Månprinsen firar midsommar i Finland

Månprinsen A.M. deltog varken i Elitkampen eller Alm Svartens Minneslopp men nu verkar Gunnar Melander ha siktet inställt.

Elvaåringen tar sats mot Finland och det relativt nyinstiftade loppet Nordic King i Härmä.

– Jag har kunnat träna Månprinsen som jag vill på sistone och han känns jättefin. Därför ska det bli roligt att åka med honom till Finland under Midsommarhelgen, säger Gunnar Melander till Travronden.

Loppet har samma numera upplägg som bland annat Elitkampen och förstapriset ligger på 50 000 €.

– Vi kommer att köra över kort distans och bilstart och numera är det bara ett lopp som gäller. När Månprinsen deltog för två år sedan var det försök på fredag och sedan final dagen efter. Det nya upplägget passar betydligt bättre, fortsätter Melander.

Bland annat är både Lome Brage och Lannem Silje inbjudna till Nordic King. Det sistnämndas deltagande känns dock tveksam med tanke på insatserna på både Solvalla och Bjerke.

Läs Travrondens artikel här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Villiam anmäld till Breeders Crown

Villiam anmäld till Breeders Crown

Väntan ser ut att vara över. För nu är Kriterievinnaren Villiam anmäld till lopp igen.

Timo Nurmos ögonsten Villiam vann Kriteriet i fjol men har sedan dess inte synts till på tävlingsbanan. Nu är dock Muscle Hill-sonen anmäld igen och om allt går som det ska startar fyraåringen i Breeders Crown-uttagningarna på Rättvikstravet lördag 23 juni.

Redan nu finns också Hambletonianvinnaren Perfect Spirit med listorna. Daniel Redéns travare gör första starten sedan fullträffen i Kungapokalen och anmäld är också bland annat Lucifer Lane.

Anmälan stänger måndag 18 juni kl 09.00

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sexling till Björn Goop på Färjestad
Nästa nyhet
Sexling till Björn Goop på Färjestad

Sexling till Björn Goop på Färjestad

Måndagskvällens tävlingar på Färjestad blev storslam för stall Björn Goop.

Björn Goop hade nio hästar till start och det fanns frågetecken angående formen på ett par av dem. Men när högtalarna tystnat och hästarna spolats av kunde stallet bokföra sex segrar varav fyra inom V64-spelet.

Redan i streckspelsinledningen, Fyraåringsloppet NWT-trofén, satte Goop tonen med He’s Marvelous.

He's Marvelous - Foto: ALN

Fyraåringen hade inte startat sedan i höstas, med lotsades till täten tidigt och sen var det spel mot ett mål.

Segertid 1.13,9/2140 meter och 100 000 kronor i förstapris.

Här gjorde också Svante Båths E3-vinnare och Kriteriesexa Capitol Hill comeback och han slutade trea på behörigt avstånd efter ett lopp i tredje inner.

Sen var det två raka andraplatser med Mamasan och Dizzy Broad innan David Javelle satte dit Genesis i Lärlingsloppet. Ekipaget tog hand om ledningen efter ett par hundra meter och även här blev det enkelt på 1.15.9a/2140 meter.

Glenn Boko - Foto: ALN

Glenn Boko satt i tredje ytter men klev på i tredjespår på sista bortre långsidan och det bet bra direkt. In på upploppet var det dock inget snack när Cantab Hall-sonen växlade ner konkurrenterna och sprintade i mål på 1.13,4a/2140 meter.

Mr Niky gjorde sitt första framträdande på tävlingsbanan sedan 21 december 2016. Men varken frånvaron eller stayerdistans bekom femåringen det minsta. Björn Goop höll enkelt upp ledningen från innerspåret i volten och hade sedan full kontroll hela vägen.

Övriga vinnare var treårige Global Wildlife och tävlingskvällen avrundades med Goop eldade på fyraårige stoet Lorina Pink allra bäst i en stenhård duell med Veijo Heiskanen och Yaganashi.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången:
Jackpot med drygt en mille extra i potten då Färjestad kör V64. Flera stora Goop-favoriter är det som vanligt, och jag spikar en av dessa – men roligaste spiken är riktigt prisvärd till dryga 10% nu på eftermiddagen så detta kan bli bra ändå!

Spikarna:
4 Knox Hanover (V64-4) hade sett grym ut i Finland men floppade under Elitloppshelgen. Bra läge och mycket spelvärd spik! 9 Glenn Boko (V64-5) har visat knallform på V75 och han borde vinna detta.

V6-förslaget är på 1.728 kronor (V6).
6-5 (res 7-1)
7-3-5-2-10-4-9-8-6 (res 7-3)
4 Knox Hanover (res 3-7)
4-11-10-7-2-5-3-8-6-9-1-12 (res 4-11)
9 Glenn Boko (res 11-2)
3-5-6-11-9-1-12-7 (res 14-13)

2x9x1x12x1x8 = 1728 kr

DD-förslaget
9 – 3,5 x 500 kr

Totalt 1000 kr

 

V64-1

A: 6-5 B: 7-1-2-4 C: 3

Spetsstrid: He’s Marvelous bör ta spets från springspår med Björn.

Loppanalys: 6 He’s Marvelous är en mycket kapabel herre som visade grymma farter som treåring, de dagar han tävlade på hyfsat fräscha ben. Han var ojämn och blandade en hel del. Men tänk på att han var spelad till 16 för tio mot så bra häst som Calle Crown i höstas. Nu gör han comeback, det låter bra och han bör spets. Klart han borde vinna, men det kan ju ändå fattas lite.

Jag dubblar därför med 5 Categorical som jag håller högt, han är en skön typ helt enkelt som lägger mycket mark. Han övertygade i comebacken, men var blev sedan då han inte tog i och hade ont. Behandlades och vann senast på snyggt vis och i denna klass räknas han tidigt oavsett upplägg.

Jag tror att 7 Capitol Hill får svårt att ta 20 meter i comebacken då han inte är vässad vad det verkar.

 

V64-2

A: 3-7 B: 5-2-10-4-9-8-6-1 C: –

Spetsstrid: Barbara L.Hanover vill nog gärna överta och kanske släpper de snabba Mamasan och Raise Broline?

Loppanalys: 3 Barbara L.Hanover har inte vunnit i år, men senast var hon riktigt bra då hon från dödens höll urtappat och första barfota runt om gasa riktig effekt. Får hon överta ledningen är det troligen över, och det är rätt favorit. Ändå väl stor sådan och jag spelar matte – tänkbar utgång var hon.

7 Schatzi Fayline har varit uppåt för sulky på sistone, och höll starkt senast även om hon inte kunde stå emot en bra Great King Wine. Hon har fått göra mycket jobb, och kan få göra det på nytt men ska ändå räknas. Som häst är hon nog så bra som favoriten, och spelad till fem gånger mindre.

Loppet är lite äckligt om favoriten skulle åka på svar och Veijos få göra jobbet, då känns lite som alla mot alla och jag målade igen det.

V64-3

A: 4 B: 3-7-9 C: 8-2-1-6-10-11-5

Spetsstrid: Dizzy Broad borde hålla ut Mr Lindy, hur snabb är Knox Hanover med detta läge?

Loppanalys: 7 Mr Lindy räckte inte från ledningen i högt tempo i Sweden Cup senast, men nu är det lite enklare lopp. Ändå ingen riktig vinnarhäst och jag tror han får svårt att nå ledningen.

Den tar troligen favoriten 3 Dizzy Broad som gick med bike för första gången senast i Danmark och såg bra ut, men det löste sig inte då hon blev kvar bakom trötta hästar. Hon har bara segrat 1/12 i Sverige, men nu ser det vettigt ut.

Jag har ändå en bättre idé då 4 Knox Hanover är ruskigt intressant! Han var otroligt läcker då han körde sig till ledningen i Finland näst senast och bara dundrade undan på 12-tid full väg utan att alls se pressad ut. Det mesta blev fel under Elitloppshelgen senast och den starten glömmer jag gärna, men nu är läge för revansch! Fräck spik!

 

V64-4

A: 4 B: 11-10-7-2-5-3 C: 8-6-9-1-12

Spetsstrid: Genesis har kommit till ledningen tre av fyra med bil och är klar spetsfavorit.

Loppanalys: 4 Genesis är jättefavorit, och det är bra uppgift då jag tror på ledningen och sedan ska hästen slås. Han har segrat 2/5 och varit tvåa två gånger, men han var inte något extra senast och har inte startat sedan januari. Dessutom en kusk bakom som bara kört tre lopp i Sverige.

Jag testar att spänna bågen och måla igen loppet! 11 Wally Cocktail var mycket bra vid spurtsegern senast då han enkelt kopplade grepp via drygt 10 sista 700 metrarna. Att distansen är 500 meter längre är snarare en fördel tror jag och han kan vara vinnaren.

10 Bottnas Easy Cash är strulig, men skötte sig senast och vann loppet, och kusken är skötare till hästen och det är fördel att hon känner hästen – även om det är klart att hon inte är någon Ohlsson som vann senast med hästen,

 

V64-5

A: 9 B: 11-2-4-6-1 C: 10-8-3-5-7

Spetsstrid: Titan Brodde är spetsfavorit, han har spetsat på V75 mot snabba hästar.

Loppanalys: 9 Glenn Boko gav ett formstarkt intryck senast som fyra i den V75-final som Volnik du Kras vann under Elitloppshelgen. Innan det har han skött sig bra som trea två gånger i rad och nu möter han inte alls lika hårda hästar, och det är inte full form på de bästa motståndarna. Han har bra startrygg i snabba 2 Titan Brodde och borde komma bra igenom från början, och sedan blir han svår att stå emot då Björn kastar loss 500 kvar. Jag spikar.

Just Titan Brodde hade bra period tidigare i år då han vann på V75 från ledningen och visade högt kunnande. Nu har han inte startat på länge och formen är knappast på topp, men han lär vara mer fräsch och det är inte oviktigt i sammanhanget. Han leder länge.

11 Rafiki Fri är en ångvält som är bra för sin klass, men han hoppade senast och får inte alltid till det direkt. Jag tycker att han gör sina bästa lopp i främre träffen och läget gör att jag står över – även om inte 2% speglar segerchansen.

 

V64-6:

 A: 3-5-6 B: 11-9-1-12-7 C: 14-13-15-4-8-2-10

Spetsstrid: Mister Niky är spetsfavorit, tog ledningen från spår 4 då han hade framspår och han körs säkert där då Björn sällan släpper. Eraja Jaam testar en bit?

Loppanalys: 3 Eraja Jaam är min vinnare i avslutningen. Han är en häst som jag vet att Moberg håller högt, och senast blev det fel då han låg på för mycket i dödens. Skulle han komma till ledningen tror jag att loppet är över, men det kanske är att hoppas på för mycket. Barfota fungerade senast och blir samma nu och som lågprocentare spelar jag DD.

Det gör jag även med andra draget i loppet, 5 Don Corleone Trot som kan mycket och han visad form senast då han gick starkt som tvåa bakom Harvey. Kommer han bara loss från innerspår på tillägg så strider han om det.

1 Mister Niky är betrodd, men mest på Björn och innerspår. Har inte startat på länge och formen är knappast på topp. Då är den andra betrodda bättre då 6 Cuarto Käbb är mycket rejäl och givet bud.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för start i långa E3
Nästa nyhet
Klart för start i långa E3

Klart för start i långa E3

På söndag körs försöken till långa E3 i Eskilstuna men det är en svikande trend bland anmälningarna.

I år anmäldes enbart 81 hästar fördelat på 37 i den öppna klassen och 44 ston. Det kan jämföras med fjolårets siffror 49 respektive 52. Det är rekordlåga siffror men ingen nytt om man ser till trenden.

Nytt för i år är att prispengarna i de åtta försöken har höjts från 80 000 till 100 000 kronor. Tre i varje lopp går vidare till finalerna på Färjestad 30 juni. Där ligger respektive förstapris på 925 000 kronor.

Bland deltagarna i öppna klassen märks mest Svante Båths armada. Global Welcome vann Uppfödningslöpningen i fjol men fick bricka åtta medan både Attraverisamo och Global Withdrawl lottades till bättre spår.

Lopp 2
E3 – Öppen klass
2140 meter – autostart
1. Feeling Way – Christoffer Eriksson (T. Malmqvist)
2. Noble Boy – Per Linderoth
3. Global Withdrawl – Erik Adielsson (Svante Båth)
4. Typheous Face – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
5. Announcement – Jorma Kontio (Jimmi Ehlers)
6. Even’s Cool Boy – Robert Dunder
7. Önas Nougat – Per Nordström
8. Qvidja’s First – Pekka Korpi
9. Imagine Boko – Björn Goop (Robert Bergh)

Lopp 3
E3 – stoklassen
2140 meter – autostart
1. Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg
2. Racing Brodda – Mattias Djuse
3. Velegance – Per Linderoth
4. Mariah’s Baby K.V. – Tomi Haapio (Teijo Ahola)
5. Finally Tour – Thomas Uhrberg
6. Feminista Am – Torbjörn Jansson (Mikael Melefors)
7. Bear Gift – Björn Goop (Ola Åsebö)
8. Fantasia Sisu – Ulf Ohlsson (Petri Salmela)
9. Global Wild Card – Erik Adielsson (Svante Båth)
10. I’m Sailing – Anders Svanstedt
11. Donna Di Damgård – Christoffer Eriksson (T. Malmqvist)

Lopp 4
E3 – Öppen klass

2140 meter – autostart
1. Flight Dynamics – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
2. Baritone Artist – Markus B Svedberg
3. Count Forte – Pekka Korpi
4. Holy Water – Christoffer Eriksson (T. Malmqvist)
5. Aiming to Win – Per Lennartsson (Robert Bergh)
6. Klammer – Björn Goop (Stefan Johansson)
7. Betting Gangster – Jorma Kontio (Jerry Riordan)
8. Global Welcome – Erik Adielsson (Svante Båth)
9. Il Boscaiolo – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)

Lopp 6
E3 – Stoklassen
2140 meter – autostart
1. Felicity Sisu – Mattias Djuse
2. Activated – (Fredrik Wallin)
3. Teton Giant Dealer – Christoffer Eriksson (T. Malmqvist)
4. Feather Sisu – Jorma Kontio (Petri Salmela)
5. Luce Axe – Kaj Widell (Jevgeni Ivanov)
6. Zara Kronos – Joakim Lövgren
7. Evoque – Per Lennartsson (Stefan Melander)
8. Arctic Michelle – Pekka Korpi
9. Zoey Kronos – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
10. Flash Am – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
11. Zenita Kronos – Peter Ingves (Jerry Riordan)

Lopp 7
E3 – Öppen klass
2140 meter – autostart
1. Crash Axe – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
2. Frode Sisu – Mika Forss (Roni Paldan)
3. Wisdom Teacher – Christoffer Eriksson (Marcus Lindgren)
4. Arctic Carl – Pekka Korpi
5. Attraversiamo – Erik Adielsson (Svante Båth)
6. Golden News – Per Linderoth
7. Concrete Dee – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
8. Smokin Joe – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
9. Funky – Björn Goop (T.Malmqvist)
10. Riptide R.D. – Pierre Nyström

Lopp 8
E3 – Stoklassen

2140 meter – autostart
1. Global Wilderness – Erik Adielsson (Svante Båth)
2. Daze – Santtu Raitala (Markku Nieminen)
3. Intake – Jörgen S Eriksson
4. Whataboutyou Zaz – Peter Untersteiner (J.Untersteiner)
5. Loser On Loser – Björn Goop (Fredrik Wallin)
6. Call Me Brodda – Kim Eriksson (Thomas Madsen)
7. Global Wishmeluck – Mattias Djuse
8. Doyouknow – Andre Eklundh
9. Lipstick Tooma – Jevgeni Ivanov
10. A Perfect Victory – Jim Oscarsson
11. Aleppo Pine – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)

Lopp 9
E3 – Öppen klass
2140 meter – autostart
1. Northern Charm – Peter Ingves (Christian Lindhardt)
2. Hitman River – Conrad Lugauer
3. Filur Sisu – Per Nordström
4. Devil Sound – Anders Zackrisson
5. Big Sexy Deli – Mika Forss (Roni Paldan)
6. That’s Art – Peter Untersteiner
7. Borups Senator – Christoffer Eriksson (T.Malmqvist)
8. Fanucci Am – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
9. Ad Hoc – Carl Johan Jepson (Raoul Engblom)

Lopp 10
E3 – Stoklassen
2140 meter – autostart
1. Tourzo – Carl Johan Jepson (Raoul Engblom)
2. Staro Miami – Mika Forss (Ari Pekka Pakkanen)
3. Global Well Off – Daniel Wäjersten
4. Happy Confess – Åke Lindblom
5. Follow Me Sisu – Mattias Djuse
6. Inside The Dream – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
7. Twyla Face – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
8. Sobel Jasmine – Peter Untersteiner
9. Tzarina Face – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
10. No Matter – Erik Adielsson (Svante Båth)
11. Thankful – Björn Goop (Öystein Tjomsland)

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Storseger för Alessandro Gocciadoro

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson