Zara Kronos satsar mot en dubbel. Efter att senast vunnit finalen av långa E3 tog hon på söndagen en lekande lätt seger i uttagningen till den korta på Romme.

Vilka hästar som ska göra upp i E3-finalerna över sprinter-distans avgjordes på Romme på söndagen. Finalerna körs i Gävle den 18 augusti med 925 lax till vinnarna.

Joakim Lövgrens vassa sto Zara Kronos (e. Raja Mirchi) ser ut att ha bra möjligheter att knipa även den korta E3-finalen. Uttagningen vann hon i vilket fall plättlätt. Zara kom enkelt till ledningen i första sväng, fick öppna första 500 efter 11,4 och var sedan totalt ohotad.

Över upploppet lättade treåringen undan i riktigt läcker stil. Hästens sjätte seger i nionde starten kom på 1.12,6a/1640.

Konkurrensen i finalen blir dock förstås tuff. Roger Walmanns Aleppo Pine kommer dit med sex segrar på åtta starter. Hon infriade säkert som favorit i sin uttagning när hon avgjorde säkert efter attack in på sista bortre och seger på 1.13,5a.

Den sista uttagningen till långa E3-fyran Staro Miami, tränad av Ari-Pekka Pakkanen och körd till seger av Mika Forss. Stoet fick dödens med 600 meter kvar och hade avgjort redan ur sista sväng. Undan i mycket trevlig stil på 1.12,6a.

Anders Zackrisson har en väldigt fin sort i Devil Sound. Nu kom en välförtjänt seger i första kvalet för hingstarna och valackerna. Devil Sound blixtrade till spets och stannade i den positionen till mål till seger på 1.11,8, snabbast i försöken.

Spets var också seger-melodin för Filur Sisu, körd av sin tränare Per Nordström. I sin uttagning tog han karriärens första seger, där han höll undan precis för tufft utmanade Fortune Mearas. 1.12,3a visade klockan här.

Jerry Riordan också med en finalist. Carl Johan Jepson körde Betting Gangster till segern, efter attack i sista sväng där han avgjorde till säker seger i en snabb avslutning sedan Global Withdrawl felat kort före mål. 1.13,4a var tiden i mål, efter sista 500 nedåt 1.10.

Finalfälten efter lottning och spårval (häst-tränare):

E3 hingstar och valacker, 1640 auto

1 Devil Sound – Anders Zackrisson
2 Filur Sisu – Per Nordström
3 Betting Gangster – Jerry Riordan
4 Bartitone Artist – Markus B Svedberg
5 Önas Nougat – Per Nordström
6 Fortune Mearas – Svante Båth
7 Jaguar Dream – Claes Sjöström
8 Funky – Tomas Malmqvist
9 Ninepoints Yankee – Jörgen Westholm
10 Dats So Cool – Marcus Lindgren
11 Even’s Cool Boy – Robert Dunder
12 Flight Dynamics – Stefan Melander

E3 ston, 1640 auto

1 Zara Kronos – Joakim Lövgren
2 Aleppo Pine – Roger Walmann
3 Staro Miami – Ari-Pekka Pakkanen
4 Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg
5 Indiana Boko – Timo Nurmos
6 Aria – Roger Walmann
7 No Matter – Svante Båth
8 Flash Am – Roger Walmann
9 Luce Axe – Jevgeni Ivanov
10 Racing Brodda – Mattias Djuse
11 Loser on Loser – Fredrik Wallin
12 Global Wild Card – Svante Båth

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hambletonian: Atlanta satte killarna på plats – Stordag för Jimmy Takter

Hambletonian: Atlanta satte killarna på plats – Stordag för Jimmy Takter

Stoet gjorde det. Atlanta slog knockout på killarna i Hambletonian och fixade en bejublad seger för far och son Zeron. Jimmy Takter hade återigen en stor dag på Meadowlands och vann de övriga tre största loppen.

Inte sedan Continentalvictory gjorde det 1996 hade ett sto vunnit Hambletonian, men nu var det dags. Atlanta hyllades som det totalt fjortonde stoet i historien att ha vunnit världens största unghäst-lopp. Tränar gör Rick ”the Whip” Zeron och i sulkyn satt sonen Scott Zeron, som vann loppet för två år sedan med Marion Marauder.

Förspelet till finalen skedde inte utan dramatik. För Åke Svanstedt blev det fiasko med loppets favorit Six Pack. Efter att ha fått stora positionsproblem bakom en tröttnande häst, provade han på upploppet att nå en finalplats genom att kasta fram sin häst invändigt, något som resulterade i att man krokade ihop med galopp som följd.

Det försöket gick i stället till Jimmy Takter som själv körde Tactical Landing till seger på 1.09,9a. Takters på förhand mest betrodde Hambo-häst Wolfgang stod dock inte att känna igen i det första heatet och missade finalbiljett. Här satte Atlanta iväg i ruskig fart i spets (1.06 efter 800 meter) men blev på mållinjen upphunnen av vasst avslutande Crystal Fashion. Segertiden skrevs till enorma 1.08,5, nytt världsrekord för treåriga valacker.

I finalen bar det dock hela vägen för Atlanta. Chapter Seven-dottern, uppfödd av svenska Order by Stable, gasade precis som i försöket iväg till ledningen. Den här gången fast besluten att aldrig släppa någon förbi sig. Takter klev efter halva racet fram utvändigt med Tacital Landing, men Atlanta svarade med ett rejält ryck i sista svängen.

Tacital Landing närmade sig över upploppet, och längre ut gick än snabbare skrällen Met’s Hall, men ingen kunde rubba Atlanta som säkert höll undan på segertiden 1.08,9a/1609 meter, medan Scott Zeron knöt näven i segergest över mållinjen. Segern i Hambletonian är värd en halv miljon dollar och för Atlanta var det här 10:e segern i 17:e starten.

– Jag var egentligen inte så oroad över hur fort det gick i försöket, det gällde mer att hon skulle ta det på rätt sätt, bli än bättre till finalen och visa att hon är en champion. Och det gjorde hon, sa Scott Zeron efter storsegern.

Met’s Hall slutade två, medan Jimmy Takter ordnade tredje-priset bakom Tactical Landing. Crystal Fashion inkom som fyra, inte långt efter. Örjan Kihlström körde Marcus Melander-tränade Evaluate som nådde finalen och där gjorde ett bra lopp bakom täthästarna och slutade femma. För Melanders andra hopp Fourth Dimension slutade det dock olyckligt, en galopp ur sista sväng i försöket spolierade en trolig finalplats.

*****

*Jimmy Takters monstersto Manchego gick inte att stoppa i en stenhård upplaga av Hambletonian Oaks. Segern betydde den femte raka (!) i loppet för Takter – och för kusken Yannick Gingras som valde en perfekt dag att fira sin födelsedag på.

Manchego (e. Muscle Hill) gick tidigt till ledningen och stannade där. Åke Svanstedt synade dödens in mot sista kurvan med Plunge Blue Chip och försökte pressa ledarinnan och över upploppet avlossade Trond Smedshammer Phaetosive som avslutade starkt, men Manchego var för bra och kunde vinna ohotad på supertiden 1.08,4a, vilket betydde nytt löpningsrekord och två tiondelar från världsrekordet. Manchego noterades nu för sin 17:e seger i 19:e starten.

*Marcus Melander hade favoriterna i Peter Haughton, men det var återigen Jimmy Takter som slog till. Precis som i fjol körde Yannick Gingras vinnaren – som i år stavades Don’t Let’Em. Muscle Hill-sonen tog här sin tredje seger i fjärde starten efter att ha gjort merparten av loppet i spets.

Don’t Let’Em övertog snart spets och fick Gerry utvändigt om sig efter halva distansen, denne hade dock inte skuggan av en chans när ledaren stack ifrån lätt över upploppet och kom i mål på 1.09,5a, en strålande segertid som är den snabbaste i loppets historia. Marcus Melander-tränade Green Manalishi avslutade bra och blev tvåa, medan stallkompisen och favoriten Greenshoe missade sina chanser efter en tidig galopp.

*Johnny Takter kunde efter Jim Doherty för de tvååriga tjejerna plussa på sin digra meritlista med seger i ännu ett klassiskt storlopp. Bakom Jimmy Takter-tränade The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) levererade han en liten skräll.

The Ice Dutchess blev perfekt körd; forcerades till spets efter knappt halva distansen, men släppte till likaledes Takter-tränade favoriten Beautiful Sin. När upploppet nalkades blev det invändigt fritt spelrum, det tackade The Ice Dutchess för och avgjorde säkert före stallkamraten. Trea slutade en bra spurtande Hanna Dreamgirl. Vinnaren noterades för 1.10,7a som segertid.

*Johnny körde också Lutfi Kolgjini-ägde Tae Kwon Deo som avstod Hambletonian för att i stället gå ut i Dennis Drazin. Det slutade med en andraplats på starkt sätt efter att ha travat merparten av loppet i dödens. Segrade gjorde Helpisontheway som spurtade starkt för Tim Tetrick på 1.09,5a.

*John Cashman för den äldre eliten fick se en överraskning, så till vida att storfavoriten Hannelore Hanover fick sträcka vapen för första gången i år. Hon kom igenom bra, körde efter knappt halva distansen avverkad fram och övertog från Marion Marauder. Men över upploppet blev det stenhårt; favoriten fick motvilligt ge sig mot Will Take Charge, men ingen kunde svara Marion Marauders vassa avslutning. Den tidigare Hambo-vinnaren hann fram för Scott Zeron på 1.09,6a över 1810 meter.

*Team Takter och Gingras var storfavoriter att vinna John Steele för de äldre stona med Ariana G. men hon fick ge sig i ledningen. Loppet blev stenhårt till slut där flera hästar möttes över linjen, men bäst avslutade jätteknallen Dream Together som för Bob McClure vann på 1.09,3a. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Raja Ribbs sköna skräll i Sommartravets final
Nästa nyhet
V75: Raja Ribbs sköna skräll i Sommartravets final

V75: Raja Ribbs sköna skräll i Sommartravets final

Raja Ribb hade inte många räknat med. Men sexåringen slog till när det gällde som mest. Spelad till över femtio gånger insatsen skrällde han i Sommartravets final och såg därmed till att V75-raden blev så klurig att ingen spelare lyckades få alla rätt.

Tomas Pettersson körde på chans, men det löste sig helt perfekt. Kristofer Jansson-tränade Raja Ribb ställde till med en riktig smällkaramell i Sommartravets final i Rättvik, en seger värd 300 000 kronor.

Raja Ribb inledde på innerspår men kom fint ut i andraspår mitt på den sista bortre långsidan. Tomas Pettersson kunde därmed hitta rygg på favoriten Volocity de Vie som pressade i dödens och strax efter fick greppet om ledande Bicc’s Lamborghini.

Det blev förvisso inte långvarigt, Raja Ribb tog snart över och fick i stället brottas över upploppet med Västerbo Grosbois. Men den uppvaktningen räckte inte till segern; Raja Ribb försvarade sig helhjärtat och vann säkert på 1.13,3 över 2640 meter. Som trea spurtade On Track Piraten in efter en mäktig avslutning från position långt ned i kön.

– Jag har svårt att hitta orden just nu. Det är bara så under-bart. Han har ju toppform och jag har sagt hela veckan, att det här inte var omöjligt. Det är så stort för mig, hästen betyder fantastiskt mycket för oss, sa en rörd Kristofer Jansson i ATG Live.

*****

Att Leif Witasp var nöjd med att vinna Ego Boys Minne gick inte att ta miste på. Efter att ha skrällt i loppet med kämpen Cool Keeper, bjussade han hemmapubliken på rejäl segergest. Åttaåringen tog guldet på fina 1.09,9a över 1640 meter.

Cool Keeper frontade men släppte snart till Canari Match. En perfekt strategi skulle det visa sig, för när luckan väl kom 200 meter från mål sköt Cool Keeper till ordentligt och avgjorde i ett nafs till en mycket säker seger. Tvåa slutade Unique Juni som återkom starkt efter galopp, Charrua Forlan stod åter för en femstjärnig insats som trea trots dödens.

– Det var riktigt fränt. Jag kändes att han var så pass fin i sista sväng så att jag tänkte att jag måste ut, det löste sig perfekt och han avgjorde lätt när luckan kom. Det är otroligt stort att vinna det här loppet inför hemmapubliken, sa Leif Witasp i ATG Live.

*****

*En väl unnad V75-seger knep Linus Boy i Silverdivisionen. Kim Eriksson körde Timo Nurmos-valacken perfekt; kunde gå med i rygg på sista bortre och full attack ur sista sväng. Favoriten M.T. Joinville höll tappert från dödens, men fick erkänna sig besegrad kort före mål. 1.12,1a/2140 visade klockorna för segraren.

*Reijo Liljendahl har en riktigt fin sort i fyraårige Exclamation Mark. I Klass 1 kom nu andra raka, med Ulf Ohlsson vid tömmarna. Det blev en enkel affär för favoriten, som säkert höll upp ledningen och sedan kunde hålla den positionen helt ohotad hela vägen till mål. 1.12,6a på 2140 var tiden.

*Siljansloppet såg Jörgen Westholm få segerjubla efter att ha satt dit Eldvin. Det efter att ha spårat loppet från start till mål. Art Nökkve gjorde jobbet i dödens och blev riktigt närgången till slut och favoriten Ådne Odin reparerade sin startgalopp med bravur och spurtade vasst till tredjepriset ute i banan. Vinnare klockades till 1.22,3/1640 meter.

*Med Highspirit hade Troels Andersen nog tänkt sig ledningen, men när Knifetown Winner svarade ut i en 07,8-öppning fick tioåringen finna sig i att göra loppet i dödens. Det skulle dock inte visa sig bli ett problem för den formtoppade valacken – som helt sonika tog över och lämnade fältet genom sista sväng. En bländande fin insats på nya prydliga rekordet 1.10,6a/1640.

*Klass 2 slutade med en riktig praktskräll. Johan Brandel presenterade Allowable, tränad av Börje Brandel för V75-lirarna och slog till spelad till nästan 60 gånger pengen. Allowable bjöds ett perfekt lopp i tredje utvändigt, till attack 350 meter från mål – och säker seger. Svårare var det inte. 1.12,6a på 1640 var segertiden. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Romme
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Romme

Söndag: Grand Slam 75-tips till Romme

Grand Slam 75, Romme 5 augusti

Omgången: Sex uttagningar till kort E3 på kupongen och i dessa race gäller det att komma bland de fyra främsta för att gå till respektive final. Spelmässigt använder jag mig av två spikar, en trolig och en rolig. Den roliga är Devil Sound i inledningen som jag tror har bra chans att spåra hela vägen. Den troliga kommer i den sjätte avdelningen i Aleppo Pine som tillhör den absoluta kulltoppen.

Bästa spiken

10 Aleppo Pine (GS75-6) är en absolut kulltopp och en riktigt läcker treårsmärr. Bakspår över kort distans är såklart inget plus men jag ser det mer som att spelprocenten hålls nere och tror på toppchans utan allt för mycket strul.

Roligas spiken

4 Devil Sound (GS75-1) gör ständigt fina insatser men får ”aldrig” vinna. Nu är förutsättningarna optimala med fint spår och kort distans. Jag tror att han spårar hela vägen den här gången.

Spelvärda

5 Filur Sisu (GS75-3) höll tappert senast och skulle Per Nordström lyckas hitta till tät kan hästens första seger komma.

1 Global Wishmeluck (GS75-4) förstärks med Jepson i sulkyn och ska eventuellt testas med någon form av barfotabalans. Öppnar bra och med rätt resa dyker stoet upp i segerstriden.

2 Baritone Artist (GS75-5) fick hård press senast men höll starkt. Snabb ut och från spets eller rygg på ledaren är han ett tidigt bud till låg spelprocent.

5 Flaming Ace Sisu (GS75-7) spurtade vasst näst senast. Sist blev hon lite pigg efter laddning men hängde med fullt godkänt. Hushåller hon bättre med krafterna är det en vettig skrällchans.

Överspelad

10 Flash Am (GS75-7) gillar jag men tror att hon är bäst i den främre träffen. Haugstad istället för Örjan är ett minus och från sitt bakspår är ekipaget för mycket spelat.

GS75-systemet:

4 Devil Sound (5-1)
1,2,3,4,7,8,11 (10-5)
1,5,7,8,9 (3-4)
1,3,4,5,6,8,12 (2-10)
2,4,8 (9-6)
10 Aleppo Pine (2-3)
2,5,6 (9-10)

1x7x5x7x3x1x3 = 2205 rader/ 2205 kronor

DD-spelet

10 – 2 x 500 kronor

10 – 5,9 x 250 kronor

Totalt 1000 kronor

Loppanalyser:

Analys GS75-1:

Ranking: A: 4. B: 5-1. B/C: 10-2-7-3. C: 9-6-8.

Spesanalys: 1 Wisdom Teacher är snabb men även osäker och jag tror inte att han kommer kunna stå emot 4 Devil Sound som är mycket kvick.

Loppanalys: Hingstar/valacker inleder omgången och favorit blir Robert Dunders fine 5 Even’s Cool Boy. Senast plockade han säkert ner Zenio den sista biten via drygt 11 sista rundan. Även gången innan gick han starkt i långa E3-finalen och helt klart tillhör Dunders pålle de bästa i kullen. Utgångsläget är bra men det är ändå lite vingelrisk och den korta distansen känns inte som någon fördel. Bästa hästen men jag spikar ändå emot.

Jag tycker nämligen att 4 Devil Sound borde ha en bra chans att spåra hela vägen. Maharajah-sonen gör ständigt fina insatser utan att få vinna och senast var inget undantag då han fick ge sig den sista biten mot auktionsdyringen Forfantome Am. Hästen är väldigt startsnabb och med två lopp i kroppen lär han vara ännu bättre. Kort distans känns som ett stort plus och jag tar ställning direkt och spikar andrahandsfavoriten.

Bakom vill jag nämna 1 Wisdom Teacher som är en kapabel men lite osäker häst. Utgångsläget är bra och kliver han iväg felfritt slutar ekipaget långt fram.

Analys GS75-2:

Ranking: A: 4-3. B: 2-7-11-1-8. B/C: 10-5-6-9. C: 12.

Spesanalys: Flera som kan öppna men initialt tror jag ingen kommer förbi 1 Mex Hörsta. Kaj kan nog tänkas testa i tät annars borde någon av 3 Vine Vision och 4 Global Unesco få överta.

Loppanalys: Ett fyraåringslopp där 4 Global Unesco blir motiverad favorit. Hingsten är riktigt fin men har i de två senaste starterna gjort bort sig med galopp. Senast hade han dock varit tvåa bakom Jaques Noir och insatsen var inte så tokig. Utgångsläget är bra och sköter han sig hela vägen är chansen god.

Jag väljer ändå att gardera och streckar sju hästar totalt. I A-gruppen lyfter jag upp 3 Vine Vision trots att han var chanslös mot favoriten då de möttes på Solvalla 8/5. Valacken har dock höjt sig rejält efter det och senast höll han starkt mot bra hästar även om han slog på en galopp mitt på upploppet. Dessförinnan såg han fin ut vid överlägsen seger på Skrubbs. Sjöströms häst är starsnabb och från tät ska ekipaget slås.

2 Maple Hill’s Eto’o gör comeback efter vila och dessutom i ny regi. Från ett fint utgångsläge rankar jag upp lågprocentaren.

7 No April Fool har fart i överflöd men kanske saknar den riktiga kämpaglöden. Valacken gick dock bra i comebacken och lär vara förbättrad med det loppet. Westerholms stall är på väg tillbaka och bjuder Adrian Chip-sonen till kan han sänka samtliga.

Streck även för 11 Bofferding med lopp i kroppen, 1 Mex Hörsta som är startsnabb med ett fint läge och 8 Scarlet´s Grace som gjort det fullt godkänt i tre starter efter vila.

Analys GS75-3:

Ranking: A: 5-8-7. B: 9-1. B/C: 3-4-6-10-2. C: -.

Spesanalys: 2 Count Forte är kvick men jag är inne på att 5 Filur Sisu sitter i spets ur den första kurvan.

Loppanalys: Andra uttagningen för hingstar/valacker och här ger jag tipset till 5 Filur Sisu som ännu inte vunnit lopp. Han har gjort flera bra insatser och kommer man till tät tror jag att det är dags att spräcka segernollan.

Vågar dock inte göra något med tipsettan utan streckar vidare.

8 Flight Dynamics är rejäl och senast spurtade han bra i skymundan. Löser det sig från utgångsläget blir han tuff att stå emot.

7 Fortune Mearas galopperade bort en framskjuten placering senast men vann på ett bra sätt gången före. Det låter uppåt från stallet och Svante Båths springare lär sluta i striden.

9 Wingmaster vill jag varna lite för. Hästen spurtade fint i skymundan senast och skulle det klaffa är jag inte helt främmande för att han kan överraska.

Slutligen betalar jag för Marcus Lindgrens 1 Dats so Cool som förstärks med Jepson i sulkyn. Hästen har formen på topp efter att ha avslutat starkt två gånger på raken. Från ett fint utgångsläge kan det gå vägen med lucka till slut.

Analys GS75-4:

Ranking: A: 5-1. B: 3-8-6-4-12. B/C: 2-10. C: 7-11-9.

Spesanalys: 1 Global Wishmeluck är kvick och Jepson brukar vilja tävla. 4 Luce Axe är också snabb men det är nog 5 Zara Kronos som får överta om Global Wishmeluck håller upp och vill släppa tät.

Loppanalys: Uttagningslopp för de treåriga stona och klar favorit blir 5 Zara Kronos som vann långa E3-finalen senast efter en strong insats. Det blir dock skor på och skulle hon missa tät är nog favoriten ganska sårbar. Risk att hon kommer till tät och givet tips men garderingen känns nästan lika given.

Håller upp 1 Global Wishmeluck i A-gruppen. Hon gjorde det bra vid segern för tre starter sedan då hon sprintade undan på lätta ben. Näst senast gav hon sig från tät men banan på Sundbyholm var inte särskilt bra den dagen. Senast hängde hon med hyggligt och förutsättningarna är intressanta. Märren är snabb från start och förstärks av Carl Johan Jepson. Dessutom ska man testa någon form av barfotabalans och från spets eller rygg på ledaren är ekipaget ett tidigt bud.

Betalar även för mina fem B-hästar.

3 Convivial Church avgjorde snyggt senast och har två lopp i kroppen efter vila. 8 Up to Me är jämn och säkert och trillar Sjöström ner i en vettig position kan det gå. 6 Zeta Wise As tävlade barfota senast och såg rejält förbättrad ut. Med samma balans idag kan hon överraska. 4 Luce Axe var lite sämre senast men gjort det bra dessförinnan. Snabb ut och kan vinna. Det kan även 12 Aria men då måste de köra lite för fort där framme samtidigt som Haugstad hittar den rätta vägen.

Analys GS75-5:

Ranking: A: 2-4-8. B: 9-6. B/C: 7-5-1-3. C: -.

Spesanalys: 2 Baritone Artist har öppnat bra tidigare men det är nog risk/chans att man släpper. 4 Betting Gangster kan öppna liksom 8 Global Withdrawl och någon av dessa får nog överta.

Loppanalys: Favorit blir 4 Betting Gangster som imponerat så smått vid två raka segrar på barfotabalans. Jepson upp igen är ett plus och kommer man till tät är nog loppet över. Det kan dock bli svar invändigt och jag plockar med två hästar till.

Tycker att 2 Baritone Artist är värd en seger och valacken är snabb från start. Senast höll han starkt som trea från spets efter att ha fått elakt tryck hela vägen. Gången innan höll Orlando Vici-sonen farten starkt i E3-finalen. Rickard N Skoglund upp i sulkyn är i min bok ett stort plus och från tät eller med rygg på favoriten tycker jag att ekipaget är ett givet bud. Dessutom märkligt bortglömd och ett mycket roligt bud.

Sista strecket till härdade 8 Global Withdrawl som visserligen klappade igenom i E3-finalen senast. Det låter uppåt från  Svante och hästen slutar i segerstriden utan strul.

Vill man strecka vidare tycker jag att man ska tänka på starke 9 Ad Hoc och 6 Riptide R.D. som är bra men har ett vingelläge.

Analys GS75-6:

Ranking: A: 10. B: 2-3-11-5. B/C: 1-6-12-7-8. C: 9-4.

Spesanalys: Svårbedömt. Knapp favorit kanske på att 2 Global Wild Card är den slutliga ledaren.

Loppanalys: Stonas tur och motiverad favorit blir läckra 10 Aleppo Pine. Hon var spelfavorit näst senast i E3-finalen men gjorde bort sig med galopp. Senast höll hon reda på benen och vann enkelt i fin stil. Bakspåret är såklart ett minus men jag tycker att motståndet är ganska ljummet och strular det inte allt för mycket borde det vara toppchans för favoriten. Maharajah-dottern tål även att göra jobbet på egen hand om det behövs och spiken är given för mig.

Bakom nämner jag 2 Global Wild Card som kanske kan sno åt sig ledningen, 3 Fragolini Am som inte alls är så tokig och 11 Racing Brodda som gjort det bra i årets fyra starter.

Analys GS75-7:

Ranking: A: 2-6-5. B: 9-10. B/C: 11-12-8-1-3-7. C: -.

Spesanalys: 2 Staro Miami kan öppna men kan nog inte stå emot 5 Flaming Ace Sisu om denna laddas. 6 Indiana Boko lär köras framåt och ställa en tidig fråga om inte 2 Staro Miami håller sig före.

Loppanalys: Stona avslutar och favorit ser obesegrade 6 Indiana Boko ut att bli. Det är en skön lunk i Yankee Glide-dottern som vi ännu inte har sett botten i. Motståndet är tuffare och utgångsläget kunde ha varit bättre men favoriten är ändå ett tidigt bud.

Tipset ges till 2 Staro Miami som galopperade dryga varvet från mål i E3-finalen men gjorde en stark slutrunda som fyra. Finländskan kan öppna bra och hittar Mika Forss till ledning blir ekipaget svårt att plocka ner.

5 Flaming Ace Sisu flög fram näst senast som trea. Senast blev hon lite väl pigg efter laddning men hängde med godkänt till slut. Håller hon sig lugn och får en fin ryggresa fäller ekipaget många över upploppet.

Tre streck i avslutningen och jag står över 10 Flash Am som jag tycker var lite seg senast. Nu blir det ordinarie huvudlag och hon är säkert bättre men Haugstad istället för Örjan känns kallt och spelprocenten är för hög.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers ohotad i Grand Prix de Wallonie
Nästa nyhet
Aubrion du Gers ohotad i Grand Prix de Wallonie

Aubrion du Gers ohotad i Grand Prix de Wallonie

I frånvaron av Bold Eagle lekte Aubrion du Gers med motståndet – igen. Med Jos Verbeeck i vagnen blev det vattentät seger i belgiska Grand Prix de Wallonie.

Jean-Michel Bazire sände på lördagen sin stora stjärna Aubrion du Gers till Mons för att försöka sig på att vinna landets största lopp Grand Prix de Wallonie. Den uppgiften fixade valacken galant.

Utrustad med Jos Verbeeck i sulkyn inledde Aubrion du Gers som andra häst, i rygg på ledande Uza Josselyn som öppnat kvickt till ledningen. Efter ett varv avverkat drog Jos i högertömmen och synade dödens, dock inte långvarigt för storfavoriten lade direkt rejäl press på ledarinnan som klokt valde att överlämna.

Med Aubrion du Gers i ledningen in över sista bortre lång-sidan var loppet nu avgjort. Åttaåringen dansade lätt undan med några längder över upploppet och fastställde segertiden till 1.11,3a över 2300 meter. Det här var hästens femte raka viktoria.

Uza Josselyn missade en trolig pallplats sedan hon gått över i galopp mitt på upploppet. Silvret gick, precis som i fjol, till fina stoet Billie de Montfort före hemmahästen Ulitmate du Rib. Till start i loppet kom aldrig Amiral Sacha. (Foto: ALN).

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rajesh Face och Reckless klara för Åby Stora Pris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson