Bold Eagle är tillbaka där han trivs bäst – i vinnarcirkeln. Den franske superstjärnan hade inga som helst problem med att i fin stil plocka hem segern i Prix René Ballière på Vincennes.

1976 fullbordade legendariske Bellino II sin tredje raka seger i Prix René Ballière. Nu noterades Bold Eagle för samma prestation. Liksom de två senaste åren kunde Sébastien Guarato-stjärnan hemföra pokalen i racet med 90 000 euro till vinnaren, i första starten sedan fadäsen i Elitloppet.

Trots tufft motstånd blev det en enkel uppgift för ”Örnen”. Franck Nivard avancerade direkt fram sin häst som första i andraspår och en bit efter en öppning de första 600 efter underkant 1.09 kunde Bold Eagle överta täten från Uza Josselyn.

Mer dramatiskt än så blev det egentligen inte. In över upp-loppet lättade Bold Eagle undan med ett par längder och öppnade upp för Uza Josselyn som därmed kunde knipa andrapriset. Vinnaren kom i mål på segertiden 1.10,3a över 2100 meter.

Bakom var det Bélina Josselyn som tog hand om tredjeplatsen. Stoet valde att sitta kvar i andraspår över den sista bortre och sköt till fint då hon fick en sen lucka. Bird Parker avslutade starkt med en tung långspurt som fyra, på linje med Bélina Josselyn.

*För Franck Nivard var det en kul dag på Vincennes. Några lopp tidigare hade han nämligen i sadeln på Franck Leblanc-tränade Elladora de Forgan skrällt i Prix du Président de la République med 108 000 euro i förstapris.

Stoet inledde nere i kön men arbetade sig starkt framåt först i spåren i uppförsbacken, bröt ut i banan på upploppet men plockade på linjen precis ned mellan hästar kvickt avslutade Etoile de Bruyère. 1.13,5 över 2850 meter noterade vinnaren.

*Prix Albert Viel (90 000 euro) såg en jättesensation efter en stor portion drama. Storfavoriten Flocki d’Aurcy gjorde bort sig i galopp tidigt. Den av Philippe Allaire tränade stallkamraten Feliciano såg nu ut att rädda äran, gick först över mål – med diskades för orent trav.

I stället stod fältets minst spelade häst, 161-oddsaren Fighter Smart som vinnare, efter ett invändigt lopp och en kvick avslutning över upploppet som tvåa i mål. Mathieu Mottier satt i sulkyn och tränar gör Cyrille Buhigné. 1.14,1 på 2700 meter visade uret.

*I övrigt kan nämnas att favoriten Fado du Chêne för Paul-Philippe Ploquin infriade i Prix d’Essai för de bästa treåringarna under sadel, och att Elitlopps-hästen Orlando Jet kunde fira med sin tränare och kusk Rudi Haller efter Prix de Grasse. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
BC: Perfect Spirit tog fjärde raka efter perfekt resa

BC: Perfect Spirit tog fjärde raka efter perfekt resa

En öppning i överljudsfart passade Perfect Spirit prima. Kungapokals-vinnaren är fortsatt utan förlust i svensk regi efter att ha säkert tagit hem Breeders Crown på Rättvikstravet.

Det var ett Breeders Crown-försök som tilldragit sig mycket uppmärksamhet. Anledningen var att Kriterie-vinnaren Villiam gjorde comeback – och mötte Hambletonian-ettan och vinnaren av Kungapokalen Perfect Spirit. Den senare gick segrande ur striden.

Loppet öppnades i hiskeligt tempo där Hazard Boko efter 07,0 första 500 fick släppa till den hårt pressande Hector Boko, men ett par hundra meter senare kunde överta kommandot. I den körningen hade Örjan Kihlström inte deltagit med Perfect Spirit som nu kunde få en trevlig resa i andra utvändigt bakom Lucifer Lane.

Perfect Spirit fick dröja till utgången av den sista svängen innan attacken sattes in och jänkaren kunde säkert ta ned den mycket tappre ledaren Hazard Boko. Bakom skuggade Villiam, men i denna sin första start sedan oktober förmådde inte ultratalangen ta sig in i segerstriden, utan nöjde sig med att avsluta klart bra som trea.

– Det blev verkligen ett häftigt lopp. Öppningen passade väl oss bra, men samtidigt fick vi Villiam i vår rygg. Fast han vann med huvan kvar; han har gjort det jättebra hela tiden och fortsätter så. Nu blir det Sprintermästaren och han kan nog springa fort där, sa Örjan Kihlström i segerintervjun.

Segertiden blev såklart fin, Perfect Spirit kom i mål på 1.11,3a över 2140 meter. Det här var den fjärde segern på lika många försök i träning hos Daniel Redén.

*****

*En häst som är i sitt livs form är Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan. När det kom till kritan blev det överlägsen seger i Midsommarloppet, värt 100 000 kronor. Valacken skulle leda hela vägen.

Charrua Forlan blixtrade till ledningen och fick strax favoriten Lionel utvändigt om sig. Men den norske stjärnan hade ingen toppendag och rullade över i galopp mitt i den sista svängen i ett läge där han redan såg slagen ut.

Det var dock inte Charrua Forlan som stack undan lätt före stänkaren Francais du Gull som gjort loppet i vinnarhålet. 1.12,2a över 2140 meter stannade segertiden vid. Hemmafavoriten On Track Piraten kunde inte ta sin fjärde raka i loppet; ”Piraten” styrde på från kön med 900 kvar men föll tillbaka till slut.

– Han trivs verkligen där framme. Hästen var fantastiskt fin i dag och har ju varit så hela året, sa Hans-Owe Sundberg som firade med segergest över mål.

*****

*Jättefavorit i BC för fyraåriga ston var Dibaba men då denna oväntat sprätte till i galopp med 900 kvar försvann merparten av V64-kupongerna. Vinna kunde nu i stället Jorma Kontio med Gloria Web, tränad av Timo Nurmos. Ready Cash-stoet var riktigt rejält från dödens på ledande Catch My Love. 1.13,4a/2140 var segertiden.

*Stark vinnare i BC för de treåriga hingstarna och valackerna. Svante Båth-tränade Fortune Mearas lämnade andra utvändigt över den sista bortre långsidan, svepte fram och satt i spets när man travade in i sista sväng. Segern var sedan aldrig i fara och Dream Vacation-valacken kom i mål på 1.13,2a över 2140 meter.

*Claes Sjöström har en fin sort i Up to Me. Nu tog hon hem BC för treåriga ston. Up to Me var mycket kvick iväg och stack mot ledningen direkt och den positionen gav hon aldrig ifrån sig. Ledarinnan var hårt pressad i sista sväng, men återtog kommandot över upploppet och vann säkert på 1,15,0a full distans.

*Första årssegern tog sexårige Ferry Boko, körd av sin tränare Björn Goop i ett Klass 2-försök. Det recept för seger som nyttjades, var det välbeprövade spets och slut.

*Daniel Redén-tränade Son of God trivdes över tre varv. För Örjan Kihlström stod han ensam på start i stayerloppet, och kom också att anföra styrkeprovet hela vägen till säker seger. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Costello imponerade från dödens i Nordic King
Nästa nyhet
Costello imponerade från dödens i Nordic King

Costello imponerade från dödens i Nordic King

Det blev som väntat en fartfest i finska Härmä då kallblodsslaget Nordic King kördes. Hemmafavoriten Costello fixade starkt guldet trots en resa i dödens.

50 000 euro fanns för vinnaren att hämta i lördagens Nordic King som samlat ett namnkunnigt fält då det avgjordes på PowerPark-ovalen i Härmä. Favoritspelade Costello, med Risto Tupamäki i vagnen infriade med beröm godkänt.

Loppet öppnades i raskt tempo där Välähdys tog emot Lome Brage men tvingades till 1.18 de första 500. Risto Tupamäki tog det lugnare bakom Costello som snart avancerade fram utvändigt.

Från dödens lade han press över ledaren över sista bortre och efter en tuff kamp över upploppet kunde segergreppet kopplas. Segertiden stannade vid 1.19,3a över en engelsk mil.

Månprinsen A.M. lämnade fjärde utvändigt med 700 meter kvar och gick sin vana trogen en tung spurt, närmade sig till slut, men fick nöja sig med tredjepriset. Lome Brage fick fritt från vinnarhålet i sista sväng men kunde inte förbättra sig mer än till fjärdepriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V75-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Söndag: V75-tips till Kalmar

Söndag: V75-tips till Kalmar

V75 Kalmar, 24 juni

Omgången: Traditionsenligt midsommartrav på Kalmartravet och som vanligt bjuds det på riktig toppsport! Ser mest fram mot V75-4 där Stefan Persson med Darling Mearas ska försöka ta revansch på Ultra Bright och Fredrik Persson som ju vann Stochampionatet före just Darling ifjol. Stefan rycker skorna och hänger på en jänkarvagn för första gången så vi hoppas på ett häftigt race! Spelmässigt ser omgången intressant ut och jag använder mig av en spik, Uppohoppa i den avslutande avdelning. Kräver dessutom att en av mina tre utgångshästar vinner för chans till sju rätt. Av dessa tre tror jag mest på holländaren Gento trots att han startar från ett tolftespår över kort distans. Gento känns nämligen som en riktig skjutare.

Singelstrecket

7 Uppohoppa (V75-7) har gjort tre lopp i år och i comebacken var han riktigt bra vid knapp seger. Gången efter gav han sig från tät men höll fullt godkänt. Senast blev det helt galet och den starten glömmer vi. Enklare emot nu och oavsett position tror jag på en toppchans.

Utgångshästarna

9 Elway Am (V75-2) vann lätt senast och gav ett riktigt bra intryck. Eventuellt rycktussar för första gången är spännande och med minsta klaff slutar André Eklunds fyraåring i striden.

8 Antonio Trot (V75-3) lät det bra på inför Orebro Intn´l men dubbla galopper förstörde den dagen. Har slagit favoriten, Platon Face, från lika start tidigare och står nu 20 meter framför. Felfri är det en bra chans och tänkbar chansspik.

12 Gento (V75-5) har imponerat rejält vid sina tre starter i Norden och trots utgångsläget kan den här femåringen bara vara ”klar”.

Låset

5 Volstead & 11 Jairo (V75-6) Volstead lär hamna i dödens men trivs nästan som bäst där och jag tror han plockar ner den troliga ledaren Pastore Bob därifrån. Blir det för högt tempo blir det dock inte lätt att stå emot Jairo som avslutade rykande både i försök och final av Sweden Cup senast.

Överspelade

2 Springover (V75-1) gör alltid bra lopp men jag tycker att han har lite svårt för att vinna och anser inte att han ska vara favorit i inledningen.

3 Livi Joy (V75-2) är en kapabel häst men Peter Arnqvist vinner inte ihjäl sig på V75 och ekipaget känns inte särskilt hett till hög spelprocent och draghäst.

10 Just Wait And See (V75-4) vann just Orebro Intn´l men hade en mycket bättre uppgift på pappret den gången och jag tror han får svårt nu.

1 Pastore Bob (V75-6) vann Finlandia Ajo men det loppet blev ganska billigt. Tog sig därefter till final i självaste Elitloppet men där blev han alldeles för pigg med nytt huvudlag och stumnade rejält. Leder nog in på upploppet men jag tror inte att han håller hela vägen över Kalmars långa upplopp.

V75-SYSTEMET: (Skrivs på trekuponger, minst en A-häst måste vinna för chans på åtta rätt.)

2,5,6,8 (1-9)
A: 9. B: 1,3,4,6,7,8,10,11 (12-5)
A: 8. B: 7,13,14 (9-10)
1,4,5,6,7,8,9 (2-3)
A: 12. B: 1,2,3,4,6,7,8,10 (9-11)
5,11 (7-1)
7 Uppohoppa (11-9)

4x1x3x7x8x2x1 = 1344 rader
4x9x1x7x9x2x1 = 4536 rader
4x9x3x7x1x2x1 = 1512 rader

Totalt 7392 rader = 3696 kronor

DD-spelet

5,11 – 7 x 500 kronor = 1000 kronor

Analys Kalmar V75-1:

Ranking: A: 8-5. B: 2-6. B/C: 1-9-7. C. 4-3.

Spetsanalysen: 4 Caliber T.T. är nog snabbast ut och tar en längd på 1 Dollar Access. Båda dessa lär ändå köras i rygg och då tror jag 5 Stepping Spaceboy som också kan flytta på sig från start får överta tidigt.

Loppanalysen: Silverdivisionen inleder och 2 Springover blir knapp favorit. Han har verkligen formen på topp och senast avslutade han under 10 sista 700 i spåren. Dessförinnan satt Untersteiner kvar när de anföll bakifrån och sjuåringen fick aldrig chansen och hade lite sparat i mål. Utgångsläget är bra men jag tycker att Springover har lite svårt för att vinna och anser inte att han ska vara mest spelad i loppet. Streckas ändå på systemförslaget men läggs ner i B-gruppen.

Givna tipset istället till rejäle 8 Globalsatisfaction som ständigt gör rejäla insatser. Senast var inget undantag då han höll bra som fyra i Silverfinalen under Elitloppshelgen. Före det blev han oplacerad men hamnade omöjligt till och avslutade fullt godkänt i skymundan. Nu är spåret på nytt iskallt men loppet är ihåligt och dessutom är det bara 9 hästar med. Ohlsson bör billigt kunna glida fram utvändigt innan slutrundan och då är det risk/chans att han är tuffast till slut.

Det blir nog dock inte helt enkelt att plocka ner en ledande 5 Stepping Spaceboy som verkligen imponerat i årets båda starter. I comebacken galopperade han men gick en vass slutrunda efter det och senast stack han ifrån till överlägsen vinst över lång distans. Det känns som att hästen utvecklats och trots att han går upp i klass är jag inte främmande att det kan hålla hela vägen.

På systemförslaget tar jag även med 6 Frankie Brodde som kanske inte är lika bra som nämnda trio men som är obesegrad med körande Johan Untersteiner i vagnen. Formen är dessutom på topp, senast gick han snabbt över upploppet och innan det utmanade han Broadway Appolo hela vägen från dödens. Det skulle också kunna bli bra kört för Frankie Brodde om Ohlsson trycker upp tempot lite för mycket och då blir jag inte helt förvånad om ekipaget överraskar.

Övriga känns sämre och jag blir mycket förvånad om det går utanför mina fyra streck.

Analys Kalmar V75-2

Ranking: A: 9. B: 11-10-7-1-3. B/C: 6-4-8. C: 12-5.

Spetsanalysen: Voltstart och som vanligt inte helt lättlöst med spetsstriden. 1 Walk All Over You från innern är min knappa favorit och jag blir inte förvånad om Goop testar i den positionen. Annars är nog 7 Dornoch Am angelägen och körs till tät efter en bit.

Loppanalysen: Klass II där den troliga favoriten 2 Ceasar’s Dream ströks under lördag förmiddag vilket var lite synd då jag inte trodde något speciellt på honom.

Jag tror istället mycket på 9 Elway Am som var fin vid segern senast även om motståndet då inte var det värsta. Innan det har han gjort det bra mot tuffa hästar och det känns lite som att han går ner i klass. Eklundh låter sugen och det blir nog ett offensivt upplägg som gäller och jag tror att Elway Am har vettig vinstchans till sina 10 %. Fyraåringen ska troligtvis även utrustas med rycktussar för första gången och sånt är alltid intressant. Given utgång och spik på en lapp.

Bakom streckar jag samtliga utom de två C-hästarna.

11 Global Undecided har gjort två starter i år men galopperat i båda. Första gången galopperade han i slutkurvan men kändes stum då och senast testades han barfota för första gången med rullade då över in i första sväng. Det blir skor på nu och fungerar Nurmos-hästen är han ett tidigt bud.

10 Tim Frontline har blivit som en ny häst på barfotabalans och faktiskt varit riktigt bra vid två raka segrar Det blir barfota igen och med lite flyt från bakspåret kan det bli tredje raka. 7 Dornoch AM såg inte särskilt bra ut senast då han gav sig sista biten från ledningen. Nås spets ska han ändå räknas.

1 Walk All Over You har gjort två bra lopp efter uppehåll och får nu Björn Goop i sulkyn för första gången. Kan överraska från sitt perfekta utgångsläge. 3 Livi Joy blir hårt betrodd men jag rankar ner ekipaget en bit. Hästen känns inte helt enkel och det brukar vara tufft för amatörerna att vinna på V75. Streck även för b/c-hästarna 6 Joie Au Coeur H.C, 4 Hierro Boko, och 8 Face The Dream men dessa måste nog få ett 100 % smörlopp för att räcka till seger.

Analys Kalmar V75-3:

Ranking: A: 8. B: 7-13-14. B/C: 9-10-12. C: 11-2-3-5-4-1.

Spetsanalysen: Stayerlopp och jag tror ingen av kuskarna bakom starthästarna är sugna att köra i tät hela vägen. Först fram av 7 Explosive Merlot, 8 Antonio Trot och 10 Just Wait And See får nog överta. Fördel Antonio Trot som faktiskt öppnade rätt snabbt ur volten senast.

Loppanalysen: En fin upplaga av Kalmarsundsstayern och favorit blir årets Harper Hanover-vinnare 14 Platon Face. Han var ruskigt bra då när han trots galopp enkelt kunde hålla undan för topphästen Call Me Keeper. Det höga förstapriset där gjorde dock att han står med 20 meter extra tillägg den här gången och han möter några riktigt vassa konkurrenter. Platon Face kan vinna men jag tror betydligt mer på en annan och streckar bara favoriten på gaddlapparna.

8 Antonio Trot tror jag nämligen blir svårslagen om han håller sig på benen. Det gjorde han inte senast utan då blev det två galopper. Han såg dock bra ut mellan dessa och formen är nog inte så tokig. Antonio har slagit Platon Face när de startat från lika start och att han nu står 20 meter framför är såklart inget minus. Senast öppnade hästen bra ur volten och även om Jepson är en bättre startkusk än Jorma bör det vara bra chans att ekipaget är först framme och får överta ledningen. Väl där blir femåringen mycket svårslagen men kan såklart vinna även från andra positioner. Given utgångshäst och spik på en kupong.

Bakom tar jag med 7 Explosive Merlot som trivs på Kalmar och dessutom får Björn Goop upp igen. Han var riktigt rejäl för tre starter sedan då han plockade ner Magic Gwin utvändigt men har därefter gjort bort sig två gånger. Sköter sig hästen slutar ekipaget definitivt i striden.

Streck även för 13 Balfour som dock har tveksam form. Senast skyllde man lite på banan och det kan säkert varit en del av förklaringen även om fuxen inte varit särskilt bra i starterna dessförinnan heller. Jag tycker dock det är spännande med Örjan upp och banan lär bli fin på söndag. Normalt har Balfour en bra uppgift och jag tycker trots frågetecknet kring formen att han ska med på gaddlappen.

Däremot står jag över betrodda 10 Just Wait And See som vann Orebro Intnt’l näst senast på bra sätt. Uppgiften då var dock skräddarsydd och det är inte alls samma förutsättningar den här gången och jag tror han får svårt att räcka mot mina streck.

Analys Kalmar V75-4:

Ranking: A: 4-5-1. B: 7-9-8-6. B/C: 2-3. C: -.

Spetsanalysen: Mycket intressant spetsstrid! Snabbast tror jag 5 Ultra Bright är men hon har ”sämsta” spåret och jag tror ändå hon kan få svårt att nå sin favoritposition. 1 Mulligan har hållit ut henne tidigare (visserligen sida vid sida) men även 4 Darling Mearas kan öppna. Denna ska dessutom utrustas med jänkarvagn för första gången så det lär bli vild körning. Sätter knapp favorit på att Mulligan håller upp men vill Uhrberg köra bakifrån tror jag ändå att det är Darling Mearas som är först fram och får överta.

Loppanalysen: Viola Silas lopp och kanonfina märrar gör upp. 5 Ultra Bright gillar jag skarpt och hon hängde med bra bakom två toppston senast under Elitloppshelgen. Gången före gick hon i tät och höll säkert undan för Double Exposure (som vann loppet senast). Fredrik Perssons häftiga märr är obesegrad från spets men jag tror hon får svårt att nå sin favoritposition nu när hon har spår utanför de på förhand tuffaste konkurrenterna. Jag hade spikat med omvända spår men Ultra går bra även bakifrån och ska givetvis räknas.

Jag ger dock tipset till 4 Darling Mearas som gjort det bra i årets två starter och nu blir det riktig racerbalans. Barfota runt om samt jänkarvagn för första gången och Stefan Persson låter onekligen sugen på att vinna det här loppet. Darling har öppnat helt ok tidigare men hästarna brukar kunna bli kvickare från start med de amerikanska vagnarna och då tror jag att det räcker för att hålla ut Ultra Bright. Släpps man då till tät av Mulligan är det toppchans men det kan gå även från andra positioner.

I A-gruppen placerar jag även 1 Mulligan och det känns som Uhrberg sitter på nyckeln till hur loppet kommer att bli kört. Tror som sagt att han kan försvara tät men frågan är hur han gör då. Tidigare har Mulligan gett sig ganska ofta från just spets och hon är nog bättre bakifrån. Däremot är känslan att hästen höjt sig ett par snäpp i år och det troliga är väl ändå att man testar i tät. Oavsett lär hästen få ett lopp på innerspår och med klaff räcker det långt.

Det skulle kunna bli riktig körning dessa emellan och det är inga dåliga hästar med bakom så jag testar att strecka på.

7 In Toto Sund har formen i zenit och vann åkandes senast på Östersund. Spår lite långt ut men det brukar Örjan lösa. 9 Evin Boko såg riktigt fin ut senast efter sitt Frankrike-äventyr och är säkert ännu bättre med loppet i kroppen.

8 Indoor Voices är helt bortglömd den här gången, hon har det väl varit drag på i snart flera år… Näst senast höll hon starkt i tredjespår och senast orkade hon inte hela vägen från dödens. Utgångsläget är kallt men får hon sitt smyglopp blir jag inte helt förvånad om segern kommer nu till 1 %.

Ospelade 6 Uncertain Age åker också med. Senast var hon usel men hon hade dåliga blodvärden den gången. Före det avslutade hon vasst bakom Ultra Bright/Double Exposure och blir det överpace kan det gå med optimal resa. Sju streck totalt och jag står alltså över 2 Unrestricted samt 3 Firewire som jag inte har någon känsla för.

Analys Kalmar V75-5:

Ranking: A: 12. B: 8-10-4-1-2-3-7-6. B/C: 9-11. C: 5.

Spetsanalysen: Korta häcken men svårbedömt vem som hittar till tät. 3 Corky Ramirez tar nog en längd på de invändiga och kan säkert hålla ut övriga så Westholm är min knappa spetsfavorit.

Loppanalysen: Klass I och favorit blir Nurmos nyförvärv 10 Roheryn som imponerat i två raka segrar för sin nya tränare. I debuten spårade hon runt om på Fornaboda och senast spurtade hon vasst till knapp seger. Hårdare emot nu men kan såklart vinna med klaff. Streckas på garderingslapparna.

Tipset är givet och det till 12 Gento som känns som en kanon i vardande. Femåringen ståtar med fem raka segrar varav de tre senaste är tagna i Norden. På Jägersro för tre starter sedan vann han åkandes från tät. Näst senast blev det en betydligt tyngre resa men trots det gick Gento undan utan problem när han blev utmanad av en smygkörd häst. Senast fick hästen ett bra lopp i andraspår och avgjorde i överlägsen stil. Utgångsläget över kort distans är normalt chanslöst på V75 men känslan är att han kan vara så mycket bättre än övriga så det kan gå ändå. Jag nöjer mig ändå bara med utgång och spik på en lapp.

Bakom streckas övriga B-hästar. Vill varna för 8 Smevikens Cruiser som håller knallform. Även här är läget kallt men skulle det lösa sig slutar 1 %-aren mycket långt framme.

Även 4 Enclave är bortglömd. Han galopperade senast men gick snabbt efteråt. Zackrisson har säkert laddat lite extra när det är hemmaplan och kommer de bästa bort kan hemmaekipaget överraska.

1 Winner’s Wine är en av loppets bättre hästar och han har även fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han var dålig i comebacken men bättre senast som tvåa. Han kan inte öppna något speciellt från start men löser det sig lär han avsluta bra.

2 Espirit Sisu vann V75-lopp näst senast efter fin resa. Enklare gäng senast men intrycket var bra. Kan ta tredje raka men känns ändå inte het till hög spelprocent.

3 Corky Ramirez är spetsfavorit och därifrån kan det hålla länge även om det inte är någon riktig vinnarhäst. 7 Thelma de Glatigne har varit positiv i ny regi på slutet och kan vinna igen med klaff. 6 Muscle Lane vann äntligen senast även om segern blev lite turlig då den klara ledaren föll ur i travet. Han var ändå rätt bra och första med sulor på hovarna var ett plus. Samma igen och tänkbar skräll.

Analys Kalmar V75-6:

Ranking: A: 11-5. B: 7-1. B/C: 4-2. C: 10-9-12-6-3.

Spetsanalysen: 1 Pastore Bob bokstavligen flög fram från start senast med nytt huvudlag. Nu går man tillbaka till hans vanliga huvudlag men jag tror ändå inte att de utvändiga, främst 4 VästerboontheNews, kommer förbi.

Loppanalysen: Kalmarsundspokalen är i år lite ihåligt men två Elitloppsdeltagare är med. 1 Pastore Bob gick ju till och med till final och var den som satte färg på densamma. Det blev dock för mycket av det goda med nytt huvudlag och han var tidigt trött i tät. Nu går man tillbaka till den vanliga utrustningen och visst kommer han att spåra länge här men jag har ingen känsla att det håller över det långa upploppet. Segern i Finlandia Ajo var i ärlighetens namn rätt så billig och jag står över.

Tipset ger jag trots läget till 11 Jairo som flög fram både i försök och final av Sweden Cup. Risk att han blir tempotorsk igen men blir det ordentlig körning blir jag inte förvånad om han spurtar ner samtliga.

Jag vill dock inte gå rätt ut på Jairo utan dubblar systemet med favoriten 5 Volstead. Han var inte särskilt bra i Elitloppsförsöket men det var nog inget plus med allt strul som var innan loppet. Senast blev han uppäten av Readly Express så uppladdningen inför detta är inte det bästa. Jag tycker dock att uppgiften ser rätt lämplig ut och att Örjan kör honom måste anses som ett klart plus. Lyckas Örjan placera honom i dödens utan en för dryg inledning är det bra chans att han plockar ner Pastore Bob och går undan till seger.

Vill man strecka vidare är 7 Day or Night In given. Untersteiner låter nöjd mellan raderna och hästen är betydligt bättre än resultatraden.

Analys Kalmar V75-7:

Ranking: A: 7. B: 11-9-1-3-4-12. B/C: 10-2. C: 8-6-5.

Spetsanalysen: Tror ingen tar en längd på 1 Demolition Man F. men det låter som att man vill ha ett rygglopp efter den senaste insatsen. Samtidigt borde man inte vilja släppa till vem som helst och det skulle kunna bli en utdragen körning då det är 2 Tapiro Jet och 3 Fritjof som lär utmana i första skedet. 7 Uppohoppa är inte helt oäven från start och han kan säkert få överta när startrusningen lagt sig.

Loppanalysen: Bronsdivisionen avslutar och här tror jag hårt på favoriten 7 Uppohoppa. Han vann direkt i comebacken för tre starter sedan och var bra då. Därefter gav han sig från tät men insatsen var godkänd. Senast blev det helfel uppe på Östersund och att han blev oplacerad var inget att säga om. Motståndet är betydligt enklare den här gången och det borde dessutom kunna bli gynnsam körning från början. Normalt borde Örjan få överta när startrusningen lagt sig men även en lugn dödens borde gå utan större problem. Oavsett resa en toppchans som jag ser det och given spik.

Bakom är det rätt öppet men 11 Flash Hammering tycker jag är lite bortglömd. Han har varit bra i tre starter efter vila och med tempo plockar han många till slut.

9 Extra Fudge blir en hel del spelad och visst är han bra men samtidigt har han tjänat snabba pengar och det är betydligt tuffare emot den här gången. Kan gå men känns inte jättehet.

Normalt hade 1 Demolition Man F. varit intressant men han klappade igenom senast och nu vill man ge hästen ett smyglopp. Med lucka till slut kan det gå ändå men det hade varit mer intressant med en påställd tränare.

3 Fritjof Goop upp med bra läge och hemmaplan, 4 Barbara L.Hanover med formen på topp och 12 Arsenal som var bra vid dödensseger i Norge senast ska också streckas vid gardering.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Borta 1,5 år - Finseth Yr tog ändå försök och final
Nästa nyhet
Borta 1,5 år – Finseth Yr tog ändå försök och final

Borta 1,5 år – Finseth Yr tog ändå försök och final

Han hade varit borta från tävlingsbanan i 1,5 år men var på hugget direkt. Norske Finseth Yr imponerade när han tog hem både försök och final av Hallsta Lotus lopp på Hagmyren.

Stian Eilfesen har en riktig talang i den sexårige Finseth Yr. Kallblodet gjorde första starten sedan december 2016 då han på fredagen tog sig an Hallsta Lotus lopp på Hagmyren. Ringrosten var dock obefintlig, för Jorma Kontio blev det seger i försök och final.

Efter att ha spårat hem försöket fick Finseth Yr i finalen arbeta bakifrån. Det bekom dock inte den fartfyllde hingsten. Efter att ha följt med i tredjespår varvet kvar blev det full spurta över den sista bortre och med 500 kvar satt norrmannen i spets. Avståndet krympte aldrig till kritisk nivå, och Finseth Yr kunde vinna säkert.

Klockorna visade på segertiden 1.28,6a över 2140 meter. Vinnaren tjänade på den här utflykten 100 000 kronor totalt.

*Samma summa drog Battimo, körd av Christina Kjenner och tränad av Jan Roar Mjölneröd, hem i Roger N Olssons Minneslopp för de femåriga ”kallisarna”.

Battimo jobbade kort före mål ned hela vägen ledande stallkompisen Bol Brage och höll undan för kvickt avslutande B.W. Sture till seger på 1.25,3 över 2160 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stefan Hultman i sulkyn - ska köra i "Upp till bevis"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson