Ett femte guld i Svenskt Mästerskap – det kan bli verklighet för Månprinsen A.M. Det är på Bergsåker som årets svenska mästare bland kallbloden koras.

Järvsöfaks totalt tio inteckningar i SM är väldigt svårt att rå på, men Månprinsen A.M. kan vara på god väg mot hälften. När Kallblods-SM på lördag körs på Bergsåker, under samma tävlingsdag som Sundsvall Open Trot, kan han tillsammans med sin tränare Gunnar Melander ta femte SM-guldet totalt.

För två år sedan fick Månprinsen dock stryka på foten i SM när Odin Tabac – den femtonårige fajtern finns förstås med även i år och börjar från innern och får sällskap från stallet av Eldvin. Andra hästar som utmanar är femårige Tand Kraft och Mofaksan – årets vinnare av SM för ston. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Svenskt Mästerskap, 2640 auto

1 Odin Tabac – Oskar J Andersson
2 Flex – Paw Mahony
3 Tand Kraft – Jan-Olov Persson
4 Pydin – Ove A Lindqvist
5 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
6 Fender – Rikard N Skoglund
7 Mofaksan – Mikael Olsson
8 Cali Maks – Jan Norberg
9 Eldvin – Per Linderoth
10 Järvsö Blomster – Örjan Kihlström
11 Hulte Magnus – Ulf Ohlsson
12 Granetta – Jimmy Jonsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Readly Express favoriten inför Sundsvall Open Trot

Readly Express favoriten inför Sundsvall Open Trot

Miljonloppscirkusen rullar vidare. Nu på lördag avgörs Sundsvall Open Trot på Bergsåker. Readly Express är loppets stora dragplåster – men hade inte tur med spår-lottningen.

Efter sin centimeterknappa förlust mot Propulsion i Åby Stora Pris är Readly Express på lördag tillbaka i hetluften. Sundsvall Open Trot med en miljon kronor till vinnaren, står på spel för PdA-vinnaren. Jorma Kontio sitter upp och ekipaget börjar jakten på segern från tråkiga bricka åtta.

Propulsion slipper Readly Express den här gången, det returmötet sker troligen i Trotting Masters-finalen i stället, men självklart stöter man på tufft motstånd. En häst som fick en perfekt lottning är Dreammoko som är åter på svensk mark och med Björn Goop i vagnen börjar från innerspåret.

Daniel Redén finns representerad som tränare bakom tre. Heavy Sound är tillbaka, efter att i sin senaste start galopperat i Hugo Åbergs. Han får sällskap från stallet av Lionel, som senast försvarade titeln i Norskt Mästerskap, samt Sorbet, fyra i Åby Stora Pris.

Extra krydda på till-ställningen sätter färske Jubileumspokals-tvåan Milligan’s School, den i storlopp frekvente Pastore Bob och Elitlopps-trean och Årjängs Stora-tvåan Nadal Broline. De utländska bidragen kompletteras med kvicka italienskan Trendy Ok och Oslo Grand Prix-vinnaren Evil Enok M.E. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Sundsvall Open Trot, 2140 auto

1 Dreammoko – Björn Goop
2 Milligan’s School – Ulf Eriksson
3 Sorbet – Örjan Kihlström
4 Trendy Ok – Alessandro Gocciadoro
5 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
6 Pastore Bob – Peter Ingves
7 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
8 Readly Express – Jorma Kontio
9 Evil Enok M.E. – Noralf Bräkken
10 Lionel – Göran Antonsen

Senaste vinnarna:

2017: Ringostarr Treb – Jerry Riordan
2016: Nuncio – Örjan Kihlström
2015: Delicious – Örjan Kihlström
2014: Quid Pro Quo – Erik Adielsson
2013: Panne de Moteur – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 20 augusti

Omgången: Jackpot på V64 med  1 146 256 kr extra i potten då Färjestad inleder spelveckan. Två spikar gäller för min del och en av dem är ett riktigt speldrag!

Spikarna: 3 Jeppas Sputnik (V64-1) är en bra spetsvinnare tror jag där de betrodda är bättre än resten, då spikar jag gärna med stor risk för betrodd vid gardering. 9 Dreamy Queen (V64-5) är mycket formstark och flög fram senast, kul drag att spika!

V6-förslaget är på 1470 kronor (V6).

5-4-2-1-6-3 (5-4)
1-2-10-7-3-4-9 (5-6)
3 Jeppas Sputnik (9-6)
6-1-8-3-4-2-9 (10-5)
9-3-4-7-6 (5-2)
9 Dreamy Queen (1-3)

6x7x1x7x5x1 = 1470 kronor

DD-förslaget på 800 kronor:

9 – 9 x 800 kr

V64-1

A: 5-4 B: 2-1-6-3 C: –

Spetsstrid: Ta Quiero Grif är snabb, men Broadway Appolo snabbare tror jag. Stepping Spaceboy utmanar sedan, men favorit på Johan till ledningen med Broadway.

Loppanalys: 4 Broadway Appolo är favorit och nu kör man bort en etta överst så det är dags att leverera. Han kördes optimistiskt på V75 i Halmstad, men det var för tufft mot riktigt bra hästar i Global Satisfaction och Handsome Brad. Gick helt okej senast, men det är inget riktigt bett i honom till slut och han känns inte klar ens i vanligt lopp.

2 Te Quiero Grif är fortsatt formstark och senast sprang han på tufft motstånd i V75-final från bakspår och hängde med okej. Han är snabb från start och går både i spets eller i ryggar.

5 Stepping Spaceboy har fyra raka V75-starter och senast kan man nog dra streck över för open stretch-spåret var otroligt dåligt efter regnet och det var som att springa in i en vägg då hästen dök ner där – efter att ha haft kall rygg 250 kvar dessutom. Duger bra här.

1 Tobacco är bra och med lopp i kroppen efter längre vila är han aktuell.

V64-2

A: 1-2 B: 10-7-3-4-9 C: 5-6-11

Spetsstrid: Två på start och båda kliver iväg bra, vi tror inte de på tillägg får överta och det blir favoriten T.B.’s Tröllgutt till tät.

Loppanalys: 2 T.B.’s Tröllgutt är storfavorit och det är en vettig norsk som varit 2-3-2 i tre starter i Sverige. Senaste var 14/7 då han var tvåa bakom Tekno Teddy och han höll starkt via dödens sista 1500. Senast satt han långt bak och kom aldrig loss förrän det var för sent. Han har bra chans då han står bra till och lär få löpa från ledningen.

1 Eldhusodin vann fem lopp förra året, och han kan springa. Nu har detta år varit misslyckande och han har inte startat sedan maj. Han galopperade i segerstriden mitt på upploppet i en av starterna i april, och visade fart som sexa efter startgalopp och då man kommer till Sverige direkt efter uppehåll lär han träna bra. Det är ny regi på honom efter att han varit hos ägaren. Han har startat i Sverige en gång, var då tvåa 2016. De är stallkamrater dessa och kan rinna undan för de på tillägg.

7 Lex Odin var mycket bra vid segern då han sprang 25 full väg och slog flera namnkunniga årgångshästar. Dock inte varit lika bra efter det och senast kunde han föga.

3 Sippson blir betrodd, men det mest på Björn Goop. Fick startförbud senast då han inte travade. För lite spel är det på 10 Tripsson Ö.K. som är bra och kan runda alla.

V64-3
A: 3 B: 9-6-5-7 C: 11-1-4-2-8-10-1

Spetsstrid: Jeppas Sputnik är mycket snabb och den givna spetshästen. Dance Streamline har spetsat och släppt tidigare och jagar säkert ledarryggen och samma gäller för Lilly Palema.

Loppanalys: Här tror jag 3 Jeppas Sputnik är bra spetsvinnare och det är min bästa spik i omgången! Han släppte ledningen i tuff öppning senast till Korvenojas lovande Fernando Vixi och även om han var chanslös mot den höll han farten bra och sprang 13,9 full väg. Vann från ledningen före det då han öppnade snabbt och enkelt stack undan före Nurmos Global Wise Guy. Mycket bra spetschans och sedan tror jag ingen rör honom då Kajjan kör undan sista 500!

Nästan lika mycket spel är på 9 Inspector som r en minst lika bra häst, han är bättre till och med men sedan ska han slå min spik från utvändigt. Han gick från ledningen senast och det var på ruggigt lätta fötter han stack undan sista 100, det var härligt intryck! Klart han kan mosa dem, men jag tar hellre ställning för spets.

5 Scorzone är också en del spelad, var rejäl vid segern då den kördes till dödens innan slutvarvet, och stred fullgott senast med då treåringen sprang nytt rekord.

V64-4

A: 6-1-8 B: 3-4-2-9 C: 10-5-7-12

Spetsstrid: Ovisst. Shakira Broline borde bara tas felfritt, hon har galopperat när de försökt få henne att öppna. Jas Ribb kanske kan vara bäst ut, och det finns att Lorina Orange körs till och övertar.

Loppanalys: 1 Shakira Broline är favorit och hon är bättre än raden. Galopperade senast, men svarade för bra upphämtning och gick i mål med sparade krafter då hon aldrig fick se dagens ljus. Det var ändå 14 i 1900 meter hon klockades till och formintrycket var bra. Hon har aldrig spetsat bakom bilen, och galopperat 3 av 7 senaste så det är strulrisk, men med klaff vinner hon säkert detta.

Värsta motbudet 11 Shaggy Millpond blev struken under förmiddagen och det är mycket öppet lopp detta. 6 Lorina Orange är nu klar andrahandare, men den har aldrig vunnit lopp på 18 försök! Nu kan det vara dags för stark är hon mer än snabb så distansen passar bra och hon står bra inne i loppet. Hon har varit tvåa och femma över 2640 meter, och som femma fick hon inte chansen och tvåa var hon bakom Livi Joy som är bra. Senast mosade hon ledaren från dödens och höll bra! Hon kunde haft ett par segrar på kontot och får tipset.  

8 Logical Mystic är inte så tokig då det stämmer till, men det är knepig häst som det ofta blir fel för. Vann från ledningen nyligen, och var allt för vass efter det och hade spillt krutet under vägen.

V64-5

A: 9 B: 3-4-7-6-5-2 C: 10-11-1

Spetsstrid: Starforlife Palema har varit snabb i volt och spetsade då han pinnade 12 första 500 från springspår förra sommaren. Var bra med från spår 5 för Micke och bland dessa måste han ses som spetsfavorit, Micke är bra startkusk.

Loppanalys: 3 Starforlife Palema har varit klart förbättrad senaste två starterna, och märkligt nog har det sammanfallit med att hästen tävlat barfota runt om och med jänkarvagn vid dessa starter! Båda dessa segrar har tagits via rejäla avslutningar och ganska enkelt till slut har det blivit. Det är bra spetschans då han varit bra ur volten, men att han ska vara dryg 70%-are är ändå hårt. Från ledningen har han aldrig segrat och har raden 3-3-4 och det är inte säkert det blir jänkarvagn i voltstart, dessutom är vinsterna tagna på 1600 meter.

Jag spelar med 9 Massitj på DD. Han gjorde comeback senast efter 2,5 månaders paus och hängde med okej för Sverre. Nu Björn Goop upp, lopp i kroppen och verkar bli någon form av barfota och jag tror man kan spurta ner dem.

7 Autobahn är en bra häst som inte visat någon form i sommar och senast var han bara klen. Han vann V75-lopp våren 2017 och får han till det duger han mer än väl här. 4 Piper Pagadi har mött bättre hästar utan att räcka och kliver iväg bra i volt, kanske kör till sig ledarryggen?

V64-6:

A: 9 B: 1-3-11-2-4-10 C: 12-8-6-7-5

Spetsstrid: Ellipsis Am tror jag är spetshästen, utmanad av Dame Dream och Omay Southwind.

Loppanalys: En av två favoriter är 1 Wordfeud som är nyttig men sällan får till det helt. Inledde med att vinna 4 av 6 starter, men nu har inte blivit seger på sex senaste loppen. Dock var det mycket bra formintryck senast då Björn letade sig loss sent och hästen gick med bra fart över mål. Hon blir över då hon bara spetsat 1/7 med bil och körs på chans igen tror jag.

11 Ottens Dibaba är andra an favoriterna. Galopperade kort efter start på V75 senast och fick inte det lopp i kroppen hon kunde behövt. Det var låga rapporter innan det och även om hon trivs bäst i Färjestad så känns hon inte så intressant som hårt spelad.

Här finns ett bra speldrag och jag går rakt ut på 9 Dreamy Queen som känns jätteintressant! Hon fick öppna tufft innan ledningen nådas som 23-oddsare näst senast och var slagen av favoriten på upploppet, men svarade fint på norsken och kontrade till seger! Senast i amatörlopp med dåligt tempo satt hon långt bak för Helene Kolle, men flög verkligen fram då hon drog ner norsken och hann sånär fram till seger. Nu är det proffs i vagnen och även om startryggarna inte är de bästa så tror jag hon visslar ner dessa sista 500!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3: Svante Båth igen - skräll i spets av No Matter
Nästa nyhet
E3: Svante Båth igen – skräll i spets av No Matter

E3: Svante Båth igen – skräll i spets av No Matter

När det står E3-finaler på programmet, då brukar Svante Båth vara på hugget. I stoklassen slog Erik Adielsson till bakom No Matter som från ledningen överraskade.

Svante Båth ”brukar” ju vinna E3-finaler, men att han skulle lägga ännu ett guld till samlingen i finalen för ston på Gävletravet, var det inte så många som hade trott. Fast 26-oddsaren No Matter överraskade, stack till ledningen när flera av favoriterna felade – och valde ett ypperligt tillfälle att ta första fullträffen för året.

– Hon ska ha medalj för hur hon fixade det i första sväng, det var bra gjort av henne. Jag blev sugen att prova när vi kom till ledningen och flera favoriter gjorde bort sig, det var inget annat göra än att prova. Det är lite overkligt, det är sällan som man vinner i en sådan här stor final med en häst som står i det oddset, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Inledningen av loppet var rörig, minst sagt. Favoriten Zara Kronos såg ut att ha hålla ledningen efter det att utmanande Indiana Boko snubblat över i galopp i den första kurvan, men strax senare följde Zara samma mindre goda exempel. En som dock stod på benen medan andra galopperade var No Matter. Erik Adielsson lyckades ur kaoset lotsa stoet efter Explosive Matter till täten.

Efter att sedan fått dämpa farten till 14,2 första varvet, skulle No Matter sedan inte gå att fånga in. Aleppo Pine gjorde loppet i dödens, men kunde inte komma i närheten. Staro Miami lämnade andra utvändigt med 700 meter kvar, men förmådde inte hämta in när No Matter genom sista svängen gjorde ett vinstgivande ryck.

No Matter kunde ohotad rusa undan över upploppet till seger på 1.12,5a/1640 meter, en viktoria som förbättrade bank-kontot med 925 000 kronor. Vinnaren är ägd och uppfödd av Easy KB, medan det är Camilla Björk som sköter hästen – för övrigt hennes tredje E3-vinnare. Bakom kom Staro Miami tillbaka i en fin långspurt och tog andrapriset, före Aleppo Pine. (Foton: ALN).

Läs även: E3: Betting Gangster fortsatte familjetraditionen
Läs även: V75: Vass Volstead tillbaka i vinnarcirkeln

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Vass Volstead tillbaka i vinnarcirkeln
Nästa nyhet
V75: Vass Volstead tillbaka i vinnarcirkeln

V75: Vass Volstead tillbaka i vinnarcirkeln

Stayerdistansen visade sig inte vara några problem för Volstead. Stefan Melanders vasse amerikan anförde från start till mål i Gävle Stora Pris.

Efter en tuff matchning i de största loppen den senaste tiden väntade Gulddivisionen, även Gävle Stora Pris över lång distans, för Volstead. En uppgift som sjuåringen inte hade några problem med. Efter att ha haft kommandot från början till slut, blev det återbesök i vinnarcirkeln.

– Han har ju gått bra på längre distanser förr när han var yngre, men även jag var lite fundersam över hur han skulle klara det. Men det var strongt av honom att hålla hela vägen till mål, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Volstead stack direkt till ledningen, öppnade första 500 efter 10,8 och laddade iväg med några längder. Jänkaren fick dock lugnat ned sig efter en bit och hade krafter kvar att hålla motståndet kontrollerat hela vägen till mål.

Comebackande Speed Delicous fick fritt från vinnarhålet till slut och efter en blytung resa i tredjespår sista hälften av loppet återkom Mindyourvalue W.F. med bravur till slut. Volstead behövde för den sakens skulle dock inte oroa sig – och höll enkelt undan i riktigt fin stil på 1.12,6a/2640 meter.

*****

*Favoritseger i Brons-divisionen. Örjan Kihlström hamnade som fyra på innerspår med Mr Golden Quick men det skulle lösa sig galant. I täten drog en het Mellby Emeralds hårt vilket föranledde fritt spelrum redan innan sista sväng och femåringen kunde avgöra hur lätt som helst till slut. 1.12,9a på 2140 meter noterade vinnaren, tränad av Mika Haapakangas.

*Örjan Kihlström också i Klass 2-försöket. När tungt spelade Hugo Gustivar Boko felade kort efter start, kunde Örjan gå till ledningen med Christoffer Eriksson-tränade Dornoch Am. Och mycket svårare än så var det inte – Scarlet Knight-valacken höll undan lätt hela vägen till seger på 1.14,2a/2140 meter.

*Reijo Liljendahls-träningen Exclamation Mark är i riktigt fin form nu, i Klass 1 kom tredje raka. För Ulf Ohlsson gick fyraåringen till spets, var rejält ansatt av Arctic Lover genom sista svängen, men kontrade tillbaka till vad som till slut blev en mycket enkel seger. Favoriten Ural fick fritt från rygg ledaren, men kunde inte ta sig in i segerstriden. 1.14,9a på 2640 visade vinnaren.

*Hemmaseger i Silver-divisionen. Oskar Kylin Blom var rejält glad vid målgång och det var knappast att undra på – Antonio Tabac stod för en insats värd fem stjärnor. Med varvet kvar avancerades han fram mot dödens, trots öppningen varit underkant 1.09. Favoriten Urban Kronos anföll med 800 kvar och gick i närkamp över upploppet, men Antonio Tabac stretade heroiskt emot till seger. 1.11,1a på 1640 meter var en snygg vinnartid. (Foton: ALN).

Läs även: E3: Betting Gangster fortsatte familjetraditionen
Läs även: E3: Svante Båth igen – skräll i spets av No Matter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3-final: Betting Gangster fortsatte familjetraditionen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson