Jimmy Takter anlitade Brian Sears på Meadowlands till helgen, men nu förbjuds toppkusken att köra av banans ledning.

På lördag körs försök till storloppet Meadowlands Pace där Jimmy Takter hade för avsikt att låta Brian Sears sitta upp bakom Thinkbig Dreambig. Så blir det dock inte – Meadowlands har låtit stänga av storkusken från att tävla på banan. Det skriver harnesslink.com.

Anledningen är att Sears i förra veckan deltagit i ett lopp på Meadowlands för att sedan i stället tävla vidare på grannbanan Yonkers Raceway. Något som uppenbarligen inte Meadowlands med chefen Jeff Gural i spetsen gillade. Som ägare av Meadowlands Pace har banan rätten att avgöra vem som kan delta i loppet.

– Jag är trött på det här onödiga dramat som jag tvingas ta i tu med. Jag hoppas att det här inte gäller andra lopp, jag börjar bli trött på dumheterna, säger Brian Sears till harnesslink.com.

Det här är andra gången som Meadowlands och Gural stänger av Brian Sears av en liknande anledning. Förra gången, för fyra år sedan, hävde banan avstängningen.

– Efter att ha hört båda parter, är det uppenbart att det här är personligt. Vi motsätter oss starkt banans beslut och arbetar för en lösning, säger Mark Ford som är ordförande i Standardbred Breeders and Owners Association of New Jersey, i ett officiellt uttalande. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Southwind Feji i comeback – ska möta Anna Mix

Southwind Feji i comeback – ska möta Anna Mix

Segerstaplande Southwind Feji fick sin långa rad bruten men efter ett litet uppehåll är stoet tillbaka då hon på Solvalla ska möta bland andra Anna Mix.

Pär Hedberg-tränade Southwind Feji skapade rubriker vid sina många besök i vinnarcirklarna, men efter att ha gått på pumpen två starter i rad blev det en liten paus. På tisdag återvänder femåringen med 17 segrar på 21 starter när hon tas ut i stoeliten på Solvalla.

För motståndet i loppet står bland andra fransyskan Anna Mix, lika kapabel som egensinnig. Vid sin senaste start blev hon utkörd på grund av oregerlighet och är förstås sugen på en revansch här.

Solvalla avverkar i övrigt en ny stark tävlingsdag där treåringarna står i centrum. I Coccinelles lopp för stona får publikum se Helena Burmans jättelöfte A Sweet Dance som här lär bli favorit att plocka sin sjunde raka seger.

Rikitikitavis lopp körs för hingstarna och valackerna och i den startlistan återfinns E3-tvåan Flight Dynamics mot dyrgripen Forfantone Am och Stig H-tränade Garrett Mix. På Solvallas program finns även ett lopp för kallbloden genom det nyinstiftade Hjördis lopp. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

Stoeliten, 2140 auto

1 Southwind Feji – Mikael J Andersson
2 Unique Juni – Carl Johan Jepson
3 Firewire – Kaj Widell
4 Evin Boko – Jorma Kontio
5 Indoor Voices – Örjan Kihlström
6 Olympia Gold – Per Linderoth
7 Anna Mix – Kim Eriksson

Rikitikitavis lopp, 2140 auto

1 Jaguar Dream – Claes Sjöström
2 Qvidja’s First – Pekka Korpi
3 Alone – Pasi Aikio
4 Flight Dynamics – Per Lennartsson
5 Devil Sound – Ander Zackrisson
6 Funky – Björn Goop
7 Crash Axe – Stefan Melander
8 Forfantone Am – Örjan Kihlström
9 Garrett Mix – Erik Adielsson

Coccinelles lopp, 2140 auto

1 Adorable Lady – Pasi Aikio
2 Evoque – Jorma Kontio
3 A Sweet Dance – Johnny Takter
4 Aria – Örjan Kihlström
5 Up To Me – Claes Sjöström
6 Activated – Björn Goop
7 Follow Me Sisu – Mattias Djuse
8 Ti Punch Broline – Kenneth Haugstad
9 Winnie Jovalley – Torbjörn Jansson

Hjördis lopp, 2140 auto

1 Bro Viking – Fredrik Fransson
2 Rino Dox – Torbjörn Jansson
3 Titan Tabac – Wiktor Kylin-Blom
4 Närby Kalabalik – Roger Wineryd
5 Smedheim Solan – Ulf Ohlsson
6 Odin Tabac – Jörgen Westholm
7 Smedsbo Faksen – Björn Goop
8 Hulte Magnus – Oskar Kylin-Blom

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bravissimo, Volnik du Kras - vilken uppvisning
Nästa nyhet
Bravissimo, Volnik du Kras – vilken uppvisning

Bravissimo, Volnik du Kras – vilken uppvisning

Alessandro Gocciadoro spände fast säkerhetsbältena – och bara körde. Fyraårige Volnik du Kras bjöd på kvällens prestation på Fornaboda när han trots dödens, lätt stack undan till seger på 1.10,3.

Italienaren Alessandro Gocciadoro har tjusat den svenska publiken vid flera tillfällen i år och under onsdagen var det Fornabodas tur. Med den fyraårige Varenne-sonen Volnik du Kras lär man ha väldigt mycket att hämta framöver – hästen stod för en monsterinsats i Bronsdivisionens försök.

I den raska öppningen fick Volnik du Kras inleda i spåren innan han kom ned i dödens med varvet kvar, första 500 hade då klockats efter 08,3 men det var inget som tycktes skrämma italienaren som över sista bortre satte rejäl press över den ledande Ferrari River.

När upploppet nalkats hade Volnik du Kras redan avgjort – och tuffade undan med ett par längder på lätta hovar. Segertiden stannade på läckra 1.10,3a/1640 meter och nu tar man sikte mot Bronsfinalen under Åby Stora-dagen.

*Gocciadoro var dessutom på mycket god väg mot seger i Fornabodas Treåringspris också. Efter en offensiv styrning fram till spets, varvade han på 10,4 med snabbfotade Zidane Grif och hade många längders ledning – när hästen plötsligt for över i galopp 300 kvar.

Det lämnade nu vägen öppen för Marcus Lindgren-tränade Maze Runner som understödd av Johan Untersteiner kunde vinna mycket lätt. Årets första seger för valacken togs på prydliga 1.11,6a/1640.

*Dubbel-seger blev det för Hans-Owe Sundberg som har rejäl form på stallet. Charrua Forlan noterades för en ny seger då han från spets hemförde Bergslags-loppet. Åttaåringen fick överta täten i första sväng från Pastore Bob och kunde dämpa farten något.

Men 300 kvar hittade Daniel Redén fritt från tredje invändigt med comebackade In Vain Sund som avslutade sylvasst över rakan. Målfotot räddade dock ledaren som ordnade förstaprisets 100 000 kronor på 1.11,8a över 1640 meter.

*Innan det hade Sundberg redan vunnit Fornabodas Fyraåringspris med duktige Maharajah-sonen Eldorado B. som öppnade kvickt mot ledningen och sedan anförde hela vägen. 1.13,6a full distans visade klockan.

*Återvände till vinnarcirkeln gjorde Svante Båths högkapable fyraåring Very Kronos som valde ett stayerlopp. Erik Adielsson synade dödens med varvet kvar och segergreppet kopplades redan i den sista svängen. 1.15,2/3180 meter noterade den fina vinnaren. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter Kymi-segern - nytt lopp för Aubrion du Gers
Nästa nyhet
Efter Kymi-segern – nytt lopp för Aubrion du Gers

Efter Kymi-segern – nytt lopp för Aubrion du Gers

”Världens bäste valack” har hittat en ny uppgift. Det är på lördag som Jean-Michel Bazire stjärna ska försöka ta andra raka i Grand Prix du Conseil Municipal.

54 000 euro är förstapriset i Grand Prix du Conseil Municipal som på lördag körs på hippodromen i Vichy. Banan får finfrämmat då Jean-Michel Bazire även i år dyker upp med Aubrion du Gers.

Valacken vann just det här loppet förra året och har en toppchans att göra om proceduren i år. Aubrion du Gers har vunnit tio av sina elva senaste lopp och kommer närmast från segern i Kymi Grand Prix. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Grand Prix du Conseil Municipal, 2975 volt

1 Aribo Mix – Dominik Cordeau
2 Câlin de Morge – Serge Peltier
3 Azaro d’Eva – Pierre Pellerot
4 Bahia Quesnot – Franck Anne
5 Barrio Josselyn – Damien Bonne
3000 meter
6 Balbir – Mickaël Cormy
7 Briac Dark – Thierry Duvaldestin
8 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mångmiljonären Crazy Wow - ny hos Melander
Nästa nyhet
Mångmiljonären Crazy Wow – ny hos Melander

Mångmiljonären Crazy Wow – ny hos Melander

Marcus Melander har allt större framgångar i USA och nu förstärker han stallet med den mycket meriterade dollardubbelmiljonären Crazy Wow.

Det är sulkysport.se som rapporterar att den sexårige topptravaren Crazy Wow skiftar regi. Från att tidigare funnits i stortränaren Ron Burkes stall, blir det nu Marcus Melander som övertar tränarsysslan.

Crazy Wow (e. Crazed) har tillhört sin kulls bästa hästar och har på meritlistan bland annat seger i Colonial Trot och silvret i Canadian Trotting Classic. Som äldre har hingsten fortsatt att skördar framgångar och ståtar med cirka 20,7 miljoner kronor insprunget i karriären. I år har Crazy Wow en seger på sina fem starter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Musique d'Inverne övertygar stort - nu femte raka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson