Volstead kan ta tredje raka segern, men för motståndet står bland andra Heavy Sound. De är två av hästarna som på lördag möts upp i E.J:s Guldsko på Hagmyren.

Trotting Masters-finalen körs i Östersund på söndag, men först ska dagen före en ordinarie omgång av V75 avverkas. Här är det Hagmyren som står för fiolerna och E.J:s Guldsko, tillika Gulddivisionen är dagens huvudnummer.

Volstead har visat fin form på sistone och kommer med två raka segrar, den senaste i The Owners Trophy. Därmed har han goda möjligheter att upprepa sin seger i just det här loppet från förra året. Han ställs mot tuffe Heavy Sound som dock fick ett klart tuffare utgångsläge; Daniel Redén-träningen kommer närmast från starter i Hugo Åbergs och Sundsvall Open Trot.

Ett eller flera ord i laget vill förstås övriga motståndare också ha. Ständigt levererande Charrua Forlan drog ett trevligt innerspår och i startlistan finns även Oasis Bi i en comeback. Tioåringen gör här sin första start sedan den i Prix d’Amérique i januari. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
2 Volstead – Örjan Kihlström
3 King City – Torbjörn Jansson
4 Whitehouse Express – Per Linderoth
5 Beau Mec – Carl Johan Jepson
6 Unique Juni – Rikard N Skoglund
7 West Wing – Oskar J Andersson
8 Francais du Gull – Ulf Eriksson
9 Globalsatisfaction – Ulf Ohlsson
10 Queer Fish – Kaj Widell
11 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
12 Oasis Bi – Kim Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Norge: Storslam för Persson och Ohlsson

Norge: Storslam för Persson och Ohlsson

Det finns just nu ingen hejd på Ulf Ohlssons framgångar och under Bjerkes stora dag blev det full pott med Jan-Olov Perssons kallblodsstjärnor.

Det var dock inte långt ifrån att Jan-Olov Persson-tränade Eld Rask inte ens fick starta. Banveterinären ville ta ett snack med körande Ulf Ohlsson efter provstarten men ekipaget tilläts vara med.

Väl i loppet laddades stallkamraten B.W.Prinsen rejält och invändigt svarade Rappstjernen och Öystein Tjomsland allt de kunde. Första halvvarvet travades på 19,9 och där bakom satte Ohlsson mest och väntade på när han skulle attackera.

Ulf Ohlsson - Foto: ALN

1200 kvar gav sig ekipaget i väg och på sista bortre långsidan landade man utvändigt ledaren. Stilen var kanske inte helt perfekt men Tekno Odin-sonen avgjorde tämligen enkelt före en urtappar Rappstjernen.

Segertid 1.25,6a/2100 och 750 000 norska kronor stod det på segerchecken.

Tekno Eld - Foto: ALN

Även Norska Derbyt för kallblod gick till Jan-Olov Persson/Ulf Ohlsson. Denna gång var det betydligt mindre dramatiskt när Tekno Eld kunde köra sig till täten efter drygt 500 meter och värsta konkurrenten på förhand Philip Ess, fick syna dödens.

Detta blev en ren och skär uppvisning av Tekno Odin-sonen som lämnade övriga bakom sig på upploppet och sprang i mål på 1.26.3a/2640 meter. Förstapris 750 000 norska kronor och detta var 17:e segern i 24:e starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lindgrens sköna skräll i norska Kriteriet
Nästa nyhet
Lindgrens sköna skräll i norska Kriteriet

Lindgrens sköna skräll i norska Kriteriet

Marcus Lindgrens Stoletheshow levde verkligen upp till namnet när han skrällde till i det Norska kriteriet på Bjerke.

Stoletheshow vann Hans Petter Tholfsens Minne tidigare i år men har sedan dessa tävlat sparsamt. Ett lopp i kroppen inför det norska kriteriet var dock inget som bekom Dream Vacation-sonen.

Erlend Rennesvik hittade tredje utvändigt och satte in slutstöten i sista sväng. Ekipaget tog sig snabbt fram i spåren men hade både Noble Superb och Catherine’s Chevy att jaga ifatt.

På upploppet började Noble Superb tröttna och greppet kopplades istället av Catherine’s Chevy som dessutom hade kostat på sig att galoppera i starten.

Stoletheshow hade nu fått upp farten på allvar och i sista steget kunde treåringen slugga sig förbi till segern värd 750 000 norska kronor va en mycket glad tränare i Marcus Lindgren hade svårt att hålla tillbaka känslorna.

– Helt fantastiskt. Kriteriet är mitt lopp och nu fick vi vara med i Norge och vinna också. Han hade bara fått ett lopp samt tre pass i kroppen under de senaste sex veckorna. Detta är det största jag varit med om som travtränare.

Segertid 1.13,4/2100 meter och övriga pallplatser till Catherine’s Chevy och Eirik Höitomt samt Noble Superb tillsammans med Magnus Teien Gundersen.

Gundersen behöver dock inte lämna Bjerke alltför nedslagen. I det Norska Derbyt lotsade han Gretzky B.R. till triumf och tränar gör pappa Geir Vegard Gundersen.

Quite Easy U.S.-avkomman kunde enkelt ta hand om ledningen och där fick Gundersen Jr bestämma som han ville. I rygg på denne satt pappa själv med Spiderman T.G. som slutade trea.

Segertiden för Gretzky B.R. skrevs till 1.13,5a/2600 och eftersom fyraåringen var premiechansad uppgick prissumman till två miljoner norska kronor.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången: Jag spelar med två starka spetsspikar på Färjestad och sedan kan det börja skrälla i garderingsloppen! 

Spikarna: 3 Convivial Church (V64-1) borde köras till ledningen, sedan få hållas och rinna undan. 6 Armagnac (V64-5) ser jag samma scenario med, spets och vinst!

V6-förslaget är på 1500 kronor (V6).

3 Convivial Church (7-8)
12-3-8-7-11-15-6-2-13-4 (5-14)
4-5-3 (9-1)
8-11-5-2-7-1-12-14-3-4 (10-9)
6 Armagnac (1-10)
6-7-5-11-1 (8-2)

1x10x3x10x1x5 = 1500 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

6 – 6 x 1000 kr

V64-1

A: 3 B: 7-8-2-6 C: 5-1-4-9

Spetsstrid: Convivial Church har varit bra med ur volten och med bra spår 3 tror jag ingen vill bråka om ledningen.

Loppanalys: Två hästar mer spelade, och jag tror att 3 Convivial Church kan spetsa hem det. Det är en häst under utveckling och hon hängde med helt okej i E3-kvalet senast och hade inte samma snabbhet som de bästa där, det har varit mer slugger över henne. Vid segern före hann hon dit i sista stegen, men det var också bra gjort. Man siktar på Oaks efter detta, det är om åtta dagar och det ska bli barfota och bike igen. Just barfota har sett positivt ut i två senaste starterna och det. borde kunna vara spets och vinst. Jag spikar!

7 Kissmeonceagain är den andra av de betrodda, hon har bra styrka och äger tung avslutning. Den betalade sig i Årjäng på bra vis och senast året bra efter en lite onödig galopp in mot första kurvan. Nu ska det troligen bli skor då hon ska ut i viktigare lopp på Färjestad senare, och hon är behandlad inför detta. Per kr säkert snällt lopp, och det kan bli svårt att hinna på Redén-hästen och det är tråkigt att betala för båda.

V64-2

A: 12-3-8-7 B: 11-15-6-2-13-4 C: 5-14-1-9

Spetsstrid: Jet Lini har varit snabb de gånger han inte galopperat och här luktar det ledningen.

Loppanalys: Amatörlopp där bästa hästen 10 The Noble One blev struken vid lunchtid. Det är inget enkelt lopp att lösa, men det verkar vara bra formkurva på 12 Lovely Flicka som jagade på bra i vida spår mot undflyende vinnare senast. Visst, det var lopp med 10.000 i förstapris, men hon verkade mer framåt och får chanstipset.

3 Jet Lini har blandat en del i prestationerna, men på en bra dag kan han mycket väl springa hem detta från ledningen. Det finns galopp i hästen från start, men löser man första biten luktar det ledningen. Gav upp enkelt från ledningen senaste försöket, men det var över 2640 meter och vann en av de två tidigare försöken.

Bra form har 8 Cityglow som var ute på V75 två gånger i rad och gick fullt godkänt båda dessa. Det är en häst som hänger med i de flesta gäng och mycket väl kan fälla dessa. 

11 Opera Avenue är lite seg, men gick anständigt till slut senast bland stumma hästar, och den har chansen liksom 7 Jessica Pride som spurtade bra senast och visade skalle som krigade sig ifatt och förbi trots att det var långt fram och ingen att springa med på upploppet.  

V64-3
A: 4-5-3 B: 9-1-6-2 C: 7-8

Spetsstrid: Green Keeper är lite över medel, och inte säkert han kommer förbi Wreckless M.M. om denne travar bra, och även Genesis öppnar bra med BG i vagnen.

Loppanalys: 4 Green Keeper U.S. är jättefavorit och det är bra uppgift då han visade form senast. Fick då styggt lopp i spåren utan rygg nästan hela loppet, men var ändå med i tätstriden. Det är bra styrka i honom, men det har saknats riktiga klippet emellanåt, men kanske släpper han till nu. Skulle han nå ledningen springer han säkert hem loppet, men det är en del om och men kring honom och senaste segern fick han till skänks då två hästar som var före båda galopperade över mål…

5 Genesis är nyttig och har mött bra hästar vid flera tillfällen. Gick rejält snabb repa för tre starter sedan innan han hoppade 750 kvar där Zidane Grif vann. Hade spår 12 senast och kom inte till, men gick helt okej i vida spår till slut. Borde hamna bra till nu och har chans.

Jag streckar tre hästar och stänger med 3 Wreckless M.M. som jag har jagat för här snackar vi hög kapacitet, men han har fallit ur i travet varje gång. Nu är han behandlad och kastrerad och tränar bra! Fungerar han är han inte sämre än favoriten.

V64-4

A: 8-11-5 B: 2-7-1-12-14-3-4 C: 10-9-6-13

Spetsstrid: Finnskog Diva tror jag är snabbast av de på start, men även Eld Riga kan öppna. Kommer Nettan Viking snabbt från tillägg?

Loppanalys: Kallblod och det är inga hästar som är säkra på benen direkt! 8 Teknodiva tror jag är vinnaren om fyraåringen travar felfritt. Det har blivit seger två senaste felfria loppen, och hon är bra nog för att slå dessa med. Dock har hon galopperat i 4 av 6 senaste loppen…

Favorit är 11 Torö Stjerna som visade bra speed vid skrällseger i Årjäng, men kanske är den ändå bäst över 1640 meter som det var då? Örjan är klart plus i vagnen och klart hon räknas, men inget jag gör något av.

Lite kul kan 5 Alonso O.R. vara trots att raden tyder på häst som inte villa vinna lopp. Det är klart gynnad av körspö och agerar mindre segt/trögt i Sverige och Espen är optimistisk.

2 Bessa A.C. är bäst på start, men måste sänka en del tidsmässigt. Hann fram senast med det räckte med 32,5 sista varvet. Hinner treåringen med är frågan?

V64-5

A: 6 B: 1-10-11-4 C: 8-3-9-2

Spetsstrid: Armagnac har fått bra förutsättningar med strykning både innanför (femman borta så det bli än mer plats) och den andra på springspår är också struken. Allt annat än ledningen innan första böj vore oväntat. Bordeaux Doc har spetsat, men nöjer sig med ledarryggen nu.

Loppanalys: Mycket bra uppgift för 6 Armagnac som inlett bra. Senast körde Björn för framtiden och släppte ifrån sig ledningen (mer tryggt göra så på Åby) och hästen visade fin uppfattning som stack förbi på open stretch. Gjorde det bra före det då han fick tungt lopp, och med  tanke på att han haft uppehåll på några månader före senaste loppet så ska formen peka uppåt. Han har inte fått chansen att öppna från start då han tagits lugnt, och det verkar vara lite nerv i honom. Nu är det dock inte mycket att välja på utan det blir spets och sedan toppchans. 

Jag lägger 1 Bordeaux Doc tvåa på ledarryggen och blir det ett taktiklopp ska han kunna haka på och vara tvåa. Gav upp från ledningen på Solvalla, men då drog Åke väl tufft där framme.

10 Time For Money var mycket vid de båda andraplatserna i början av sommaren. Hade varit sjuk innan senast och struken, och det fattades nog en del då hon inte orkade från dödens. 11 Felicity Sisu får Jepson i vagnen, det är plus!

V64-6:

A: 6 B: 7-5-11-1 C: 8-2-4-9-10-3

Spetsstrid: Swift Success följer mer eller mindre bilen och har spetsat varje gång med öppet spår en bit ut i banan.

Loppanalys: Jag tror att Rebecca Dahlén vinner detta damlopp med 6 Cargo Door (ja, vinner hon med någon annan vore det ju ganska oväntat…) Det är en kapabel rackare som vann V75-lopp från dödens i somras och styrkan är hans bästa vapen. Var bra vid båda andraplatserna, och här bör vara så enkelt att han reglerar dem från dödens. Senaste starten var han ute i derbykval och gick ett starkt slutvarv, även om det ebbade ut lite sista 200 och han travade bra.

5 Swift Success kommer med tre raka segrar, första två från ledningen och senast via ledarryggen och perfekt loss 300 kvar. Hon har inte startat sedan 5 maj, och det är tufft att komma ut mot Cargo Door och bara vinna direkt, men ledningen är hon favorit på att sno åt sig och hon är bra om formen sitter där.

7 Wir Ideal håller fina formen och det ska bli kul att se vad Sofia Adolfsson kan få ut av honom, det är lite speciell herre som kan agera lite trögt.

1 Greyhound Boko var helt ensam på banan senast med racergrejer på, men nu är det stor risk att man blir kraftigt över första biten. 11 Djorkaeff Sisu spurtade piggt senast och är en outsider om favoriterna kört bort sig.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zlatan till Derby Italiano
Nästa nyhet
Zlatan till Derby Italiano

Zlatan till Derby Italiano

Zlatan och Derby Italiano känns som en rubrik för fotbollsarenorna men i gårdagens uttagningslopp till det italienska derbyt dominerade en helt annan Zlatan. 

Zlatan och Alessandro Gocciadoro fick dock ingen vidare inledning på loppet från sitt andraspår, utan tappade direkt från start och galopperade dessutom rätt så rejält på första varvet. (syns ej på loppreprisen men har uppmärksammats i sociala medier)

Men ekipaget anslöt i fjärde invändigt och kunde sedan hitta ut i andraspår på sista bortre långsidan. I det läget såg Wim Paal ut att sitta bakom vinnaren Zelig Kronos och in på upploppet verkade ekipaget ut att gå mot seger.

Långt ute i banan hade dock Zlatan fått upp farten rejält och samtidigt var ledaren märkt av det tuffa loppet. ”Gul kusk” kunde till slut vinna enkelt och Zelig Kronos fick dessutom släppa förbi sig både Zefiro Bell och Ze’Maria som också tränas av Gocciadoro.

Napoleon Bar-sonen vann på 1.13,6a/2100 meter medan Zelig Kronos får invänta söndagens resultat. Beroende på det kan det tänkas att Wim Paals styrning kommer med som fjortonde häst till finalen 23/9.

Se loppet här

Läs också ”Zeus Bi testar lyckan i Italien”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Dreammoko och Ingves starkast i Silverörnen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson