V75 Axevalla 21 juli

Omgången: Axevalla fortsätter sitt trippeltrav med spelbar V75:a under lördagen och fortsatt mycket höga temperaturer väntas så det kommer gå undan då hästarna gillar det. Vi spelar med två spikar och en rak lapp, och det är spets som gäller för båda spikarna där den senare av dem är ett riktigt drag! Lycka till!

Spikarna: 6 Bålsta Palema (V75-1) står till för att spetsa hem loppet. 5 Gomez (V75-5) är draget med Björn upp och skygglappar på!

V75-förslaget är på 3 456 kronor.

6 Bålsta Palema (1-9)
3-7-14-12-1-13 (11-10)
2-5-10-1-11-4-3 (12-7)
12-3-10-11-14-5-8-7-6 (1-13)
5 Gomez (5-3)
3-9-12-1-6-11 (4-8)
2-3-10-8 (1-5)

1x6x7x9x1x6x4 = 4536 kronor

DD-förslaget på 1000 kronor:

3 – 2 x 1000 kr

V75-1

A: 6 B: 1-9-3-4-8-2 C: 7-5-10-11-12

Spetsstrid: Voltstart i inledningen och visst är det bra chans att Bålsta Palema sticker till ledningen, han är rapp ur volt och med springspår ska han komma till tät utan problem.

Loppanalys: 1 Araw Hoss och 6 Bålsta Palema är mycket mer spelade än resten och de är också klart bättre. Vi tror att den senare av dem blir svårslagen från ledningen, och med springspår ska chansen att komma dit vara mycket god. Formen pekar uppåt efter sjukdom då han fått lopp i kroppen och från ledningen strider han alltid till sista blodsdroppen. Han har segrat 9/12 försök från ledningen och borde få hållas lite första varvet och sedan kan han dra på rejält och det är en sund spik att inleda med!

Araw Hoss är en vass utmanare som var tvåa i Finska kriteriet med galopp under vägen. Han har startat sporadiskt och bara blivit fyra starter sedan oktober och då är det svårt att ha toppform eller utvecklas på bra vis. Nu låter det bra, han ska vara fräsch och en skör häst som Araw Hoss är brukar ofta vara bra direkt efter paus, inte minst då med Nurmos som tränare. Han borde ändå få svårt att svara Bålsta Palema från start, och sedan måste han vara väldigt bra för att slå den utvändigt.

V75-2

A: 3-7-14 B: 12-1-13 C: 11-10-9-8-4-5-15-6

Spetsstrid: Joie Au Coeur H.C. körs i ledningen om inte Galante Olandese tar sig iväg bättre den här gången, då bör den få överta.

Loppanalys: Lurigt lopp där det är dunkel form på 12 Great King Wine som var sjuk senast och det låter inte direkt som han ska vara på topp från annars ofta optimistiska ”Adde” utan det kan nog fattas en del. Annars hade han varit stekhet här, om han varit som näst senast då han var tvåa bakom grymme Volnik du Kras.

14 Rushmore Face kommer från stall Kolgjini som har dunkel form även de, och han har dessutom bakspår på tillägg. Det är kuskplus med Oskar J, men ändå går mycket tur åt för att vinna med detta läge. Oskar låter påställd för uppgiften och kanske kan köra till mitt i loppet, och han rankas upp i A-grupp trots allt, det är mycket häst mot de han möter.

Skulle 3 Galante Olandese lärt sig det här med voltstart och komma iväg bättre än senast då det blev stillastående start, ja då bör det bli tidig ledningen och sedan bra chans. Tippas på det då segrarna tagits på bra vis och senast stark i spåren efter tappstarten.

Det blir en del surr om 7 Rafiki Fri, och man har siktat honom mot detta lopp och distansen gynnar honom. Han är tidig med ordinarie kusk i vagnen.

1 Joie au Coeur H.C. är aktuell på läget, det borde bli spets eller rygg på ledaren och det är intressant på visad form.

V75-3
A: 2-5-10 B: 1-11-4-8 C: 12-7-6-3-9

Spetsstrid: Karl Sjöhammar och Moruga borde vara de som gör upp om ledningen, med brasklapp för att Harvey kan bli klart snabbare med jänkarvagn.

Loppanalys: 2 Karl Sjöhammar är en kapabel herre som bara förlorat ett lopp felfritt, men han har även galopperat i många lopp som nämnas… Nu kanske han börjar lära sig detta, och senast kunde han skickas från start med innerspår och avgöra på open stretch. Det är chans att han leder detta runt om, men det är ändå mycket om och med med denna häst. 

5 Harvey blir det mycket drag på, och det är rätt då han var positiv utan skor senast och det är en riktig häst det här. Nu blir det dessutom första gången med jänkarvagn, ihop med barfota på nytt då. Han mötte en märkligt bra häst senast som inte gick att slå.

1 Silent Hill kommer inte kunna hålla upp ledningen och det är strulrisk/galopprisk, men att han är kapabel om det löser sig visade han senast då han bara klev runt dem i spåren. Även här första jänkarvagn.

Peter Jensen har laddat för detta med en duo som båda kan skrälla. 8 Raket Brodde har vunnit på V75 tidigare och går bra i Sverige och en hel del nytt blir på 10 Fighting Gehör med barfota, helstängt och rycktussar och det är spännande på skräll och den rankas upp i A-gruppen!

V75-4

A: 12-3 B: 10-11-14-5-8-7-6 C: 1-13-4-9-2

Spetsstrid: Springspåren ska kunna göra upp, Tour Knight och Una Blessed och det är inte helt otroligt att någon av dem körs från ledningen. Den som kan få överta är favoriten Under the Counter.

Loppanalys: 3 Under the Counter är klar favorit och hon har varit otroligt bra de senaste loppen och slog tuffa hingstar från dödens vid segern. Det är lite galopprisk med voltstart (var inte ens nära att gå iväg på Solvalla) men med vanlig vagn ökar chansen till felfritt. Släpps hon till ledningen är det bra chans, men hon kan vinna även med utvändig löpning. Dock möter hon hästar på tillägg med flera miljoner på sig och väl stor favorit har hon blivit.

12 Unique Juni kan allt vissa dagar, och kanske håller Strömberg på att hitta formen efter att hästarna varit i svacka. Han låter mer uppåt nu igen och det är Örjan upp i vagnen och oavsett löpning har hon chans för hon är mycket hårdare än favoriten.

10 Lesperanza är fartfylld och hon slog en så bra häst som Waffle Cone vid senaste segern och nu blir det barfota. Kul skräll!

11 Southwind Feji är en segerstaplare som det gått grus i maskineriet för men hon har nu lopp i kroppen och har vunnit 6/6 på hemmaplan. 5 Dealwithakiss skulle gå till avel, men var istället helt överlägsen på V75. Nu har hon varit skadad, men tränar bra och går hon felfritt kan hon duga direkt.

V75-5

A: 5 B: 6-3-9-4-12-2 C: 7-1-8-10-11

Spetsstrid: Mycket öppen spetskamp, men vi tror att Gomez kommer öppna mycket bra för Björn och med skygglappar och tror på honom till tät. I princip alla med framspår kan öppna snabbt och det är främst Roheryn samt Odessa Celeber som utmanar.

Loppanalys: Detta är svårt lopp, men vi tar tjuren vid hornen och spikar oss ur problemet och det är 5 Gomez vi går på! Det är en trög pålle och det känns minst sagt intressant med första gången Björn Goop bakom då detta måste vara en häst som klippt och skuren för honom. Skalle har han verkligen och med lopp i kroppen ska formen vara uppåt och det verkar dessutom bli någon form av skygglappar på. Allt detta pekar mot att hästen kommer lägga iväg snabbt bakom bilen och får vi honom till ledningen tror vi ingen kan hinna ifatt honom med BG bakom. Kul chansspik!

Favorit är 6 Roheryn som kommer gå med jänkarvagn nu för första gången och det lär bli laddning mot ledningen. Var klart övertygande vid de två segrarna för Nurmos, och helt okej senast där Gento vann. Starten avgör mycket, och kommer denne till tät är det klart bra chans.

3 Esprit Sisu galopperade under press från ledningen mot flera kanonhästar i ett Margareta-lopp senast och visade fin form och fart för en pallplats rök vid galoppen i slutsvängen. Öppnar bra och är med i striden.

9 Support Kindness har vunnit enkelt hemma i Norge och är en fidus med Johan Untersteiner upp och körspö vilket borde motivera hästen även sista 100.

V75-6:

 A: 3-9-12 B: 1-6-11 C: 4-8-10-5-7-2

Spetsstrid: Full fart att vänta från start. Urban Kronos och Nobel Amok är de som bör göra upp och det är öppet. Även Trinity Lux är mycket snabb, men den släpper i sin tur om han tar sig förbi.

Loppanalys: 1 Urban Kronos är favorit och han har visat knallform på sistone och spetsade hem en final senast. Nu är han upp en klass och kommer få känna på hårda hästar, och vill Örjan köra från ledningen kommer det kosta på.

Robert Bergh brukar inte lägga fingrarna emellan och hans vapen 3 Nobel Amok har stångats mot eliten (i Gävle) och han kommer skicka mot ledningen och kanske kan ta sig dit. Nu har hästen tappat travet till slut fyra starter i rad och det är givetvis ovisst att räkna på honom. En bra Nobel Amok har bra chans att leda detta runt om och han spelas på DD, det låter bra från stallhåll nu.

9 Baron Gift var riktigt vass med täta starter tidigare i sommar och hamnar han inte för illa på det med lite sådär startrygg så fäller han många med sin fina spurt. Han gick som ett lyse över upploppet i finalen under Elitloppet så visst kan han gå bra från kön.

12 Handsome Brad kanske är bäst? Han var tapper i dödens senast mot en vass vinnare och med bara lite glid strider han om det, men det krävs inte många felsteg för att man ska vara borta från spår 12c i bra silverlopp…

Två med form är 6 Stepping Spaceboy (kan bli jänkarvagn nu) och 11 Linus Boy som åker med på välgarderad lapp.

V75-7:

 A: 2 B: 3-10-8-1 C: 5-4-7-9-11

Spetsstrid: On Track Piraten borde inte ha problem att ta sig till ledningen bland dessa hästar. Det är Slide So Easy som kan utmana om denne laddas iväg, men det verkar inte Jensen vilja göra över 2640 meter.

Loppanalys: 2 Call Me Keeper är megafavorit i fina Axevallalöpningen och vi tror att han reder ut det. Han har varit mycket bra hela året och var tvåa i båda högklassiga stayerloppen dels i Örebro och i Harpers, och det var bara senast han föll ur lite i travet som fyra bakom ”Proppen” i Boden. Nu är han tillfixad och ska vara tillbaka i gott slag och sitter bra till i andraspår från sitt fina läge. Örjan tar säkert högertöm mitt i loppet och synar dödens och borde vinna därifrån. Spikas på DD.

Vi testar ändå att gardera på V75, han travade ändå inte senast och är väldigt stor favorit. 3 On Track Piraten är given då för från ledningen säljer han sig dyrt. Nu har han inte segrat på tre senaste spetsloppen, men distansen gynnar honom och det blir sällan lika tuffa öppningar över 2640 meter bilstart, och då han har mer torrt krut till slut. Dessutom verkar det bli barfota runt om nu och årets tre segrar är tagna för Strömberg själv.

10 Day Or Night In hade nog bara en dålig dag i värmen senast för han ska inte förlora det loppet från ledningen. Till 10% ska han med på lappen, för springa kan kan och även vinna bakifrån vilket han visade i Kalmar.

8 Zenit Brick gör intressant comeback efter välförtjänt pust då han startade hela vintern och var helt rå fler starter. Björn Goop upp direkt och han äger en mycket tung avslutning, även om det inte går att begära toppform direkt.

Redaktionen, travnet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Rose Mary tvingas till återbud i Stochampionatet

Rose Mary tvingas till återbud i Stochampionatet

Söndagens Stochampionatet har mist en attraktion. Rose Mary tvingas lämna återbud efter att ådragit sig en skada i veckan.

Stochampionatet var årets stora mål för stall André Eklundhs Rose Mary, hästen kvalade in till finalen efter att ha slutat tvåa efter Havefunwithme i uttagningen. Men tyvärr blir det ingen start på söndag. Efter en skada har Rose Mary nu strukits ur storloppet.

– Med stor besvikelse och tomhet måste jag tyvärr meddela att Rose Mary i dagarna svullnat i en kotsenskida, visar hälta och ej kommer kunna starta. Mycket tungt för oss men vår ”Rose” är en hårding och hittar sin väg tillbaka, skriver stall Eklundh på Twitter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norrlands Grand Prix: Femte för Zack's Zoomer
Nästa nyhet
Norrlands Grand Prix: Femte för Zack’s Zoomer

Norrlands Grand Prix: Femte för Zack’s Zoomer

Stefan ”Tarzan” Melander har hittat en ny mycket spännande jänkare i fyraårige Zack’s Zoomer. Den femte raka segern kom i finalen av Norrlands Grand Prix.

Deweycheatumnhowe-hingsten Zack’s Zoomer plockar för sig allt mer. På sju starter i den svenska regin kan han stoltsera med de fem senaste som segrar. I torsdagskvällens final av Norrlands Grand Prix för fyraåringarna på Bergsåker, fixade han säkert den senaste i raden.

Vägen mot förstapriset på en kvarts miljon blev enkel sedan Zack’s Zoomer kommit till ledningen in mot den första kurvan. Daniel Redén-tränade High Glider gjorde ett starkt lopp i dödens, utmanade över upploppet men förvisades till andrapriset. Efter 09,5 de sista 500 fastställdes segertiden till 1.12,1a på 2140 meter.

– Det är en väldigt rejäl häst, han känns allround. Stark och rejäl och det är en effektiv gång i honom, sa segerkusken Örjan Kihlström i Vinnare V64.

*Umåkers Robert Dunder fick tillfälle att fira efter finalen i Norrlands Elitserie, för treåringarna. Med Even’s Cool Boy blev det att ta dödens på ledande storfavoriten Zenio, men efter att ha hämtat andan en bit i sista sväng vreds det på igen över upploppet – och på linjen satt segern. 1.14,4a/2140 var tiden.

*Den tidigare norske Derby-ettan El Diablo B.R. var tillbaka som vinnare och tog första fullträffen för Daniel Redén. Björn Goop satt i sulkyn i Norrländskt Varmblodsmästerskap och gav sexåringen en fin resa i andra utvändigt, bakom favoriten Queer Fish. Denne fick också sträcka vapen över upploppet då El Diablo B.R. avslutade starkast. Det till seger på 1.13,1a/2640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla

Fredag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 20/7

Omgången: Startskottet för Axevallas trippeltrav och sportsligt finns det några fina lopp. Spelmässigt är det dock inte alls lika kul då det är lite hästar och dessutom har ATG på nytt lagt in ett andra heatlopp på V64-spelet vilket känns som ett skämt. Hästarna i V64-3 har alltså mötts tidigare under kvällen (innan V64-spelet) och det blir såklart helt omöjligt att skriva en seriös rank utan att ha sett det loppet. Jag gör ett försök och spelar en kupong fem gånger där jag avslutar med två spikar där den första inte är favorit.

Spikarna 

3 Aleppo Pine (V64-5) var favoritspelad i E3-finalen senast men straffade ut sig med galopp. Enklare emot nu frånsett stallkamraten Flash Am men hon har ett sämre utgångsläge så jag tror att Aleppo Pine tar revansch.

8 Antonio Trot (V64-6) gjorde det bra senast som tvåa bakom Platon Face. Den extremt långa distansen borde vara en fördel och felfri tror jag att Nurmos-hästen har en toppchans.

Spelvärda

6 Monark Newmen (V64-1) har till skillnad mot favoriten Cyber Lane formen på topp. Imponerade vid segern senast då han lekte med Twister Bi. Felfri tror jag att Fredrik Perssons pålle har chans även den tunga vägen.

3 Eclipse Am (V64-2) gillar jag intrycket på och även om motståndet är tuffare tycker jag att han är för lite spelad.

6 Mellby Fire (V64-4) är en kanonhäst men han strular ofta till det för sig. På en bra dag är han definitivt inte sämre än någon annan och han är för lite spelad.

Överspelade

4 Drambuie Mearas (V64-2) vann ett mycket billigt lopp senast och från ett snävt fjärdespår tror jag inte att han vinner.

5 Ethien du Vivier (V64-4) tappade stilen helt till slut näst senast och sist orkade han inte från dödens. Måste höja sig för att vinna och är konstigt mycket spelad.

V64-förslag, enbart för 6 rätt:

2,4,6 (6-2)
3,5,6,7,8,9,12,14,15 (4-13)
Alla 8 startande (-)
1,6 (7-4)
3 Aleppo Pine (7-2)
8 Antonio Trot (4-11)

3x9x8x2x1x1 = 432 rader x 5 system = 2160 kronor

DD-förslag:

3 – 8 x 1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Loppanalyser

Analys Axevalla V64-1

Ranking: A: 6-4-2. B: -. B/C: 5- C: 1-3.

Spetsanalys: 2 Cyber Lane är det normalt ingen som tar en längd på men han öppnade sämre senast och kanske kan 4 Muscle Hustle komma förbi om Bergh gör ett allvarligt försök?

Loppanalys: Ett litet men fint fält och 2 Cyber Lane blir storfavorit. Normalt har femåringen en straffspark men han har inte varit som bäst på slutet. Är han tillbaka i form leder han det här runt om men till 65 % spelad måste jag chansa och gardera.

Tipset får faktiskt 6 Monark Newmen som har dokumenterad form. Han gjorde bort sig tre gånger på raken innan senast och gjorde toppupphämtningar varje gång. Sist skötte han sig äntligen och då lekte han med Twister Bi (som dock inte var som bäst för dagen) och imponerade vid överlägsen seger. Om felfri tror jag till och med att han kan vinna den tunga vägen och för mig en given tipsetta till under tio spelprocent.

På V6-spelat tar jag även med 4 Muscle Hustle som skötte sig senast och höll undan för Makethemark i en snabb avslutning. Presterar Muscle Mass-sonen på samma sätt igen kan han absolut vinna. Tre streck totalt och övriga känns klart sämre även om 5 Justice Ås gör en spännande comeback.

Analys Axevalla V64-2

Ranking: A: 3-5.  B: 7-8-6-12-15-14-9. B/C: 4-13-2-1-10. C: 1.

Spetsanalys: Bara fem hästar på startvolten och den av 3 Eclipse Am och 5 Grandfather Bill som kommer bäst i väg lär köras i ledningen. Väldigt jämnt dessa emellan.

Loppanalys: Ett långlopp för relativt orutinerade hästar och favorit blir 5 Grandfather Bill som har fyra raka segrar. Hästen gjorde årsdebut senast och vann enkelt i billig omgivning. Spår fem utan häst på utsidan är rätt bra och hittar Björn till ledningen blir ekipaget svårslaget. Given A-häst men tipset går till en annan.

3 Eclipse Am tror jag nämligen är minst lika bra och jag tycker att han avgjort loppen på ett snyggt sätt vid segrarna. Senast blev allt fel så den starten kan man glömma. Adrian är säkert sugen på tät och når han dit är Eclipse Am hästen att slå.

Jag gör inget med ovan nämnda duo utan streckar även samtliga B-hästar.

7 Mr Magnifique har gjort en start för Johan Untersteiner och gick helt okej då efter galopp på sista långsidan. Är säkert förbättrad med lopp i kroppen och den långa distansen känns som ett plus.

Hårt betrodd blir 8 Hakon von Haithabu och han gjorde det bra på Jarlsberg senast även om han fick ge sig mot en smygkörd konkurrent. Femåringen har varit bäst i den främre träffen och Robert Bergh är säkert offensiv. Kan vinna men bara en av flera för mig.

6 Elway Am trodde jag på senast i V75 men hästen var inte som bäst för dagen. Han har pausat några veckor och är säkert bättre nu. 12 J.J. har formen på topp och hon spurtade vasst senast efter sen lucka. Kommer Carlos iväg från springspåret kan det gå vägen även om varken häst eller kusk vinner ihjäl sig. 15 Exclamation Mark med lopp i kroppen, kapable 14 Can Lane och 9 Leonardo Vici som trivs över den långa distansen streckas också.

Nio streck totalt och jag står över 4 Drambuie Bill som drar en hel del spel. Tycker han mötte ett väldigt billigt gäng senast och jag har svårt att se honom vinna.

Analys Axevalla V64-3

Ranking: A: -. B: -. B/C: -. C: -.

Spetsanalys: .

Loppanalys: Här får vi se dem åtta startande hästarna för andra gången för kvällen då de har mötts tidigare i lopp 4 (preliminär starttid kl. 18.28). Givetvis är detta ett hån mot de tidiga spelarna och att göra en rank innan ha sett det loppet känns inte seriöst.

Därför har jag just ingen rank och på V6-förslaget streckar jag samtliga. Jag kommer ihåg ifjol hur Pharaon Face såg kanonbra ut i Heat A och steg som en raket på V64-spelet timmen fram till inlämning. Så rådet här är att lämna in era kuponger efter att ha sett lopp 4 alternativt strunta i att lämna in eller göra som jag och strecka samtliga.

Analys Axevalla V64-4

Ranking: A: 1-6.  B: 7-4-5-3-2. B/C: -. C: -.

Spetsanalys: 3 Fritjof är mycket snabb bakom bilen och jag gissar att man vill se hästen i tät.

Loppanalys: Ett fint litet fyraåringsfält och hårt betrodd blir 5 Ethien du Vivier men det tycker jag är lite märkligt. Han såg ut att gå mot en överlägsen seger näst senast men föll ur travet fullständigt sista biten och fick ge sig. Senast hamnade han i dödens och blev trött tidigt. Hingsten borde inte komma till tät och då har jag svårt att se honom vinna.

Tipset till 1 Velvet Gio som är stark och rejäl och får Björn Goop upp i vagnen för första gången. Såklart väldigt intressant och Björn borde passa bra på den här lite sega hästen. Formen på häst såväl som tränare är på topp och även om man inte lär kunna försvara innerspåret bör det lösa i det lilla fältet. Utan strul tror jag hästen är tuffast i gänget och han är en tänkbar spik men jag vill dubbla med en rolig på systemförslaget.

Det är 6 Mellby Fire som är väldigt kapabel men som gör bort sig med galopp alltför ofta. Senast gick han dock felfritt och även om intrycket var lite trögt hade jag ändå runt 12,5 sista varvet. Lär dessutom vara bättre med loppet i kroppen och går han felfritt tror jag att överraskningen kan vara ett faktum.

Vill man gardera vidare är 7 Spickleback Face och 4 Southwind Hydro tänkbara streck. Jag tror däremot inte särskilt mycket på betrodda 3 Fritjof som är lite vek och missgynnad av full distans.

Analys Axevalla V64-5

Ranking: A: 3. B: 7. B/C: 2-8-1-6. C: 5.

Spetsanalys: 1 Adi Gallia, 6 Uandmetogether Ås och 7 Flash Am har visat bäst startsnabbhet. Den sistnämnda är jag inte säker att man vill ladda med och av 1 och 6 tycker jag det är fördel 1. Tror dock att bägge kan tänka sig att släppa och då till 3 Aleppo Pine som Haugstad borde vara angelägen bakom.

Loppanalys: Treåringsstoet med sju fina märrar. Favorit blir E3-tvåan 7 Flash Am och hon höll starkt från tät efter att aldrig ha fått dämpat tempot. Det låter mellan raderna som att man vill köra hästen bakifrån och då tror jag hon får svårt att slå stallkamraten.

3 Aleppo Pine som var spelfavorit i E3-finalen men straffade ut sig med galopp efter 100 meter. Maharajah-dottern känns väldigt rejäl och från ett fint utgångsläge tror jag hon har en bra segerchans. Man går tillbaka till vanlig vagn men låter henne tävla barfota fram. Haugstad borde vara offensiv efter en bit och får hon överta ledning blir Aleppo Pine mycket svårslagen. Bra chans även från övriga positioner och när hon är hälften så mycket spelad som favoriten tycker jag att det är givet att ta ställning. Spik!

Övriga tycker jag känns sämre även om 2 Call me Brodda såg fin ut som fastlåst senast.

Analys Axevalla V64-6

Ranking: A: 8. B: 4-11-10-9-5. B/C: 3-12. C: 6-7-1-2.

Spetsanalys:  Tre hästar på startvolten men samtliga dessa släpper när någon från 20-fållan stället en tidig fråga. Favorit på att det blir 5 Just Wait and See även om både 4 Explosive Merlot och 8 Antonio Trot lär vara angelägna.

Loppanalys: Omgångens avslutas med ett mycket fint lopp över hela fyra kilometer. Favorit blir gedigne 11 Reckless som har lopp i kroppen. Han spurtade bra som tvåa senast och lär vara ännu bättre den här gången. Åttaåringen trivs över längre distanser och med klaff blir han tung att stå emot över upploppet.

Jag tror dock att han får svårt att ta in 40 meter på min vinnare 8 Antonio Trot Nurmos-hästen gick starkt som tvåa bakom Platon Face senast och hade nog kunna vunnit om Jorma hade gjort första draget. Även Antonio borde vara gynnad av den extrema distansen och felfri tror jag att ekipaget blir mycket svårslaget. Given spik för mig.

Vill man ändå gardera i avslutningen tycker jag 4 Explosive Merlot ska streckas tidigt. Han fungerade inte senast men är rejäl dem gånger han gör det. 10 Apollon de Kacy gör en spännande Sverige-comeback men det låter inte överdrivet uppåt kring honom. 9 Mind Your Face gillar jag men han har inte visat något på slutet och har kanske börjat ledsna? Nämner även 5 Just Wait and See som sprang in 400 000 kronor i Orebro Intn’l för fyra starter sen. Han står dock inte alls lika bra till nu och känns ointressant som relativt hårt betrodd.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Hedberg laddad för fest på hemmaplan
Nästa nyhet
Inför V75: Hedberg laddad för fest på hemmaplan

Inför V75: Hedberg laddad för fest på hemmaplan

Trippeltravet på Axevalla, ett av trav-Sverige verkliga guldkorn. En som förstås är extra laddad inför helgen är hemmatränaren Pär Hedberg. På lördag plockar han ut fyra hästar på V75 som det nog är säkrast att ta med i beräkningarna när systemen ska komponeras.

Publikfest, camping och travsport av hög kvalitet i tre dagar vilket kulminerar i den femtionde upplagan av Stochampionatet på söndag. Det väntar på Axevalla i helgen och hemmatränarna har såklart laddat för banans största event. En av dem är stall Palemas Pär Hedberg som vid lördagens V75-tävlingar mönstrar en intressant kvartett.

– Det är klart man blir lite extra taggad när det är den här helgen. Nu är det bara att hoppas att det kan bli några segrar också, säger Pär Hedberg till travnet.se.

En seger kan komma redan i upptakten Bronsdivisionen (V75-1) där sexårige valacken Bålsta Palema ser ut att ha fått en för honom lämplig uppgift.

– Han var sjuk i starten på Vaggeryd näst senast och var därför tunt jobbad inför starten på Solvalla senast. Han gjorde ändå ett bra lopp och med det borde han i alla fall ha gått framåt mycket till nu. Springspår här blev perfekta förutsättningar för honom och det är klart att det är till ledningen vi vill. Det blir barfota runt om den här gången och jag tycker det här ska vara min bästa chans i omgången.

V75-2 är ett lärlingslopp där Linus Svensson sköter töm-föringen bakom Diva Deo. Stoet har i år gjort två lopp efter att dessförinnan haft ett långt uppehåll.

– Hon har varit opererad i framknäna men har hunnit med två lopp nu och ska väl komma allt mer med det, tycker man. Det är klart att läget här är vanskligt men samtidigt har hon nog sin bästa bit till slut och den långa distansen borde gynna henne. Vi provar nog ett halvstängt norskt huvudlag nu och förhoppningsvis kan det ha en viss effekt. Tar man med ett par stycken så ska man nog tänka på henne.

X.L. Bygg Palema har haft en bra säsong i år med tre segrar på sina fem starter. Nu är det dags att prova på V75 för valacken som är stallets bidrag i lägsta klassen (V75-3).

– Han har gått jämnt och bra en tid nu och han ska vara i fortsatt fin form, men nu möter hästen förstås ett tuffare mot-stånd än han brukar. Spåret behöver dock inte vara så dumt för hans del och helt borta tycker jag inte att han ska vara här, även om han nog behöver mycket klaff för att räcka.

Southwind Feji är en häst som vi väl känner till. Hon har tjusat publiken med sitt stora antal segrar och femåringen hålls som ett av våra bästa ston i landet. Amerikanskan stod med nio raka segrar innan raden bröts i april och efter ett uppehåll på några månader var hon tillbaka i ett tufft gäng på Solvalla senast. Det slutade med ett femtepris.

– Det var inga fel på henne i våras, men hästen var lite loj, det var inte det rätta trycket i henne så hon fick ett par veckors vila och ta igen sig lite. Jag var nöjd med henne senast och det var nog lite krafter sparade i mål, det loppet ska ha fört framme henne mycket.

Kommer hon vara lika vass som vid segrarna redan?

– Det är klart att det där är alltid svårt att säga, men jag tycker att hästen är så pass bra redan nu att hon ska ha segerchans här. Sedan är det många att runda här och det måste till lite klaff i loppet, men jag tycker det känns som att hästarna på tillägg är lite tuffare än de som står tjugo meter före i det här loppet, säger Pär Hedberg. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kallblods-kalas när Derbyt körs i Östersund

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson