Vilka tio kuskar som ska delta i årets Ahlsell Legends är nu klart sedan Helen A Johansson och nestor Sven-Erik Landin gjort samlingen komplett.

Nu vet vi vilka de tio är som under aftonen för Jubileums-pokalen ska tampas i sjätte upplagan av Ahlsell Legends. Det skriver Solvalla på sin sajt.

Sist in i fältet blev Helen A Johansson som tidigare varit med i alla Legends-loppen och slutade som tvåa i de två första.

Tidigare i veckan blev också Sven-Erik Landin klar för sitt första försök i loppet. 78-åringen är fortfarande aktiv i sulkyn och vann lopp, som landets äldsta kusk, så sent som i förra veckan. (Foto: ALN).

Legends-kuskarna är:

Thor Borg
Olle Goop
Stefan Hultman
Helen A Johansson
Stig H Johansson
Sven-Erik Landin
Carl-Erik Lindblom
Kerryn Manning
Ulf Nordin
Boye Ölstören

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åby Stora Pris-fältet tar form – ny kvartett är klar

Åby Stora Pris-fältet tar form – ny kvartett är klar

Duellen mellan Readly Express och Propulsion blir en höjdare i Åby Stora Pris men fältet ska förstås innehålla fler hästar. Nu har en kvartett, dit bland andra Call Me Keeper räknas, blivit klara.

Nästa lördag, den 11 augusti, avgörs Åby Stora Pris. I år enligt det nya upp-lägget med 3140 meter och bilstart. Temperaturen stiger allt mer inför loppet som sedan tidigare sett färske Hugo Åbergs-vinnaren Propulsion, Readly Express och Platon Face som klara.

Nu meddelar Åbytravet ytterligare en kvartett som närmast har Åby Stora Pris som sin uppgift. Daniel Redén får ännu en häst med, det sedan Call Me Keeper deklarerat start.

Det gör också vinterns stora segerherre Zenit Brick som nu är tillbaka i hetluften. Han får sällskap av hemma-hoppet Mindyourvalue W.F. tränad av Robert Bergh, samt den franske Coquin Bébé som tidigare i år slutade fyra i Harper Hanovers lopp. Franck Leblanc tränar hästen. (Foton: ALN).

Klara för Åby Stora Pris är:

Call Me Keeper
Coquin Bébé
Mindyourvalue W.F.
Platon Face
Propulsion
Readly Express
Zenit Brick

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bra besked för Cyber Lane - nu Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Bra besked för Cyber Lane – nu Jubileumspokalen

Bra besked för Cyber Lane – nu Jubileumspokalen

Nu tar Cyber Lane sikte mot Jubileumspokalen. Intrycket var fint när den femårige stjärnan genrepade med enkel seger enligt spets och slut-konceptet i Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp.

Johan Untersteiner har haft Jubileumspokalen i planerna en tid för stallets största namn Cyber Lane och med knappt två veckor dit, visade fjolårets Derbyvinnare fortsatt fina takter när han på onsdagen vässade formen i Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp. Det blev en problemfri seger.

Cyber Lane snabbstartade till ledningen och fick per omgående Love Matters utvändigt om sig i det lilla fältet innehållande sex hästar, där Muscle Hustle försvann bort direkt i starten. Cyber Lane skulle leda varje meter av loppet och gick i en 1.10-avslutning sista 500 undan i mycket fin stil.

Segertiden stannade vid 1.12,0/2140 meter och tjänade på det 200 000 kronor. Bakom avslutade Generaal Bianco piggt och tog sig förbi Love Matters i kampen om andraplatsen.

*Snabbloppet gick till Daniel Redén-tränade Sorbet, körd av Örjan Kihlström. Sjuåringen fick vandra utan rygg sista varvet, men kunde efter en liten pust genom sista sväng enkelt slå klorna i ledande Buzz Mearas de sista 100 meterna. 1.12,2a full distans var tiden. Trea var en comebackande Carabinieri trots en inledande galopp.

*Kulltoppen Coin Perdu gjorde årsdebut i ett Breeders Crown-försök för fyraåriga hingstar och valacker. Det räckte till ett tredjepris efter en fullt godkänd avslutning. Mot ledande Output Pressure gick det dock inget att göra åt. För Örjan Kihlström lättade Stefan Melander-träningen undan i fin stil på 1.13,9a/2140.

*Stochampionats-fyran Mily imponerade i BC för fyraåriga ston. Peter Untersteiner övertog efter 500 meter och fick Oaks-vinnaren Candy la Marc, som gjorde årets andra start, utvändigt om sig med varvet kvar. Men ur sista sväng lämnade Mily konkurrenterna och vann i riktigt fin stil på 1.12,4a över 2140 meter.

*Tuomas Korvenoja har en ny talang i Lewis Ale. Andover Hall-sonen är fortsatt obesegrad i fyra starter efter att ha tagit hem BC för de treåriga hingstarna och valackerna. Lewis Ale tog över spets efter ett knappt halvvarv och höll ifrån sig en rejäl Alone hela upploppet ned till seger på 1.13,2a/2140.

*BC för de treåriga stona såg Pasi Aikio köra stallets Adorable Lady till seger. Det efter en duktig insats där Zola Boko-dottern avancerades fram i dödens efter 700 meter och sedan kunnat vinna säkert när ledande Activated felade vid ingången av upploppet. 1.13,5a/2140 visade klockorna. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

Omgången: Torsdagskväll på Åby med ”grillnatta” och sprinterloppet The Red Mile som toppnummer. En trevlig omgång sportsligt som på förhand ser ganska lättlöst ut med ett par troliga stora favoriter. Jag väljer att förlita mig på lovande Dolorosa Am som i V64-2 ser ut att ha en perfekt möjlighet till spets och slut-seger och garderar i stället Tropicana Ås och Poet Broline som båda lär bli tämligen mycket betrodda.

Spiken:
Dolorosa Am (V64-2)

V64 Systemförslag (bara för 6 rätt):

V64-1: 2,3,4,7,9,10,11 (6-5)
V64-2: 1 Dolorosa Am (4-9)
V64-3: 1,3,5,12 (7-8)
V64-4: 3,6,8,9 (2-11)
V64-5: 1,3,4,6 (5-2)
V64-6: 3,4,5,10 (1-2)

7x1x4x4x4x4= 2048 rader = 1792 kronor

Dagens Dubbel spelförslag:

DD-1: 1
DD-2: 4,10
2 komb x 500 kr

Totalt: 1000 kr

V64-1:

Rank: A: 4-2-7-9. B: 11-3-10. C: 6-5-8-12.

Spetsanalys: Lexington Hall har öppnat 09-tempo första 500 för ledningen tidigare och har god chans nå dit igen, men lär utmanas av Vincent.

Loppanalys: Norsktränade 4 Vincent blir mitt förstaval här, utan tvekan. Han kommer med två raka segrar och i riktig toppform. Insatsen senast på Jarlsberg var femstjärnig där han tvingades till under 1.09 första 500 för att försvara ledningen, var pressad igen i sista sväng men sedan stack undan till en säker seger, det såg riktigt fint ut. Vincent är rask från start bevisligen och jag är inne på att han körs dit igen. Bra chans i vilket fall.

2 Lexington Hall är den som i så fall svarar ut om spets. Avslutade tungt till enkel seger senast i ett överpaceat lopp och det såg klart bra ut. Analysen säger att det blir spets eller rygg ledaren här med open stretch som extra vapen, Carl Johan Jepson vinner ”med det mesta” för dagen dessutom.

7 Ronzon Face gör en intressant debut för Björn Goop här. Det handlar om en häst med mycket kapacitet som dock inte alltid uppträtt helt säkert. Rapporterna är positiva och även om man kan tro att det behövs ett lopp eller två innan toppformen sitter där, kan han räcka på direkten.

9 Can Lane vann från dödens för tre starter sedan, var sedan ute i ”upp till bevis” med Stefan Hultman i sulkyn och fick ett för tufft lopp då. Senast gick hästen blixtrande snabbt över sista långsidan och såg ut att ha greppet ett tag, men spurten ebbade ut sista biten. Formen verkar fortsatt fin och det här läget behöver inte vara så tokigt. Ska dyka upp i striden med klaff.

Fyra hästar som borde räcka långt, men det finns fler formstarka bidrag i loppet och jag tar med de tre b-rankade också på systemet.

V64-2:

Rank: A: 1. B: 4-9-11-12-13-3-6. C: 8-5-2-7-10.

Spetsanalys: Från innerspår med Björn Goop och bara tre hästar på volten känns ledningen vigd åt Dolorosa Am.

Loppanalys: Det här tycker jag ser ut som en perfekt uppgift för 1 Dolorosa Am och jag förlitar mig på denne som omgångens singelstreck. Dolorosa Am har bara gjort tre starter i karriären men visat att det finns mycket kapacitet. I sin debut felade han i spets i vad som då såg ut som en säker seger. I årets första start blev det enkel seger på rejält sätt från dödens och senast på Jarlsberg höll han bra i spåren efter att ha hamnat allt för långt bak från början. Med bara tre hästar på volten, särskilt som de övriga två troligen inte är jätteintresserade att utmana från början, borde Björn Goop hitta till ledningen här. Motståndet känns överlag rätt så svalt och känslan är att en felfri Dolorosa Am leder det här från start till mål.

V64-3:

Rank: A: 1. B: 5-12-3. C: 7-8-9-10-2-6-11-4.

Spetsanalys: Tropicana Ås kan öppna riktigt fort och borde ha en fin möjlighet att hålla upp spets från innerspår men utifrån lär Pacific W.F. också laddas.

Loppanalys: Uttagning till Dam-SM och här har Sofie Ericsson en trevlig uppgift då hon ska köra Jerry Riordans fina sto 1 Tropicana Ås. Hon tillhör sin kulls bättre och var till exempel femma i Drottning Silvias Pokal efter att ha vunnit sin uttagning. Avgjorde senast till seger på rejält sätt efter att ha kajkat utan rygg sista 500 och gav där ett färskt formbesked. Tropicana Ås är kvick ut, det har hon visat, och gäller som spetsfavorit här. Kan förstås vinna även från andra lägen då motståndet knappast ska avskräcka i kväll.

Tropicana Ås är ett bud på spik för ett budgetsystem men hon lär få mycket streck på sig och här finns fler hästar som säkert vill ha ett finger med i spelet. Jag streckar tre till. 5 Pacific W.F. tycker jag känns mycket intressant, han har ingen seger ännu i år men den kan kanske komma nu. Han har gjort idel bra lopp på sistone och är kvick ut, jag gissar spets eller rygg ledaren här. 12 Bag’s Simoni har inget lustigt läge men besitter rejäla kvaliteter och kan gå runt det här fältet om det blir lite fart på tillställningen. Höll bra efter ett lopp utan rygg senast och har siktat mot den här uppgiften. Ett streck även på 3 Mellby Diamant som nu gör första starten för ”BG”. En i grunden mycket bra häst som inte alltid fått det att stämma. Kanske ska man inte begära för mycket efter ett års frånvaro från tävling, men ska man ändå gardera här tycker jag inte man ska missa den här kapable killen.

V64-4:

Rank: A: 3-9-8-6. B: 2-11-1-4. C: 5-13-12-10-7-15.

Spetsanalys: Cool Moves är hygglig ut men jag tror inte hon svarar ut Randemar R.D. som bör ta hand om taktpinnen här.

Loppanalys: Lärlingsrace med spårtrappa och jag menar att det handlar om fyra hästar. Svårtippat dessa emellan förvisso men tipset till 3 Randemar R.D. som jag tror går till ledningen här och det är förstås alltid ett plus. Vann två lopp i rad i mars, den andra segern på mycket bra sätt från spets där han gick undan lätt i 1.12-tempo sista halvvarvet. Återkom efter en paus senast, släppte efter en snabb öppning då och mattades något till slut. Ska väl gått framåt en hel del med det loppet.

9 Alcantara Beech är av helt rätt virke och hade varit given tipsetta med ett framspår, då han är mycket snabb från start. Nu blir det till att delvis förlita sig på turen från bakspår. Det bör vara bra chans att lyckas ändå om han visar samma takter som senast. Då hade han inte startat på ett halvår men vann ändå utan problem från ledningen.

8 Zolasoray O.O. är en fyraåring som är riktigt bra i grunden och vid segern näst senast på Kalmar visade prov på sitt register då han trots dödens loppet igenom avgjorde enkelt. Det här läget är såklart ingen höjdare, men dödens lär väl vara ledigt igen.

6 Cool vann förvisso i Karlshamn senast och det kanske inte är den tuffaste konkurrensen men hästen såg helläcker ut då han pressade sig till ledingen från dödens och sedan vann överlägset. Toppform.

V64-5, DD-1:

Rank: A: 1. B: 4-6-3. C: 5-2-7.

Spetsanalys: Nog för att Sahara One kan öppna väldigt snabbt men inte tar sig någon förbi Poet Broline från perfekta bricka ett?

Loppanalys: The Red Mile är kvällens clou och det här ser ut som en mycket bra uppgift för 1 Poet Broline. Den tidigare Kungapokals-vinnaren var i mitten av maj med i Prins Daniels lopp, gick till tät då men galopperade under massiv press i första kurvan. Återkom senast efter ett litet uppehåll och såg då på Jägersro helt lysande ut när han spårade runt om trots press i omgångar och kom i mål på 10,5. Poet Broline är blixtrande snabb ut och från innerspår ska det nog mycket till att någon lurar honom på ledningen. Det är vettigt att tro att han leder det här runt om, men, Poet Broline kommer bli väldigt stor favorit här och på ett större system finns det stort värde i att gardera. Det gör jag med tre hästar.

4 Sahara One har varit ute i en del tuffa gäng under säsongen och inte direkt gjort bort sig. Valacken är mycket snabb ut och även om det är långsökt att tro att han faktiskt hinner förbi tipsettan kan det efter lite körning nog bli rygg ledaren. Med open stretch att tillgå kan han bli en obehaglig överraskning för den förmodade ledaren Poet Broline. 6 Probo Op var med i samma lopp som just Poet Broline senast och avslutade strålande i spåren som tvåa då. Det här en riktigt fin italienare i grunden och torde väl gått framåt också han ett snäpp med det senaste loppet. 3 Montdore visade ett klart fall framåt då han vann på Åmål senast efter en blekare inledning av året. Körde sig då till ledningen mitt i loppet och höll sedan enkelt. Kort distans är måhända inte Montdores likör egentligen, men blir det lite fräs på loppet, vilket inte är otänkbart, kan han komma tungt till slut.

V64-5, DD-2:

Rank: A: 5-4-3-10. B: 1-2-9-6-11. C: 7-8.

Spetsanalys: Ile Saint Louis är startsnabb och vill nog gärna till spets här, men jag är inte alls säker på att man kommer förbi Dear Friend. Sedan kan i och för sig den senare välja att släppa.

Loppanalys: Ett fint stolopp avslutar och 5 Ile Saint Louis ska vara första hästen. Timo Nurmos-stoet har imponerat stort i år med flera segrar på rikstoton. Näst senast höll hon, som fyra, mycket bra i Östersund efter ett riktigt tufft lopp. Avslutningen från kön på Jarlsberg gången efter vittnade om att formen fortsatt befinner sig i zenit. Ile Saint Louis lär sikta mot ledningen här, jag är dock inte helt säker på att hon kommer dit, men å andra sidan är det en så pass rejäl variant att hon kan reda ut det även från, exempelvis, dödens.

4 Dear Friend är given på kupongen. Senast startade hon snabbt till spets men fick ruskig press och tvingades till underkant 06/500 och när hon sedan fick en ny tryckare i loppet var det förståeligt att krafterna sinade till slut. Dear Friend kan öppna riktigt raskt och jag är inne på att hon håller spets här, alternativt släpper till tipsettan, båda varianterna motiverar ett streck.

3 Julia af Solnäs tillhör kategorin under de allra bästa stona och har skördat fina framgångar på V75 bland annat. Senast blev det olycklig startgalopp men gången innan gick hon riktigt fint i en 1.10-avslutning sista 400 bakom toppfina vinnaren Darling Mearas. Perfekt läge här.

10 Mamasan har inte vunnit på ett tag men Maharajah-dottern är riktigt bra för klassen och har gjort okej lopp på sistone. Det finns anledning att tro att det blir fart på det här loppet och då passar det här läget ganska bra för Mamasan som kan gå riktigt starkt i avslutningen. Fyra streck totalt.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya toppamerikaner till Frode Hamres träning
Nästa nyhet
Nya toppamerikaner till Frode Hamres träning

Nya toppamerikaner till Frode Hamres träning

Ledande norska travtränaren Frode Hamre fortsätter att få jänkare av toppklass till stallet. Snart anländer den av Jimmy Takter tränade kullstjärnan Samo Different Day.

Frode Hamre har presenterat flera fina amerikaner senaste tiden och snart anländer ännu en till norrmannens boxar. Det är tgn.no som rapporterar att Cantab Hall-hingsten Samo Different Day är köpt till tränaren.

Samo Different Day tillhörde kullens bästa i fjol som tvååring och slutade i Jimmy Takters regi bland annat tvåa i det största loppet Peter Haughton. Hästen har tjänat cirka tre miljoner kronor i karriären. Från USA kommer till Hamre även treåriga stoet Vivacious Allie, tidigare hos Åke Svanstedt samt Velvatter, ett treårigt sto även hon, som tränats av Trond Smedshammer. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers mot Elitlopps-hästar i Belgien

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson