

– Han var riktigt häftig, som att köra en Formel 1-bil. Hästen gjorde det han skulle och jag kände mig säker hela vägen, sa segerkusken i Vinnare V64.

Probo Op avslutade riktigt starkt i spåren, men utgjorde ingen fara för ledande Giveitgasandgo som nu noterade sin första seger sedan början av juni, på 1.12,1a/2140 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V65-tips till Jägersro
Nästa nyhet
Tisdag: V65-tips till Jägersro

Tisdag: V65-tips till Jägersro

V65 Jägersro 2 oktober

Omgången: Det är en mycket lurig V65-omgång där storfavoriterna inte känns så starka. Jag spikar en andrahandare som jag har bra feeling för!

Spiken: 2 Falk On Hill (V65-1) kördes passivt senast och fick inte chansen. Med två lopp i kroppen och från perfekt läge, och med trolig tuff öppning i benen på favoriten, så tror jag att Takter spurtar hem loppet! 

V65-förslaget är på 2304 kronor.

2 Falk On Hill (1-8)
8-1-9-3 (6-5)
3-1-10-5-9-11-12-2 (4-7)
9-1-3 (10-8)
3-11-2-13-12-7-5-4 (9-6)
4-6-7 (9-5)

1x4x8x3x8x3 = 2304 kr

DD-förslaget på 900 kronor:
3 – 4 x 500 kr
3 – 6,7 x 200 kr

V65-1

A: 2 B: 1-8-3 C: 5-6-9-7-4

Spetsstrid: Iago Zon kunde inte hålla spets senast den hade innerspår mot Aileron, men Lövgren såg inte ut att begära allt. Före det gjorde han det två gånger och har bra spetschans. Falk On Hill öppnar okej men utifrån är Rajah Press och Mr Pellegrino klart snabba och kanske kan överflyga favoriten?

Loppanalys: 1 Iago Zon var oerhört bra senast då Lövgren bara gasade hela loppet och 950 kvar övertogs ledningen. Tiderna kanske inte är korrekta från loppet då det skulle ha varit 09 första varvet, men han gick undan på lite stumma ben och vann på 11,2 i ensam stil. Han är snabb från start och det är klart att han kan springa hem det från ledningen. Det som gnager lite är att Lövgrens varit väldigt tveksamma vad gäller formen. Efter Iagos seger har det varit 35 starter från stallet och endast en seger! Nu är det 24 raka utan seger, och tio av dessa har varit spelade till mellan 2,50 och 5,10 så det borde ramlat in några vinster.

Han möter en klart bra häst i 2 Falk On Hill som kördes väl passivt senast av Takter då han inte attackerade från andra ytter då de kom bakifrån först med 400 meter till mål! Nu fick han gå med sparat bakom hästar över mål, och då det var andra starten efter uppehåll kan det varit bra för hästen. Nu borde man vilja tävla och läget är perfekt. Borde få ett bra lopp i draget och jag har feeling fr att han städar av dem. Omgången saknar starkare spikförslag och jag chansspikar till under 20%!

Det var 3 Speedy Foxy Vicane han satt i rygg på, men denne var dålig och rasade genom fältet och blev sist innan det var klart. Det är bra spurtade annars och hon var inte långt efter på låg 11-tid starten före.

Fjärde med chans är 8 Sobel Conway som enkelt städade av dem senast, men det såg bättre ut än det var då flera underpresterade/satt fast och som vanligt gav Comanche Moon upp från ledningen. Svårt läge på 1640 meter gör att han borde få svårt att komma till.

V65-2

A: 8-1-9-3 B: 6-5 C: 7-10-2-4

Spetsstrid: New Muscle Ås rids till ledningen då jag inte tror att Winston Laser vill ta emot.

Loppanalys: 1 Bonnies Celebrity kommer till start med fem raka segrar i monté och det är en häst som verkligen går till mål. Senast blev det enkelt till ledningen och lite av blufflopp, men han stack undan på lätta fötter, det gjorde han. Före det fångades Viking Olympic in snyggt i rafflande upplopp. Innerspår är lurigt, han är stressad av sig och var i galopp upp mot bilen tidigare, och inte givet han kliver iväg snabbt – eller ens felfritt. 

Mest intressant i loppet är 8 Dynamite Light som gör första starten i monté och får Sofia Adolfsson på ryggen och hon är överlägsen! Hästen visade fin form senast då han spurtade in som tvåa, även om det var snöpligt att Global Raceway fick chansen mellan galopperande hästar och slog av en frustrerad Adrian som slog pisken i vagnen!

6 New Muscle Ås kanske har vunnit klart då han inte segrat sedan maj 2017 och han har inte sin bästa bit på upploppet. Han kördes på chans senast och gick i mål utan att gå i botten bakom hästar och leder detta länge, men är för mycket spelad och jag bjuder på den.

Bakom honom tror jag att 3 Winston Laser sitter och blir det så är han intressant att spela med som skräll, och givet streck är 9 Supreme Court som är bra i monté.

V65-3
A: 3 B: 1-10-5-9-11-12-2 C: 4-7-8

Spetsstrid: Veravia Ås har varit mycket snabb bakom bilen, spetsade från innerspår och har tagit ledningen flera gånger tidigare. Man verkar vilja köra henne från ledningen, och ner bakom tror jag att Nelli Mindy smiter som var bra ut senast.

Loppanalys:  1 Veravia Ås har svarat för bra insatser på sistone, men inte vunnit som hårt betrodd. Jag är tveksam till hästens inställning för hon vek sig enkelt då Jepson körde från ledningen, och hon har tvekat och inte gått förbi dem några starter på sistone. Det är spetsläge och ljummet motstånd, men då jag inte litar på fyraåringens inställning så vill jag inte spika som 50%-are.

Draget för mig är 3 Nelli Mindy som jag tror ska ha vettig chans att hitta ner i ledarryggen bakom favoriten. Formen sitter där för senast var vasst intryck då hästen såg okörd ut på innerspår utan att få chansen. Jag räknar med att favoriten håller spets och drar undan, och Nelli kan smita förbi över upploppet. Visst, det är segerlöst efter tio starter men från hålet är det hett!

Loppet är skrällvänligt då jag inte tycker favoriten är så bra och här spelar jag för ”balja”!

V65-4

A: 9-1-3 B: 10-8-7-4 C: 6-11-5

Spetsstrid: Cool Vacation höll upp innerspår på Charlottenlund för tre starter sedan, även om det var lite flax och tre hästar som höll ut varandra. Midnatt Rols är snabbare och kanske tar sig förbi. Släpper i sin tur då?

Loppanalys: 1 Cool Vacation har seglat upp som jättefavorit och det känns lite i brist på andra hästar att hamna på i omgången. Han höll upp ledningen knappt för tre starter sedan, ryckte undan men blev upphunnen på linjen. Han satt fast med vinstkrafter efter det, men raden lutar fel för att jag ska vara imponerad med endast en seger och sju andrapris på 13 starter. Blir han över känns han minst sagt sårbar och som omgångens största favorit till 62%(!) måste jag gå emot.

Tipset till 9 Chato Sallöv som knappast är sämre, och var mer spelad då de båda möttes i somras. Har båda årssegrarna från ledningen (klart fin vid senare av dessa!) och bakspår hämmar såklart, men blir favoriten över är det inte jättemycket att slå faktiskt.

3 Valsa Matilda hängde med bra i snabba upploppet senast i rent taktiklopp, och det var bra spänst in i mål.   

V65-5

A: 3 B: 11-2-13-12-7-5-4 C: 9-6-10-8-1

Spetsstrid: Sandsjöns Enzo och Timo Lane bör vara de som gör upp, jag hoppas på den senare till ledningen.

Loppanalys: Nytt mycket lurigt lopp, om nu inte 3 Timo Lane kommer till ledningen för då tror jag att han kan vinna detta. Jag trodde på honom senast i V75-lopp, men han öppnade inget och det var inget drag i honom och han hade ingen av sina bättre dagar. Före det visade han bra skalle och öppnade bra med spår 2 för André i början av året. Jag tycker att han var klart bra vid segern näst senast då han enkelt klev förbi dem.

11 Infinitus fastnade med sparat senast där kapable Martin de Bos vann, och han har mött bra hästar och gått bra lopp hela tiden.

Favorit är 2 Sandsjöns Enzo som är lite överskattad, men visst kan han vinna detta inte allt för märkvärdiga lopp. Var chansas att räcka i kvalet till Kriteriet, men nu enklare såklart. Spår 2 är aldrig bra och kan bli galopp, men felfri finns spetschans. Det är tufft fr treåringar mot äldre över långdistans.

13 Vagabond Vic är ett av flera skrällbud och han kan fälla dessa om han får sitt hänglopp. Betrodd är 14 Youngblood Pellini som vann enkelt senast och räknas.

V65-6:

A: 4-6-7 B: 9-5-2-3 C: 8-10-1-11-12

Spetsstrid: Tropicana Ås är snabb, och det troliga är att hon sticker till ledningen.

Loppanalys: 4 Tropicana Ås är otroligt snabb häst, men hon är ofta för het i loppet och därmed bäst på väntan. Det brann till för henne då Jepson lyfte ut och körde till ledningen näst senast och hon bara stack och ledde med 50 meter en bit, men stumnade och åkte dit. Risk att hon blir för laddad igen med spetsläge och jag tar med de båda motbuden.

6 Magic Happens var smällfin då han vann försöket till KG Bertmarks, men i finalen blev allt bara fel då han hängde stora delar av loppet i tredjespår. Han gynnas kraftigt av högt tempo.

Det gör även 7 Peakadilly som fick ge sig för Tropicana Ås då han gick i ledningen senast. Kan få revansch. Han kvalade in (tursamt efter diskning) till Derbyt och hade varit långt framme där utan galopp i slutkurvan, bakom Who’s Who.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers tar sats mot åttonde raka segern

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson