Efter två raka förluster var Cyber Lane tillbaka så som vi blivit vana att se honom. Mot ett gäng fina femåringar hade Johan Untersteiners stjärna lekstuga på Axevalla.

Cyber Lane ”brukar” vinna sina lopp så efter att ha fått se sig slagen i de senaste starterna visste man kanske inte helt var han stod för dagen. Tvivlen skingrades dock på Axevalla under fredagskvällen. Den femårige stjärnan lös av form när han kunde vinna enkelt från spets.

Cyber Lane stack till täten lätt men öppnade ändå raska 07,5 de första 500 meterna. Men det var föga som bekom Raja Mirchi-sonen. Monark Newmen fick syna dödens och gjorde ett starkt lopp, men var inte i stånd att utmana favoriten över upploppet. Cyber Lane trip-pade undan med ett par längder till seger på 1.11,6a/2140. Vad som väntar härnäst är förstås en intressant fråga.

– Det kändes jäkligt bra förstås, han var precis där jag vill ha honom. Det kändes tidigt i dag och jag satt mest och bara myste. Jubileumspokalen är ett stort mål för oss men om det blir något innan det, är något som vi får suga på lite till, sa Johan Untersteiner efteråt.

*Efter starter i Kunga-pokalen och Sprinter-mästaren var Magnus Dahléns kapable Velvet Gio redo för seger, det i ett fyraåringslopp. Med Björn Goop vid ratten höll han upp ledningen och var sedan aldrig hotad på sin väg mot seger på 1.13,2a full distans.

*Treåringsstoet såg Roger Walmanns Maharajah-dotter Aleppo Pine fixa segern, den femte i sjunde starten för övrigt. Kenneth Haugstad körde stoet till spets efter ett halvvarv och vann därifrån sedan lätt på 1.14,9a/2140 meter.

*Timo Nurmos-tränade Antonio Trot var tillbaka som vinnare när han i händerna på Jorma Kontio segrade i Axevalla Maraton över svettiga fyra varv. Urstarke Antonio kom successivt fram som första häst i andraspår, fick greppet i sista sväng och tackade för sällskapet över upploppet. 1.16,4 på 4160 meter visade klockan. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
B-provet positivt – Urlo dei Venti diskas i OGP

B-provet positivt – Urlo dei Venti diskas i OGP

Urlo dei Venti får inte behålla segern i Oslo Grand Prix. Sedan även B-provet visat sig positivt diskas italienaren och Evil Enok M.E. är numera officiell vinnare av loppet.

I onsdags släppte det norska travförbundet, DNT, nyheten att Urlo dei Venti visat spår av otillåtna substanser vid de dopningsprov som togs efter segern i Oslo Grand Prix den 10 juni.

Under fredagen låter man meddela att också B-proverna kommit tillbaka efter analys. Såväl urin- som blodprov visar på spår av kortisonet triamcinolonacetonid.

Det innebär att Urlo dei Venti diskas, fråntas segern och prispengarna. Som segrare i Oslo Grand Prix står nu i stället måltvåan Evil Enok M.E., tränad av Noralf P Bräkken.

Urlo dei Venti är för närvarande belagd med startförbud tills det att ett negativt C-prov tagits. Nu kommer ärendet att behandlas av den Skandinaviska Dopningskommittén.

Läs även: Bomben: Urlo dei Venti dopad i Oslo Grand Prix

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bird Parker en vinnare igen - fortsätter i Frankrike
Nästa nyhet
Bird Parker en vinnare igen – fortsätter i Frankrike

Bird Parker en vinnare igen – fortsätter i Frankrike

Bird Parker är en vinnare igen. Philippe Allaire sjuårige stjärntravare visade sin styrka när han tog ned Valko Jenilat till vinst i Prix des Sables-d’Olonne. Den framtida matchningen ser dessutom ut att fortsätta i Frankrike.

Bird Parker har gjort idel starka lopp men inte vunnit sedan segern i Prix de Paris i februari. På torsdagen blev det ändring på det när han för sin kusk Jean-Philippe Monclin bärgade segern värd 22 500 euro i Prix des Sables-d’Olonne på banan med samma namn.

Bird Parker stod liksom Valko Jenilat med 25 meters tillägg i loppet och då Eric Raffin sände fram den senare till spets med varvet kvar hade favoritspelade Bird Parker fortfarande en lång bit att tåga i spåren. Men Allaire-travaren sög sig allt närmare och över upploppet krigade han ned den duktige Valko Jenilat till segern kort före mål.

Bird Parker, liksom Valko Jenilat, noterades för 1.13,0 på 2800 meter. På avstånd grejade Amiral Sacha bronspengen utan att ha kunnat utmana toppduon i segerstriden.

Bird Parker har länge varit aktuell för Åby Stora Pris, men nu är frågan om fransmannen ändå inte väljer att matchas på hemmaplan. Till Paris-Turf säger delägaren Christophe Toulorge att man nu tar sikte mot Prix Jean-Luc Lagardère på Enghien den 14 augusti, tre dagar efter Åby Stora Pris. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Axevalla

Lördag: V75-tips till Axevalla

V75 Axevalla 21 juli

Omgången: Axevalla fortsätter sitt trippeltrav med spelbar V75:a under lördagen och fortsatt mycket höga temperaturer väntas så det kommer gå undan då hästarna gillar det. Vi spelar med två spikar och en rak lapp, och det är spets som gäller för båda spikarna där den senare av dem är ett riktigt drag! Lycka till!

Spikarna: 6 Bålsta Palema (V75-1) står till för att spetsa hem loppet. 5 Gomez (V75-5) är draget med Björn upp och skygglappar på!

V75-förslaget är på 3 456 kronor.

6 Bålsta Palema (1-9)
3-7-14-12-1-13 (11-10)
2-5-10-1-11-4-3 (12-7)
12-3-10-11-14-5-8-7-6 (1-13)
5 Gomez (5-3)
3-9-12-1-6-11 (4-8)
2-3-10-8 (1-5)

1x6x7x9x1x6x4 = 4536 kronor

DD-förslaget på 1000 kronor:

3 – 2 x 1000 kr

V75-1

A: 6 B: 1-9-3-4-8-2 C: 7-5-10-11-12

Spetsstrid: Voltstart i inledningen och visst är det bra chans att Bålsta Palema sticker till ledningen, han är rapp ur volt och med springspår ska han komma till tät utan problem.

Loppanalys: 1 Araw Hoss och 6 Bålsta Palema är mycket mer spelade än resten och de är också klart bättre. Vi tror att den senare av dem blir svårslagen från ledningen, och med springspår ska chansen att komma dit vara mycket god. Formen pekar uppåt efter sjukdom då han fått lopp i kroppen och från ledningen strider han alltid till sista blodsdroppen. Han har segrat 9/12 försök från ledningen och borde få hållas lite första varvet och sedan kan han dra på rejält och det är en sund spik att inleda med!

Araw Hoss är en vass utmanare som var tvåa i Finska kriteriet med galopp under vägen. Han har startat sporadiskt och bara blivit fyra starter sedan oktober och då är det svårt att ha toppform eller utvecklas på bra vis. Nu låter det bra, han ska vara fräsch och en skör häst som Araw Hoss är brukar ofta vara bra direkt efter paus, inte minst då med Nurmos som tränare. Han borde ändå få svårt att svara Bålsta Palema från start, och sedan måste han vara väldigt bra för att slå den utvändigt.

V75-2

A: 3-7-14 B: 12-1-13 C: 11-10-9-8-4-5-15-6

Spetsstrid: Joie Au Coeur H.C. körs i ledningen om inte Galante Olandese tar sig iväg bättre den här gången, då bör den få överta.

Loppanalys: Lurigt lopp där det är dunkel form på 12 Great King Wine som var sjuk senast och det låter inte direkt som han ska vara på topp från annars ofta optimistiska ”Adde” utan det kan nog fattas en del. Annars hade han varit stekhet här, om han varit som näst senast då han var tvåa bakom grymme Volnik du Kras.

14 Rushmore Face kommer från stall Kolgjini som har dunkel form även de, och han har dessutom bakspår på tillägg. Det är kuskplus med Oskar J, men ändå går mycket tur åt för att vinna med detta läge. Oskar låter påställd för uppgiften och kanske kan köra till mitt i loppet, och han rankas upp i A-grupp trots allt, det är mycket häst mot de han möter.

Skulle 3 Galante Olandese lärt sig det här med voltstart och komma iväg bättre än senast då det blev stillastående start, ja då bör det bli tidig ledningen och sedan bra chans. Tippas på det då segrarna tagits på bra vis och senast stark i spåren efter tappstarten.

Det blir en del surr om 7 Rafiki Fri, och man har siktat honom mot detta lopp och distansen gynnar honom. Han är tidig med ordinarie kusk i vagnen.

1 Joie au Coeur H.C. är aktuell på läget, det borde bli spets eller rygg på ledaren och det är intressant på visad form.

V75-3
A: 2-5-10 B: 1-11-4-8 C: 12-7-6-3-9

Spetsstrid: Karl Sjöhammar och Moruga borde vara de som gör upp om ledningen, med brasklapp för att Harvey kan bli klart snabbare med jänkarvagn.

Loppanalys: 2 Karl Sjöhammar är en kapabel herre som bara förlorat ett lopp felfritt, men han har även galopperat i många lopp som nämnas… Nu kanske han börjar lära sig detta, och senast kunde han skickas från start med innerspår och avgöra på open stretch. Det är chans att han leder detta runt om, men det är ändå mycket om och med med denna häst. 

5 Harvey blir det mycket drag på, och det är rätt då han var positiv utan skor senast och det är en riktig häst det här. Nu blir det dessutom första gången med jänkarvagn, ihop med barfota på nytt då. Han mötte en märkligt bra häst senast som inte gick att slå.

1 Silent Hill kommer inte kunna hålla upp ledningen och det är strulrisk/galopprisk, men att han är kapabel om det löser sig visade han senast då han bara klev runt dem i spåren. Även här första jänkarvagn.

Peter Jensen har laddat för detta med en duo som båda kan skrälla. 8 Raket Brodde har vunnit på V75 tidigare och går bra i Sverige och en hel del nytt blir på 10 Fighting Gehör med barfota, helstängt och rycktussar och det är spännande på skräll och den rankas upp i A-gruppen!

V75-4

A: 12-3 B: 10-11-14-5-8-7-6 C: 1-13-4-9-2

Spetsstrid: Springspåren ska kunna göra upp, Tour Knight och Una Blessed och det är inte helt otroligt att någon av dem körs från ledningen. Den som kan få överta är favoriten Under the Counter.

Loppanalys: 3 Under the Counter är klar favorit och hon har varit otroligt bra de senaste loppen och slog tuffa hingstar från dödens vid segern. Det är lite galopprisk med voltstart (var inte ens nära att gå iväg på Solvalla) men med vanlig vagn ökar chansen till felfritt. Släpps hon till ledningen är det bra chans, men hon kan vinna även med utvändig löpning. Dock möter hon hästar på tillägg med flera miljoner på sig och väl stor favorit har hon blivit.

12 Unique Juni kan allt vissa dagar, och kanske håller Strömberg på att hitta formen efter att hästarna varit i svacka. Han låter mer uppåt nu igen och det är Örjan upp i vagnen och oavsett löpning har hon chans för hon är mycket hårdare än favoriten.

10 Lesperanza är fartfylld och hon slog en så bra häst som Waffle Cone vid senaste segern och nu blir det barfota. Kul skräll!

11 Southwind Feji är en segerstaplare som det gått grus i maskineriet för men hon har nu lopp i kroppen och har vunnit 6/6 på hemmaplan. 5 Dealwithakiss skulle gå till avel, men var istället helt överlägsen på V75. Nu har hon varit skadad, men tränar bra och går hon felfritt kan hon duga direkt.

V75-5

A: 5 B: 6-3-9-4-12-2 C: 7-1-8-10-11

Spetsstrid: Mycket öppen spetskamp, men vi tror att Gomez kommer öppna mycket bra för Björn och med skygglappar och tror på honom till tät. I princip alla med framspår kan öppna snabbt och det är främst Roheryn samt Odessa Celeber som utmanar.

Loppanalys: Detta är svårt lopp, men vi tar tjuren vid hornen och spikar oss ur problemet och det är 5 Gomez vi går på! Det är en trög pålle och det känns minst sagt intressant med första gången Björn Goop bakom då detta måste vara en häst som klippt och skuren för honom. Skalle har han verkligen och med lopp i kroppen ska formen vara uppåt och det verkar dessutom bli någon form av skygglappar på. Allt detta pekar mot att hästen kommer lägga iväg snabbt bakom bilen och får vi honom till ledningen tror vi ingen kan hinna ifatt honom med BG bakom. Kul chansspik!

Favorit är 6 Roheryn som kommer gå med jänkarvagn nu för första gången och det lär bli laddning mot ledningen. Var klart övertygande vid de två segrarna för Nurmos, och helt okej senast där Gento vann. Starten avgör mycket, och kommer denne till tät är det klart bra chans.

3 Esprit Sisu galopperade under press från ledningen mot flera kanonhästar i ett Margareta-lopp senast och visade fin form och fart för en pallplats rök vid galoppen i slutsvängen. Öppnar bra och är med i striden.

9 Support Kindness har vunnit enkelt hemma i Norge och är en fidus med Johan Untersteiner upp och körspö vilket borde motivera hästen även sista 100.

V75-6:

 A: 3-9-12 B: 1-6-11 C: 4-8-10-5-7-2

Spetsstrid: Full fart att vänta från start. Urban Kronos och Nobel Amok är de som bör göra upp och det är öppet. Även Trinity Lux är mycket snabb, men den släpper i sin tur om han tar sig förbi.

Loppanalys: 1 Urban Kronos är favorit och han har visat knallform på sistone och spetsade hem en final senast. Nu är han upp en klass och kommer få känna på hårda hästar, och vill Örjan köra från ledningen kommer det kosta på.

Robert Bergh brukar inte lägga fingrarna emellan och hans vapen 3 Nobel Amok har stångats mot eliten (i Gävle) och han kommer skicka mot ledningen och kanske kan ta sig dit. Nu har hästen tappat travet till slut fyra starter i rad och det är givetvis ovisst att räkna på honom. En bra Nobel Amok har bra chans att leda detta runt om och han spelas på DD, det låter bra från stallhåll nu.

9 Baron Gift var riktigt vass med täta starter tidigare i sommar och hamnar han inte för illa på det med lite sådär startrygg så fäller han många med sin fina spurt. Han gick som ett lyse över upploppet i finalen under Elitloppet så visst kan han gå bra från kön.

12 Handsome Brad kanske är bäst? Han var tapper i dödens senast mot en vass vinnare och med bara lite glid strider han om det, men det krävs inte många felsteg för att man ska vara borta från spår 12c i bra silverlopp…

Två med form är 6 Stepping Spaceboy (kan bli jänkarvagn nu) och 11 Linus Boy som åker med på välgarderad lapp.

V75-7:

 A: 2 B: 3-10-8-1 C: 5-4-7-9-11

Spetsstrid: On Track Piraten borde inte ha problem att ta sig till ledningen bland dessa hästar. Det är Slide So Easy som kan utmana om denne laddas iväg, men det verkar inte Jensen vilja göra över 2640 meter.

Loppanalys: 2 Call Me Keeper är megafavorit i fina Axevallalöpningen och vi tror att han reder ut det. Han har varit mycket bra hela året och var tvåa i båda högklassiga stayerloppen dels i Örebro och i Harpers, och det var bara senast han föll ur lite i travet som fyra bakom ”Proppen” i Boden. Nu är han tillfixad och ska vara tillbaka i gott slag och sitter bra till i andraspår från sitt fina läge. Örjan tar säkert högertöm mitt i loppet och synar dödens och borde vinna därifrån. Spikas på DD.

Vi testar ändå att gardera på V75, han travade ändå inte senast och är väldigt stor favorit. 3 On Track Piraten är given då för från ledningen säljer han sig dyrt. Nu har han inte segrat på tre senaste spetsloppen, men distansen gynnar honom och det blir sällan lika tuffa öppningar över 2640 meter bilstart, och då han har mer torrt krut till slut. Dessutom verkar det bli barfota runt om nu och årets tre segrar är tagna för Strömberg själv.

10 Day Or Night In hade nog bara en dålig dag i värmen senast för han ska inte förlora det loppet från ledningen. Till 10% ska han med på lappen, för springa kan kan och även vinna bakifrån vilket han visade i Kalmar.

8 Zenit Brick gör intressant comeback efter välförtjänt pust då han startade hela vintern och var helt rå fler starter. Björn Goop upp direkt och han äger en mycket tung avslutning, även om det inte går att begära toppform direkt.

Redaktionen, travnet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rose Mary tvingas till återbud i Stochampionatet
Nästa nyhet
Rose Mary tvingas till återbud i Stochampionatet

Rose Mary tvingas till återbud i Stochampionatet

Söndagens Stochampionatet har mist en attraktion. Rose Mary tvingas lämna återbud efter att ådragit sig en skada i veckan.

Stochampionatet var årets stora mål för stall André Eklundhs Rose Mary, hästen kvalade in till finalen efter att ha slutat tvåa efter Havefunwithme i uttagningen. Men tyvärr blir det ingen start på söndag. Efter en skada har Rose Mary nu strukits ur storloppet.

– Med stor besvikelse och tomhet måste jag tyvärr meddela att Rose Mary i dagarna svullnat i en kotsenskida, visar hälta och ej kommer kunna starta. Mycket tungt för oss men vår ”Rose” är en hårding och hittar sin väg tillbaka, skriver stall Eklundh på Twitter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norrlands Grand Prix: Femte för Zack's Zoomer

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson