Urlo Dei Venti blev inbjuden till Elitloppet men tackade nej och laddade mot Oslo istället. Ett helt rätt drag skulle det visa sig.

Årets upplaga av Oslo Grand Prix blev som allra mest dramatiskt i starten. Twister Bi tog ett felsteg direkt, men ställde sig för att galoppera igen kort senare. Enrico Bellei såg då sin chans med Gennaro Casillo-tränade Urlo Dei Venti och laddade vad som gick mot täten.

Det italienska ekipaget kom behändigt till täten men Rajesh Face ställde frågan på första långsidan. Bellei visade bestämt att han inte hade några planer att släppa och Per Oleg Midtfjeld fick fortsätta i dödens.

Uza Josselyn - Foto: ALN

500 meter gick på 09,4 och nästa tidspassering 11,7 visade att Mago d’Amore-sonen hade fått dragit ner på tempot. Med favoriten borta ut loppet satt köhästarna mest och lurpassade på varandra och det första initiativet tog Erik Adielsson bakom Uza Josselyn.

I rygg på denna hakade en laddad Evil Enok M.E på men Noralf Braekken valde att gå invändigt i sista sväng. Där blev det stopp och Uza Josselyn jobbade sig samtidigt fram som tvåa.

Evil Enok M.E. - Foto: ALN

Båda dessa kunde dock bara se röken av den italienske femåringen som sa tack och adjö på upploppet via 07,5/500.

Evil Enok M.E. hittade loss på upploppet, och spurtade både vasst och överraskande till silvret medan Uza Josselyn blev trea.

Men ingen var ens i närheten av Enrico Bellei och Urlo Dei Venti som trotsade både långresan och foderstrul. Det var en kross av rang och i segerintervjun avslöjades planerna för framtiden.

Enrico Bellei - Foto: ALN

- Hästen var jättebra och det kul att vinna ett Grupp I-lopp. Han trivdes bra på banan och vi kommer gärna tillbaka hit. Jag har inte matchningen klar för den närmaste tiden men vi siktar på Prix d’Amerique framöver, sa Bellei.

Segertiden skrevs till 1.10,5a/2100 meter och 1 500 000 norska kronor i förstapris.

Det blev ett par blygsama penningplaceringar för svensklaget ändå. Rajesh Face som slutade fyra efter sitt tuffa lopp. Bakom denne kom i tur och ordning Johan Untersteiners Cyber Lane och Stefan Melander-tränade Cruzado Dela Noche körd av Per Linderoth.

Läs också: ”V75: Generaal Bianco flög fram”
Läs också: ”Bjerke: Polara från start till mål”
Läs också: ”Bjerke: Franskt i Energima Cup”