Nu har Daniel Redén också en vinnare i ett riktigt stort unghästlopp. Härliga fuxan Conrads Rödluva kunde vinna enkelt när det var dags för avgörande i Svenskt Trav-Oaks.

Enorma framgångar med de äldre travarna och nu också en klassisk vinnare i en stor unghästfinal. Conrads Rödluva var bäst när det gällde och fixade segern i Svenskt Trav-Oaks för sin tränare Daniel Redén. Kusken Örjan Kihlström – noterade sin sjunde triumf i loppet.

– Det här är megastort för hela vår verksamhet. Jag har väl varit mest känd för de äldre hästarna men nu börjar vi gå nedåt i åldrarna. Vi har ju köpt den här på auktion och tagit henne hela vägen hit, vårt koncept fungerar bra och vilken personal vi har, sa Daniel Redén i vinnarcirkeln.

Conrads Rödluva (e. S.J’s Caviar) fick ett angenämt lopp inledningsvis i andra par utvändigt, det i rygg på den stora favoriten A Sweet Dance som efter en vid första kurva synat dödens på Staro Miami som fick öppna snabba 1.09 första 500 för att komma till ledningen. Med 600 meter kvar av loppet drog Örjan i högertömmen och sände ”Rödluvan” till anfall via tredjespår.

För A Sweet Dance, som kom till loppet med tio raka segrar, var det dock tyvärr inte hennes bästa dag. Mitt i sista sväng var slaget förlorat för hennes del, men ledande Staro Miami stretade emot tappert den snabba öppningen till trots. Fast mot Conrads Rödluva hade hon inget att sätta emot den sista biten – fuxan avgjorde säkert på knivskarpa 1.11,9a/2140 meter. Staro Miami fick därmed andrapriset, medan Adorable Lady avslutade piggt från köposition till bronsmedaljen.

– Det här var jätteroligt. Daniel sa redan före debuten att det här var en häst som var något alldeles extra, men det är mycket som ska fungera på vägen och sedan i loppet också, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Vinnande Conrads Rödluva tog här sin fjärde seger i den sjunde starten totalt och tjänade på den här segern massiva 2,8 miljoner kronor efter en dubblering av förstapriset med hjälp av premiechansen. Sköter hästen gör Isabell Eriksson, uppfödare är Ove Conradsson med flera, medan den stolta ägaren är Stall Zet. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Vincennes nästa för Who’s Who och Chianti

V75: Vincennes nästa för Who’s Who och Chianti

Ettan och tvåan från Svenskt Travderby tar sikte mot Paris och Grand Prix de l’UET. Både Who’s Who och Chianti kunde ta enkla segrarna från spets när försöken kördes i samband med V75-finalerna på Solvalla.

Efter utklassningen i Derbyt sätter Who’s Who nu fokus på att ta hem en ny Derby-buckla. Några problem att ta sig till finalen i Grand Prix de l’UET hade Pasi Aikios ögonsten inte när uttagningen kördes på Solvalla under lördagen. Who’s Who vann säkert.

Örjan Kihlström tog det lugnt inledningsvis men styrde snart framåt i spåren för att efter drygt 600 meter travade få överta ledningen. Med storfavoriten väl i spets var loppets dramatik i praktiken över. Petri Puros talang Short in Cash visade sin goda kapacitet och ordnade en finalbiljett från dödens, medan Mellby Free gick i mål som tvåa med krafter kvar i vinnarens rygg. 1.12,1a på 2140 noterades Who’s Who för.

– Han var fin, det är en helt underbar häst, han rör sig så lätt. Jag tyckte det såg rätt bekvämt ut faktiskt, hoppas att han går framåt ytterligare lite till finalen, sa tränaren Pasi Aikio i ATG Live.

Björn Goop får med sig två hästar till Paris. Efter att ha kvalat in Mellby Free bytte han häst och kom ut med Chianti. Derby-tvåan återvände till vinnarcirkeln efter att i mycket fin stil tagit hem det andra försöket.

Strax före passeringen för första halvvarvet hade Chianti kommit till ledningen. Villiam fick därmed ta positionen utvändigt, men syntes aldrig med någon riktigt segerchans. Chianti lättade undan den sista biten till seger på 1.11,9a över 2140 meter och bjöd därmed bakomvarande Dream Night Palema andrapriset. Villiam höll dock övriga motståndet stången och kvalade också in till finalen som trea.

– Det är det här man drömmer om när man föder upp och tränar. Han har blommat ut, blivit modigare, starkare och större. Det gick fort i dag hela vägen och då är man alltid lite orolig till slut men ju längre vi kom desto modigare blev han, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.

*****

*Anrika stayerslaget Walter Lundbergs Memorial betalade en kvarts miljon kronor till vinnaren och loppet blev en ny framgång för tränaren Magnus Dahlén och kusken Carl Johan Jepson. Den senare gjorde en vaken styrning bakom Vischio Holz och körde sig till ledningen efter 1300 meter avverkade. Den manövern betydde segern. Fyraåringen visade sig övermäktig för sin äldre kollegor och kunde vinna mycket enkelt före Athos Race som gjort loppet i rygg ledaren. 1.14,1/3160 var segertiden – svenskt rekord för utländska fyraåringar över distansen.

– Det var jättekul, vi har väntat länge på det här. Hästen blir bara bättre och bättre och vi har inte kört honom trött ännu. Tanken är Frankrike i vinter, sa Magnus Dahlén i ATG Live.

*Framgångarna har ingen stopp för Antonio Tabac som trivs som en kung hos Oskar Kylin-Blom. I en stentuff final av Silver-divisionen kom nu fjärde raka. Loppet inleddes i överljudsfart där Erik Sting luggade Handsome Brad på spets, men tvingades till 06,2 första 500. Det gillade förstås Antonio Tabac som fick andra paret utvändigt. Ledaren kämpade heoriskt, men fick kort före mål ge sig för grållen som vann på 1.11,1a/2140 och därmed passade på att passera två miljoner kronor intjänat i karriären.

– Jag fattar inte vad som händer, han är så jäkla bra. Jag vet faktiskt inte ens om han var som bäst i dag, men han vann ändå. Det är så sjukt, han ger mig så mycket…, sa en rörd Oskar Kylin-Blom i ATG Live.

*Klass 1-finalen såg Timo Nurmos stjärnskott Laskari som favorit och den tyske femåringen går från klarhet till klarhet. På tre starter i år står han nu med lika många segrar. Jorma Kontio körde Laskari fram för att överta ledningen efter 600 meter och kunde i spets sänka farten. Ural synade dödens med varvet kvar, provade utmana till slut men ledaren gick inte att komma förbi. Segern blev säker på 1.12,4a över 2140 meter.

*En uppvisning i den högre skolan fick publiken se i Klass 2-finalen. Timo Nurmos-tränade Emile Zola Sisu stod för en monsterinsats. Ready Cash-fyraåringen satte iväg mot spets direkt, kom till första 500 på 07,0 och varvade efter 10,6. Ledaren lugnade inte ned farten för det – utan lämnade fältet med flera längder över sista bortre. Förklarligt tröt krafterna något över upploppet, men någon fara för segern var det inte fråga om. 1.12,2a/2140 stannade var tiden.

*Skicklige finländaren Mika Forss noterades också för en seger på Solvalla. I Bronsdivisionens final agerade han skrällkusk bakom Mika Haapakangas härlige Mr Golden Quick. Efter en resa som trea på innerspåret kom lucka perfekt mitt i den sista svängen, valacken växlade tempo kvickt och kunde avgöra säkert över upploppet. 1.12,0a på 2140 var vinnartiden. (Foton: ALN).

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb mot VM-loppet - först kvallopp
Nästa nyhet
Ringostarr Treb mot VM-loppet – först kvallopp

Ringostarr Treb mot VM-loppet – först kvallopp

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb beger sig snart mot USA som en av hästarna i VM-loppet – men först måste han klämma in ett kvallopp på schemat.

Jerry Riordans superstjärna Ringostarr Treb gjorde i ons-dags comeback, efter en frånvaro sedan segern i Elitloppet. Det slutade dock i en galopp. Italienarens planer på att delta i VM-loppet som körs på Yonkers Raceway den 13 oktober, kvarstår dock.

Men först måste Ringostarr Treb hinna med ett kvallopp. Anledningen till det är att regelverket vid Yonkers Raceway kräver en godkänd tid utan galopp senast 45 dagar tillbaka för att starta. Det skriver sulkysport.se.

Det problemet är nu löst. För Ringostarr Treb väntar nu ett kvallopp på travbanan i Hamburg på onsdag, den 3 oktober. Redan samma kväll fortsätter resan mot Liège i Belgien därifrån flyget mot USA lyfter på fredag. (Foto: ALN).

Läs även: Canari Match när Ringostarr Treb galopperade

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterieauktionen: Maharajah höll sig väl framme
Nästa nyhet
Kriterieauktionen: Maharajah höll sig väl framme

Kriterieauktionen: Maharajah höll sig väl framme

Maharajah är landets hetaste avelshingst för dagen och det avspeglades också under andra dagen av Kriterie-auktionen på Solvalla.

Kriterieauktionen fortsatte under fredagen med sin andra dag. Summorna kom inte upp i paritet med den första dagen, men den dyraste ettåringen nådde upp i en halv miljon kronor. Det var Årjängs-tränaren Kristian Lindberg som ropade in Maharjah-sonen Chitchat som har Bring it On som mor.

Kvällens dyraste sto var också det en avkomma efter Maharajah. 275 000 kronor var prislappen för Malva Ha (undan Vilja Ha) som inhandlades av Olof Brodin Chartering. Auktionen fortsätter med den avslutande dagen under lördagen.

Den andra dagens dyraste var:

Chitchat (hingst e. Maharajah)
500 000 kronor. Köpare: Kristian Lindberg
Aroshi (hingst e. Wishing Stone)
275 000 kronor. Köpare: Robert Bergh Travstall AB
Malva Ha (sto e. Maharajah)
275 000 kronor. Köpare: Olof Brodin Chartering AB
Peak’s Angel (sto e. Charly du Noyer)
275 000 kronor. Köpare: Björn Goop

Läs även: Kriterieauktionen: Dyrast första dagen – en miljon

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Wilda Fille gav Emilia Leo nytt guld i Monté-SM
Nästa nyhet
Wilda Fille gav Emilia Leo nytt guld i Monté-SM

Wilda Fille gav Emilia Leo nytt guld i Monté-SM

Emilia Leo har haft ett starkt år såväl i sulkyn som sadel och Monté-SM för kallblod tycks vara en särskild favorit. Med hjälp av Wilda Fille tog hon tredje segern på de fyra senaste åren i loppet.

Bergsåkers avverkade en hel tävlingskväll enbart för kallblod och Monté-SM med 100 000 kronor till vinnaren ingick i programmet. Loppet skulle se ett flertal ekipage försvinna i galopp tidigt, samtidigt som tempot sattes upp stenhårt i täten.

Emilia Leo bidade dock sin tid i kön i sadeln på Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille som började sitt avancemang i andraspår på sista bortre för att med 400 meter kvar överta täten – och avgöra. Segern togs med många längder på 1.26,1a/2140.

*Jan-Olov Persson blev det även i Stora Fyraårings-priset – dock kanske inte med den häst som de flesta antog. Favoriten Tekno Eld kom till spets med två varv kvar, men fick i spurten se sig slagen av stallkamraten Månlykke A.M. som med tränaren själv i sulkyn fått fritt från vinnarhålet. Grislefaksen G.L. svarade för en rykande finish, men Månlykke A.M. höll undan på 1.26,0/2640.

*Bergsåkers Stora Femåringslopp såg en norsk vinnare. Jorma Kontio rattade den av Harald Kvåle tränade Vill Solen som offensivt kördes till ledningen efter drygt 700 meter och därifrån säkert förvisade Tand Kraft som gjorde loppet i dödens. 1.24,3 på 2140 visade klockorna. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterieauktionen: dyrast första dagen - en miljon

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson