Elitloppshelgen nästa år kommer erbjuda ett treårings-lopp med en miljon kronor till vinnaren. Det sedan man slagit ihop Treåringseliten och Breeders Course.

Treåringseliten är ett av de stående inslagen under Elitlopps-söndagen. Nästa år kommer loppet att få en rejält höjd status. Det sedan Solvalla inlett ett två år långt samarbete med Breeders Course. Loppet betitlat Treåringseliten – First Final Breeders Course 3 years old får ett förstapris på en miljon kronor. Det gör det till helgens näst högst doterade.

– Vi kommer att erbjuda årets första storlopp för treåringar i Europa och det har alla förutsättningar att bli något riktigt extra, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Få förändringar: V75-schemat för 2019 är klart

Få förändringar: V75-schemat för 2019 är klart

Schemat för svensk travsports flaggskepp V75 är klart för nästa år. Det bjuder få förändringar jämfört med i år.

Hur samtliga V75-omgångar under 2019 kommer avgöras är nu klart. Svensk Travsport har släppt schemat för nästa års V75-dagar och sommaronsdagar och ses i sin helhet här.

2019 års program skiljer sig inte mycket från årets. Totalt ska 73 V75-omgångar avgöras, varav tolv av dem är utlokaliserade till våra grannländer Danmark och Norge. En av de noterbara skillnaderna är att Jubileumspokalen (14 augusti) flyttar tillbaka till att avgöras en onsdag.

Augusti och december blir, precis som tidigare, de V75-tätaste månaderna. Hela elva, respektive tolv omgångar av spelet ska avgöras de månaderna. Sju V75-omgångar sju dagar i rad blir det kring jul och nyår.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Peter Ingves lämnar Petri Puro - till Untersteiner
Nästa nyhet
Peter Ingves lämnar Petri Puro – till Untersteiner

Peter Ingves lämnar Petri Puro – till Untersteiner

Elitlärlingen Peter Ingves byter arbetsgivare. Efter ett åtskilligt antal år hos Petri Puro jobbar han numera hos Halmstad-kollegan Peter Untersteiner.

Peter Ingves och Petri Puro har varit ett radarpar i många år och tagit flera stora segrar tillsammans. Men numera har Ingves en ny arbetsgivare, han har sin licens som elitlärling hos Peter Untersteiner. Det skriver travronden.se.

– Det finns ingen schism eller så bakom det. Jag fick en förfrågan av Peter och jag valde att tacka ja. Mer dramatiskt än så är det inte. Jag har ju varit hos Peter i över ett år och hjälpt honom med att sko hästar. Vi har haft mycket med varandra att göra, så det är naturligt, säger Ingves till travronden.se.

Peter Ingves har till dags dato vunnit 58 lopp och kört in 7,6 miljoner kronor i år. Det gör honom till fjortonde vinstrikaste kusken i Sverige i år och den vinstrikaste med lärlingslicens. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Very Kronos vaknade på rätt sida - vann säkert
Nästa nyhet
Very Kronos vaknade på rätt sida – vann säkert

Very Kronos vaknade på rätt sida – vann säkert

Han var den kanske största förhandsfavoriten inför Derbyt men en galopp ändade drömmarna där, liksom i Kriteriet i fjol. Fast på torsdagen hade Very Kronos vaknat på rätt sida – och tog en ny seger i Örebro.

Very Kronos är kanske landets största talang i den fyraåriga kullen, men när det verkligen har gällt har humöret inte varit med den oberäknelige Ready Cash-sonen. Trots det har hästen nu tjänat en miljon, i ett fint fyraåringslopp på Örebro-travet återtog han segerraden.

Fältet innehöll inte många hästar men hade hög kvalitet. Erik Adielsson fokuserade mest på att Very Kronos skulle hålla sig i rätt gångart när bilen vred in vingarna, medan Super War Horse gled till spets. Fast efter ett halvvarv avverkat sändes Very Kronos framåt – och övertog spets.

I ledningen var sedan den svarte eleganten sitt rätta jag. De sista 500 meterna gick efter i underkant 1.09 och luckan kom för sent från vinnarhålet för Super War Horse. Very Kronos vann säkert på 1.13,2a/2100 meter. En seger värd 100 000 kronor.

– Det är en udda fågel det här, nästan omöjligt att veta vilken sida han har vaknat på. Det är en ultratalang, det är det inget snack om, men samtidigt måste alla bitar vara på plats för att vi i slutet av karriären ska kalla honom riktig topphäst. Vi får fortsätta att ha tålamod med honom, sa Erik Adielsson i Vinnare V64.

För Very Kronos handlade det här om 11:e segern i 16:e starten, han är fortsatt obesegrad i felfritt lopp. En stor chans till revansch återstår för året, siktet ställs in mot Breeders Crown. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Mer silver i sikte för Antonio och Oskar
Nästa nyhet
Inför V75: Mer silver i sikte för Antonio och Oskar

Inför V75: Mer silver i sikte för Antonio och Oskar

Det första året som tränare är inte ens nära att ha tagit slut, men Oskar Kylin-Blom har redan låtit höra tala om sig ordentligt. Med reklamhästen Antonio Tabac har det blivit två segrar i Silverdivisionen på kort tid – och nu på lördag är man ute efter en tredje.

Oskar Kylin-Blom startade upp sin egen tränarrörelse i början av året och fram-gångarna har inte dröjt särskilt länge. Tillsammans med sambon Emilia Leo har paret synts flitigt i vinnarcirklarna under året, inte minst inom rikstoton. Stallet har kört in över en miljon kronor hittills i år och snart expanderar man ytterligare.

– Det har börjat bra, det har det och det är verkligen roligt att allt fungerar. Samtidigt är det mycket jobb och planerade från vår sida för att allt ska stämma, men vi är verkligen nöjda, säger Oskar Kylin-Blom till travnet.se.

Inom kort söker sig den 25-årige Gävletränaren sig också nya domäner. Man ska flytta till en ny anläggning, Hedesunda, belägen några mil utanför Gävle. Där kommer finnas möjligheter att utöka rörelsen med mer hästar under fina förhållanden.

– Det blir helt nytt där ute och vi ska flytta delar av rörelsen dit. Det är såklart något som man ser mycket positivt på. Vi har en hel del ettåringar som är på väg in men också ytterligare starthästar. Vi fick in Claes Boko (dubbelmiljonär, tidigare hos Stig H, reds.anm) för två veckor sedan och det är kul, men det är en bit kvar till han kan starta ännu.

Hästen som hittills gjort bäst reklam för Kylin-Blom är sexårige Crazed-sonen Antonio Tabac. En häst som tidigare tränats av Stig H Johansson men sedan i våras leasas av Oskar. I sin nya regi har svartskimmeln verkligen tagit klivet fram. På sju starter för sin nya tränare har det blivit fyra segrar och två andrapris. Senast var hästen mäktig när han imponerade stort på Jägersro.

– Det kändes mäktigt att sitta bakom också, kan jag säga. Han var jättefin och det blev ju faktiskt en enklare seger än jag trodde. Allt verkar bara positivt med honom efteråt, han känns fortsatt fin i jobben här hemma.

Antonio Tabac har verkligen utvecklats senaste tiden, finns det någon hemlighet?

– Nej, han tränar precis som alla andra och jobbar på samma sätt. Hästen trivs väl helt enkelt här hos oss, han får vara kung här i stallet och det verkar fungera. Jag hoppas att han ska fortsätta på det här sättet och utvecklas vidare.

Antonio Tabac har varit ett flitigt bi på V75 senaste tiden. Faktum är att han redan hunnit med två segrar i Silver-divisionen; hemma i Gävle i mitten av augusti och senast som sagt för två veckor sedan på Jägersro. På lördag gäller samma klass på Hagmyren (V75-5) innan finalerna väntar på Solvalla i slutet av september.

– Det kändes lite roligt nu att vi fick ett bra läge också för en gångs skull. Det gör ju att det ser än mer spännande ut. Antonio Tabac kan absolut öppna bra, även om han kanske inte är lika kvick ut som flera andra topphästar i klassen, men han är inte direkt dålig. Någonstans räknar jag väl med att hitta till ledningen här, men vet inte riktigt hur. Samtidigt har han ju visat att han knappast behöver gå i spets för att vinna. Det är klart att jag måste tro på bra chans så som han sett ut på sistone.

Nu är förstås Antonio Tabac inte den enda som Oskar Kylin-Blom är involverad i på V75. I Klass 2 (V75-1) har stallet Maracanazo som nog också kan bli aktuell för streck.

– Han gjorde första starten för mig senast efter ett långt uppehåll och han gjorde ett bra lopp. Han var inte tom i mål även om han inte kunde haka på ledaren till slut, det hade jag heller inte räknat med. Han gick med tunga järnskor runt om då och vi ville mest ge honom tempo i kroppen. Han ska ha gått framåt det loppet, det är i alla fall vad jag tror. Vi planerar barfota fram och rycktussar nu och tar man ett par tre, fyra streck här så kan han vara en outsider.

Oskar kör också Linda’s Girl (V75-2) som tränas av Lena Norin. En häst som han är ordinarie kusk på och som nog ska kunna strida i stoloppet.

– Hon håller bra form även om det kanske inte såg ut så senast. Hon surnade till efter att det blivit flera omstarter, det gillar hon inte. Hästen är bra i ordning och kommer göra ett väldigt bra lopp. Distansen tror jag inte heller är någon nackdel. Hon är stark och rejäl och har bra rutin för det här loppet, att jag vunnit flera lopp med henne är knappast en slump. Jag tycker det ser väldigt positivt ut på förhand och hästen ska nog streckas.

Henrik Larsson-tränade In Line Tooma går ut i Klass 1 (V75-3) och har körts av Oskar i de senaste starterna. Formen är god, men läget tråkigt.

– Han har också väldigt bra form, senast på Solvalla satt vi fast med alla krafter kvar. Samtidigt blir det nog svårt att vinna härifrån, det är en häst som ska vara med där framme för att vara som bäst, avslutar Oskar Kylin-Blom. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson