Lillebror ville inte vara sämre. Ett år efter att Tekno Eld vunnit Kriteriet – gjorde Eld Rask repris. För Ulf Ohlsson bärgade han de treåriga kallblodens största slag på ett nytt prydligt svenskt rekord.

Mamma Eldsiri har all anledning att vara stolt. Eld Rask upprepade vad den ett år äldre brodern Tekno Eld gjorde i fjol – vann Svenskt Kallblodskriterium på Dannero. Förutom uppfödare, ägare och skötare var också laguppställningen i övrigt den samma; Jan-Olov Persson tog sin femte tränarseger i loppet och Ulf Ohlsson tredje i jollen.

Det blev ordentlig fart på finalen, det såg Jan-Olov Persson till. Med B.W. Prinsen blixtrade han till spets, och svarade när Rappstjernen ställde frågan om att få komma förbi. Första halvvarvet gick efter snabba 22,5. Favoritspelade Eld Rask bidade sin tid som trea i andraspår.

Med 600 meter kvar kom attacken, Eld Rask jobbade sig snabbt fram men ledande stallkamraten B.W. Prinsen, som stod i drygt 40 gånger på oddstavlan, fajtade emot enormt. Första hundra meter från mål fick favoriten segergreppet. Förstapriset var 600 000 kronor.

– Det blev bra tryck på loppet och det var fantastiska hästar. Jag trodde före att det skulle behövas en 1.25-tid i dag för att vinna och så var det, sa Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln och fortsatte om loppet:

– Jag hade jätteproblem med honom i dag, han skyggade för lamporna på innerplan och rumplade till 1200 meter kvar. Det var faktiskt lite oroligt innan vi fick honom över mål. Men det är en fantastisk häst det här, stark och rejäl och jag har nog aldrig känt honom trött ännu.

Segertiden blev läcker, 1.25,7a över 2140 meter var en hyvling av Eld Rask eget svenska rekord med hela nio tiondelar. B.W. Prinsen höll andrapriset vilket resulterade i en dubbelseger för stallet. Bronset gick till en mycket stark Ängsborken, som försatte sina chanser i en startgalopp men återkom lysande i spurten och var som trea inte långt efter vinnaren.

*****

*Kriterietstoet blev en uppgörelse mellan Öystein Tjomslands båda i loppet. Favoriten Voje Maren hade Lars Anvar Kolle i sulkyn och fann andra par utvändigt, bakom i ryggen stallkamraten Brenne Blesa som här faktiskt gjorde sin karriärs blott andra start.

Loppet anfördes av Jeksa, men 700 meter kvar fick Voje Maren full marschorder, kom raskt fram och såg till att ha kopplat greppet in på upploppet. Men då ville förstås Brenne Blesa ha några ord att säga också – stallkompisarna kämpade sida vid sida fram till mål, men Voje Maren höll sitt knappa grepp.

– Det var nervöst, jag höll nästan på att gå ned för räkning men nu är jag glad. Det var kul det här, sa tränaren Öystein Tjomsland som själv efter en avstängning fick se loppet från sidan.

Voje Maren tog segern på 1.29,2a/2140 meter, en seger värd 350 000 kronor. Det här var hästens fjärde seger i den sjunde starten och för såväl tränaren som kusken, den andra triumfen i loppet. Stort plus också till Vindpärla som spurtade kvickt och var trea, inte  långt från toppduon.

*ST:s Guldtäcke gick till skrällen Skaffer Adrian, tränad av Linn Hellström. Ulf Eriksson satte allt på ett kort, svepte fram till spets in mot sista sväng och ryckte undan med flera längder. U.R. Faxe tog in snabbt på den undflyende ledaren. Men tappre Skaffer Adrian höll hela vägen till seger på 1.26,4/2140. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Alcoy skrällvann över meriterat motstånd

V75: Alcoy skrällvann över meriterat motstånd

Ett perfekt genrep inför Derbyt? Alcoy stod för en häftig skräll för Peter Untersteiner då han tog första årssegern mot stenhårt motstånd i Ragnar Thorngrens Minne på Åbytravet.

Ready Cash-sonen Alcoy slutade fyra i Kriteriet i fjol, men såldes sedan till belgiska ägare och har i år tävlat i Frankrike. Sedan en kort tid är den svarte eleganten tillbaka i träning hos Peter Untersteiner – och i Ragnar Thorngrens Minne presenterade han sig på allvar. Spelad till 47 gånger pengarna slog han mycket meriterat motstånd.

– Vi fick ett perfekt lopp, men jag är ändå mycket positivt överraskad. Vi har bara haft honom i tre veckor och uppdraget har varit att få honom i form till Derbyt; vi ville mest se var vi hade honom.., sa Peter Untersteiner efter kupongrenset i ATG Live.

Erik Adielsson fick en pangstart med Givetitgasandgo som kunde tråckla sig ut från sitt bakspår och redan ur första sväng ta över taktpinnen från Lucifer Lane. Norskjänkaren blev dock het på kuppen, öppnade första 500 i underkant 1.10, och fortsatte några längder före fältet.

Alcoy däremot fick en prima resa i andra utvändigt, bakom Velvet Gio som kämpade på bra i dödens. Ur kurvan blev det full anfallsorder och Alcoy kunde avgöra mycket lätt den sista biten. Favoriten Perfect Spirit placerades i tredje invändigt av Örjan Kihlström, kom loss ur sista sväng och avslutade mycket kvickt – men inte tillräckligt för bättre än andrapriset. 1.12,2a på 2140 kom vinnaren i mål på.

*****

*Skön seger i Klass 1-finalen för Hagmyrens Mathias Andersson som med Doctor Doxey Zenz tog femte raka segern. Favoriten Cobourg Hanover travade i ledningen, men var slagen av den utvändige Vischio Holz vid utgången av sista sväng. Fast full attack i svängen fick också Doctor Doxey Zenz som avgjorde lätt över upploppet till seger på 1.12,5a/2140.

– Jag känner en väldig lättnad och väldig glädje att det gick vägen. Det blev inte det loppscenario som jag hade tänkt mig, men det löste sig ändå, sa Mathias Andersson i ATG Live.

*Praktskräll i Klass 2. Per Lennartsson skötte med den äran kuskuppgiften bakom Adiago Trot, tränad av Marcus Lindgren, som kunde följa med i ryggar på sista bortre och skaffade sig greppet då man gick in på upploppet. B.B.S. Jhonny avslutade mycket kvickt sista biten, men målfotot räddad Adiago Trot – fältets minst spelade. 1.13,0a/2140 var tiden.

– Först trodde man väl inte på så stor chans att vinna, men vi fick bra ryggar och kunde vila genom sista sväng. Allt stämde verkligen, sa Per Lennartsson.

*Skrällparaden fortsatte i Diamantstoet. Femåriga Ryssebo la Reine stod för en kanoninsats då hon började tåga i tredjespår efter ett varv, nådde så småningom fram i dödens och avgjorde därifrån säkert till slut. Pär Thole tränar vinnaren som kördes av Kaj Widell och klockades till 1.13,9a full väg. Favoriten Kindy Cane fick positionsproblem bakom tröttnade hästar och kom aldrig in i loppet.

– Det här är ju fan inte sant, hon bara krossade dem.., sa tränarsambon Ann-Christin Lingh.

*Åter en grym prestation av Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction. För Ulf Ohlsson kom hästen hastigt fram för att syna dödens med 900 meter kvar. Över upploppet kom hästar från alla håll och kanter med Kadabra-sonen visade styrkan hela vägen till mål och vann säkert på 1.12,8a/2140.

– Han var fantastiskt bra, vi fick köra en rejäl speed för att komma till dödens och det är tufft att göra det. Det är en stark och rejäl häst som nog aldrig gjort ett dåligt lopp, sa Ulf Ohlsson.

*Dansk viktoria i Brons-divisionen. Flemming Jensen körde resolut med sin tuffing Victory Kåsgård som efter 500 meter (på 09,2) övertog ledningen. Och därmed var loppet över, visade det sig. Valacken var sedan ohotad och sköt undan i riktigt fin stil över upploppet.

– Det blev ju önskescenario för oss, vi kom till spets och fick sedan bestämma lite själva. Det är kanske ingen kanonhäst men kan han hålla den här nivån är vi nöjda, sa Flemming.

*Dagen inleddes med Åby Stora Kallblodspris och även om Järvsöfaks världs-rekord inte gick att komma nära den här gången heller, blev det ändå ett fint lopp – med en stark segertid.

Odd Herakles var snabbast från början och höll ut ivrigt uppvaktande Lome Brage, något som betydde 1.17 de första 500. Tempot fick sedan bedarra något och efter ett varv lyfte Gunnar Melander ut Månprinsen A.M. i dödens. Efter massiv press genom sista sväng fick ledaren motvilligt ge sig. ”Prinsen” gick undan säkert sista biten till seger på 1.19,0a/1640, en tangering av hästens personbästa. 200 000 kronor var förstapriset.

– Han är lite flegmatisk första biten, men i övrigt kändes han fantastiskt fin. 1100 meter kvar lät jag honom bara gå, vi ville visa upp honom på bästa sätt i ett sådant här lopp. Men jag kunde inte släppa honom helt ändå, då hade han nog krupit ur selen, sa Gunnar Melander.

*Uppvisning hade franska montéspecialisten Be Mine de Houelle i Åby Stora Montépris, som för sin ryttarinna Marie Bacsich var helt överlägsen. Redan efter 500 meter vinkade stoet sitt motstånd adjö och avståndet minskade aldrig nämnvärt. 1.11,9a/1640 noterade Franck Leblanc-träningen. (Foton: ALN).

Läs även: Åby Stora: Propulsion vann duellen – på målfoto

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora Pris: Propulsion vann duellen - på målfoto
Nästa nyhet
Åby Stora Pris: Propulsion vann duellen – på målfoto

Åby Stora Pris: Propulsion vann duellen – på målfoto

Det var menat som årets duell på förhand och publiken behövde inte bli besviken. Propulsion och Readly Express bjöd upp till en sanslös tvekamp till slut i Åby Stora Pris och det var målfotot som fick avgöra vem som vann. Svaret: Propulsion.

Åby Stora Pris, den första upplagan över nya premisserna 3140 meter med bilstart, blev en att verkligen minnas. Readly Express fanns i den ena ringhörnan, Propulsion stod i den andra. De båda världsstjärnorna gjorde upp i två dueller – en i starten och en över mållinjen.

När krutröken sedermera skingrats dröjde det dock ett tag innan vinnaren kunde utropas. Det fick till ett uppförstorat målfoto för att avgöra – att Propulsion hade fått segern med minsta tänkbara marginal. Det på segertiden 1.13,2a över 3140 meter, en notering som betydde nytt världsrekord över distansen på tusenmetersbana.

– Det är otroligt. Hur mycket en centimeter hit eller dit kan betyda. Det är förstås jättekul att vi kunde ha den på vår sida. Det är två helt fenomenala hästar det här, hade det varit en annan häst i ledningen så hade vi nog vunnit med trettio meter…, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Hur gick det då till? Jo, Muscle Hustle var kvickast från start och frontade. Men bakom fick Örjan Kihlström snabbt ut Propulsion i andraspår och såg ut att kunna gå mot täten. Men Jorma Kontio ville annat, lade direkt rejäl press, tryckte på och fick efter första 500 meterna på 09,5 överta från sin duellant. Readly Express hade vunnit den första ronden, men Propulsion hade inte sagt sista ordet.

När Prix d’Amérique-vinnaren väl nått till spets, bedarrade tempot. Den andra femhundringen gick i 1.16-tempo och loppet kan egentligen snabbspolats fram till sista sväng. Här hade Propulsion nu fått fritt spelrum och över upploppet skulle en kamp som direkt hamnade högt på topplistan av svenska klassiker utspelas.

Readly Express, efter eftermiddagens myckna regnande utrustad med skor runt om, försvarade sig helhjärtat när Propulsion vreds ut i andraspår för att i en våldsam speed-avslutning göra upp om titeln. Båda vägrade ge sig, kanske var det rent av dött lopp – men målfotot fick alltså avgöra.

– Jag hoppas alla förstår att njuta, det här var kanske världens två bästa hästar, det var kul att det blev en sådan duell, sa Örjan Kihlström.

Segerkavalkaden tog en fortsättning för Daniel Redéns superhäst. Propulsion förbättrade här sitt segerkonto med två miljoner kronor och passerade därmed tjugo miljoner kronor totalt. Segern var hästens fjärde raka i en segersvit som tidigare innehållit Norrbottens Stora, Årjängs Stora och Hugo Åbergs Memorial.

– Vad konstigt det blev. Inget tempo och sedan en speed-uppgörelse. Det gick undan till slut. Bägge hästarna var fantastiska. Jag ville ju att de skulle köra i ledningen, men Örjan vet ju vad han gör, sa tränaren Daniel Redén.

Readly Express, noterades som tvåa, vilket gjorde honom en miljon rikare, för samma tid som ettan. Bakom var det en bit ned till de övriga men det var Reckless som efter en fin avslutning som knep tredjepriset i en kamp mot Sorbet, båda efter invändiga resor. Muscle Hustle kirrade sista prisplats.

Rajesh Face blev den som fick ta hand om dödens. Efter 1500 meter avverkade tog han den position, behöll den efter en kort galopp, men tröttnade till slut. Platon Face gjorde loppet som sista häst i andra spår men kunde aldrig ta sig in i tätstriden och blev oplacerad. (Foton: ALN).

Här kan du se loppet.

Läs även: V75: Alcoy skrällvann mot meriterat motstånd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers mot Bird Parker i Frankrike
Nästa nyhet
Aubrion du Gers mot Bird Parker i Frankrike

Aubrion du Gers mot Bird Parker i Frankrike

De bästa fransmännen fattades i Åby Stora Pris, men i tisdagens Prix Jean-Luc Lagardère på Enghien väntar ett stormöte mellan Aubrion du Gers och Bird Parker.

67 500 euro är förstapriset i Grupp 2-loppet Prix Jean-Luc Lagardère, något som lockat några av de bästa i Frankrike till startlinjen. Inte minst Aubrion du Gers, valacken som omnämns som världens bästa, kommer med fem raka segrar, den senast tagen i Grand Prix de Wallonie.

Han ställs bland andra mot Bird Parker, Prix de Paris-vinnaren som närmast kommer från seger. Här finns också med Un Mec d’Héripré, Charly du Noyer och Briac Dark. Den svenska flaggan representeras av Rocky Winner och Cash Gamble. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Prix Jean-Luc Lagardère, 2875 volt

1 Blé de Gers – Alexandre Abrivard
2 Tony Gio – Christophe Martens
3 Cash Gamble – Franck Nivard
4 Rocky Winner – Gabriele Gelormini
5 Virgious du Maza – Sébastien Ernault
6 Briac Dark – Matthieu Abrivard
7 Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
8 Valko Jenilat – Eric Raffin
9 Akim du Cap Vert – Franck Anne
10 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
11 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
12 Un Mec d’Héripré – Franck Ouvrie

Senaste vinnarna:

2017: Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
2016: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2015: Romanesque – Christophe Martens  
2014: Un Mec d’Héripré – Franck Ouvrie
2013: Quoumba de Guez – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Dannero
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Dannero

Söndag: Extra V75-tips till Dannero

V75 Dannero, 12 augusti

Omgången: Finfina tävlingar på Dannero där kallblods-Kriterierna ändå får ses som de sportsliga höjdpunkterna. Spelmässigt ser det klurigt ut och jag provar ett annorlunda upplägg utan spik. Däremot har jag två tvåhästarlås och ett lopp med tre respektive fyra hästar. Har sedan krav på att minst en utgångshäst måste vinna, en trolig i inledningen eller två roliga i avslutningen.

Utgångshästarna

5 Whitehouse Express (V75-1) har gjort två lopp efter lång frånvaro. Senast galopperade han från start men svarade för en vass upphämtning. Felfri är det en bra vinstchans.

5 Lollipop Girl & 13 Ditty Bopper (V75-7) Lollipop har fått några lopp i kroppen och spurtade bra senast. Extra intressant om man skulle köra med någon form av barfotabalans. Ditty Bopper tycker jag har höjt sig rejält och spår 13 i spårtrappor gillar jag.

Spelvärda

1 Hunter Dillon (V75-3) har lottats till ett fint utgångsläge och står dessutom 20 meter bättre till mot favoriten. Bör få ett bra lopp och ett par spelprocent är för lite.

11 Guli Tor (V75-5) tycker jag är riktigt bra och får Gustav Andersson till styrningen i Guldtäcket tror jag ekipaget har en fin chans.

3 Noir & 12 Alfas Dimitri (V75-6) Noir tror jag blir svårslagen om han hittar till tät. Måste även varna för Alfas Dimitri som bytt regi och får för första gången i 65:e starten en proffskusk i sulkyn. Mycket spännande till 1 %.

V75-SYSTEMET (minst en A-häst måste vinna för chans till sju rätt)

A: 5. B: 1,4,6,7, (2-8)
2,9 (3-7)
1,2,3,4,6,7,8,12,14,15 (5-13)
1,2,3,4 (9-10)
11,12 (7-13)
3,12,12 (1-7)
A: 5,13. B: 3,7,9,10,12,14,15 (2-4)

5x2x10x4x2x3x2 = 4800 rader

1x2x10x4x2x3x7 = 3360 rader

Totalt 8160 rader = 4080 kronor

DD-spelet

3 – 5,13 x 250 kronor

12 – 3,5,7,9,10,12,13,14,15 x 50 kronor

Totalt: 950 kronor.

Analys Dannero V75-1:

Ranking: A: 5. B: 4-1-7-6. B/C: -. C. 2-8-3.

Spetsanalysen: Sköter sig 5 Whitehouse Express tror jag att han tar en längd på 4 Beau Mec och får överta tät.

Loppanalysen: Ådalspriset inleder och stor favorit blir 5 Whitehouse Express och det känns motiverat. Sjuåringen har gjort två starter efter lång vila, i comebacken blev allt fel och den starten kan man glömma. Senast galopperade han från start men svarade för en vass upphämtning. Motståndet avskräcker inte och felfri är det en toppchans. Vill dock se att han sköter sig innan jag går rätt ut på honom och nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom streckar jag mina fyra B-hästar där 4 Beau Mec ligger först. Elvaåringen har gjort det bra hela året och senast var inget undantag då han fullföljde starkt som fyra från ett omöjligt läge. Bättre förutsättningar nu och lyckas Tobbe hålla ut favoriten från start är mycket vunnet.

1 Höwings Star har formen i zenit. Sist rundade han samtliga i spåren via 08,5 sista 800. Gången före spurtade han klart bra som tvåa bakom Coktail Fortuna. Valacken kan nog inte försvara sitt innerspår men löser det sig är jag inte helt främmande för att han kan överraska.

7 Montdore tycker jag kanske borde ha vunnit senast. Ett halvvarv längre är en fördel och med tempo fäller han många till slut. Sista strecket till 6 Poochai som hängde med positivt senast och med klaff är han inte helt borta.

Analys Dannero V75-2

Ranking: A: 9-2. B: 3-7-5-1. B/C: 6-4-8. C: 12-10-11.

Spetsanalysen: 3 Jeksa är kvick och tar nog hand om täten initialt. Släpper sedan till 2 Voje Maren som körs offensivt?

Loppanalysen: Kriteriestoet och favorit blir 2 Voje Maren som var fin vid segern i sitt försök. Stoet är obesegrad felfri och sköter hon sig är vinstchansen god igen. Lars Anvar Kolle har kört hästen i de fem första starterna så kuskbytet är inget som bekymrar.

Jag väljer att dubbla systemet med stallkamraten 9 Brenne Blesa som även får tipsnicken. Tekno Odin-dottern övertygade stort vid sin försöksvinst som dessutom var karriärens första start! Hon gick en vass långsida och rundade till tät men slog på en galopp 200 meter från mål. Fuxan hittade benen rätt snabbt och kunde ändå vinna enkelt till slut. Bakspår valde man medvetet och sköter hon sig hela vägen är känslan att de andra får väldigt svårt stå emot henne över upploppet. Tänkbar chansspik men jag streckar båda.

Bakom nämner jag 3 Jeksa som hängde med bra bakom Voje Maren. Öppnar kvickt och lär få ett fint lopp.

Analys Dannero V75-3:

Ranking: A: 1-15-6-14. B: 3-2-4-7-8-12. B/C: 5-13-11-10-9. C: -.

Spetsanalysen: 2 Harryet Hazelaar öppnade kvickt från samma spår senast och kan ta sig förbi invändiga 1 Hunter Dillon. Utifrån utmanar 6 Hamilkar Boko, svårbedömt!

Loppanalysen: Ett mycket svårt lopp där 15 New Joker blir favorit. Femåringen är en härlig löphäst och han imponerade så smått senast då han rundade fältet från ett liknande läge. Den här uppgiften är tuffare och det är även lite vingelrisk från springspåret med springband på tillägg. Räknas utan strul men jag garderar.

Tipset ges till skrällen 1 Hunter Dillon som stod lika start med favoriten senast. Han gjorde bort sig med galopp men fullföljde rätt bra i skymundan. Intressant utgångsläge och med lite tur är skrällchansen vettig.

6 Hamilkar Boko var med i samma lopp som ovan nämnda duo, men var inte alls bra då. Passande förutsättningar och hittar Dunder till tät blir ekipaget inte helt lätt att plocka ner.

I A-gruppen platsar även 14 Bicc’s Lamborghini som det var snack om senast mot bra hästar på V75. Han gav sig tidigt då men jag räknar med en förbättrad insats då man tar ut honom direkt.

Streck även för hela B-gruppen och totalt 10 hästar på systemet. Vill där nämna 3 Nika som gör debut i Sverige. Första körspö och Ulf Eriksson i vagnen är spännande.

Analys Dannero V75-4:

Ranking: A: 3-2-1-4. B: 9-10-8-11-7. B/C: 5-6. C: 12.

Spetsanalysen: Blir förvånad om inte 1 Rappstjernen håller upp sitt innerspår.

Loppanalysen: Svensk Kallblodskriterium och favorit blir Ulf Ohlsson tillsammans med 3 Eld Rask. Han såg väldigt fin ut vid försöksvinsten och det var bra tryck över mål. Given tipsetta men jag streckar tre hästar till.

2 Ängsborken är inte mycket sämre och han har varit hårdare spelad än favoriten när de mötts tidigare. Vann sitt försök säkert och serverar Jimmy Jonsson hästen en fin resa blir ekipaget tunga att stå emot över upploppet.

1 Rappstjernen är obesegrad och är dessutom den troliga ledaren. Vi har inte sett botten i Bork Odin-sonen och från spets ska han slås.

Sista strecket till 4 Nordsjö Odin som höll bra i försöket. Tobbe upp i sulkyn känns mycket intressant och kör favoriterna för tufft mot varandra blir jag inte förvånad om ekipaget överraskar.

Analys Dannero V75-5:

Ranking: A: 11-12. B: 7-13-10-9-8-6. B/C: 1-2. C: 4-5-3.

Spetsanalysen: Springspårens 6 Hustvet Lyn och 7 Elvis Tabac gör upp. Knapp fördel den förstnämnde.

Loppanalysen: Svensk Travsports Guldtäcke är som vanligt klurigt på förhand. Favorit blir 12 Järvsöodin och han är bra hela tiden. Senast var inget undantag då han avgjorde från utvändigt ledaren via 24 sista 1000. Historiskt sett brukar tilläggshästarna vinna och jag tycker Perssons pålle står rätt bra inne i loppet. Givet streck.

Tipset ger till 11 Guli Tor som jag gillar. Tycker även att Gustav Anderssons hingst står fint till och han svarade för en rejäl avslutning senast och jag hade 24,5 sista rundan. Innan det galopperade sexåringen bort sig två gånger om men för fyra starter sedan spurtade han återigen bra som tvåa bakom 13 Latino som då stod 20 meter före. Får kusken till styrningen tror jag att Guli Tor blir svår att stå emot och jag låser loppet på mina två A-hästar.

Vill man gardera vidare kan startfållans 7 Elvis Tabac bli dryg att plocka meter på om han hittar till tät. Jag tycker ändå att det känns aningen långsökt att det ska hålla hela vägen över full distans. Nämnda 13 Latino är också bra men jag har svårt att se honom slå mina streck från lika start.

Analys Dannero V75-6:

Ranking: A: 3-13-12. B: 1-7-9-5. B/C: 8-14-15-4. C: 11-6-2.

Spetsanalysen: 1 Mr Dream Coktail försöker hålla upp men jag tror att springspåren kan komma förbi. Dessa tror jag i sin tur släpper till 3 Noir Noir i ett andraskede.

Loppanalysen: Ett fint långlopp där 13 Tesio blir megafavorit. Han var ute i Harper Hanovers näst senast och höll bra som sexa. Senast återkom han efter ett par månaders vila och kunde vinna även om han inte såg som bäst ut. Är säkert bättre denna gång men med tanke på senaste intrycket känns det givet att gardera.

Tipset ger jag till segermaskinen 3 Noir Noir som vunnit 14 av sina 20 starter. Näst senast var han bara dålig i ett V75-lopp, men var bättre senast då han vann den tunga vägen, även om motståndet var skralt. Distansen är inget problem och lyckas körande Ulf Eriksson hitta till tät tror jag ekipaget blir väldigt svårslaget. Tänkbar chansspik, men jag plockar med favoriten och en till.

Det är jätteskrällen 12 Alfas Dimitri som också åker med på lappen. Tioåringen har bytt regi och får nu i sin 65:e start någon annan än Jarno Koskela i sulkyn. Uffe Ohlsson hoppar upp i vagnen och det känns hyperintressant på den här starka Love You-sonen. Till 1 % känns han given att strecka.

5 Wutan blir hårt spelad men han vann ett ganska billigt lopp senast och jag tror inte att den långa distansen är någon fördel. Jag tycker att han är överspelad och lägger istället 1 Mr Dream Coktail som trivs med förutsättningarna i reservrutan.

Analys Dannero V75-7:

Ranking: A: 5-13. B: 14-15-12-3-10-7-9. B/C: 2-4-6-1-8. C: 11.

Spetsanalysen: 1 Limus Ultra är startsnabb men bör släppa. Är inne på att 5 Lollipop Girl övertar och Söderholm borde inte vilja släppa till någon med framspår i alla fall.

Loppanalysen: Ett vidöppet Diamantsto-försök avslutar och här chansar jag med en rolig utgångsgrupp. Tipset till 5 Lollipop Girl som jag gillar och hon har gjort tre lopp efter lång frånvara. Märren spurtade bra senast som tvåa och kan öppna snabbt bakom bilen. Krister Söderholm borde kunna sno åt sig täten och varför inte testa där? Oavsett borde femåringen få en fin resa och hon känns extra intressant om skorna plockas av.

I utgångsgruppen håller jag också upp 13 Ditty Bopper som utvecklats väldigt fint hos Per Linderoth. Raja Mirchi-dottern är härdad i tuffa gäng och senast gick hon rejält som fyra via drygt 11 sista rundan. Spår 13 i spårtrappan brukar kunna vara riktigt bra och femåringen fäller många till slut med klaff.

På garderingslappen streckar jag de sju B-hästarna.

14 Under the Counter var klar favorit på V75 senast men var inte på topp. Helt bortglömd nu och det känns fel. Tidigt bud för mig.

Favorit i loppet blir 15 Millie Millionaire som vann V75 senast. Femåringen är obesegrad tillsammans med Ulf Ohlsson och självklart ska ekipaget räknas på nytt även om motståndet är hårdare.

12 Bella on Tour har formen på topp och kan överraska trots sämsta läget. 3 Frida Zonett var seg senast men är säkert bättre med det loppet i kroppen. 10 Tina Gel var överlägsen senast och insatsen var rejäl. Kan gå med lite tempo på loppet. Streck även för 7 So Nobel Gede som blir rejält kuskförstärkt men hästen gillar inte att vinna lopp samt 9 Melizza Girl som säkert kan avsluta bra med ett passande smyglopp.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensk Travsport inleder arbete kring vagninfo

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson