På söndag är det så dags igen. Elitloppet, vår största travfest och ett av världens mest ansedda travlopp. Vi blickar tillbaka på den senaste upplagorna.

Sexton hästar har blivit kallade. Bara en av dem skriver evig trav-historia. I väntan på årets stora slag på Solvalla – ta tillfället i akt och minns tillbaka på de senaste upplagorna (klicka på vinnarna för att se loppen).

2017: Timoko – Björn Goop
Tränare: Richard Westerink
Segertid: 1.09,0a

På förhand handlade det om en drömduell mellan Nuncio och Bold Eagle. Efter försöken handlade det bara om Bold Eagle. Fransmannen hade där krossat sitt motstånd från dödens på smått overkliga 1.08,4. Men väl i finalen stal hans landsman showen – till de flestas förvåning. Timoko, tio år gammal och i sitt femte raka Elitloppet skulle i det som praktiskt taget var hästens avskedsföreställning lura upp alla på läktaren. Skickligt understödd av Björn Goop stack Timoko direkt till ledningen. Bold Eagle hittade ett fint andra par utvändigt, i rygg på Nuncio, men när attacken kom över sista bortre lång bet det aldrig. I stället ryckte Timoko i svängen och Björn Goop kunde i stället för att se sig om bakåt, jublande kasta körspöet över mållinjen. Genom seger på den snabbaste segertiden och till det högsta vinnaroddset i en final av Elitloppet, hade Timoko krönt sin fantastiska karriär.

2016: Nuncio – Örjan Kihlström
Tränare: Stefan Melander
Segertid: 1.09,2a

Efter att året före ha slutat trea efter den kanske tappraste insatsen, hela vägen i tredjespår, som man sett i Elitloppet i modern tid, återkom Nuncio 2016 för att få sin revansch. Återigen fick ”Tarzans” juvel det tyngsta loppet; Örjan Kihlström placerade Nuncio i dödens på den i ledningen hårddragande Un Mec d’Héripré. Bakom skuggade hästar som Resolve och Timoko, bara i väntan på att få slå klorna i täthästarna. Men den här gången skulle Nuncio inte finna någon överman; när upploppet nalkades tog han återigen fram det löphuvud som kommit att göra honom till en legendar, kämpade ned ledaren och höll undan för den utvändiga uppvaktningen. Det var blott en av hästens elva segrar på lika många starter under året. En säsong som han skulle dominera totalt och tjäna nästa tio miljoner.

2015: Magic Tonight – Örjan Kihlström
Tränare: Roger Walmann
Segertid: 1.10,1a

Elitloppet 2015 kan bli ihågkommit av många anledningar. Så som Royal Fighters chock i sitt försök då han för Jennifer Tillman tog hem segern under öronbedövande jubel. Eller Mosaique Face som från dödens såg ut att ha kopplat segergreppet in över upploppet. Eller än mer för Nuncios obändiga vilja att trots tredjespår hela loppet igenom ändå slåss om segern till sista blodsdroppen. Vinnaren var dock en annan – Magic Tonight. Roger Walmann hade satt sin häst i absolut toppform den dagen det gällde och efter en något överraskande försöksseger skötte Örjan Kihlström uppgiften med karaktäristisk finess i finalen. Magic Tonight anförde från start till mål, i sista sväng körde Örjan praktiskt taget hela fältet och ledaren kontrade sig tillbaka till seger över upploppet i det som blev hästens största triumf i livet.

2014: Timoko – Björn Goop
Tränare: Richard Westerink
Segertid: 1.09,5a

I det ena försöket av Elitloppet 2014 gjorde Raja Mirchi och Panne de Moteur upp i en häftig slutstrid. Den förstnämnde drog hårt i spets, den senare gick i vinnarhålet, tog upp jakten ur sista sväng och tog trots att ha varit svindlande nära galopp, ner ledaren till seger på ruskiga 1.08,9. Fast i finalen stod de båda utan chans. Den andra försöksvinnaren, franske Timoko var för dagen omöjlig att rubba då han för Björn Goop direkt drog till ledningen. Och över sprinterdistans i spets tillhörde Timoko världens bästa, något han visat både före och kom att visa senare. Panne de Moteur fick fritt ur sista kurvan men avslutningen räckte blott till en andraplats – Timoko var för bra. Björn Goop fick därmed som kusk sin första, riktiga, seger i Elitloppet.

2013: Nahar – Robert Bergh
Tränare: Robert Bergh
Segertid: 1.10,1a

Vädergudarna var verkligen inte på humör när det drog ihop sig till Elitloppet 2013, men vad gjorde väl det, tänkte Nahar och Robert Bergh. Hästen som dittills bedömts som bäst på längre distanser men fått en av de allra sista platserna till världens största sprinterlopp, skulle bjuda på en långspurt som fick paraplyerna att fladdra än mer i blåsten. Den blivande världsrekordstravaren Sebastian K. vann sitt försök före Nahar och gjordes till klar favorit i finalen. Väl där anförde han också, men hela vägen med Raja Mirchi pressande i dödens. Något som skulle ta ut sin rätt, för dem båda. 600 kvar sände Robert Bergh iväg sin Nahar först i tredjespår och valacken bombade fram genom sista sväng. Greppet kopplades en bit in på upploppet och segern blev till slut mycket enkel. Klang och jubel för Nahar, Bergh och ägarna hockeybröderna Sedin.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Steen Juul: ”Jag vet hur svårt det är i Elitloppet”

Steen Juul: ”Jag vet hur svårt det är i Elitloppet”

Trots att han blev Danmarks snabbaste genom tiderna räckte inte 1.09,2 att nå final i Elitloppet förra året. Nu återvänder danska hoppet Takethem till Solvalla som för nestor Steen Juul hoppas kunna ha marginalerna mer på sin sida i år.

Steen Juul är otvetydigt dansk travsports störste. Med över 6000 segrar i sulkyn i karriären, vilka bland annat innefattar åtta Derby-segrar, dyker den 67-årige legendaren upp i Elitloppet även i år. Sin debut i loppet gjorde han för 35 år sedan och det här blir hans åttonde uppsittning i loppet. Kan det bli final i år?

Hoppet sätts till Takethem. Den åttaårige hingsten, efter 2003 års Elitlopps-vinnare Frome Above, har varit Danmarks största fyrbenta profil de senaste säsongerna. Senast gjorde han ett snyggt ”genrep” då han spurtade in som tvåa bakom Cyber Lane i Copenhagen Cup hemma på Charlottenlund.

– Ja, det var ett riktigt fint lopp han gjorde, det gick fort till slut och han hade mycket krafter kvar också. Det var positivt inför Elitloppet. Han har tränat på normalt efter det och jag var ute i ett banjobb med honom i tisdags, det såg fint ut, säger Steen Juul till travnet.se.

Efter en Frankrike-sejour i vintras, har Takethem efter ett tre månader långt uppehåll från tävling nu gjort tre starter i vår. Före Copenhagen Cup matchades han också i Olympiatravet. Är han ännu bättre på söndag, än senast?

– Det är alltid svårt att säga, men han har gjort tre lopp nu och han kommer i alla fall att vara i riktigt fin form.

Takethems första äventyr i Frankrike var lyckosamma. Efter en inledande seger slutade han fyra i bakom trion Bird Parker, Bold Eagle och Readly Express i Prix de Belgique. I stället för en start i Prix d’Amérique fick det bli Prix Jean René Gougeon samma dag – då blev det silver efter Day or Night In. En fransk vinter har fört åttaåringen framåt.

– Det har varit bra för honom. Hästen trivs verkligen där nere och jag tycker att han blir bättre över de stora banorna också. Det är klart att det finns i tankarna att det kan bli Frankrike till vintern igen, säger Steen Juul.

I Elitloppet förra året fick Takethem jobba frenetiskt nere i kön i det försök som Bold Eagle krossade sitt motstånd. Steen Juul-travaren hämtade i kapp, spurtade strålande och klockades till 1.09,2 vilket gjorde honom till Danmarks snabbaste genom tiderna, men insatsen räckte ändå inte till final. På söndag stöter han ihop med Bold Eagle igen.

– Ja, vi fick ett tråkigt spår igen och blir därmed utelämnade till vad de andra hittar på. Vi får hoppas på att det blir bra tempo, men jag tror mycket det beror på om Bold Eagle kommer till ledningen och hur det då utvecklas, det är risk det blir ett taktiklopp. Men han visade i fjol att han kan gå fort, vi får helt enkelt hoppas att det löser sig.

Steen Juul har som tränare nått final i Elitloppet en gång tidigare. Det var 2012 då Classic Grand Cru efter att ha varit fyra i finalen, överraskande norpade bronsmedaljen i finalen.

Då satt Björn Goop i sulkyn; kan Takethem föra den danske nestorn till hans första Elitlopps-final som kusk?

– Jag tycker inte det är omöjligt i alla fall, vi måste tro på det. Samtidigt vet jag hur svårt det är i Elitloppet mot alla de här tuffaste hästarna.

Takethem är inte den enda hästen som Steen Juul tar med sig till Solvalla i helgen. Redan på lördag, i Klass 1-finalen (V75-6) får vi återse Bandit Brick. Femåringen som med tjugo raka segrar i fjol tangerade det danska rekordet för antalet segrar i obruten följd.

– Han ser fortsatt fin ut. Hästen gick bra senast också men vi kom ju aldrig in i loppet. Vi fick ett tråkigt läge även med honom, även om det inte är lika dåligt som för Takethem i sitt Elitloppsförsök. Hästen har tagit sig till den här finalen och han är i fin form, jag måste tro på honom och vi har segerchans. Nu blir det barfota runt om och stängt huvudlag, säger Steen Juul.

Steen Juuls starter i Elitloppet:

1983: Dili Hanover (6:a i försöket)
1998: Atom Tess (P.Rasmussen) (8:a i försöket)
1999: Gill’s Victory (6:a i försöket)
2000: Gill’s Victory (5:a i försöket)
2002: Legendary Lover K. (5:a i försöket)
2004: Legendary Lover K. (G.Christiansen) (7:a i försöket)
2012: Classic Grand Cru, Björn Goop körde (3:a i finalen)
2017: Takethem (5:a i försöket)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Nurmos-talangen Victory Topline - sjätte raka
Nästa nyhet
V86: Nurmos-talangen Victory Topline – sjätte raka

V86: Nurmos-talangen Victory Topline – sjätte raka

Timo Nurmos har ett stjärnspäckat stall, kanske är den fyraårige Victory Topline nästa i raden? Hästen gjorde comeback i Örebro på onsdagen – och lämnade banan med sjätte raka.

The Best Madrik-valacken Victory Topline har börjat karriären fläckfritt. När han vid V86-tävlingarna på Örebrotravet gjorde första starten på tre månader, fortsatte han sin obrutna segerrad.

Jorma Kontio skötte precis som tidigare tömmarna och sände direkt framåt trots åttonde spår bakom bilen, Victory Topline nådde ledningen strax före 500-meterspasseringen på överkant 1.11.

Valacken skulle sedan anföra loppet ända till mål. Även om Son of God kom med en fräsande spurt långt ut i banan, höll ledaren undan till viktoria på nya rekordet 1.13,6a över 2100 meter. Det innebar sjätte segern på ett lika stort antal segrar.

*Ett försök i Diamantstoet avslutade Örebro-tävlingarna. Örjan Kihlström skötte uppgiften bakom den av Peter Untersteiner tränade favoriten Julia af Solnäs som åter visade sitt stora kunnande efter en liten frånvaro.

Med drygt varvet kvar sändes Julia framåt i tredjespår, nådde dödens och jobbade ned den fine ledaren Unheard Of kort före mål. 1.14,0a full distans landade segertiden vid. Det var för övrigt inte kvällens enda seger för Halmstadstränaren.

Inte färre än fem segrar till stallet kunde Peter Untersteiner räkna in, innan kvällens var avslutad. På Åby, som delade V86-sporten, satt han nämligen själv bakom fyra vinnare. Ofelia O.E., Absolut Gehör, Princess S.W. och Othello Victory var segerkvartetten.

Den senare blir nog ett namn att lägga på minnet. Österrikaren Othello Victory gjorde första starten sedan i oktober, och första i tränarens regi, men kunde avgöra säkert till seger på snabba 1.10,7a över 1640 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

V65 Solvalla 25 maj 

Omgången: Grymma lopp redan på fredagen då vi kickar igång Elitloppshelgen – och det är risk för att de bästa är för bra helt enkelt. Jag spikar dagens högsta segerchans och dagens bästa speldrag!

Spiken: 2 Boadicea (V65-2) är en finsk flygmaskin som jag tror kommer vara totalt överlägsen dessa! 6 Aleppo Pine (V65-4) ser ut som en häst för Oaks, detta kan vara sista gången på länge det blir hyfsat spelvärde i henne mot en favorit(?) med dunkel form.

V65-förslaget är på 1852 kronor.

4/ 2-11-7-10 (12-1)
2 Boadicea (5-4)
8-3-5-2-4-1 (10-6)
6 Aleppo Pine (2-11)
4-3-8-5-1-2-7-6-12-11-10 (2-5)
3-12/ 1-4-5-15-11-2-13-7-10-6 (8-9)

1x1x6x1x11x12 = 792 kr
5x1x6x1x11x2 = 660 kr

1x1x2x1x2x2 x 50 = 400 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

4 – 3 x 700
3 – 3 x 200
3-12 x 100

Vem vinner Elitloppet? Spela hos Unibet! Klicka här.

V65-1:

Ranking: A: 4 B: 2-11-7-10 C: 12-1-8-9-6

Spetsanalys: Smoky Cloud dök till ledningen senast med spår 5, men släppte och verkar vara smyghäst. Zidane Grif sitter från ledningen upp mot 500-passeringen.

Loppanalys:

Vilket lopp som inleder helgen, mycket fina hästar gör upp om 75.000 där jag tror att det kan finnas en klaring i italienska 4 Zidane Grif! Den inledde med fyra raka diskningar och det var väl mycket av Ready Cash i honom, men sedan har det fallit på plats och han har varit fullkomligt överlägsen vid båda segrarna på 12,5 i Milano. Han kördes senast (kolla här) till ledningen efter ca 500 meter, och sedan fick han lufsa på där framme för Gocciadoro och hästen bara ökade ledningen eftersom och vann med bortåt 100 meter i opressad stil! Han blir ingen lätt nöt för dem att knäcka! Han har skött sig i nya regin senaste loppen som sagt, men har galopphistorik och jag nöjer mig med spik på flerisen och att spela utgång.

Mycket fin modell är 2 Concrete Dee som debutvann på 15,6 full väg och det är en välbyggd typ som gillades skarpt. Den borde vinna om Zidane gör bort sig.

Koljgini skröt upp 11 Frankenstein Am efter debuten och menade det kommer bli kulltopp. Kördes till ledningen efter en bit och höll undan på bra vis på 15-tid och det var också bra. Bakspår mot dessa är ändå tufft.

1 Smoky Cloud satte man på bike senast och den öppnade bättre och spetsade enkelt. Fick chansen på open stretch men ville inte något och är ingen rolig typ.

V65-2:

Ranking: A: 2 B: 5-4-3-7 C: 6-1-8 

Spetsanalys: Boadicea var mycket snabb från innerspår för tre starter sedan och det är solklar spetsfavorit.

Loppanalys: 2 Boadicea har visat sig vara en riktig flygmaskin och att hon bara har 109.000 på kontot är märkligt som hon sett ut vid fem segrarna i raden. Vann på vinterbana för fem starter sedan, man plockade av skorna och satte på bike sedan och hon stack till ledningen och vann enkelt. För tre starter sedan var det samma grejer på och hon följde bilen från spår 1 och bara dundrade undan till överlägsen seger. Sedan var det skor på, men hon var fin vid ny seger hur enkelt som hels, och senast gick hon med vanlig vagn och med skor, och var lite mindre rapp, men avgjorde ändå enkelt sista 200 metrarna. Nu perfekt läge och det är ingen vild gissning att man väntat in detta lopp för att köra barfota och att bike åker på. Väldigt snabb är hon alltså och det är inte de andra så detta ska vara spets och slut så det bara sjunger om det!

Inga roliga djur bakom. 5 Easy Creation är säkert förbättrad då Björn tar ut henne under Elitloppshelgen, och hon kördes på chans senast och fick inte chansen men hängde med bra längst bak i kön. 7 Zangone var blek senast efter två segrar före det och har varit ifrån lite. 4 Woolies är alltid betrodd men har inte varit något extra.

V65-3:

Ranking: A: 8-3 B: 5-2-4-1 C: 10-6-7-9 

Spetsanalys: Riptide R.D. har varit den som visat mest startsnabbhet, men frågan är vilka som laddas av dessa kanoner. Even’s Cool. Boy var bra med senast, men galopperade i spetskörningen och tas lugnare nu? Dock Björn upp och det känns som det kan bli laddning och spetsbud är han. My Tamburine Man är snabb, kan han forcera förbi alla?

Loppanalys: Otroligt fina treåringar gör upp och det går att motivera de flesta som drag! 8 My Tamburine Man är kanske bortlottad, men han är ruskigt bra alltså! Han har dundrat runt med 10 sista 700 vid seger och är en tänkbar häst för Kriteriet i höst. Han går väldigt tungt balanserad med massor av vikt på hovarna, dags att lätta nu?

3 Even’s Cool Boy har varit för bra för Norrland, och han vinner nog om det inte blir strul i skiten på V75 näst senast då han skulle fram och koppla grepp. Avgjorde speed-duell senast och visade bra skalle då det stod och vägde på upploppet. Björn Goop upp på den här racern och riktigt fränt!

2 Riptide R.D. är en racertyp även han och han har vunnit så lekande lätt som man kan göra vid segrarna. Är både startsnabb och speedig och man kan välja upplägg.

5 Garrett Mix blev Örjan kvar med i kön senast men hästen såg ruskigt tankad ut där han satt och fick sent fritt i ett Margareta-lopp. 1 That’s Art hann fram i sista stegen senast då Sato kom på open och han har två raka och innerspår, och gick 14-tid senast.

V65-4:

Ranking: A: 6 B: 2-11-3-1-7-4 C: 9-10-12-8-5

Spetsanalys: Up to Me och Sefina har visat mest hittills, men körs någon av de från ledningen?

Loppanalys: 6 Aleppo Pine är väldigt lovande. Tog två enkla segrar från debuten innan hon ställdes mot tuffa hästar senast och kördes på chans. Hon satt långt ner i fältet där kullettan A Sweet Dance formligen dansade undan – men det var grymt bra intryck på Aleppo över upploppet där hon flög fram mellan hästar, efter att kanske haft lite tempoproblem runt svängen. Klockan visade underkant 09 sista 700 och hon är mitt drag och jag spikar henne!

11 Racing Brodda sprang in 655.000 som tvååring och tillhörde toppen. Senaste starten var i Uppfödningslöpningen där hon satt i andra ytter bakom vinnande Global Welcome och såg ut att bli tvåa – men åkte dit sista stegen om silvret. Spännande comeback.

Fyra raka segrar kommer 2 Star Miami med och hon har varit bra. Fick svar senast och tvingades till dödens men det bekom henne inte utan hon höll uppe tempot och gick undan snyggt. Det är en snabb häst och läget är perfekt, och ”AP” brukar ha trimmat till han kommer till Solvalla.

1 Loser on Loser från Björn Goop i vagnen för första gången och har visat fart mot bra hästar utan att få till det fullt ut.

V65-5:

Ranking: A: 4-3 B: 8-5-1-2-7-6-12-11-10 C: – 

Spetsanalys: Fast Agnes väger lite lätt här och jag tror att Ilona Håleryd kör förbi men kanske inte kan svara Lesperanza.

Loppanalys: Jag spelar med två hästar på LD och det är riska att 4 Lesperanza tar sig till ledningen och vinner. Hon har varit jättefin vid två raka segrar. Först på V75 där hon kördes till ledningen och trots press under vägen var hon ensam på banan över upploppet. Senast var hon uppanmäld, men struntade i det då hon lekande lätt blåste förbi Waffle Cone över open stretch och hon är en racer!

Jag vill även spela med 3 Ilona Håleryd som Peter Untersteiner låter sådär skönt nöjd med för dagen och hon kan springa. Adielsson upp på ett bra sto brukar vara extra bra och jag tror att det kan bli ledarryggen på favoriten.

8 Dear Friend mötte väldigt bra hästar senast i Stoeliten och det blev för tufft med en del i dödens men det är mindre hårt emot nu och ner i klass. 5 Hankypanky Frances var bra vid segrarna i vintras och då Nurmos tar ut henne direkt denna helg räknar jag med att det är bra tränat.

V65-6:

Ranking: A: 3-12 B: 1-4-5-15-11-2-13-7-10 C: 6-8-9-14

Spetsanalys: Jag tror att Grammofon tar sig till ledningen och körs där.

Loppanalys: 1 Ypäjä Louvre har visat bra styrka, han bara tuggar på och går. Vid andraplatsen tog han kort galopp kort efter start, men ställde sig nästan märkligt snabbt. Kördes till ledningen och drog undan, men åkte dit på speed mot en bra Bunker Shot – slog de andra med 20 meter. Vid senaste segern gjorde han det mesta jobbet i dödens, klev fram och utmanade in mot upploppet och var starkast. Han öppnar okej, men har ändå svårt att växla tempo och innerspår behöver inte betyda spets. Han har blivit rappare utan skor de tre senaste loppen, och barfota blir det igen med positiva stallrapporter.

Jag tycker att 3 Grammofon är jätteintressant med Örjan Kihlström i vagnen för första gången! Hästen har bara 100.000 på kontot fast han har vunnit 21 lopp på sina 41 starter och han är bra. Senast gick han på 800 kvar och via 11 sista 800 höll han ihop det bra på avstånd till Cargo Door. Jag gillade hur han höll huvudet före då Perfect Time utmanade, och denne vann starten efter. Han är snabb bakom bilen, och spår 3 med bara tre där framme är optimalt och jag tror han spetsar hem det. Annars kan ju Örjan välja upplägg om han vill ha rygglopp.

12 Massitj brukar bli summor bättre barfota och nu ska det bli så (minst barfota bak i alla fall) och dessutom verkar det bli bike så det blir racerkittet! Han är intressant då han bland annat varit tvåa i V75-final barfota och jag dubblar utgången.

4 Caesar’s Dream har utvecklats massor och senast flög han verkligen fram över upploppet då han hann ifatt Tiramisu Doc som skaffat sig 20 meters ledning, och han ville verkligen vinna loppet Westerholms springare.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncio på Solvalla - hyllas av Elitlopps-publiken
Nästa nyhet
Nuncio på Solvalla – hyllas av Elitlopps-publiken

Nuncio på Solvalla – hyllas av Elitlopps-publiken

Giganten Nuncio har lagt upp tävlingsskorna på hyllan – men kommer ändå göra ett gästspel då Elitloppet väntar på Solvalla. En av sportens största ska hyllas.

Den heroiska tredjeplatsen för tre år sedan och den tuffa segern året därefter i Elitloppet. Två av Nuncios mest minnesvärda lopp. I vintras kom beskedet att han slutade sin tävlingskarriär för att i stället fokusera på avel. Men Nuncio kommer ändå dyka upp på Solvalla i helgen.

Inför Elitloppet på söndag förmiddag ska Nuncio tackas av på allvar och få emotta publikens hyllningar och ovationer.

– Jag vet att Solvalla-publiken håller Nuncio kär och det kommer bli ett stämningsfullt ögonblick, säger banans sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Nuncio, sju år nu, sammanfattar sin framgångsrika karriär med 42 segrar på 63 starter och lite mer än 28,6 miljoner kronor intjänat. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter banjobb - Readly Express är nära comeback

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson