Twister Bi tar sikte mot Norge igen. Världsmästaren är nu klar för att försvara sin titel i Ulf Thoresens Grand International nästa helg.

Efter att ha gjort tre starter sedan sitt långa uppehåll är nästa uppgift för Twister Bi nu bestämd. Det blir en ny resa till Norge. Denna gång Jarlsberg och Ulf Thoresens Grand International, ett lopp som sexåringen är regerade mästare i. Det bekräftar tgn.no.

Där väntar ett möte med norske stjärnan Lionel (som var tvåa i fjol), uppstickaren Giveitgasangdo och Evil Enok M.E. Det är kvartetten som i dagsläget är klara, men även Stig H Johansson aviserar en start med Diamanten.

Ulf Thoresens Grand International avgörs den 8 juli över 2100 meter med bilstart. Förstapriset uppgår till 800 000 norska kronor. (Foto: ALN).

Klara för loppet är:

Evil Enok M.E.
Giveitgasandgo
Lionel
Twister Bi

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lätt i spets för Diamanten efter snabb avslutning

Lätt i spets för Diamanten efter snabb avslutning

På fjäderlätta hovar och efter en kvick avslutning stack Diamanten undan till en enkel seger i Nu Pagadis lopp på Solvalla.

Efter den fina spurten som tvåa efter Readly Express i Jämt-lands Stora Pris senast väntade en något lättare uppgift för Diamanten när han på tisdagen intog Solvalla och Nu Pagadis lopp mot blott fyra femåringar.

Erik Adielsson körde Diamanten direkt till täten och kunde därifrån dirigera efter behag. Efter 16,4 på det första varvet, gick det avsevärt raskare på det andra. Ohotad tre längder före Milligan’s School gick han i mål på 1.13,0a över 2140 med en 08,4-avslutning sista halvvarvet.

En behaglig seger som förstås gladde både tränaren Stig H Johansson och delägaren Peter Forsberg som var på plats på Solvalla. Diamanten lär ta sikte mot Jubileumspokalen i augusti, men närmast väntar sannolikt en utflykt till Norge och Ulf Thoresen Grand International den 8 juli. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Järvsö Blomster är ute efter tredje raka i Sto-SM
Nästa nyhet
Järvsö Blomster är ute efter tredje raka i Sto-SM

Järvsö Blomster är ute efter tredje raka i Sto-SM

Två år i rad har Järvsö Blomster tagit guldet i Sto-SM för kallblod. På söndag kan hon skapa historia genom en tredje triumf då loppet avgörs på Hagmyren.

Jan-Olov Persson-tränade Järvsö Blomster har grävt guld i SM för ston de två senaste åren. När på söndag mästerskapet ska avgöras på Hagmyren har hon chansen på ännu ett SM-tecken. Liksom vid de tidigare segrarna är det Örjan Kihlström som sitter i sulkyn.

Tävlingsdagen på hälsingebanan innehåller också Sleipners Elitlopp för eliten som samlat en stark startlista. Månprinsen A.M. är tillbaka efter sitt äventyr i Finland och ställs mot bland andra Lome Brage och Smedheim Solan i jakten på 100 000 kronor. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

SM för ston, 2140 auto

1 Närbyflickan – Robert Skoglund
2 Alfie – Lars-Erik Karlsson
3 Mofaksan – Mikael Olsson
4 Lisa Mollyn – Ulf Ohlsson
5 Lysjö Mocca – Kristina Larsson
6 Silver Stjärna – Peter Eriksson
7 Klack Vilja – Oskar J Andersson
8 Rus Can – Ulf Eriksson
9 Karlängs Lill – Jessika Sidbäck
10 Linda Kavat – Jan-Olov Åberg
11 Lill Maria – Hans Brunlöf
12 Järvsö Blomster – Örjan Kihlström

Sleipners Elitlopp, 1640 auto

1 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
2 Titan Tabac – Wiktor Kylin-Blom
3 Sjö Odin – Anders Högberg
4 Art Kjarvald – Ulf Eriksson
5 Cali Maks – Jimmy Jonsson
6 Flex – Emilia Leo
7 Lome Brage – Örjan Kihlström
8 Smedheim Solan – Ulf Ohlsson
9 Krusse – Michael von Krusenstierna
10 Trippa Undan – Magnus A Djuse
11 Odin Tabac – Jörgen Westholm
12 Rino Dox – Tomas Pettersson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Åmål
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Åmål

Onsdag: V86-tips till Åmål

Omgången: V86-turnén lägger den här onsdagen ankar i Dalsland och Åmåls 800-metersoval. Den sommarfagra banan lockar med en småtrevlig omgång vilken innehåller flera på förhand luriga lopp varför utdelningen har potential att bli god. Spiken hittar jag i V86-2 där härlige Fossens Bonus ser ut att ha en perfekt uppgift. Inledande ”Ändå Något” borde se någon i duon Barkevious Mingo och Bryssel som vinnare medan jag i epilogen låser systemet med två hästar; en favorit och en intressant idé.

Spiken:
Fossens Bonus (V86-2)

Utgångarna:
Havana Boko (V86-6)
Erwin (V86-7)

V86 Systemförslag (Systemet skrivs på två kuponger. Minst en A-häst måste vinna för chans till åtta rätt):

V86-1: 5,6 (1-3)
V86-2: 3 Fossens Bonus (2-7)
V86-3: 1,2,3,6,8,9,12,14 (4-7)
V86-4: 1,2,3,4,5,6,7,8,10 (11-9)
V86-5: 1,5,8,10,11 (2-12)
V86-6: A: 7. B: 1,2,6,5,8,9 (3-12)
V86-7: A: 5. B: 1,2,6,9,11 (7-10)
V86-8: 2,4 (9-5)

Kupong 1: 2x1x8x9x5x1x5x2 = 7200 rader, 1800 kr
Kupong 2: 2x1x8x9x5x6x1x2 = 8640 rader, 2160 kr
Totalt: 3960 kronor

DD Spelförslag:

DD-1: 5 Erwin
DD-2: 2,4

500 kr x 2 rader = 1000 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V86-1:

Rank: A: 5-6. B: 1-3. C: 4-2-7.

Spetsanalys: Troligen håller Jaanus Tooma upp från innerspåret men över den här dryga distansen får man anta att någon av tilläggshästarna kommer tidigt och ”ställer den allvarliga frågan”. Jag tror att Barkevious Mingo är den som kommer iväg bäst och övertar.

Loppanalys: Åmåls-klassikern ”Ändå Något” inleder kvällen och ska avverkas över 2880 meter vilket betyder hela tre och ett halvt varv. God tid att hinna fram på med andra ord, och det här loppet bör handla om två hästar enbart. 5 Barkevious Mingo är ju en riktigt fin sort som vi lärt känna i flera V75-starter. Efter ett par månaders uppehåll var han senast på Åby tillbaka och såg direkt riktigt bra ut. Valacken fick då en sparsam resa i kön, men kunde jobba sig framåt invändigt för att leverera en bra avslutning inte långt från vinnaren. Det loppet har förstås gjort gott och den här uppgiften är mycket intressant.

6 Bryssel är motståndaren nummer ett. Han har visat knallform i sina senaste starter och har i sina båda senaste starter, på V75, stött på patrull i form av häftige Coktail Fortuna. Näst senast fick han gå i dödens på denne och senast, i finalen på Solvalla, avslutade han ursinnigt efter 08,7/800 som tvåa.

Mitt val av tipsetta baseras på att Bryssel tidigare har kunna visat lite osäkra tendenser i volten, plus att det nu rapporteras att han får tillbaka skorna på hovarna. Barkevious Mingo å andra sidan diggar Åmål och jag tror att han kommer iväg bäst och därmed bli den som övertar ledningen av de två. Båda är dock självklara streck och ett lås i loppet.

V86-2:

Rank: A: 3. B: 2-7-9-8-5. C: 6-1-4.

Spetsanalys: Allaballakaitoz kan öppna väldigt fort och är tänkbar att kunna svara ut Fossens Bonus, frågan är om man vill? Rygg ledaren kan nog vara lika bra här och jag tror Fossens Bonus anför det här.

Loppanalys: I Torsten Janssons Minneslopp hittar vi kvällens spik. Jag tror helt på 3 Fossens Bonus här. Hästen har hunnit med fyra starter i år, förvisso ännu ingen seger, men åttaåringen ser allt bättre ut och det här ska vara en perfekt uppgift för den duktige Juliano Star-sonen. Näst senast såg han ut att gå mot segern men blev avslagen sista biten av Obi-Wan i en mycket snabb avslutning. Senast höll han klart bra i dödens på Canari Match. Fossens Bonus är snabb ut och även om Allballakaitoz är det också ser jag inte att tipsettan inte ska bli släppt förbi till ledningen här. Går allt som beräknat borde Fossens Bonus bli väldigt svår att ta sig förbi från täten.

V86-3:

Rank: A: 12-3-9-2. B: 8-1-14-6. C: 4-7-5-13-11-15.

Spetsanalys: Klurigt att reda ut hur loppet blir kört från början här då många är oprövade i Sverige och svensk startmetod, men kan Stumne Luna komma iväg som senast bör hon vara ledarinnan.

Loppanalys: Försök i Dubbelcupen och det här ser inte allt för lättlöst ut då loppet kryllar av norska hästar som inte är helt lätta att värdera. Bästa hästen tror jag dock är 12 Vollanfaks som blir det första strecket. Han var ute på V75 för två starter sedan, felade då, men gjorde en rejäl insats då han fick en dryg inledning och höll bra från dödens. Blir många att runda här men kanske kan springspåret ge honom en bättre start.

3 Stumne Luna känns mycket intressant, det ser ut som ett perfekt läge här. Hon kommer med två raka i bagaget och var riktigt fin senast då hon på Färjestad anförde i bra tempo hela vägen till segern. Läget är vigt åt ledningen igen och därifrån är man svårfångad i Åmål.

9 Mjölner Zorro verkar var en kapabel sort för klassen, något som sex segrar på elva starter i år ger en klar indikation om. Hästen såg mycket fin ut vid segern på Biri näst senast. Det som talar emot är att femåringen inte är helt säker i aktionen, men han har å andra sidan vunnit med galopp tidigare.

2 Silkespila ska också räknas tidigt. Hon har gjort flera bra insatser i år och kunde vinna på ett rejält sätt från dödens senast. Har ett trevligt läge nu.

Jag tar med de fyra i b-ranket också. 8 Idfaxen har fyra segrar i år, var duktig från spets näst senast och gick helt okej efter galopp efter det. 1 Engli Ilmina vinner inte så ofta, men gjorde det på bra vis senast och har ett delikat smygläge nu. 14 Alsaker Pumbaa har ett betydligt tråkigare sådant, men ska bevakas på sin goda form och 6 Spang Express får Björn Goop i sulkyn nu, vilket såklart gör det klart intressant.

V86-4:

Rank: A: 5-6-1-3-4. B: 7-10-2-8. C: 11-9-12.

Spetsanalys: Zenit Zofia är nog kvickast ut och borde ha goda chanser att hålla upp från innerspår, men utifrån lär både Claude Debussy och Zolo Sensation laddas och någon av dem kan mycket väl komma förbi ur kurvan.

Loppanalys: Också ett lopp som känns vidöppet. 5 Claude Debussy blir mitt första val på den form som valacken visat upp. Han har vunnit sina båda lopp i år och det går förstås inte att klaga på. Blev fint framdragen näst senast för att gången efter enkelt dirigera i ledningen. Bricka fem är bra på Åmål och jag är inte främmande för att han anför igen.

6 Zolo Sensation har bara gjort bra lopp i år och har en del pengar att tjäna framöver. Fyraåringen höll mycket bra i spets i ett långlopp näst senast och följde upp det med seger. Lär säkert sändas framåt här och känns som en sort som inte räds ett tuffare upplägg.

1 Zenit Zofia gör första starten i Sverige och det är nog lite tuffare nu än tidigare. Men hästen kommer i fin form och kan bevisligen öppna fort. Det här är den mest troliga ledaren i loppet och hon kan rinna undan.

3 Bear Amarante är oftast med där framme även om han kanske sett lite sämre ut i de två senaste starterna. Läget är perfekt och i normal författning slåss han om segern i det här jämna loppet.

4 Federal Agent är inte tokig i grunden. Var dålig senast och återkommer nu med nyladdade batterier. Peter Untersteiner har alltid bra hästar och det vore dumt att utelämna den här.

Fem hästar som borde räcka långt på ett system, men jag vill ta med de fyra b-rankade också då det här loppet känns väldigt öppet och det mycket väl kan bli ett rejält rens om det klaffar helt för någon av de här.

V86-5:

Rank: A: 5-11-10-1-8. B: 2-12-9. C: 3-4-7-6.

Spetsanalys: Känns inte som några riktiga startblixtar i loppet varför Ruthless, som visat sig kunna öppna hyggligt och trivs i spets, nog kan komma dit om det löser sig från femtespåret. I annat fall är Neon Brodda trolig hålla upp från innern.

Loppanalys: Fyraåringslopp för ston där jag väljer fem hästar som får streck. Tipsettan går till 5 Ruthless, mycket i kraft av att jag tror hon når ledningen här. Från den positionen vann hon sin hittills enda seger, på Momarken, och gången efter höll hon starkt från samma läge på Färjestad.

11 Casual Rain är sett till kapacitet bästa hästen i fältet, hon är syster till bland andra Tumble Dust och Hard Livin. Än så länge har hon dock inte alls kunna leva upp till förväntningarna och väntar ännu på sin första seger. Stoet gör här efter ett uppehåll debut hos Untersteiner vilket är mycket intressant. Det kan vara så att bitarna nu fallit på plats och att hon bara kastar runt det här gänget.

10 Valentina A.F. verkar vara av rätt sort. Jag tycker hon såg väldigt fin ut vid segern i Lindesberg för två starter sedan då hon från spets avslutade i 1.12-tempo sista 500. Hästen fungerar fint bakifrån och med tempo är hon med där framme.

1 Neon Brodda är rätt så bra då hon går felfritt och har hunnit med två segrar. Hon är hygglig från start och skaffar sig ett bra läge härifrån.

8 Arvika by Night har bara hunnit med tre starter men visat att det handlar om en klart kapabel häst. Segern kom från ledningen i säker stil. En luring om det löser sig från läget.

V86-6

Rank: A: 7. B: 2-6-5-8-1-9. C: 3-12-4-11-13-10.

Spetsanalys: Linnea Fargo är hygglig ut men innerspåret är svårt, kanske Honey Diablo eller Zanzibars Sun kan roffa åt sig spets om de laddas. Havana Boko har öppnat kvickt tidigare och omöjligt är det inte att hon kan nå ledningen vid offensiv start.

Loppanalys: Här tycker jag att 7 Havana Boko är hästen att slå. Hon har gjort två starter efter ett uppehåll och vunnit båda på ett sätt som lovar gott för framtiden, båda gångerna från utvändigt ledaren. Det är med andra ord fråga om en häst av det rejälare slaget som torde vara gynnad av dagens längre distans. Vid segern på Solvalla i januari öppnade hon kvickt och jag är inne på att hon vid laddning faktiskt kan komma ned till spets här. I annat fall lär det nog bli dödens och då får nog ledaren det lite småtufft. Jag spelar Havana Boko som utgångshäst.

2 Honey Diablo är nog värsta motbudet. Hon har visat kvaliteter som duger en bit upp i klasserna. Höll klart bra i en kvick avslutning näst senast och var inte tom då hon felade i sista sväng därefter. Har ett prima läge som kan betyda ledningen. 6 Mara Boudream är en duktig norska som senast visade styrka då hon var nära att hålla till segern trots tuff resa. 5 Zanzibars Sun är duktig då det fungerar för honom och ”BG” vet hur man kör på Åmål. 8 Kim Klipp är en luring; såg ut att ha mycket kvar när galoppen kom senast och kan överraska felfri. 1 Linnea Fargo var bra vid segern och har läget. 9 Cityglow gör det bra för det mesta och har ett roligt smygläge nu.

V86-7, DD-1:

Rank: A: 5. B: 6-2-9-1-11. C: 7-10-12-3-4.

Spetsanalys: Ingemar Palema kan förvisso starta snabbt men innerspåret är inte gynnsamt på Åmål och snabbe Erwin borde sitta i ledningen när man går ur den första kurvan.

Loppanalys: 5 Erwin är en femåring med mycket talang i sig och det här ser ut som en lämplig uppgift för den segervane valacken. Erwin är väldigt kvick iväg och även om det finns startsnabba hästar invändigt känns det som att han inte ska missa ledningen här. Hästen har gjort två starter efter vila, gick starkt efter galopp i comebacken men galopperade åter igen senast. I den här klassen och om han kommer till spets ska han normalt vinna, men det faktum att han galopperat i båda de två senaste starterna gör mig inte helt säker, varför jag kör honom som utgångshäst.

6 Judge Memphis är en bra sort för den här klassen och han har varit ute i tuffa sällskap de senaste gångerna och gjort det klart bra. Borde vinna snart och det kan bli nu om favoriten gör bort sig. 2 Wir Ideal blev fast med krafter kvar senast och har ett läge som gör honom mycket intressant att gardera med nu. 9 Le Vicomte håller hög klass i grunden och har ett lopp i kroppen nu. Inte gynnad av spåret men ska tas i bekatan. 1 Ingemar Palema är den som möjligen kan svara ut Erwin, han är kvick ut, om inte annat blir det rygg ledaren och det är inte fy skam. 11 Enjoy the Life har inte något kul läge men däremot toppform.

V86-8, DD-2:

Rank: A: 2-4. B: 9-5-3-1. C: 11-10-7-6-8-12.

Spetsanalysen: Leader Brodde är väldigt startsnabb och borde ha bra möjligheter att ta spets här, men Ottens Dibaba kan å andra sidan gå iväg riktigt kvickt även hon och någon given ledning är det inte för Leader Brodde.

Loppanalys: Ett klass 2-försök avslutar och det är ett par riktigt bra hästar i fältet. För mig känns det här som ett givet tvåhästarslopp. 2 Leader Brodde bör bli favorit och det är inget konstigt med det. Här har Mattias Djuse ett ämne, Infinitif-sonen har fem segrar på nio starter. Leader Brodde gjorde första starten efter vila senast och det med beröm godkänt. Han fick öppna 10,5/500 för ledningen och då var det föreståligt att det blev lite mört i benen till slut. Med det loppet avklarat har fyraåringen gått framåt en hel del och här är läget perfekt. Leader Brodde har visat stor startsnabbhet och det troliga är väl att han leder runt om.

Dock är jag inte helt så säkert på det varför jag dubblar med 4 Ottens Dibaba som i grunden är en häst med väldigt mycket kapacitet. Hon har hunnit med tre starter i år och är nära toppformen. Avslutade mycket bra näst senast på Åby och hade inte tur med sig senast på Romme; hästen blev störd då man skulle kliva på i spåren in i sista kurvan och tappade mycket kraft på det. Avslutade ändå vasst och blev trea. Ottens Dibaba är också hon väldigt snabb iväg och Magnus Jakobsson lär göra allt vad som går för att snuva tipsettan på ledningen, faktum är att på Åmål är fjärdespår nästan bättre än ett andra och stoet kan få en längd på kvicke Leader Brodde. Oavsett vilket känns den här duon som mycket svår att slå hål på.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Day or Night Ins tid i Halmstad - var inte korrekt
Nästa nyhet
Day or Night Ins tid i Halmstad – var inte korrekt

Day or Night Ins tid i Halmstad – var inte korrekt

När Day or Night In vann i Halmstad på 1.09,6 i våras höjde många på ögonbrynen. Var segertiden verkligen korrekt? Nej, det var den inte, visar nu en grundlig undersökning.

Vid en seger på Halmstadtravet den 2 april i år korrigerades vinnartiden för Day or Night In till 1.09,6a över 1640 meter. Den ovanligt snabba tiden gav upphovet till en diskussion där många ansåg att loppet omöjligtvis hade kunnat gå fullt så fort. Bland andra kusken Johan Untersteiner själv, ställde sig frågande till sluttiden.

Nu har det visat sig att misstanken var befogad. Day or Night In travade loppet på 1.10,3a. En utredning initierad av Halmstadtravet visar nu att något varit fel i en dator kopplad till målkameran.

– Vi fick i uppdrag att utreda. Det visade sig så småningom att det fann en differens mellan totaltiden från målkameran och det elektroniska tidtagningssystemet på cirka en sekund. Efter diverse felsökning och tester återstod bara själva datorn som styr målkameran som felkälla, berättar Lasse Lindström vid företaget LinSon för travsport.se och fortsätter:

– Vi upptäckte att det förelåg en felkonfiguration av hur startpulsen detekteras av målkamerasystemet. Efter att det rättats till har inga avvikelser förekommit och vi anser därför problemet som avhjälpt.

Banrekord i Halmstad sedan 1 juli 2016 är kontrollerade och årets samtliga lopp genomlysta. LinSon har också fortsatt sitt uppdrag med att undersöka landets alla målkameror. Hittills har man inte funnit några avvikelser.

– Vi skall helt enkelt rätta till det som är fel men det kommer att ta lite tid och det viktigaste för oss nu är att säkerställa att tekniken fungerar på samtliga svenska travbanor, säger Petter Johansson, ST:s sportchef till travsport.se. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny Nurmos-talang: Inti Boko debutvann på 14,2

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson