Fredag: V65-tips till Åmål

Omgången
Åmål körs årets näst sista omgång och det är blandad kompott med både monté ooch kallblod på kupongen, 9 Löv Teddy (V65-4) blir omgångens överlägset största favorit och jag tror han städar av konkurrenterna utan större problem.

Spiken
9 Löv Teddy (V65-4)

LD-spiken
2 Chill Out Joe (LD-1)

V65-förslag (spel för sex rätt)
V65-1: 2,5,7 (res 1-4)
V65-2: 1,2,6,8,12 (res 7-9)
V65-3: 3,8,11,12 (res 2-6)
V65-4: 9 Löv Teddy (res 2-7)
V65-5: 2,4,5,6,9,10 (res 8-1)
V65-6: 1,2,4,5,8,9 (res 7-11)

3x5x4x1x6x6 = 2160 rader/kronor

LD-förslag
2 – 1,4,5 x 300

Totalt: 900 kronor

V65-1

Rank: A: 2. B: 7-5-1-4. C: 3-6.

Spetsanalys: 2 Alone Man S.T. har bäst chans att ta ledningen.

Loppanalys: Ett lopp över 2480 meter med enbart sju hästar till start inleder omgången och norske 2 Alone Man S.T. Tioåringen har fungerat jättefint på 800-metersbanan i Arvika tidigare i år där det blivit tre segrar på fyra starter. Var inte alls tokig som trea bakom Quantanamera och Bazar Dimanche på Årjäng senast heller och har ett perfekt spår nu. Ledningen är inom räckhåll och i den positionen trivs valacken väldigt bra.

7 Windson Yankee har inte startat på över ett år men är en kapabel häst i grunden. Gör nu första starten i regi Veijo Heiskanen där segrarna har börjar trilla på i stridare ström under Augusti-September. Hästen är i skrivande stund favorit vilket jag tycker är lite väl starkt och åttaåringen får finna sig i att vara tvåa på rankingen.

Given på lappen är också 5 Enjoy Avenue som var duktig i minicomebacken senast trots en halvtuff löpning. Lär vara bättre med loppet i kroppen och står dessutom vettigt inne.

Tre streck totalt!

V65-2

Ranking: A: 1-12. B: 6-2-8-7-9.  C: 11-4-5-10-3.

Spetsanalys: 1 Laza Magic har tagit täten två och två gånger vid segrarna men stöter på betydligt fler konkurrenter på startvolten den här gången.

Loppanalys: Montélopp med kort distans med voltstart Josefine Ivehag mycket väl kan plocka tredje raka segern med 1 Laza Magic. Ekipaget har ett ypperligt utgångsläge och innerspåret kan förvandlas till ledningen. Det är sen inte helt enkelt för de mer rutinerade hästarna på tillägga att hinna fram och detta känns som en given tipsetta för mig.

12 Nouvelle Madelene har fungerat fint under sadel och är en riktigt duglig häst i grunden. Rundar många frön kön men frågan är om det räcker hela vägen.

Sofia Adolfsson sitter upp på 6 Smekeruds Javelin och det är givetvis en intressant förstärkning med tanke på att hon vinner närapå var tredje start.

Plockar även med 2 Quantum Tanqueray samt 8 Gold’n Gambler som är rutinerad räv i monté och som dessutom fått lopp i kroppen efter långt tävlingsuppehåll.

V65-3

Ranking: A: 3-8. B: 12-11-2-6-10-1. C: 9-7-4-5.

Spetsanalys: 3 Ågårds Julius har både vettigt läge samt påläst körsven och jag tror man spetsar.

Loppanalys: Medeldistans med voltstart där många av de mer betrodda dras med luriga utgångslägen. Därmed tycker jag det är fördel 3 Ågårds Julius  som återfår Carl Johan Jepson i sulkyn. Ekipaget kamperade även ihop för två starter sedan och skulle man lyckas sno åt sig ledningen här är mycket vunnet.

8 Bravo Qadir var duktig bakom Kriteriefinalisen Cab Lane för tre starter sedan och har följt upp det med idel mersmakande insatser. Fyraåringen står på tur för sin första seger och den kan mycket väl komma nu.

Mikael J Andersson hade fog för lämna redje ytter för dödens mitt i loppet med 12 Dejvid Am senast. Ledningen övertogs på sista bortre långsidan och sen var ekipaget aldrig i förlustfara. Läget talar emot den här gången men med minsta klaff är men där framme och hugger igen.

11 Kristine Lilly är inte helt borta med rätt resa i draget.

V65-4

Ranking: A: 9. B: 2-7-11-13-6-5-12. C: 3-8-4-1-10-7.

Spetsanalys: 2 Nettan Viking är snabb i voltstart men testar nu startbilen för andra gången och det var drygt fyra år sen sist. Nästan detsamma gäller för 6 Troll Tara som dock har sämre spår. Står mellan dessa två och jag tror mest på den förstnämnda.

Loppanalys: Kallblodens tur att visa upp sig och som 9 Löv Teddy sett ut på sistone ser jag ingen anledning att gå emot. Den norska gästen har imponerat vid segrarna på Årjäng och visade färsk form senast på Bjerke. Då fick han öppna rejält för att hålla ledningen och sen var det 28-fart runt om framme i spets. Fyra segrar på sju starter är ett starkt facit och jag tror detta är klart – Spik!

 2 Nettan Viking har fint läge och kan vara den som leder loppet en stund. Får svårt att håla Löv Teddy bakom sig men är aspirant på andraplatsen.

V65-5

Ranking: A: 2-5-6. B: 10-9-4-8-1. C: 3-12-11-7.

Spetsanalys: 5 Adamant är inte så tokig från start men får kanske svårt att svara 6 Mill Ultra. Fördel den sista!

Loppanalys: Spårtrappa med tre varv på Åmålovalen med autostart och många om budet. 2 Chill Out Joe har läget och får en formstark kusk i jollen. Valacken var dessutom väldigt bra vid segern senast där han kunda avgöra trots att lopp utvändigt om ledaren. Hade en hel del galopper innan det man visade atthan duger de dagar han håller sig på benen. Chanstippas och singlas på LD!

5 Adamant körde Micke J bort enligt sig själv i finalen senast men försöksvinsten var åtminstone en rejäl insats av både kusk och häst. Hästen är mer stark än snabb vilket kan krävas med tanke på förutsättningarna.

6 Mill Ultra är snabb ut och skulle gynnas av att komma till ledningen. Har dessutom fått lopp i kroppen men körs av en orutinerad kusk.

10 Hållihop kommer med ett par galoppmisslyckanden i raden och har dessutom pausat ett par månader.

9 Equi Brodda var trea senast och är inte så tokig i grunden. Pass upp!

Streck också för 4 Elsa C.B.

V65-6

Ranking: A: 4-5-1. B: 9-8-2-7-11-10. C: 6-3-12.

Spetsanalys: En felfri 4 Varano Bi är snabbast ur startblocken och Jepson kör säkerligen där om han kommer dit.

Loppanalys: 4 Varano Bi är troligen bästa hästen i avslutningen men han är inget att lita på fullt ut. Blev alldeles för taggad i starten senast men var väldigt duktig vid segern innan det. Kommer Jepson behändigt till täten är nog loppet över men jag tycker ändå det är läge att gardera Varenne-sonen.

5 Au Gratin slutade trea i comebacken på Axevalla och höll farten godkänd från andra ytter i ett lopp som vanns av Rudisha. Veijo Heiskanen sköter enbart tömföringen numera och ekipaget känns tidiga vid favoritfall.

1 Upcoming Artist har gjort två lopp i ny regi och har slutat trea vid båda tillfällena. Pastor Stephen-sonen är snabb ut men innerspåret bakom bilen är lurigt på Åmål och det kan bli tufft att hålla ledningen.

9 Dante Jaam tog ingen seger i sina förra regi men har nu radat upp två raka fullträffar för amatörtränare Beate Tilp. Dessa segrar har kanske tagits i beskedligare sällskap men femåringen är inte helt avsågad om det klaffar.

Olle Elfstand och 8 Domingo Frei är heller inte chanslösa om det skulle blir tempo på loppet och jag betalar även för 2 Pippi Pagadi.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson