Sommartravet rundar av i sköna Rättvik på lördag och från Gävle kommer Troels Andersen med två pigga ”gamlingar” som lär kunna sätta färg på tillställningen. Såväl Highspirit som Finish Future är utrustade med startsnabbhet som vassa vapen i arsenalen.

De cirka fjorton milen från Gävle till Rättvik gör Troels Andersen den här lördagen när han mönstrar en intressant duo på V75. Vid motsvarande tävlingsdag i fjol segrade han med Highspirit och valacken är också i år en av hästarna på transporten. Highspirit har blivit tio år men frågan är om han någon gång varit i bättre slag än nu – hästen har vunnit sex gånger på sju starter i år. Nu går han ut i Bronsdivisionen (V75-5).

– Han har varit fin och han gjorde det bra senast också även om det blev lite tajt till slut. Det kändes säkrare än vad det nog såg ut, han slappande av lite på slutet och samtidigt ville jag inte köra allt för mycket på honom heller, man vill ju ha lite krafter sparade till på lördag, säger Troels Andersen till travnet.se.

Ni har siktat mot det här loppet en tid?

– Ja, och jag tror han ska ha gått framåt med loppet senast också. Han var ute i träning i lördags och så som han kändes då var nog att han är i sitt livs form nu.

Pigge Highspirit har utmärkt sig framför allt genom sin startkvickhet. Det är få hästar som brukar kunna sätta emot när Super Arnie-sonen sätter iväg då bilen fäller in vingarna. Tredjespår över kort distans borde därför passa perfekt. Man behöver knappast fundera över taktiken?

– Nej, han är väldigt snabb ut. En sådan som Knifetown Winner är också ruskigt snabb ut, men min är väldigt effektiv från början och det är klart vi siktar dit. Nu tar vi av alla skorna, utrustar honom med rycktussar och han kommer gå med en custom, en svensk jänkarvagn. Jag tycker han är som bäst då. Jag tror det kommer krävas en mycket bra tid för att vinna på lördag, men vi ska i alla fall göra ett försök.

Redan i Silverdivisionen (V75-1) har Troels dessförinnan tagit ut Finish Future. Nioåringen har gått bra i Gävletränarens regi dit han kom förra året och formen är nog klart bättre än vad raden kan ge sken av. Senast var Finish Future i Danmark för ett litet äventyr, något som inte lyckades.

– Nej, han hade bakspår då och banan var väldigt lös och dessutom dåligt doserad, så han galopperade när attacken skulle sättas in. Det är en fin liten häst det här som gjort det bra hela säsongen men haft bakspår flera gånger och inte fått till det. Hästen tränar fint och formen är jättebra, nu ser det lite bättre ut.

Även Finish Future besitter stor startsnabbhet, är det tanken att köra i ledningen runt om även här?

– Vi får se, M.T. Insider är ju också han väldigt startsnabb och det är väl frågan om vi kan svara ut den. Men vi får köra för spets så får vi se hur det utvecklar sig, jag hoppas i vilket fall att vi kan hitta ned i en bra position. Nu blir det bakskor på och om favoriterna skulle komma bort här tycker jag i alla fall att han ska räknas som en outsider, han kan vinna, säger Troels Andersen. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ringostarr Treb blir redo till Trotting Masters?

Ringostarr Treb blir redo till Trotting Masters?

Elitloppets stora segerherre – men har inte startat sedan dess. Efter sjukdom är Ringostarr Treb på väg tillbaka. Comebacken kan komma i Trotting Masters-finalen.

Ringostarr Treb vann Olympiatravet och gjorde sedan processen kort med motståndet i såväl försök som final av Elitloppet. Men inför en tänkt start i Kymi Grand Prix veckorna senare fick tränaren Jerry Riordan stryka hästen och sedan dess har det varit tyst om den italienaren.

– Han fick en ganska kraftig infektion i en ankel. Han joggar fortfarande hemma på gården och vi väntar på klartecken från veterinären Jonas Tornell att börja kunna träna upp honom igen, vi vill inte ha för bråttom, berättar Jerry Riordan i en intervju med Trav365.

Men det finns också ett mål för en comeback för Ringostarr Treb. Planen är att sätta honom i form för finalen av Trotting Masters som körs i Östersund den 16 september. Där väntar troligen ett nytt möte med Propulsion i så fall.

Den långsiktiga målsättningen är att till vintern återvända till Vincennes och Prix d’Amérique. I år var Ringostarr Treb sjua i världens tuffaste travlopp. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Helen A in - alla Legends-kuskarna är nu klara
Nästa nyhet
Helen A in – alla Legends-kuskarna är nu klara

Helen A in – alla Legends-kuskarna är nu klara

Vilka tio kuskar som ska delta i årets Ahlsell Legends är nu klart sedan Helen A Johansson och nestor Sven-Erik Landin gjort samlingen komplett.

Nu vet vi vilka de tio är som under aftonen för Jubileums-pokalen ska tampas i sjätte upplagan av Ahlsell Legends. Det skriver Solvalla på sin sajt.

Sist in i fältet blev Helen A Johansson som tidigare varit med i alla Legends-loppen och slutade som tvåa i de två första.

Tidigare i veckan blev också Sven-Erik Landin klar för sitt första försök i loppet. 78-åringen är fortfarande aktiv i sulkyn och vann lopp, som landets äldsta kusk, så sent som i förra veckan. (Foto: ALN).

Legends-kuskarna är:

Thor Borg
Olle Goop
Stefan Hultman
Helen A Johansson
Stig H Johansson
Sven-Erik Landin
Carl-Erik Lindblom
Kerryn Manning
Ulf Nordin
Boye Ölstören

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora Pris-fältet tar form - ny kvartett är klar
Nästa nyhet
Åby Stora Pris-fältet tar form – ny kvartett är klar

Åby Stora Pris-fältet tar form – ny kvartett är klar

Duellen mellan Readly Express och Propulsion blir en höjdare i Åby Stora Pris men fältet ska förstås innehålla fler hästar. Nu har en kvartett, dit bland andra Call Me Keeper räknas, blivit klara.

Nästa lördag, den 11 augusti, avgörs Åby Stora Pris. I år enligt det nya upp-lägget med 3140 meter och bilstart. Temperaturen stiger allt mer inför loppet som sedan tidigare sett färske Hugo Åbergs-vinnaren Propulsion, Readly Express och Platon Face som klara.

Nu meddelar Åbytravet ytterligare en kvartett som närmast har Åby Stora Pris som sin uppgift. Daniel Redén får ännu en häst med, det sedan Call Me Keeper deklarerat start.

Det gör också vinterns stora segerherre Zenit Brick som nu är tillbaka i hetluften. Han får sällskap av hemma-hoppet Mindyourvalue W.F. tränad av Robert Bergh, samt den franske Coquin Bébé som tidigare i år slutade fyra i Harper Hanovers lopp. Franck Leblanc tränar hästen. (Foton: ALN).

Klara för Åby Stora Pris är:

Call Me Keeper
Coquin Bébé
Mindyourvalue W.F.
Platon Face
Propulsion
Readly Express
Zenit Brick

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bra besked för Cyber Lane - nu Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Bra besked för Cyber Lane – nu Jubileumspokalen

Bra besked för Cyber Lane – nu Jubileumspokalen

Nu tar Cyber Lane sikte mot Jubileumspokalen. Intrycket var fint när den femårige stjärnan genrepade med enkel seger enligt spets och slut-konceptet i Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp.

Johan Untersteiner har haft Jubileumspokalen i planerna en tid för stallets största namn Cyber Lane och med knappt två veckor dit, visade fjolårets Derbyvinnare fortsatt fina takter när han på onsdagen vässade formen i Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp. Det blev en problemfri seger.

Cyber Lane snabbstartade till ledningen och fick per omgående Love Matters utvändigt om sig i det lilla fältet innehållande sex hästar, där Muscle Hustle försvann bort direkt i starten. Cyber Lane skulle leda varje meter av loppet och gick i en 1.10-avslutning sista 500 undan i mycket fin stil.

Segertiden stannade vid 1.12,0/2140 meter och tjänade på det 200 000 kronor. Bakom avslutade Generaal Bianco piggt och tog sig förbi Love Matters i kampen om andraplatsen.

*Snabbloppet gick till Daniel Redén-tränade Sorbet, körd av Örjan Kihlström. Sjuåringen fick vandra utan rygg sista varvet, men kunde efter en liten pust genom sista sväng enkelt slå klorna i ledande Buzz Mearas de sista 100 meterna. 1.12,2a full distans var tiden. Trea var en comebackande Carabinieri trots en inledande galopp.

*Kulltoppen Coin Perdu gjorde årsdebut i ett Breeders Crown-försök för fyraåriga hingstar och valacker. Det räckte till ett tredjepris efter en fullt godkänd avslutning. Mot ledande Output Pressure gick det dock inget att göra åt. För Örjan Kihlström lättade Stefan Melander-träningen undan i fin stil på 1.13,9a/2140.

*Stochampionats-fyran Mily imponerade i BC för fyraåriga ston. Peter Untersteiner övertog efter 500 meter och fick Oaks-vinnaren Candy la Marc, som gjorde årets andra start, utvändigt om sig med varvet kvar. Men ur sista sväng lämnade Mily konkurrenterna och vann i riktigt fin stil på 1.12,4a över 2140 meter.

*Tuomas Korvenoja har en ny talang i Lewis Ale. Andover Hall-sonen är fortsatt obesegrad i fyra starter efter att ha tagit hem BC för de treåriga hingstarna och valackerna. Lewis Ale tog över spets efter ett knappt halvvarv och höll ifrån sig en rejäl Alone hela upploppet ned till seger på 1.13,2a/2140.

*BC för de treåriga stona såg Pasi Aikio köra stallets Adorable Lady till seger. Det efter en duktig insats där Zola Boko-dottern avancerades fram i dödens efter 700 meter och sedan kunnat vinna säkert när ledande Activated felade vid ingången av upploppet. 1.13,5a/2140 visade klockorna. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson