Det hade varit lite stolpe ut i årets starter dittills för Love Matters, men i Gotlandslöpningen fick hästen visa upp sig från sin allra bästa sida i glänsande stil.

När V86 kom till Visbytravet gästades banan av Daniel Redén och Örjan Kihlström som såklart hade laddat bössan och lämnade med en trippelseger, vilket inkluderade kvällens clou Gotlandslöpningen med 150 000 kronor till vinnaren.

Det visade sig bli en perfekt uppgift för den vasse fem-åringen Love Matters att få triumfera, första segern för året togs med ett rejält överbetyg.

Här var det Francais du Gull som piggt satte iväg mot spets, rundande första 500 efter 07,5 och gick vidare i bra tempo. Kihlström avvaktade inledningsvis i kön, men med 1200 meter kvar vreds Love Matters på i andraspår, med varvet kvar satt han i ledningen.

Loppet var därefter helt i händerna på den 12 för 10-spelade favoriten. Francais du Gull hakade på länge, men när Love Matters satte in slutstöten i sista sväng var femåringen ensam på banan. I en stil som lovade mycket inför framtiden passerade han mållinjen på nya banrekordet 1.10,7a/2120. Siktet ställs nu mot Jubileumspokalen.

*Överlägsen seger för Redén och Kihlström också i Diamantstoets försök. Efter en resa som andra häst i andraspår kastades B. Marie in Heaven loss mitt på sista bortre långsidan, för att lätt svepa fram mot spets och vinna med flertalet längder. Vinnaren visade 1.14,4a på 2120 meter.

*Klass 1-försöket till Reijo Liljendahl-tränade Evazan Am. Fyraåringen forcerades fram mot fronten efter 800 meter för att sedan ha full kontroll över händelserna. Segertiden 1.13,3/2120. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Urlo dei Venti tar sikte mot Trotting Masters-finalen

Urlo dei Venti tar sikte mot Trotting Masters-finalen

Östersund ser ut att få besök av en av Europas hetaste hästar när UET Trotting Masters-finalen ska avgöras i höst. Italienske Urlo dei Venti har ställt siktet dit.

Efter sin seger i Lotteria fick Urlo dei Venti en plats i Elitloppet men ägarna valde sedan att dra sig ur loppet. Det för att i stället veckorna senare ha en klang och jubel-föreställning i Oslo Grand Prix.

Många vill förstås ha den italienske femåringen i sina lopp framöver, och både Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen är tänkbara matchningar. Den bästa chansen att få sen hästen på svensk mark tycks dock vara i Östersund.

– Jag diskuterar matchningen med Enrico Bellei och vi funderar. Det som är mest säkert är nog att vi startar i UET Trotting Masters-finalen 16 september och troligen VM-loppet på Yonkers en månad senare. Därefter startar vi uppladdningen mot Prix d’Amérique, säger ägaren och tränaren Stefano Simonelli till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

V64 Örebro 12 juli

Omgången: Jag spelar med dubbla spikar då jag har jättebra feeling på båda – en första barfota runt om och en i ny regi med första för Björn Goop i vagnen!

Spikarna: 13 Wir Ideal (V64-1) är jätteintressant första barfota runt om! 6 Kabanoss (V64-4) gör debut för Redén och det är första BG och då vill jag försöka ta betalt!

V6-förslaget är på 1224 kronor (V6).

13 Wir Ideal (8-6)
3-5-10-1-4-11-9-2-6 (7-8)
4-2-3-1-7-5-6 (4-2)
6 Kabanoss (5-8)
1-6-5-4 (10-3)
2-7 (5-1)

1x9x7x1x4x2 = 504 kr
Fleris: 1x9x1x1x4x2 x 10 = 720 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

1 – 2 x 500 kr
6 – 2 x 200 kr
4,5 – 2 x 150 kr

V64-1

A: 13 B: 8-6-1-10-12-7-9 C: 4-3-11-5

Spetsstrid: Messiah tror jag kan vara ledaren.

Loppanalys: Lopp över 2640 meter med flera tillägg och det sprids bland strecken. Jag tar tjuren vid hornen och spikar mig ur det då jag tycker det är väldigt intressant att starke 13 Wir Ideal ska tävla barfota runt om för första gången! Han har utvecklats rejält under året, men tyvärr galopperat en del och han är minst sagt svår i voltstart. Nu är det enbart fyra hästar på hans volt och inga som kommer farande och stressar bakifrån och då tror jag Björn får iväg honom. Han höll tappert i spåren utan rygg sista varvet senast som trea på V86, och ska vara bättre ändå nu. Jag tror att barfota runt om kommer göra honom rappare och han känns som en mycket intressant spik i annars öppet lopp!

Klart att det annars är intressant med 8 Sanda Love i debut för Robert Bergh. Det är en sexårig valack efter Love You, och det har hänt grejer tidigare då Bergh fått in Love You-hästar om jag säger så, Denne kommer från Tjomsland, och det gjorde även Coktail Fortuna…

10 Cuarto Käbb gör det ofta bra över längre distanser och senast kan vi glömma då det mesta blev fel. Han avgjorde via 12-varv vid seger tidigare och duger bra. Debut i Sverige gör 6 Delux M.S. som är segervan (seger i 15/34 starter) och kvalade på 16-tid nyligen, streckas om man garderar min spik. 1 Messiah ska träna klart förbättrat och leder länge.

V64-2

A: 3-5-10 B: 1-4-11-9-2-6 C: 7-8

Spetsstrid: Blue Line D.K. tror jag kan köras till ledinngen, varit snabb flera gånger och de mindre betrodda runt henne bör inte vilja svara.

Loppanalys: 10 Bella Unica var bra vid spetssegern då hon enkelt klev undan med snabba 11 sista halvvarvet från ledningen. Senast var hon inte lika bra, och hon har varit sämre då hon fått gå bakifrån, samtliga tre vinster är från ledningen och nu är det därmed läge att syna Nurmos häst som väldigt stor favorit!

Främst två hästar räknas tidigt, och jag tycker att 3 Blue Line D.K. är mest intressant på spelet. Hon var ute i försök och final samma dag senast i Rättvik och gjorde det fullt godkänt och formen pekar uppåt. Fick ge sig för Gogo di Quattro i båda loppen, men den är bra ska sägas. Jag tror det kan bli ledningen och där borde det vara dags för seger.

5 Indira D.E. var ute i passande gäng senast och var mycket fin då hon gick undan med sparade krafter. Det är ganska ihåligt lopp nu med och hon är mycket tidig då Ohlsson får chansen bakom Peter Untersteiners fyraåring.

V64-3
A: 4 B: 2-3-1-7-5-6 C: –

Spetsstrid: Favorit på att Ad Hoc kommer till ledningen.

Loppanalys: 4 Ad Hoc imponerade stort senast då han från dödens vann ett Margareta-lopp senast på Solvalla och han är klart bra helt enkelt. Han fick inte till det med aktionen på den knepiga banan i E3-kvalet före och galopperade i slutsvängen med sparade krafter, så redan då visade han att han var i slag för det var tänkbar finalplats som rök vid galoppen. Tog en längd på 2 Kaiser Southwind senast och bör göra det på nytt och visst ser det upplagt ut för Jepson. Spik på fleris.

Just Kaiser Southwind satt bakom Ad Hoc senast över mål och även om det inte var mängder kvar så var han inte tom i varje fall. Får svårt att ta emot nu också, men det skiljer ändå för mycket på spelet, senast var Lindbloms häst till och med lite mer spelad och nu är det ungefär 10% mot 60%.

3 Zabul Fi gör debut för Wim Paal och det är intressant då hästen gått helt okej i Italien. 7 Ivory di Quattro är obesegrad efter två starter och gick undan fint senast. 1 Mellby Glader höll bra från spets senast med 13 sista 800 då Björn drog på rejält sista varvet.

V64-4

A: 6 B: 5-8-9-10-1-11 C: 2-4-7-12-3

Spetsstrid: Kabanoss borde ta sig förbi de mindre betrodda på insidan och ska kunna svara ut Mr Creation.

Loppanalys: Här måste det vara jätteintressant med 6 Kabanoss! Det är en nyttig häst som inte riktigt fick ur allt tror jag hos Cattis/Tarzan och att han har varit hos Daniel Redén en tid och nu gör debut i den regin är intressant – men än mer intressant blir det då Björn Goop ska köra för första gången! Jag har stark känsla av att den här ska vara bra direkt, det är en del prestige mellan de herrarna och att kunna vinna direkt slår högt skulle jag gissa. Det finns ingen som kan svara från start som jag läser loppet och jag tar chansen och spikar!

Betrodd är 8 Star Keeper som inte får några plus från ledningen senast i Danmark och han har jobbigt läge.

9 Hochthereitis Sox är inte direkt enkel att vinna lopp med, även om han ofta är med och hugger. Kan gå med bra klaff, men som hårt betrodd står jag över.

Lägger 5 Cat’s Klondike tvåa då jag tror han får ledarryggen och den tvillingen borde vara vettig.

V64-5

A: 1-6-5-4 B: 10-3-8-7-11 C: 9-2

Spetsstrid: Chianti ska kunna hålla upp ledningen.

Loppanalys: 1 Chianti är en talangfull häst som inte fått till det mot bättre hästar. Jag har lite den känslan att han är världsmästare då han känner att han rår på dem, men viker sig om det tar emot lite. Jag gillar hästen som har fin teknik och han var läcker senast då han bollade med dem i lunchlopp från dödens. Han var tvåa i finalloppet före det i Norge, men blev diskad för trängning på sista långsidan då han tog sig loss. Stor risk att han spetsar hem detta, men jag garderar då han är så stor favorit.

Kapabla 6 Milliondollarrhyme är intressant då han nu hittat formen på allvar. Han gick bra som tunt jobbad näst senast då han före varit sjuk i omgångar och höll urtappat i tredjespår sista varvet utan rygg i V75-finalen senast då han klockades till 09,5 sista 800.

Spurtstarke 5 Visitor vii jag ha med, denne hann fram senast trots att det såg hopplöst ut då ledaren ryckte undan 250 kvar. Han kan fälla dessa med hjälp med tempo. Sistastrecket till 4 Muscle Lane som gick godkänt på V75 senast och klev förbi från ledarryggen mot Ethien du Vivier före det. Han har bra form nu och Peter har kommit rätt på honom och intressant med Ohlsson nu. Fyra streck!

3 Pane Vino trodde jag på en del som treåring, men han såg bara dålig ut och ville inte mycket och var besvikelse. Såg inte alls bra ut senast heller, men har varit ifrån och säkert blivit uppfräschad.

V64-6:

A: 2-7 B: 5-1-3-6-4 C: 9-8-10-11 D: 12

Spetsstrid: Jag tror på Moni to Spare till ledningen efter en bit, svarar han sedan Disco Volante?

Loppanalys: 7 Disco Volante är storfavorit, och han har överkapacitet för klassen men är även mycket strulig. Nu har han varit inne i en sämre period efter att han hittade psykform i våras då han imponerade på V75. Gick 12/2100 meter efter galopp före start senast och fick gå rejält alltså. Då var det bakspår och det går sällan för hästen, men nu bra läge då han kan smyga igång lite mer där ute. Sköter han sig kan han mosa dem, och kanske köras mot ledningen?

Jag spelar ändå med 2 Moni to Spara på DD och låser på dessa båda på V64. Han är också mycket bra och han visar uppåtform, medan kanske favoriten har peakat för en månad sedan eller så..? Senast såg han väldigt fin ut hästen då han knuffade M.T.Joinville över mål som fastlåst där bakom. Jag tror att han tar hand om ledningen efter en bit och sedan blir svårslagen!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsmästaren Twister Bi lämnar Jerry Riordan
Nästa nyhet
Världsmästaren Twister Bi lämnar Jerry Riordan

Världsmästaren Twister Bi lämnar Jerry Riordan

Världsmästaren och den nästan tolvfaldige miljonären Twister Bi har inte fått det att stämma i årets starter. Nu väljer ägarna att flytta stjärnan från Jerry Riordan stall.

Twister Bi hade en makalös säsong i fjol vilket betydde nästan tio miljoner kronor intravat och inkluderade segrar i bland annat Oslo Grand Prix och International Trot, VM-loppet. Efter lungproblem i vintras fick sexåringen stå över sin satsning mot Prix d’Amérique.

Comeback gjordes i stället i Prins Daniels lopp där hästen slutade tvåa efter galopp. Twister Bi har i år hunnit med fyra starter, den senaste i Ulf Thoresen Grand International i helgen, men ingen har slutat i seger.

Nu väljer de italienska ägarna att prova sin stjärna i ny regi. Det är sulkysport.se. som berättar att Twister Bi flyttas från Jerry Riordan, något som tränaren bekräftar för sajten.

– Jag blev uppringd av ägaren i måndags. Twister Bi är en underbar häst som jag inte skulle vilja möta med någon av mina andra hästar när han är på topp, säger Jerry Riordan till sulkysport.se.

Vem som ska träna Twister Bi i fortsättningen är inte bekräftat, men uppgifter till både sulkysport.se och norska tgn.no menar att det troligen blir Timo Nurmos. Twister Bi har i sin karriär hittills vunnit 21 av sina 55 starter och tjänat 11,7 miljoner kronor. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hugo Åbergs inte aktuellt för Readly Express
Nästa nyhet
Hugo Åbergs inte aktuellt för Readly Express

Hugo Åbergs inte aktuellt för Readly Express

Readly Express gjorde bejublad comeback med seger i Jämtlands Stora Pris och frågan är förstås var vi får se honom nästa gång. Det blir i alla fall inte i Hugo Åbergs.

Efter sin seger i Prix d’Amérique i slutet av januari, tvingades Readly Express stå över Elitloppet för att i stället göra comeback i Jämtlands Stora Pris. Första starten sedan Paris slutade i en överlägsen seger. Timo Nurmos världsartist är såklart hett villebråd för alla storlopps-arrangörer.

Fast någon start i Hugo Åbergs Memorial, som körs på Jägersro om knappt tre veckor, blir det inte. Det slår tränaren fast i en intervju med travronden.se.

– Jag har inte bestämt något lopp för Readly Express ännu, men vi har bestämt oss för att stå över loppen över kort distans i juli. I stället letar vi lopp över längre distanser, säger tränaren Timo Nurmos till travronden.se.

Hästar som däremot siktas mot Hugo Åbergs är Elitlopps-vinnaren Ringostarr Treb och de två senaste årens vinnare Propulsion. Ett storlopp över längre distanser som, möjligen kan vara aktuellt, är såklart Åby Stora Pris som körs den 11 augusti. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uttagningar: Tekno Eld med siktet ställt mot Derbyt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson