Sexton av världens bästa är kallade. Det är Elitloppet igen. Bold Eagle, Propulsion – eller någon annan? På söndag avgörs det på Solvalla. Vi presenterar årets startfält i Elitloppet.

 Första försöket, 1609 auto_____________________

1 Dreammoko
Nederländerna, hingst 5 år e. Timoko
36 starter, 5 segrar, 4,6 milj kr.
Tränare: Richard Westerink
Kusk: Björn Goop

Femårige Dreammoko, ägd i Nederländerna, har matchats tufft genom hela karriären och deltog bland annat i VM-loppet i USA förra året. Hästen är en son efter förra årets Elitlopps-vinnare Timoko, har samma tränare i Richard Westerink och körs av samma kusk – Björn Goop. Dreammoko visade senast som tvåa i Lotteria att han har vad som krävs även i de största sammanhangen.

2 Rajesh Face
Sverige, hingst 5 år e. Raja Mirchi
29 starter, 11 segrar, 1,5 milj kr.
Tränare: Lutfi Kolgjini
Kusk: Lutfi Kolgjini

Lutfi Kolgjinis högkapabla yrväder Rajesh Face blev sista hästen in i Elitloppet. Femåringen som alltid tillhört sin kulls bästa, har dock aldrig haft flytet med sig då det verkligen gällt. I Sprintermästaren var han oplacerad och i Derbyt ändade en galopp möjligheterna till vinst. I sina två starter i år har han satt färg på loppen och hästen blir spännande att se över kort distans.

3 Lionel
Norge, hingst 8 år e. Look de Star
62 starter, 21 segrar, 12,9 milj kr.
Tränare: Daniel Redén
Kusk: Göran Antonsen

Härlige fuxen Lionel har varit Norges mest framträdande namn de senaste åren och har haft sina största framgångar i Frankrike där han bland annat slagit Bold Eagle i Prix de Paris och slutat trea i Prix d’Amérique. I fjol triumferade han också i Olympiatravet och det var som fyra i årets upplaga som han senaste startade. Är oprövad på kort distans, men har visat han duger mot yppersta eliten förr.

4 Volstead
Sverige, hingst 7 år e. Cantab Hall
62 starter, 21 segrar, 5,2 milj kr.
Tränare: Stefan Melander
Kusk: Stefan Melander

USA-födde Volstead vann Kungapokalen som fyraåring, deltog i Elitloppet för två år sedan, vann Sweden Cup i fin stil förra året och är nu redo för det finaste finrummet igen. För sin tränare Stefan Melander gav sjuåringen ett riktigt starkt formbesked då han i Örebro senast trots dödens vann lätt på 1.10 blankt. Kvaliteter som gör honom till en av Elitloppets stora uppstickare.

5 Bold Eagle
Frankrike, hingst 7 år e. Ready Cash
51 starter, 39 segrar, 42,1 milj kr.
Tränare: Sébastien Guarato
Kusk: Franck Nivard

Bold Eagle har varit fransk travsports dominant de senaste åren och hålls av många som världens bäste travare, något som två PdA-segrar vittnar om. I vår har han visat att han är minst lika bra som tidigare efter vinster i både Critérium de Vitesse och Prix de l’Atlantique. Bold Eagle var favorit i Elitloppet i fjol, men misslyckades då i finalen. Han återkommer i år, högst revanschsugen.

6 Maori Time
Australien, sto 8 år e. Pegasus Spur
66 starter, 24 segrar, 2,8 milj kr.
Tränare: Brent Lilley
Kusk: Todd McCarthy

Årets mest långväga gäst är Maori Time. Hon blir den första deltagaren från Oceanien i Elitloppet sedan Sundons Gift för nio år sedan. Hästen har tillhört sin kontinents bästa en längre tid och stoet skapade stor uppmärksamhet tidigare i år då hon på 1.09,3 med marginal blev Australiens snabbaste genom tiderna. I Sverige står hon uppstallad hos legendaren Stig H Johansson.

7 Takethem
Danmark, hingst 8 år e. From Above
49 starter, 19 segrar, 3,7 milj kr.
Tränare: Steen Juul
Kusk: Steen Juul

Takethem hålls som Danmarks bästa häst för dagen och var på vippen att kvala in till Elitloppets final redan i fjol, nu får han en ny chans. Takethem visade färsk form och Elitlopps-klass då han senast i Copenhagen Cup speedade in som tvåa bakom Cyber Lane. Hästen körs av Steen Juul, 67-åringen som är Danmarks mest framgångsrike genom tiderna.

8 Up And Quick
Frankrike, hingst 10 år e. Buvetier d’Aunou
66 starter, 16 segrar, 21,5 milj kr.
Tränare: Antoine Lhérété
Kusk: Jorma Kontio

Synnerligen välmeriterade Up And Quick tog sin största seger då han hemförde PdA 2015, efter att ha slutat tvåa i samma lopp året före bakom Maharajah. Fransmannen har också två segrar i Prix de Paris. Up And Quick deltog i Elitloppet även i fjol och har efter skador och tränarbyte åter kommit tillbaka i toppform, senast var han fast med mycket sparat i Prix des Ducs de Normandie.

Andra försöket, 1609 auto___________________

1 Ringostarr Treb
Italien, hingst 8 år e. Classic Photo
83 starter, 28 segrar, 9,6 milj kr.
Tränare: Jerry Riordan
Kusk: Wilhelm Paal

Italienaren Ringostarr Treb vann Sweden Cup redan för tre år sedan och klev i regi Jerry Riordan på allvar in i världseliten under förra året. En säsong som innebar seger i Sundsvall Open Trot och andrapriset efter Propulsion i supersnabba Hugo Åbergs. Efter vila återkom han i bländade stil då han utklassade motståndet på 1.10,0 i Olympiatravet i sin senaste start.

2 Cokstile
Norge, hingst 5 år e. Quite Easy US
20 starter, 8 segrar, 1,9 milj kr.
Tränare: Jan Kristian Waaler
Kusk: Lars Anvar Kolle

Ferrari B.R. var favoriten inför norska Derbyt i fjol, men det var Cokstile som klev fram och tog segern. Tidigare på säsongen visade han sina fartresurser då han travade 1.10 blankt som tvåa i Jarlsberg Grand Prix. Efter att ha vunnit direkt i årsdebuten är Cokstile nu redo för sin största uppgift. Ägaren heter Jan Erik Andresen som tidigare varit med i Elitloppet med Yarrah Boko.

3 Orlando Jet
Österrike, hingst 5 år e. Orlando Vici
14 starter, 11 segrar, 1,8 milj kr.
Tränare: Rudolf Haller
Kusk: Rudolf Haller

Årets kanske mest överraskande Elitlopps-deltagare är österrikiske-tyske Orlando Jet som i elitsammanhang är ett närmast helt oprövat namn. Femåringen har bara gjort 14 starter men i gengäld vunnit 11 och hålls som landets i särklass mest intressanta häst på lång tid. Hästen kommer från seger i anrika Bild-Pokal och ställs nu inför sitt livs största uppgift.

4 Propulsion
Sverige, hingst 7 år e. Muscle Hill
55 starter, 26 segrar, 13,9 milj kr.
Tränare: Daniel Redén
Kusk: Örjan Kihlström

Propulsion var tvåa i Elitloppet i fjol och räknas nog av de flesta som den stora utmanaren i år. Säsongen i fjol var sagolik med tre miljonloppssegrar och Europarekordet 1.08,1 i Hugo Åbergs. Efter att bland annat slutat trea i PdA i vintras har den vindsnabbe jänkaren visat att toppformen är lagom inprickad till den här säsongen stora mål. Örjan Kihlström kan ta sin fjärde Elitlopps-seger.

5 Nadal Broline
Sverige, valack 8 år e. Yankee Glide
40 starter, 20 segrar, 3,9 milj kr.
Tränare: Reijo Liljendahl
Kusk: Ulf Ohlsson

Nadal Broline har alltid omgärdats av gott rykte, klättrat genom klasserna men samtidigt missat en del genom skador. I fjol klev han in i eliten och kunde bland annat tillskriva sig silver i både Sundsvall Open Trot och Copenhagen Cup. Årsdebuten på Åby senast var magnifik, segern betydde en direktplats in i Elitloppet och den tackade man ja till.

6 Pastore Bob
Sverige, valack 5 år e. From Above
34 starter, 7 segrar, 2,3 milj kr.
Tränare: Johan Untersteiner
Kusk: Johan Untersteiner

Femårige Pastore Bob har jobbat lite i skuggan av de bästa som unghäst men verkar ha blommat ut på allvar sedan han i höstas kom till Johan Untersteiner. I år har det blivit fyra segrar och efter att ha slagit starkt jämnårigt motstånd i Carl Philips Jubileumspokal kunde han senast från spets hemföra segern i miljonloppet Finlandia-Ajo. En seger som innebar en given plats bland de sexton.

7 Uza Josselyn
Schweiz, sto 7 år e. Love You
33 starter, 19 segrar, 6,8 milj kr.
Tränare: René Aebischer
Kusk: Erik Adielsson

Stoet Uza Josselyn representerar Schweiz och utgör därmed ett exotiskt inslag i årets Elitloppet. Den största segern, hittills, kom då hon i höstas tog hem Nationernas Pris i Italien och efter seger också i Prix de Plateau de Gravalle tidigt i våras blev hon en av årets första inbjudningar. Senast spurtade hon fint i Finlandia-Ajo för Erik Adielsson, som också blir kusk på söndag.

8 Amiral Sacha
Frankrike, hingst 8 år e. Ganymede
46 starter, 15 segrar, 11 milj kr.
Tränare: Florent Lamare
Kusk: Gabriele Gelormini

Franske Amiral Sacha har genom hela sin karriär tillhört skiktet precis under landets absolut bästa travare. Hästens största ekonomiska framgång var som tvåa i Europaderbyt som fyraåring. Amiral Sacha var inbjuden till Elitloppet i fjol, men då tackade man nej. I år kommer fransmannen efter att visat färsk form som trea i Prix des Ducs de Normandie.

Vem vinner Elitloppet? Spela hos Unibet! Klicka här.

Så avgörs Elitloppet:

Försöken körs: 15.22 och 15.49. Finalen: 17.38
De fyra främsta från varje försök går till final. Försöks-vinnarna får välja spår först, därefter tvåorna, treorna och sist fyrorna. Förstaprisen i försöken är 250 000 kronor, i finalen väntar 3 miljoner kronor på vinnaren.

Snabbaste segertid:
1.08,4 Bold Eagle, 2017 (försök)
1.09,0 Timoko, 2017 (final)

Senaste vinnarna i Elitloppet (klicka på årtal för se loppet):

2017: Timoko – Björn Goop
2016: Nuncio – Örjan Kihlström
2015: Magic Tonight – Örjan Kihlström
2014: Timoko – Björn Goop
2013: Nahar – Robert Bergh
2012: Commander Crowe – Christophe Martens
2011: Brioni – Joakim Lövgren
2010: Iceland – Johnny Takter
2009: Torvald Palema – Åke Svanstedt
2008: Exploit Caf – Jean-Michel Bazire

Läs mer om Elitloppet:

Läs även: Elitlopps-söndag: Kan Super-Silje göra det igen?
Läs även: Harper Hanovers – blir ett riktigt getingbo
Läs även: Sweden Cup – de startar i lördagens fartfest
Läs även: Bold Eagle ute efter revansch: ”Ska vara favorit”
Läs även: Malmrot: ”Ett lopp där världen ska representeras”
Läs även: Lindqvist om Bold Eagle: ”Världsrekordet är i fara”
Läs även: Steen Juul: ”Jag vet hur svårt det är i Elitloppet”
Läs även: Nuncio på Solvalla – Hyllas av Elitlopps-publiken
Läs även: Inför Elitloppet: Minns de senaste vinnarna
Läs även: Riordan: ”Bold Eagle kommer inte skratta åt oss”
Läs även: Blogg: Hur blir det med Bold Eagles utrustning?
Läs även: Blogg: Moni Maker – tog Elitloppet med storm
Läs även: Elitlopps-guiden: Hålltider, väder, banprogram
Läs även: Spelkrönika Berglund – V75-tips Solvalla lördag

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bold Eagle ute efter revansch: ”Ska vara favorit”

Bold Eagle ute efter revansch: ”Ska vara favorit”

Favoriten inför Elitloppet i år är den samma som i fjol. Bold Eagle kommer från Frankrike för att ta revansch. Uppdrag: Elitloppsseger.

Efter att Bold Eagle detroniserat sitt motstånd i sitt försök av Elitloppet i fjol, sågs han av många som praktiskt taget omöjlig att besegra i finalen. Men resultatet blev ett annat. Väl i finalen var det Timoko som visade sig bäst då det gällde. Ägaren Pierre Pilarski  berättar i en stor intervju med Le Trot om förra årets eskapader.

– Jag är inte helt säker på att Bold Eagle förstod förra året att han skulle springa två heat. Det är min åsikt, men jag tror att vi sände hästen fel signaler. Samtidigt tycker jag inte om att höra att Bold Eagle förlorade finalen, det var Timoko som vann. Vi fokuserade på Nuncio och det visade sig fel, men vi har inte förberett hästen på ett annat sätt i år än förra året, säger Pierre Pilarski till Le Trot.

Ett år senare är fokus inställt på revansch. Bold Eagle har förberetts på ett liknade sätt som inför förra året och ”genrepen” har klarats av fläckfritt. ”Örnen” kommer till Solvalla med segrar i både Critérium de Vitesse och Prix de l’Atlantique i bagaget.

I vintras lyckades Bold Eagle dock inte försvara sin titel i Prix d’Amérique. I en häftig duell, som vi minns väl mot Readly Express fick den franske favoriten motvilligt sträcka vapen. Ett nytt möte med Readly Express blir det dock inte i Elitloppet – men det finns andra motståndare.

– Jag hade anat ett tag att Readly Express inte skulle finnas med bakom startbilen. Jag tycker att det är rätt att Bold Eagle hålls som favorit, men oavsett, motståndet är inte sämre i år än förra året. Propulsion kommer att vara vår svåraste motståndare, men vi har avgörandet i vår hand och hästen kommer vara på topp och även om vi får ett dåligt spår, så tror jag inte det avgör.

Franck Nivard har varit Bold Eagles ständiga partner, men efter förlusten förra året i Elitloppet var den franske toppkusken inte särskilt sugen på att återvända. Att Nivard nu har ändrat sig och är lysten efter revansch, ser Pierre Pilarski som mycket viktigt.

– Franck Nivard var besviken med hur det gick i finalen förra året och ärligt talat, han ville inte komma tillbaka. Jag sade till mig själv att om Franck inte vill återvända, gör inte vi det heller. Vi skulle kunna frågat Björn Goop, men jag skulle inte vilja ersätta Franck Nivard. Ska vi vinna Elitloppet är det med honom, och ingen annan.

Till Le Trot säger Pierre Pilarski att man till i år på svensk mark kommer ladda Bold Eagle på annan ort än inför förra året. Supertravaren ska husera hos Stig H Johansson, precis som Timoko gjorde inför triumfen i fjol. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppet: Cokstile och Rajesh Face blev sist in
Nästa nyhet
Elitloppet: Cokstile och Rajesh Face blev sist in

Elitloppet: Cokstile och Rajesh Face blev sist in

Två femåriga wild cards gör att de sexton hästarna i Elitloppet nu är fulltaliga. Rajesh Face och norske Cokstile har på söndagen tagit de två sista platserna.

Fjolårets norske Derby-vinnare Cokstile har varit på tapeten senaste veckan för Elitloppet – och under söndag förmiddag kom också beskedet att han ”är inne”.

– Cokstile är en snabb och tuff femåring som har stark utvecklingspotential, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot om den Jan Kristian Waaler-tränade hästen i ett pressmeddelande.

Norrmannen, som gjort 20 starter, vunnit 8 lopp och tjänat 1,8 miljoner norska kronor, har förutom segern i Derbyt också en andraplats i Jarlsberg Grand Prix på meritlistan. En start har femåringen gjort i år, då vann han i fin stil på 1.10,8 på 1609 meter.

Lutfi Kolgjini är med i Elitloppet också i år. Det sedan kort senare den sextonde och sista biljetten till Elitloppet tillfallit Rajesh Face.

– Enligt Lutfi Kolgjini ska han kunna 1.08,5 och en sådan häst vill man ju gärna se i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Hyperkapable men excentriske Rajesh Face slutade senaste trea i Lyon Grand Prix. Hästen har alltid rankats högt i sin kull, men inte lyckats i de största loppen. I Derbyt i höstas var han favorit, men fick då nöja sig med femtepriset efter en galopp.

Alla hästar är därmed klara för Elitloppet. Lottningen sker klockan 15.00 under söndagen och sänds i TV12.

Hästarna i Elitloppet är:

Amiral Sacha
Bold Eagle
Cokstile
Dreammoko
Lionel
Maori Time
Nadal Broline
Orlando Jet
Pastore Bob
Propulsion
Rajesh Face
Ringostarr Treb
Takethem
Up And Quick
Uza Josselyn
Volstead

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Heavy Sound i toppslag - vann lätt på 1.09,2
Nästa nyhet
V75: Heavy Sound i toppslag – vann lätt på 1.09,2

V75: Heavy Sound i toppslag – vann lätt på 1.09,2

1.09,2 med sträckta linor. Heavy Sound visade i Prins Daniels lopp att han är i sitt livs form. Men någon start i Elitloppet – det blir det ändå inte.

Hos Daniel Redén har Heavy Sound hittat en ny växel. Sexåringen vann på ett mäkta imponerade sätt när han på Gävletravet hemförde Prins Daniels lopp på magnifika 1.09,2a över en engelsk mil.

– Han såg ju grym ut. Det var riktigt överraskande, vilken jäkla kuse det är. Hästarna börjar komma i form nu, sa tränaren Daniel Redén direkt efter i ATG Live.

Loppet föranleddes av en smula dramatik. Favoriten och comebackande Twister Bi var riktigt laddad inför loppet, var nära att gå omkull men kom ut och vände upp bakom bilen efter att ha få rättat till checkremmen.

När loppet väl släpptes tog sig Twister Bi en kort startgalopp, allt med Nobel Amok susade till spets efter det att Poet Broline fallit över i galopp. Ledaren såg till att loppet blev den fartfest som man hade trott; 06,5 första 500 blev till 09,1 på kilometern. Det var i det ögonblicket som Heavy Sound klev in i huvudrollen.

Kenneth Haugstad bytte tredje utvändigt mot tredjespår och Heavy Sound svarade direkt. Valacken forsade fram mot ledaren, som galopperade i blotta förskräckelsen in i sista sväng. Här var dock loppet redan avgjort – Heavy Sound svepte fram, stack över upploppet och vann, som det såg ut, med krafter kvar på 1.09,2a över 1609 meter.

– Jag har aldrig åkt under 1.10 tidigare, det var en fantastisk känsla. Hästen kändes grymt fin hela vägen, jag ryckte norsken genom sista sväng och han ville bara springa – och jag lät honom springa, berättade Kenneth Haugstad i ATG Live.

Segern i Prins Daniels lopp, förutom en halv miljon kronor i förstapris, betyder som bekant en plats i Elitloppet. Men den rosa biljetten vill kretsen kring Heavy Sound inte ha. I alla fall inte i år.

– Nej, vi har gjort klart det med ägarna att vi ska hålla oss till ett heat till att börja med. Han hade nog inte gjort bort sig i Elitloppet, men hästen är för skör för två heat. Vi vill ha en häst för framtiden också, sa Daniel Redén.

Hur gick det då för Twister Bi? Jo, världsmästaren gick också han ett strålande lopp efter sitt inledande strul. Efter att ha inlett i de bakre regionerna vred kusken på för fullt genom den sista kurvan och gick en virvlande avslutning till andrapriset på 1.09,5.

– Jag är glad att han levererade så som han gjorde, samtidigt var han lite överladdad i dag, han har inte startat på fem månader. Jag tror med all säkerhet att vi hade vunnit utan felstegen i början, men han visade att han är en av världens bästa, sa Christoffer Eriksson efter loppet.

Bakom den vassa toppduon gjorde loppets old boy Beau Mec åter en mycket bra insats och slutade trea efter en resa i rygg på ledaren. Dante Boko fick trava en otacksam resa i dödens och orkade inte till slut och kom i mål som femma.

*****

*Klass 1-försöket till betrodde Gizmo de Veluwe, tränad av Admir Zukanovic. Stefan Söderkvist gick till täten efter ett halvvarv och kunde stanna där till loppet var över. Dom Perignon avslutade hiskeligt via spåren och blev närgången värre sista biten, men ledaren räddades av mållinjen. 1.13,3a på 2640 var vinnartiden.

*Favoriten Valborg Marje spetsade, men tvingades till 07-tempo första 500, vilket förstås satt i benen till slut. Ledarinnan höll strålande i Diamantstoet, men fick ge sig sista biten för Bula Bula Am som för Örjan Kihlström gick en tung avslutning. Mellan hästar sköt Divine till fint från vinnarhålet, som tvåa. 1.12,5a full distans blev segertiden för Bula Bula Am som tränas av Jörgen Westholm.

*Magnus Jakobsson har i stallet en riktigt spännande sort i fyrårige Global Unprotected. Som stor favorit i Klass 2-försöket infriade han förväntningarna genom att leda från start till mål på fina 1.12,5a över 2140. Rycket kom i sista sväng och även om Cargo Door avslutade fint, var segern aldrig hotad. Global Unprotected tog här sin femte seger på lika många försök i år.

*Gunnar Wallbergs Minne blev en norsk historia. Jan Roar Mjölneröd kom i angeläget ärende med Nordby Fröy som också visade sig bäst i klassen. Efter ett varv avverkat tryckte sexåringen sig till spets och kunde sedan vinna helt ohotad. 1.25,1 över 2140 var tiden, 200 000 kronor förstapriset.

*Christoffer Eriksson fick förtroendet att köra Robert Bergh-tränade Angle of Attack i Silverdivisionen och gjorde inga misstag bakom storfavoriten. Sexåringen kom direkt till ledningen och kunde utan problem hålla den positionen hela vägen. 1.11,9a/2140 var segertiden.

*Favoriten i Bronsdivisionen höll även han. Disco Volante imponerade stort återigen. ”Tarzan”-träningen fick för Ulf Ohlsson göra loppet hela vägen i dödens på Urban Kronos, men var inte direkt märkt av den uppgiften. Säker seger blev det till slut på, håll i dig, 1.09,9a över 1640 meter. Final väntar redan om en vecka under Solvallas Elitlopps-lördag. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Midnight Hour föll från spets - Sentry storskräll
Nästa nyhet
Midnight Hour föll från spets – Sentry storskräll

Midnight Hour föll från spets – Sentry storskräll

Midnight Hour var en finländsk aspirant på plats i Elitloppet, men lördagens insats i Kuopio gav inte det besked man hade hoppats. Favoriten fick ge sig i spets för jätteknallen Sentry.

Åby Stora Pris-vinnaren Midnight Hour har varit ett namn för en av de sista biljetterna till Elitloppet, men så lär det nog inte bli. Som favorit i guldracet på ovalen i Kuopio, föll han tungt.

Midnight Hour fick ledningen, kunde anföra i relativt behagligt tempo, men hade inget svar till slut. Favoriten fick nöja sig med ett fjärdepris.

Segern gick i stället till storskrällen Sentry (spelad till 71 gånger), körd av Tommi Kylliäinen, som gick i rygg ledaren, fick greppet en bit in på upploppet och höll undan före en snabbt avslutande Maffioso Face. Vinnaren klockades till 1.12,0a över en engelsk mil. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Donatomite glänste på Jarlsberg - vann på 1.10

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson