V64 Mantorp 16 juli

Omgången: Jag spikar ett riktigt drag på V64 som jag tror ska kunna städa av dem till skön spelprocent! Omgången kryddas av jackpot med en miljon extra i potten.  

Spiken: 10 Hickomisschampagne (V64-4) har riktigt bra form och jag tror hon kan blåsa runt dessa likt vid segern för tre starter sedan! Fräck spik!

V6-förslaget är på 1680 kronor (V6).

5-1 (2-4)
1-4-6-3-8 (7-2)
2-4-9-1-10-7-6 (5-3)
10 Hickomisschampagne (1-9)
5-7-1-11 (9-3)
12-5-10-3-7-2 (9-8)

2x5x7x1x4x6 = 1680 kr

DD-förslaget på 900 kronor:

5 – 12 x 500 kr
5 – 3,10 x 200 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1

A: 5-1 B: 2-4-8-9-3 C: 7-6

Spetsstrid: Well Done La Marc har mycket bra spetschans.

Loppanalys: 1 Kash Brodda är ett toppsto vid sunda vätskor, men hon har minst sagt sköra ben och senast var hon inte bra i comebacken. Fått träna på nu och är säkert mer fräsch, men ändå är det en del gissa vad gäller henne och hon blir över. Jag har så stor respekt för henne att jag betalar för henne på V64, men tippar…

5 Well Done La Marc som normalt sett tar ledningen och blir svårfångad. Hon hamnade som väntat inte så bra på det senast med svårt spår på speedway-banan i Vaggeryd men såg bra ut som fastlåst. Inte givet att Peter vill skicka fram Kash Brodda i comebacken efter att ha hamnat bland de sista från start och kanske får Björn maska i 700 meter?

V64-2

A: 1-4-6 B: 3-8 C: 7-2-5

Spetsstrid: Victory Lee med offensive Kolgjini tror jag är ledarhästen.

Loppanalys: Här chanstippar jag 3 Derby Simoni som det låter bra på och han matar ner många likt vid segern senast från dödens på lätta fötter. Kul till runt 10%.

Bättre är favoritduon som består av två Mellby-hästar. 4 Mellby Guard har inlett levande med seger två av tre starter och vid förlusten stötte man på bra konkurrent som var för tuff. Nu varnar Peter för galopprisk med spår 4, men felfritt är det givet bud – men kan vara borta direkt.

6 Mellby Granat har 20 meters tillägg, men han är rejäl och höll tappert från utvändigt ledaren senast. Alltid tufft att plocka tillägg i dessa tider, men han kan lyckas.

1 Victory Lee är tidig på spets och att favoriterna kan komma bort. Det är en inte så tokig häst och ledningen finns vettig chans att hålla upp och sedan kan det hålla hela vägen. Det känns som att hästen börjar vakna till lite.

V64-3
A: 2-4-9 B: 1-10-7-6-5-3-8 C: –

Spetsstrid: Ovisst! Cash Simoni körs till tät efter en bit?

Loppanalys: 9 Global Underwriter har varit förbättrad och tagit två raka segrar och det kan räcka långt igen då hästen ägt en bra slutrökare. Dock möter man bättre hästar och jag går emot.

Chanstipset till 2 Einstein Sisu som blev störd till galopp senast och det kan vi glömma, men före det spurtade hästen mycket bra som tvåa och vid segern före det visade fyraåringen 11 sista 800 efter att ha körts till tät.

4 Cash Simoni känns tidig då det varit V75 på sistone och sådant brukar ge bra hårdhet. Verkar på väg mot rätta formen igen, och har lite chans att köra till ledningen med vakna/fräcka Jepson.

V64-4

A: 10 B: 1-9-5-8-7-12-3 C: 4-11-6-2

Spetsstrid: Darling Harbour och Victoria Lane gör upp om ledningen i kamp med S.H.T.’s Piraya.

Loppanalys: Här känns 10 Hickomisschampagne mycket intressant då hon står på högtur och blir lagom mycket spelad! Hon har gått bra varje gång, ja utom startgalopp näst senast då. Bara blåste runt dem vid segern före och senast var det bra mot hårdare hästar då hon blev av med ryggen 500 kvar i spåren. Nu tror jag att hon har bra chans att göra som vid segern och jag tar chansen och spikar!

Värst emot är 1 Darling Harbour som är bra då hon står på fräscha ben, och senast gick hon bra på open stretch. Håller hon ut de snabba som finns på utsidan så leder hon länge.

Vill man inte spika mitt drag så är loppet öppet och det kostar på att gardera sig trygg.

V64-5

A: 5-7-1-11 B: 9-3-8-4 C: 2-6-10-12

Spetsstrid: Comanche Moon är snabb och höll upp senast det var innerspår, jag tror han håller upp och svarar Glenn Boko.

Loppanalys: 7 Glenn Boko har visat form så det står härliga till, och senast hade han lekstuga från ledningen. Nu står han långt ut på vingen mot betydligt bättre hästar och han får det tuffare och det är läge att testa andra drag för jag hoppas att betrodda 1 Comanche Moon håller upp innerspår och körs från ledningen. Han brukar hinna vika sig, men kan i varje fall fälla favoriten med den taktiken. 

Mitt DD-drag är 5 Havbergs Knight som är bra och han vann V75-lopp förra året denna period och nu är han i form igen. Senast fick han inte chansen och det var nog humörhöjare att gå med sparat över mål, på V75. Läget är perfekt, han bör sitta bra på det även om han inte är spetsbud och jag tror han är starkast sista 700!

V64-6:

A: 12-5-10 B: 3-7-2 C: 9-8-10-11 D: 12

Spetsstrid: Lite ovisst och dessutom 2640 meter, men visst är det risk att Mister Niky körs till ledningen upp mot 500 meter.

Loppanalys: 5 Mister Niky är megafavorit, men det tror jag inte är någon given vinnare. Visst, han var bra vid spetsvinst i comebacken men senast kanske han borde ha avgjort – även om det var dödens. Det är risk att han släpps till ledningen och vinner, men med svar eller om han har en sämre dag så är han inte överlägsen dessa.

12 Athos Race har byggt självförtroende och sett mycket bättre ut. Avgjort enkelt två gånger i rad och han räcker en bit till uppåt i klasserna och jag spelar mest DD med honom.

DD-spel även med skrällarna 3 Prediction som kanske kan få rygg på ledaren och 10 Le Vicomte som är mycket bättre än man kan ana för senast satt han fast med gott om sparat.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Heavy Sounds kross i Finland – 1.09,5 från dödens

Heavy Sounds kross i Finland – 1.09,5 från dödens

Han är i ruskigt slag, Heavy Sound. Från dödens kunde sexåringen med sin partner Kenneth Haugstad avgöra efter en blixtrande avslutning till seger i St:Michel-Ajo.

Den tidigare Derby-tvåan Heavy Sound har som sexåring och i regi Daniel Redén hittat växlar som gör honom till en verklig elittravare. Efter söndagens utflykt till Finland ståtar hästen nu med fem segrar på sju starter i år – efter att i bländade stil tagit hem St:Michel-Ajo, värt 80 000 euro.

Ännu en gång fick Heavy Sound göra det den tunga vägen. Till spets stack Johan Untersteiner med kvicke Pastore Bob som i täten fick lugna ned farten till under förhållanden måttliga 11,5 första 500. Direkt tog Haugstad initiativet och bytte bort andra utvändigt mot dödens med varvet kvar.

Efter 11,0 på kilometern skärpte Heavy Sound tempot markant i dödens när man tog sig igenom den sista kurvan, de båda tät-hästarna öppnade upp med ett par längder på det övriga motståndet. Pastore Bob gav sig förvisso inte utan strid, men den sista biten var Heavy Sound som var den starkare. Segern tog säkert med en halv längd.

Segertiden var riktigt fin; Heavy Sound noterades för 1.09,5a över 1609 meter, efter sista 500 nedåt 06,5. En tangering av loppets näst snabbaste tid. Trea slutade Workout Wonder, en bit bakom, efter en resa i rygg på ledaren. Nästa uppgift för Heavy Sound kan bli Hugo Åbergs om drygt två veckor, hästen är i vilket fall efter den här segern direktkvalificerad för Jägersros storlopp.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedts supershow - dubbla världsrekord
Nästa nyhet
Svanstedts supershow – dubbla världsrekord

Svanstedts supershow – dubbla världsrekord

Lördagens tävlingar på Meadowlands blev en stor succé för Åke Svanstedt. Efter att först ha kört världsrekord med Six Pack – slog sedan stoet Plunge Blue Chip till med en ännu snabbare tid.

Det var i den ena avdelningen av Stanley Dancer Memorial (181 000$) som Six Pack visade framhovarna. Åke Svanstedt skuggade som tredje häst men efter halva distansen körd styrdes Muscle Mass-sonen fram i dödens på anförande Alarm Detector och tempot skärptes avsevärt.

Six Pack satte klorna definitivt i ledaren när man nådde upploppet och gick säkert ifrån till seger på 1.08,4a/1609 meter. Segertiden innebar ett nytt världsrekord för treåriga hingstar, en putsning med en tiondel av det rekord som Donato Hanover satte för snart elva år sedan.

Här slutade Jimmy Takters You Know You Do tvåa efter att ha spurtat ned Alarm Detector den sista biten. Takter hade sedan tidigare vunnit den andra avdelningen av Stanley Dancer med Wolfgang (e. My MVP) körd till vinst av Yannick Gingras på 1.09,2a.

*Six Pack var dock inte den snabbaste treåringen under aftonen. Stoet Plunge Blue Chip (e. Muscle Mass) använde ett liknande till-vägagångssätt när hon för sin tränare Åke Svanstedt vann Delvin Miller Memorial.

Plunge Blue Chip inledde som fjärde häst men styrdes efter 800 meter fram utvändigt om Manchego som travade i spets. Duon gjorde upp i en häftig duell hela upploppet ned, där Plunge Blue Chip satte nosen först på målfotot.

Segertiden var fenomenal – 1.08,2a/1609 meter var inte bara nytt världsrekord för treåriga ston, utan också den snabbaste tid en treårig travare noterat någonsin, alltså två tiondelar snabbare än Six Pack timmarna tidigare. Jimmy Takters Manchego stor i nederlaget på samma tid. Den andra avdelningen av Delvin Miller gick till Phaetosive som för sin tränare Trond Smedshammer travade 1.09,3a.

*Kvällens högst doterade race var Hambletonian Maturity (405 850$) för fyraåringarna. Här stod Jimmy Takters supersto Ariana G. för en ny show. Yannick Gingras körde resolut till ledningen in i den första kurvan och efter det var Ariana G. i sin egen klass. 1.09a blankt över 1810 meter var vinnartiden. (Foton: ALN).

Se Six Pack vinna här.
Se Plunge Blue Chip vinna här.
Se Ariana G. vinna här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Ingen stod emot Propulsion - vann på 1.09,2
Nästa nyhet
V75: Ingen stod emot Propulsion – vann på 1.09,2

V75: Ingen stod emot Propulsion – vann på 1.09,2

Han är kung, Propulsion. Konkurrenterna gjorde sitt bästa för att lugga Daniel Redéns kanon på segern i Årjängs Stora Sprinterlopp – men ”Proppens” starka avslutning talade åter segerspråk.

Den här gången hann Propulsion fram. För ett år sedan svarade hästen för en flygande avslutning i spåren, men lyckades inte ta sig förbi Dante Boko. Nu blev det en säker seger. På det häftiga nya löpningsrekordet 1.09,2 uppdaterade Propulsion sin meritlista med seger också i Årjängs Stora Sprinterlopp, en seger värd 600 000 kronor.

– Jag tyckte han såg mycket bättre ut i dag, det flöt finare för honom som det såg ut därifrån jag satt. Att ha en sådan här häst i stallet betyder otroligt mycket, jag är fantastiskt stolt, sa Daniel Redén som själv körde In Vain Sund (som blev sjua) i loppet, i ATG Live.

Det blev ordentlig fart på loppet redan från början, kanske inte oväntat. Arazi Boko höll förvisso upp spets efter en envig med Dante Boko, men tvingades till 1.07 första 500. Särskilt mycket lustigare blev det inte för kämpen Arazi Boko när Ulf Ohlsson direkt tog sats och landade i dödens med Nadal Broline.

09,4 första varvet stod det på klockan och det passade såklart Propulsion perfekt där han satt placerad i tredje utvändigt. 600 kvar blev det avancemang i tredjespår och Elitlopps-tvåan tuffade tungt fram i spåren samtidigt som Nadal Broline började få grepp om ledaren.

Reijo Liljendahls fajter kämpade storstilat, såg ett kort ögonblick in på upploppet ut som vinnaren, men Propulsions tuffa avslutning blev återigen en vinnande sådan. Med 100 meter kvar var segern i hamn, Kihlström behövde inte bruka några yviga gester för att säkra segern.

– Det är en grym häst, helt enkelt. Det blev bättre kört för oss i år, en hård öppning och jämnt och bra tempo. Nadal Broline var bra, men han är otroligt säker den här hästen och vi vann ju lätt till slut. Jag vill inte ranka hästar, men han är en bland de allra bästa jag kört, sa Örjan Kihlström som tog sin femte inteckning i loppet.

Tredjeplatsen gick till fjolårets vinnare Dante Boko som hittade loss från vinnarhålet och sköt till på ett mycket bra vis på innerspåret den sista biten. Bakom grejade Volstead ett fjärdepris efter en invändig resa. Galopp med 500 kvar blev det för Maori Time, då i rygg på vinnaren.

*****

*Femårige Uppohoppa stod för en riktigt stark insats i Brons. För Örjan Kihlström spårade han loppet men fick favoriten Jacques Noir utvändigt om sig. När denne stannade över sista bortre avlöste i stället Dreamboy As i en kraftfull forcering. Då inte heller det bet på Uppohoppa kom Monfalcone med en fin slut-rökare – men ledaren höll lika starkt som säkert hela vägen. 1.13,4a/2640 visade den Pasi Aikio-tränade vinnaren.

*Magnus Dahlén har stallet i toppform och med Cavidendron kom en ny V75-viktoria. Fyraåringen stod för en mycket fin insats i stoloppet, där hon gjorde hela resan i dödens på Mellby Euphoria som gick i spets. När ledarinnan var slagen in på upploppet, var det Xanthis Amazing som kom med en vass avslutning, men Cavidendron redde ut uppgiften. 1.14,0/2140 var seger-tiden. I sulkyn, Carl Johan Jepson.

*Segergest av Jimmy Jonsson när han satte dit Alf Jonssons Granetta i Erik Perssons Minne. Det blev riktigt lätt till slut för det femåriga stoet. Granetta kunde följa favoriten Nordby Fröy över den sista bortre långsidan, gick till attack 300 kvar och hade avgjort en bit in över upploppet. 1.24,5 på 2160 visade den fina vinnaren som belönades med 200 000 kronor.

*Björn Goop i Klass 2-försöket. Favoriten Bear Hope redde ut uppgiften. Från bricka åtta hittade Björn så småningom andra utvändigt och med 700 meter kvar var det dags att kliva in i huvudrollen. Fyraåringen svepte raskt fram, kopplade greppet och höll utan problem undan för en fint avslutande Tindra Star. 1.14,9/2640 meter var vinnartiden.

*Norskt i Klass 1 när fyraårige Zelov stod för ett litet rens. Tempot var högt i loppet, vilket skulle gynna fyraåringen som travade som fjärde häst i andraspår. Efter att ha blivit framdragen sista bortre styrde Åsbjörn Tengsareid på för fullt via fjärdespår mitt i sista sväng. Love You-sonen avgjorde lätt på 1.13,0a/2140 meter till första årssegern.

*Skräll signerad Stig H i Silver. Ville Karhulahti skötte uppdraget perfekt bakom Han Herred som tog spets och släppte till Baron Gift ur första sväng. Baron Gift höll starkt i spets efter press, men fick ge sig i sista stegen för Han Herred som från ryggen fick fritt in på upploppet. 1.11,6a/2140 var segertiden. Magic Gwin gick en kraftig långsida, men mattades något sista biten. M.T. Joinville studsade i galopp i starten men gick ett urstark lopp i skymundan. (Foton: ALN).

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stochampionatet: Untersteiner med tre till final
Nästa nyhet
Stochampionatet: Untersteiner med tre till final

Stochampionatet: Untersteiner med tre till final

Peter Untersteiner blev kvällens man på Axevalla när Stochampionatet klarade av sin uttagningar. Tränaren kvalade in tre hästar till finalen – efter två segrar.

Tre finalister har Peter Untersteiner när Stochampionatet avgörs nästa söndag med 1,2 miljoner kronor i förstapris. Halmstadstränaren tog hem två av de sex uttagningarna på Axevalla. Första segern kom med duktiga Mily – som såg till att ta skalpen på jättefavoriten Dibaba.

Dibaba tog sig fram utvändigt om ledande Mily efter ett varv och övertog strax senare ledningen. Då såg favoriten ut att gå mot säker seger, men när Mily vreds ut i andraspår 200 meter kvar sköt stoet till vasst och kort före mål betvingade hon Dibaba, som dock avancerade till final som tvåa. 1.14,2/2640 var segertiden.

*Peter Untersteiner-seger nummer två kom med Global Upper Style som här tog sin första seger för året på synnerligen rejält sätt. Efter en resa hela vägen i dödens, skaffade hon sig greppet in över upploppet och kunde vinna lätt före Vera Spiro som avslutade fint från vinnarhålet. 1.14,9a klockades vinnaren till.

*”Unter” var nära en tredje seger, med Run Chica Run. Scarlet Knight-stoet anförde sitt fält men fick på linjen se sig slagen efter en häftig slutduell mot Hevin Boko, körd av Jorma Kontio. Timo Nurmos-träningen lämnade andra utvändigt 600 kvar och kunde avgöra till segern efter en blytung långspeed som resulterade i försökens snabbaste segertid på 1.13,9a.

*Även Johan Untersteiner skulle fixa en uttagnings-seger. Havefunwithme stod för aftonens kanske rejälaste insats. Efter att ha gjort loppet i dödens övertog hon kommandot halvvarvet från mål och höll säkert undan före Rose Mary som efter sista varvet i spåren också hållit mycket starkt till den andra finalplatsen. 1.15,0a visade klockorna i mål.

*Frågan är väl dock om inte vassa Vamp Kronos blir favorit i finalen. Jerry Riordans färska vinnare av Stosprintern kunde lugnt ta sig fram i spåren för att ta över spets med två varv kvar från mål och var sedan aldrig hotad. Överraskningen Veiled ordnade på bra sätt andrapriset en bit bakom. 1.14,4a vann Vamp Kronos på, utan att direkt se bottnad ut.

*Björn Goop tog den sista uttagningen, med egen-tränade Mellby Free som fick en trevlig resa som andra häst i andraspår bakom favoriten Vanquish Kronos. Med 350 meter kvar satte Björn in stöten, Mellby Free skaffade sig ett säkert grepp ur sista sväng medan Vanquish Kronos fick kasta handduken. Tvåa efter en rapp spurt blev Charmante Amok. 1.14,7a visade vinnaren. (Foton: ALN).

Finalfältet efter lottning och spårval:

Stochampionatet, 2640 auto (häst-tränare):

1 Mellby Free – Björn Goop
2 Hevin Boko – Timo Nurmos
3 Global Upper Style – Peter Untersteiner
4 Havefunwithme – Johan Untersteiner
5 Mily – Peter Untersteiner
6 Vamp Kronos – Jerry Riordan
7 Veiled – Magnus Dahlén
8 Run Chica Run – Peter Untersteiner
9 Vera Spiro – Anna-Karin Rundqvist
10 Rose Mary – André Eklundh
11 Dibaba – Roger Walmann
12 Charmante Amok – Mattias Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter supertiden - ny uppgift för Uza Josselyn

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson