Det blir ingen uppsittning för Adrian Kolgjini i Hugo Åbergs. Han var avsedd som kusk bakom Dante Boko men stoppas av en avstängning.

Kuskarna är nu klara till tisdagens Hugo Åbergs Memorial (här kan du läsa mer) på Jägersro. Det blir Christoffer Eriksson som sköter tömmarna bakom Dante Boko, medan Lutfi Kolgjini tar hand om stallkamraten Rajesh Face.

Tanken var annars att Adrian Kolgjini skulle tagit plats bakom Dante Boko, men sedan han ådragit sig en avstängning från och med just den 31 juli då Hugo Åbergs körs, stoppas han av Svensk Travsport. Förbundet ger heller ingen dispens då han inte anses som ordinarie kusk, skriver travronden.se.

Adrian Kolgjini tilldelades fem dagars avstängning och 2000 kronor i böter efter en förseelse rubricerad som ”snäv körning som grovt stört medtävlare”, i ett lopp på Jägersro den 17 juli. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter två års frånvaro – Corky gör comeback

Efter två års frånvaro – Corky gör comeback

Efter en frånvaro på över två år är på måndag den sjufaldige miljonären Corky tillbaka i tävlingsselen när han gör comeback på Solänget.

Den amerikanske topptravaren Corky vann Fyraåringseliten på Solvalla 2014 och köptes sedan till svenska ägare. Det senaste året har hästen varit föremålet i en mycket uppmärksammad rättslig process – men själv inte setts till på tävlingsbanan sedan juni 2016.

På måndag är det dock dags. Den i dag åttaårige Corky gör för sin nuvarande tränare och delägare Mikael Melfors comeback efter en frånvaro på två år. Med Krister Söderholm vid tömmarna är det ett snabblopp på Solänget som blir årets första uppgift. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1609 auto

1 Manstone’s Classic – Jan Norberg
2 Global Revenge – Ulf Ohlsson
3 Elit Håleryd – Rikard N Skoglund
4 Premier Kronos – Micael Melander
5 Labero Broline – Daniel Wäjersten
6 Corky – Krister Söderholm
7 Voulez Vous – Ove A Lindqvist
8 Outrunner – Stefan Edin
9 Above All Ås – Per Linderoth

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden

Torsdag: V64-tips till Boden

Omgången
Bodentravet kör sin årliga kuskmatch Björnkamp denna torsdagsafton och frågan är om Giampaolo Minnucci får åka hem till Italien med ytterligare ett spjut. Varennes ständige följeslagare vann i fjol och årets upplaga ser spännande ut med representanter från det nya gardet i form av Magnus T. Gundersen, Kevin Oscarsson och Rikard N Skoglund. V64 känns svårtippat men jag chansar med två spikar och garderar sedan på rejält i övriga avdelningar.

Spikarna
6 Master Blaster (V64-1)
3 Valley Streamline (V64-5)

Skrällarna
7 Viktoria Swing (V64-3)
1 Bishop (V64-6)


V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1:
6 Master Blaster (res 5-3)
V64-2:
5,7,8,10 (res 2-3)
V64-3:
1,2,7,9,10,11,12 (res 6-5)
V64-4:
1,2,3,4,5,8 (res 11-7)
V64-5:
3 Valley Streamline (res 6-11)
V64-6:
1,5,6,7,8,9,10,11,13,14 (res 3-12)

1x4x7x6x1x10 = 1680 rader/kronor

DD-systemet
3 – 1 x 1000

Totalt 1000 kronor

 

V64-1

Ranking: A: 6. B. 5-3-2-11-7-4. C: 9-1-12-8.

Spetsanalys: 2 Tranquillo är snabb ut och tar sig till sargen först. Sexåringen testar distansen för första gången och känns inte gynnad av 2640 meter. 3 Jewel Zon är först framme för att överta men hästen har inte startat på ett tag och frågan är om Ulf Ohlsson söker rygg istället vilket gör att jag tror att 6 Master Blaster kan sitta i front upp till 500 meter.

Loppanalys: 2640 meter med startbil och detta är det första Björnkampen-loppet i omgången. Rikard N Skoglund är kusk i storform och nu sitter han dessutom upp bakom fältets bästa häst. 6 Master Blaster har bara gjort fyra starter i karriären men ser redan ut som en undantagshäst. Fyraåringen har dragits med en hel del skadebekymmer men imponerat vid segrarna när han stått på fyra friska ben. I comebacken senast fick Triton Sund-sonen syna dödspositionen men tog över 600 kvar och vann enkelt. Nu tror jag det kan bli tidig ledning och då borde konkurrenterna få svårt att rå på fyraåringen.

Bakom favoriten är det jämnt och från Finland kommer segerstaplaren 5 Unite’ Gams. Love You-sonen stoltserar med tre raka triumfer och borde trivas med ett extra halvvarv menar tränare Marko Hakkarainen.

 

V64-2

Ranking: A: 7-10. B: 8-5-2-3.  C: 11-1-9-6.

Spetsanalys: 3 Gjerde Sindy har frontat flera gånger bakom bilen men sällan körts där. 7 Hustvet Lyn borde kunna vara framme tidigt och ta hand om ledningen.

Loppanalys: Kallblodinslag i Björnkampen och det är 2140 meter auto som gäller. Ett par av loppets mest betrodda hästar har dock blivit strukna och de kvarvarande streckfavoriterna dras med luriga lägen. Tipset till 7 Hustvet Lyn som har varit vass i sina två senaste framträdanden och får nu Ulf Ohlsson i jollen. Har kommit ner ett hack i banan nu

10 Skaffer Elden är inte helt att lita på men fartfylld de dagar han håller sig på benen. Har fått starta på rätt tätt i år och har också blixtrat till. Spåret kunde ha varit bättre men man slutar långt framme med rätt resa.

Skrällvarning utfärdas för 8 Järvsögrej och 5 Gomnes Birk som både körs av intressanta kuskar.

 

V64-3

Ranking: A: 2. B: 9-7-12-10-1-11. C: 6-5-8.

Spetsanalys: 1 Aida Brick är inte så tokig ut men jag tror hon får svårt att hålla innerspåret. 2 Dusktodawn Sisu kommer prova men min vinnare i spetsstriden heter 7 Viktora Swing.

Loppanalys: Stolopp där det kan vara så enkelt att 2 Dusktodawn Sisu bara vinner. From Above-dottern avgjorde på rejält vis senast i Lycksele och står perfekt inne i loppet. Dessutom fick Mats Buchts-travare bästa tänkbara utgångsläget och segerchansen är bra oavsett hur loppet utvecklar sig.

Jag väljer ändå att gardera eftersom det kan bli körning på flera händer från start och favoriten är en av dem som kan bli indragen i detta. 9 Happy Hayley har varit ute mot rätt tuffa motståndare under årets första halva och har heller inte haft något jätteflyt med löpningar. Orkade inte från dödens senast och kan få loppet här. Tidigt motbud.

7 Viktoria Swing har formen på topp och är nu nedstruken två spår. Åttaåringen kan dessutom lägga iväg från start och når Leif Eriksson till täten är det inte omöjligt att man spårar hela vägen till linjen. Väldigt lite streckad men höjs upp i rankingen

12 Clear Eyes dyker säkerligen upp i striden med tur på vägen. Läget är inte bra men hästen är både snabb och stark.

10 Sangrita Ås , 1 Aida Brick samt 11 Gathania känns också som givna garderingsstreck.

 

V64-4

Ranking: A: 3-2-1. B: 4-8-5-11-7. C: 9-10-6-12.

Spetsanalys: 1 Dajmen Am är inte oäven men Hanna Olofsson får gasa på rejält om hon ska kunna svara ut stalles egna 3 Lowe R.Ö.K.

Loppanalys: Sprinterlopp i kampen om spjutet och favoritspelad i skrivande stund är Hanna Olofsson tillsammans med 1 Dajmen Am. Hästen har alltid betraktas som en talang men det har strulat för honom och framgångarna har uteblivit. Har nu fått andas Norrlandsluft ett tag, och är normalt sett segeraktuell i sammanhanget. Innerspåret kan dock bli en fälla och Jaded-sonen känns som en favorit i fara.

Tipsettan till 3 Lowe R.Ö.K. var väldigt bra vid segrarna som båda togs från ledningen.nu har Ulf Ohlssons styrning passande läge igen och jag tycker detta är hästen att slå i loppet.

2 Tigerfeet Dynamite sick okej från kön senast och hästen blev också störd i slutsvängen. Var dock chanslös på segern men vann eefter vilsam resa i starten innan det. Perfekt spar och formstark kusk känns som klara plusfaktorer!

4 Kennet Sisu satt fast senast och brukar alltid gå bra sista biten. Är dock inte pilsdnabb ut och måste komma ner i banan och sedan serveras fint lopp av Kevin Oscarsson.

Streck också för 8 Mind Magic och 5 Zell Memento.

 

V64-5

Ranking: A: 3. B: 6-11-2-5-1-7-8-10. C: 12-4.

Spetsanalys: 3 Valley Streamline är raskast ur startblocken och jag blir förvånad om inte Magnus Teien Gundersen provar i front.

Loppanalys: Björnkampen igen och Hanna Olofsson selar ut tre av stallets hästar. Själv skulle hon suttit bakom Party Boat Hanover och jag tror hon får se från sidan när stallkamraten 3 Valley Streamline leda detta runt om med Magnus Teien Gundersen. Den sjuåriga valacken har varit chansluös från dåliga lägen mot tufft motstånd i de två senaste starterna men nu tror jag det kan vara dags. Läget är bra, hästen är snabb ut men enligt statistiken har man ofta släppt när det gäller medeldistans. Dock har detta ofta varit mot hård konkurrens och nu är det dags – spets och slut!

 

V64-6

Ranking: A: 1-11-8. B: 13-10-5-14-7-9-6. C: 3-12-4-2-15.

Spetsanalys: 1 Bishop tror jag har bra chans att förvalta innerspåret till ledningen tillsammans med säkre Kevin Oscarsson.

Loppanalys: 2640 meter, voltstart och 100 000 kronor till vinnaren är roliga förutsättningar i epilogen. Här tror jag det krävs mer än en handfull streck men förstarösten går till 1 Bishop. Sexåringen vann på ett bra sätt i sin senaste start och gjorde det då från utvändigt ledaren. Kan vara loppets ledare och ska räknas tidigt i den positionen.

11 Miss Golden Quick har haft en mycket lyckad säsong hittills med tre segrar och ca 270 000 kronor in på konto. Stoet gör nu sin 19:e start för året och kommer sluta långt fram om hon får liga på rulle.

8 Fatih In Life gjorde comeback senast men visade storform direkt. Tretton segrar på 26 starter är starka papper och detta är en häst som sällan gör en dålig prestation.

13 Rally Esset har vunnit ihop med Rikard N Skoglund tidgare och ekipaget dyker säkerligen upp på linjen utan strul på vägen.

Plockar dock totalt tio hästar i avslutningen och ovanstående kvarett kompletteras med 10 Replay Pellini, 5 Shiny Boss, 14 New Flame7 Sulaiman O.K., 9 Mellby Ess samt 6 Crystal Bay.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En månad kvar: Ställningen i Trotting Masters
Nästa nyhet
En månad kvar: Ställningen i Trotting Masters

En månad kvar: Ställningen i Trotting Masters

Vilka hästar kvalar in – och vilka vill vara med? Det är en månad kvar innan årets säsong av UET Trotting Masters avslutas för att kulminera i finalen på Östersundstravet.

Det är som bekant Östersund som håller i årets, den sjunde i ordningen, final av UET Trotting Masters och innan rank-ningen stängs för säsongen i slutet av augusti, återstår sju lopp. Närmast på tur står Hugo Åbergs Memorial på tisdag och det hela avslutas med Sundsvall Open Trot 25 augusti.

Vem som slutar i topp kan vi nog redan konstatera, Bold Eagle ligger i överlägsen ledningen, men några utländska äventyr för den franske superstjärnan är tydligt deklarerat att det inte blir i år.

Frågan är väl om landsmannen Aubrion du Gers, tvåa i rankningen, vars närmaste start blir Grand Prix de Wallonie i Belgien, heller är intresserad. En som tidigare uttryckt vilja att vara med var Urlo dei Venti men då italienaren för närvarande har startförbud efter det positiva dopningstest som togs efter Oslo Grand Prix, får också han anses som ”ute ur leken”.

Vilka kommer då? Trea tronar Propulsion, som närmast försvar sin titel i Hugo Åbergs Memorial. Tränaren Daniel Redén menat att Trotting Masters är en tänkbar avslutning av säsongen.

Readly Express tar sikte mot Åby Stora Pris och som tia i rankningen i dagsläget är PdA-vinnaren nog helt säker på en plats om man så önskar. En annan svensk storstjärna som kan bli aktuell är Diamanten som nu ligger på plats sjutton men definitivt säkrar en plats vid ett bra resultat i Åbergs.

Förstapriset i finalen är två miljoner kronor. Loppet körs den 16 september.

Kvarvarande lopp i UET-serien:

31 juli: Hugo Åbergs Memorial, Jägersro
4 augusti: Grand Prix de Wallonie, Mons
11 augusti: Åby Stora Pris, Åby
14 augusti: Prix Jean-Luc Lagardère, Enghien
14 augusti: Sto-EM, Solvalla
25 augusti: Grand Prix de Conseil, Cagnes-sur-Mer
25 augusti: Sundsvall Open Trot, Bergsåker

Rankningen 25-i-topp, per den 25 juli:

1 Bold Eagle, 3750 poäng
2 Aubrion du Gers, 2250
3 Propulsion, 2150
4 Ringostarr Treb, 2050
5 Urlo dei Venti, 2000
6 Uza Josselyn, 1500
Bélina Josselyn, 1500
8 Billie de Montfort, 1350
9 Timone Ek, 1300
10 Readly Express, 1250
11 Bird Parker, 950
12 Arazi Boko, 900
Midnight Hour, 900
14 Nadal Broline, 850
15 Dreammoko, 800
Pastore Bob, 800
17 Diamanten, 650
Anna Mix, 650
19 Peace of Mind, 600
Cyber Lane, 600
Evil Enok M.E., 600
22 I Love Paris, 500
Trendy Ok, 500
Heavy Sound, 500
25 Twister Bi, 450

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jan-Olov Persson dominerar i Kriterie-kvalen
Nästa nyhet
Jan-Olov Persson dominerar i Kriterie-kvalen

Jan-Olov Persson dominerar i Kriterie-kvalen

Förra året vann han Kriteriet med Tekno Eld. I år har Jan-Olov Persson inte färre än tolv chanser när kvalen till Kallblodskriteriet körs på Dannero.

Med Tekno Eld, som i kväll onsdag är favorit i Derbyt, tog Jan-Olov Persson i fjol sin tredje seger som tränare i Svenskt Kallblods-kriterium. När årets uttagningar för treåringarna körs på Dannero den här söndagen är Hagmyren-tränaren rikligt representerad – med inte mindre än tolv hästar.

Totalt ska det avverkas tre försök vardera för Kriteriet och Kriteriestoet. De är de fyra främst placerade från varje uttagning som når finalerna. Dessa körs på Dannero den 12 augusti med förstapriser på 600 000 respektive 350 000 kronor. (Foto: ALN).

Här är startlistorna till uttagningarna:

Kallblodskriteriet, uttagning 1, 2140 auto

1 Helten – Kai Johansen
2 Justus N.A. – Wiktor Kylin-Blom
3 Åstas Gotthard – Kajsa Frick
4 Eld Rask – Ulf Ohlsson
5 Tekno Lynet – Rikard N Skoglund
6 Tåga Ted – Ulf Eriksson
7 Egon – Magnus Teien Gundersen
8 Försteslåtten – Ole Johan Östre

Kallblodskriteriet, uttagning 2, 2140 auto

1 Tangen Trygg – Jan Roar Mjölneröd
2 Alma Prins – Jomar Blekkan
3 Guli Major – Ulf Ohlsson
4 Rappstjernen – Öystein Tjomsland
5 B.W. Rune – Örjan Kihlström
6 Higårns Ivan V.A. – Wiktor Kylin-Blom
7 Gott Klirr – Jan-Olov Persson
8 Deviljas Oden – Jens Eriksson

Kallblodskriteriet, uttagning 1, 2140 auto

1 Reime Kongen – Johan K Eriksen
2 Guli Roy – Ulf Ohlsson
3 Nordsjö Odin – Öystein Tjomsland
4 B.W. Prinsen – Jan-Olov Persson
5 Källdals Rex – Kenth Åkerlund
6 Ängsborken – Jimmy Jonsson
7 S.K’s Ariel – Håkon J Nordland
8 Isbjörn – Ulf Eriksson
9 Järvsö Kristian – Rikard N Skoglund

Kriteriestoet, uttagning 1, 2140 auto

1 Sundbo Nova – Ulf Eriksson
2 Alonso Jenta – Kai Johansen
3 Järvsö Saga – Jan-Olov Persson
4 Nygaards Nena – Jan Roar Mjölneröd
5 Tekno Svarta – Brage Hansen
6 Rappodina – Ove A Lindqvist
7 Vindpärla – Per Gustafsson
8 Vännfors Gull – Hanz Johansson
9 Birka Linn – Tomas Rosén

Kriteriestoet, uttagning 2, 2140 auto

1 Voje Maren – Öystein Tjomsland
2 Fakstrolla – Jan-Olov Persson
3 Nygårds Julie – Kenth Åkerlund
4 Jeksa – Jan Roar Mjölneröd
5 Kalltekla – Martin P Djuse
6 B.W. Anna – Jan Ove Olsen
7 Polar Aurora – Jens Eriksson
8 Freja Viking – Oskar Kylin-Blom

Kriteriestoet, uttagning 3, 2140 auto

1 Röyns Kristine – Ove A Lindqvist
2 Titans Ila – Tomas Rosén
3 Klack Alva – Robert Wilhelmsson
4 Färsta Wilma – Peter Grundmann
5 B.W. Laika – Ulf Eriksson
6 Jatsy – Örjan Kihlström
7 Hellin Victoria – Jan Roar Mjölneröd
8 Slotts Pila – Jessica Lindgren
9 Brenne Blesa – Öystein Tjomsland

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt vs Takter: Svenskduell i Hambo Oaks?

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson