Efter en heroisk insats den tunga vägen fick tioåriga stoet Ranch Kelly kröna sin karriär med seger i det finländska storloppet Suur-Hollola-Ajo på banan i Lahti.

Sedan försöken avgjorts på lördagen kördes dagen senare finalen av Suur-Hollola på ovalen i Lahti. Och finalen bjöd på en verkligt rafflande uppgörelse – vilken såg tioåriga Ranch Kelly ta sin karriärs största triumf.

Ranch Kelly, som varit tvåa i sitt försök, började från bakspår men letade sig snart ut i andraspår nere i kön. Framme i tät kastades favoritspelade Jonesy fram för att överta från Elian Web efter halvvarvet. Men det skrämde inte Hannu Torvinen i sulkyn på Ranch Kelly som nådde dödens efter ett varv.

När bara upploppet var kvar hade Ranch Kelly slagit klorna i Jonesy, men från ledarryggen hade Elian Web fått fritt spelrum och såg ut att gå mot segern. Då plockade det tioåriga stoet fram förnyade krafter – och kontrade sig till knapp seger.

Vinnaren, tränad av Anne Luttinen, passerade mållinjen på 1.11,8a/2140 meter vilket också betydde nytt finländskt rekord för ston. Förstapriset uppgick till 120 000 euro. Elian Web därmed tvåa, före överraskningen Joe di Maggio. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Välförtjänt guldmedalj i SM för ston för Mofaksan

Välförtjänt guldmedalj i SM för ston för Mofaksan

Äntligen var det Mofaksans tur. Tolvåringen visade att hon var bäst sedan hon via en stark avslutning grejat guldet i Sto-SM på Hagmyren.

Mofaksan gjordes till favorit i Sto-SM för kallblod när loppet avgjordes på Hagmyren på söndagen. Och spelarna var helt rätt ute – det tolvåriga hedersstoet kunde för sin uppfödare, ägare, tränare – och kusk Mikael Olsson avgöra i god tid före mål.

Fakse-dottern kunde inte försvara sitt innerspår men hittade snart ut i andraspår och vad som sedan blev andra par utvändigt. Men efter en rejäl forcering hade de två senaste årens mästarinna Järvsö Blomster nått fram till ledningen och Mikael Olsson fick styra på in över den sista bortre.

Mofaksan svarade direkt och kom hastigt fram i tredjespår, fick greppet genom sista sväng och hade definitivt avgjort loppet över upploppet. Segergesten kom över mållinjen – Mofaksan tog i sin 137:e start sin 26:e seger och också den största. SM-tecknet var värt en kvarts miljon kronor.

Segertiden skrevs till 1.24,2a över 2140 meter. Bakom ordnade Klack Vilja silvret före en duktig Silver Stjärna. Järvsö Blomster fick ge sig sista biten och kom i mål som sexa.

*I Sleipners Elitlopp (100 000 kr) tog Jan-Olov Persson-tränade Lome Brage skalpen på Månprinsen A.M. Och mycket avgjordes i starten. Medan Lome Brage, körd av Örjan Kihlström, stack till spets och öppnade 17,1/500 hamnade Månprinsen A.M. som sista häst i andraspår.

Gunnar Melander sände iväg sin stjärna 800 meter kvar och ”Prinsen” jobbade sig starkt fram via tredjespår, närmade sig hela vägen, men Lome Brage hade händelserna under kontroll framme i spets. Båda klockades till 1.20,2a över 1640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Hagmyren

Måndag: V64-tips till Hagmyren

V64 Hagmyren 2 juli

Omgången: Fem kallblodslopp på ”Myren” då man avslutar sitt dubbeltrav och det är fina hästar i loppen. Bästa spiken är överlägsen och storfavorit, men andraspiken är inte ens favorit i lopp med mycket streck!

Spikarna: 8 Tekno Eld (V64-1) brukar vara helt överlägsen och har toppchans på nytt då de andra annars brukar ha tillägg att gå på. 7 Queer Fish (V64-6) är min vinnare i annars vidöppet lopp och känns rätt att spika sig ur det då det mest troligt ändå blir en betrodd som vinner.

V6-förslaget är på 1600 kronor (V6).

8 Tekno Eld (5-3)
8-10-15-14-1-3-7-4-13-12 (9-5)
12-13-11-8 (4-9)
9-3-7-4 (6-8)
13-14-4-3-15-12-8-5-6-10 (9-1)
7 Queer Fish (1-10)

1x10x4x4x10x1 = 1600 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

13 – 7 x 500 kr
4 – 7 x 400 kr
14 – 7 x 100 kr

V64-1
A: 8 B: 5-3-1-2-9-4 C: 6-7

Spetsstrid: Zitor har varit snabb med bil, men han eller möjligen Månremus släpper till Tekno Eld i första kurvan.

Loppanalys: 8 Tekno Eld är en ruskigt bra häst som vann Kriteriet förra året och har i år segrar 4 av 5 starter. Vid förlusten var han tapper men kunde inte få slag på Mjölneröds Grislefaksen G.L. som stor 40 meter före från start. Senast fick han revansch på denne då han stod 20 meter bättre placerad och kopplade enkelt grepp sista 100 då Ohlsson bara satt och höll i sig. Nu möter han hästarna med bilstart och alltså samma start då de andra brukar ha 20 meters försprång och att han ska förlora är långsökt. Toppchans och favoriten spikas.

V64-2
A: 8 B: 10-15-14-1-3-7-4-13-12 C: 9-5-6-11

Spetsstrid: Sikvelands Stjerna kan hålla upp, varit snabb och spetsat 2/3 senaste. Annars vidöppet likt många spetskamper ikväll bland kallbloden.

Loppanalys: 8 Brenne Bitti är favorit och hon har chans. Ledde senast och stretade emot bra då hon slet med aktionen och hon kunde inte stå emot Myrsjö Stalo sista biten som var för tuff. Det var årsdebut och formen lär peka uppåt och det rejält med loppet, men jag ogillade att hon inte travade bättre. Det blir smyglopp nu inför uttagningarna till stoderbyt meddelar JW. Bra chans normalt, men med vissa frågetecken gör jag inget av henne.

15 Rigel Öyvind mötte övermakten i Tekno Eld och grabbarna senast, men man spände bågen och körde från ledningen. Det höll inte alls och 500 kvar var det över och han var rejält stum på upploppet långt efter, men sprang ändå 28,3 vilket de andra här inte klarat av. Chans, men en av flera bara med detta läge då han tävlat ojämnt.

10 Hiboscott är lite spännande då Örjan Kihlström får chansen. Senast galopperade hästen i ledarryggen mitt i loppet, men det finns fart i honom.

Vidöppet lopp detta och här ska skrällen in så jag målar på!

V64-3
A: 12-13-11-8 B: 4-9-1-5-10-2-7-3 C: 14-6

Spetsstrid: Jätteöppet, Zicolina trots spår 2? Moddelina, Bork Faxa och Klack Tekla öppnar bra.

Loppanalys: 11 Brenne Blissi är nästa favorit och hon är bra! Hon satt fast med rubbet sparat för tre starter sedan på vassa 23,0 full väg! Var hårt spelad då Jorma körde men det blev galopp efter 300 meter. Fick till det senast då hon var klart bra vid segern hemma i Norge via vida spår sista halvvarvet. Givet bud.

Klart intressant som under 10% av spelet måste ändå 14 Granetta vara! Hon visade härlig speed vid segern näst senast då hon klickats till under 22 sista 800 metrarna. Senast var det stökigt lopp sista varvet och hon kom bort i slutsvängen, men upploppet i skymundan var av riktigt bra märke med bra tryck över mål.   

12 Uggla I Mossen hade varit struken innan senaste loppet och satt då fast med sparade krafter och det intrycket över upploppet skojar man inte bort då Örjan låg och drog i hästen! Örjan får chansen på nytt. Bra är även 8 Mjölner Torine som galopperade mitt i loppet senast, men vann före det i Norge. Fyra streck!

V64-4
A: 9-3-7-4 B: 6-8 C: 2-1-5

Spetsstrid: Bol Brage tror jag körs till ledningen och försöker stanna där hela loppet. Lex Odin är den som kommer utmana.

Loppanalys: 9 B.W.Sture står 20 meter bättre till mot utmanarna och kanske rundar dem. Han ramlade in på V75 näst senast och gick bra senast som inte så stort slagen. Dock hängde han kraftigt på töm och det gillades inte då han inte ser fräsch ut. Tveksam med tanke på det och som jättefavorit till drygt 70%! 

3 Bol Brage var ledaren i nämnda lopp och han stod emot till knappa 100 kvar. Han bör vara bättre nu då han inte hade startat på dryga två månader före det och han kan leda hela vägen trots att han alltså står 20 meter sämre till mot Sture.

Vann det loppet gjorde rejäla 7 Battimo som stångade ner Bol Brage via 25,5 sista 700 metrarna. Han är bra mest varje gång Battimo och kan hålla undan för Sture igen om denne inte fungerar bättre än senast och det skiljer för mycket på spelet.

V64-5
A: 13-14-4 B: 3-15-12-8-5-6-10 C: 9-1-2-11

Spetsstrid: Järvsö Jomar och Guli Rubin gör upp, jag hoppas att Guli kör förbi!

Loppanalys: Förhandsfavoriten Fender blev tidigt struken, och nu är detta mycket öppet. Ja, om nu inte Persson fått ordning på balansen för 13 Bellfaks som är otroligt fartfylld, men lika knepig. Han var kraftigt hyllad inför senaste loppet då han gjorde andra starten för Jan-Olov Persson, men han galopperade efter att ha snabbstartat från bakspår bakom bilen. Det blev sedan ny galopp in mot upploppet. Jag köper inte riktigt att han blev påkörd och fick punktering och det var orsaken till att han inte fungerade, det gick i varje fall inte att se hända. Säkert blir det lite justering vad gäller balans, och han är överlägsen på dessa kallblod Persson och får han till hästen lan den vara överlägsen.

Spelar mest DD med Bellfaks, men även DD-spel med skrällen 14 Grandina som bara är spelad till 1,5%! Det var smålågt senast då det var andra starten efter lång vila, och räckte inte riktigt till. Jag räknar med kraftig uppåtform nu och att hon kan blåsa till dem om favoriten kommer bort!

3 Järvsö Jomar räknas på start ihop med 4 Guli Rubin då den av dessa som kan köras mot ledningen absolut är med i striden. Jag tycker den senare är mest intressant av dessa och spelar DD även med Westholms Pålle då det är grym stallform dessutom.

Favorit är nu 15 Nordby Fröy som varit riktigt bra och han hade lekstuga i finalloppet på V75 och vann i Norge efter det. Dock sprungit på sig väldigt mycket pengar och möter bättre hästar då han trots det står tufft inne och fick bakspår på tillägg dessutom. Jag går emot honom.

V64-6:
A: 7 B: 1-10-8-4 C: 3-5-2-11-9-6

Spetsstrid: Digital Ink borde hålla ut Francais du Gull men det kommer gå undan första 300!

Loppanalys: Högklassigt lopp där jag spikar mig ur problemen i 7 Queer Fish! Han har inte haft någon stolpe in under senaste tiden, men formen sitter där. Han spurtade fint senast i spåren där Charrua Forlan spetsvann övertygande. Han bör trilla ner i slagläge och jag tror att han städar av dessa till slut med sina tunga sista 700!

Det är vidöppet och bra bakom, favorit är 8 Beau Mec som har räckt mot de allra bästa och verkligen varit bra, men nu är läget jobbigt och han kanske måste backas sist?

1 Digital Ink blandar i sina insatser, men var bra från spets mot Cruzado dela Noche näst senast och kan leda detta runt om.

4 Whitehouse Express har inte startat sedan oktober och är tränarkörd så det känns ju inte stekhett till 15%… Då är stallkompisen 10 Canari Match tidigare, bra senast vid seger och duger bra.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Galopp för Manchego - Crystal Fashion i Earl Beal
Nästa nyhet
Galopp för Manchego – Crystal Fashion i Earl Beal

Galopp för Manchego – Crystal Fashion i Earl Beal

Manchego fick sin segerrad bruten och Six Pack höll starkt från spets, men fick ge sig i slutstriden för Crystal Fashion i Earl Beal Jr Memorial.

Jimmy Takter-tränade Manchego kom till lördagens final av Earl Beal Jr Memorial på Pocono Downs med femton segrar i obruten följd, men fick nu för första gången känna förlust.

Åke Svanstedt anförde fältet med sin Six Pack då Yannick Gingras sände fram Manchego i dödens och lade massiv press över sista bortre långsidan. Men genom sista sväng tappade Manchego travet och fick dagen definitivt förstörd då hon när upploppet nalkades föll över i galopp.

Från vinnarhålet fick nu Tim Tetrick fritt med Crystal Fashion som via en vass avslutande speed, kort före mål kunde fånga in ledande Six Pack till segern. Segertiden stannade vid 1.09,5a/1609 meter över tusenmetersbanan.

Det är Jim Campbell som tränar Cantab Hall-valacken Crystal Fashion som i sin uttagning slutade tvåa bakom Manchego. Loppets samlade prissumma var en halv miljon dollar. Marcus Melander-tränade Evaluate slutade här fyra. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Segertiden för Uza Josselyn korrigerad - 1.09,0
Nästa nyhet
Segertiden för Uza Josselyn korrigerad – 1.09,0

Segertiden för Uza Josselyn korrigerad – 1.09,0

Det gick verkligen undan när Uza Josselyn vann Prix de Washington men fullt så fort som man först trodde gick det inte. Senare korrigerades tiden till 1.09,0a.

Med Alexandre Abrivard i sulkyn stod Elitlopps-hästen Uza Josselyn för en fenomenal insats i Prix de Washington på Enghien under lördagen. Först noterades segertiden till 1.08,7a över 1609 meter, vilket därmed skulle inneburit nytt franskt rekord.

Men några timmar efter målgång, fick Enghiens arrangörer korrigera tiden något. Officiell segertid för Uza Josselyn är i stället 1.09,0a. En lysande tid oavsett, som är en tiondel över franskt rekord alla kategorier samt en sänkning av ban- och löpningsrekordet med fyra tiondelar.

Läs även: Supertid av Uza Josselyn – segrade på 1.08,7

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Heavy Sound sänkte Cyber Lane från dödens

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson