Urlo Dei Venti helt överlägsen i Oslo Grand Prix

Urlo Dei Venti blev inbjuden till Elitloppet men tackade nej och laddade mot Oslo istället. Ett helt rätt drag skulle det visa sig.

Årets upplaga av Oslo Grand Prix blev som allra mest dramatiskt i starten. Twister Bi tog ett felsteg direkt, men ställde sig för att galoppera igen kort senare. Enrico Bellei såg då sin chans med Gennaro Casillo-tränade Urlo Dei Venti och laddade vad som gick mot täten.

Det italienska ekipaget kom behändigt till täten men Rajesh Face ställde frågan på första långsidan. Bellei visade bestämt att han inte hade några planer att släppa och Per Oleg Midtfjeld fick fortsätta i dödens.

Uza Josselyn - Foto: ALN

500 meter gick på 09,4 och nästa tidspassering 11,7 visade att Mago d’Amore-sonen hade fått dragit ner på tempot. Med favoriten borta ut loppet satt köhästarna mest och lurpassade på varandra och det första initiativet tog Erik Adielsson bakom Uza Josselyn.

I rygg på denna hakade en laddad Evil Enok M.E på men Noralf Braekken valde att gå invändigt i sista sväng. Där blev det stopp och Uza Josselyn jobbade sig samtidigt fram som tvåa.

Evil Enok M.E. - Foto: ALN

Båda dessa kunde dock bara se röken av den italienske femåringen som sa tack och adjö på upploppet via 07,5/500.

Evil Enok M.E. hittade loss på upploppet, och spurtade både vasst och överraskande till silvret medan Uza Josselyn blev trea.

Men ingen var ens i närheten av Enrico Bellei och Urlo Dei Venti som trotsade både långresan och foderstrul. Det var en kross av rang och i segerintervjun avslöjades planerna för framtiden.

Enrico Bellei - Foto: ALN

– Hästen var jättebra och det kul att vinna ett Grupp I-lopp. Han trivdes bra på banan och vi kommer gärna tillbaka hit. Jag har inte matchningen klar för den närmaste tiden men vi siktar på Prix d’Amerique framöver, sa Bellei.

Segertiden skrevs till 1.10,5a/2100 meter och 1 500 000 norska kronor i förstapris.

Det blev ett par blygsama penningplaceringar för svensklaget ändå. Rajesh Face som slutade fyra efter sitt tuffa lopp. Bakom denne kom i tur och ordning Johan Untersteiners Cyber Lane och Stefan Melander-tränade Cruzado Dela Noche körd av Per Linderoth.

Läs också: ”V75: Generaal Bianco flög fram”
Läs också: ”Bjerke: Polara från start till mål”
Läs också: ”Bjerke: Franskt i Energima Cup”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Generaal Bianco flög fram

V75: Generaal Bianco flög fram

Topplopp med V75 på Bjerke och fort gick det också. Allra snabbast var Giveitgasandgo men intrycket på Generaal Bianco var minnesvärt.

Europamatchen för fyra- och femåringar med 300 000 norska kronor i förstapris såg länge ut att gå till Phantasm Soa. Erlend Rennesvik körde till front per omgående och varvade sedan på 12,3.

Sir Q.C. fick trava i dödsposition och när denne såg seg ut i slutsvängen satte Rennesvik allt på ett kort genom att sticka. Generaal Bianco hade långt fram i det läget men Untersteiners flygmaskin fick upp farten rejält över upploppet.

Untersteiner - Foto: ALN

– 400 kvar tänkte jag att det blir jobbigt men mitt i slutsvängen lade han in ”overdriven”. Då bet det väldigt bra och han kom väl på att han var tvungen att tävla också, sa Peter Untersteiner efter loppet.

Phantasm Soa tröttade helt medan Sir Q.C. kämpade på hela vägen. Men Untersteiners femåring stod i en klass för sig denna dag. Segertid 1.11,8a/2100 meter.

Giveitgasandgo infriade alla förväntningar i Fyraåringseliten. Erik Adielsson lotsade ekipaget till front efter 400 meter men det kostade 08,7 upp till första mellantiden.

Giveitgasandgo - Foto: ALN

Varvet travades på 10,3 men Adielsson hade Frode Hamres-travare fint i handen hela vägen.

Via 09,7 sista 500 vann jänkaren med tussarna kvar på 1.09,9a/1609 meter – nytt banrekord på Bjerke.

I ”Stoeliten” blev det svensk, men överraskande triumf. Kaj Widell hade en enda styrning denna dag och satte dit Rigmor Jacobssons Firewire. Madelen L.T.C tog hand i täten från spår två tillsammans med Eirik Höitomt och Örjan Kihlström fick syna dödens med Indoor Voices.

Firewire - Foto: ALN

I rygg på denne kunde Widell bida sin tid och in på upploppet satte ekipaget in slutstöten. Ledaren hade inget som helst svar sista biten och det blev till slut väldigt enkel seger för Scarlet Knight-dottern. 200 000 norska kronor stod det på segerchecken och tiden skrev till 1.10,2a/1609 meter.

Toddler har verkligen hittat stilen på allvar och kunde nu ta tredje raka segern tillsammans med Marc Elias. Ekipaget hamnade i andra ytter och klev sedan på i spåren 700 meter från mål.

Marc Elias - Foto: ALN

Man tog snabbt fram utvändigt ledaren och kunde sedan plocka Joe Hoe Lee i en tuff slutstrid.

Segertid 1.10,7a/1609 meter och 125 000 norska kronor in på kontot.

Stayerloppet över 3140 meter vanns av Tuxedo Bi och Rick Ebbinge. Love You-sonen hamnade bak i kön men svepte till täten på sista bortre långsidan och sen blev segern överlägsen på 1.15,2/3140 meter.

Läs också: ”Bjerke: Polara från start till mål”
Läs också: ”Bjerke: Franskt i Energima Cup”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bjerke: Polara från start till mål
Nästa nyhet
Bjerke: Polara från start till mål

Bjerke: Polara från start till mål

Kalblodseliten drabbade samman i Alm Svartens Minneslopp och det blev revansch för Polara.

Polara stod för en rejäl insats i Elitkampen på Solvalla för ett par veckor sedan men det räckte bara till en andraplats bakom en omöjlig Lome Brage. Nu kom revanschen för finske Antti Tupamäki.

Lome Brage - Foto: ALN

Lome Brage hade bakspår men kom igenom från start och hittade rygg ledaren tillsammans med Erik Adielsson. Samtidigt var det Polara som greppade taktpinnen framme i spets och utvändigt landade Odd Herakles.

Tempot första 500 klockades till 17,4 och varvet gick sedan på 20-blankt. Adrian Solberg Akselen höll uppe tempot i dödens och det gick undan även på slutrundan.

Men inga hot närmade sig nämnvärt från kön, där bland annat Lannem Silje agerade blekt och i vinnarhålet väntade Adielsson på fritt fram.

Tupamäki - Foto: ALN

Men detta utvecklade sig till en tvekamp mellan tätduon som stred sida vid sida upploppet ner. Det vägde länge men Antti Tupamäki fick knyta näven efter linjen tillsammans med sin Viesker-avkomma som vann på 1.19,3a/1609 meter.

Tvåa en urtappar Odd Herakles och tredjepriset till Kleppe Slauren efter ett lopp i tredje invändigt. Lome Brage fick aldrig riktigt chansen och slutade fyra.

Förstapris 300 000 norska kronor och detta var åttaåringens 34:e seger på 67 starter.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bjerke: Franskt i Energima Cup
Nästa nyhet
Bjerke: Franskt i Energima Cup

Bjerke: Franskt i Energima Cup

Norges största travhelg är i full snurr och det blev fransk seger i både försök och final av Energima Cup.

Coquin Bebe spurtade till seger i första försöket av Energima Cup, motsvarigheten till Elitloppets Sweden Cup. Jorma Kontio liftade med i andra ytter och valde att sitta kvar när bland annat King City och Örjan Kihlström kom i spåren.

I sista sväng såg sexåringen knappt segeraktuell men via en mäktig avslutning kunde ändå Rancho Gede-sonen avgöra före just King City. Förutom dessa två tog sig också Photo Lavec och Patrica Hastrup vidare till final. Segertid 1.10,7a/1609 meter.

Frode Hamre - Foto: ALN

Andra försöket gick till Frode Hamre och Donatomite som fick en halvdryg resa första halvvarvet innan ledningen kunde övertas efter 600 meter. Därifrån hade sedan Donato Hanover-sonen inga större problem att hålla undan och bakom denne var svenskt avancemang i form av French Laundry och Quick Fix. Tiden i mål 1.10,7a/1609 meter även här.

I finalen drog sedan Donamite vinstlotten med spår ett, medan Coquin Bebe fick två och Roger Walmanns King City tre. Och det var också mellan dessa tre det skulle stå i slutänden men det utvecklade sig nog annorlunda än vad många hade trott.

Donatomite kunde inte hålla ledningen från spår ett och istället tryckte Jorma Kontio gasen i botten bakom sin franska styrning. Där fick finnen bestämma till 1.14 på varvet och redan där hade man ena foten på prispallens översta steg.

King City - Foto: ALN

King City fick trava utvändigt om ledaren och kämpade på hela vägen till andrapriset men Coquin Bebe och Jorma Kontio har full kontroll på tillställningen och vann knappt men säkert på 1.11,8/1609 meter.

Trea från vinnarhålet var Donatomite som inte såg ut att ha något sparat.

Sammanlagt 400 000 norska kronor till Franck Leblancs travare och Jorma Kontio kunde räkna hem en storseger även idag.

Finalfältet i Energima Cup
1. Donatomite – Frode Hamre
2. Coquin Bebe – Jorma Kontio
3. King City – Örjan Kihlström
4. Deep Sea Dream – Svein Ove Wassberg
5. Photo Lavec – Tom Erik Solberg
6. Quick Fix – Per Oleg Midtfljeld
7. French Laundry – Ulf Ohlsson
8. Patrica Hastrup – Åsbjörn Tengsareid

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbel till Ingves/Untersteiner på Bjerke
Nästa nyhet
Dubbel till Ingves/Untersteiner på Bjerke

Dubbel till Ingves/Untersteiner på Bjerke

Peter Untersteiner skickade Peter Ingves till Bjerke och det blev full pott. 

Peter Untersteiner firade 3000 tränarsegrar tidigare i veckan och kunde bokföra ytterligare fyra triumfer under lördagen. Untersteiner hade skickat Peter Ingves till Norge som mestadels satt i dödens tillsammans med Arsenal.

Arsenal - Foto: ALN

Femåringen kunde ändå slå klorna i ledande Looking Superb mitt på upploppet och klev undan med en säker längd på 1.12,9a/2100 meter. Förstapris 100 000 norska kronor.

Seger nummer två denna dag var nästan identisk. Ingves inledde i andra ytter med Othello Victory men fick se Flemming Jensen trycka sig till täten med Shotproof vilket lämnade ekipaget i dödens.

Det hade gått fort upp till varvspasseringen men tätduon stretade vidare och nu kom Hickothepooh snabbt i tredjespår. Tre hästar i linje in på upploppet men tempot hade satt spår i Flemmings travare som var slagen.

"PU" - Foto: ALN

Istället blev det duell mellan Hickothepooh och Othello Victory som kändes slagen mitt på upploppet. Men valacken kämpade rejält och kunde till slut vinna komfortabelt på en 1.12,9a/2100 meter.

Förstapris 100 000 norska kronor och detta var andra raka segern i Peter Untersteiners regi.

Untersteiner själv stannade hemma och körde kvällstrav på på Halmstadtravet. Facit: två tränarsegrar även där och han satt själv bakom en av dem.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Läge för Ringostarr Treb igen?

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson