Fredag: V64-tips till Hagmyren

Omgången
Trevlig midsommar allesamman och mitt i sill-lunchen är det dags för V64 från Hagmyren. Det kan bli en hel del ”rock’n’roll-system” idag, där snapsen talar men jag tycker man kan spika 1 Finseth Yr och Jorma Kontio oavsett. Har sedan en rolig samt en trolig utgång att bolla med och omgången ser smårolig ut!

Spiken
1 Finseth Yr (V64-1)

Utgångarna
3 Edelsa (V64-3)
12 B.W.Sture (V64-4)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 1 Finseth Yr (res 10-12)
V64-2: 1,4,5,10,11,12 (res 6-7)
V64-3: A: 3 B: 2-9-5-4 (res 10-11)
V64-4: A: 12 B: 2-7-8-9 (res 3-11)
V64-5: 1,4,5,6,7 (res 2-10)
V64-6: 2,4,7,8,9,11,14 (res 15-12)

1x6x5x1x5x7 = 1050
1x6x1x5x5x7 = 1050

DD-systemet
6 – 2,9,14 x 300

Totalt 900 kronor

 

V64-1

Ranking: A: 1. B: 10-12-6-8-7-9-11-2. C: 5-4-3.

Spetsanalys: 1 Finseth Yr har bara provat startbilen en gång, och hade då bakspår vilket gör det svårbedömt med innerspåret han har nu. Känns dock inte omöjligt att Jorma hålla ut övriga men utmanas av 4 Rigel Spik, 5 Fix Odin och främst 6 Komnes Juni.

Loppanalys: Hallsta Lotus lopp över 1640 meter med två försök och final senare under dagen inleder omgången denna midsommarafton. En norsk segermaskin kommer på besök i form av 1 Finseth Yr som har sex segrar på åtta starter men har å andra sidan heller inte startat sedan 2016. Rapporterna från kvalet låter dock ytterst intressanta på Stian Eilefsens travare och eftersom värsta motbuden dragit dåliga lägen, där de kanske mest kör för en finalplats drar jag till med en spik!

12 Spang Viktor har läget emot mot sig men det är också nästan det enda. ”Frasses” kallblod har stått för rejäla insatser hela året och tål att göra det själv. Får ekipaget avancera fram i dödens i rätt läge att loppet kan det vara dags för årets sjätte fullträff.

10 Ra Tore har fyra segrar svensk mark och har stått för rejäla insatser vid samtliga tillfällen. En hel del felsteg har det tyvärr också blivit men sjuåringen höll starkt från ledningen senast efter jämnt 26-tempo hela vägen.

6 Komnes Juni får Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången och i dessa sammanhang kan det mycket väl vara en avgörande faktor. Stoet har dessutom en formkurva som lutar är rätt håll och fint facit på distansen.

 

V64-2

Ranking: A: 11-4. B: 12-10-1-5-6-7-9. C 8-2-3.

Spetsanalys: 1 Sjåvoll Sjarmi har spetsat bakom bilen tidigare men de flesta försök har faktiskt slutat med galopp. 4 Läckra Leffe är rask i voltstart men har alltjämt inte fått visa upp sitt kunnande med framspår bakom bilen. Ändå tänkbar men inte given och svaret på gåtan kan vara någon helt annan. Till exempel 5 Mölleslettenslinna?

Loppanalys: Försök två i Hallsta Lotus lopp är inte helt lättlöst. 4 Läckra Leffe har galopperat i de två senaste starterna och har inte helt enkelt att hålla sig till rätt gångart. Kan dock öppna, har bra startspår och kan bli svår att rubba i spets.

Tipset till 11 Vestpol Iver och Ulf Ohlsson. Bork Odin-sonen vann på ett bra sätt senast och känns som ett tidigt streck på kupongen trots läget. Dessutom kuskplus den här gången.

12 Kut Melvin är av samma skrot och korn och behöver dessutom massor av tur. Felfri tror jag ändå att hingsten kan dyka upp i striden men det känns långt ifrån en given vinnare.

Med på lappen ska också 10 H.G.Mode, 1 Sjåvoll Sjarmi samt jätteskrällen 5 Mölleslettenslinna.

 

V64-3

Ranking: A: 3. B: 4-2-9-5-10-11-1-8. C: 6-7-12.

Spetsanalys: Ser ingen som kan svara eller ta en längd på 3 Edelsa.

Loppanalys: Stolopp där lärlingarna får trycka på gasen och jag tror det kan vara dags för 3 Edelsa. Erik Lindegrens travare fick ett lite för tufft upplägg i ledningen senast men höll ändå bra. Trivs också bäst i den positionen och tar ledningen i mitt ”badkar”. Leder sedan länge och det korta upploppet kan vara räddningen. Får agera spikförslag på ena lappen men får fyra bakom sig på andra.

4 Julia Sånna var ute i ett halvtufft långlopp senast och hade dessutom inte startat på en månad. Det ser ut som en mer passande uppgift och sjuåringen måste räknas tidigt. Har tävlat flitigt i tuffa sällskap och höjs upp i A-gruppen.

9 Chookdi har varit positiv två starter på raken och blir bara bättre för varje start. Fyraåringen måste tas på allvar igen och blir farlig vid överpace.

2 Perfect Beauty vann i monté senast och det var första starten under sadel. Form och läge gör henne streckvärd även här.

5 Priestess orkade inte riktigt efter tufft dödensupplägg senast men känns som ett givet streck

 

V64-4

Ranking: A: 12. B: 2-7-8-9-3-11. C: 4-10-5-6-1.

Spetsanalys: 2 Bol Brage ser ut att ha passande förutsättningar för att ta hand om taktpinnen.

Loppanalys: Femåringslopp för kallisarna och 100 000 kronor i förstapris. 12 B.W.Sture ser ut att bli favorit på strecken men är lite väl stor med tanke på att han ska plocka in 60 meters tillägg. Jan-Olov Perssons travare har dock varit oerhört bra på sistone och dessutom mot betydligt tuffare motstånd än vad han ställs mot nu men det kan bli långt fram. Utgång!

2 Bol Brage är värsta motbudet på förhand och kommer Mjölneröd till front, och får bestämma kan det mycket väl hålla hela vägen. Femåringen vann på lätta ben senast men har varit struken sedan dess och tränaren höjer ett varningens finger för formen. Stallkamraten 7 Battimo har fin form och stod för en riktigt fin insats senast från andra ytter. Kan avsluta och ska inte räknas bort helt.

Ävens JOP:s två övriga hästar i loppet, 8 Björlifanner samt 9 Hägern T.H. är tidiga om man garderar.

 

V64-5

Ranking: A: 6-5-4. B: 1-7-2-10. C: 3-9-11.

Spetsanalys: 1 Yieldson spetsade från spår två i Gävle 10/4 men då var det racerbalans med barfota, helstängt och bike. Är inte borta ut diskussionerna här heller men får skynda sig att hålla ut 4 Eskimo Brother och 6 Mellby Fantom som jag sitter i täten efter 500 meter.

Loppanalys: Fyraåringslopp över sprinterdistans, där det är jämnt streckat men jag tror 6 Mellby Fantom. Valacken har två mersmakande andrapris i färskt minne och får fullt förtroende på DD-spelet. På Romme fick Reijo Liljendahls travare ingen lätt resa första 500 vilket satt i benen till slut. Sist gick det för fort nästan hela vägen och det gick inte att stå emot skrällen Issiah sista biten. Ohlsson upp i jollen och jag tror man kan få överta ledningen tidigt.

5 Hungarian Hotwax var mycket bra i årsdebuten och såg länge ut att följa upp det med en seger på Hagmyren i starten efter. Blev dock nerspeedad kort före mål och segern kan komma nu istället.

4 Eskimo Brother galopperade senast men tog två raka triumfer för nya tränaren Markus B Svedberg innan det. Är dessutom rätt startsnabb och får fint lopp i den främre träffen.

1 Yieldson kommer med tre raka segrar och har formen på topp. De två senaste är tagna på Skrubbs och det är inte säkert att Claes Sjöström kan hålla ledingen från innerspår och då måste det lösa sig på vägen.

7 Issiah imponerade senast vid segern men riskerar ett nytt tufft upplägg igen med tanke på spåret.

 

V64-6

Ranking: A: 2-9-14. B: 4-8-7-11-15-12-5-10. C: 1-6-13-3.

Spetsanalys: 2 Degas placeras tidigt i ledningen av Oskar J Andersson.

Loppanalys: Stayerlopp där jag tycker det är väldigt öppet. Topparna är jämna men jag placerar 2 Degas etta. Jörgen Westholms fransos har 20 meters försprång på de värsta konkurrenterna och får Oskar J Andersson göra loppet själv där framme kan det räcka hela vägen.

9 Xanthis Coktail återkommer efter kortare tävlingspaus men är en rejäl travare som bör duga över tre varv. Valacken har bara en seger i karriären men har heller aldrig varit sämre än femma felfri. Fyraåringen slutar långt framme även här om han sköter sig.

14 Global Trademark kunde överta ledningen efter 600 meter senast och hade sen inga problem att hålla undan. Visade 14,5/1000 meter efter inledande galopp i starten innan det och måste med på systemet.

4 Candy Lane har funnit sig tillrätta i Norrland och avgjorde enkelt barfota runt om senast. Stoet ska nu testa på att trava ett varv ytterligare jämfört med tidigare men tränare Svensson tror inte det ska vara någon nackdel.

Men jag tror inte det räcker med ovanstående kvartett och streckar totalt sju hästar.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ny start väntar för Diamanten – tävlar på Solvalla

Ny start väntar för Diamanten – tävlar på Solvalla

Efter sin silvermedalj i Jämtlands Stora Pris kommer Diamanten på tisdag ut på Solvalla igen. Det i ett test inför stundande Jubileumspokalen.

Stig H Johansson-tränade Diamanten stod för en fin insats som tvåa bakom överlägsne Readly Express då det senast begav sig i Östersund. När hemmabanan Solvalla bjuder in kommande tisdag är femåringen på hugget igen.

Vad som gäller är Nu Pagadis lopp för de jämnåriga atleterna, med 100 000 kronor till vinnaren, som också är ett test inför Jubileumspokalen. Blott fem hästar är med i startlistan, men klassen är ändå god. I loppet finns även Milligan’s School med som kommer med två raka, samt Policy of Truth som här gör årsdebut. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Nu Pagadis lopp, 2140 auto

1 Diamanten – Erik Adielsson
2 Test Drive – Per Lennartsson
3 Milligan’s School – Ulf Eriksson
4 Policy of Truth – Ulf Ohlsson
5 Destiny Am – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maori Time laddar mot Stig H-debut - på Färjestad
Nästa nyhet
Maori Time laddar mot Stig H-debut – på Färjestad

Maori Time laddar mot Stig H-debut – på Färjestad

Färjestads Jubileumslopp nästa lördag ser ut att få en celeber gäst. Det är nämligen dit som Stig H Johansson laddar med australiska Maori Time.

Elitloppet blev ingen hit för den långväga gästen Maori Time. Stoet från Australien fick sina chanser spolierade efter en tidig galopp i försöket. Efter starten valde kretsen kring nioåringen att låta hästen stanna kvar i Sverige – och regi Stig H Johansson.

– Stig var verkligen jättenöjd med henne. Han har varit mer och mer nöjd med hästen för var dag som gått nästan. Hon var långhårig när hon kom till oss men nu ser hon riktigt fin ut, säger stall Stig H:s försteman Ville Karhulahti till Kanal 75.

Och efter tisdagens snabbjobb ser det nu ut att bli debut i den nya regin, nästa helg. Samtidigt som E3-finalerna avgörs i Karlstad körs också Färjestads Jubileumslopp dit Maori Time ämnar anmälas. Förstapriset är 400 000 kronor. Erik Adielsson är tänkt som kusk bakom stoet. (Foto: ALN)

Läs även: Galopp i Elitloppet – Maori Time kvar i Sverige

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Magic Gwin övertygar - mot Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Magic Gwin övertygar – mot Jubileumspokalen

Magic Gwin övertygar – mot Jubileumspokalen

Mona Winkvists femårige Magic Gwin övertygar allt mer. Segern under Elitlopps-helgen följdes på tisdagen upp med en ny skarp insats på Solvalla – och siktet ställs nu mot Jubileumspokalen.

Maharajah-sonen Magic Gwin, i träning hos Solvalla-amatören Mona Winkvist har glänst otroligt i år och femåringen tycks bara bli bättre. Efter att i sin senaste start bärgat segern i Bronsfinalen under Elitlopps-helgen, lades nu också Hästägarnas Sommarpris värt 100 000 kronor till handlingarna.

Kaj Widell skötte som vanligt kuskuppgiften, Magic Gwin utmanades rejält av Jeepster om täten, men höll upp spets och efter det var segern aldrig riktigt hotad. Italienaren Super Star Reaf tog upp jakten genom sista sväng, men den fina avslutningen räckte blott till andrapriset.

Magic Gwin ryckte i sin tur undan och med säker marginal och via 08,3 sista 500 kunde femåringen fastställa segertiden till 1.10,9a över 1640 meter. Därmed har hästen fyra segrar och två andraplatser på sex starter i år.

*En årsdebut med mycket mersmak bjussade Bugatti Brick på i Itaka Sunds lopp. Timo Nurmos femåriga sto, som i fjol bland annat slutade tvåa i Stosprintern, hade inte startat sedan november men var ordentligt på alerten redan i årsdebuten.

För Jorma Kontio blixtrade hon till ledningen, öppnade första halvvarvet efter 08,5-tempo men kunde ändå enkelt rycka undan för storfavoriten Virginia Grif som från dödens fick ge slaget förlorat då man travade in i sista sväng. Bugatti Brick höll stilen säkert hela vägen mot mål och klockades till 1.11,3a på 1640 meter.

*Ett hastigt och lustigt avgörande, i alla fall för Green Keeper, fick vi se i ett fyraåringslopp. I täten fajtades Sugarcraft och Global U. Turn om segern, men då båda i samma ögonblick gick över i galopp kort före mål, kunde Daniel Redén-träningen få segern. Örjan Kihlström satt i sulkyn. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter OGP-galoppen: Twister Bi startar i Halmstad
Nästa nyhet
Efter OGP-galoppen: Twister Bi startar i Halmstad

Efter OGP-galoppen: Twister Bi startar i Halmstad

Efter galoppen i Oslo Grand Prix tar världsmästaren nya tag. Twister Bi dyker upp i ett snabblopp hemma i Halmstad på måndag. Samtidigt avgörs uttagningarna till Stosprintern.

Tvåa efter galopp i Prins Daniels lopp och därefter diskad för galopp i Oslo Grand Prix. Så har Twister Bi börjat säsongen. På måndag väntar en något beskedligare uppgift för hästen med drygt elva miljoner på kontot. Ett snabblopp i Halmstad med 50 000 kronor till vinnaren.

För Twister Bi blir det här första starten på hemmabanan på nästan på pricken två år. Fem hästar möter Jerry Riordan-stjärnan på måndag, däribland Derby-tvåan Monark Newmen och Västerbo HighFlyer i andra starten för året.

Under samma tävlingskväll ska också tre uttagningar till Stosprintern avgöras. Även här mönstrar stall Jerry Riordan starka kort i form av trion Vamp Kronos, Vanquish Kronos och Tropicana Ås. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

2140 auto

1 Västerbo HighFlyer – Örjan Kihlström
2 Monark Newmen – Fredrik Persson
3 Twister Bi – Christoffer Eriksson
4 Olimpionico – Peter Zadel
5 Harry Haythtrow – Peter Untersteiner
6 Olympic Kronos – Adrian Kolgjini

Stosprintern, uttagning 1, 1609 auto

1 Vedalia – Peter Ingves
2 Calamara’s Girl – Erik Adielsson
3 Europhile Am – Peter Untersteiner
4 Sorella Rick – Thomas Uhrberg
5 Vamp Kronos – Björn Goop
6 Shestheone Trot – Christoffer Eriksson
7 Bellatrix Zet – Örjan Kihlström
8 Lady Haythrow – Johan Untersteiner
9 On Vouge – Conrad Lugauer

Stosprintern, uttagning 2, 1609 auto

1 Mrs Lindy – Örjan Kihlström
2 Wild Love – Björn Goop
3 Rose Mary – André Eklundh
4 Global Upper Style – Peter Untersteiner
5 Bring Me Love – Stefan Persson
6 Vanquish Kronos – Christoffer Eriksson
7 Beam Me Up Scotty – Erik Adielsson
8 Zolicia – Johan Untersteiner

Stosprintern, uttagning 3, 1609 auto

1 Kashmary Night – Örjan Kihlström
2 Violet Bi – Jim Oscarsson
3 White Lightning – Jörgen Westholm
4 Hot Chocolate – Erik Adielsson
5 Saranda Face – Adrian Kolgjini
6 Tropicana Ås – Johnny Takter
7 Ellerie Hanover – Johan Untersteiner
8 Staro Litchi – Tobias O Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Giveitgasandgo siktas mot norska storloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson