Readly Express var tillbaka på banan efter triumfen i Paris i slutet av januari och Jämtlands Stora Pris blev en ren uppvisning på nytt löpningsrekord.

Loppet började med att Charrua Forlan höll upp innerspåret men Volstead kastade sig över honom direkt och övertog täten efter 400 meter. Day Or Night in blev hängande i tredjespår men lyckades till slut klämma sig ner i tredje ytter på bekostnad av Beau Mec.

”Gul kusk” Gocciadoro hamnade i det otacksamma dödspositionen med Trendy O.K. men blev avlöst efter ett varv när Readly Express kom dundrande. Med mäktiga kliv intog Prix d’Amerique-vinnaren dödspositionen och Volstead fick nu bekänna färg under slutrundan.

Readly Express - Foto: ALN

Redan 600 från mållinjen hade Readly Express knäckt ledaren, vars mellantider hade visat 07,3 samt 10,3 och nu började köhästarna dessutom röra sig från de bakre regionerna.

Örjan Kihlström signalerade angrepp från tredje utvändigt med Love Matters och i släptåget fick man med sig Diamanten och Heavy Sound.

Men Heavy Sound galopperade i slutsvängen och Love Matters spurtade fullt godkänt resten av vägen.

Istället var det Erik Adielsson och Diamanten som visade prov på en ruggig avslutning till andraplatsen. Även trean Trendy O.K. hakade på bra i kölvattnet bakom den fenomenale vinnaren.

Glada miner - Foto: ALN

– Han kändes jättestark hela vägen och sprang och klippte med öronen 400 kvar. Han hade krafter kvar och det var såklart kul att köra honom igen, sa segerkusken Jorma Kontio efter loppet.

Men idag fick alla stå tillbaka när Ready Cash-sonen visade vilken världsstjärna han är. Sexåringen sprintade ifrån alla och via ett slutvarv på 09,7 skrevs sluttiden till nya löpningsrekordet 1.10,0a/2140 meter.

Kontio & Nurmos - Foto: ALN

– Det är helt otroligt att han kan vara såhär bra efter så långt uppehåll. Han har ju inte gått enda ett jobb under 1.20, sa Timo Nurmos efter loppet.

Segern i Jämtlands Stora Pris var värd 700 000 kronor och Readly Express har nu sprungit in 15,7 miljoner.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Belina Josselyn segrare i Prix Chambon P

Belina Josselyn segrare i Prix Chambon P

Det blev Jean Michel Bazire och Belina Josselyn som försvarade titeln i Prix Chambon P under lördageftermiddagen.

Det var nästan enbart Bold Eagle som saknades när franska eliten drabbade samman i Prix Chambon P och i kejsarens frånvaro håll istället drottningen hov. Belina Josselyn hamnade tidigt i dödens men Jean Michel Bazire avancerade till täten efter drygt 500 meter.

Den positionen blev dock inte långvarig för favoriten när först Up And Quick och sedan Amiral Sacha ville ha ett ord med i laget. I slutänden blev det tredje inner för Belina Josselyn som blev vinnarhålet när Up And Quick valde dödens på bortre långsidan.

Bird Parker - Foto: ALN

Där väntade Bazire på luckan och det kom också med hjälp av lite ”armbågar” och vilja framför en tröttnade Up And Quick. Med fritt spelrum i andraspår klämde sig nu favoriten emellan på Amiral Sacha och Bird Parker och Love You-dottern avgjorde enkelt på 1.12,3/2850 meter.

Det var stoet första triumf sedan Prix De France i februari och den var värd 54 000 €. Tvåa blev en mycket tapper Bird Parker och trea i mål var egentligen en vilt spurtande Valko Jenilat.

Men Eric Raffin blev diskad för att ha stört stallkamraten Carat Williams och istället gick sista pallplatsen till Amiral Sacha.

Matthieu Abrivard - Foto: ALN

Det andra penningstinna loppet på Vincennes idag, Prix Louis Jariel, gick till Detroit Castelets och körande Matthieu Abrivard.

Här ströks hårt betrodda Davidson Du Pont efter värmningen och istället kunde Abrivard sända den blivande vinnaren till täten direkt.

Därifrån hade femåringen efter Neoh Joel inga större problem att hålla nosen först hela vägen och tiden blev finfina 1.10,6/2175 meter.

Tränar gör Jean Luc Dersoir och även här var förstapriset 54 000 €.

Se Prix Chambon P här!
Se Prix Louis Jariel här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hannelore Hanover lekte på 1.09,6
Nästa nyhet
Hannelore Hanover lekte på 1.09,6

Hannelore Hanover lekte på 1.09,6

Ron Burkes stjärnsto fortsätter rada upp segrarna och inatt kom sjätte raka.

Yannick Gingras satt sin vana trogen i sulkyn bakom Swan For All-dottern och ekipaget fick en dryg inledning. Det krävdes tredjespår en bit innan ledningen övertogs efter drygt 500 meter men väl i spets kunde ingen rubba ekipaget.

På upploppet lämnade man övriga konkurrenter bakom sig och via en sista quarter i 08-fart kom man i mål på 1.09,6a/1609 meter. Det såg heller inte ut att vara slutsålt i mål och nu laddar man mot finalen av Armbro Flight Stakes.

Ett lopp som stoet vann både 2016 och 2017 och där hästarna gör upp om sammanlagt 250 000 dollar. Till finalen 16 juni kvalade också Åke Svanstedt in Ice Attraction som slutade trea i det andra försöket bakom vinnaren Emoticon Hanover.

Armbro Flight
1609 meter
Prissumma: 250 000 $

1 Caprice Hill
2 Celebrity Ruth
3  Dream Together
4  Emoticon Hanover
5  Hannelore Hanover
6  Checkmate Time
7  Southwind Tesla
8  Majestic Presence
9  Ice Attraction
10  Barn Bella

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flash Hammering överlägsen i Östersund
Nästa nyhet
Flash Hammering överlägsen i Östersund

Flash Hammering överlägsen i Östersund

Östersundstravets största tävlingshelg smygstartade under fredagskvällen men bland annat Östersunds Stora Damlopp och Östersunds Stora Stayerpris med 125 000 kronor till vardera vinnaren.

Alessandro Gocciadoros Super Star Reaf spelades till stor favorit på toton i Damloppet och allt började bra när Hanna Olofsson lotsade sjuåringen till front efter ett par hundra meter. Utvändigt om sig fick man Super Ariel tillsammans med Malin Viklund och i dennes rygg smög In Toto Sund och Sandra Eriksson.

In Toto Sund - Foto: ALN

Mellantiderna på Olofsson klockades till 10,8 och 12,2 och aktionen började hacka lite på slutrundan. Galoppen kom på sista bortre långsidan och istället tog Super Ariel över kommandot.

Men Sandra Eriksson hade serverat Daniel Redéns travare ett helt perfekt lopp och när ekipaget spelade ut speeden över upploppet blev segern enkel.

Detta var In Toto Sunds första seger på nästan ett år och det var också Sandra Erikssons tredje inteckning i Östersunds Stora Damlopp. Segertiden 1.11,5a/1640 meter och 125 000 kronor stod det på segerchecken.

Canari Match - Foto: ALN

Redén blev faktiskt vinnare även på Romme när Canari Match spårade runt på 1.13,3/2140 meter. Örjan Kihlström körde och chefen själv satt upp bakom comebackande Västerbo Highflyer som slutade femma på avstånd efter en resa i andra ytter.

Östersunds Stora Stayerlopp blev en ren och skär uppvisning av Jörgen Westholm-tränade Flash Hammering.

Jörgen satt själv i sulkyn och fick en bra start från tillägg. Ledningen övertogs på första långsidan och sen fick ekipaget bestämma tempot.

Flash Hammering - Foto: ALN

Femåringen fick sedan order att öka tempot på sista bortre långsidan och då kunde ingen hänga med. Ekipaget fick genast flera längder till blivande tvåan Thebigred As och Westholm kunde kosta på sig en segergest i god tid före mål.

– När jag petade till på honom i sista sväng bara försvann han, sa en mycket belåten tränare efter loppet.

Tiden i mål skrevs till 1.15,1/3160 meter och detta var Orlando Vici-sonens sjunde seger på 21 starter.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund

Fredag: V64-tips till Östersund

V64 Östersund 8 juni

Omgången:
Få hästar i loppen och jag spikar ett roligt drag för att få studs i systemet och med lite glid kan vi få en fin fredagskväll!

Spiken:
6 Super Star Reaf (V64-5) har visat bra fart och jag tror och hoppas att man kan vara före storfavoriten hela loppet!

V64-förslaget är på 2.100 kronor (V6)
V64-1: 9-1-2-3-4 (res 11-10)
V64-2: 10-5-11 (res 1-8)
V64-3: 1-4 (res 5-6)
V64-4: 4-9-12-5-13-11-7-8-15-3 (res 6-10)
V64-5: 6 Super Star Reaf (res 7-1)
V64-6: 5-13-8-9-10-14-15 (res 12-4)

5x3x2x10x1x7 = 2100 kronor

DD-förslaget
6 – 5,8,13 x 300 kr

900 kronor

V64-1

A: 9-1-2 B: 3-4 C: 11-10-7-12-6

Spetsstrid: Copimade gör ett försök och har chans att hålla ut lite snabbare Castle Hall.

Loppanalys: 1 Copimade är en av två hårt betrodda och han är på gång igen efter att ha varit down längre tid. Han var helgrym då han vann under Elitloppshelgen för två år sedan, men har inte segrat sedan dess! Nu är han i form som sagt, näst senast gick han bra bakom Västerbo Exact och senast fick han inte chansen.

9 Unbelievable As är den andra och det är en viss Alessandro Gocciadoro som har den hästen. Han visade upp hästarna i fantastiskt skick under Elitloppet och det är en krydda att han lämnade ett gäng i Sverige. Denne galopperade som instängd en bit ner i klungan senast i Vincennes men har visat fart för denna klass. Som tvåa var han bra i Milano även om han inte kunde hålla till mål.

Streckar ytterligare tre hästar från bra spår och med bra visad form. 2 So Gå Ikaros ser mycket formstark ut då han springer och kvastar men har inte haft speed kvar över 2640 två senaste starterna. Bättre distans nu och perfekt spår för att spara speeden. 3 Castle Hall var bra vid segern just i Östersund näst senast och 4 Victor Ruda har också tung spurt att tillgå om de kört lite för fort i täten.

 

V64-2

A: 10-5-11 B: 1-8-2-9-4-7 C: 6-3

Spetsstrid: Kenedisa Rollax lär släppa, och jag tror att Jack Zon är ledaren.

Loppanalys: 10 Mariluck har varit grym för Berglund och vann tre första för hans regi, och senast var det åter toppinsats då hon blev för het med helstängt och låg på tufft då man varvade på 10,5! Höll urtappat som trea även om det såklart blev tunga ben. Emilia Leo får chansen nu, och här slipper hon lägga kraft från start. Hon är troligen bara bäst, men med tanke på bakspår tar jag med en duo till.

5 Jack Zon är intressant då han har bra spetschans! Blev störd till galopp 550 kvar i elitloppshelgen sista lopp senast utan att vara trött. Från ledningen bjuder han strid!

11 Yrr får sistastrecket då han gått i mål med sparade krafter två gånger i rad och blir väldigt lite spelad. En bra häst som är på gång i norrlandsregi och har hittat nya växlar utan skor och det blir barfota igen.

 

V64-3

A: 1-4 B: 5-6-2 C: 3

Spetsstrid: Hard Times måste ses som spetsfavorit, men han kommer bli utmanad av Transcendence.

Loppanalys: Jag låser detta på de två mest betrodda, och det kan mycket väl bli ny framgång för Gocciadoro med fartfyllda 1 Von Wise As. Denne vann sex lopp under 2017 och har totalt 10/27, men nu har han fått sämre rad. På Vermo var han fortfarande gott gående på sista långsidan då han plötsligt galopperade, han pullade sig i galopp menar man från stallet. Senast körde bilen för ryckigt och han hoppade direkt. Han är inte direkt startsnabb men borde kunna slå dem till slut.

Nu är 4 Transcendence ingen man leker med i loppen, han är otroligt stark! Sprang 12,6 i dödens på Selmer I.H. som tvåa och slog många fina hästar och det var imponerande hur han höll ihop det. Kanske kan Bergh köra hästen till ledningen efter en bit – och lillchans att till och med svara 5 Hard Times första biten. Oavsett position räknas han, och jag tror inte att Hard Times rår på denna duo ens från spets för han kommer bli utsatt för tryck!

 

V64-4

A: 4-9-12 B: 5-13-11-7-8-15-3-6 C: 10-2-1

Spetsstrid: U.R.Faxe är den högst troliga ledaren av loppet.

Loppanalys: Öppet kallblodslopp där jag ger tipset till 4 Björlifanner som det borde vara dags för. Han vann över distansen för tre starter sedan och står rätt inne på pengarna nästan på kronan före tillägget och denna tror jag Ulf Eriksson sätter dit.

9 Rofstad Odin var mycket fin på Bjerke då han vann näst senast och han har faktiskt fyra raka segrar. Senaste två har varit på rikstoton och senast kunde han avgöra knappt men ganska säkert. Givet bud.

12 Joel Klipp har sett formstark ut i skymundan och han kan komma bra på det med springspår på tillägg och som 4%-are är han värd att chansa upp!

Betrodd är 5 U.R.Faxe som blev kort och stum i steget senast från ledningen mot Vertigo Knekten. Leder länge igen, men möter året bättre hästar än han gjorde vid segrarna.

 

V64-5

A: 6 B: 7-1-5 C: 3-2-4

Spetsstrid: Jag spelar på att Super Star Reaf kan vara före favoriten In Toto Sund och köras från ledningen.

Loppanalys: 7 In Toto Sund är jättefavorit, och det måste vara fel. Hon har gjort det bra utan att vara bra-bra men högg i sten mot en bra Anna Mix som favorit på V75. Hoppade senast och får ny kusk bakom sig i Sandra. Vi tror inte hon kommer till ledningen och spikar emot.

6 Super Star Reaf är draget och det ska inte vara 2,5 gånger mer spel på favoriten med spår utanför! Super Star kommer från Gocciadoros formstall och efter att ha gått med för mycket utrustning på sig i första starten för honom näst senast såg hon mycket bättre ut senast då hon satt fast med gott om krafter kvar. Någon riktig raket från start är hon inte, men sida-sida tror jag hon håller ut favoriten och körs från ledningen och borde ha bra chans. Kul spik!

 

V64-6:

A: 5-13-8 B: 9-10-14-15 C: 12-4-7-1-2-11-3-6

Spetsstrid: Jag bygger tipset på att Quality Tilly körs till ledningen.

Loppanalys: Mycket spelvänligt långlopp där jag ger tipset till 5 Quality Tilly som jag tror kan köras till ledningen efter en bit. Han gick bra över 2640 meter för tre starter sedan och har sett bättre ut i travet efter det. Senast var han tidigt utan riktig segerchans, men han höll ihop det klart positivt som trea på 12,9/2140 meter. Man byter från goggles till norskt med dessa förutsättningar. Hästen är strulig i volten, men det är mindre stress över 3140 meter och Ohlsson är säker. Trampar hästen rätt borde det kunna bli tidig ledning.

13 Explosive Merlot var ruggigt bra då han plockade ner Magic Gwin på Åby från dödens på V75. Senast var det åter dödens på denne och han galopperade i sista kurvan då det gick otroligt fort för ledaren klockades till 07 sista 500. Han lever mer på styrkan och kommer väl till sin rätt över tre varv. Givet bud.

8 Noir Noir spelar jag också med på DD, ihop med de två nämnda. Han har jättefin form och har svarat fint på rycktussarna, och senast gick han drygt 12 sista varvet och han kommer fälla många.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Silje betäckt med Tekno Odin

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson