Fredag: V65-tips till Romme

Omgången
Romme kör lunchtrav denna fredag och omgången i sig ser väl rätt normal ut. Jag väljer att brotta ner V65:an direkt genom att spika 5 Fleek Hanover i inledningen som jag tror kan få bestämma i spets tillsammans med Ulf Ohlsson. Två hästar höjer sig sen över mängden i epilogen och där emellan får det smälla.

Spiken
5 Fleek Hanover (V65-1)

Låset
5 Prinsen One & 6 Kimbee Crown (V65-6)

Dragen
12 Klocksve Sprinten (V65-4)
13 Colbert (V65-5/DD-1)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1:
5 Fleek Hanover (res 2-8)
V65-2: 1,6,7,8,9,10,11,12,14,15 (res 3-13)
V65-3: 1,3,10,11 (res 5-9)
V65-4:
4,11,12,13,14 (res 5-7)
V65-5:
1,3,9,12,13 (res 6-3)
V65-6:
5,6 (res 3-2)

1x10x4x5x5x2 = 2000 rader/kronor

 

LD-förslag
13 – 5,6 x 500

Totalt 1000 kronor

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

 

V65-1

Rank: A: 5. B: 2-8-4-7-10-9-6. C: 12-1-11.

Spetsanalys: 2 Uposatha är snabb ut men jag tror inte Rikard N Skoglund toksvarar när favoriten kommer farande. 5 Fleek Hanover sitter i front upp till första tidsnoteringen.

Loppanalys: Stolopp över medeldistans med en klar favorit i Svante Båths 5 Fleek Hanover. Fyraåringen har kommit igång bra på slutet och gav ett fint intryck vid segern senast. Hon stod då för en 11-repa i spåren sista 700 och kunde koppla segergreppet kort före mål. En liknande insats duger långt i detta sällskap och jag tror Ulf Ohlsson kan få en relativt komfortabel väg fram till spets. Då får de övriga vara bra för att slå Muscle Massive-dottern och jag singelstreckar!

2 Uposatha spetsade och släppte senast men spurtade fint sista biten när luckan kom. Förutsättningarna ser passande ut igen och från rygg ledaren är hon åtminstone aspirant på silvret.

 

V65-2

Rank: A: 1-14-11. B: 8-6-9-7-12-15-10. C: 3-13-5-4-2.

Spetsanalys: 1 Julina hade samma läge på Fornaboda 15/6 och öppnade helt okej. Det var dock många som felade från start och samtidigt gjorde Widell inget motstånd när Jorma sände fram storfavoriten. Men näst senast tog hon tag rejält i grejerna från spår fem och med det intrycket på näthinnan ska hon vara spetsfavorit.

Loppanalys: Stolopp återigen men längre klass och voltstart. Det här ser oerhört svårlöst ut, och det känns som loppet innehåller många mittfältare men jag börjar i änden med att den som spetsar kanske tar hem detta. 1 Julina har stått för idel fina insatser på sistone och får nu återigen Kaj Widell i sulkyn. Ekipaget är mitt bästa spetsbud och leder säkerligen loppet länge men frågan är bara hur länge.

14 Paymeback Rivner körs av kusk i storform och senast vann man efter smygresa. Scarlet Knight-avkomman har faktiskt aldrig varit sämre än fyra i karriärens sex starter men att runda samtliga härifrån är chansartat.

9 Ibby Jean Boko har stått på rätt tuffa hästar hela året och har inte riktigt räckt till mot bland annat Aleppo Pine och Lewis Ale. Leif Witasps adept kan dock duga en bit här och det gäller även för stallkamraten 8 Yvaine Gene.

6 Light My Dreams är inte alls så tokig och det har inte riktigt stämt för femåringen på slutet.

11 Thepromisedland är segerlös i sina 34 starter men har potential att skrälla i ett öppet lopp.

Streckar även resten av B-hästarna och totalt tio markeringar på systemet!

 

V65-3

Rank: A: 11. B: 1-10-3-5-9-4-2. C: 6-8-7-12.

Spetsanalys: 2 Footloose Sisu klev iväg bra från innerspåret bakom bilen i sitt allra första framträdande på tävlingsbanan för drygt ett år sedan. Har sedan dess inte fått visa så mycket men hon är tänkbar. Det är också 3 Loke Is My Name som visat fina takter i voltstart men som gör debut bakom bilen nu. Mitt tips blir två

Loppanalys: Lågklassigt lopp med ett treårigt obesegrat stor som ska ta sig an äldre hingstar och valacker från bakspår. Men 11 Global Vintage har gjort allt man kan begära av henne så här långt. Love You-dottern vann tävlingsdebuten i aningen trög stil och följde upp det men en enkel spetsviktoria där Jorma Kontio fick bestämma tempot. Det är möjligt att hon bara städar av det här gänget också men jag ser ett klart värde i att gardera sett till att hon är streckad till drygt 75% i nuläget.

Kommer favoriten bort på vägen 1 Degas tidig. Jörgen Westholms fransos är inte direkt något att lita på och har förvisso ett läge som kan ställa till det. Femåringen satte inte en fot rätt senaste gången man hade innerspår bakom bilen men valacken har visat prov på både styrka och moral.

10 Stallion Töll fick pressa sig till täten senast men höll bra resten av vägen trots att det bara räckte till en fjärdeplats. Väntar alltjämt på att spräcka segernollan och det är inte otänkbart att det är dags nu.

3 Loke Is My Name var jättefin när hon vann från ledningen i Gävle innan sommaren men har sedan dess noterats för två raka startgalopper. Testar nu bilen för första gången, men hästen har öppnat snabbt i voltstart och täten är inom räckhåll för Peter G Norman.

 

V65-4

Rank: A: 12-11-14. B: 4-13-5-7-8-9-6-10. C: 1-3-2-15.

Spetsanalys: 1 Guli Tiger är gedigen från dessa lägen, och blir min bästa spetskandidat men utmanas av 5 Kometen om denne vaknat på rätt sida.

Loppanalys: Kallblodslopp där jag tror det kan vara dags för 12 Klocksve Sprinten. Sjuåringen fick backa loss från invändigt läge senast och spurtade sedan bra resten av vägen. Hallsta Lotus-sonen har gått bra och kommer allt närmare en fullträff. Väldigt lite streckad i skrivande stund och ett kul drag i loppet.

14 Väskinge Ruter har verkligen formen på topp. Stod för en rejäl upphämtning efter galopp senast och imponerade vid de raka segraran innan det. Läget gör detta såklart chansartat men stoet tål att göra grovjobbet själv.

11 Komnes Juni stod för två fina insatser i juli månad men starterna efter det har lämnat mer att önska. Duger i klassen i sina ljusa stunder och nu kör Kaj Widell återigen.

4 Moe Tabac trivs bäst med tätkänning och har 20 meter försprång på värsta konkurrenterna.

13 Tåga Viktor blandar och ger men testas med Uf Ohlsson för första gången vilket alltid är intressant.

 

V65-5

Rank: A: 13-12. B: 1-9-3-6-11-7. C: 8-5-10-4.

Spetsanalys: Många startsnabba hästar med fina lägen och det kan bli körning direkt. 6 Mr Dream Coktail är kvick, har springspår men kan få svårt att ta sig förbi 3 Give Me Ten. Kern får min röst!

Loppanalys: Medeldistanslopp med volstart och en småtrevlig historia där favoriten 2 Mellby Ess ströks under förmiddagen. 12 Rushmore Face var slagen tidigt på Solvalla senast men ställdes då mot bland annat Carabinieri och Qahar Q.C. Valacken gick bra från kön på Axevalla i starten innan det och detta är en kapabel herre som normalt sett rundar många från sitt tillägg.

Om det blir överpace känns 13 Colbert väldigt intressant. Jänkaren har kommit tillbaka starkt till tävlingbanan och efter inte ha startat på nästan två år. Sexåringen har nu fått två lopp innanför västen, farten finns där och valacken blir farlig med klaff från tillägg. Nicklas Westerholm kanske kan få rygg på Rushmore Face under slutrundan och ekipaget lämnas ensamma på LD-kupongen.

Jag plockar även med 1 Carmine Am som borde få fint lopp i den främre träffen. Muscle Hill-avkomman kan betydligt bättre än vad han visade senast men letar alltjämt efter fjolårsformen.

9 Valeur kan mycket i sina bästa stunder och jag vågar inte lämna nioåringen utanför systemet.

3 Give Me Ten är inte helt borta om det blir krypcasino i spets.

 

V65-6

Rank: A: 5-6 B: 3-2-1-8-7-4-11. C: 9-10-12.

Spetsanalys: 3 O.M.Dustin är kvick ut och Klaus Kern lär köra så länge lampan lyser den här gången också.

Loppanalys: En duo höjer sig över mängden i avslutningen och jag väljer att bara sträcka dessa. 5 Prinsen One kommer från en mersmakande seger som togs från utvändigt ledaren. Fyraåringen fick sträcka på sig hela vägen till linjen och har fina förutsättningar att ta andra raka triumfen. Select Yankee-sonen kan öppna snabbt och hamnar vettigt till direkt men det kan vara upptaget i spets.

6 Kimbee Crown hade inte startat på drygt tio månader inför sin comeback men stod verkligen för en finfin insats efter tidig ledning. Sexåringen fick bekänna färg sista halvvarvet men vann på ett bra sätt efter 12,5/800. På intrycket senast måste Timo Nurmos travare räknas tidigt i sammanhanget.

Bakom A-duon är det mer öppet men 3 O.M.Dustin var knappt slagen av Prinsen One senast och hade då en 10-öppning i benen. Skulle Klaus Kern få bestämma lite i spets den här gången kan det vara dags för revansch men jag tror någon, eller kanske båda hästarna i mitt lås är tuffare.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson