Han hade varit borta från tävlingsbanan i 1,5 år men var på hugget direkt. Norske Finseth Yr imponerade när han tog hem både försök och final av Hallsta Lotus lopp på Hagmyren.

Stian Eilfesen har en riktig talang i den sexårige Finseth Yr. Kallblodet gjorde första starten sedan december 2016 då han på fredagen tog sig an Hallsta Lotus lopp på Hagmyren. Ringrosten var dock obefintlig, för Jorma Kontio blev det seger i försök och final.

Efter att ha spårat hem försöket fick Finseth Yr i finalen arbeta bakifrån. Det bekom dock inte den fartfyllde hingsten. Efter att ha följt med i tredjespår varvet kvar blev det full spurta över den sista bortre och med 500 kvar satt norrmannen i spets. Avståndet krympte aldrig till kritisk nivå, och Finseth Yr kunde vinna säkert.

Klockorna visade på segertiden 1.28,6a över 2140 meter. Vinnaren tjänade på den här utflykten 100 000 kronor totalt.

*Samma summa drog Battimo, körd av Christina Kjenner och tränad av Jan Roar Mjölneröd, hem i Roger N Olssons Minneslopp för de femåriga ”kallisarna”.

Battimo jobbade kort före mål ned hela vägen ledande stallkompisen Bol Brage och höll undan för kvickt avslutande B.W. Sture till seger på 1.25,3 över 2160 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stefan Hultman i sulkyn – ska köra i ”Upp till bevis”

Stefan Hultman i sulkyn – ska köra i ”Upp till bevis”

Stefan Hultman är tillbaka i sulkyn. I populära ”Upp till bevis” som körs vid Sprintermästaren i Halmstad gör tränarlegendaren ett gästspel i jollen.

Den tidigare topptränaren och numera ATG Live-experten Stefan Hultman är klar för att köra i kuskmatchen ”Upp till bevis”, loppet som körs för kuskarna som vanligtvis inte ses så ofta i just sulkyn.

I loppet, som sedan 2004 avgjorts på Halmstadstravet under kvällen för Sprintermästaren, i år den 5 juli, får han dessutom sällskap av kollegan Lennart Forsgren.

– Jag och Lennart Forsgren ska ut och möta varandra i det här loppet och det ska bli riktigt, riktigt roligt. Plus att Johan Untersteiner är bussig och lånar ut en bra häst till mig, säger Stefan Hultman till Kanal 75 och åsyftar Can Lane som blir hans styrning i loppet. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nyheten vid Jubileumspokalen - ett lopp för fuxar
Nästa nyhet
Nyheten vid Jubileumspokalen – ett lopp för fuxar

Nyheten vid Jubileumspokalen – ett lopp för fuxar

Jubileumspokalskvällen på Solvalla blir som alltid en veritabel höjdare. Till i år adderas också en något udda proposition – ett lopp enbart för fuxar.

Jubileumspokalen avgörs på Solvalla den 14 augusti och förutom själva huvudloppet för de främsta femåriga travarna, innehåller kvällen förstås en hel del andra guldkorn.

Till i år kommer Solvalla dessutom förgylla kvällen med ett alldeles speciellt race. Med titeln ”Kvällens sista dans – Foxtrot” har man skapat ett lopp som enbart är öppet för fuxar. 40 000 kronor går till vinnaren i det här inbjudningsloppet som ska avsluta tävlingarna.

– När Jubileumspokalen har varit och solen lyser röd över sista kurvan kommer femton fuxar komma defilerande, ledda av vår kära fux här på travskolan, berättar sportchefen Anders Malmrot för sulkysport.se.

Vinnaren av Jubileumspokalen erhåller en miljon kronor, liksom tidigare, men i några av de andra loppen har förstaprisen höjts. Dit räknas bland annat Sto-EM som i år betalar 900 000 kronor till vinnaren och Big Noon-Pokalen som ökar på till 300 000 kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stor segerglädje på Dannero för Kylin-Blom
Nästa nyhet
Stor segerglädje på Dannero för Kylin-Blom

Stor segerglädje på Dannero för Kylin-Blom

Oskar Kylin-Blom ordnade en riktig helkväll på Dannero. Efter att först ha rensat rejält med Hulte Magnus – blev det också finalseger i aftonens clou med Antonio Tabac.

Lovande Gävletränaren Oskar Kylin-Blom fick in en fullträff när midsommaren travades in på Dannero under torsdagen. Kvällens höjdpunkt High Coast Midnight Race hade 200 000 kronor till vinnaren i finalen – slantar som Oskar ordnade tillsammans med vasse Antonio Tabac.

Sexåringen, som är ny i tränarens regi, var tvåa i försöket men senare i finalen slog skimmeln till. M.T. Insider anförde fältet, Mellby Drake tryckte på i dödens, medan Antonio Tabac avvaktade som tredje i andraspår. Ur sista sväng blev det full attack.

Antonio Tabac forsade fram via fjärdespår och kunde avgöra i god tid före mål till viktoria på snabba 1.10,2a över 2100 meter.

– Det är det största loppet jag har vunnit. Jag fick chansen att leasa hästen av ägarna och då hade jag ett mål, och det var att åka hit, sa tränaren efter segern enligt Kanal 75.

Glädjen var stor för Kylin-Blom och det var inte att undra på. Några lopp tidigare hade han också satt dit Leif Jonsson-tränade Hulte Magnus som skräll i Midnattspokalen för kallbloden.

Spelad till 33 gånger insatsen tog elvaåringen första årssegern efter att med knappt ett och ett halvt varv kvar hamnat i dödens. Men Hulte Magnus hade ändå modet att stånka ned ledande favoriten Pydin och hålla undan i spurten för jättestänkaren Adrigo och Titan Tabac som oturligt föll över i galopp kort före målskjutsen. 1.24,4 på 2660 meter noterade vinnaren.

*I övrigt kan från Dannero-kvällen noteras att Robert Bergh tog hem Midnattspokalen med den stora favoriten Coktail Fortuna, fjärde raka segern var det fråga om här. Femte raka tog Oscar Berglunds Couborg Hanover som lotsades till vinst i Klass 1-försöket av Ulf Ohlsson, och Mofaksan levererade en skräll i Dubbelcupens försök för sin tränare Mikael Olsson. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Stepping Spaceboy bäst i Admirs trio
Nästa nyhet
Inför V75: Stepping Spaceboy bäst i Admirs trio

Inför V75: Stepping Spaceboy bäst i Admirs trio

Stepping Spaceboy var och nafsade bakom den bästa i kullen som fyraåring i fjol och efter två starter i år är han nu redo för travets elitserie. Han är en ur en intressant trio som Åbytränaren Admir Zukanovic kommer med till Kalmar i helgen.

Dream Vacation-sonen Stepping Spaceboy visade sina kvaliteter redan förra året och matchades stundtals mot de bästa i kullen. Till exempel var han fyra i det Derby-kval som Cyber Lane vann och året avslutades med final i Breeders Crown, som för övrigt såg samma häst som vinnare.

Efter ett uppehåll på ett halvår var så Stepping Spaceboy redo för årsdebut i slutet av maj. Då gick han starkt efter galopp till tredje-priset, senast på Jägersro övertygade han med enkel seger. Nu gäller V75, debut i Silverdivisionen (V75-1) dessutom.

– Han gick riktigt bra efter galoppen och var även väldigt fin senast. Hästen fick förvisso ett snällt lopp till en början men fick ändå gå i dödens över sista bortre långsidan och avgjorde väldigt lätt, säger tränaren Admir Zukanovic till travnet.se.

Har hästen utvecklats ytterligare under vintern?

– Han gjorde en operation i framknäna i december och efter det har han kunnat tränas på hela tiden. Det känns som att han klivit fram mer till i år; jag var först lite tveksam till att gå ut på V75, för han är uppe i Silverdivisionen nu, men efter loppet senast fanns det inga tvivel tyckte Stefan (Söderkvist).

Det ska vara en bra vinstchans alltså?

– Ja, det tycker jag, trots att det är debut i Silver. Vi kommer nog ladda här, när jag först såg startlistan tänkte jag att han borde nog kunna bli släppt till ledningen, det är känslan i alla fall. Vi kommer tävla med barfota fram som senast.

I Klass 2 (V75-2) tar man ut trevliga femårsstoet Joie Au Coeur H.C. som norpade åt sig tre raka segrar innan det senast blev en plump i protokollet uppe i Östersund. Tränaren menar dock att hästen ska vara lika bra nu som vid vinsterna.

– Hon tränar på riktigt bra, senast blev det lite fel för henne, med positionerna och tempoväxling, jag tycker hon känns lika bra nu som tidigare och nu ser det betydligt mer intressant ut med springspår, säger Admir som fortsätter:

– Hon kan öppna bra och det känns som det är ett spetsläge här. Streckar man på med ett par fem hästar i loppet, så ska hon nog vara med. Hon gick med helstängt senast och Stefan tyckte att det skulle passa även nu, men eftersom det är voltstart ändrar vi tillbaka till vanlig vagn.

Sexårige valacken Trovatore hade varit borta en längre tid innan han begick årsdebut i Färjestad senast. Det handlar om en stark och rejäl travare, frågan är om han kan blanda sig i striden redan, hästen startar i Bronsdivisionen (V75-7).

– Jag tycker han gick bra på Färjestad, hästen avslutade fint sista 700-800 meterna, men det gick ju inte att göra något åt de där framme som gick i 1.10-tempo. Trovatore ska gå barfota fram nu, men han är inte i toppform ännu och får fortsätta matchas lite försiktigt och jaga bra pengar här. Sedan kanske det är lite minus med distansen, han är bäst när det är lite längre, men blir det lite tempo kan han nog komma in i det till slut.

Men den bästa chansen är ändå…?

– Det är Stepping Spaceboy, avslutar Admir Zukanovic.     (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: Grand Slam 75-tips till Rättvik

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson