På söndag avslutar Lannem Silje veckan med att starta i Alm Svartens Minneslopp på Bjerke. Men veckan började lite annorlunda för stoet.

Åttaåringen, som har avkomman Lannem Stina sedan tidigare, blev nämligen inseminerad i måndags och pappan är inget dåligt kalblod han heller. Valet föll nämligen på den tiofaldige miljonären Tekno Odin.

– Hon är inseminerad med Tekno Odin och jag hade inte så mycket val. Jag kunde tänka mig Viesker eller Vitter men vi får ännu inte använda de finska hästar, säger tränare Ola Skrugstad till tgn.no.

Lannem Silje skulle sluta tävla tidigare i vår men kretsen kring hästen ändrade sig. Senast var stoet med i Elitkampen men hon kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa där

– Hon hade druckit dåligt på Solvalla och det får jag ta på mig. Hon känns fin efter det och på söndag blir det i alla fall ett rygglopp med tanke på läget. Går hon bra där funderar vi på att åka till Nordic King i Finland, avslutar Skrugstad.

Läs artikeln i tgn.no här!

Läs också: ”Klart för comebacken igen – Lannem Silje startar på Biri”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången
En riktigt trevlig omgång på Solvalla denna fredag där jag hittat två sköna singelstreck att luta sig mot. Västerbo Pokerface tror jag spårar runt om i tredje avdelningen och omgången skönaste vinnare är Elektra som jag spikar på både V65 och LD.

Spikarna
1 Västerbo Pokerface (V65-3)
11 Elektra (V65-5)

V65-förslaget (spel för sex rätt)
V65-1:
1,2,3,4,9 (res 10-7)
V65-2:
1,4,5,8,12 (res 7-2)
V65-3:
1 Västerbo Pokerface (res 6-10)
V65-4:
1,2,5,7,8,11 (res 9-4)
V65-5:
11 Elektra (res 1-2)
V65-6:
2,4,5,6,7,8,9,10,11,13,14,15 (res 1-3)

5x5x1x6x1x12 = 1800 rader/kronor

 

LD-systemet
11 – 4,5,15 x 300
11 – 2 x 100

Totalt: 1000 kronor

 

V65-1

Ranking: A: 2-3-9. B: 1-4-10-7. C: 8-6.

Spetsanalys: 1 Flight Dynamics har väl bara sett medelsnabb ut men kan nog hålla upp ledningen med spårets hjälp. Körs troligen inte där och stallkamraten 3 Crash Axe kan få överta.

Loppanalys: Treåringslopp över medeldistans som känns rätt öppet. Favorit är ett stoet 2 La Camilla Pellini som fick bestämma i 20-fart första varvet i tävlingsdebuten och hade sedan inga problem att gå undan. Ready Cash-dottern övertygade faktiskt ännu mer i starten efter det då hon fick syna dödens utvändigt om ledande Flash Am. sist blev det galopp men Reijo Liljendahls travare såg bra ut och känns som en tidig segerkandidat i sammanhanget.

Stefan Melander har en skaplig duo till start och båda utmanar. 1 Flight Dynamics höll starkt från utvändigt ledaren senast och blir allt bättre. Scarlet Knight-sonen kan nog hålla ledningen från innerspår men det är samtidigt inte omöjligt att Örjan släpper. Farlig från spets eller rygg ledaren och givet streck. 3 Crash Axe var strax bakom Flight Dynamics senast och spårade runt om i starten innan det. Öppnade bra den gången och kanske får överta av stallkamraten här?

9 Ninepoints Yankee kom loss sent senast men spurtade vasst upploppet ner. Har varit duktig i samtliga tre starter och är inte borta om det löser sig från bakspår.

4 Imagine Boko har blandat och gett lite i sina fyra framträdanden på tävlingsbanan men ska inte nonchaleras helt.

 

V65-2

Ranking: A: 4-8. B: 12-1-5-7-2-9-10. C: 3-6.

Spetsanalys: 3 Bravo Power Dirt har spetsat en med fint bakom bilen. Resten av gångerna har det blivit galopp eller så har läget var för dåligt. Kan vara en dark horse i spetsstriden men får nog ändå tufft att hålla 4 Västerbo Morning bakom sig.

Loppanalys: Montélopp där tipset går till 4 Västerbo Morning och Jennifer Persson. Ekipaget har kamperade ihop i båda starterna under sadel och senaste insatsen var riktigt bra. Då var det tidig ledning, och trots en tryckare en ett halvvarv, kunde Persson dirigera stoet till seger. Lär jaga ledningen igen och blir en svår nöt att knäcka därifrån.

8 Lionel var inte som bäst i ett sulkylopp under Elitloppsfredagen men återgår nu till rätt disciplin där han fungerat som allra bäst på slutet. Tioåringen var nära att vinna tillsammans med Emilia Leo för två starter sedan och triumfen kan komma nu istället.

12 Igor Sånna har en fin rad och fick jaga, jaga hela vägen senast. Det räckte inte riktigt hela vägen men formen är toppad för åttaåringen.

1 No Respect avslutade vasst från femte inner på Fornaboda senast och gör nu första starten under sadel.

5 Quantum Tanqueray ledde runt om senast men fick också bestämma tempot rejält. 

 

V65-3

Ranking: A: 1. B: 6-10-8-11-5-14-13-3-9. C: 2-4-7-12.

Spetsanalys: Två hästar på startvolten och här spetsar 1 Västerbo Pokerface.

Loppanalys: Voltstart och 2140 meter med enbart två hästar på start och tilläggshästarna kommer snabbt in i matchen. Ändå väljer jag att spika 1 Västerbo Pokerface som nu tar nya tag efter galoppmisslyckandet senast. Timoko-sonen inledde annars tävlandet med två snygga triumfer där han vann från dödens i första och överlägsen via spets och slut i den andra. Rapporterna från Stall Nurmos går i dur och jag tror Jorma Kontio dirigerar det här från start till mål. Spik!


V65-4

Ranking: A: 11-1. B: 2-5-7-8-9-4-6. C: 3-12-10.

Spetsanalys: Svår spetsstrid att bena ut där en del dessutom saknar erfarenhet av startbilen. 1 Emile Zola Sisu öppnade medelsnabbt från spår tre 24/10 och känskan är att innerspåret kan bli en fälla. 2 M.T. Mourinho gör debut i autostart och känns svårbedömd. Detsamma gäller för 5 Exit Angot och 7 Digital Data. Omöjlig att säga!

Loppanalys: Återigen Timo Nurmos-tränat i pole position med 1 Emile Zola Sisu från innerspår bakom bilen. Vann två raka på bra sätt i höstas och comebacken senast var bra trots den tidiga galoppen. Man får ändå dra öronen åt sig en aning med tanke på läget, som kan ställa till problem och jag tycker detta är en tveksam favorit.

Roligare idé är då 11 Hudzon. Adrian Chip-avkomman fick inte vara i fred i täten senast men bet ifrån sig bra och kunde hålla nosen först hela vägen på 1.15,8/2140 meter. Riktigt bra intryck på hingsten som känns tidig om favoriten kommer bort.

2 M.T.Mourinho gör första starten bakom bilen men har ett helt perfekt läge. Muscle Hill-sonen visade rejäla takter vid starterna i februari men har inte startat sedan dess och är svårbedömd.

5 Exit Angot har två raka spetstriumfer tagna i Lindesberg och de ska värderas därefter. Lars D Carlsons fransman har dock gjort det bra och i ett öppet lopp är ekipaget inte borta.

7 Digital Data har stått för ett par mersmakande insatser utan att få vinna lopp och ska streckas.

8 Yrwing är osäker med fartfylld och jag vågar inte lämna valacken utanför systemet.

 

V65-5

Ranking: A: 11. B: 1-2-14-12-7-8-6-9-10. C: 4-5-3-13.

Spetsanalys: 1 Blue Star Caviar har spetsat fem av fem gånger från innerspåret i volten och jag tror statstiken förblir intakt.

Loppanalys: Stolopp där jag verkligen gillade intrycket på 11 Elektra senast. Det blev förvisso galopp från start men Hans-Owe Sundbergs fyraåring visade 12,5/1000 och såg riktigt gåvillig ut. Maharajah-dottern var trea på 1.13,6a/1640 meter i starten innan det och detta är en dam som dessutom har härdats i tuffa sällskap. Har spetsat från springspår tidigare och borde kunna hamna vettigt på det direkt från tillägg nu. Ett kul drag som jag väljer att singelstrecka!

1 Blue Star Caviar ledde länge senast men fick till slut ge sig mot Havana Boko. Ulf Ohlsson kör hästen igen, och ekipaget leder troligen det här loppet länge men inte hela vägen.

V65-6

Ranking: A: 5-4-15. B: 14-6-7-8-2-10-11-13-9. C: 1-3.

Spetsanalys: 2 Hot Jason är mycket rask ut och Jarno Koskela brukar inte vila på hanen. Spetsar intitalt men kanske överlåter kommandot till någon annan? 5 Leader Brodde?

Loppanalys: Spårtrappa över medeldistans och man vill ju någonstans att det ska lossna rejält för 15 Rigel Face. Kapacitetsmässigt är detta nog fältets bästa häst femåringen blandar en hel del i sina prestationer. Felade till synes utan anledning senast men var väldigt bra på V75 i starten innan det. Nu är det dåligt läge och medeldistans och det kan bli tufft för Lavec Kronos-sonen att kliva runt samtliga även om han sköter sig.

Favorit är 5 Leader Brodde som mycket väl kan spåra detta runt om. Mattias Djuses fyraåring har fem segrar på åtta starter och man fråntar fjärdeplatsen i ett Maggan-lopp är han så gott som obesegrad felfri. Frågetecken för formen eftersom han inte startat sedan i slutet av januari.

Dessa två känns inte riktigt säkra att hålla i handen och 4 Auto Relight har också en given plats i A-gruppen men jag tror det kan smälla här. Streckar så långt plånboken räcker och eftersom jag redan funnit två singelstreck i omgången blir tolv hästar. Ett par skrällar värda att nämna är 6 U.Bergs Svante (smygform), 8 Fonda Boko (kapabel men knepig) samt 2 Hot Jason (spets/rygg ledaren och slut?)

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Daniel Redén har en titel att försvara
Nästa nyhet
Inför V75: Daniel Redén har en titel att försvara

Inför V75: Daniel Redén har en titel att försvara

På lördag drar V75 norröver till Jämtland och Östersundstravet. Största höjdpunkten är givetvis Jätmlands Stora Pris där 700 000 kronor väntar på vinnaren

Daniel Redén dyker alltid upp när det vankas stortrav och i fjol vann stallets Västerbo Highflyer Jämtlands Stora Pris tillsammans med Per Linderoth. I år har tränaren två chanser i storloppet och ett par fina möjligheter till inom V75-spelet. Vi tog ett snack med Pär Pergenius om stallets fem hästar.

– Dorinda hade varit ifrån ett tag innan loppet under Elitloppshelgen och hon kom aldrig in i matchen från ett dåligt läge. Hon kändes i alla fall fin och insatsen var ett fall framåt jämfört starten innan. Voltstart ska inte vara några problem och hon är inte alls så tokig i grunden. Hon gick med bike för första gången senast men nu blir det vanlig sulky.

Michelangelo Ås kom med flera toppinsatser i ryggen till Elitloppshelgen men där blev det fel redan innan bilen släppte fältet. Valacken står fint inne i Silverdivisionen och sjuåringen har faktiskt aldrig varit sämre än två felfri över kort distans.

– Han blev på tok för laddad alldeles för laddad efter en omstart och satte inte en fot rätt. Han känns lika fin som vanligt efter det och jag är inte orolig för formen. Vi tror på en bra insats återigen och utgångsläget blev helt perfekt. Visst möter han dugliga konkurrenter, men är bra själv och borde räcka långt. Barfota runt om, norskt huvudlag och sen blir det troligen vanlig vagn för det var inte optimalt med jänkarvagn sist.

I Jämtlands Stora Pris ska både Love Matters och Heavy Sound försöka försvara att titeln återigen hamnar hos Daniel Redén. Bästa läget har jänkaren Love Matters som varit omtalad i veckan på grund av det wild card han fick på bekostad av bland annat Queer Fish.

– Love Matters gick ruskigt bra i försöket till Sweden Cup. Sen gick våldsamt fort från start i finalen och galoppen kom precis när han avgjort spetstriden före Arazi Boko. Jag tror faktiskt att han hade haft chans att vinna det loppet men han har tagit denna urladdning på bästa sätt. Spåret passar fint nu men vi möter topphästar. Att vinna det här blir svårt men han gör inte bort sig i sammanhanget. Det kan bli tåskor på för att få honom stabilare.

Heavy Sound visade prov på sin ruggiga speed när han Prins Daniels Lopp på Gävletravet på 1.09,2a/1609 meter. Men man tackade sedan nej till inbjudan att vara med i Elitloppet med motiveringen att hästen är för skör för två heat. Istället siktade man in sig på denna drabbning i Jämtland.

– Ja vi stod över Elitloppet och laddade mot det här. Därför var det inget roligt att se vilket utgångsläge han fick och det drog ner chanserna direkt. Hästen är i alla fall på topp, och får han rätt resa kan han ju spurta ner vem som helst men vi är utlämnade till vad konkurrenterna hittar på. Vi kör barfota, norskt och bike precis som senast.

I Bronsdivisionen startar även Fighting Bax som vann direkt efter uppehåll senast och dessutom kör Kenneth Haugstad vilket enligt statistiken är ett plus. Ekipaget har nämligen kamperat ihop tre gånger och facit är två segrar samt en fjärdeplats.

– Han kändes fin inför comebacken och vann på ett bra sätt. 2640 meter är hans bästa distans, och han kommer säkert att göra en fin insats men det blir nog svårt att vinna. Vi byter nog till jänkarvagn den här gången, avslutar Pär Pergenius.

Läs också: ”Jämtlands Stora Pris-vinnare i comeback”

(Bilder: ALN)

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Riksdagen röstade för ny lagstiftning
Nästa nyhet
Riksdagen röstade för ny lagstiftning

Riksdagen röstade för ny lagstiftning

Idag blev det klart. Sverige får en ny spellagstiftning med start 1 januari 2019.

Med 282 mot 19 röster klubbades det idag en ny historisk lagstiftning. Sverige kommer ha ett licenssystem från och med årsskiftet vilket betyder att kommersiella spelbolag kan erbjuda spel förutsatt att man har en licens. Därmed försvinner alltså monopolet och på det viset vill staten återta kontrollen över marknaden i Sverige.

Precis som Spelutredningen föreslog kommer också skatten sänkas från 35 till 18% och reglerna kring spelansvar och marknadsföring stramas åt och blir samma för alla aktörer.

Däremot finns det fortfarande frågetecken om hur hästnäringen ska finansieras eftersom spelbolagen i framtiden kan anordna spel på hästar utan att det genererar en enda krona tillbaka till sporten.

Därför talas det om införandet av en slags marknadsavgift – en procentuell avgift på bruttospelet. Liknande lösning finns redan i till exempel Frankrike, Danmark och Tyskland.

Dessutom kräver Lotteriinspektionen att varje spelare som spelar på en bana ska registreras. En procedur som kommer kosta pengar i införskaffandet av nya terminaler och som försvårar spelandet vid storloppsdagar när det är mycket publik på banorna.

Läs också: ”Lägre skatt, licenssystem och statlig majoritet”
Läs också: ”Spelutredningen: 18% skatt och licenssystem”

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för drabbningarna på Vincennes
Nästa nyhet
Klart för drabbningarna på Vincennes

Klart för drabbningarna på Vincennes

På lördag körs det flera intressanta lopp på Vincennes och förutom Prix Chambon P finns det en hel annat.

Rubrikloppet Prix Chambon P med 120 000 € i total prissumma har lockat ett smaskigt startfält. Elva hästar kommer till start och där finns bland annat Jean Michel Bazires tuffa donna Belina Josselyn samt Elitloppsdeltagarna Amiral Sacha och Up and Quick

Sebastien Guarato var tvungen att lämna Carat Williams hemma inför Elitloppshelgen men gör comeback här och får med sig stallkamraten Valko Jenilat.

120 000 € är det också som hästarna gör upp om i Prix Louis Jariel. Femåringsloppet kör över 2175 meter och ser bland annat Louis Baudron-tränade Draft Life.

Ubriaco-dottern var tvåa bakom Traders i Prix De Cornulier tidigare i år och hennes största seger kom annars i montéloppet Prix Du President De La Republique 2017 där hon tjänade 108 000 €.

Björn Goop har tre hästar till start under lördagen. Ochongo Face och Danne Edel ställer upp i Prix Villeneuve-Sur-Lot med 48 000 euro i total prissumma medans hans treåriga stoet Fregate Island jagar en del av 68 000 euro i Prix D’Istres

15.45 – Prix Chambon P
2850 meter
Prissumma: 120 000 €
1. Bugsy Malone – Yoann Lebourgeois
2. Cyprien des Bordes – Jean Loic Claude Dersoir
3. Carat Williams – David Thomain
4. Olmo Holz – Christophe Martens
5. Ave Avis – Matthieu Abrivard
6. Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
7. Valko Jenilat – Eric Raffin
8. Akim de Cap Vert – Franck Anne
9. Belina Josselyn – Jean Michel Bazire
10. Bird Parker – Jean Philippe Monclin
11. Up And Quick – Franck Nivard

14.05 Prix Louis Jariel
2175 meter
Prissumma: 120 000 €
1. Dynastie Aldo – Jean Philippe Monclin
2. Deesse Des Landes – Laurent Michel David
3. Detroit Castelets –  Matthieu Abrivard
4. Discours Joyeux – Anthony Barrier
5. Dragon Des Racques –  Laurent Claude Abrivard
6. Darling De Reux – Alexandre Abrivard
7. Davidson Du Pont – Jean Michel Bazire
8. Delia Du Pommereux – Sylvain Roger
9. Draft Life – Eric Raffin

15.15 Prix Villeneuve-Sur-Lot
2850 meter
Prissumma: 48 000 €
1. As Des Jacquets – R.Bot
2. Tinamo Jet – Yoann Lebourgeois
3. Quincy Frontline – Eric Raffin
4. Ochongo Face – Pierre Vercruysse (Björn Goop)
5. Danne Edel – David Thomain (Björn Goop)
6. Vixel – Franck Ouvrie
7. Balzac De Souvigne – M.Lenoir
8. Angel D’or – P.Y.Verva
9. Azafra – Gabriele Gelormini
10. Tesauro – Alexandre Abrivard
11. Showman – A.Guzzinati
12. Cobra Ar Carac – Anthnoy Barrier
13. Cash Hanover  – Michael Nimczyk
14. As De Godisson – M. Mottier
15. Voyou De Nuit – A. Dollion
16 Boccador – M. Abrivard
17. Aravis Roc – J Ph. Monclin
18. Super Fez – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bollnäs

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson