Ingen Ringostarr Treb i Kymi Grand Prix

Miljonloppet Kymi Grand Prix tappade idag sin största stjärna – Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb.

Det blir ingen start för Jerry Riordans stjärna i det finska storloppet. Det skriver idag finska ravinetti.fi.

– Jag vet inte om hästen har skadat sig själv, men i vilket fall som helst har han ont och har behandlats med smärtstillande medel, säger skötaren Heli Taarimaan.

Inte heller Next Direction kommer till start i Grupp I-loppet som körs under lördagen. Kvarstår att se om den franska armada med Aubrion Du Gers i spetsen kommer dominera tillställningen.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: ”Här finns det inga fotbollshuliganer”

Inför V75: ”Här finns det inga fotbollshuliganer”

Midnattssol, magisk stämning och en miljon till vinnaren av Norrbottens Stora Pris. På lördag är det årets största höjdpunkt för Bodentravet.

Om det varit kungar som regerat på banan tidigare är det nu en drottning. Med travet i blodet från mamma Gunnel Fredriksson har Hanna Olofsson axlat manteln på bästa sätt och hon har svaret på varför man ska göra resan till Boden mödan värd.

Bodentravet - Foto: ALN

– Det är sällan någon som är besviken efter man varit här. Jag förstår egentligen inte varför man inte ska åka hit! Förra året minns jag att jag blickade ut mot himlen strax efter att Propulsion vann. Solen lyste fortfarande över banan och färgerna var oerhört vackra. Någon tjatade om att det ju är fotbolls-VM samtidigt nu men här finns inga fotbollshuliganer – inga sura miner. Om man inte har spelat bort pengar förstås!

Olofsson ligger tvåa i både tränar- och kuskchampionatet men när det gäller inkörda pengar leder hon hemmalaget i båda kategorierna. På lördag kan det vara dags att bättra på siffrorna då man har tio hästar till start varav fem inom V75. Först ut är From Above-dottern Sefina.

Sefina - Foto: ALN

 Hon är en rätt så snabb häst. Oavsett om det är från början eller till slut. Det blev helt fel för henne i Östersund sist men hon var duktig på Solvalla innan det. Hon har ett jätteintressant läge och ledningen vore kul. Dessutom har hon faktiskt mött rätt tuffa hästar tidigare. Nu blir det barfota runt om vilket hon gått tidigare. Då blev det dock för tunga boots på och nu gör vi om, gör rätt. Alltså utan skor men lättare boots.

De tre senaste åren har stallet legat på stadiga 2,5 miljoner kronor i inkörda pengar. Med ett par veckor kvar till halvtid är man redan uppe i drygt två och kanske kan Jim Sånna bidra till att komma närmare rekordet.

– Han gör förvisso alltid fina insatser men var sämre senast. Nu fick vi dessutom ett dåligt utgångsläge och det är ju tuffa hästar han möter. Det känns som att han fåt tufft med tanke på förutsättningarna.

"Selfie time" - Foto: ALN

Av de 45 hästarna på träningslistan finns en miljonär. 13-årige Adrigo som startar i V75-4

– Det blev fel senast, när han hamnade i trött rygg men formen är bra. Jag tycker dock att förutsättningarna ser väldigt svåra ut för honom. Han är inget för spelarna.

I Bronsdivisionen har Hanna Olofsson två hästar till start. Själv sitter hon upp bakom Roger America medan Kim Eriksson rattar Valley Streamline.

– Roger har fått träna på ett tag och känns fin i lugna jobb. Han kan inte öppna så särskilt snabbt och det är klar vingelrisk från spår sju. Valley Streamline trivs inte alls att trava bakifrån och vi har återigen ett hopplöst utgångsläge. 

Glada miner - Foto: ALN

Det låter inte på Hanna som att hon har några toppchanser på V75 men ändå bjuder hon på vinnare från stallet samt vem som hugger miljonen i Norrbottens Stora Pris.

– Sefina är min bästa chans på V75 men både Clear Eyes och Ava i lopp två kan vinna. Sen tror jag att Propulsion tar hem Norrbottens Stora Pris. Örjan kör fram i dödens och avgör det hela.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Straffet mot Haapakangas fastställt
Nästa nyhet
Straffet mot Haapakangas fastställt

Straffet mot Haapakangas fastställt

Mika Haapakangas döms till 100 000 kronor. Det fastställde idag Svensk Travsports Överdomstol.

I mitten av april dömdes Mika Haapakangas för felaktning behandling av en av stallets hästar. Umeåtränaren har utan veterinärs ordination gett hästen Metacam och Ethacilin och dessutom utfördes detta av en obehörig person.

ST:s ansvarsnämnd avgjorde ärendet där paragrafer från djurskyddslagen låg till grund. Haapakangas dömdes till 100 000 kronor i böter och den andra personen fick två års beträdandeförbud av samtliga travbanor

Både tränaren själv samt Svensk Travsport överklagade beslutet och parterna yrkade på lägre respektive högre belopp. Idag fastställde dock Svensk Travsports Överdomstol att 100 000 kvarstår som bötesbelopp.

Länk till notisen på Svensk Travsport

Läs Ansvarsnämndens beslut från 13 april här
Läs Svensk Travsports Överdomstols beslut från 13 juni här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Äkta hattrick för Jepson - dubbel till Dahlén
Nästa nyhet
V86: Äkta hattrick för Jepson – dubbel till Dahlén

V86: Äkta hattrick för Jepson – dubbel till Dahlén

Vaggeryd förvandlades i afton till Carl Johan Jepsons arena när värmlänning slog till med ett äkta hattrick. 

I Diamantstoförsöket blev det skräll när Julia Pellini spurtade till seger. Detta var en halvrörig historia där Valborg Marje drog på i jämnt tempo där framme. Men Paw Mahonys femåring var slagen tidigt och i slutsvängen anmälde många sitt intresse.

Dear Friend såg ut att gå mot andra raka för Johan Untersteiner men mellan hästar hade Carl Johan Jepson hittat luckan med den Magnus Dahlén-tränade femåringen.

– Jag är inte överraskad. Jag hade sagt till alla att hon var i ordning och att hon behövde loppet på Åby senast, sa Magnus Dahlén efter loppet

Julia & Jepson - Foto: ALN

100 000 kronor in på kontot för Yankee Glide-dottern men Dahléns kväll var inte slut där.

För 20 minuter senare var det dags igen när Jepson kom flygande ute i banan med Vischio Holz.

Italienaren hade långt fram till undflyende Neelix och comebackande Adrian Kolgjini i sista sväng men ekipaget flög lågt sista biten och hann dit kort före mål.

Magnus med många - Foto:ALN

– Det är ovanligt att en liten tränare som jag får in en sådan här i träning. Det här är en riktigt bra häst som jag tror vi kommer få roligt med i framtiden, sa Magnus Dahlén i dagens andra segerintervju.

Det blev till slut ett äkta hattrick för Carl Johan Jepson och den avslutande triumfen med Mack Dragan var kvällens prestation. Femåringen, för dagen i bike och barfota runt om, inledde i tredje ytter men Jepson tog ett tidigt initiativ.

Tredjespår till dödens, press på ledande Comanche Moon som svarade och det blev utdragen körning i 300 meter mitt i loppet. Till slut kunde Jepson överta ledningen, men det hade kostat och nu väntade man bara på när Zola Boko-sonens krafter skulle tryta. Men det kom aldrig.

Mack Dragan - Foto: ALN

– Den här prestationen kan jag inte ta på mig. Jag körde riktigt illa och borde bara ha glidit fram utvändigt om Jocke. Men vi fick övertag på den och sen var det fruktansvärt bra gjort av hästen att vinna, sa dagens man Jepson.

Mack Dragan klev undan på 1.12,7a/2140 meter i detta Bronsförsök och för det erhöll tränare och ägare Morgan Wilhelmsson 125 000 kronor. Nu väntar finalerna på Färjestad.

Elliot Coger - Foto: ALN

Precis som förra veckan i Kalmar stod Elliot Coger som vinnare och sjuåringen är i ruggigt slag just nu. Fredrik Persson hamnade i tredje ytter och hade i det läget en bra rygg framför sig i form av Zoko Lane som dock avancerades till täten varvet kvar.

Persson tog upp jakten, med favoriten Balfour i ryggen som dock inte hade sin bästa dag. Istället tuggade Enjoy Lavec-sonen sönder Zoko Lane och ekipaget kunde finåka sista biten. Detta var valackens fjärde fullträff i år och segertiden skrevs till 1.16,6/3680 meter. Förstapris 100 000 kronor.

Super Grabben - Foto: ALN

Supergrabben var annars svaret i inledningen. Precis som vid segern senast satt Daniel Olsson i sulkyn bakom Mimmi Elfstrands travare och Olsson laddade vad som gick när bilen släppte.

Väl i ledningen fick man dämpa till 15,3 på varvet och med knapp marginal höll man undan för vasst spurtade duon Waffle och Early Pactol. Segertid 1.14,2/1640 meter.

Quite Right - Foto: ALN

Björn Goop hade konserverat formen från i måndags. Quite Right hade dåligt spår från start men Goop hittade andra ytter och fick ett perfekt lopp. Ekipaget kunde vänta med attacken till upploppets början och fyraåringen avgjorde enkelt på 1.16,4/2640 meter.

Björn Goop var dock så pass snäll att han bjöd tillbaka i loppet efter. Då hamnade han själv i dödens med Wordfeud och gav rygg till Zdenka och Örjan Kihlström.

Ledande Ceylon Dream var inget märkvärdig från ledningen och när Goop knäckte denna hade Daniel Redéns sto fått ett loppet kört i halsen. Segertid 1.13,8a/1640 meter.

Gear Extention - Foto:ALN

Örjan Kihlström blev till slut dubbelsegrare men var inte långt ifrån att åka dit i Klass II-försöket. Kihlström hade fått övertagit ledningen efter drygt 600 meter med Stefan Melanders Gear Extension.

På upploppet såg man ut att han allting klart men Björn Goop kom snabbt med Bear Hope och in mot mållinjen blev det hårdare  än nödvändigt. 125 000 kronor i förstapris och tiden i mål skrevs till 1.14,2a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Intressanta sprinterlopp på Solvalla
Nästa nyhet
Intressanta sprinterlopp på Solvalla

Intressanta sprinterlopp på Solvalla

Solvalla på tisdagar brukar hålla hög standard och kommande vecka körs det sprinterlopp med potential att bli sevärda.

Det är bra klass på Hästägarnas Sommarpris med 100 000 till vinnaren. Magic Gwin vann Bronsfinalen under Elitloppshelgen på 1.11,1a/2140 meter och det blir ett revanschmöte mot Disco Volante. Stefan Melanders travare felade från start den gången och spårlottningen föll bäst ut för Magic Gwin.

Galopp från start blev under Elitloppshelgen blev det även för Daniel Redéns Michelangelo Ås. Men insatsen i Östersund i starten räckte till andraplatsen bakom Erik Sting och tiden 1.10,1a/1640 meter var nytt rekord. Alessandro Gocciadoro har stationerat sig i Sverige och jagar här upprättelse med Super Star Reaf som felade uppe i Östersund senast.

”Gul kusk” selar även ut Virginia Grif i Itaka Sunds lopp för ston och vinnaren av Fyraåringeliten för ston under Elitloppshelgen ställs enbart mot sex konkurrenter. Bland dessa märks Leet Hanover samt comebackande Stosprintertvåan Bugatti Brick. Även här vinnaren tar hem 100 000 kronor.

 

Hästägarnas Sommarpris
1640 meter – autostart
Förstapris: 100 000 kr
1. From Dust To Dawn – Mattias Djuse
2. Final Oak – Claes Sjöström
3. Magic Gwin – Kaj Widell
4. Victor A.U. – Torbjörn Jansson
5. Jeepster – Oskar Kylin-Blom
6. Michelangelo Ås – Örjan Kihlström
7. Super Star Reaf – Alessandro Gocciadoro
8. Cab Hornline – Per Lennartsson
9. Disco Volante – Ulf Ohlsson

Itaka Sunds lopp
1640 meter – autostart
Förstapris: 100 000 kr
1. Greece Boko – Robert Bergh
2. Oceanic Clearence – Per Lennartsson
3. Leet Hanover – Örjan Kihlström
4. Bugatti Brick – Jorma Kontio
5. Virginia Grif – Alessandro Gocciadoro
6. Carja – Jessica Sidbäck
7. Erica – Kaj Widell

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färjestad nästa stopp för Lionel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson